Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

OI ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙ «ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ» ΣΤΟ ΣΧΙΣΜΑ.

Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος
            Όπως έγραψα στο προηγούμενο άρθρο-σύγγραμα, ο στόχος όλων όσων συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα μας σε όλα τα επίπεδα, δεν είναι η μάζα των πλανεμένων και αδιάφορων Ελλήνων, αλλά οι ΕΚΛΕΚΤΟΙ, όπως τους αποκάλεσε ο Ίδιος ο Χριστός.

            Και οι εκλεκτοί, είναι αυτοί που ενδιαφέρονται ακόμα για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα. Και όπως θα έχετε συνειδητοποιήσει, είναι λίγοι αυτοί, αλλά όπως είπαμε για τον Θεό είναι .... ΑΡΚΕΤΟΙ.!!
Οπότε και όλα αυτά που συμβαίνουν μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας, με τους Οικουμενιστές από την μία και τους «αντιοικουμενιστές» από την άλλη,  τους ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ στοχεύουν και κανέναν άλλο.

            Σήμερα όμως θα καθαρίσουμε και αυτό το «θολό τοπίο» που έχει σκόπιμα δημιουργήσει  αυτή η ψευτοσύνοδος που έγινε  στην Κρήτη.
Και λέω σκόπιμα, γιατί  αυτό το μπέρδεμα που έχει δημιουργηθεί στην Ορθοδοξία μ’ αυτήν την ψευτοσύνοδο,  είναι απολύτως σκόπιμο και ελεγχόμενο από τους Εβραίους, με σκοπό να δημιουργήσουν ένα  ΣΧΙΣΜΑ στην Ορθοδοξία, όπως  έκαναν και με το ΣΧΙΣΜΑ του «παλαιού ημερολογίου».

 Θέλουν λοιπόν καταρχήν να ΜΠΕΡΔΕΨΟΥΝ και να ΔΙΧΑΣΟΥΝ τους Ορθόδοξους.  Και την «κατάλληλη στιγμή»  να δημιουργήσουν ένα ΝΕΟ ΣΧΙΣΜΑ στην Εκκλησία, με στόχο φυσικά να παρασύρουν στο σχίσμα τους ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ.

ΔΩΣΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΩΡΑ, γιατί πρώτη φορά αποκαλύπτεται  σε όλο του το φάσμα,  αυτό το σχέδιο των Εβραίων κατά της Ορθοδοξίας.  Και ο λόγος που το γράφω τώρα, είναι επειδή τώρα ξεκινούν τις «διεργασίες» του ΔΙΧΑΣΜΟΥ της Εκκλησίας, με την αυριανή Σύνοδο της  Εκκλησίας της Ελλάδος.

 
Η ΨΕΥΤΟΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ «ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ»
            Όσοι παρακολουθούν αυτά που γράφω, θα θυμούνται πως είκοσι ημέρες πριν την ψευτοσύνοδο, έγραψα ένα άρθρο, και κατηγορούσα τους Έλληνες Μητροπολίτες, που ενώ είχαν κληθεί να συμμετέχουν στην Σύνοδο   ΑΥΤΟΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ, διότι «διαφωνούσαν» λέει με τους Οικουμενιστές.

            Ναι αλλά όπως έγραψα και τότε, όταν διαφωνείς για σοβαρά και ΚΑΝΟΝΙΚΑ θέματα της Ορθοδόξου πίστεως, πηγαίνεις και τα υποστηρίζεις εκεί που πρέπει,  δηλαδή ΜΕΣΑ στην Σύνοδο και δεν τα λες σε «πηγαδάκια» και με «επιστολές».
Γιατί τα «πηγαδάκια» και οι «επιστολές» είναι ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ και άνευ ουσίας. Και γίνονται, μόνο και μόνο για να καλλιεργήσουν ένα κλίμα ..... «διαφωνίας» και να αρχίζουν να ΔΙΧΑΖΟΥΝ τους Χριστιανούς.

Διότι αν αυτές τις διαφωνίες τις εκφράσεις ΕΝΤΟΣ της Συνόδου, τότε η όποια Σύνοδος, όσο δόλια και κακοπροαίρετη να είναι, ΚΥΡΗΣΕΤΕ ΑΚΑΡΠΗ  διότι δεν υπάρχει ΟΜΟΦΩΝΙΑ.  Δηλαδή δεν βγαίνει από την σύνοδο, «άσπρος καπνός».!!!!!
ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ τι ακριβώς συμβαίνει στις Συνόδους ;;;;;
Αν ΕΝΑΣ διαφωνεί με την απόφαση και δεν την υπογράψει, τότε βγαίνει ΑΚΑΡΠΗ  η Σύνοδος «ΚΑΙ ΩΣ ΜΗ ΓΕΝΟΜΕΝΗ».

Ότι ακριβώς έγινε και στην ψευτοσύνοδο της Φερράρας-Φλωρεντίας με τους «ενωτικούς» και τους «αντιενωτικούς» που επειδή διαφώνησε μέσα στην Σύνοδο και δεν υπέγραψε ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ, ο σημερινός άγιος Μάρκος ο Ευγενικός, η σύνοδος ακυρώθηκε και δεν έγινε αποδεκτή η ένωση της Ορθοδόξου Εκκλησίας με τους παπικούς, που σημειωτέον την είχαν υπογράψει ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ όπως και ο τότε Πατριάρχης, που μετά από δύο μέρες πέθανε.

Αν δηλαδή είχε πάει στην ψευτοσύνοδο της Κρήτης ο Πειραιώς Σεραφείμ που τον είχαν καλέσει ως έναν αντιπρόσωπο της Εκκλησίας της Ελλάδος και έλεγε ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ, αυτά τα «αντιοικουμενικά» που λέει στις επιστολές και στα κανάλια, τότε η Σύνοδος θα είχε κυρηχθεί ΑΚΑΡΠΗ και σήμερα δεν θα μίλαγε κανένας γι’ αυτήν.

Ναι αλλά  το σχέδιο των Εβραίων δεν ήθελε να κηρυχθεί ΑΚΑΡΠΗ ή Σύνοδος. !!! Καταλάβατε;; Ήθελε να βγάλει ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση υπέρ του Οικουμενισμού και κατά της Ορθοδόξου Εκκλησίας  και μετά οι ...... «διαφωνούντες»   που θα το παίζουν «αντιοικουμενιστές»,  θα  «κονταροχτυπηθούν» με τους  Οικουμενιστές  και θα δημιουργήσουν ένα ΝΕΟ ΣΧΙΣΜΑ στην Εκκλησία.

              Έτσι δεν είναι Σεβασμιώτατε Πειραιώς Σεραφείμ και όλοι εσείς οι «Ορθόδοξοι Αντιοικουμενιστές», που κοροϊδεύετε τον λαό, ενώ στην ουσία κάνετε αυτό που θέλουν οι πολέμιοι της Ορθοδοξίας;;  Επιδιώκετε δηλαδή  να φέρετε ένα νέο ΣΧΙΣΜΑ, για να ρίξετε στην ΠΛΑΝΗ τους σημερινούς ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ;;;
            Ότι έκανε δηλαδή  και το σχίσμα του παλαιού ημερολογίου. Οι  πιο θερμοί και οι πιο ζηλωτές τότε Χριστιανοί, ακολούθησαν τους ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ  και έπεσαν  στην πλάνη.
            Θα τα πούμε όμως και πιο αναλυτικά παρακάτω.

           
            ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ  Η  ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΙΕΡΟΝ ΠΗΔΑΛΙΟΝ.
            Η ιεραρχία της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, είναι σαν μία πυραμίδα και έχει στην κορυφή  τον ΙΔΡΥΤΗ της  Εκκλησίας μας, δηλαδή τον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ.   Επειδή όμως  μας ενδιαφέρει τώρα μόνο η Εκκλησία της Ελλάδος  θα πρέπει οι Έλληνες να γνωρίζουμε, πως η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος είναι ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΗ.

            Δηλαδή στην πυραμίδα, κάτω από τον ιδρυτή Ιησού Χριστό και πάνω απ’ όλους του άλλους βρίσκεται ΙΕΡΑΡΧΙΚΑ η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος και κανείς άλλος.  Ούτε  ο Οικουμενικός Πατριάρχης ούτε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, ούτε κανείς και είναι εντελώς αστείο που τους αναφέρω.

            Αν θέλει λοιπόν όποιοσδήποτε Έλληνας Μητροπολίτης να μνημονεύσει-προσευχηθεί για τον ανώτερό του, μνημονεύει την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.
            Και όλες οι εντός Ελλάδος Μητροπόλεις των λεγόμενων «κάτω χωρών» που έχουν ως κεφαλή το Οικουμενικό Πατριαρχείο, μπορούν όποτε θέλουν να προσχωρήσουν στην ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΗ  Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος, αν δεν θέλουν να έχουν καμία σχέση με τον Οικουμενιστή Οικουμενικό Πατριάρχη.

            Αυτά είναι ΤΥΠΙΚΑ θέματα της Ιεραρχίας, αλλά πολύ ουσιαστικά και καθοριστικά για την μετάδοση της Θείας Χάριτος στους ΠΙΣΤΟΥΣ.
            Και να γνωρίζετε όλοι, πως ο σκοπός όλης της Ιεραρχίας, είναι να μεταδίδουν την Θεία Χάρη στους πιστούς και τίποτα άλλο. Και δεν σώζονται φυσικά οι ίδιοι από αυτό. Αυτό όμως είναι δικό τους θέμα και όχι των πιστών. Αλλά αυτοί σήμερα το μόνο που κάνουν, είναι να κοροϊδεύουν τους σκόπιμα ΑΚΑΤΗΧΗΤΟΥΣ πιστούς, προβάλλοντας ως «πρόβλημα», το ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ θέμα της ...... «μνημόνευσης».!!!!

            Διότι και το να μνημονεύουν τον σημερινό Οικουμενικό Πατριάρχη, που ταυτίζεται με τον πάπα,  αυτό δεν τους κάνει Οικουμενιστές. Διότι πολύ απλά Οικουμενιστή δεν σε κάνει το να προσεύχεσαι για κάποιον,  που είναι Οικουμενιστής.
Οι άγιοι προσευχόντουσαν για τον διάβολο.  Λέτε αυτό να τους έκανε.... «σατανιστές»;;;  Βλέπετε πόσο δόλιοι αλλά και πόσο ηλίθιοι, είναι  αυτοί που προβάλλουν ως ... «πρόβλημα»,  την ........ μνημόνευση των Οικουμενιστών;;;
Οικουμενιστής γίνεσαι μόνο αν συμμετέχεις και εσύ  στις «συμπροσευχές» με τους αιρετικούς, ή αν αποδέχεσαι τις Αιρετικές «δοξασίες»  του Οικουμενικού Πατριάρχη.

Γιατί το να «μνημονεύεις» κάποιον,  δηλαδή να προσεύχεσαι πρώτα για εκείνον, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι αποδέχεσαι και ότι λέει και ότι κάνει. Γιατί στην Μητρόπολή του ο κάθε Μητροπολίτης, όπως και στην ενορία του ο κάθε Ιερέας,  λειτουργεί με γνώμονα και οδηγό, το ΙΕΡΟΝ ΠΗΔΑΛΙΟΝ της Ορθοδόξου Εκκλησίας και όχι σύμφωνα με τις «δοξασίες» του κάθε ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΥ ή ΔΟΛΙΟΥ.

Διότι και  κατά το Ιερόν Πηδάλιον,  την ΚΕΦΑΛΗ του ο κάθε Ιερωμένος σε οποιαδήποτε βαθμίδα της Ιερωσύνης, ούτε την κρίνει, ούτε  την κατακρίνει, διότι τότε αυτομάτως ΕΚΠΙΠΤΕΙ της Θείας Χάριτος και μπορεί άμεσα να ΚΑΘΑΙΡΕΘΕΙ από τον ανώτερό του.
Υποχρεούται λοιπόν ο Ιερωμένος να προσεύχεται ΠΡΩΤΑ για τον Ιεραρχικά ΑΝΩΤΕΡΟ του, (όποιος και να είναι αυτός)  και μπορεί να τον ελέγξει,  αλλά όχι να τον κατακρίνει,  πολύ δε περισσότερο να τον απορρίψει.

Διότι τότε απλά έμεινε «ακέφαλος» και χωρίς Θεία Χάρη. Και φυσικά χωρίς Θεία Χάρη μένουν και όσοι ακολουθήσουν αυτους τους αποκομμένους από την ΚΕΦΑΛΗ της Ορθοδοξίας, άσχετα από το αν δημιουργήσουν αυτοί μία ΑΛΛΗ δική τους Κεφαλή, όπως κατ’ επέκταση θα δημιουργήσουν και μία ΑΛΛΗ  δική τους «Εκκλησία».

Προσέξτε ΕΚΛΕΚΤΟΙ να μην πέσετε στην ΠΛΑΝΗ, γιατί αυτό έκαναν με το ΣΧΙΣΜΑ του παλαιού ημερολογίου.
Οι πιο ζηλωτές τότε Χριστιανοί , ακολούθησαν τους πλάνους που αποκόπηκαν από την Θεία Χάρη και έτσι πλανήθηκαν και ζούν μέχρι σήμερα στην πλάνη και στερούνται το κυριότερο, που είναι η Θεία Χάρη και το άγιον Πνεύμα.

Και τότε έγινε ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ που πάνε να κάνουν ΤΩΡΑ.
Δηλαδή οι επίσημες «ΚΕΦΑΛΕΣ» της Ορθοδοξίας, εναρμονίστηκαν τότε με τις επιδιώξεις του πάπα για την αλλαγή Του ημερολογίου  και οι τότε «ΑΝΤΙΠΑΠΙΚΟΙ» Μητροπολίτες, σταμάτησαν την μνημόνευση-προσευχή των ΑΝΩΤΕΡΩΝ τους επειδή ταυτίστηκαν με τον πάπα και ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ στην Ορθόδοξη Εκκλησία, το ΣΧΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ.
Έτσι όμως τράβηξαν εκτός Θείας Χάρης όλους τους Εκλεκτούς τότε Χριστιανούς, που φυσικά δεν μπορούσαν να καταλάβουν, ότι ακολουθώντας τους ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ χάνουν την Χάρη του αγίου Πνεύματος και πέφτουν στην πλάνη.

Και σήμερα αυτό έχουν σκοπό να κάνουν οι σημερινοί «αντιοικουμενιστές». Να κάνουν ένα ΝΕΟ ΣΧΙΣΜΑ και να τραβήξουν στην πλάνη του ΣΧΙΣΜΑΤΟΣ,  τους σημερινούς ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ.
Γιατί μην γελιέστε.  Οι περισσότεροι Χριστιανοί και τότε και σήμερα,  είναι εντελώς αδιάφοροι επί των Εκκλησιαστικών θεμάτων και οι πιο  ζηλωτές, ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΚΑΤΗΧΗΤΟΙ, και  γι’ αυτό κοροϊδεύονται εύκολα, όπως κορόιδεψαν τους πιο ζηλωτές Χριστιανούς τότε, και τους έριξαν στο ΣΧΙΣΜΑ του ημερολογίου.

Αλίμονο λοιπόν, αν αυτοί που έχουν μείνει και ενδιαφέρονται για την Ορθοδοξία σήμερα, ακολουθήσουν τους ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ και πλανηθούν.
Προσέξτε γιατί όπως είπαμε  προσπαθούν να πλανήσουν «ει δυνατόν και τους  εκλεκτούς».

 
ΤΙ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΑΝ ΟΙ  ΚΕΦΑΛΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ;;;
.
Μέσα στην Ορθοδοξία δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ άλυτο πρόβλημα, αρκεί τα προβλήματα να τα λύνουν  με τον ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΡΟΠΟ. Και ο Ορθόδοξος τρόπος είναι αυτός που λέει το Ιερόν ΠΗΔΑΛΙΟΝ.
Αυτό δηλαδή που πρέπει να ενδιαφέρει τον κάθε Ιερωμένο, είναι να ενεργεί ο ίδιος Ορθόδοξα και να προσεύχεται για τους ανωτέρους του, όπως ορίζει το Ιερόν Πηδάλιον, που είναι ο ΝΟΜΟΣ της Ορθοδοξίας.

Την οδό της Ορθοδοξίας λοιπόν, που την καθορίζει το Ιερόν Πηδάλιον, την έχει ακολουθήσει και την ακολουθεί  σταθερά μέχρι και σήμερα,  ΜΟΝΟ Η ΙΕΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ.  Γι’ αυτό  και το άγιον Όρος λέγεται και είναι «ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ».

Και στην περίπτωση του ΣΧΙΣΜΑΤΟΣ του παλαιού ημερολογίου, όπως και τώρα,  η ιερά Κοινότητα του αγίου Όρους ενεργεί Ορθόδοξα δια του φωτισμού του Αγίου Πνεύματος.
Δηλαδή: Στην περίπτωση του ημερολογίου, ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟΥΣ  ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ αλλά παρέμεινε στο παλαιό ημερολόγιο.  Δεν άλλαξε δηλαδή ΑΠΟΛΎΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ από την κατάσταση που υπήρχε στην Ορθόδοξη Εκκλησία,  πριν δημιουργηθεί το όλο θέμα του ημερολογίου.

Δηλαδή , δεν ακολούθησε ούτε το νέο ημερολόγιο και ας συμφώνησαν οι προκαθήμενοι  της Ορθοδόξου Εκκλησίας υπακούοντας στον πάπα,  ούτε ακολούθησε τους ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ, που μπορεί και αυτοί να μην  άλλαξαν μεν το ημερολόγιο, αλλά αυτοί αποσχίστηκαν από το σώμα της Εκκλησίας.
Η Ιερά κοινότητα του Αγιίου Όρους, έκανε το απλό και το ΟΡΘΟΔΟΞΟ.  Συνέχισε να προσεύχεται για τον ανώτερο της  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΣΠΑΣΤΕΙ ΤΙΣ .... «ΔΟΞΑΣΙΕΣ» ΤΟΥ.!!!!!
Συνέχισε δηλαδή  ΚΑΝΟΝΙΚΑ την μνημόνευση του Ανωτέρου της Πατριάρχη για να μην ΕΚΠΕΣΕΙ της Θείας Χάριτος,   χωρίς όμως να δεχθεί,  το νέο ημερολόγιο που εκείνος έφερε.
Καταλαβαίνετε ποια είναι η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ;;; 
ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ.
Διότι και τότε οι Εβραίοι ΣΧΙΣΜΑ ήθελαν να κάνουν στην Ορθοδοξία και έβαλαν τότε «ξέμπαρκους»και «μεμονωμένους» μοναχούς να ξεσηκώνουν τον ακατήχητο λαό, και  ΝΑ ΔΙΧΑΣΟΥΝτην Εκκλησία με το  νέο ημερολόγιο που έφερε και πάλι τότε ο πάπας.

Αλλά έβαλαν και κάποιους τότε ....... «αντιοικουμενιστές»  και  «ζηλωτές» Μητροπολίτες,  για να ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΑ   στο ημερολόγιο και να ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ από την «μνημόνευση» των «κεφαλών» τους. 
Και έτσι δημιούργησαν  το ΣΧΙΣΜΑ του παλαιού ημερολογίου, και ΕΠΕΣΑΝ οι εκλεκτοί τότε Χριστιανού ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ,  αφού ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ τους Επισκόπους  που αποκόπηκαν από την μετάδοση της Θείας Χάριτος, ΑΦΟΥ ΚΑΘΑΙΡΕΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ.
Αν θέλουν σήμερα οι  παλαιοημερολογίτες να γίνουν Κοινωνοί της Θείας Χάριτος, ας κάνουν το Ορθόδοξο που έκανε το άγιον Όρος. Ας μείνουν στο παλαιό ημερολόγιο που ακολουθεί και το άγιον όρος, αλλά να λειτουργούνται από ιερείς του Νέου, που δεν έχουν αποκοπεί από την Θεία Χάρη.

 Γιατί το ν’ αλλάζεις την ημερομηνία του σήμερα, δεν έχει καμία σημασία για την Θεία Χάρη.  Αν όμως  αλλάζεις τον ιερέα του Θεού, αυτό έχει μεγάλη σημασία και είναι απαγορευτικό για την Θεία Χάρη.

ΞΕΡΩ ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΣΟΥΞΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ αυτό που γράφω, γιατί μπορεί κάποιος «δεσμώτης»  ακόμα να ελευθερωθεί και να έρθει στην Θεία Χάρη, αλλά τι να κάνουμε, έτσι είναι η ζωή. Άλλοι χαίρονται και άλλους τους .... τσούζει.!!!

Όσο για την αλλαγή  του ημερολογίου που έχουμε δεχθεί και ακολουθούμε σήμερα, είναι ένα εντελώς αστείο θέμα,που δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΗΜΑΣΙΑ, ούτε  για την καθημερινότητά μας, ούτε για την Σωτηρία μας.  Διότι όλοι ζούμε και ενεργούμε στο «ΤΩΡΑ» και στο «ΣΗΜΕΡΟΝ»  και δεν έχει καμία σημασία τι ημερομηνία του δίνουμε,  αφού Κύριος είναι ΕΝΑΣ εις τους αιώνας των αιώνων.
Όλο αυτό το θέμα του «ημερολογίου» παρουσιάστηκε και παραδόθηκε στους ανθρώπους από τους Εβραίους και τον πάπα, μόνο και μόνο για να διχάσουν  την Ορθοδοξία και να την οδηγήσουν στο ΣΧΙΣΜΑ. Και το πέτυχαν έστω και αν περιμεναν 10 χρόνια από την αλλαγή του ημερολογίου.
ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ  ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ.
Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ.

Έτσι και τώρα με το θέμα που έχει προκύψει του Οικουμενιστή Πατριάρχη και της ψευτοσυνόδου της Κρήτης,  η Ιερά Κοινότητα του αγίου Όρους ενεργεί απόλυτα Ορθόδοξα, ελέγχοντας την «Ανώτερη Κεφαλή» της, δηλαδή τον Οικουμενικό Πατριάρη, (με την δημόσια επιστολή που του έστειλε πριν την Σύνοδο της Κρήτης) χωρίς όμως και πολύ Ορθόδοξα, ούτε να τον κρίνει, ούτε να τον κατακρίνει, ούτε να σταματήσει να προσεύχεται γι’ αυτόν.

Γιατί αυτή η ....... «μνημόνευση» του Πατριάρχη που τόσο πολύ «σκανδαλίζει» τους ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ, δεν είναι τίποτα άλλο από μία προσευχή γι’ αυτόν.  Κι αφού ο Θεός ξέρει και έχει αφήσει αυτόν προς το παρόν για «Κεφαλή» του αγίου Όρους, η Ιερά Κοινότητα οφείλει και πολύ ορθά κάνει, να προσεύχεται ΠΡΩΤΑ για την «Κεφαλή» της.
Διότι το άγιον Όρος μπορεί να είναι αυτοδιοίκητον, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟΝ.

Η Ορθόδοξη λοιπόν στάση του Αγίου ‘Ορους,  έχει τρελάνει τους πλάνους του αντίχριστου και όπου βρεθούν και όπου σταθούν κατηγορούν τους πατέρες του  ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ και τους ...... «εγκαλούν στην ..... τάξη.!!!!!! Και στις ........... «Θερμοπύλες».!!!!!
Όξω ρε πλάνοι του αντίχριστου που πολεμάτε το άγιον Όρος, επειδή είναι το ΜΟΝΟ Ορθόδοξο που έχει μείνει.  Όξω  ρε καθηρημένοι «πατέρες» «Λαυρεώτηδες», που βαράτε την κεφαλή σας και μας το παίζεται κι’ «Ορθόδοξοι». Όξω ρε πιόνια του αντίχριστου, που δίνετε βήμα και λόγο στους καθηρημένους και στους πολέμιους της Ορθοδοξίας, για να χτυπούν το άγιον Όρος. Όξω βρε ΠΛΑΝΟΙ Οικουμενιστές και «αντιοικουμενιστές» που το μόνο που επιδιώκετε είναι να πληγώσετε την Εκκλησία με ένα ΝΕΟ ΣΧΙΣΜΑ.

            Αυτό το ΣΧΙΣΜΑ Είναι η μεγαλύτερη παγίδα που έχουν στήσει ποτέ για την Ορθοδοξία τα πιόνια του αντίχριστου και όπως βλέπω, έχουν βάλει για «μπροστάρη» του ΣΧΙΣΜΑΤΟΣ τον Πειραιώς Σεραφείμ, που για να «νομιμοποιήσει» τις ΑΝΤΟΘΡΘΟΔΟΞΕΣ και ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΕΣ του τάσεις , μαζεύει και  ...... «υπογραφές» των πιστών.
            ΑΚΟΥΤΕ;;;; 
            Το ίδιο κάνουν όπως έκαναν και πριν το Σχισμα του ημερολογίου. Ξεσηκώνουν πρώτα τον ΑΚΑΤΗΧΗΤΟ κόσμο, κατά  της «κεφαλής» του.
Να πείτε λοιπόν σ’ αυτόν τον ΠΛΑΝΟ,  ότι σε ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ της Ορθοδόξου πίστεως, ΤΗΝ ΛΥΣΗ την δίνει ΤΟ ΙΕΡΟ ΠΗΔΑΛΙΟ της Ορθοδοξίας και ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ και όχι  οι ....... υπογραφές ενός ΑΚΑΤΗΧΗΤΟΥ λαού, που με ΔΟΛΟ τις ΑΡΠΑΖΕΙ.!!!!!

Κι αφού δεν γνωρίζει ΤΟ ΙΕΡΟΝ ΠΗΔΑΛΙΟΝ και είναι ΑΣΧΕΤΟΣ με θέματα Πίστεως, γιατί δεν ρωτάει το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ, για να του πούν οι ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ τι πρέπει να κάνει, αντί να  μαζεύει ..... «υπογραφές»;;;;;;
Αλήθεια Πνευματικό έχει;;; Τον ρώτησε;;;
Και από πότε αποφασίζει  ο λαός Σεβασμιώτατε, για  ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ και ΚΑΝΟΝΙΚΑ θέματα της Ορθοδόξου  Εκκλησίας ;;;;
ΤΗΝ  ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ μας ποιός την Ίδρυσε Σεβασμιώτατε;;;  Ο Χριστός ή ο ........ «λαός»;;;;
Ποιός ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ποιόν .....Σεβασμιώτατε;;;;;
Ο λαός ακολουθεί τον Χριστό,  ή ο Χριστός ακολουθεί τον .......... «λαό»;;;
Και ποιός ΟΔΗΓΕΙ ποιόν Σεβασμιώτατε;;;
 Εσείς οδηγείτε τον λαό στον Χριστό,  ή ρωτάτε τον λαό: «κατά που πέφτει ο Χριστός»;;;
Και επειδή είδα πως δημοσιεύθηκαν και «ανώνυμες» επιστολές που υπογράφει ο.......... «λαός», για πέστε μου Σεβασμιώτατε, ΤΙ ΖΗΤΑΕΙ ΤΩΡΑ Ο ........ «ΛΑΟΣ»;;;;;;  ΣΧΙΣΜΑ;;;;;;;

ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ βρε αθεόφοβοι και Θεομπαίχτες, που νομίζετε πως θα μας κοροϊδεύετε ..... αιωνίως.
Όξω από την Εκκλησία μας βρε «ΑΝΤΙΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ»  πιόνια του αντίχριστου, που  θέλετε να μας πάτε  σε ΣΧΙΣΜΑ και το κάνετε να φαίνεται  σαν ....... αίτημα του ........ «λαού.!!!!!!
Αντε να ρωτήσετε τους Πατέρες του αγίου Όρους να σας πούνε ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ.
Αλλά ξέρω. Το ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ είναι εμπόδιο και αγκάθι στα σχέδιά σας και το ΠΟΛΕΜΑΤΕ με λύσσα όλοι μαζί. Και οι Οικουμενιστές και οι «αντιοικουμενιστές».

Αλλά το ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ είπαμε,  είναι το «ΚΑΣΤΡΟ» ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.  Κι αυτό το «ΚΑΣΤΡΟ» είναι από ΦΩΤΙΑ και ΑΤΣΑΛΙ και όσο το χτυπάνε τόσο πιο ΣΚΛΗΡΟ  γίνεται.  Γιατί το δύσκολο σήμερα δεν είναι να σε ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ οι πλάνοι στον δρόμο τους, αλλά το δύσκολο είναι ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙΣ ΕΣΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ.

Και το άγιον Όρος στέκει όρθιο αγέρωχο και ΟΡΘΟΔΟΞΟ. Και πολύ ορθά τιμά τον ΘΕΣΜΟ  του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ, γιατί άλλο είναι ο ΘΕΣΜΟΣ που παραμένει εκεί για χιλιάδες χρόνια και άλλο είναι τα πρόσωπα  που έρχονται και παρέρχονται. Που σήμερα είναι και αύριο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.

Γιατί από  αυτήν την θέση του Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως,  που σήμερα κάθεται αυτό το «σκεύασμα» του αντίχριστου, έχει περάσει και έχει καθήσει και ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος και τόσοι άλλοι άγιοι της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Αυτός ο θρόνος έχει δει και Ορθόδοξη ΑΚΜΗ, βλέπει τώρα και Ορθόδοξη  ΠΑΡΑΚΜΗ.  Ότι όμως και να συμβαίνει γύρω μας, εμείς,  για να έχουμε ελπίδες να ξαναδούμε σ’ αυτόν τον θρόνο να κάθονται άγιοι, πρέπει να παραμείνουμε ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ.

Και μέσα σ’ αυτήν την ομίχλη της πλάνης που ζούμε, ο ΦΑΡΟΣ που μας οδηγεί είναι ΤΟ «ΚΑΣΤΡΟ» ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ.  Είναι το ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ.

ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΕΙΤΕ ΕΚΛΕΚΤΟΙ  ΜΟΝΟ το «Περιβόλι της Παναγίας».  Και μόνο τις ανακοινώσεις της ΙΕΡΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ και όχι μεμονομένους και διάφορους «ανώνυμους  καλόγερους», είτε «αγιορείτες», είτε «Βόρειας, Νότιας, ή Ανατολικής» Ελλάδος, ή «Βορείου και Νοτίου Αιγαίου»,   διότι όλοι οι «ανώνυμοι καλόγεροι»  είναι πλάνοι.

Η Ορθοδοξία μας χιλιάδες χρόνια τώρα  δέχεται επιθέσεις, πόλεμο, πλάνες, αιρέσεις, σχίσματα. Το ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ παραμένει «ΚΑΣΤΡΟ» ΑΠΟΡΘΗΤΟ.
Εμπιστευθείτε το. Αν το είχαν εμπιστευθεί και οι παλαιοημερολογίτες θα είχε αποφευχθεί το ΣΧΙΣΜΑ της Εκκλησίας.

Εκλεκτοί: Φροντίστε να παραμείνετε ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ.
Να προσεύχεσθε για τους Οικουμενιστές Αρχιεπίσκοπους και Πατριάρχες, αλλά να ΜΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ τις Αιρετικές ξοξασίες τους.
Αλλά το κυριότερο ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ τους λεγόμενους «αντιοικουμενιστές»  που  θέλουν να οδηγήσουν την Ορθοδοξία σε ΝΕΟ ΣΧΙΣΜΑ.
Αργά ή γρήγορα , οι Πατέρες της Ιεράς Κοινότητος του Αγίου Όρους που βρίσκονται σε εγρήγορση, θα εκδώσουν κοινή ανακοίνωση και θα ενημερώσουν τους Ορθόδοξους Έλληνες σχετικά με την πορεία που μας επιβάλει να ακολουθήσουμε ΤΟ ΙΕΡΟΝ ΠΗΔΑΛΙΟΝ ΤΗΣ ΝΟΗΤΗΣ ΝΗΟΣ.
Να έχετε κατά νου, πως σήμερα οι Ορθόδοξοι Έλληνες, δίνουμε τις πιο δύσκολες εξετάσεις απέναντι στον Κύριο και Ιδρυτή της Εκκλησίας μας, Ιησού Χριστό.

Γιατί το δύσκολο σήμερα δεν είναι να σε ΠΑΡΑΣΥΡΟΥΝ οι πλάνοι στον δρόμο τους, αλλά το δύσκολο είναι ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙΣ ΕΣΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ. Ο Κύριος μας άφησε ως πρόβατα εν μέσω λύκων, αλλά μας ζήτησε εμείς να μην γίνουμε λύκοι. Ζήτησε εμείς να παραμείνουμε ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ
.
Αν δυσκολεύεστε να βρείτε την πλεύση, μέσα σ’ αυτήν την τρικυμία της ομίχλης και της πλάνης, σηκώστε τα μάτια σας στον «ΦΑΡΟ» ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, που δείχνει την Ορθή πορεία, εδώ και  ΑΙΩΝΕΣ.
Μπορεί να εισέρχονται και εκεί μέσα κατά καιρούς κάποια «ζιζάνια» σαν τον καθηρημένο «Λαυρεώτη» , κατά την ταχτική του «Δούρειου Ίππου»,  αλλά εκεί μέσα ο Θεός κι’ απ την «μύγα» βγάζει «μέλι».
Είναι το «ΚΑΣΤΡΟ» της Ορθοδοξίας και το «Περιβόλι της Παναγίας».
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ.
 
Ιωάννης Λαμπρόπουλος
συγγραφέας-ερευνητής
giannis_lampropoulos@yahoo.com



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο