Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

ΠΕΡΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βαυκαλίζεται περί της αναθεωρήσεως του Συντάγματος της χώρας. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι με αυτή την αναθεώρηση στοχεύουν στο καλό της Πατρίδος μας.

Ωστόσο, για να μην φανώ κακοπροαίρετος, θα περιμένω να δω τις διαβουλεύσεις τους και που ακριβώς αυτές στοχεύουν, με αυτή την αναθεώρηση ενός Συντάγματος που οι ίδιοι έχουν πολλές φορές παραβιάσει απαξιωτικά και επικίνδυνα.
Παρά ταύτα, θα συμφωνούσα εάν στην αναθεώρηση του Συνταγματικού χάρτη της Ελλάδος συμπεριλαμβάνονταν τα παρακάτω:  

Λειτουργία κράτους:

Απαιτείται ο πλήρης διαχωρισμός της Εξουσίας που ασκεί η εκάστοτε κυβέρνηση προς την λειτουργία του κράτους. Η κυβέρνηση - κράτος είναι σήμερα έννοια ταυτόσημη, που δημιούργησε όλα τα επακόλουθα που βιώνουμε σήμερα στον τόπο μας. Δεν μπορεί και δεν πρέπει οι εκάστοτε κυβερνήσεις να διορίζουν τις διοικήσεις των δημοσίων οργανισμών χειραγωγώντας τες. Πρέπει να ηγούνται των ΔΕΚΟ και του ευρύτερου δημοσίου τομέα επιστήμονες καριέρας και όχι η στελέχωσή τους να γίνεται με κομματικά-πολιτικά κριτήρια.
Ο εναγκαλισμός εξουσιών κυβέρνησης-κράτους είναι ο ομφάλιος λώρος της διαπλοκής και της αδιαφάνειας στη δημόσια διοίκηση που δημιουργεί ταυτόχρονα την φοροδιαφυγή και την φοροκλοπή.
Όπως επίσης, θα πρέπει να εξασφαλισθεί η ανεξάρτητη και αδέσμευτη κρίση στο Δικαστικό Σώμα καθώς και στις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδος μας.
Να διασφαλισθεί η άρση των αντιλαϊκών νόμων περί της ασυλίας και ατιμωρησίας των βουλευτών και υπουργών και θέσπιση άρθρου για να μην υπάρχει παραγραφή των όποιων αποδεδειγμένων αδικημάτων διέπραξαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους και η αντιμετώπιση αδικημάτων από μέρους τους να αντιμετωπίζονται όπως, όλων των πολιτών της χώρας που ενέχονται σε αξιόποινες πράξεις και αδικήματα.
Είναι απαραίτητη η σύσταση, Συνταγματικού Δικαστηρίου, το οποίο θα διασφαλίζει την σωστή λειτουργία του Συντάγματος, δίνοντας την δυνατότητα παρεμβάσεων σε παραβιάσεις και εκτροπές άρθρων του Συντάγματος.

Παιδεία:     

Στα πανεπιστήμια σήμερα δεν υπάρχει πρόοδος και το σύστημα διακυβέρνησής των έχει οικτρά αποτύχει. Ένα σύστημα που στηρίχθηκε στις παραδοσιακές πελατειακές δομές της κοινωνίας και ταυτόχρονα διαβρώθηκε από τα πολιτικά κόμματα. Η κατάσταση στην ελληνική δημόσια “δωρεάν” Παιδεία έχει φθάσει στα όρια της απόλυτης σήψης. Οι απόψεις των φοιτητικών- κομματικών παρατάξεων έχουν φθάσει στο σημείο να αγγίζουν την απόλυτη κυριαρχία στην λειτουργία των πανεπιστημίων. Θα πρέπει λοιπόν να γίνει απόσυρση των πολιτικών κομμάτων από τα πανεπιστήμια, ούτως ώστε τα δημόσια αυτά ιδρύματα να επιτελέσουν τον πραγματικό σκοπό δημιουργίας τους και να πάψουν να είναι φυτώρια κομματικών στελεχών.
Να πάψει η σημερινή εκλογή των κομματικών πρυτάνεων, που συνήθως είναι “προοδευτικοί”, με το υπάρχον σύστημα της ανταποδοτικότητας προς εκείνους που τους εξέλεξαν και την ταυτόχρονη προώθησή τους στους πανεπιστημιακούς θώκους.   
Η φοιτητιώσα νεολαία μας είναι η καρδιά του Έθνους μας. Θα πρέπει να υπάρξει ένας Εθνικός σχεδιασμός, ώστε η νεολαία μας να αποκτήσει εκτός της πανεπιστημιακής μόρφωσης του αντικειμένου της γνώσης και του Αρχαίου Ελληνικού πνεύματος και πολιτισμού μέσω της σωστής διδασκαλίας αρχαίων συγγραφέων και φιλοσόφων που θα τους προσδώσει μεγαλύτερη ευχέρεια αξιοποίησης της επιστήμης τους.

Συνδικαλισμός:

Σκοπός της ιδρύσεως του συνδικαλισμού στους χώρους εργασίας μέσω των συνδικάτων, είναι η προστασία των οικονομικών και κοινωνικών συμφερόντων των μελών των συνδικάτων, δηλαδή των εργαζομένων. Η σωστή λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος σε μία χώρα υποδηλώνει την σωστή λειτουργία της Δημοκρατίας!
Οι μετέχοντες μέσω εκλογών στις ηγεσίες των συνδικάτων παράγουν ανιδιοτελές κοινωνικό έργο σε μία ευρύτερη προσπάθεια υπεράσπισης και κατοχύρωσης των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Δεν πρέπει λοιπόν σε καμία περίπτωση την εξουσία και την προβολή που αποκτούν κατά την μακροχρόνια, πολλές φορές, θητεία τους στα συνδικάτα, να την εξαγοράζουν με την μεταπήδηση στην πολιτική κεντρική ή αυτοδιοικητική σκηνή.
Τέτοιες περιπτώσεις έχουμε δει στο παρελθόν πολλές φορές με πιο κραυγαλέα την περίπτωση του πρώην βουλευτή της Β΄ Αθηνών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Πρωτόπαπα, που από πρόεδρος της ΟΤΟΕ και ακολούθως πρόεδρος της ΓΣΕΕ, από υποστηρικτής των αιτημάτων των εργαζομένων έγινε τελικά υποστηρικτής του Μνημονίου που κατακρεουργεί τα εργασιακά δικαιώματα των πολιτών και συνθλίβει τους μισθούς και τις συντάξεις των πολιτών της χώρας, υποβαθμίζοντας δραστικά το επίπεδο ζωής τους.

Απόδημος Ελληνισμός:

Ένα τεράστιο κεφάλαιο για την Ελλάδα που παραμένει ανεκμετάλλευτο μέχρι σήμερα και πληγώνει κάθε Έλληνα της διασποράς, είναι η μη συμμετοχή του αποδήμου Ελληνισμού στην κοινοβουλευτική μας Δημοκρατία.
Θα πρέπει μέσω του Συντάγματος να αξιοποιηθεί ο πλούτος του απόδημου Ελληνισμού με την συμμετοχή εκπροσώπων της αποδημίας στο Ελληνικό κοινοβούλιο μέσω εκλογής τους από τις τοπικές κοινωνίες και ίδρυση αντίστοιχου υπουργείου.
Επίσης να ορίζεται ο ακριβής αριθμός βουλευτών (π.χ. είκοσι ) και οι αρμοδιότητές τους να αφορούν την επεξεργασία όλων των θεμάτων της ομογένειας προς όφελος της Ελλάδος, αλλά και την προώθηση Εθνικών μας θέσεων σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου.

Μετανάστευση:

Να συμπεριληφθεί στο νέο Σύνταγμα άρθρο, που θα ορίζει την ποσόστωση μεταναστών στην χώρα μας επί του συνόλου του πληθυσμού μας, όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις προηγμένες Ευρωπαϊκές χώρες.
Επιπρόσθετα με ευθύνη των περιφερειών, να καταγράφονται οι ανάγκες εργατικών χεριών κατά περιφέρεια και η υλοποίηση και αποστολή αυτών να γίνεται από το αρμόδιο υπουργείο.
Βέβαια, αυτονόητο είναι, πως θα πρέπει άμεσα να υπάρξει αναθεώρηση της συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ.

Αυτές ήταν οι προτάσεις μου από το 2011:

Οι παραπάνω προτάσεις μου, δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα από τον Μάρτιο του 2011. Και στη δική μου διαδικτυακή σελίδα δημοσιεύθηκε – καθώς και σε πλήθος άλλων διαδικτυακών σελίδων – στις 21 Μαρτίου 2011, με τον τίτλο του άρθρου: NEO ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΑΛΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Ναι στο νέο Σύνταγμα εάν…

Το Σύνταγμα θα ορίζει τη σωστή λειτουργία της Δημοκρατίας  προς όφελος του Ελληνικού λαού και της Πατρίδος και όχι υπέρ της κομματοκρατίας που οδήγησε την χώρα στην οικονομική, πολιτική και ηθική εξαθλίωση.
Το Νέο Σύνταγμα θα οδηγήσει τη χώρα δυναμικά μπροστά, δημιουργώντας συνθήκες πραγματικής και σωστής λειτουργίας της κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατίας. Μιας Δημοκρατίας που δεν θα χειραγωγείται από φαύλες σπείρες συντεχνιών ανθρώπων. Από πεινασμένους πολιτικάντηδες για χρήμα και εξουσία, από επίορκους, του όρκου που έδωσαν στην υπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος.
Το Σύνταγμα αυτό θα διασφαλίζει την αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος και θα προασπίζει την Ελληνική κοινωνία από τα σαθρά σημερινά φαινόμενα σήψης και ταυτόχρονα θα δημιουργήσει δυναμική ανάπτυξης της χώρας μας.  
Διαφορετικά, είναι προτιμότερο να έχουμε το σημερινό κολοβό και γεμάτο ελλείψεις Σύνταγμα, από να δημιουργήσουμε ένα Σύνταγμα χειρότερο του σημερινού!!



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο