Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Με λαμπρότητα οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της “28ης Οκτωβρίου 1940” στη Θήβα

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις για τον επίσημο εορτασμό της “28ης Οκτωβρίου 1940” στη Θήβα .

Το πρωί της Παρασκευής 28 Οκτωβρίου  2016 τελέστηκε η επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου  χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεωργίου.


Ακολούθησε ο Πανηγυρικός της Ημέρας από τον εκπαιδευτικό του 7ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας κ. Ιωάννη Σκουρτανιώτη και εν συνεχεία εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου και πραγματοποιήθηκε η κατάθεση των στεφάνων, παρουσία αρχών και πλήθους κόσμου.

Παρέστησαν και κατέθεσαν στεφάνι: ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κα. Φανή Παπαθωμά, οι Βουλευτές Βοιωτίας κ.κ. Νικόλαος Θηβαίος και Ευάγγελος Μπασιάκος,  ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς και Διοικητής του ΚΕΠΒ Θήβας κ. Δημήτριος Τρυφωνόπουλος, ο  Διευθυντής της Δ/νσης Αστυνομίας Βοιωτίας  κ. Μιχαήλ Τσάτσης , ο Διοικητής της Π.Υ. Θηβών  κ. Γεώργιος Οικονόμου, ο εκπρόσωπος αναπήρων πολέμου κ. Σωτήρης Τζουμανέκας, εκπρόσωποι Συλλόγων της περιοχής και Σχολεία.  

Αμέσως μετά, αψηφώντας τη βροχή και με υπερηφάνεια, μαθητές Σχολείων της Θήβας, μέλη Συλλόγων καθώς και τμήματα του Στρατού και της Αεροπορίας παρέλασαν στην οδό Πινδάρου, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου μετά το πέρας των εκδηλώσεων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Σήμερα γιορτάζουμε το έπος του 1940, γιορτάζουμε την αντίσταση του Ελληνικού Λαού. Σήμερα τιμούμε τους ανθρώπους που μας χάρισαν την ελευθερία, τους ήρωες και αγωνιστές. Είναι μία ημέρα εθνικής υπερηφάνειας. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες στην παρέλαση που αψήφισαν τις καιρικές συνθήκες και τίμησαν τους ένδοξους προγόνους μας” .

Δείτε φωτογραφίες από την κατάθεση και την παρέλαση εδώ http://fotoarxeiothivas.blogspot.gr/2016/10/28_31.html



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο