Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Θανάσης Σκούμας: Η κυβέρνηση αποκαθιστά «φωτογραφικά» τον περιφερειακό ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ και προωθεί χωρίς αναστολή τη φιλοεργολαβική διαχείριση.

Με φωτογραφικές ρυθμίσεις επιχειρεί το Υπουργείο Εσωτερικών (με την τελευταία εκδοχή του σχεδίου νόμου για τους φορείς διαχείρισης, Ιούλιος-Αύγουστος 2016) να «ξεπλύνει» την παράνομη σύσταση του περιφερειακού ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ και τις δαπάνες που έγιναν από τον παρανόμως συσταθέντα περιφερειακό ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ και έτσι να ξεπεραστούν οι αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου και η ίδια η νομιμότητα.

Παράλληλα και επίσης φωτογραφικά «τακτοποιούν» τη διαγωνιστική διαδικασία της πανάκριβης και κοστοβόρας φιλοεργολαβικής Μονάδας Σύμμεικτων Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Θήβας, που η κατασκευή της έρχεται σε αντίθεση με το νέο Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων (ΕΣΔΑ) και το δημόσιο συμφέρον.
Είχαμε επισημάνει ότι η απόφαση των δημάρχων της Στερεάς Ελλάδας να αποδεχθούν τους  τρεις φορείς διαχείρισης στην Στερεά, σηματοδοτούσε τους συμψηφισμούς-συμβιβασμό μεταξύ της κυβέρνησης, των δημάρχων της ΜΕΑ και των δημάρχων φίλων προς την κυβέρνηση, με τον όρο από τους δημάρχους της ΜΕΑ να προχωρήσουν όλα τα έργα της φιλοεργολαβικής διαχείρισης και φυσικά η ναυαρχίδα αυτών που είναι η περιβόητη Μονάδα Σύμμεικτων Απορριμμάτων (ΜΕΑ) της Θήβας.
Είναι σαφές, ότι η «τακτοποίηση» αυτή, αφαιρεί κάθε φύλο συκής από την κυβέρνηση, που όχι μόνο δεν υλοποιεί τον ΕΣΔΑ, αλλά συντάσσεται με τις βασικές επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης και προωθεί χωρίς καμία αναστολή τις εργολαβικές επιδιώξεις στην περιοχή μας, σε βάρος της αποκεντρωμένης διαχείρισης με διαλογή στην πηγή και κοινωνική συμμετοχή και έλεγχο, αλλά και σε βάρος του συλλογικού και δημοσίου συμφέροντος, αποκαθιστώντας παράλληλα όλες τις μη νόμιμες πράξεις και δαπάνες.
Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ δυσμενής για το περιβάλλον και τους πολίτες, αλλά και για τη Θήβα και την περιοχή της. Η μαζική και οργανωμένη αντίσταση των πολιτών για την αντίκρουση αυτής της μεθόδευσης και εξέλιξης, αποτελεί τη μόνη οδό για τη διασφάλιση του συλλογικού συμφέροντος της πόλης και του Δήμου της Θήβας.  
Θανάσης Σκούμας
30-08-2016


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο