Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Γιάννης Μουζάλας: Απάντηση σε δημοσιεύματα για τη Λιβαδειά

Από το γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αρμόδιου για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα διαψεύδονται δημοσιεύματα που σχετίζονται με το περιεχόμενο της επικοινωνίας του Αναπληρωτή Υπουργού με τον πρόεδρο του Εργατικοϋπαλληλικού Κέντρου Λιβαδειάς κ. Γιάννη Σταθά.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας, διευκρινίζεται ότι:


Ο Αναπληρωτής Υπουργός επικοινώνησε με τον κ. Σταθά μετά την συνάντηση που είχε με την δήμαρχο Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου.
Στην επικοινωνία που είχαν ο κ. Μουζάλας του επανέλαβε στον κ. Σταθά αυτό που είχε πει νωρίτερα και στην δήμαρχο κι αφορούσε τον αριθμό των προσφύγων που αναλογούσαν στην περιοχή (500 άτομα σε δομή ή 400 άτομα σε διαμερίσματα).
Η κυρία Πούλου επέμεινε στην πρότασή της ώστε οι πρόσφυγες να φιλοξενηθούν σε διαμερίσματα και ξενοδοχεία.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι η φιλοξενία των ανθρώπων αυτών σε διαμερίσματα και ξενοδοχεία αποτελεί πάγια θέση της ελληνικής πολιτείας και σε συνδυασμό με την επιμονή και τα πειστικά επιχειρήματα της Δημάρχου ο κ. Μουζάλας συμφώνησε ασμένως και υποσχέθηκε στην Δήμαρχο ότι θα επιλεγεί η λύση της ενοικίασης διαμερισμάτων και ξενοδοχείων αρκεί στις επόμενες 15-20 μέρες να έχουν επιδειχθεί τα σημεία.
Διευκρινίζεται ότι η φιλοξενία θα αφορά μόνο οικογένειες ομόφυλες, ομόθρησκες  και ο αριθμός των φιλοξενούμενων δεν θα ξεπερνά τους 400, ενώ κατέστη σαφές ότι η ενοικίαση θα γίνει με τους όρους που τίθενται πάντα από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR).
Ένα ακόμη σημείο που πρέπει να επισημανθεί είναι, η εκ του πονηρού χρήση της ονομασίας «βουστάσια», σε μια περιοχή όπου οι αρμόδιοι μηχανικοί σχεδιάζουν δομές  φιλοξενίας για τους πρόσφυγες σε απόλυτα αξιοπρεπείς συνθήκες στέγασης και υπηρεσιών γι’ αυτούς (σπιτάκια, ιατρείο, χώροι για παιδικές δραστηριότητες, κουζίνες και άλλα)
Τέλος, να σημειωθεί ό, τι κατά την επικοινωνία του με τον κ. Σταθά ο κ. Μουζάλας επανέλαβε  τα όσα είπε με την Δήμαρχο Λεβαδέων κ. Πούλου και τίποτα άλλο.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο