Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

«Θεατρικές τεχνικές για ευαισθητοποίηση στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων»

Με μεγάλη επιτυχία υλοποιήθηκε το επιμορφωτικό βιωματικό εργαστήριο με τίτλο: «Κι αν ήσουν εσύ;ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και τους πρόσφυγες με βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος».
Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016, στη Λιβαδειά, στο 1οΔημοτικό Σχολείο.Είχε διάρκεια 8 ώρες και συμμετείχαν σ΄ αυτό 30 εκπαιδευτικοί της Α’ και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης από τη Βοιωτία αλλά και θεατρολόγοι, θεατροπαιδαγωγοί και συντονιστές ομάδων νέων, που υλοποιούν ή που ενδιαφέρονται να υλοποιήσουν ανάλογα προγράμματα.

Σκοπός της δράσης ήταν η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των δικαιωμάτων των προσφύγων, αλλά και στην εξοικείωση των εκπαιδευτικών με τη χρήση τεχνικών θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος, που μπορούν να αξιοποιηθούν στο σχεδιασμό προγραμμάτων ή μαθημάτων με ανάλογη θεματολογία.
Το εξαιρετικά χρήσιμο και επίκαιροεπιμορφωτικό εργαστήριο υλοποιήθηκε από το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις της Α’ και Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, τους Σχ. Συμβούλους  1ης& 2ης Περ.Α’ βάθμιας Εκπ/σης Βοιωτίας, 29ης Προσχολικής Αγωγής και το Δίκτυο Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες.




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο