Κυριακή 3 Ιουλίου 2016

Η Δραχμή και το GREXIT

  • ΠΡΟΣΟΧΗ: Το παρών αποτελεί «Εγχειρίδιο λύτρωσης». Όποιος διαβάσει όλο το άρθρο, θα είναι σε θέση να γνωρίζει πλήρως το πρόβλημά μας, αλλά και τη λύση του. Έχει συνταχθεί τόσο σε απλά Ελληνικά, όσο και με «εύπεπτους» οικονομικούς όρους ώστε να τα κατανοήσουν όλοι
  • Το Μνημόνιο 3, η ευκαιρία που χάσαμε και η μετάβαση σε εθνικό νόμισμα
  • Άντε και πάμε με το «ταξί του Λαφαζάνη» στο νομισματοκοπείο, το ερώτημα είναι όμως τι κάνουμε εκεί μέσα και κυρίως ... πως το κάνουμε!!
  • Τα 3 βήματα προς τη Δραχμή

Γράφει
ο Βασίλης
Κασιμάτης
Θα παρακαλέσω όλους τους αναγνώστες να αφιερώσουν τον απαιτούμενο χρόνο, ώστε να διαβάσουν όλο αυτό το συνταρακτικό και συνάμα σοκαριστικό άρθρο, διότι αποτελεί το μόνο πραγματικό ντοκουμέντο, παρουσιάζοντας τα αληθινά στοιχεία που δεν θα διαβάσετε ή που δεν θα σας πουν πουθενά αλλού, γιατί πολύ απλά αυτή η αλήθεια δεν συμφέρει τα κέντρα εξουσίας σας και από την άλλη, ακόμα και δημοσιογράφοι που τα κατέχουν και θα ήθελαν να δημοσιεύσουν, δεν το ρισκάρουν... γενικώς!!
Καταρχήν θα ήθελα δίχως ίχνος παρρησίας, να δώσω ένα λακωνικό βιογραφικό μου για όσους τυχόν δεν με γνωρίζουν, ώστε οι αναγνώστες να κατανοήσουν, ότι αυτά που θα διαβάσουν παρακάτω, απορρέουν από εξειδικευμένη πολιτική & οικονομική γνώση και μόνο!
Χρόνια τώρα ως δημοσιογράφος (αρθρογράφος & τηλεπαρουσιαστής) έχω συγκεντρώσει όλο εκείνο το απαραίτητο υλικό, ώστε να μπορώ πλέον μετά βεβαιότητας να διατυπώσω την πραγματικά εύκολη οδό για την έξοδο της χώρας μας από τη κρίσηκαι συνάμα την απαλλαγή της από το κατοχικό καθεστώς που έχει εγκαθιδρυθεί στη χώρα μας με την αμέριστη συνεργασία των δοσίλογων που μας κυβερνούν.
Η επαγγελματική μου σχέση με το σύνολο σχεδόν του πολιτικού μας προσωπικού (βουλευτές, υπουργοί, Γενικοί Γραμματείς υπουργείων, πολιτευτές, κλπ) «on camera», αλλά και παρασκηνιακά, με έχει εξοπλίσει κατάλληλα ώστε να δύναμαι σήμερα να μιλήσω για το τόσο περιώνυμο θέμα που αναφέρει ο τίτλος του σημερινού μου άρθρου. "Η Δραχμή και το GREXIT".

Ειδικότερα, τα τελευταία χρόνια ως κεντρικός παρουσιαστής εκπομπών σε κανάλια εθνικής εμβέλειας, αλλά και μέσω της θέσης μου ως κοινοβουλευτικός συντάκτης (εντός Βουλής) ήρθα τόσο κοντά στο πρόβλημα, πού όχι μόνο άγγιξα την «πληγή», αλλά είχα και αμέτρητες ευκαιρίες, τόσο στο να συνεργαστώ με τα άτομα της κεντρικής πολιτικής σκηνής, όσο και στο να αντιπαρατεθώ μαζί τους, είτε διαπροσωπικά, είτε στα τηλεοπτικά μου πάνελ.
Σε κάθε περίπτωση όμως, αυτό που προκύπτει από αυτή την ειλικρινά ψυχοφθόρα διαδρομή, ψυχοφθόρα λόγω της δόλιας Ελληνικής πολιτικής πραγματικότητας, είναι γνώση και μόνο γνώση!! Και την καταθέτω, αδιαφορώντας για το προσωπικό ή επαγγελματικό μου ρίσκο.
Στο δια ταύτα
Η Ελλάδα, το περσινό «θερμό» καλοκαίρι (2015), είχε μια τεράστια ευκαιρία να απαλλαγεί από το πρόβλημά της και ταυτόχρονα να δημιουργήσει τις στέρεες βάσεις για την ίαση όλου του Ευρωπαϊκού νότου και κατ´ επέκταση όλων των Ευρωπαϊκών λαών.
Κοντολογίς, μπορούσε να χορέψει ακόμα και με αριστερά «νταούλια & ζουρνάδες»,τόσο τους δυνάστες της Ε.Ε. όσο και τις ίδιες της αδηφάγες αγορές.
Δεν το έκανε όμως και δείτε το πώς.
Στις 14 Ιουλίου 2015 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μια μόνο μέρα προ της ψήφισης του προδοτικού Μνημονίου 3 στη Βουλή (εκείνη την αποφράδα μέρα της 15ης  Ιουλίου), παραχώρησε μια αποκλειστική συνέντευξη στον δημοσιογράφο της ΕΡΤ και «υπάλληλο» του συστήματος, Πάνο Χαρίτο μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου.
Θα σταθώ σε μια και μόνη ερώτηση που ο μίσθαρνος δημοσιογράφος απεύθυνε στο δοσίλογο πολιτικό και σε αυτή θα στήσω όλη τη σημερινή κατάθεση ψυχής. Το άρθρο «Εγχειρίδιο λύτρωσης».
  • Χαρίτος: «Κε Πρωθυπουργέ - πολλοί ρωτούν - γιατί η Ελλάδα δεν πάει στη Δραχμή
  • Τσίπρας: «Κε Χαρίτο, η χώρα μας δεν έχει τα συναλλαγματικά αποθέματα, ώστε να στηρίξει μια μετάβαση σε εθνικό νόμισμα».
Έτσι απλά, συνοπτικά και δίχως περεταίρω συζήτησησφραγίστηκε η μοίρα της χώρας στην υπανάπτυξη, καταδικάστηκε όλη η Ευρώπη. Και λέω όλη η Ευρώπη, καθώς αν η Ελλάδα επιχειρούσε το αυτονόητο, θα διαλυόταν συθέμελα τότε όλο το σάπιο οικοδόμημα των τρωκτικών της Ε.Ε., εν μέσω μιας νυκτός.
Όταν μας πει κάποιος... «δεν αγοράζω το συγκεκριμένο αμάξι γιατί είναι κόκκινο», αυτό σημαίνει όταν αν δεν ήταν κόκκινο θα το αγόραζε, έτσι δεν είναι;
Δεν σας έδωσε άλλους λόγους. Δεν σας είπε ότι δεν το αγοράζει επειδή ναι είναι κόκκινο, αλλά έχει και μικρό κινητήρα, είναι παλιό, είναι δίπορτο, είναι ακριβό, είναι , είναι...
Υπό το ίδιο πρίσμα, ο πρωθυπουργός στην ερώτηση του δημοσιογράφου, έδωσε ένα και μόνο λόγο. Δεν έχει η χώρα τα συναλλαγματικά αποθέματα για τη μετάβασή της στη Δραχμή.
Άρα αν τα είχε (ή ακόμα και τώρα... αν τα έχει!) θα πήγαινε στη Δραχμή, σωστά;
Πάμε τώρα να δούμε αν ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε αλήθεια, ή αν ο δημοσιογράφος Πάνος Χαρίτος έπρεπε να εμμείνει στο θέμα, θέτοντάς του και περαιτέρω ερωτήσεις.
Το βέβαιο πάντως και σύμφωνα με το λόγια του 1ης φορά αριστερού πρωθυπουργού είναι, ότι αν είχαμε συναλλαγματικά αποθέματα, θα μας πήγαινε στη Δραχμή. Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από την δοθείσα απάντησή του. Εκείνος το είπε (και πολύ σωστά το είπε!) και όχι εγώ!!
Επί του πρακτέου
Δεν χρειάζεται κανείς να έχει τελειώσει οικονομικές επιστήμες, να έχει πάρει 3 μάστερ και 2 διδακτορικά για να κατανοήσει το τι χρειάζεται η Ελλάδα για να σωθεί. Άμεσα!Εκείνα που χρειαζόμαστε να γνωρίζουμε είναι 3 απλά πραγματάκια.
  1. Μια παράγραφο από τη σελίδα 183 του βιβλίου Αρχών Οικονομικής Θεωρίας των Κρατών της ... Γ´ Λυκείου
  2. Μια παράγραφο από το βιβλίο της Νομισματικής Θεωρίας (Τμήμα Οικονομικών Επιστημών)
  3. Μια παράγραφο από το βιβλίο Μακροοικονομίας (Τμήμα Οικονομικών Επιστημών)
Πρώτον - Η υπερφορολόγηση σκοτώνει!:
Στη σελίδα 183 του βιβλίου Αρχών Οικονομικής Θεωρίας των Κρατών της Γ΄ Λυκείου, αναφέρεται ότι:
«Αν η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση και η ανεργία είναι αυξημένη, τότε ο προϋπολογισμός πρέπει να είναι ελλειμματικός γιατί η διαρροή δαπάνης που γίνεται με την επιβολή του φόρου και που τείνει να μειώσει το εθνικό εισόδημα, πρέπει να αντισταθμιστεί με τη δημιουργία μεγαλύτερης δαπάνης από το κράτος μέσω των δημοσίων δαπανών, ώστε το εισόδημα να αυξηθεί και να αποφευχθεί όσο γίνεται η ύφεση». 
Με απλά λόγια... όταν μια χώρα βρίσκεται σε ύφεση μειώνουμε τη φορολογητέα ύλη (την φορολογία, άρα όχι μέτρα λοιπόν!), ώστε να αυξήσουμε το εισόδημα. Τόσο απλά. Άρα όχι μέτρα όπως αυξήσεις φόρων και μειώσεις μισθών & συντάξεων, αν ... και λέω αν, θέλουμε αυτή η χώρα να πάει καλά.
Τι κάνουν όμως η τρόικα και οι δοσίλογοι κυβερνήτες μας; Το εντελώς αντίθετο!!Άρα, με μια και μόνο πράξη, απομυθοποιούμε ... ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ των σκληρών μέτρων.
Αυτός είναι και ο λόγος που με 7 χρόνια μνημονιακής «θεραπείας», αντί να έχουμε πορευτεί προς το καλύτερο, διολισθαίνουμε στο σημείο του απόλυτου πνιγμού.
Δεύτερον - Πως «κόβουμε» Εθνικό Νόμισμα:
Στο βιβλίο Νομισματικής Θεωρίας αναφέρεται ότι:
Πολύ βασικό να γνωρίζουμε ότι τη 1η μέρα κυκλοφορίας ενός νέου εθνικού νομίσματος, η ισοτιμία του με το Ευρώ είναι 1 προς 1. Έπειτα, αν έχουμε τη «δύναμη» (ταυτόχρονα με τις αγορές) να συν-διαμορφώνουμε την ισοτιμία,  τότε ανάλογα υποτιμούμε ή υπερτιμούμε και εμείς το νόμισμά μας σύμφωνα με τις ανάγκες μας. Αυτή την "δύναμη" συνδιαμόρφωσης την αποκτά ένα κράτος και από το αν έχει επαρκή συναλλαγματικά αποθέματα.
Είναι αυτό που ο Αλέξης Τσίπρας είπε στη συνέντευξή του στο δημοσιογράφο της ΕΡΤ (και διαβάσατε παραπάνω), ότι: «η χώρα μας δεν έχει τα συναλλαγματικά αποθέματα ώστε να στηρίξει μια μετάβαση σε εθνικό νόμισμα» και που θα το αναλύσουμε στο 3ομέρος παρακάτω (μακροοικονομία).
Για να εκδώσουμε νόμισμα σήμερα, εκδίδουμε το 10% του Α.Ε.Π. (Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν) της χώρας. Σήμερα, γιατί παλιά ίσχυε η στήριξη των νομισμάτων σε χρυσό, διαμάντια ή αργό πετρέλαιο, πράγμα που δεν υφίσταται πλέον.
Σήμερα η Ελλάδα έχει το Α.Ε.Π. της στα 181 Δις Ευρώ.
Άρα τυπώνουμε πολύ απλά 18,1 Δις δραχμές, αφού όπως είαμε και παραπάνω, η ισοτιμία με το ευρώ την 1η μέρα κυκλοφορίας τους είναι στο «1 προς 1». Αυστηρά 18,1 Δις ευρώ, διότι αν τυπώσουμε παραπάνω ή λιγότερο χρήμα θα έχουμε ανατιμήσεις ή υποτιμήσεις στις τιμές των προϊόντων, υπηρεσιών, κλπ. Κατανοητό;
Έπειτα και ανάλογα με τις ανάγκες της χώρας δημιουργούμε τεχνητές - συνήθως υποτιμήσεις νομίσματος - για να ενισχύσουμε τη τοπική οικονομία.
Επί παραδείγματι, υποτιμούμε το νόμισμα (δραχμή εν προκειμένω), ώστε να καθίσταται ακριβότερη η εισαγωγή Γερμανικής ζάχαρης ή Ελβετικού τυριού. Έτσι πετυχαίνουμε να στηρίξουμε την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (που μεθοδευμένα έκλεισαν κάποιοι πολιτικοί μπάσταρδοι), ενισχύομε τη δική μας παραγωγή γραβιέρας ή Ελληνικής (και όχι Ιταλικής) παρμεζάνας, με αποτέλεσμα την δραματική και άμεση αύξηση της παραγωγής μας άρα και του Α.Ε.Π. και ταυτόχρονα τη δραστικότατη (και επίσης άμεση) μείωση της ανεργίας, αφού παραγωγοί, αγρότες, εργοδότες και υπάλληλοι ξαναπιάνουν δουλειά, δίχως να έχουν πάνω από το κεφάλι τους τα "τσακάλια" της Ε.Ε. να τους λένε τι θα παράγουν και πόσο θα παράγουν!!
Εδώ θα πει κάποιος, «ναι καλά όλα αυτά, αλλά πως θα εισάγουμε αυτοκίνητα και ψυγεία;».
Η απάντηση είναι απλή.
Δεν φοβόμαστε την ελαφρώς ακριβότερη εισαγωγή ειδών που δεν παράγουμε και είναι λίγα, αφού όταν έχουμε ανθηρή οικονομία, αφενός δυνάμεθα να πληρώσουμε την διαφορά και αφετέρου το Α.Ε.Π. τινάζεται στα ύψη (άρα και η τσέπη μας) και εργαζόμαστε όλοι, μιας και αυτή η  πρακτική της μετάβασης σε εθνικό νόμισμα, χτυπά δραστικά και ουσιαστικά την ανεργία!
Συμπέρασμα: Την 1η μέρα στο νομισματοκοπείο «κόβουμε 18,1 Δις Δραχμές. Και έτσι το κράτος στηρίζει αναίμακτα μισθούς, συντάξεις, κρατικό προϋπολογιμό.
Εκεί ήταν που απέτυχε και η καμπάνια του Λαφαζάνη και του κόμματος ΛΑ.Ε., αφού στο τηλεοπτικό τους σποτ, σας έδειξαν πολύ σωστά ότι πρέπει να πάμε... Νομισματοκοπείο (στη Δραχμή) και αμέλησαν να σας πουν το κυριότερο. Το πώς θα πάμε και κυρίως πως θα το κάνουμε!!!
Εκεί ήταν που ο «παππούς και η γιαγιά» φοβήθηκαν μήπως και χάσουν τις συντάξεις τους και δεν μπορούν να θρέψουν και τα αργόσχολα λόγω υψηλής ανεργίας, πλέον ενήλικα παιδιά τους.
Λόγω ελλιπούς πληροφόρησης, άρα και γνώσης.
Τρίτον - Πως στηρίζουμε τη μετάβαση στη Δραχμή:
«Επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως».
Προτού εισάγω για το 3ο σκέλος, αυτό της μακροοικονομίας, σχετικά με τη στήριξη της δραχμής με συναλλαγματικά αποθέματα, θα επαναλάβω για μια ακόμα φορά την απάντηση του πρωθυπουργού στην «τεχνιοτρόπως στημένη» συνέντευξη στο Μαξίμου και στον σε όλους μας γνωστό για την ... «εντιμότητά» του, δημοσιογράφο Πάνο Χαρίτο.
  • Χαρίτος: «Κε Πρωθυπουργέ - πολλοί ρωτούν - γιατί η Ελλάδα δεν πάει στη Δραχμή
  • Τσίπρας: «Κε Χαρίτο, η χώρα μας δεν έχει τα συναλλαγματικά αποθέματα ώστε να στηρίξει μια μετάβαση σε εθνικό νόμισμα».
Ας εξετάσουμε τώρα αν ο πρωθυπουργός έλεγε αλήθεια στις 14 Ιουλίου 2015 ή τυχόν είπε ψέματα (όπου χμμμ... δεν το συνηθίζει καθόλου!!)
Στο μάθημα της Μακροοικονομίας του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών συναντούμε τη παράγραφο:
«Για να στηριχθεί σωστά και ορθολογιστικά ένα εθνικό νόμισμα, απαιτούνται συναλλαγματικά αποθέματα σε σκληρό νόμισμα (ευρώ ή δολάριο) στο 30% της αξίας του εθνικού νομίσματος».
Άρα μέχρι εδώ ο πρωθυπουργός έλεγε την αλήθεια.
Εντέχνως όμως άφησε να εννοηθεί ότι ... ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ!!!
Και ο αργυρόμισθος δημοσιογράφος δεν συνέχισε τη συζήτηση, δεν τον ρώτησε καν ποιο ήταν το απαιτούμενο ποσό ώστε να φανεί και η αλήθεια, παρά αρκέστηκε στο ξερό «λόγο» του πρωθυπουργού και άλλαξε αμέσως θέμα.
Ας δούμε λοιπόν και σύμφωνα με την μακροοικονομία, τι χρειάζεται η χώρα, ώστε με απλά λόγια, να καθίσταται βιώσιμη, όντας με δραχμή και απαλλαγμένη από χρέη, μνημόνια, τρόικες, ΔΝΤ, ΕΚΤ, Τζόρτζ Σόρους και τα τοιαύτα.
Για να καθίσταται λοιπόν και όπως είπαμε και  λίγο παραπάνω, δυνατή μια οικονομία με εθνικό νόμισμα, απαιτούνται συναλλαγματικά αποθέματα στο 30% της αξίας του εθνικού νομίσματος.
18,1 Δις δραχμές κόψαμε. Με την ισοτιμία τη 1η μέρα κυκλοφορίας στο «1 προς 1», άρα  χρειαζόμαστε 5,43 Δις Ευρώ.
Να και το μαγικό νουμεράκι που απέκρυψε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την συνέντευξη του στο δημοσιογράφο της διαπλοκής.
Καλά μέχρι εδώ;
Και το ερώτημα ώστε να ανακαλύψουμε αν ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε αλήθεια ή όχι, έγκειται στο κατά πόσο τα είχαμε αυτά τα ευρω-χρήματα στις 14 Ιουλίου 2015 ή όχι.
Το αστείο εδώ είναι, ότι και πάλι ο πρωθυπουργός έλεγε αλήθεια.
Την είπε όμως ... «μισακιά» όπως λέει και ο σοφός λαός μας.
Άλλωστε το´χουμε πει...  «η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού».
Αυτό το γνωρίζουμε όλοι, όπως όλοι γνωρίζουμε ότι οι πολιτικοί μας δεν λένε μισά ψέματα, αλλά ... μισές αλήθειες, καταδικάζοντας το λαό να ζει μια ζωή μισή - μια ζωή σκυφτή!
Το λοιπόν, εκείνη την ημέρα στα «αμπάρια» της ΤτΕ (Τράπεζας της Ελλάδος) βρισκόντουσαν (και βρίσκονται) 3 Δις ευρώ (κυρίως σε βαριά χαρτονομίσματα των 100, 200, 500).
Αυτό ονομάζεται «Ποσό Ασφαλείας» και οφείλει να το έχει πάντα η ΤτΕ ανάλογα και πάλι με το ΑΕΠ, αλλά και με την χρηματοπιστωτική της δράση. Όμως μην αναλώνεστε σε αυτό, δεν είναι το «επί της ουσίας».
Ομοίως βρίσκεται και χρυσός αξίας 4 Δις ευρώ. Σε πλάκες χρυσού όμως και όχι σε χαρτονομίσματα. Υπάρχουν και άλλα 4 Δις σε χρυσό σε ξένα τραπεζικά «αμπάρια», κυρίως της Ελβετίας.
Και θα πει κανείς εδώ ότι η Τράπεζα της Ελλάδος δεν είναι ... Ελληνική τώρα.
Πολύ σωστά. Κι εδώ αλήθεια είπε ο πρωθυπουργός. Αλλά όπως πάντα ... μισή!
Είναι λοιπόν ευρέως γνωστό ότι όταν προκύψει μετάβαση σε εθνικό νόμισμα, η ΤτΕ εθνικοποιείται άμεσα και την ίδια μέρα. Ομοίως και οι 5 συστημικές τράπεζες, παραμάγαζα των ναζιστών δανειστών. Γίνονται όλες Ελληνικές!!
Επομένως, λεφτά υπήρχαν. Όχι όλα όμως. Κι εδώ αλήθεια από τον Τσίπρα. Μισή, όμως και πάλι.
Πάμε τώρα στο σημείο που σοκάρει!
Θυμόμαστε όλοι όταν την 1ηΙανουαρίου 2002, τον άλλο «έντιμο» πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, να κάνει ανάληψη από το ΑΤΜ το 1οεικοσάευρω, όταν εισήλθαμε στην ευρωζώνη. Και δίπλα του (βλέπε φωτό) τον μετά από πολλά χρόνια, επίσης... "εντιμότατο" μεταβατικό πρωθυπουργό τον επίσης αργυρόμισθο Λουκά Παπαδήμ(ι)ο... να χειροκροτά.
Η τότε κυβέρνηση Σημίτη, έδωσε εντολή και εντός 2 μηνών, σταδιακά (αλλά γρήγορα) να αλλάξουμε όλοι τις δραχμές μας σε ευρώ. Σωστά; Κρατήστε το λίγο αυτό.
Στο διάστημα από την 26η  Ιανουαρίου 2015, ημέρα που έγινε κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, έως την 26η Ιουνίου 2015, ημέρα συζήτησης της πρότασης Μνημονίου Γιούνκερ, βάση της οποίας οδηγηθήκαμε στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 και σε διάστημα 5 μηνών, η χώρα υπέστη εκροές καταθέσεων  ύψους 48 Δις Ευρώ.
Οι Έλληνες καταθέτες σήκωσαν λοιπόν τις καταθέσεις τους, σε ύψος 48 Δις ευρώ!
Εν συνεχεία, από την 26η Ιουνίου έως την 14η Ιουλίου 2015, ημέρα συνέντευξης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στον Πάνο Χαρίτο στο Μαξίμου για λογαριασμό της κατά τα άλλα ... κρατικής ΕΡΤ, είχαν κάνει φτερά άλλα 8 Δις Ευρώ.
Σύνολο... 56 Δις Ευρώ στα χέρια των Ελλήνων πολιτών!!
Αυτό είναι δημοσιευμένο παντού και αποτελεί και έναν εκ των βασικών λόγων που υπεστήκαμε ακολούθως τα Capital Control.
Και που τα έβαλαν οι Έλληνες όλα αυτά τα ευρώ; Μα που αλλού; Στην ασφαλέστερη τράπεζα του κόσμου.
Την Pillow Bank. (Pillow = Μαξιλάρι).
Στο μαξιλάρι τους λοιπόν, ή στο στρώμα που´ λεγε και η γιαγιά μας.
Για αυτό υπάρχει ακόμα ξύγκι. Αυτό το ξύγκι αναζητούν εναγωνίως οι δήθεν δανειστές μας και η κυβέρνηση, μέσω των απεχθέστατων μέτρων και υπερ-φορολογήσεων. Τις εκροές των καταθέσεων που κατέχουν στα χέρια οι Έλληνες πολίτες. Αυτό είναι και το «Μήλο της Έριδος» για αυτούς.
Αλλά και εδώ είναι και το «γλυκό».
Με όλο αυτό το συνάλλαγμα στα χέρια των Ελλήνων, όταν η χώρα οδηγηθεί στη δραχμή, τι θα συμβεί;
Καθίσταται παράνομο συνάλλαγμα! Σαν τα δολάρια που κάποτε και προ εποχής ευρωζώνης, κρύβαμε «ενίοτε» στα σεντούκια μας.
Και θα πρέπει εντός και πάλι δύο μηνών, όπως τότε το 2002 επί Σημίτη (να γιατί σας είπα να το κρατήσετε!!) να το αλλάξουν οι Έλληνες στη περήφανη και ορθά εκδιδόμενη Δραχμή.
Άρα, κε Τσίπρα & κε Χαρίτο... είχαμε ή δεν είχαμε ευρώ στη χώρα ήτοι συναλλαγματικά αποθέματα;;;;;;;;;;;;
Και βέβαια είχαμε. Και μάλιστα υπερ-πολλαπλάσιο ποσό του απαιτητού.
5,43 Δις ευρώ είπε λοιπόν (δεν το είπε με νούμερο αλλά το αποδείξαμε εμείς) ο πρωθυπουργός ότι γυρεύαμε και δήθεν δεν τα είχαμε, για αυτό και δεν μας οδήγησε στη Δραχμή, απαντώντας στο ερώτημα του δημοσιογράφου (εκείνος το είπε και όχι εμείς!) και τελικά η χώρα ... είχε 58 Δις Ευρώ. 11 φορές περισσότερα !!!
Από αυτά και σύμφωνα με μετριοπαθείς οικονομικούς αναλυτές,  από τα 58 Δις ευρώ, τα 45 Δις τουλάχιστον, θα γυρίσουν άμεσα στις Ελληνικότατες πλέον τράπεζες, για να αντικατασταθούν με δραχμές (ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΩΣ ... ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ),  αφού μια μικρή μερίδα πολιτών ίσως ρισκάρει να κρατήσει κάποια ευρώ παρανόμως, για τους όποιος λόγους της. Και η αλλαγή αυτών των Δις Ευρώ θα γίνει με επιπλέον δραχμές που θα τυπώσει το Εθνικό Νομισματοκοπείο. Και έτσι ισοσκελίζουμε το σύνολο της Εθνική μας οικονομίας, σταδιακά αλλά γρήγορα.
Συνεπώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όχι μόνο είπε μισή αλήθεια ήτοι ψέματα, στις 14 Ιουλίου 2015 στη συνέντευξη απευθυνόμενος στον Ελληνικό λαό, αλλά ταυτόχρονα καταδίκασε όλους τους Έλληνες σε ένα νέο Μνημόνιο 3 (και ακολούθως 4), μνημόνια στο σύνολό τους, ολικής καταστροφής και συνάμα ύψιστης Εθνικής προδοσίας.
Φίλοι αναγνώστες, σήμερα κρατάτε στα χέρια σας το εγχειρίδιο της λύτρωσής σας.
Σεις αποτελείτε τούτο το Ελληνικό Έθνος και όχι οι μπάσταρδοι πολιτικοί προδότες που σας ζημίωσαν, εξευτέλισαν, πρόδωσαν, σας τσαλαπάτησαν την αξιοπρέπεια σας, σας υποχρέωσαν να απωλέσετε την ελπίδα και το χαμόγελο, σας υποχρέωσαν να ζείτε μια ζωή μισή ... μια ζωή σκυφτή.

Σήμερα γνωρίζετε τα 3 εύκολα βήματα της μετάβασης της χώρας στη δραχμή και μονόδρομος πλέον η λαϊκή απαίτηση για ένα νέο δημοψήφισμα, για τοGREXIT αυτή τη φορά.
Το περιμένουν εναγωνίως οι συμπολίτες σας, το περιμένουν τα παιδιά σας... το περιμένουν, μας περιμένουν και το οφείλουμε στους υπόλοιπους λαούς της Ευρώπης.
Οι Βρετανοί το ζήτησαν με το BREXIT και το πέτυχαν. Και αυτοί δεν είχαν καν το σατανικό ευρώ στις τσέπες τους αλλά μια πανίσχυρη Στερλίνα. Που να είχαν και ευρώ δηλαδή. Θα έκαιγαν το Ευρωκοινοβούλιο! Η Γαλλία, η Σουηδία, η Δανία, η Ουγγαρία, η Ολλανδία και άλλες χώρες θα πάρουν τώρα σειρά για EXIT. Η Αυστρία θέτει νέους δικούς της όρους στην Ε.Ε. σχετικά με το θέμα εισόδου της Τουρκίας. Παντού λοιπόν, επανασχεδιασμοί. Το κουβάρι ξεκίνησε να ξετυλίγει με το Βρετανικό BREXIT.
Αυτό άλλωστε το παραδέχτηκε προ ημέρων και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ ο οποίος είχε προειδοποιήσει μόλις λίγα 24ωρα πριν, πως η έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε. θα αποτελούσε δήθεν σοβαρή απειλή για τον «Δυτικό Πολιτικό Πολιτισμό» και μπορεί οι προβλέψεις για διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να φαίνονται «τραβηγμένες», όμως σίγουρα υπάρχουν και σε εκείνο το σημείο, ο ίδιος ομολόγησε ότι υπάρχουν πολλές άλλες χώρες που η απαίτηση διεξαγωγής ανάλογων δημοψηφισμάτων περί EXIT κερδίζει έδαφος. Αυτό τα λέει όλα!
Και μεις;;; Θα τους δείξουμε ότι οι Έλληνες είναι ριψασπίδες;
Ας τους δείξουμε ότι δεν χάθηκε η αρχαία Ελληνική μας στόφα, αυτή για την οποία οι «κτηνοβάτες» Γερμανοί επιζητούν χρόνια τώρα να μας διαλύσουν. (και για να μην παρεξηγηθώ, δεν αναφέρομαι στους Γερμανούς πολίτες, αλλά στους πολιτικούς τους).

Κλείνοντας θα πω τούτο.
Ο εχθρός του εχθρού μου, φίλος μου!
Αυτή είναι μια παλιά κλασική συνταγή (Σου Τζου 6ος αιώνας π.Χ.), βάση της οποίας εκείνοι που δεν έχουν την γνώση δύνανται να πορεύονται στη ζωή τους, αναγνωρίζοντας, ξεχωρίζοντας το σωστό από το λάθος.
Όλοι σας έχετε επιλέξει συγκεκριμένους δημοσιογράφους και πολιτικούς ως εχθρούς σας. Έτσι δεν είναι;
Δεν θα τους κατονομάσω, είναι τόσοι πολλοί. Τους ξέρετε όμως. Δική σας επιλογή είναι.
Αν λοιπόν όλοι αυτοί που σεις έχετε επιλέξει ως εχθρούς, σας παρουσιάζουν ως εχθρό τη Δραχμή, θυμηθείτε ... «Ο εχθρός του εχθρού μου, φίλος μου»!
Με τσι γειές σας...


agorapress

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο