Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

"ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ"



Ο Βουλευτής Βοιωτίας, τ.Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Μπασιάκος, περιόδευσε (29.09.2016) στο Νομό Ηλείας (Πύργος, Γαστούνη, Μανωλάδα, Βασιλειάδα, Βαρθολομιό, Λεχαινά). Η περιοδεία έγινε με πρωτοβουλία και κατεύθυνση του Προέδρου της ΝΔ Κ.Μητσοτάκη, στο πλαίσιο του ευρύτερου κοινωνικού διαλόγου μας, ώστε να διαμορφώσουμε μία χρήσιμη και αποτελεσματική «Συμφωνία αλήθειας».
 

Το κλιμάκιο, στο οποίο μετείχαν ακόμη ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρ. Μπουκώρος, η πρώην βουλευτής Ηλείας Διον. Αυγερινοπούλου, τοπικοί αιρετοί εκπρόσωποι και εκπρόσωποι φορέων, επισκέφθηκε, μεταξύ άλλων, τον Μητροπολίτη Ηλείας κ.Γερμανό, καθώς και βιομηχανίες του αγροτοδιατροφικού τομέα και τοπικές επιχειρήσεις - όπως πρότυπες εξαγωγικές μονάδες μεταποίησης και τυποποίησης αγροτικών προϊόντων, ελαιοτριβεία, βιοτεχνίες ζυμαρικών, εργοστάσια τυποποίησης οπωροκηπευτικών και χυμών - το γηροκομείο της Μητροπόλεως και το Νοσοκομείο του Πύργου. 

Κατά τις επισκέψεις αυτές έγινε ενημέρωση, καταγραφή προβλημάτων και εκτενής ανταλλαγή απόψεων. 
Ο κ. Μπασιάκος εξήρε τις πρωτοβουλίες ιδιωτών και φορέων για την αξιοποίηση συγκριτικών πλεονεκτημάτων περιοχών, όπως η Ηλεία, τόνισε δε ότι, η ΝΔ στηρίζει τέτοιες ελπιδοφόρες προσπάθειες για το καλό του τόπου. 
Αναφερόμενος στις θέσεις της ΝΔ, ο κ.Μπασιάκος επισήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Ο Πρόεδρος του Κόμματος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναφερθεί στην ανάγκη μείωσης των φόρων, διότι δυστυχώς η όποια παραγωγική προσπάθεια μειώνεται και αποθαρρύνεται από την αύξηση φόρων, τελών και εισφορών, που μαστίζουν την τοπική οικονομία στην ύπαιθρο. Θα δώσουμε βάρος στη βελτίωση του παραγωγικού ιστού της υπαίθρου, θα ενισχύσουμε κατά προτεραιότητα τον αγροτικό τομέα, ο οποίος πλήττεται από πολύ μεγάλο κόστος στην παραγωγή, και λόγω φόρων, κάτι που αποθαρρύνει την ενεργοποίηση των αγροτών. Μειώνεται η παραγωγική βάση της ελληνικής οικονομίας, ιδιαίτερα και της Ηλείας, που είναι κατ’ εξοχήν αγροτικός νομός και γι’αυτό πρέπει όλοι να λάβουμε τα μέτρα μας. Υπάρχουν εργαλεία, όπως είναι οι άμεσες ενισχύσεις, το κοινοτικό πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης, που δυστυχώς ενεργοποιείται σε πέντε μόνο μέτρα από τα είκοσι, που θα μπορούσαμε να ενεργοποιήσουμε για την περίοδο 2014 – 2020, και αυτό είναι πολύ αρνητικό διότι θα έχουμε μεγάλη καθυστέρηση στην είσπραξη των πόρων που αναλογούν στον αγροτικό τομέα. Ανάλογες καθυστερήσεις παρατηρούνται και στο ΕΣΠΑ. Γι’αυτό το λόγο πρέπει όλοι να βάλουμε τα δυνατά μας. Και εμείς, ως μελλοντική κυβέρνηση, πολύ σύντομα ελπίζω, να αξιοποιήσουμε κάθε τέτοιο αναπτυξιακό εργαλείο. 
Η χώρα μας δυστυχώς δεν είναι πόλος έλξης επενδύσεων και κεφαλαίων. Θεωρείται μάλιστα πως έχουμε τριτοκοσμικές συνθήκες εδώ. Άλλες χώρες, όπως η Βουλγαρία παρέχουν πολύ περισσότερα κίνητρα. Πρέπει να προβληματιστούμε από τα λάθη του παρελθόντος, από δυσλειτουργίες, καθυστερήσεις και λαϊκισμούς αυτής της κυβέρνησης. Και να γίνουμε χρήσιμοι και αποτελεσματικοί.»
Αναφερόμενος στα σοβαρά επιδεινούμενα προβλήματα της ελληνικής περιφέρειας ο κ.Μπασιάκος, δήλωσε, επίσης, ότι είναι επιτακτική ανάγκη η ελληνική οικονομία να καταστεί ανταγωνιστική, ώστε να αντιμετωπιστεί η δεινή κατάσταση των Ελλήνων και να μπει η χώρα σε πραγματικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Η υπερβολική φορολόγηση των νοικοκυριών και της πραγματικής οικονομίας, καθώς και η έλλειψη των απαραίτητων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων δυσχεραίνουν το δρόμο για ανάκαμψη και σταθερότητα της οικονομίας μας. Οι υψηλοί φορολογικοί συντελεστές, η φορολογική νομοθεσία, τα capital controls και η γενικότερη αδιέξοδη κυβερνητική πολιτική πλήττουν, όχι μόνο τα νοικοκυριά, αλλά και το επιχειρείν στην Ελλάδα και μειώνουν την παραγωγική δραστηριότητα της ελληνικής περιφέρειας. Η ΝΔ, μέσα στα πλαίσια της «Συμφωνίας αλήθειας», που προτάσσει ο Πρόεδρος του Κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, θα εξασφαλίσει ένα σταθερό, οικονομικό και επιχειρησιακό περιβάλλον στην ελληνική περιφέρεια, θα ενισχύσει τις επενδύσεις, την ανταγωνιστικότητα και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και θα στηρίξει τους αγρότες, τους άνεργους, τους επαγγελματίες και τους συνταξιούχους, μειώνοντας την άδικη υπερφορολόγησή τους και τις άσκοπες κρατικές σπατάλες, υπογράμμισε ο κ.Μπασιάκος.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο