Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΛΩΤΟΦΑΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Οι μεγάλες πράξεις προβάλλουν ως τρανές μαρτυρίες καταξίωσης του ανθρώπου. Σελαγίζουν τις ύστατες ικμάδες της συνείδησης και αιωνίζονται μετέωρες, χωρίς να μπορούν να πουν περισσότερα. Η ανθρώπινη γλώσσα αδυνατεί να εκφραστεί, γιατί παραμένει πάντα συμβολική μαρτυρία που σώζει τα φαινόμενα, καλύπτοντας ταυτόχρονα την ουσία.


Είαι φανερό ωστόσο ότι πολιτικοί μας στην Ελλάδα ουδεμία σχέση έχουν με "μεγάλες πράξεις". Προσπαθούν απλώς να κερδίσουν χρόνο με μυθοπλασίες και απλουστεύσεις. Με υποσχέσεις, προβλέψεις και λεξιμαγνείες. Η Ελλάδα, οι Ελληνες παγιδεύτηκαν και παγιδεύονται από τη λεκτική ελπίδα και τη βερμπαλιστική αισιοδοξία των κυβερνώντων της συμφοράς, οι οποίοι έχουν εκφυλίσει όλες τις παρακαταθήκες του παρελθόντος.

Και οι πολίτες μετατρέπονται σε λωτοφάγους, που κινούνται γύρω από μια τεράστια καταπακτή, όπου με παραπάτημα, πέφτουν μέσα και χάνονται στην αβυσσαλέα τρύπα της κοινωνικής αθλιότητας.

Και οι πολιτικοί του ωχαδερφισμού και των ευκαιριακών σκοπιμοτήτων υπόσχονται και προβλέπουν, πετώντας λέξεις στου δαιδαλώδεις δρόμους του υποσυνείδητου των πολιτών σαν τα πολύχρωμα σκουπίδια των αποκριάτικων ημερών, στα ρυπαρά πεζοδρόμια των πόλεων, αφού εκπληρώσουν περίπου τον ίδιο ρόλο: να δώσουν απατηλές ελπίδες,να διασκεδάσουν γυμνούς και μασκαρεμένους φόβους, επιχειρώντας πάντα να θάψουν εκείνη την εσωτερική κοινωνική δυσαρέσκεια που υποβόσκει...

Υποσχέσεις για Λωτοφάγους πολίτες! Ποια είναι η αλήθεια που κρύβουν τα ψέματα και η συμβατική μας αντίδραση στις προβλέψεις και τις υποσχέσεις των πολιτικών; Διότι κάθε ψέμα είναι η σκιά κάποιας αλήθειας, που δεν μας αρέσει. Οσοι άλλωστε κρατούν καθαρό τον νου τους από εντυπώσεις ευκαιριακού χαρακτήρα,γνωρίζουν ότι είναι ζήτημα τεχνικής οι αποδείξεις και οχι αλήθειας.

Η αλήθεια είναι ότι ο καθείς έρχεται αντιμέτωπος με αυτό που ο ίδιος προσελκύει. και δοκιμάζεται ως Οδυσσέας. Οχι απαραίτητα πολυμήχανος, μα που γίνεται τέτοιος παλεύοντας με θάλασσες συναισθημάτων και καταιγίδες σκέψεων, με ναρκωτικούς λωτοφάγους και ηδυπαθείς Κίρκες, με Κύκλωπες μονόφθαλμους.

Ολα υπαγορεύονται από τη δική μας συμπεριφορά. Από τη δική μας ανοχή και αντοχή. Και στη δική μας ανοχή και ευπιστία επενδύουν οι διάφοροι "μάγοι" και "τσιρκολάγνοι" της πολιτικής, που το μόνο που διαθέτουν είναι το κατεδαφισμένο κοινωνικό τους συναίσθημα!..

 ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο