Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Η διάλεξη της Προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας κας Αλεξάνδρας Χαραμή στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι.

Διάλεξη με θέμα «Από ένα μουσείο στο άλλο: το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών Βοιωτίας (Ελλάδα)» [D'un musée à l'autre: le nouveau musée archéologique de Thèbes, Béotie (Grèce)], μετά από επίσημη πρόσκληση του Προέδρου και Δ/ντή του Μουσείου Λούβρου κ. Jean-Luc Martinez, παρέδωσε η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας κα Αλεξάνδρα Χαραμή, στο πλαίσιο των κύκλων διαλέξεων του Μουσείου του Λούβρου με θεματική «Η τρέχουσα έρευνα στην ιστορία της τέχνης και αρχαιολογίας», την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Μουσείου του Λούβρου.

     Την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Βοιωτίας κα Αλεξάνδρα Χαραμή προλόγισε ο ίδιος ο Πρόεδρος και Διευθυντής του Μουσείου του Λούβρου.  
     


Με την ομιλία δόθηκε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν έστω και εξ αποστάσεως το τεράστιο αυτό έργο του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας και τη νέα μόνιμη έκθεση, η οποία αναπτύσσεται τώρα σε τρεις θεματικές ενότητες, αντιπροσωπευτικές των χιλιετιών συνεχούς ανθρώπινης δραστηριότητας στη Βοιωτία, από την Παλαιολιθική εποχή έως την ίδρυση του ελληνικού κράτους.
     Στην ομιλία της η κα. Αλεξάνδρα Χαραμή παρουσίασε τον διαχρονικό χαρακτήρα του νέου Μουσείου και την ακτινοβολία του πολιτισμού των Βοιωτών στη σύγχρονη εποχή, μέσα από χαρακτηριστικά ευρήματα, ψηφιακές εφαρμογές, εποπτικό υλικό, αναπαραστάσεις, αλλά και μέσα από τα ίδια τα μνημεία, όπως ο πύργος ο επονομαζόμενος του Saint-Omer και τα αρχιτεκτονικά λείψανα που αποκαλύφθηκαν στα θεμέλια του νέου κτιρίου.
     Μετά το τέλος της διάλεξης, η κα. Αλεξάνδρα Χαραμή παρακάθισε σε γεύμα που δόθηκε προς τιμήν της, παρουσία μελών της Γεν. Διεύθυνσης του Μουσείου του Λούβρου και του Τμήματος Ελληνικών, Ετρουσκικών και Ρωμαϊκών Αρχαιοτήτων.
    Στο πλαίσιο του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε και επίσκεψη της κας Αλεξάνδρας Χαραμή στους χώρους αποθήκευσης και φύλαξης αρχαιοτήτων-αντικειμένων τέχνης του Μουσείου του Λούβρου, από την κα. Violaine Jeammet, μέλος του Τμήματος Ελληνικών, Ετρουσκικών και Ρωμαϊκών Αρχαιοτήτων.
   Τέλος, συνάντηση είχε η κα. Αλεξάνδρα Χαραμή με καθηγητές από την École Nationale Supérieure des Beaux-Arts de Paris (Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Παρισιού), οι οποίοι θα επισκεφθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών, εκφράζοντας παράλληλα την επιθυμία συνεργασίας με την ΕΦΑ Βοιωτίας.
(http://www.louvre.fr/d-un-musee-l-autre-le-nouveau-musee-archeologique-de-thebes-beotie-grece)

Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε , παρακαλούμε επικοινωνήστε με την ΕΦΑ Βοιωτίας-
κα. Πηνελόπη Κουρκούτη: E-mail:  efavio@culture.gr,  τηλ. επικ.: 22620-23559 και 22620- 80945.    



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο