Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΥΡΜΟΓΛΟΥ: ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ;

Μήπως επειδή είναι γιος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη; Eνός, ωστόσο, πολυσυζητημένου και για πολλούς αμφιλεγόμενου πολιτικού, ο οποίος όμως διακρίθηκε για τη δεξιοτεχνία με την οποία κινούσε τα πιόνια του στην πολιτική σκακιέρα, αλλά και για τη βιβλική μακροθυμία του και την όχι ευκαταφρόνητη διορατικότητά του;

Μήπως επειδή προέρχεται από ένα ακόμη "πολιτικό τζάκι" ως υποτιθέμενος επίγονος μιας αμοραλιστικής πολιτικής, που συνήθως δημιουργεί μια αμηχανία και στη συνέχεια μια αδρανοποίηση των κέντρων αντίστασης, που οδηγεί τελικά στην πολιτική νέκρωση; Μπορεί αλήθεια να συσσωρευτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τα απανθρακώματα των "πολιτικών τζακιών", χωρίς να ληφθεί υπόψη ότι δεν δέχεται άκριτα ουτοπικές εξαγγελίες και χιμαιρικά οράματα;

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ «ΕΚΛΟΓΩΝ» ΣΤΗ Ν.Δ. ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟ 2014.!!!

Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος

Πολύ μεγάλη χάρη τους κάνω που ασχολούμαι και μ’ αυτά τα πολιτικά απολιθώματα , αλλά να πω κάτι για αυτούς τους παραπλανεμένους Έλληνες, που μπορεί ακόμα να βλέπουν όνειρα θερινής νυκτός.
Τον επόμενο αρχηγό της ΝΔ μετά τον Σαμαρά, μην νομίζουν πως τον βγάζουν οι «ψηφοφόροι», γιατί  τον έχουν βγάλει οι Αμερικανοί από πολύ παλιά.  Δηλαδή πριν φύγει ακόμα ο Σαμαράς.  Και φυσικά είναι ο αγαπημένος της  «μαύρης» λέσχης της Αμερικής,  της οικογένειας Μητσοτάκη, που ήταν οι καλύτεροι φίλοι των Αμερικανών προέδρων,  της οικογένειας Μπους.

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 10/1/16

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ




ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΗΣ ΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΙ ΟΧΙ ΜΑΤΑΙΟΣΠΟΥΔΙΑΣ...

Η πληθώρα των αντιλήψεων δεν μας αφήνει να δικαιώσουμε με την ιδιαίτερη προσωπική κρίση την πιο αληθινή, ταυτίζοντας έτσι το αληθινό με τη μέση έκφραση που αποτελεί και τον νόμο της ιστορίας. Μπαίνει έτσι με οξύτητα το πρόβλημα του ορθολογισμού και της διαισθανόμενης αλήθειας, γύρω στα οποία έχουν εγερθεί με παράλληλη πνευματική διάθεση, αντίθετες θέσεις και τάσεις.

Καθώς το "μελοδραμάτιον η Ελλάς" συνεχίζεται, με τη διαφορά ότι η κορύφωση του δεν προβλέπεται "ανακουφιστική", ώστε τη θέση της αγωνίας να καταλαμβάνει η ικανοποίηση και η ευχαρίστηση, όπως συνήθως συμβαίνει στα "μελοδράματα", τούτη η γραφίδα παραμένει συνεπής στην καταγραφή των συνεπειών μιας θλιβερής πραγματικότητας, που διαμορφώνουν οι πολιτικοί της αθλιότητας, ανεβάζοντας μια σειρά κακότεχνων "παραστάσεων" με το ανάλογο μελοδραματικό περιεχόμενο, χωρίς βέβαια σεβασμό σ' αυτήν την ύψιστη μορφή τέχνης, όπως είναι το θέατρο.

ΑΥΤΗ Η ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ «ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ». ΕΡΙΞΑΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΤΑ ΑΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΟΙΡΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ.

Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος.

          Όσο και να θέλω να παραμείνω ψύχραιμος,  μετά από μία  τέτοια αισχρή Ιεροσυλία, δεν θα χαριστώ  σε κανέναν ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΜΑΧΟ και ας κρύβεται κάτω από το ράσο. Αλλά όπως σωστά λέει ο λαός μας: ΤΟ ΡΑΣΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑ».  Αυτοί που  έκαναν αυτό το ΑΙΣΧΟΣ,  δεν υπηρετούν το τιμημένο ράσο.
Είναι βδελύγματα ίδια με τους Άθεους Χριστιανομάχους  της Κυβέρνησης και όλοι μαζί χλεύασαν την Ορθοδοξία στην τελετή   του Αγιασμού των Υδάτων.

Τη Δευτέρα αποφασίζουν οι Βοιωτοί την ημερομηνία για μπλόκα

Τη Δευτέρα οι αγρότες της Βοιωτίας συνεδριάζουν και αποφασίζουν την ημερομηνία έναρξης των κινητοποιήσεών τους καθώς όπως υποστηρίζουν η μορφή του αγώνα τους είναι δεδομένη.

Οι Βοιωτοί εκτιμούν ότι τα μπλόκα με τα τρακτέρ στους δρόμους είναι μονόδρομος μόνο και μόνο από τις προβλέψεις του ασφαλιστικού για τον αγροτικό τομέα.

Εκβιάζουν με τελεσίγραφο οι Βρυξέλλες: Κοινές περιπολίες με τους Τούρκους στο Αιγαίο ή έξοδος από την Σένγκεν!

Εκβιάζουν στέλνοντας τελεσίγραφο οι Βρυξέλλες με «προσωρινή» αποπομπή... της Ελλάδας από την ζώνη Σένγκεν αν η κυβέρνηση δεν δεχθεί μέχρι το τέλος του μήνα τις κοινές περιπολίες στο Αιγαίο ή ακόμα την παρουσία Τούρκων αξιωματούχων στα hot spots ώστε να συναποφασίζουν με τους Έλληνες για τον αριθμό και την προέλευση των λαθρομεταναστών που θα πάρει πίσω η Αγκυρα!

 Επί τάπητος με πρόσχημα το θέμα διαχείρησης των λαθρομεταναστευτικών και προσφυγικών ροών θέτει η Γερμανία την συνδιαχείρηση του Αιγαίου! Μας απειλούν δηλαδή με αποπομπή από μια διαλυμένη Συνθήκη Σένγκεν τη στιγμή που έξι χώρες από τις 26 έχουν επαναφέρει τους ελέγχους στα σύνορα τους! Συγκεκριμένα, η συνθήκη Σένγκεν, μέσω της οποίας διασφαλίζεται η ελεύθερη διακίνηση, οδεύει προς διάλυση, καθώς ήδη έξι κράτη, από τα 26 που έχουν βάλει την υπογραφή τους, έχουν επαναφέρει τους ελέγχους, έστω και αν υποστηρίζουν ότι είναι προσωρινοί.

Γιατί η Τρόικα θέλει να αφανιστεί η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα;

Του Άγη Βερούτη
Οι πρόσφατες εξελίξεις στο Ασφαλιστικό, με το "Σχέδιο Κατρούγκαλου” για δραματική αύξηση στις εισφορές συνταξιοδοτικής αυτασφάλισης στο 20% του καθαρού εισοδήματος του ελεύθερου επαγγελματία, με άλλο 20% για κλάδο υγείας, επικουρικά ταμεία, ΟΑΕΔ κλπ, σε συνδυασμό με την βαρύτατη φορολόγηση σε ό,τι μένει με 29% συν προκαταβολή επόμενης χρήσης άλλα 29% (από το 2017), συν 4%-8% έκτακτη εισφορά που μόνο έκτακτη δεν είναι, συν τέλος επιτηδεύματος άλλα 650 ευρώ ετησίως, κόστος ενέργειας υπερδιπλάσιο από της Γερμανίας, κλπ, δείχνουν προς μια κατεύθυνση:

Έτοιμο το κτίριο για το Α.Τ. Αλιάρτου

Άμεσα η δημοτική αρχή στην Αλίαρτο ανακαίνισε εσωτερικά και εξωτερικά το κτίριο που θα στεγάσει το νέο Αστυνομικό Τμήμα στην περιοχή όπως προβλέπει το σχέδιο αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών στο νομό.

Ο δήμαρχος Αλιάρτου Γιώργος Ντασιώτης δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος που ο δήμος κατακτά ένα διαχρονικό του αίτημα προκειμένου να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφαλείας στους δημότες.

Τρομοκρατικές επιθέσεις κατά Χριστιανών

Όσοι δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι η τρομοκρατική οργάνωση Daesh διαπράττει ένα έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας και μάλιστα γενοκτονία μπορούν να μετρήσουν τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων κατά των Χριστιανών που έγιναν στην πόλη του Καμισλί. Οι βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας κοντά στην εκκλησία του Αγίου Εφραίμ στη χριστιανική περιοχή Αλ Βούστα, εκεί όπου οι χώροι είναι αραμαϊκής ιδιοκτησίας. Έτσι έχασαν τη ζωή τους δεκατρείς Αραμαίοι Χριστιανοί και δύο Κούρδοι. Όμως οι τραυματίες είναι τόσοι πολλοί που τα τοπικά νοσοκομεία κάλεσαν τους ανθρώπους να δώσουν αίμα για να βοηθήσουν. Το χειρότερο της υπόθεσης, είναι ότι αυτή η πόλη ιδρύθηκε από τους Αραμαίους Χριστιανούς το 1926. Είχαν εγκαταλείψει την Οθωμανική Αυτοκρατορία για να αποφύγουν τη γενοκτονία και τώρα ζουν και πάλι τη φρίκη μετά από έναν αιώνα.

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

ΤΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΤΖΑΚΙΑ" ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΟΓΡΑΦΙΑΣ..


Οι δύο "μονομάχοι" για την ηγεσία της ΝΔ βρίσκονται μεν σε απόσταση αναπνοής από την εκλογική διαδικασία της Κυριακής, δύο πολιτικές φιγούρες με σαφώς διαφορετικές ιδεολογικές αποχρώσεις και αντιλήψεις περί φιλελευθερισμού, που, ούτως ή αλλέως, ως περιεχόμενο έχει "κακοποιηθεί" στο χώρο της παράταξης της ΝΔ, επιβεβαιώνουν δε εν πολλοίς την "αναγκαιότητα" και τη "θαλπωρή" του "πολιτικού τζακιού", με την έννοια της πολιτικής εξουσίας...

Απάντηση Φίλη σε Μπασιάκο για ελλείψεις επαιδευτικών Βοιωτίας

ΘΕΜΑ : «Απάντηση στην Ερώτηση
               με αριθμό 895/5-11-2015»
               
  Απαντώντας στην Ερώτηση με αριθμό 895/5-11-2015, την οποία κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ευάγγελος Μπασιάκος, σχετικά με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στην Α/θμια και στη Δ/θμια Εκπαίδευση στη Βοιωτία, σας κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα:
       Το ΥΠ.Π.Ε.Θ. ξεκίνησε εγκαίρως τις προπαρασκευαστικές διαδικασίες για τη σύνταξη των πινάκων προσωρινών αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών της Α/θμιας  Εκπαίδευσης (ΠΕ60-Νηπαγωγών και ΠΕ70-Δασκάλων), για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της Επικράτειας, καθώς και των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων (ΠΕ05-Γαλλικής Φιλολογίας, ΠΕ06-Αγγλικής Φιλολογίας, ΠΕ08-Καλλιτεχνικών, ΠΕ16-Μουσικών, κ.λ.π.) , εκδίδοντας τις υπ’ αριθμ. πρωτ. 119392/Ε2/24-7-2015 (ΑΔΑ: 69Ε3465ΦΘ3-Ε9Ι) και 125082/Ε2/4-8-2015 (ΑΔΑ: Ψ1Ξ8465ΦΘ3-ΥΤ8) Προσκλήσεις Υποβολής Αιτήσεων για ένταξη στους κατά περίπτωση Πίνακες Προσωρινών Αναπληρωτών σχολικού έτους 2015-2016.

2.200.000 ευρώ για την Σκύρο

Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας το έργο «ΣΤΕΡΕΩΣΗ ΒΡΑΧΩΔΩΝ ΠΡΑΝΩΝ ΚΑΣΤΡΟΥ ΣΚΥΡΟΥ – ΜΟΝΗΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ», προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ.

Πρόκειται για ένα έργο ύψιστης σημασίας για το νησί, το οποίο διασφαλίζει την προστασία των κατοίκων του παραδοσιακού οικισμού της Χώρας της Σκύρου από τις επιπτώσεις κατολισθητικών φαινομένων, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων ή σεισμών και ταυτόχρονα συμβάλλει καθοριστικά στη διάσωση δύο σπουδαίων βυζαντινών μνημείων από τον άμεσο κίνδυνο στον οποίο έχουν περιέλθει μετά του σεισμούς του 2001.

Το αντικείμενο του έργου είναι η στερέωση των βραχωδών πρανών του κάστρου της Σκύρου προς αποφυγή περαιτέρω κατολισθήσεων και η προστασία των υπαρχόντων βυζαντινών μνημείων του Ι. Ν. ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ και του Ι. Ν. ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ, τα οποία και αποτελούν μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς για το νησί.

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Παράγει γνώση για το μέλλον ο Μιχάλης Καλογεράκης, από το Ηράκλειο της Κρήτης

Στην Ελλάδα της κρίσης, και της υποδούλωσης στους διεθνείς  τοκογλύφους, στην Ελλάδα της υποκρισίας και της κατευθυνόμενης ενημέρωσης, υπάρχουν Άνθρωποι που θριαμβεύουν, και το κυριότερο παράγουν γνώση.

Μια τέτοια περίπτωση είναι ο κ.Μιχάλης Καλογεράκης, από το Ηράκλειο της Κρήτης, ο οποίος εδώ και αρκετά χρόνια κάνει έρευνες πάνω στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Το σπίτι του είναι ανεξάρτητο από πλευράς ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς παράγεται στο εργαστήριό του. Με λίγα λόγια είναι αυτάρκης.

2.000.000. ευρώ για την κατασκευή γέφυρας στο χείμαρρο Ίναχο στη Φθιώτιδα

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων η δέσμευση του ποσού των 2.000.000 ευρώ για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή γέφυρας στο χείμαρρο Ίναχο του επαρχιακού δρόμου Περιβολίου – Μαρμάρων, Νομού Φθιώτιδας», έπειτα από τις συνεχείς προσπάθειες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την άντληση κονδυλίων.

 Πρόκειται για ένα έργο απόλυτα αναγκαίο για τη Δυτική Φθιώτιδα και τους κατοίκους της που θα συμβάλει καθοριστικά στην αποκατάσταση της οδικής υποδομής η οποία επλήγη ανεπανόρθωτα, κατά τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα τον Φεβρουάριο του 2015.

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Στη δημιουργία Ινστιτούτου  Δημόσιας Υγείας στη χώρα μας προχώρησε πρόσφατα το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας.
Σκοπός του Ινστιτούτου  είναι η ανάπτυξη επιστημονικών, ερευνητικών  και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων στον τομέα της δημόσιας υγείας, με ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη και διακοπή του καπνίσματος. 

«Η Δημόσια Υγεία αποτελεί κοινωνικό αγαθό. Η παρατεινόμενη οικονομική κρίση στην χώρα μας έχει σημαντικές δυσμενείς επιδράσεις στην Δημόσια Υγεία που καθιστούν αναγκαία την ανάπτυξη στοχευμένων επιστημονικών δραστηριοτήτων στον χώρο. Η επιμόρφωση στελεχών Υγείας αλλά και του ευρύτερου κοινού είναι ένα πρώτο βήμα που επιχειρείται από το νεοσύστατο Ινστιτούτο μας» αναφέρει ο επικεφαλής του Ινστιτούτου, διαπρεπής πνευμονολόγος κ. Παναγιώτης Μπεχράκης, τέως Αναπληρωτής Καθηγητής της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Harvard.

Η υλοποίηση των δραστηριοτήτων του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας αρχίζει με τον πρώτο κύκλο επιστημονικών διαλέξεων που απευθύνονται σε Ιατρούς, Ψυχολόγους, Επαγγελματίες Υγείας, Εκπαιδευτικούς και Επιστήμονες κάθε τομέα που έχουν ενδιαφέρον ή έρχονται αντιμέτωποι με ζητήματα Δημόσιας Υγείας. 

Για επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις που κανέναν αρμόδιο δεν έχουν συγκινήσει, κάνει λόγο ο Ιατρικός Σύλλογος Θήβας σχετικά με την κατάρρευση του Νοσοκομείου Θηβών

 
 Οι επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις του Συλλόγου μας σχετικά με τη φθίνουσα κατάσταση του Νοσοκομείου Θηβών, όπως φαίνεται, κανέναν αρμόδιο δεν έχουν συγκινήσει ούτε κανείς ενδιαφέρθηκε προκειμένου να ανασχεθεί αυτή η φθίνουσα πορεία.
Δυστυχώς η κατάρρευση του Νοσοκομείου θεωρείται μάλλον από τους αρμοδίους δεδομένη και μη αναστρέψιμη, αν όχι σκόπιμη και προσχεδιασμένη.

Οι τελευταίες εξελίξεις, μετά την άκριτη  απομάκρυνση του μέχρι πρότινος Αναπληρωτή Διοικητή κου Δεσύλα, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας, ενώ παράλληλα η πραγματικότητα επιβεβαιώνει τις ανησυχίες μας.
                           
Παρά τις συνεχείς και επανειλημμένες εκκλήσεις μας για ενίσχυση του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού , ακολούθησαν  εσπευμένα απαράδεκτες και χαριστικές μετακινήσεις δύο ατόμων  από τις ήδη υποστελεχωμένες  Διοικητικές Υπηρεσίες.

Οι νεφροπαθείς στα κρεματόρια της ΕΠΥ που στήνουν η κα Σαρτζετάκη και ο κ. Σίνης

Πάει περίπου ένας και πλέον  χρόνος από τη λήξη της συμφωνίας ΠΛΑΙΣΙΟ του 2010, (Συμφωνία μέσω της οποίας της για 2 έτη μετά την συμβασιοποίηση, 2012-2014, γίνονταν οι προμήθειες φίλτρων αιμοκάθαρσης από τα νοσοκομεία μέσω επιμέρους διαγωνιστικών  διαδικασιών –Call offs-. Ειδικά μάλιστα όταν ταcall offs   γίνονταν  με την μετά από συζήτηση της Διοίκησης της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας και της τότε Διοίκησης της ΕΠΥ αποδεκτή τροποποίηση των γενικών προδιαγραφών – τροποποίηση απόλυτα απαραίτητη -  επιτυγχάνονταν και προμήθειες  των καταλληλότερων κατά περίπτωση φίλτρων για τους αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς ).  

ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΗΣΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΝΗΜΗ, ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑ, ΤΟΤΕ...

...Καταλήγουμε "σκυμμένοι" και ταπεινωμένοι με τίμημα την προσωπική μας και εθνική μας αξιοπρέπεια!

Είναι κάποιες σκέψεις που επίμονα ζητούν την καταγραφή τους. Οχι απαραίτητα για να εκφράσουν τη "ματαιόδοξη" πλευρά του δημοσιογράφου
ή του δημοσιολόγου, αλλά για να καλύψουν την ανάγκη να σκιαγραφήσει έστω με αδρές πινελιές, έναν περιβάλλοντα χώρο του, όπου ευδοκιμούν παντός είδους "ειρωνείες" και ο ωχαδερφισμός αποδεικνύεται αυτοφυής...

Πρόσκληση στην κοπή πίτας του ΚΑΠΗ Θήβας




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

H ταινία του Χρ. Παπακαλιάτη "Ένας άλλος κόσμος" στον Κινηματογράφο Θήβας

Σας ενημερώνουμε, ότι από την Πέμπτη 07 Ιανουαρίου έως την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016 στο Δημοτικό Χειμερινό Κινηματογράφο της Θήβας, που λειτουργεί υπό την διεύθυνση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θηβαίων (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.), θα προβληθεί η κινηματογραφική ταινία του «ΕΝΑΣ ΑΛΛΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

Ώρα Προβολής: 21:15

Περίληψη:

Τρεις ιστορίες αγάπης ανάμεσα σε Έλληνες και ξένους υπηκόους, η οποία ξεδιπλώνεται σε μια Ελλάδα που αλλάζει ραγδαία. Τρεις γενιές που πολεμούν να αντέξουν μια σκληρή πραγματικότητα, μέσα από ένα δυνατό έρωτα.
Διαφορετικές ιστορίες, διαφορετικές γενιές, διαφορετικές οπτικές. Ο παρανομαστής, όμως, κοινός. Η οικονομική κρίση, το εργασιακό, το μεταναστευτικό, ο φασισμός, αλλά και το αιώνιο ερώτημα «Ο Έρωτας μπορεί να τα αλλάξει όλα;
Ένα καστ σημαντικών ηθοποιών από Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική και Ασία δίνει φως στους ήρωες και τις ιστορίες τους. Ανάμεσά τους, ο J.K.Simmons, ο οποίος βραβεύτηκε με Όσκαρ Β’ ανδρικού ρόλου αλλά και χρυσή σφαίρα, για την ταινία «Whiplash» («χωρίς μέτρο»).

Με λαμπρότητα τα Άγια Θεοφάνεια στο Δήμο Θηβαίων

Με κάθε επισημότητα και με σύμμαχο τον καλό καιρό εορτάστηκαν την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016 σε όλο το  Δήμο Θηβαίων τα Άγια Θεοφάνεια, παρουσία πλήθους κόσμου.


Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου,  παραβρέθηκε φέτος στην τελετή καθαγιασμού των υδάτων στην παραλία Σαράντι της Τ.Κ. Χωστίων, ενώ Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι εκπροσώπησαν το Δήμο σε όλες τις παραλίες των Δημοτικών Ενοτήτων που πραγματοποίησαν την  τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού, αλλά και στις ενορίες της πόλης των Θηβών και των Τοπικών Κοινοτήτων.

Παρέμβαση της ΑΛΚΥΩΝ στο χρονίζον πρόβλημα της έλλειψης σκάφους του λιμεναρχείου Ιτέας.

 (Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου)


Η Ομοσπονδία μας ιδρύθηκε  το έτος   1995, είναι Ν.Π.Ι.Δ. μη κερδοσκοπικό, μετεξέλιξη του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ  με έτος ιδρύσεως το 1978  και απαρτίζεται από δεκάδες ενεργούς συλλόγους  όλων των  Νομών που βρέχονται από τον Κορινθιακό κόλπο.
Κοινός μας  σκοπός είναι  η προστασία και βιώσιμη ανάπτυξη του θαλάσσιου οικοσυστήματος του Κορινθιακού κόλπου και η αξιοβίωτη πρόοδος  των  πολιτών που ζουν και δραστηριοποιούνται στο χερσαίο και θαλάσσιο τμήμα αυτού.
Η Ομοσπονδία μας αναδεικνύει , προωθεί , συντονίζει και διεκδικεί την επίλυση  των μεγάλων  προβλημάτων της περιοχής μας τόσο στο στεριανό όσο και στο θαλάσσιο τμήμα του κόλπου.

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

H Ιστορία δάκρυσε στη Σμύρνη. Θεοφάνεια μετά από 94 χρόνια για τον Ελληνισμό

Για πρώτη φορά μετά από 94 χρόνια, στη μαρτυρική παραλία της Σμύρνης στην Τουρκία, ο Ελληνισμός μπόρεσε να τελέσει τον Αγιασμό των Υδάτων, για την εορτή των Θεοφανείων.

Η στιγμή ήταν ιστορική, μεταδόθηκε απευθείας από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ, και προκάλεσε συγκίνηση σε όσους την παρακολούθησαν.

Στην παραλία της Σμύρνης βρέθηκαν Έλληνες της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής, ενώ η ιστορικότητα του γεγονότος δεν άφησε ασυγκίνητους ούτε τους ντόπιους Τούρκους, αλλά ούτε και διεθνή ΜΜΕ που αναφέρθηκαν στην Τελετή.

Το κυπριακό δεν είναι κοινοτικό

Όσο και να θέλουν μερικοί ραγιάδες να μας πείσουν ότι το κυπριακό πρόβλημα είναι απλώς ένα κοινοτικό πρόβλημα. Από την αρχή το κυπριακό αποτελεί ένα εθνικό πρόβλημα που δεν μπορεί να λυθεί μ’ έναν τρόπο τοπικιστικό που θεωρεί ότι δεν υπάρχουν άλλα κράτη στην περιοχή. Αυτή η λανθασμένη προσέγγιση έχει δημιουργήσει προβλήματα κατά συρροή τόσες δεκαετίες και δεν κατάφερε ν’ αλλάξει μια πραγματικότητα που δεν έχει καμία σχέση με αυτή. Πρέπει λοιπόν ν’ αντισταθούμε σε αυτή για να μπορέσουμε να έχουμε μια υψηλή στρατηγική που ξεπερνά τα τοπικά προβλήματα και τον άσχετο κομματισμό. Η εισβολή του 1974 δεν είναι η πρώτη αλλά η δεύτερη.

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ONLINE ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΦΥΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

Η δοκιμή βόμβας υδρογόνου από τη Βόρεια Κορέα τρομάζει τον πλανήτη

Δεν έχουν καταγραφεί ενδείξεις ραδιενέργειας στις γύρω χώρες

Πραγματική ή καλοστημένη προπαγάνδα η υποτιθέμενη δοκιμή βόμβας υδρογόνου; - Αν και η είδηση προκάλεσε αναστάτωση σε όλο τον πλανήτη, ειδικοί αναλυτές σε ΗΠΑ και Αγγλία υποστηρίζουν ότι απλά ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκμεταλλεύθηκε το τυχαίο γεγονός ενός...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΛΟΝ;

Η σημερινή τελετή των θεοφανείων στη Σμύρνη, μετά από 94 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή και των οδυνηρών γεγονότων για τον Ελληνισμό, αθροίζει κάποιες σκέψεις. Συνέπεια της παραποίησης της ιστορικής αλήθειας, άλλωστε, είναι και η παραποίηση του ιστορικού νοήματος. Και τίθεται το ερώτημα: Ποιο είναι το ιστορικό νόημα;

Είναι η κατανόηση του παρελθόντος, η βίωση του μέλλοντος ή η ερμηνεία του παρόντος; Η φιλοσοφία της ιστορίας ως πρώτη και βασική απάντηση θεωρεί τη διάθεση προς κατανόηση του παρελθόντος. Ομως, ερωτάται: Είναι απαλλαγμένη η διάθεση αυτή από την επιρροή του παρόντος;

Τα Ήθη και τα Έθιμα των Φώτων

Τα Ήθη και τα Έθιμα ενός «Λαού», αποτελούν τον αδιάψευστο μάρτυρα της συνέχισης ύπαρξής του.

Δρς Στράτος Θεοδοσίου - Μάνος Δανέζης

Μαγικοθρησκευτικές παραδόσεις

Aπό τους πανάρχαιους χρόνους οι άνθρωποι, εντυπωσιασμένοι από το μεγαλειώδες θέαμα του ανατέλλοντος και δύοντος Hλίου, καθώς και των επιδράσεών του πάνω στη Γη, αναγόρευσαν το άστρο της μέρας σε υπέρτατο θεό.

H αέναη, αιώνια πορεία του στο στερέωμα, που σηματοδοτούσε την εναλλαγή των εποχών του έτους, έδειξε στους ανθρώπους την απόλυτη κυριαρχία του. Tα τέσσερα βασικά σημεία της κυκλικής φαινομενικής πορείας του γύρω από τη Γη, δηλαδή οι δύο ισημερίες και τα δύο ηλιοστάσια, είναι σημαντικά ημερολογιακά ορόσημα, ταυτόχρονα όμως υποδεικνύουν και τον κύκλο των γεωργικών και κτηνοτροφικών εργασιών.

Η ελληνική οικογένεια στο …απόσπασμα!

Λίγο πριν το τέλος του »έτους της εθνικής ντροπής 2015», το μείζον των βουλευτών της Βουλής των Ελλήνων ψήφισε το λεγόμενο »σύμφωνο συμβίωσης» των ομοφύλων, επιφέροντας έτσι ένα ακόμη καίριο πλήγμα κατά του ιερού θεσμού της ελληνικής οικογένειας! Ένα συνονθύλευμα από εθνομηδενιστές, δειλούς, δήθεν προοδευτικούς, άθεους και απάτριδες εκτέλεσαν το καθήκον τους απέναντι στους ξένους πάτρωνές τους! Τα κόμματά τους δεν έχουν πλέον κανένα ηθικό δικαίωμα να αποτελούν οντότητες στην πολιτική γεωγραφία της χώρας, οι οποίες να διεκδικούν την ψήφο Ελλήνων πολιτών που έχουν γαλουχηθεί με τα νάματα της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας. Προσωπικά τάσσομαι απέναντι με όλη μου τη δύναμη!

ΑΦΩΝΟΙ ΝΕΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ

ΠΡΟΣ  ΠΛΑΝΕΜΕΝΟΥΣ ΑΦΩΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ   ΝΕΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
 --------------------------------------
Οι Νέοι Μητροπολίτες να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Μητροπολίτου Κορίνθου, και άλλων γηραιών Πατριωτών Αρχιερέων.
Η Ελλάδα και η Ορθοδοξία καίγεται, και εσείς οι νέοι Μητροπολίτες στον κόσμο σας, πιστοί στις εντολές της παγκόσμιας Σιωνιστικής Ελίτ.

ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΜΗΔΕΝΙΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Από τις πρώτες μέρες του 2016, η ελληνική κοινωνία βιώνει τον απεχθή γύψο των ολιγοφρενών της πολιτικής, με "μπόλικο "καρύκευμα" ψεμάτων και επίδειξη θράσους. Παρακολουθεί τον περιφερόμενο στα κομματικά γραφεία, τον κομψεπίκοσμο ή αλλέως μια σύγχρονη καρικατούρα "δανδή" της πολιτικής, υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, να "βαφτίζει" τη βάναυση περικοπή των συντάξεων ως μεταρρύθμιση και να επαίρεται που το "κείμενο για το ασφαλιστικό γράφτηκε εδώ και δεν είναι μεταφρασμένο...".

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Ο πεζόδρομος της Θήβας, αφορμή για προβληματισμό

Πραγματικά είναι λυπηρό, να βλέπει κανείς αυτά τα έργα στολίδια στην πόλη της Θήβας, και αναφέρομαι στον καινούργιο πεζόδρομο της οδού Επαμεινώνδου συγκεκριμένα, ο οποίος έχει περάσει από χίλια μύρια κύματα για να μπορέσει να τελειώσει, να απαξιώνεται από κάποιους πολίτες της πόλης και να χρησιμοποιείται σαν πάρκινγκ αυτοκινήτων, και μοτοσικλετών.

Στεναχωριέμαι επίσης, όταν κάποιοι εκτιμητές των πάντων, και αλάνθαστοι πολίτες αυτής της όμορφης πόλης τον χρησιμοποιούν για να παίξουν τα πολιτικά τους παιχνίδια, θεωρώντας ότι υπάρχει ένα μαγικό ραβδί που τα μετατρέπει όλα γρήγορα σε κάτι το τέλειο. Σε μια χώρα που κρέμεται από μια κλωστή.

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Η Κύπρος χρειάζεται στρατηγική και ενέργεια

Η Κύπρος χρειάζεται στρατηγική και ενέργεια κι όχι ψευδοδιαπραγματεύσεις που δεν οδηγούν πουθενά. Η κυπριακή ΑΟΖ είναι το σωστό, το στρατηγικό και το ορθολογικό πλαίσιο. Πρέπει λοιπόν να ενεργοποιηθεί με την εξόρυξη του φυσικού αερίου για να αξιοποιηθούν οι συμφωνίες που έχουν γίνει με τη Noble-Delek-Avner και έμμεσα με την British Group για το θαλάσσιο οικόπεδο 12, με την Total για το θαλάσσιο οικόπεδο 11 και με την κοινοπραξία ENI-KOGAS για τα θαλάσσια οικόπεδα 2, 3 και 9 και να λειτουργήσει ο τρίτος γύρος αδειοδότησης. Οι δύο τριμερείς Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ και Αίγυπτος-Ελλάδα-Κύπρος πρέπει να περάσουν σε φάση υλοποίησης και σε πρακτικό επίπεδο. Δεν είναι λοιπόν η ώρα να σπαταλούμε χρόνο με ψευδοδιαπραγματεύσεις δίχως προοπτικές, αφού δεν έχουν καν το οικονομικό υπόβαθρο να υποστηριχθούν όταν πρόκειται για εθνικές εφαρμογές.

Δυναμικές κινητοποιήσεις υπόσχονται στην κυβέρνηση για το επόμενο διάστημα και οι αγρότες της Βοιωτίας.


Βοιωτοί αγρότες: Ο Τσίπρας να φτιάξει φυλακές για να βάλει μέσα τους 500.000 αγρότες που θα βγουν στο δρόμο

Δεν υπολογίζουν στον εκφοβισμό της τροπολογίας στο νομοσχέδιο για το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης που προβλέπει την αυστηροποίηση των ποινών στα μπλόκα και καλούν τον Αλέξη Τσίπρα να φτιάξει φυλακές για τους 500.000 αγρότες που θα βγουν στο δρόμο.

Η Χ.Ε.Ν. ΘΗΒΑΣ ΚΟΒΕΙ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ- «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΘΗΒΩΝ





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΑΝΕΣΤΙΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ!..

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα συνοδεύεται και από κρίση πολιτιστική και πνευματική. Από πολύπλευρη κρίση αξιών και αισθητικής στην πολιτική. Δεν είναι μόνο η ανακόλουθη και εν πολλοίς η πολιτική απάτη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ή οι εκτρωματικές πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων. Και η κρίση δεν είναι ασύνδετη με τη γενικότερη κρίση πολιτισμού των χρόνων μας, που μας υπενθυμίζει τις μεγάλες κρίσεις του πνευματικού βίου, τις οποίες συναντούμε στην ιστορία.

Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει εις τα χέρια των Ελλήνων

-Δίλημμα: η σωτηρία του Πολιτικού Συστήματος ή της Πατρίδος; -

Η σημερινή κατάντια της Πατρίδος μας, με όλες τις παραμέτρους, διαστάσεις και συνέπειες, πρέπει επιτέλους να προβληματίσει όλους εμάς τους Έλληνες, ανεξαρτήτως πολιτικών και κομματικών τοποθετήσεων.  Εις την ουσία, το πρόβλημα της κρίσης χρέους της Πατρίδος μας δεν είναι καθαρώς οικονομικό, ως εσφαλμένως υποστηρίζεται και προπαγανδίζεται από τα δεκανίκια του Πολιτικού Συστήματος, αλλά κυρίως Θεσμικό, με εντέλει  οικονομικές τώρα διαστάσεις και τεράστιες συνέπειες για την πορεία του Έθνους. Εις την πραγματικότητα πρόκειται για μεγάλη εκτροπή και διαστροφή των Πολιτειακών Θεσμών και Φορέων, η λειτουργία των οποίων όχι μόνον δεν έχει την ανάλογη απήχηση εις την αληθινή Δημοκρατία και εναρμόνιση με αυτήν, αλλά ευρίσκεται τώρα σε αέναη διάσταση και σύγκρουση με την ιστορική υφή αυτού του νοήματος της υπάρξεως ενός ολόκληρου Λαού.

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Ένταξη νέων έργων, προϋπολογισμού 16 εκ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, χωρίς καμία απένταξη

Σε συνέχεια της συνάντησης του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη με τον Υφυπουργό Οικονομίας, Αλέξη Χαρίτση, στις 22 Δεκεμβρίου 2015, εντάχθηκαν πριν λίγες ημέρες στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 16 εκ. ευρώ, χωρίς να έχει προηγηθεί η απένταξη άλλων.

 Μεταξύ των άλλων, πρόκειται για δύο μελέτες που αφορούν στον Ασωπό, στο πλαίσιο της μεγάλη προσπάθειας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την αντιμετώπιση του μείζονος περιβαλλοντικού ζητήματος: «Μελέτη Διερεύνησης Ρύπανσης Ασωπού Ποταμού και Αποκατάστασης» και «Οριοθέτηση & Τοπικές Διευθετήσεις στον Ασωπό Ποταμό, σε τμήμα 10 χλμ, εντός του Νομού Βοιωτίας.

Απάντηση Αν.Υπ.Εργασίας Αντωνοπούλου σε Μπασιάκο για αυξανόμενη ανεργία Βοιωτίας

ΘΕΜΑ: «Αριθμός ανέργων στη Βοιωτία ανά κατηγορία ετησίως κατά την τελευταία 5ετία»
ΣΧΕΤ: Η με αρ. πρωτ. 1562/30-11-2015 ΕΡΩΤΗΣΗ
       
Σε απάντηση του ανωτέρω σχετικού, που κατατέθηκε στη Βουλή από το Βουλευτή κ. Ε. Μπασιάκο, παραθέτουμε σχετικό πίνακα στατιστικών στοιχείων:


Πρόγραμμα εορτασμού Αγίων Θεοφανίων Δήμου Θηβαίων

Για την καλύτερη ενημέρωση δημοτών και επισκεπτών γνωρίζουμε ότι την Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016, στο πλαίσιο του εορτασμού των Αγίων Θεοφανίων θα τελεσθεί  καθαγιασμός των υδάτων στις ακόλουθες παραλίες του Δήμου Θηβαίων:

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Το ψήφισμα 70/235 του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς και το Δίκαιο της Θάλασσας

Ν. Λυγερός

Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε το ψήφισμα 70/235 για τους Ωκεανούς και το Δίκαιο της Θάλασσας με 143 ψήφους, πράγμα το οποίο είναι σπουδαίο από μόνο του λόγω των εξελίξεων. Υπήρξαν μόνο τέσσερις αποχές. Το Μαλί και η Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία που δεν έχουν πρόσβαση στον ωκεανό, η Βενεζουέλα που δεν έχει υπογράψει το Δίκαιο της Θάλασσας και το Ελ Σαλβαδόρ. Μόνο μια χώρα καταψήφισε το ψήφισμα και είναι η Τουρκία. Έχει σημασία, βέβαια, ότι οχτώ χώρες προώθησαν δυναμικά το κείμενο και αυτές είναι η Ιαπωνία, η Κύπρος, η Μικρονησία, το Μονακό, η Νέα Ζηλανδία, η Νότια Αφρική, η Ολλανδία και Τρινιδάδ - Τομπάγκο. Αντιλαμβανόμαστε ότι όλες έχουν σχέση με τη θάλασσα κι όλες έχουν οφέλη από αυτό το ψήφισμα που καταπιάνεται με όλες τις πτυχές του Δικαίου της Θάλασσας και των Ωκεανών. Έτσι, έχουμε ένα ψήφισμα που έρχεται να ενισχύσει πρακτικά και την Συμφωνία του Montego Bay του 1982.

ΟΥΑΙ.!!!!! ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ, ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΚΑΙ ΑΘΕΟΙ ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΑΙ. ΘΕΟΝ ΔΕΝ ΦΟΒΕΙΣΤΕ;

 Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος

     Μαζεύτηκε και φέτος κατά το “εθιμοτυπικόν” και παρευρέθηκε στην δοξολογία για το νέο έτος, ολη η σημερινή ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ηγεσία της χώρας.
     Και όπως τους βλέπω όλους αυτούς, μέσα στον Ορθόδοξο Ιερό Ναό του αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου να το “παίζουν” Xριστιανοί, αναρωτιέμαι: Μα καλά, δεν ντρέπονται καθόλου οι σιχαμένοι; Τόσο ξετσίπωτοι είναι;

Κλιμακωτή πυραμίδα του 2500 π.Χ. με ναό του Ηλίου βρέθηκε στην Ροδόπη!

Σύγχρονη της Μεγάλης Πυραμίδας της Γκίζας της Αιγύπτου! Δεν είναι η μόνη στην περιοχή! Με πατητήρια για ιερό κρασί!
Η σχέση της με την κλιμακωτή πυραμίδα των Θηβών.
Και Τα ιδιαίτερα λατρευτικά θρακικά «Σπήλαια-Μήτρες»
https://drive.google.com/file/d/0B3fkGwUxnFfHWmthMEEwRnRxZk0/view?usp=sharing


Γ. Λεκάκης, www.lekakis.com

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ???

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Αυτές τις μέρες συμβαίνουν πολύ «περίεργα» πράγματα όπως αποκαλύπτει το Russian TV αλλά και κάποιοι μπλόγκερς από την Ιταλία και την Γερμανία.

τι ετοιμάζουν νατο 2016Ατέλειωτα κομβόι με νατοικά άρματα μάχης σε μη ανακοινώσιμη κατεύθυνση. Επίσης από τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της Ιταλίας αλλά και της Γερμανίας φεύγουν συνέχεια συρμοί με άρματα μάχης προς άγνωστη κατεύθυνση.

ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ, ΚΑΤΑΛΑΒΕ!..

Με το κοινωνικό αδιέξοδο να δείχνει στο μηδέν, με τον πολυμέριμνο και εν πολλοίς αμαθή βίο μας να καθίσταται αβίωτος, γινόμαστε με ευκολία κριτές και επικριτές, σπερμολόγοι και εριστικοί, ενίοτε δε με λεκτική ευήθεια κατακριτές ακόμη και συγκροτημένων απόψεων. Το χειρότερο είναι βέβαια ότι αισθανόμαστε "αυτάρκεις" και "μεταμοντέρνοι" μέσα στα γλωσσικά μας ράκη, τα οποία διανθίζουν τις αντιδράσεις μας με φρικαλέες φραστικές επινοήσεις, με λεκτικά γεννήματα ενός γλωσσικού βαρβαρισμού και μιας παρανοικής παρασημαντικής.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο