Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

ΔΕΝ ΤΟΝ ΗΘΕΛΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΝΙΤΣΑ…

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Στις 24 Αυγούστου, όπως κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, η ιστορική και “αιματοβαμμένη” Κόνιτσα τίμησε την μνήμη του Ισαποστόλου και Εθναποστόλου Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, της οποίας είναι ο πολιούχος Άγιος.
Έτσι, στον περικαλλή Ιερό Ναό της ακριτικής κωμοπόλεως – που φέρει το όνομα του Αγίου – τελέστηκε πανηγυρικός Όρθος και πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσοστόμου, Γρεβενών κ. Δαβίδ και βεβαίως του οικοδεσπότη Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέου.   
 
Την προηγούμενη το βράδυ, στις 23 Αυγούστου 2016, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά ο καθιερωμένος Αρχιερατικός Εσπερινός με την καθιερωμένη λιτάνευση και περιφορά της Εικόνας του Αγίου στην Πόλη. Η οποία δεν πραγματοποιήθηκε διότι όλη την ημέρα της Τρίτης 23 Αυγούστου, είχαν “ανοίξει οι καταρράκτες του ουρανού” και επί πολλές ώρες από νωρίς το μεσημέρι δεν σταμάτησε να βρέχει.
Εν τούτοις, από νωρίς ο Ιερός Ναός του Αγίου Κοσμά είχε κατακλυσθεί από πλήθος προσκυνητών αλλά και επισήμων, όπως ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος της Πόλεως κ. Ανδρέας Παπασπύρου κ.α.

Ο Άγιος Κοσμάς δεν “ήθελε” στην Κόνιτσα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.    

Από άκρως αξιόπιστη πηγή μας υπήρχε η πληροφορία ότι εξεταζόταν η περίπτωση της παρουσίας του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου το βράδυ της Τρίτης στην Κόνιτσα κατά τον Αρχιερατικό Εσπερινό και την περιφορά της Εικόνας του Αγίου στην Πόλη.
Άλλωστε, γι΄ αυτό βρέθηκε στην Κόνιτσα μεγάλο στρατιωτικό άγημα, αλλά και η φιλαρμονική μπάντα της 8ης Μεραρχίας από τα Ιωάννινα. Αφού την περιφορά της Εικόνας του Αγίου στους δρόμους της Κόνιτσας, κάθε χρόνο παρακολουθούν χιλιάδες προσκυνητές.   
Μια περιφορά όμως που αναβλήθηκε, από τη στιγμή που όπως προανέφερα από το μεσημέρι της 23ης Αυγούστου και επί ώρες υπήρξε καταρρακτώδης βροχόπτωση που συνοδεύτηκε από χαλάζι. Ακραία καιρικά φαινόμενα για την εποχή, και για όσους γνωρίζουν τις τελευταίες δεκαετίες ουδέποτε έβρεξε αυτήν την συγκεκριμένη βραδιά.   
Έτσι, πολλοί συμπέραναν ότι ο Πατροκοσμάς δεν “ήθελε” την παρουσία του ΠτΔ στην “Πόλη Του”.

Τι γίνεται Δήμαρχε με το άγαλμα της Φρειδερίκης;

Προ ημερών από τη Ρόδο (5/8/2016) η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικά με την πολιτική της κυβέρνησης στο σχεδιασμό της κοινωνικής πολιτικής, δήλωσε: “…η κυβέρνηση θα ξηλώσει το κράτος …της Φρειδερίκης (μητέρας του Κωνσταντίνου) και των επιγόνων της…”.   
Αφού λοιπόν η κ. Θεανώ Φωτίου έτσι στα ξαφνικά θυμήθηκε τη Βασίλισσα Φρειδερίκη, λέμε να την θυμηθούμε και εμείς λιγάκι…
Στην κεντρική πλατεία της Κόνιτσας επί σειρά δεκαετιών βρισκόταν άγαλμα της Βασίλισσας Φρειδερίκης. Το οποίο “ξηλώθηκε” το 1974 από την Δικτατορία των Συνταγματαρχών και “σαπίζει” σε κάποιες αποθήκες του Δήμου της Κόνιτσας (στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας).
Αυτό το άγαλμα είναι έργο του γλύπτη Μιχάλη Τόμπρου (1889-1974) καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και Ακαδημαϊκού.
Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή της Κόνιτσας είχε πάρει απόφαση για την επανατοποθέτηση διαφόρων γλυπτών που ήταν εγκαταλειμμένα σε αποθήκες του Δήμου. Έτσι το 2013 κάποια επανατοποθετήθηκαν, όπως το άγαλμα της Ηπειρώτισσας. Όμως, το άγαλμα της Φρειδερίκης – μετά από αντίδραση Αριστερών – παραμένει αραχνιασμένο…     
Ο σημερινός Δήμαρχος της Κόνιτσας τι αποφασίζει περί αυτού;
Θα αναλάβει την πρωτοβουλία επανατοποθέτησης του αγάλματος στην θέση όπου βρισκόταν – και η οποία παραμένει “ελεύθερη” – ή θα υποταχθεί και αυτός στα τερτίπια των αριστεριστών;
Γιατί, για τα αγάλματα του Βελουχιώτη και Σία, οι αριστεριστές δεν αντιδρούν, όμως για ένα ζωντανό θρύλο για την Πόλη της Κόνιτσας, αντιδρούν!!
Νισάφι πια. Κάποιος πρέπει να τους ενημερώσει ότι οι Θεσμοί, έστω και του παρελθόντος παραμένουν η ζωντανή ιστορία του Τόπου μας. Και τέλος πάντων, τόσο πολύ φοβούνται ένα άγαλμα;;;    
Αποτέλεσμα εικόνας για το άγαλμα της φρειδερίκης στην κόνιτσα

“Αμάσητους κατάπιε” τους 170 Σύριους πρόσφυγες.

Από τα μέσα του Μαρτίου 2016 στην καρδιά της Κόνιτσας, στο Κέντρο Προστασίας του Παιδιού με εισαγγελική παραγγελία “φιλοξενούνται” 170 Σύριοι πρόσφυγες, στο πλαίσιο διάλυσης του Εθνικού Ιστού των Ελλήνων.
Το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού είναι ωσάν ένα 5στερο ξενοδοχείο. Παλαιότερα ήταν Ορφανοτροφείο. Και ενώ τα τελευταία 30 χρόνια δεν υπήρχε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τους Έλληνες πολίτες της ακριτικής Κόνιτσας, με την μεταφορά των Σύριων προσφύγων, υπάρχει και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και είναι επανδρωμένο με ιατρό. Δηλαδή, περίμεναν στην Κόνιτσα να έρθουν οι Σύριοι για να δουν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ;

Ωστόσο ο σημερινός Δήμαρχος της Κόνιτσας κ. Ανδρέας Παπασπύρου, είχε δηλώσει ότι: “υπάρχει ευαισθησία απέναντι στο θέμα, γιατί ένα μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας είναι πρόσφυγες που ήρθαν από την Καππαδοκία πριν από 90 χρόνια”.
Τουλάχιστον ως άστοχη μπορεί να θεωρηθεί αυτή η δήλωση – σύγκριση. Γιατί, κ. Δήμαρχε σας θυμίζουμε πως οι πρόσφυγες από την Καππαδοκία στους οποίους και αναφέρεσθε, όχι μόνο ήταν Έλληνες, αλλά ένιωθαν και Έλληνες. Με την ίδια γλώσσα (στην πλειοψηφία τους), με την ίδια θρησκεία, με τα ίδια ήθη και έθιμα και με τις ίδιες αξίες ζωής. Αυτοί λοιπόν, μόνον ως ξένοι δεν μπορούσαν να εκληφθούν, κ. Δήμαρχε. Αλλά κάτι έπρεπε να πείτε για να δικαιολογήσετε και εσείς τα αδικαιολόγητα.  

Επανήλθαν στην Ελλάδα ξεχασμένες ασθένειες του παρελθόντος.

Είναι σε όλους γνωστό ότι, τα τελευταία χρόνια με την αθρόα λαθρομετανάστευση, “επέστρεψαν” στην Πατρίδα μας “ξεχασμένες” ασθένειες του παρελθόντος. Με πιο πρόσφατα τα κρούσματα ελονοσίας. Και παρ΄ ότι το Υπουργείο Υγείας προσπαθεί απεγνωσμένα να καθησυχάσει τον ελληνικό λαό, αυτό δεν φαίνεται να εξισορροπεί την βαθύτατη ανησυχία του λαού μας. Μια ανησυχία που αυξάνει η σφοδρή αντιπαλότητα που έχει ξεσπάσει γι΄ αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα Υγείας του λαού μας, μεταξύ του σχετικού Υπουργείου και του Ιατρικού Συλλόγου της χώρας μας.

Με αυτά και με τα άλλα “καλλιεργούν” την επιστροφή της Βασιλείας.     

Τα απανωτά Μνημόνια από όλους τους πολιτικούς “σωτήρες” μας, τα δυσβάσταχτα φορολογικά μέτρα, οι συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων, η καλπάζουσα ανεργία κυρίως στους νέους μας, έχουν προβληματίσει τον ελληνικό λαό, που έχει θέσει συλλήβδην το υπάρχον πολιτικό προσωπικό της χώρας, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.    
Έτσι, αναζητά λύσεις που τελικά δεν βρίσκει.
Γι΄ αυτό καλλιεργείται ένα κλίμα επανάκαμψης της Βασιλείας στην Ελλάδα. που στηρίζεται κυρίως από τις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν Βασίλεια. Και δεν είναι λίγες αυτές (Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Σουηδία, Δανία κα).   
Για το θέμα αυτό ήμασταν οι πρώτοι που με αδιάψευστο ρεπορτάζ ενημερώσαμε την κοινή γνώμη και σήμερα επιβεβαιωνόμαστε αφού και τα Συστημικά ΜΜΕ “παίζουν” εκτενώς αυτό το ζήτημα.
Πάντως, η “επαναφορά” της Βασιλείας στην Ελλάδα, έβγαλε από τα σεντούκια και τις αποθήκες φωτογραφίες τους και κάποιοι κάνουν μεσούσης της οικονομικής κρίσεως καλές δουλειές. Όπως, κατάστημα σε κεντρικότατο σημείο της πόλεως της Κέρκυρας. Αδιάψευστος μάρτυρας, οι φωτογραφίες που σήμερα δημοσιεύουμε!!

   




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο