Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

ΕΝΤΙ ΡΑΜΑ ΚΑΙ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΡΟΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥΣ

Η “αγιοποίηση” Ράμα από τον Παπαχελά
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου αναλαμβάνει πρωτοβουλίες

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον Ιούλιο του 2014 είχε προκαλέσει διεθνή σάλο με τις δηλώσεις του, προκληθείς από επέμβαση Ισραηλινών στη Γάζα: “Το Ισραήλ ξεπέρασε τον Χίτλερ σε βαρβαρότητα”.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Τούρκος Σουλτάνος έκανε δημόσια επίθεση στο Ισραήλ, παρ΄ ότι εκείνο το χρονικό διάστημα οι δυο χώρες βρίσκονταν σε μια εποχή, εξομάλυνσης των σχέσεών τους.
Ωστόσο, για τους γνωρίζοντες, δεν προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση η βίαια τοποθέτηση του Ερντογάν, σε συνέντευξη που παραχώρησε και μεταδόθηκε την προηγούμενη Δευτέρα από το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 2, κατά του Ισραήλ, όταν αναρωτήθηκε “για το ποιος είναι πιο βάρβαρος μεταξύ του Χίτλερ και του Ισραήλ;”.   
Τονίζοντας επίσης: “Εγώ δεν εγκρίνω αυτό που έκανε ο Χίτλερ, όμως δεν εγκρίνω ούτε αυτό που κάνει το Ισραήλ. Όταν πρόκειται για το θάνατο τόσων ανθρώπων, διερωτώμαι ποιος είναι πιο βάρβαρος”.

Ο Ερντογάν στέλνει μήνυμα στη Δύση, δυναμιτίζοντας την ευρύτερη περιοχή.  

Γιατί, μετά τις βάρβαρες - κατ΄ επανάληψη – δηλώσεις του, όπου αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης - η οποία χάραξε τα σημερινά σύνορα Ελλάδος και Τουρκίας – και ζητεί την αναθεώρησή της, παρ΄ ότι γνωρίζει ότι Συνθήκες αλλάζουν μόνο μετά από πόλεμο, κάνει εμπρηστικές δηλώσεις και κατά του Ισραήλ;
Οι γνωρίζοντες λοιπόν εκτιμούν, ότι ο Τούρκος Σουλτάνος στέλνει μηνύματα για  αναταραχή στην περιοχή, προς τη Δύση, λόγω της ειλημμένης απόφασής της στη δημιουργία του Κουρδικού Κράτους. Από την οποία η Τουρκία θα χάσει σημαντικά εδάφη και όχι μόνο. Όπως επίσης, στέλνοντας αυτά τα μηνύματα επιθετικότητας, προσπαθεί να ισορροπήσει  τις πιθανές μεγάλες αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας του, που μετά το πραξικόπημα εναντίον του και τα όσα ακολούθησαν, έχει διχάσει την Τουρκία και έχει ρίξει στα τάρταρα τη δημοτικότητά του.

Η “συγγένεια” του Ερντογάν με τον ψευδομουφτή της Ξάνθης.

Ωστόσο, εμάς τους Έλληνες πρέπει να μας ανησυχεί ιδιαίτερα αυτή η ακραία ρητορική του Ερντογάν. Από τη στιγμή, που πέραν των “κορωνών” που βγάζει για την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάνης, πρέπει να μας ανησυχεί το γεγονός, ότι συμπορεύεται απόλυτα στην επιθετική ρητορεία του κατά του Ισραήλ, με τον ψευδομουφτή της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ. Ο οποίος, Αχμέτ Μετέ, είναι ο άνθρωπος του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής και ο “δάχτυλος” της εξωτερικής πολιτικής της Τουρκίας στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης μας. Ο οποίος καθημερινά “δυναμιτίζει” με κάθε τρόπο τη μειονότητα της Δυτικής Θράκης, με μίσος κατά της Ελλάδος. Ο Αχμέτ Μετέ λοιπόν, είχε κάνει δηλώσεις τον Αύγουστο του 2014, στο πλαίσιο εκδήλωσης φιλανθρωπικού σκοπού, που είχε γίνει στο χωριό Γλαύκη του νομού Ξάνθης, με σκοπό τη βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους λόγω επίθεσης που είχε προηγηθεί στη Χαμάς, από το Ισραήλ και είχε πει:   
“Εμείς χωρίς να ενοχλήσουμε κανέναν και εντελώς δημοκρατικά, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε τα αδέλφια μας στη Γάζα που υποφέρουν εξαιτίας του Ισραήλ. Κατάρα στο Ισραήλ! Διότι αυτούς τους έκαναν σαπούνια οι Γερμανοί, αλλά ο Χίτλερ βγήκε σωστός που είπε ότι τώρα θα θυμώσετε μαζί μου, αλλά μία μέρα θα δικαιωθώ για τους Εβραίους. Η κατάρα μας σ’ αυτούς τώρα και οι προσευχές μας στους αδελφούς μας”.
Έτσι, από τα παραπάνω, αποδεικνύεται πως υπάρχει βαθειά “συγγένεια” των λόγων και των πράξεων του Τούρκου Σουλτάνου με τον ψευδομουφτή της Ξάνθης, που ως κύριο μέλημά του έχει να μεταλαμπαδεύει στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης μας, την τουρκική συνείδηση. Και αυτή η “συγγένεια” πρέπει να ανησυχεί ιδιαίτερα την κυβέρνηση και την εξωτερική πολιτική μας.

Τα “φιλαράκια” ενώνουν δυνάμεις κατά της Ελλάδος.  

Σε αυτόν τον πολυμέτωπο αγώνα κατά της Ελλάδος, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει έναν πολύτιμο σύμμαχο. Τον Αλβανό Πρωθυπουργό, Έντι Ράμα. Ο οποίος με τον πλέον προκλητικό τρόπο θέτει εκ νέου θέμα Τσάμικου στην ελληνική κυβέρνηση. Ενός ανύπαρκτου για μας, αλλά και για την διεθνή κοινότητα θέματος, με τη διεκδίκηση ελληνικών εδαφών. Από τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν τον ανθελληνικό ρόλο των Αλβανών Τσάμηδων της Θεσπρωτίας (δοσίλογοι) πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της Κατοχής.
Αλλά, όταν οι ελληνικές κυβερνήσεις “ταχταρίζουν” τον κάθε Έντι Ράμα, τότε εκείνος γίνεται περισσότερο θρασύς και εκδηλώνει εντονότερα τα στοιχεία του μισελληνισμού του. Όταν, η ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου υποφέρει και της καταπατούνται τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα, εκείνος προπαγανδίζει τη δήθεν “Μεγάλη Αλβανία” που συμπεριλαμβάνει πολλά ελληνικά κομμάτια της Μακεδονίας και της Ηπείρου.

Ο Έντι Ράμα στο ΣΚΑΪ και τον Παπαχελά.        

Όλοι γνωρίζουμε τι εστί Αλέξης Παπαχελάς. Είναι ο δημοσιογράφος του συγκροτήματος Αλαφούζου που αναλαμβάνει επικίνδυνες αποστολές. Ο Αλέξης Παπαχελάς είναι - και αυτός - του Κολεγίου Αθηνών. Όπου, σπούδασε διεθνείς σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης. Είναι ο μόνος Έλληνας δημοσιογράφος που συμμετείχε σε συνεδρίαση της σκοτεινής Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, που εκεί σχεδιάζεται εκ κρυπτώ το μέλλον του πλανήτη.  Είναι ο εκπαιδευμένος άνθρωπος, που δε νευριάζει ποτέ και πρέπει να προσπαθήσει κάποιος να καταλάβει – να αποκρυπτογραφήσει - τι ακριβώς κρύβεται πίσω από τις ερωτήσεις που υποβάλει στον συνομιλητή του.
Ο Αλέξης Παπαχελάς λοιπόν, επιλέχθηκε για να “αγιοποιήσει” το σκληρό και απάνθρωπο πρόσωπο του Αλβανού Πρωθυπουργού, το βράδυ της Τρίτης 22 Νοεμβρίου, από το κανάλι του ΣΚΑΪ.  
Έτσι, στην εν λόγω συνέντευξη, ο Έντι Ράμα μας “καθησύχασε”, ότι δεν είναι στα σχέδιά του η δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας, γι΄αυτό δεν πρέπει να ανησυχούν ούτε οι Έλληνες, ούτε οι Σέρβοι.
Ωστόσο, το πιο σημαντικό μήνυμα που έστειλε ο Έντι Ράμα μέσω του ΣΚΑΪ, ήταν το παρακάτω:
Θα πρέπει οι δυο κυβερνήσεις (Ελλάδος και Αλβανίας) να καθίσουν στο τραπέζι των συζητήσεων – διαπραγματεύσεων και να συζητήσουν, σε ένα πακέτο, όλα τα ζητήματα. Από το θέμα των Τσάμηδων και της Τσαμουριάς, έως το ζήτημα της περισυλλογής των οστών των Ελλήνων στρατιωτών κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο που βρίσκονται στη Βόρειο Ήπειρο.     
Δηλαδή, Παπαχελάς και ΣΚΑΪ, στρώνουν το χαλί της συζητήσεως στις δυο κυβερνήσεις, ώστε σε ένα πακέτο να συζητηθούν, ανύπαρκτα και υπαρκτά προβλήματα Ελλάδος και Αλβανίας.
Από πλευράς μας, ένα θα θέλαμε να πούμε στην ελληνική κυβέρνηση:
Μην τολμήσετε να εξομοιώσετε το θύμα με το θήτη.
Απλά, μην τολμήσετε…   

Υπαρκτές οι ανησυχίες μας.

Από τη στιγμή που προ ημερών συνελήφθησαν δυο υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας, οι οποίοι προσπάθησαν να μεταφέρουν χάρτες της “Μεγάλης Αλβανίας” με σκοπό να διανεμηθούν σε μαθητές των ελληνικών σχολείων, αλβανικής καταγωγής.
Εάν αυτό δεν είναι προπαγάνδα της κυβέρνησης του Έντι Ράμα στο εσωτερικό της Ελλάδος, τότε θα θέλαμε να μάθουμε, τι ακριβώς είναι.
Όπως επίσης, όταν στις 18 Νοεμβρίου διεξήχθη στα Τίρανα, Παναλβανικό Συνέδριο με τη συμμετοχή ομογενών Αλβανών από όλα τα κράτη, που δημιουργούν τη “Μεγάλη Αλβανία” και στην οποία υπερθεμάτισαν υπέρ αυτής της δημιουργίας.
Εάν αυτή λοιπόν, δεν είναι εχθρική πράξη κατά της Ελλάδος, τι ακριβώς μπορούμε να πούμε ότι είναι;

Επί του πιεστηρίου.       

Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου προς τα Μέσα της χώρας του, την παρελθούσα Δευτέρα, ο νεοεκλεγείς  Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δεν ήταν καθόλου φιλικός προς αυτά. Απεναντίας, ήταν λες και τους έστηνε στο “εκτελεστικό απόσπασμα”.
Ιδιαίτερα, προς την εφημερίδα New York Post, ήταν πολύ επιθετικός γιατί η εν λόγω εφημερίδα πολλές φορές, ξεπέρασε τα επιτρεπτά όρια κατά του Τραμπ στην διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, στη διεκδίκηση της Προεδρίας των ΗΠΑ από τους δυο υποψηφίους. Σε αυτήν τη συνέντευξη, όλοι είδαν τον Ντόναλντ Τραμπ και ποιος ήταν αυτός που δε τον φοβήθηκε…

Επί του πιεστηρίου (2).       

Μετά την προχθεσινή εξέλιξη στο Κυπριακό στο Μοντ Πελεράν της Ελβετίας, πληροφορούμαστε ότι μεταβαίνουν στην Κύπρο, εξέχοντες Έλληνες διπλωμάτες – εκτός γραμμής της ελληνικής και της κυπριακής κυβέρνησης - προκειμένου να συναντηθούν με τους αντιφρονούντες περί διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας στην Κύπρο, Κύπριους πολιτικούς, καθώς και με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, Χρυσόστομο Β΄. Ο οποίος ζητάει, η όποια λύση να εγκριθεί μέσω δημοψηφίσματος από τον κυπριακό λαό.

Επανέρχομαι σύντομα, με νεώτερες πληροφορίες από το Παναλβανικό Συνέδριο και τη σύναξη προσωπικοτήτων στην Κύπρο.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο