Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών στην κοινωνία μας, είτε αυτή είναι σωματική, λεκτική ή ψυχολογική, μας σοκάρει. Όμως είναι γεγονός, ότι, ακόμα και σήμερα, είναι ευρύτατα διαδεδομένη σε όλο τον πλανήτη και πολλές φορές ακραία. Χιλιάδες γυναίκες και κορίτσια, βιώνουν τη βία μέσα στην οικογένεια και τη βία γενικά μέσα στην κοινωνία (βιασμός, σεξουαλική κακοποίηση, σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία, trafficking/σωματεμπορία, στέρηση της ελευθερίας).

Δεν μπορούμε όμως να κλείνουμε τα μάτια ως άτομα και ως κοινωνία . Το φαινόμενο της βίας κατά των γυναικών πρέπει να αντιμετωπιστεί. Πως; Σπάζοντας τη σιωπή.

Στο Δήμο Θηβαίων, αναγνωρίζοντας αυτή την ανάγκη και θέλοντας να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, λειτουργούμε εδώ και τρία (3) χρόνια το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας, το οποίο παρέχει δωρεάν συμβουλευτική και ολοκληρωμένη ψυχοκοινωνική υποστήριξη στις γυναίκες θύματα και στα παιδιά τους καθώς και νομικές συμβουλές. Παράλληλα, το κέντρο διοργανώνει ενημερωτικές δράσεις με στόχο την πρόληψη και καταπολέμηση όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε αυτό το θέμα.

Ο Δήμος Θηβαίων καταδικάζει την οποιαδήποτε μορφή βίας και στέλνει το μήνυμα της “μηδενικής ανοχής” σε αυτήν, με σεβασμό στον άνθρωπο και τα δικαιώματά του.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων

Σπυρίδων Νικολάου






Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο