Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

ΑΡΚ ΘΗΒΑΣ: «της Παράγκας της Θήβας» …..συνέχεια…

«της Παράγκας της Θήβας» …..συνέχεια…
                            
Με ευκαιρία της περιόδου της Εμποροπανήγυρης στη πόλη μας η «γνωστή παράγκα» συνεχίζει ακάθεκτη το έργο της….

Έχει θέσει υπό τον έλεγχο της την ιδιοκτησία  των  κοινόχρηστων χώρων παραβιάζοντας κάθε κανονιστική και αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αφού με την απόλυτη αυστηρότητα καθόρισε την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στον Πεζόδρομο και στην Πλατεία, μάλιστα κτίζοντας ζαρντινιέρες και ορίζοντας με διαγραμμίσεις, έρχεται εκ των υστέρων να τις παραβιάσει καθιστώντας όμηρους τους επαγγελματίες στην ιδιοκτησιακή τους θέληση (δεν γνωρίζουμε αν υπήρξαν και ανταλλάγματα).


Δεν έχουν μάθει να λειτουργούν στην διαφάνεια, εύκολα θα λύνονταν το θέμα εάν εκ των προτέρων είχαν καθοριστεί κανόνες (και λογικό είναι) ότι σε μέρες μεγάλων εορτών και πανηγύρεων, οι επαγγελματίες να είχαν κατοχυρωμένη και καθορισμένη την άδεια επέκτασης με επιπλέον ενοικίαση  κοινόχρηστου χώρου. Έτσι θα  εξασφαλίζονταν και έσοδα για τον Δήμο. Αλλά έχουν κάνει πλέον επάγγελμα την ρουσφετολογία (με την περατζάδα τους από κάθε μαγαζί) σε βάρος της αξιοπρέπειας των πολιτών και των επαγγελματιών της πόλης μας.

Έξω από κάθε κανονιστική της Εμποροπανήγυρης, αποφάσισαν να δώσουν φθηνές θέσεις (ράντζα)  στην οδό Πουλιοπούλου και θέσεις για πώληση χαλβά στην οδό Αγίου Νικολάου, που ήδη είχαν τοποθετηθεί εκεί από την προηγούμενη μέρα, «δώσαμε υπόσχεση» είπε ο αντιδήμαρχος μάλιστα ομολόγησε ότι οι περισσότερες παράγκες είχαν δοθεί σε συνεννόηση 3-4 μέρες πριν την Δημόσια κλήρωση (άραγε γιατί δεν την έκαναν τότε;), επιβεβαιώνοντας την αρχική μας καταγγελία στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.

Καιρός είναι να αντιδράσουμε βάζοντας τέρμα στην αυθαιρεσία και την συναλλαγή απαιτώντας διαφανείς κανόνες που θα τηρούνται από όλους. Να αποκρούσουμε την ρουσφετολογία τους, είναι καιρός να μάθουν ότι είμαστε αξιοπρεπείς.

Η Θήβα δεν έχει αυτόκλητους ιδιοκτήτες.

ΑΡΚ ΘΗΒΑΣ

ΘΗΒΑ    25/8/2016



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο