Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 31/1/16

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


"ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ...". ΚΑΛΑ, ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ!

Η αμφιβολία είναι η αφετηρία για το διάλογο. Αποτελεί επιφύλαξη που οδηγεί στην επανεξέταση. Η αμφιβολία είναι από μόνη της "δόγμα", που εκφράζει την ελευθερία του ανθρώπου να ελέγχει και να δοκιμάζει, να μη δέχεται εκ των προτέρων τίποτα ως δεδομένο και ορθό,αν δεν βεβαιωθεί για την αλήθεια του.

Η απόρριψη, η αναίρεση μιας "αλήθειας", ιδιαίτερα σε κοινωνικό επίπεδο, συνθέτουν την πολιτική εξέλιξη. Το κήρυγμα του Πασκάλ "όταν ακούτε να μιλάνε για κάτι δεν πρέπει να το πιστεύετε, αν δεν το εξετάσετε σαν να μην το είχατε ακούσει ποτέ",ηχεί ως μια ακραία ίσως θέση. Κι αυτό, γιατί το "αμφιβάλλετε για όλα",δεν συνδέεται με καμία πρακτική της ζωής.

Και οι δύο προαναφερόμενες θέσεις, δεν έχουν στόχο να ενσπείρουν το στοιχείο της απερίσκεπτης αμφιβολίας, αλλά έχουν στόχο την απαλλαγή από την πλάνη. Δεν είναι μια στείρα άρνηση, μια ατελεύτητη αμφισβήτηση,που καταντάει αυτοσκοπός. Εχει σκοπό την ηθική ανύψωση της κοινωνίας, την απαλλαγή της από κάθε μορφής στασιμότητα, ανασφάλεια και εξαθλίωση.

Ο ιστοριογραφικός χαρακτήρας της ελληνικής κοινωνίας των τελευταίων 30 χρόνων, με έμφαση την εξαετία των μνημονίων και της πολύπλευρης κρίσης, φανερώνει την επικράτηση της ευπιστίας διαστρωματικά και την "απουσία"της αμφιβολίας απέναντι στον πολιτικό βερμπαλισμό και την πολιτική απάτη.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΘΗΒΑΣ «ΛΑΙΟΣ» - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ –ΜΑΡΤΙΟΥ 2016

Πρόγραμμα Φεβρουαρίου –Μαρτίου 2016

1)Την ΤΕΤΑΡΤΗ  3/2/2016 στο ξενοδοχείο ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑ ξεκινούν τα μαθήματα του ΜΠΡΙΤΖ στις 17:00
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ
 (Πληροφορίες δηλώσεις Συμμετοχής στην Κα Βάσω Χατζή τηλ. 6947208899

2)Την ΚΥΡΙΑΚΗ  21/2/2016 ΜΟΝΗΜΕΡΗ  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ θα επισκεφτούμε τον ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ στο ΔΙΜΗΝΙ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ & οι φίλοι του ΣΚΙ μπορούν να μας ακολουθήσουν στο ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ στα ΧΑΝΙΑ ΠΗΛΙΟΥ
 Δηλώσεις Συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου και στο 6977283756

3)Το Σάββατο 26/3/2016 σε συνεργασία με το ΤΕΡΨΙΧΟΡΕΙΟ και το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ θα επισκεφτούμε την ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ. Την πόλη που έχτισε ο ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ και έφερε στο φως ο Αρχαιολόγος ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΜΕΛΗΣ, ο οποίος και θα μας ΞΕΝΑΓΗΣΕΙ.

Το Μνημείο για τα θύματα γενοκτονιών

Ν. Λυγερός

Μετά την καθιέρωση της 9ης Δεκεμβρίου ως ημέρα μνήμης για τα θύματα των γενοκτονιών δίχως καμιά εξαίρεση, η ανέγερση ενός μνημείου για τα θύματα γενοκτονίας είναι η φυσιολογική εξέλιξη. Με τις αποφάσεις της Ανθρωπότητας στα Ηνωμένα Έθνη, σιγά σιγά οι άνθρωποι κατανοούν ότι πρέπει να κινηθούν και σε εθνικό επίπεδο. Έτσι, η ύπαρξη ενός τέτοιου μνημείου στους Κήπους Ray Bramham στο Πρέστον της Βικτώριας στην Αυστραλία είναι ένα πανέμορφο παράδειγμα ανθρωπισμού που έφτασε στο επίπεδο συνειδητοποίησης των Δικαιωμάτων της Ανθρωπότητας. Και πρέπει να καταλάβουμε ότι όσοι έχουν ενστάσεις είναι άτομα που έχουν ενοχές για την ίδια τους την ιστορία.

Μπλόκα αγροτών: Με κάθοδο στην Αθήνα προειδοποιούν οι αγρότες

Ζήτησαν την συγκρότηση διακομματικής επιτροπής στη Βουλή - Σκληραίνουν και άλλο τη στάση τους με νέα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Κρίσιμη μέρα η σημερινή για τις αγροτικές κινητοποιήσεις καθώς στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα Τέμπη, οι εκπρόσωποι των αγροτών αποφάσισαν να κλιμακώσουν και άλλο τις κινητοποιήσεις τους απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

"Η γραβάτα συνάντησε τη γαλότσα". Κοινό μέτωπο κατά του ασφαλιστικού στο Κάστρο.

Κοινή συνέντευξη επί τοις Εθνικής Οδού Αθηνών Λαμίας παραχώρησαν αγρότες και εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων της χώρας στο μπλόκο του Κάστρου.

Γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι, οικονομολόγοι και αγρότες ενώνουν τις δυνάμεις τους και καλούν την κυβέρνηση να πάρει πίσω την πρόταση για το ασφαλιστικό και να ξεκινήσει το διάλογο από μηδενική βάση.

Νεκρώνει τη Πέμπτη η Θήβα.

Νεκρή πόλη θα θυμίζει την Πέμπτη, ημέρα της γενικής απεργίας η Θήβα.
Φορείς και σύλλογοι της πόλης αποφάσισαν να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση και μάλιστα με δυναμικό τρόπο, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα στη κυβέρνηση.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ! ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ! “ΑΦΟΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ”.!!!!!! “ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΕΡΟΥΣ ΝΑΟΥΣ”.!!!!!!!

Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος

          Με μία επιστολή γεμάτη παρρησία, βγαλμένη μέσα από τον φλογερό πυρήνα  της Ορθοδοξίας και  γεμάτη με τις ευωδίες από το Περιβόλι της Παναγίας, οι Αγιορείτες πατέρες και οι μοναχοί δεν χαρίζονται σε κανέναν και  υπενθυμίζουν σε όλους όσους καταπατούν τους Θείους νόμους,  πως: “Θεός ου μυκτηρίζεται”.
          Με μία παρέμβαση ΦΩΤΙΑ προς τους ασεβείς πολιτικούς, εξηγούν και τους λόγους για την μέχρι τώρα σιωπή τους  και με το πνεύμα του Ευαγγελίου και τις Ορθόδοξες αλήθειες της αγίας Εκκλησίας μας, ελέγχουν τους πάντες και τα πάντα, λέγοντας: “ως εδώ και μη παρέκει”.

ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΑΛΛΟΓΕΝΟΥΣ

Γράφει η Δικηγόρος Αναστασία Χρ. Μήλιου

Τυπικές προϋποθέσεις απόκτησης της Ελληνικής Ιθαγένειας με πολιτογράφηση

1. Ο αλλοδαπός που επιθυμεί να γίνει Έλληνας πολίτης με πολιτογράφηση πρέπει:
α. Να είναι ενήλικος κατά το χρόνο της υποβολής της δήλωσης πολιτογράφησης.

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών : ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ζητάμε κ. Υπουργέ, ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών αποστέλλει ανοιχτή επιστολή προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ως εξής :

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
Οι τελευταίες εξελίξεις στη διαχείριση των φίλτρων αιμοκάθαρσης από την Ελληνικό Κράτος έχουν εξοργίσει τους νεφροπαθείς σε όλη την χώρα, αφού όπως φαίνεται και από την ανακοίνωση του Σ.Ν.Θ (επισυνάπτεται) αποτελούμε παιχνίδι στα χέρια κερδοσκόπων της Υγείας που έχουν στήσει πάρτι εκποίησης  της ζωής μας κοροϊδεύοντας ουσιαστικά τους θεσμούς της πολιτείας.

Τα μέλη του καρτέλ της φτήνιας μέσω του Γ.Ν. Χανίων δημιούργησαν συνθήκες μονοπωλιακές στα δημόσια νοσοκομεία, με αποτέλεσμα πάνω από δέκα από αυτά να μείνουν χωρίς φίλτρα  αιμοκάθαρσης και να κινδυνεύουν άμεσα οι αιμοκαθαρόμενοι στην Ελλάδα, πρωτοφανές γεγονός σε όλη την Ευρώπη. Μια δράκα εταιρειών με φίλτρα από τριτοκοσμικές χώρες, κρατάνε όμηρο το Κράτος.

Ο πρώτος άνθρωπος που... χόρεψε με το Βόρειο Σέλας

Ο Ισπανός Horacio Llorens, ο καλύτερος αλεξιπτωτιστής πλαγιάς στον κόσμο, λέει «είχε κρύο και σκοτάδι, ο αέρας ήταν δυνατός και ήμουν περικυκλωμένος από νερό»

Για πρώτη φορά, ο θεαματικός «χορός» ενός paraglider κάτω από το Βόρειο Σέλας έχει καταγραφεί σε ένα υψηλής ανάλυσης, real time βίντεο.

ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΑΣ ΤΣΑΤΑΛΙΑ!..

Και πως να μην είναι...Σύγχυση απόλυτη. Πραγματικότητα και προσδοκίες σε πλήρη διάσταση. Σταθερή κατεύθυνση προς το στρόβιλο της αυταπάτης για πολλούς. Μια κοινωνική αυταπάτη που ενισχύεται από τις εκάστοτε προσχηματικές παραχωρήσεις της πολιτικής εξουσίας. Από τις παραπαίουσες έστω προσπάθειες του πολιτικού προσωπικού. Από την πολιτική ανικανότητα και μετριότητα, θα ήταν το πιο σωστό. Από την ανάγκη του πολίτη να προσδεθεί στην ελπίδα, με την έννοια ότι η ελπίδα έχει μέλλον...

Πως όμως να έχει μέλλον; Η κοινωνική συνείδηση εξακολουθεί εν πολλοίς,μη φυσιολογικά βραδυπορούσα, να βλέπει την πολιτική ντυμένη με τη λιβρέα του χθες. Η αδυναμία μάλιστα πολλών αφελών και εύπιστων, μονίμως ευαπάτητων ή εσωτερικά μακάριων πολιτών να επικοινωνήσουν με τη συνείδησή τους στην αλγεβρική της γλώσσα, να αναμοχλεύουν την ιστορική τους μνήμη και να αναπτύξουν την αξιολογική τους κρίση, επιτείνει την προσφυγή τους αυτή στα υφιστάμενα πολιτικά σχήματα, που είναι επί της ουσίας "παλαιά" πολιτικά συνονθυλεύματα.

Γιώργος Στασινός, Πρόεδρος ΤΕΕ: «και μετά τις εξαγγελίες Κατρούγκαλου για τους νέους ασφαλισμένους οι εισφορές αυξάνονται υπέρμετρα.

Γιώργος Στασινός, Πρόεδρος ΤΕΕ: «και μετά τις εξαγγελίες Κατρούγκαλου για τους νέους ασφαλισμένους οι εισφορές αυξάνονται υπέρμετρα. Το ασφαλιστικό σύστημα και οι επιστημονικοί κλάδοι θα καταρρεύσουν».

Η αναγνώριση της γεωπολιτικής αξίας του EuroAsia Interconnector

Ν. Λυγερός

Χρειάστηκαν χρόνια και βέβαια ξένες χώρες για να γίνει αντιληπτή στην Ελλάδα η γεωπολιτική αξία του EuroAsia Interconnector, του υποθαλάσσιου καλωδίου που θα ενώνει την Ελλάδα με την Κύπρο και το Ισραήλ. Πόσοι έλεγαν τόσο καιρό ότι πρόκειται για μια ουτοπία που δεν θα υλοποιηθεί ποτέ; Και η απουσία του στον πολιτικό χώρο ήταν εντυπωσιακή, ενώ περνούσε σιγά σιγά όλα τα στάδια των προμελετών, των μελετών και των απαιτήσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τώρα αναγκάζονται όλοι λόγω της τριμερούς ν’ αναγνωρίσουν επιτέλους την αξία του στην γεωπολιτική των τριών χωρών της Μεσογείου, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αναφέρεται, βέβαια, και στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και φαίνεται επιτέλους η καταλυτική του δράση, αφού πιέζει κι όσους θέλουν να μας προτείνουν παράξενες λύσεις.

ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ

(Σχολιάζοντας την επικαιρότητα)
                 Πρόλογος
               -------------------
Η  Ν.Τ.Π. και η παγκόσμια ΔΙΚΤΑΤΟΡΊΑ & πανθρησκεία έφθασαν, και τώρα εφαρμόζονται, από τα πιόνια της Ν.Τ.Π. εφιάλτες πολιτικούς ΗΠΑ & Ε.Ε.
Η Ευρώπη και η Ελλάδα θα καταστραφούν, και θα διαλυθούν, από την θύελα των λαθρομεταναστών που θα σαρώσει τα πάντα.

Οι αγρότες από Θήβα, Μέγαρα, Εύβοια και Μαραθώνα δεν θα στέλνουν προϊόντα στις λαϊκές αγορές

Προβλήματα στην τροφοδοσία στα νωπά οπωροκηπευτικά αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι καταναλωτές από την Τρίτη, αφού οι αγρότες που γεμίζουν τον ιστό της Αττικής σταματούν την προμήθεια των αγορών.

Οι αγρότες από Θήβα, Μέγαρα,Εύβοια και Μαραθώνα δεν θα στέλνουν προϊόντα στις λαϊκές και οι ελλείψεις θα φανούν μέσα στην εβδομάδα. Σε συνδυασμό με την απεργία των ναυτεργατών που αποκλείουν τους παραγωγούς από την Κρήτη,η Κεντρική Αγορά Αθηνών ενημερώνει πως θα αδειάζουν οι πάγκοι.

ΚΗΛΗ.ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Αύξηση της τάξης του 3% εμφανίζει τα τελευταία χρόνια  η κήλη, για την αποκατάσταση της οποίας πραγματοποιούνται  ετησίως περισσότερες από 20.000.000 επεμβάσεις παγκοσμίως !
Σύμφωνα με επιστημονικά στοιχεία η αύξηση  οφείλεται μεταξύ άλλων στην εξάπλωση της παχυσαρκίας και της χρόνιας δυσκοιλιότητας, παθήσεις που πλήττουν τον σύγχρονο άνδρα .
«Η  αποκατάσταση της κήλης,  σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, αποτελεί την  πιο συχνή χειρουργική επέμβαση στον κόσμο»αναφέρει ο ΔρΔιαμαντής Θωμάς Διευθυντής χειρουργός στο MetropolitanHospitalκαι συνεχίζει.
«Η εξέλιξη της ιατρικής και της τεχνολογίας  τα τελευταία 15 χρόνια με την λαπαροσκοπική χειρουργική και τη χρήση πλέγματος βάζει τέλος στην κήλη που ταλανίζει εκατομμύρια άνδρες σε ολόκληρο τον κόσμο».

"ΘΑ ΜΠΟΥΝΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΘΑ ΣΦΑΓΟΥΝ ΕΚΕΙ , ΤΙ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.........."


Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος

Σ' ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ «ΜΑΥΡΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ» ΤΟΥ ΔΝΤ, ΤΟΝ ΜΑΪΟ ΤΟΥ 2010
ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ «ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ»,
ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ,
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΣΕ ΜΟΝΟ Η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ.

Η ΜΙΑ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΕΠΙΑΝΕ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΡΕΠΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΕΙ
ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ.

Συνεχίζεται και τον Φεβρουάριο η Απεργία – Αποχή όλων των Διπλωματούχων Μηχανικών

Συνεχίζεται και τον Φεβρουάριο η Απεργία – Αποχή όλων των Διπλωματούχων Μηχανικών από την συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών με Τεχνικό Αντικείμενο

Σε συνέχεια των αποφάσεων των διοικήσεων του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδος, της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ και του συνόλου των συνδικαλιστικών, επιστημονικών, εργοληπτικών και μελετητικών Φορέων των Μηχανικών, με δεδομένη τη συνέχεια των συζητήσεων για το νέο ασφαλιστικό που προτείνεται από την Κυβέρνηση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που προωθείται τις επόμενες ημέρες κατά των προβλεπόμενων ρυθμίσεων που προτείνονται, συνεχίζεται η Απεργία – Αποχή όλων των Διπλωματούχων Μηχανικών από την συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών με Τεχνικό αντικείμενο (π.χ. Επιτροπές Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, Αυθαιρέτων κλπ., περιλαμβανομένων και των Επιτροπών Δημοπράτησης), από 1/2 έως 5/2/2016.

Στον Υπουργό Περιβάλλοντος το σχέδιο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για τον Ασωπό

Το σχέδιο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την εξυγίανση του Ασωπού συζήτησαν σήμερα, κατά την διάρκεια της συνάντησής τους, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης και ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης.

 Στο πλαίσιο της συνάντησης,  τέθηκε το θέμα συμβολής του υπουργείου στην υλοποίηση της πρότασης της Περιφέρειας μέσω ευρωπαϊκών πόρων αλλά και η συντονισμένη συνεργασία για την πρόοδο των διαδικασιών ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι που τέθηκαν τόσο από την Περιφέρεια όσο και από τους φορείς κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης.

Φουντώνει η οργή των αγροτών της Στερεάς. Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις

Σε όλους τους τόνους οι αγρότες της Στερεάς ξεκαθαρίζουν στην κυβέρνηση, οτι στο διάλογο θα προσέλθουν μόνο αν ο πρωθυπουργός αποσύρει ασφαλιστικό και φορολογικό.

Τα μπλόκα στο ύψος του παλιού Λεβέντη, στην Αταλάντη και στο Κάστρο κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις αυξάνοντας το χρόνο αποκλεισμού των δρόμων που έχουν καταλάβει.
Συνεχίζεται ταυτόχρονα η έμπρακτη συμπαράσταση στον αγώνα τους από κοινωνικές ομάδες, φορείς και σωματεία εργαζομένων.

Ίδρυση Οργανισμού Τουριστικής Προβολής & Προσέλκυσης Πτήσεων του Αεροδρομίου Κεντρικής Ελλάδος

Συμφωνήθηκε από όλους τους παριστάμενους η ανάγκη σύστασης ενός υπερτοπικού Οργανισμού, που στόχο θα έχει την τουριστική προβολή και ανάπτυξη του αεροδρομίου της Ν.Αγχιάλου (Διεθνώς 'VOL'), ώστε η, κατ’ουσίαν μοναδική πύλη εισόδου της Κεντρικής Ελλάδας να αποτελέσει τον κύριο μοχλό για την τουριστική, αλλά και οικονομική ανάπτυξή της.

Οι κοινωνικές ανάγκες στη συνάντηση Αρχιεπισκόπου-Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

Δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο έγινε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

Στο πλαίσιο της συνάντησής τους, συζήτησαν για τη συνεργασία μεταξύ Εκκλησίας και Περιφέρειας, τις κοινές δράσεις που έχουν ήδη υλοποιηθεί για τη στήριξη των οικογενειών που έχουν ανάγκη και τους τρόπους με τους οποίους θα αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα ακραίας φτώχειας στη Στερεά Ελλάδα.

Αντιπροσωπεία των επιστημόνων και ελευθέρων επαγγελματιών σήμερα στα μπλόκα των αγροτών για συντονισμό της δράσης

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, Ολομέλεια Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων, Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Ομοσπονδία Δικαστικών Επιμελητών, Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών, Ένωση Ελλήνων Χημικών, Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος, Σύλλογος Ελλήνων Γεωλόγων, Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας, Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΗΒΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΗΒΩΝ, ΜΕ  ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ, ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ , ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Συνθήκη Σένγκεν: Τι είναι και τι θα συμβεί αν βγούμε εκτός

ΤΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΣΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑΞΙΔΙΑ – ΤΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ

Η Συνθήκη Σένγκεν και οι «απειλές» για την αποπομπή μας από αυτή, μπήκαν στο δημόσιο διάλογο το τελευταίο διάστημα.
Ωστόσο, ο ακριβής ορισμός της Σένγκεν και τι συνεπάγεται η ισχύς αλλά και η άρση της, δεν είναι ευρέως γνωστά.

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Απλές αποφάσεις και πολύπλοκες επιλογές

Ν. Λυγερός

Για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν στην Ελλάδα αντιλαμβανόμαστε πια ότι όσοι έλεγαν ότι πρόκειται να παρθούν απλές αποφάσεις, δεν είχαν υπολογίσει ότι είναι πολύπλοκες οι επιλογές. Οι απλές αποφάσεις υπάρχουν πάντα σε κομματικό επίπεδο, αφού ουσιαστικά ένα κόμμα είναι ένας κλειστός κόσμος, όταν λειτουργεί δογματικά. Τα σοβαρά προβλήματα εμφανίζονται μόνο όταν αποτελεί κυβέρνηση, διότι τότε ο κόσμος είναι ανοιχτός και οι επιλογές ειδικά όταν είναι πολύπλοκες, έχουν σοβαρές επιπτώσεις. Είδαμε ήδη πού οδηγεί το στρατηγικό λάθος να θεωρεί κανείς ότι η θεωρία παιγνίων μπορεί να ενταχθεί στη θεωρία αποφάσεων, όπου παίζει ένας μόνο παίκτης. Το αποτέλεσμα είναι βέβαια καταστροφικό, διότι πολύ απλά υπάρχουν κι άλλοι παίκτες, οι οποίοι μάλιστα παίζουν ορθολογικά.

Τελεσίγραφο από την Κομισιόν: Εκτός Σένγκεν η Ελλάδα αν δεν ελέγξει τα σύνορα μέσα σε 3 μήνες

Του Ανδρέα Μπελεγρή

Ένα σκληρό παζάρι σχετικά με τις ευθύνες και τα βάρη που φέρνει η προσφυγική κρίση λαμβάνει χώρα στην ΕΕ εδώ και μερικές ημέρες. Στο επίκεντρο της σκληρής διαμάχης βρίσκεται η Ελλάδα, την ώρα που όλοένα γίνονται και περισσότερες οι απειλές για το ενδεχόμενο αποπομπής της χώρας από το πλαίσιο της Συνθήκης Σένγκεν. Καθώς φαίνεται κλειδί της ελάφρυνσης του προβλήματος αποτελεί η πρόοδος της εφαρμογής της συμφωνίας της 29ης Νοεμβρίου της ΕΕ με την Τουρκία. Σύμφωνα με πληροφορίες η βασική αιτία που δεν εφαρμόζεται η συγκεκριμένη συμφωνία από την πλευρά της Άγκυρας είναι επειδή η ΕΕ έχει καθυστερήσει την εκταμίευση των 3 δισ. που περιλαμβάνεται σε αυτήν. Μια γραμμή πληροφόρησης αναφέρει πως ο λόγος της καθυστέρησης είναι το γεγονός πως η Ιταλία είναι η χώρα που δημιουργεί προσκόμματα ως προς αυτό, καθώς έχει καταστήσει μέρος ενός blame game τόσο το προσφυγικό, όσο και ανοιχτά ζητήματα της οικονομικής κρίσης μεταξύ Ρώμης και Βερολίνου.

ΑΠΕΡΓΙΑ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ

ΑΠΕΡΓΙΑ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΛΕΘΡΟ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η επίθεση στο ασφαλιστικό είναι αιτία πολέμου! Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με χαρακτηριστική ταχύτητα και συνέπεια προωθεί την πολιτική των συμφερόντων του κεφαλαίου, συνθλίβοντας εργάτες, μικρούς αγρότες, αυτοαπασχολούμενους. Έχει εξαπολύσει έναν καταιγισμό ψεμάτων και παραπληροφόρησης για να καλύψει το νέο της έγκλημα σε βάρος του λαού, με την ολοκλήρωση της κατεδάφισης του δημόσιου συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης. Στόχος της κυβέρνησης - εργοδοσίας - Ε.Ε. είναι κράτος και εργοδοσία να μη συμμετέχουν στην κοινωνική ασφάλιση, να μην υπάρχει καμιά προστασία για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους, να μετατραπεί η ασφάλιση από κοινωνική σε ατομική υπόθεση του καθενός.

Σε πολιορκία το Βελλίδειο - Επεισόδια και χημικά μεταξύ αγροτών και ΜΑΤ

Ματαιώθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης - Στο πλευρό τους κτηνοτρόφοι, αλιείς και επιστημονικοί φορείς - Προκλητικά αδιάφορη η κυβέρνηση -Δείτε τον χάρτη με τα μπλόκα σε όλη τη χώρα

Δυναμικό παρών δίνουν οι αγρότες σήμερα, Πέμπτη 28 Ιανουαρίου στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης ενόψει των εγκαινίων της έκθεσης Agrotica που είχε πραγραμματιστεί να γίνουν παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου. Τελικά λόγω των επεισοδίων μεταξύ ΜΑΤ και αγροτών στα εγκαίνια δεν θα παραστεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Διαβάστε περισσότερα »


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

«Είμαι ο Χριστόδουλός σας»

Πριν από ακριβώς 8 χρόνια, ξημέρωμα Δευτέρας 28 Ιανουαρίου 2008, ο επίγειος χρόνος θα σταματούσε για τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.
Λίγο μετά τις 5 το πρωί, άφηνε την τελευταία του πνοή, στο σπίτι του στην Φιλοθέη, ύστερα από μια άνιση μάχη με τον καρκίνο που τον δοκίμασε για επτά περίπου μήνες, γεμίζοντας αγωνία τα πνευματικά του παιδιά αλλά και όλους τους Έλληνες, γιατί ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος είχε καταφέρει να γίνει ο δικός τους Χριστόδουλος...

«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙ»! Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΟΣ ΣΥΡΙΟΥ!

Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη

«Merkel, schicke Deine Söhne wieder nach Hause»!
-Μέρκελ στείλε τα αγαπημένα παιδιά σου, (ισλαμιστές εγκληματίες), πίσω αλλιώς….

«Δεν φταίνε οι Ευρωπαίοι για το κατάντημα στις χώρες τους αλλά οι διαφθαρμένες κυβερνήσεις τους.»

Το 2009 η Ε.Ε. αποφάσισε την λεγόμενη «ανανέωση της Ευρώπης μετά μετεγκατάστασης». Η μαζική μετανάστευση γίνεται υπό την καθοδήγηση των Βρυξελλών.

Η Δραματική Κομεντί JOY στο δημοτικό κινηματογράφο Θήβας

Η Δραματική Κομεντί JOY
στο δημοτικό χειμερινό κινηματογράφο
Από Πέμπτη 28 Ιανουαρίου έως Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016
Πρωταγωνιστούν: Τζένιφερ Λόρενς, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μπράντλεϊ Κούπερ, Έντγκαρ Ραμίρεζ
Διάρκεια: 124 λεπτά
Ώρα Προβολής:  21:15
Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Ράσελ

Η ιστορία της Τζόι Μανιάνο, μιας απλής νοικοκυράς που στη δεκαετία του ’90 δημιούργησε έναν επιχειρηματικό κολοσσό, ξεκινώντας από την ιδέα της «μαγικής σφουγγαρίστρας».



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΑΟ ΘΗΒΑ: ΛΥΘΗΚΕ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟ!

Το Δ.Σ. του ΑΟ ΘΗΒΑ ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας του με τον τερματοφύλακα Παναγιώτη Κωνσταντινόπουλο. Ο Παναγιώτης ήταν πέσρσυ από τους βασικούς συντελεστές του νταμπλ και της πορείας μέχρι την φάση των 8 στο κύπελλο ερασιτεχνών . του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην συνέχεια της καριέρας του και η πόρτα του ΑΟ ΘΗΒΑ είναι πάντα ανοιχτή.
Σε ευχαριστούμε για όλα φίλε Παναγιώτη!

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων στη συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε τη ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016, συζήτησε εκτός ημερησίας διατάξεως, μετά από πρόταση του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπυρίδωνα Νικολάου,  το μείζον θέμα που έχει δημιουργηθεί με τα μέτρα που προβλέπονται στο προσχέδιο του ασφαλιστικού Νόμου, που προωθεί η Κυβέρνηση, τα οποία πλήττουν τον αγροτικό κόσμο, τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες της Χώρας.

 Το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από  διαλογική συζήτηση, εξέδωσε κατά πλειοψηφία  το ακόλουθο ψήφισμα :

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ Ι.Σ.ΘΗΒΑΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ 70.000 ΤΟΝΩΝ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΥΝΗΣΙΑ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Στην προσπάθεια να περιοριστούν οι έντονες αντιδράσεις των Ευρωπαίων παραγωγών προβλέφθηκε η δυνατότητα αναθεώρησης του μέτρου στα μέσα της εφαρμογής του

Πρόταση για εισαγωγή 70.000 τόνων ελαιόλαδου από την Τυνησία χωρίς επιβολή δασμών με σκοπό την ενίσχυση της οικονομίας της χώρας, που επλήγη έντονα από τρομοκρατικές επιθέσεις το 2015, αποφάσισε να στηρίξει η Επιτροπή Εμπορίου του Ευρωκοινοβουλίου.

ΠΟΥΤΙΝ : ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΩ 300 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΕΙΛΩ 85 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ιδιαίτερα σκληρός κατά της Τουρκίας ήταν ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαδιμήρ Πούτιν, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο μιλώντας στο Ομοσπονδιακό Ρωσικό Φόρουμ «Λαϊκό Μέτωπο», στην Μόσχα, τονίζοντας ότι η Τουρκία έκανε πολύ μεγάλο ιστορικό λάθος να καταρρίψει το ρωσικό αεροσκάφος και ότι αυτό θα το πληρώσει πολύ ακριβά.

ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΓΡΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σκηνές πραγματικών μαχών σε πολλές πόλεις της νοτιοανατολικής Τουρκιάς με τον τουρκικό στρατό που έχει επιστρατεύσει και Ειδικές Δυνάμεις και τους Κούρδους που μάχονται για την πατρίδα τους.

Το αίμα ρέει ποτάμι!

Κάνεις από την διεθνή κοινότητα δεν μιλά. Κάνεις δεν λέει τίποτα. Κανείς στην Ευρώπη δεν κάνει κάποια δήλωση.

Η Jennifer Aniston θα παίξει τη Χριστίνα Ωνάση;

Οι φήμες έχουν αρχίσει να οργιάζουν. Η ελληνικής καταγωγής Jennifer Aniston φέρεται να έχει δεχτεί πρόταση να αποτελέσει το κινηματογραφικό alter ego της Χριστίνας Ωνάση.
Φαίνεται πως στο Χόλιγουντ σχεδιάζουν να μεταφέρουν στη μεγάλη οθόνη το βιβλίο της επιστήθιας φίλης της Χριστίνας Ωνάση Μαρίνας Τσομλεκτσόγλου "Η ζωή μου με τη Χριστίνα Ωνάση" και έχουν ήδη ξεκινήσει τις επαφές τους με τη διάσημη ηθοποιό.

Το όνομα της τραγικής κληρονόμου του Αριστοτέλη Ωνάση επανήλθε τις τελευταίες μέρες στο προσκήνιο μετά από συνέντευξη της Μαρίνας Τσομλεκτσόγλου στο περιοδικό People όπου αποκάλυψε τα όσα διαδραματίστηκαν τη μοιραία νύχτα πριν τον θάνατό της.

ΚΥΠΡΟΣ: Αφαίρεσαν την "ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ" από τις στολές των στρατιωτών

Αναστάτωση επικρατεί ανάμεσα σε στρατιώτες και γονείς στρατιωτών, με αφορμή την πρόσφατη απόφαση των υπευθύνων σε ΓΕΕΦ και ΥΠΑΜ για αφαίρεση από τις στολές των κληρωτών στρατιωτών της υφασμάτινης λωρίδας με την ένδειξη «ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ». Πολλοί απο αυτούς επικοινώνησαν μαζί μας και εξέφρασαν την έντονη δισαρέσκεια τους για την αφαίρεση της "ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ", δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι η απόφαση αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση για όλους.

Αποκαλυπτικές πληροφορίες του ΜΑΧΗdefence.com αναφέρουν ότι η απόφαση λήφθηκε στα ανώτατα δώματα του ΥΠΑΜ και του ΓΕΕΦ. Ως δικαιολογία για την απαράδεκτη αυτή πράξη, δόθηκε το επιχείρημα ότι η αυτοκόλλητη υφασμάτινη λωρίδα επί της οποίας αναγράφεται η φράση «ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ» στο στήθος του κάθε στρατιώτη, αποτελεί δήθεν πλεονασμό, αφού παρόμοια ένδειξη, αν και πολύ μικρότερη, βρίσκεται και στο μανίκι κάθε στολής, στο σημείο του μπράτσου.

Η πορεία της βυθομετρικής έρευνας του Odin Finder

Ν. Λυγερός

Την ώρα που όλοι συζητούν για διάφορα δίχως λόγο και δίχως βάθος, διότι είναι μόνο περαστικοί, το ιταλικό καράβι Odin Finder που εκτελεί τη βυθομετρική μελέτη για το ηλεκτρικό καλώδιο EuroAsia Interconnector, βρίσκεται πλέον στην ελληνική ΑΟΖ, αφού πέρασε κι από το τελευταίο θαλάσσιο οικόπεδο της κυπριακής ΑΟΖ. Πιο συγκεκριμένα είναι ήδη στην περιοχή Δωδεκανήσων κι ετοιμάζεται να περάσει βόρεια της Κρήτης για να βρεθεί τελικά στον Πειραιά. Έτσι επί του πρακτέου, βλέπουμε ότι η εταιρεία GAS που κέρδισε τον διαγωνισμό έχει όντως αρχίσει την καταγραφή του βυθού με το πρώτο πέρασμα για να εξερευνήσει τον διάδρομο εφικτότητας. Έχει λοιπόν ενδιαφέρον που υπάρχουν ακόμα άτομα που δεν ξέρουν ότι το πρόγραμμα λειτουργεί κι εξελίσσεται σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις.

«Παράθυρο» από την Κομισιόν για προσωρινό αποκλεισμό της Ελλάδας από τη Σένγκεν!

«Σοβαρές παραλείψεις» από την πλευρά της Ελλάδας στη διενέργεια συνοριακών ελέγχων διαπιστώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε προσχέδιο έκθεσης και σημειώνει ότι αν η Ελλάδα δεν καταφέρει να λύσει το πρόβλημα σε διάστημα τριών μηνών, τότε δεν αποκλείεται να δοθεί η πιθανότητα σε άλλες χώρες της ζώνης Σένγκεν να κλείσουν τα σύνορά τους με την Ελλάδα για διάστημα από έξι μήνες έως δύο χρόνια!

«Το προσχέδιο της έκθεσης καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα αμέλησε σημαντικά τις υποχρεώσεις της και ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στην διενέργεια ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα», οι οποίες πρέπει να αντιμετωπιστούν από τις ελληνικές αρχές, είπε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν πρόσθεσε ότι «εάν δεν ληφθεί η απαραίτητη δράση και οι ελλείψεις παραμείνουν, τότε υπάρχει η πιθανότητα να επιτραπεί στα κράτη-μέλη να κλείσουν προσωρινά τα σύνορά τους».

Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΜΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΥΟΚΑΡΔΙΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΔΙΑΛΕΞΗΣ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Συνεχίζεται  με  επιτυχία ο 1ος Κύκλος  Διαλέξων σε  θέματα  Δημόσιας Υγείας, που  διοργανώνει, υπό την διεύθυνση του καθηγητή  κ Παναγιώτη Μπεχράκη,  το νεοσύστατο  Ινστιτούτο  Δημόσιας  Υγείας του Αμερικανικού  Κολλεγίου  Ελλάδος.

Η  δεύτερη  διάλεξη  αφορά την  «Πρόληψη Οξέος Εμφράγματος του Μυοκαρδίου»  που  σκοτώνει  κάθε  χρόνο χιλιάδες  Έλληνες πολίτες.

Το θέμα θα αναπτύξει ο  Πρόεδρος της Ελληνικής  Καρδιολογικής Εταιρείας , διαπρεπής  καρδιολόγος  κ  Στέφανος  Φούσας,  την Τετάρτη  3  Φεβρουαρίου  στις  19.30  το  βράδυ.

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα  του Ινστιτούτου  Δημόσιας Υγείας  στο κτίριο επί της οδούΗπίτου    στην  Πλάκα.

ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΜΟΡΝΟΣ» «ΖΟΥΡΑ» «ΣΟΦΤΕΞ» ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ

Χαιρετίζουμε τον αγώνα των συναδέλφων στην εταιρεία «ΜΟΡΝΟΣ», η οποία παράνομα προέβει σε 3 εκδικητικές απολύσεις. Καλούμε τους συναδέλφους να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την επαναπρόσληψη των 3 απολυμένων συσπειρωμένοι με το επιχειρησιακό τους σωματείο και το κλαδικό της Χημικής Βιομηχανίας.
Χαιρετίζουμε τον πολυήμερο (53 ημέρες) απεργιακό αγώνα των συναδέλφων στις επιχειρήσεις «ΖΟΥΡΑ» για επαναπρόσληψη των απολυμένων, για υπογραφή Σ.Σ.Ε. και καταβολή δεδουλευμένων 5 - 7 μηνών. Τους καλούμε μαζί με το επιχειρησιακό τους σωματείο και το κλαδικό των Τροφίμων - Ποτών να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.
Χαιρετίζουμε τις κινητοποιήσεις των συναδέλφων στη «ΣΟΦΤΕΞ» για την επαναλειτουργία του εργοστασίου όπου αιθαίρετα η εργοδοσία έκλεισε, πετώντας στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους. Τους καλούμε να συνεχίσουν να υπερασπίζονται το δικαίωμα στην εργασία πλάι στο επιχειρησιακό τους σωματείο, μαζί με την Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου.

Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι και εργάτες απέκλεισαν συμβολικά τη ΔΟΥ Λιβαδειάς για το ασφαλιστικό

Δικηγόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες έμποροι και εργάτες απέκλεισαν συμβολικά τη ΔΟΥ Λιβαδειάς εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή τους στην πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Απειλούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αν το προτεινόμενο ασφαλιστικό δεν αποσυρθεί και καλούν του πολίτες να σταθούν αλληλέγγυοι στον αγώνα ο οποίος το επόμενο διάστημα θα ενταθεί.

Ο Επαμεινωνδας Λευκτρων στον Τελικο Κυπελλου Βοιωτιας 2016 4-1 στα Πεναλντυ τον Κιθαιρωνα Καπαρελλιου

Μετα απο ενα συγκλονιστικο παιχνιδι Διαφημιση του Βοιωτικου Ποδοσφαιρου 

ο Επαμεινωνδας Λευκτρων προκριθηκε στον Τελικο Κυπελλου Βοιωτιας
Αποκλειοντας στην διαδικασια των πεναλντυ 4-1
τον Κιθαιρωνα Καπαρελλιου κανονικος Αγωνας 3-3 [παρ. 3-3]

Guitar On The Go, το κιθαριστικό ντουέτο του Μάκη Αμπλιανίτη στο Art Cafe Αστραδενή

To Art Cafe Αστραδενή έχει με μεγάλη χαρά στις 30 Ιανουαρίου υποδέχεται το σχήμα "Guitar On The Go".

Το γκρουπ δημιουργήθηκε από τους δεξιοτέχνες κιθαρίστες Μάκη Αμπλιανίτη και Νίκο Τερζάκη, μέσα από την ανάγκη τους να εκφράσουν τις ιδέες και τον ήχο της jazz κιθάρας όπως διαμορφώθηκε στο blues, το bebop, και τη χρυσή εποχή της δεκαετίας του 60 και μέχρι τις ημέρες μας.

Της ζωντανής παρουσίασης θα προηγηθεί Master Class jazz αυτοσχεδιασμού του Μάκη Αμπλιανίτη. Το σεμινάριο θα γίνει στο χώρο του Modern Music Academy. (Συμμετοχή πληροφορίες 22610 22807).

Και οι δύο μουσικοί, έχοντας ασχοληθεί ταυτόχρονα με τα παραδοσιακά στοιχεία της αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής, μέσω της δισκογραφίας τους αλλά και των αμέτρητων live εμφανίσεων τους, δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν και ν’ αλλοιώσουν τις κλασσικές φόρμες της jazz, ώστε να προκύψει κάτι ενδιαφέρον, με αφετηρία πάντα τον κλασσικό-ζεστό ήχο της jazz κιθάρας.

Η Ελλάδα δεν είναι κόμμα

Ν. Λυγερός

Η Ελλάδα δεν είναι κόμμα και η ΑΟΖ δεν έχει χρώμα. Κάθε κίνηση, που γίνεται πράξη για την πατρίδα μας, δυναμώνει το Έθνος. Κι όσοι προσπαθούν να πάρουν τα εύσημα ενός αγώνα που δεν έδωσαν, καλά κάνουν, γιατί δεν έχει καμία σημασία. Η ουσία είναι μία και αυτή είναι απλή. Αν η πράξη παράγει εξέλιξη στην πραγματικότητα της Ελλάδας, ας την διεκδικήσουν ακόμα και οι άχρηστοι λόγω κοινωνίας. Διότι σε κάθε περίπτωση, η ιστορία θα καταγράψει την αλήθεια και θα τους γράψει δίχως κανέναν ενδοιασμό. Έτσι ακόμα κι όσοι βρίζουν όλες τις προσπάθειες που γίνονται για ν’ αποκτήσει η Ελλάδα επιτέλους ΑΟΖ μέσω της θέσπισης και των οριοθετήσεων, τώρα που βρίσκονται στα πρόθυρα συμφωνιών προσπαθούν να παρουσιαστούν μ’ ένα διαφορετικό τρόπο, καλά κάνουν, γιατί αλλιώς θα ξεφτιλιστούν μπροστά στους ίδιους τους ψηφοφόρους τους.

Οι «αρνητικοί» άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς σε τροχαία ατυχήματα

Η αρνητική οπτική για τον κόσμο και τη ζωή μπορεί να κρύβεται πίσω από ένα τροχαίο ατύχημα, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό Plos One.
Ερευνητές από το Ινστιτούτο Ψυχολογίας στο Πεκίνο αναζήτησε πίσω από το στερεότυπο του «νευρικού οδηγού» τις αιτίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυξημένο κίνδυνο ενός αυτοκινητιστικού.
Στο πλαίσιο της μελέτης, οι ερευνητές χώρισαν σε δύο ομάδες τους εθελοντές, με βάση τα χρόνια οδήγησης και τα πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί σε: 23 προσεχτικούς και 15 επικίνδυνους οδηγούς. Πρώτα αναζήτησαν πληροφορίες για την οδική τους συμπεριφορά (ζώνη ασφαλείας, προσοχή στα φανάρια κλπ) και στη συνέχεια ζήτησαν από κάθε συμμετέχοντα να εντοπίσει αν υπήρχε κόκκινο ή μπλε περίγραμμα σε μια σειρά φωτογραφιών. Το περιεχόμενο της εικόνας είχε στόχο να πυροδοτήσει θετικά, αρνητικά ή ουδέτερα συναισθήματα.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο