Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Ενημέρωση Δήμου Θηβαίων σχετικά με τα δημοσιεύματα περί λειτουργίας τζαμιού στη Θήβα

Με αφορμή τα δημοσιεύματα σχετικά με τη λειτουργία τζαμιού στη Θήβα ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει τους δημότες του για τα ακόλουθα:

  • Tα δημοσιεύματα αναφέρονται στην άδεια ίδρυσης και λειτουργίας προϋπάρχοντος ευκτήριου οίκου επί της οδού Αυλίδος 8, ο οποίος στο εξής θα λειτουργεί νόμιμα, όπως ορίζει η υπ' αρ. πρωτ. 69230/Α3/6-5-2014 εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας (ΑΔΑ: BIΦΘ9-TOT) περί “χορήγησης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας σε χώρους λατρείας ετερόδοξων και ετερόθρησκων θρησκευτικών κοινοτήτων” και όχι στην κατασκευή τεμένους ή οτιδήποτε άλλου σχετικού.
  • Το Υπουργείο Παιδείας, αφού έλαβε από τον υπεύθυνο του ευκτήριου οίκου τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, με απόφασή του (υπ' αρ. πρωτ. 34041/Θ1/26-2-2016, ΑΔΑ: 7ΦΘ74653ΠΣ-ΝΟΗ) χορήγησε άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του συγκεκριμένου ευκτήριου οίκου, η οποία κοινοποιήθηκε στο Δήμο μας.
  • Η Υπηρεσία Δόμησης έχει προβεί σε όλους τους σχετικούς ελέγχους και έχει διαπιστώσει ότι ο χώρος αυτός λειτουργεί επί νομίμου κτίσματος υφισταμένου βάση οικοδομικών αδειών. Παράλληλα από την υπηρεσία ζητήθηκε και υποβλήθηκε από τον υπεύθυνο του ευκτήριου οίκου η δήλωση ένταξης στον Ν. 4178/2013 για την τακτοποίηση αλλαγής χρήσης του ισογείου χώρου επί διωρόφου οικοδομής, από οικία σε θρησκευτικό χώρο, χρήση επιτρεπτή και από το ισχύον Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο