Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Στην Ανατολική Ουκρανία εξελίσσεται μια κτηνωδία

Αυτή την στιγμή εξελίσσεται στην ανατολική Ουκρανία ένας άγνωστος πόλεμος, σε μια περιοχή που άκμασε ο Ελληνισμός για χιλιάδες χρόνια.

Στην Κριμαία που το αρχαίο όνομά της είναι Ταυρίς, και στην περιοχή της Ανατολικής Ουκρανίας 150.000 άνθρωποι αποτελούν το ελληνικό στοιχείο από τον 7ο αιώνα πχ,  με τις ελληνικές πόλεις τη Μαριούπολη, τη Σεβαστούπολη, τη Συμφερούπολη, τη Γιάλτα που σημαίνει γιαλός, την Οδησσό  κ.α. 

Πως φτάσαμε εδώ:


Η Κυβέρνηση Γιανουκόβιτς, προσπαθούσε να ισορροπήσει ανάμεσα στη Ρωσία και στη δύση. Η Τελωνειακή Ένωση ήταν αφορμή να ξεκινήσουν οι διαδηλώσεις στο Κίεβο ενάντια στην κυβέρνηση του Γιανουκόβιτς, ο οποίος αρνείται την δυτική πορεία της χώρας. Έκτοτε έχουμε μια εξέγερση, η οποία καθοδηγείται από την δύση, και συγκεκριμένα από την Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ένα είδος "Πορτοκαλί Επανάσταση", που καταλήγει στην πτώση της κυβέρνησης Γιανουκόβιτς. 

Στη συνέχεια, τα νεοναζιστικά τάγματα που έχουν ισχυρή παρουσία στην Δυτική Ουκρανία, και είχαν πρωτοστατήσει στην εξέγερση, επιβάλουν ένα νέο καθεστώς με παρουσία και στην κυβέρνηση σε πολύ υψηλές θέσεις. 

Στην Ανατολική Ουκρανία ξεκινούν οι εξεγέρσεις απέναντι στο καθεστώς, με τις λαϊκές πολιτοφυλακές να υπερασπίζονται τις πόλεις και τα χωριά τους από την παρουσία του... Ουκρανικού στρατού. Σε αυτές τις λαϊκές πολιτοφυλακές, υπήρχε έντονη παρουσία και του ελληνικού στοιχείου.

Τα σχέδια του ΝΑΤΟ, (το οποίο χρηματοδοτεί το καθεστώς στην Ουκρανία), να περάσει η Ουκρανία υπό Νατοϊκή επιρροή, προκειμένου να μειώσουν τις πιθανότητες να καταστεί η Ρωσία υπερδύναμη, κτυπώντας την στο μαλακό της υπογάστριο, δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν διότι μεσολάβησε η εξέγερση της Ανατολικής Ουκρανίας, και μετέφερε το πρόβλημα στο εσωτερικό της Ουκρανίας.

Στην Ανατολική  Ουκρανία εξελίσσεται μια κτηνωδία, και ένα καθεστώς τρομοκρατίας όπου επιβάλει μόνο την ουκρανική γλώσσα, και διώκονται όσοι έχουν φιλορωσικές σχέσεις, ακόμη και αν διαβάζουν Ρωσικές εφημερίδες.
Επιλέγουν να χτυπούν αστικά κέντρα,  άμαχο πληθυσμό και σχολεία. Απαγωγές και εξαφανίσεις, και Ελλήνων, έχουν παρατηρηθεί από το ξεκίνημα του καθεστώτος.    


Το ελληνικό στοιχείο που κάποτε άκμασε στη Μαριούπολη και στις γύρω περιοχές,  δραστηριοποιώντας στο εμπόριο, την γεωργία, την κτηνοτροφία, την βιομηχανία στην περιοχή κυρίως του Donbass είναι απομονωμένοι και βιώνουν ένα καθεστώς τρομοκρατίας, μαζί με άλλες 120 περίπου εθνικότητες. 

Στην Ουκρανία υπάρχει μια φοβερή κατάσταση φτώχειας, οι συντάξεις είναι 80 ευρώ ενώ όσοι καταφέρουν να έχουν δουλειά οι μισθοί κυμαίνονται από 20 έως 100 ευρώ. 

Η απομόνωση και η τρομοκρατία περιγράφεται από όσους ήρθαν στην Ελλάδα. Καμία επικοινωνία δεν υπάρχει με τον υπόλοιπο κόσμο και καμία πληροφορία από κανένα Μ.Μ.Ε. 

Τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης κρατούν μια περίεργη στάση σιωπής. Σε επίπεδο πληροφορίας υπάρχει ένα τοίχος σιωπής τρομακτικό, ενώ όσες φορές έγιναν προσπάθειες να πέσει αυτό το τοίχος σιωπής έπεσαν στο κενό.

Το δίκτυο  Αλληλεγγύης Save Donbass, στην Οδό Κωλέττη 14  στα Εξάρχεια, συγκεντρώνει ανθρωπιστική βοήθεια για την περιοχή της Μαριούπολης. Πληροφορίες 6942-962965

Τα γεγονότα στην Ανατολική Ουκρανία παρουσιάζει στην εκπομπή των Γ. Λεκάκη – Α. Μαζαράκη ο αρθρογράφος και μέλος της Αλληλεγγύης Save Donbass, Ανδέας Ζαφείρης 


Ακούστε την εκπομπή.



 ThivaPost


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο