Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Κάθοδο στην Αθήνα και μπλόκο στο Σύνταγμα ετοιμάζουν οι αγρότες.

Στο μπλόκο του Κάστρου στη Βοιωτία βρέθηκε αντιπροσωπεία αγροτών από το μπλόκο της Νίκαιας, προετοιμάζοντας το έδαφος για την πανελλαδική σύσκεψη που θα γίνει την Κυριακή στη Νίκαια.
Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ο Βαγγέλης Μπούτας, που τόνισε πως ο αγώνας πρέπει να κλιμακωθεί.

Όπως εκμυστηρεύτηκε στους Βοιωτούς αγρότες, μία από τις προτάσεις που θα κατατεθούν την Κυριακή είναι η κάθοδος στην Αθήνα σε ένα μεγάλο συλλαλητήριο και στη συνέχεια το στήσιμο μπλόκου για πολλές ημέρες στη πλατεία Συντάγματος στα πρότυπα των ¨αγανακτισμένων¨.

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 7/2/16

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ




Στο παρασκήνο της Σκιάς

Ν. Λυγερός

Κάθε ομοιότητα είναι τυχαία και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Πρόκειται να δείτε δύο αδελφές που ονομάζονται Φωτεινή και Κυριακή. Η οικογένειά τους έχει υποστεί τη γενοκτονία και τα μέλη, αυτά που επέζησαν έφυγαν από τον Πόντο για να βρεθούν στη Γεωργία. Τα προβλήματα που υπήρχαν εκείνη την εποχή τους ανάγκασαν να φύγουν στη Ρωσία. Στη συνέχεια λόγω της αλλαγής της κατάστασης υποχρεώθηκαν να καταφύγουν στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Με αυτόν τον τρόπο κληρονομικά γνώρισαν τη βαρβαρότητα του κεμαλικού καθεστώτος και του σοβιετικού συστήματος και με έμμεσο τρόπο λόγω της συμφωνίας και στη συνέχεια της αντιπαράθεσης του ναζιστικού καθεστώτος. Έτσι ένιωσαν πάνω στο πετσί τους ένα δείγμα της, του κοινωνικού και ταξικού ρατσισμού με πολλαπλό τρόπο. Και τώρα μετά από τόσες βιωματκές περιπέτειες αντιλαμβάνονται ίσα ίσα την ουσία του προβλήματος της ύπαρξης, όταν θέλεις να ζήσεις ελεύθερος. Έρχονται όμως αντιμέτωπες με μια νέα βαρβαρότητα που ήρθε από το παλιό παρελθόν να τις καταπατήσει ως γυναίκες και να τις καλύψει σιγά σιγά με το μαύρο χρώμα.

Άρθρο του Κίσινγκερ για την νέα τάξη πραγμάτων! Είμαστε στο πάρα ένα για πυρηνική σύγκρουση;

Άρθρο του Κίσινγκερ για την νέα τάξη πραγμάτων που προωθούν οι ΗΠΑ ερχόμενες σε σύγκρουση με την Ρωσία.
Την Τετάρτη, ο γνωστός πρώην Αμερικανός ΥΠΕΞ και Προεδρικός σύμβουλος Χένρι Κίσινγκερ ταξίδεψε στην Μόσχα για να συναντηθεί με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για έναν «φιλικό διάλογο», αναφέρει ο ρωσικός τύπος.

Σχολιάζοντας την συνάντηση αυτή , το ρωσικό  τηλεοπτικό δίκτυο RT, υπενθύμισε  ότι κατά την διάρκεια 6 ετών, ο Κίσινγκερ πραγματοποίησε  αρκετές  συναντήσεις με τον Ρώσο πρόεδρο.

Ο  Πούτιν μάλιστα τόνισε  ότι η Μόσχα δίνει πάντα μεγάλη προσοχή στις απόψεις του πρωην Αμερικανού πολιτικού, και τον αποκαλεί  «έναν παγκόσμιας κλάσης πολιτικό».

ΟΙ "ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΗΔΕΣ" ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

Στην Ελλάδα στα χρόνια των μνημονίων και των κυβερνήσεων της υποτέλειας, δεν παρατηρείται απλώς μια διαστροφή της δημοκρατίας,που οδήγησε στην παρακμή των θεσμών. Δεν υπάρχει μόνο εννοιολογική σύγχυση κάποιων λέξεων και ιδεών. Η δημοκρατία λειτουργεί με πληρεξούσιους του κοινωνικού συνόλου.

Ο φιλελεύθερος τρόπος σκέψης (μη πάει ο νους σας στη ΝΔ...) που δίνει μεγάλη σημασία στο άτομο και βασίζεται στην εκλογικευμένη δυσπιστία και δεν δέχεται ορισμούς που έχουν αυθαίρετες καταβολές, αντικαταστάθηκε από την αυταρχική λογική κυβερνητικών σχημάτων, τα οποία καταβάλλουν άοκνες προσπάθειες για να μην μπορεί η κοινωνία να ξεχωρίσει το αληθινό από το ψεύτικο!

Επιστρέφει στις επάλξεις ο Γεράσιμος Καλογεράκης

Γράφει ο Γεράσιμος Καλογεράκης

Φίλοι μου
Μετά από πολύμηνες περιπέτειες βρίσκομαι πάλι στις επάλξεις για των υπέρ πάντων αγώνα της πατρίδας μας.  

Η σημερινή ή Πανελλαδική Απεργία αποτελεί την αρχή της αφύπνισης των Ελλήνων κατά της δυναστείας των τοκογλύφων εβραίων και των νεοναζί του κτηνανθρώπου Γερμανού Σόϊμπλε, οι οποίοι μας επιτίθενται επειδή δεν ανεχόμαστε την απόλυτη υποδούλωση που μας ζητάνε.

Οι Έλληνες πολιτικοί προδότες και αχρείοι μέχρι «μυελού οστέων» παρέδωσαν την Εθνική μας κυριαρχία με εντολή των ραβίνων εβραίων της Ιερουσαλήμ οι οποίοι ενώ εμάς μας ζητάνε να παραδώσουμε την πατρίδα μας αυτοί έδωσαν σε δημοσιότητα  το όραμα του μεγάλου Ισραήλ, και ενώ κατηγορούν τους άλλους λαούς για σωβινισμό αυτοί είναι σωβινιστές μέχρι υστερίας.

Συμβίωση: νομικό πλαίσιο παροχών και διάθεσης περιουσίας από τον έναν στον άλλον

Γράφει η δικηγόρος Αθηνών Αναστασία Μήλιου*

Κατά το άρθρο 904 παρ.1 ΑΚ, "Όποιος έγινε πλουσιότερος χωρίς νόμιμη αιτία από την περιουσία ή με ζημία άλλου έχει υποχρέωση να αποδώσει την ωφέλεια. Η υποχρέωση αυτή υπάρχει ιδίως σε περίπτωση παροχής αχρεώστητης ή για αιτία μη επακολουθήσασα ή λήξασα ή παράνομη ή ανήθικη". Σύμφωνα με τη διάταξη αυτή ο πλουτισμός απαιτείται να επήλθε "χωρίς νόμιμη αιτία", δηλαδή να είναι αδικαιολόγητος. 

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ Η ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΘΗΒΑΣ

Την Κυριακή  7 Φεβρουαρίου 2016 , από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 2.00 το  μεσημέρι , οργανώνεται αιμοδοσία στην αίθουσα τελετών του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου και Ρούφου Θήβας (απέναντι από τα δικαστήρια).
         Κάθε υγιής άνθρωπος από 18 μέχρι 60 ετών μπορεί να δώσει αίμα. Γίνεται λήψη από ειδικούς μικροβιολόγους γιατρούς , ελέγχεται η πίεση και ο αιματοκρίτης. Το αίμα εξετάζεται σχολαστικά για μεταδοτικές ασθένειες ( AIDS ,Ηπατίτιδα, Σύφιλη).
    Η διάρκεια της αιμοληψίας είναι 5 λεπτά και γίνεται , πάντα , από συσκευές μίας χρήσεως.
     Ο αιμοδότης δεν πρέπει:

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΠΡΙΤΖ ΚΑΙ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΘΗΒΑΣ «ΛΑΙΟΣ»

ΜΠΡΙΤΖ-ΕΚΔΡΟΜΕΣ

  • Με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή συμμετοχή συμπολιτών μας ξεκίνησαν την ΤΕΤΑΡΤΗ  3/2/2016 στο ξενοδοχείο ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑ  τα μαθήματα του ΜΠΡΙΤΖ.  Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τετάρτη την ίδια ώρα στον ίδιο χώρο. Εγγραφές θα γίνουν και αυτή την Τετάρτη
(Πληροφορίες δηλώσεις Συμμετοχής στην Κα Βάσω Χατζή τηλ. 6947208899
  • Την ΚΥΡΙΑΚΗ  21/2/2016 ΜΟΝΗΜΕΡΗ  ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ θα επισκεφτούμε τον ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ στο ΔΙΜΗΝΙ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ & οι φίλοι του ΣΚΙ μπορούν να μας ακολουθήσουν στο ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ στα ΧΑΝΙΑ ΠΗΛΙΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ - ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ Η ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η ΟΜΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ – ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΑΣ  ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΜΕ ΘΕΜΑ:    
             « ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ  ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ »  
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 ΚΑΙ ΩΡΑ 17:30  ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ   “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΦΙΝΗΣ”.
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ :

Ο διχασμός του '18 - Παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Καραπέτσα


Τα Λαμιακά και Θηβαϊκά αποτελούν μέρος του Διχασμού που δοκίμασε αντοχές, χώρισε ανθρώπους και έσπειρε εχθρότητα στην κοινωνία μας των αρχών του προηγούμενου αιώνα. Και έτσι χάθηκε η ευκαιρία, για μια ακόμη φορά, να χτίσουμε τη μεγαλοσύνη μας στην ομοψυχία που σφυρηλατήθηκε από τις νίκες των βαλκανικών πολέμων.

Στην πραγματικότητα ανασυνθέτουμε το χρονικό μιας εβδομάδας. Αυτή είναι η ιστορία που θα εξιστορήσουμε και η οποία στάθηκε ικανή να σημαδέψει με μίσος τις συνειδήσεις, να αναδείξει τις σκοπιμότητες της πολιτικής εμπάθειας και να καταδείξει την απαξία της ανθρώπινης ύπαρξης. Από τη Λαμία που άναψε η πρώτη σπίθα ως τη Θήβα που έσβησε η φωτιά κι άφησε στο πέρασμά της αποκαΐδια από ιδεολογίες και αποτροπιασμούς, αντιθέσεις και αίμα σε μια πολιτική λογική που τοποθέτησε σε διαφορετικές όχθες τη δυναμική του τόπου μας.

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

ΠΟΝ : Εκπτώσεις στις ανθρώπινες ζωές κάνει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας

Ανοιχτή επιστολή προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νεφροπαθών. Πιο συγκεκριμένα αναφέρει :

Προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας

Κύριοι ηγέτες του Υπουργείου Υγείας,

Διαβάσαμε σε ανακοίνωσή σας ότι επιτέλους αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το θέμα των φίλτρων που απασχολεί τους νεφροπαθείς και τον ιατρικό κόσμο εδώ και καιρό και ω του θαύματος βρήκατε τη λύση. Δεν θα αναρτάται στο παρατηρητήριο τιμή της οποίας η έκπτωση θα είναι μεγαλύτερη από 25% της τελευταίας ανάρτησης του παρατηρητηρίου.

Η θεατρική παράσταση "Blackout" (μια μικρή διαμαρτυρία) στο Art Cafe Αστραδενή

Το Art Cafe Αστραδενή σας προσκαλεί στη θεατρική παράσταση "Blackout" (μια μικρή διαμαρτυρία) την Τετάρτη 10/2 στις 21:30.

Το «Blackout» (μικρή διαμαρτυρία) προέκυψε από δυο ιστορίες της βραβευμένης συλλογής διηγημάτων του Χρήστου Οικονόμου «Κάτι θα γίνει, θα δεις» (Κρατικό βραβείο Διηγήματος 2011).

Ο Χρήστος Σαπουντζής κι η Ειρήνη Μαργαρίτη (Unemployed) παρουσιάζουν την παράσταση απέναντι σε έναν κόσμο που οι κανόνες του μοιάζουν να έχουν φτιαχτεί για λίγους.

Η απόφαση του ηθοποιού Χρήστου Σαπουντζή και της σκηνοθέτιδας Ειρήνης Μαργαρίτη να κάνουν την παράστασή τους σε καφέ, δίνει στο θεατρικό βίωμα μια ξεχωριστή θέση στη ρουτίνα της καθημερινής ζωής και η θεατρική επικοινωνία φορτίζεται με μια χειρονομία οικειότητας, πολύ χρήσιμη σ’ αυτούς τους καιρούς. 

Κοινή απάντηση επιστημονικών φορέων και ελευθέρων επαγγελματιών στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας

Η συνέχιση ενός διαλόγου χωρίς στοιχεία, μελέτες και ποσοτικά δεδομένα δεν έχει κανένα νόημα.

Η Λάρνακα ως ενεργειακός πόλος

Ν. Λυγερός

Δεν έχει γίνει ακόμα κατανοητό από τους κατοίκους της Λάρνακας τι σπουδαίο ρόλο μπορεί να παίξει μέσα στο πλαίσιο της αξιοποίησης της κυπριακής ΑΟΖ, λόγω μιας απαράδεκτης και ύπουλης προπαγάνδας. Έχουν χρησιμοποιηθεί πολλοί τρόποι της ρητορικής για να μας πείσουν να μην γίνει τίποτα στη Λάρνακα και να γίνονται όλα στη Λεμεσό, λες κι η αλλαγή γεωγραφίας αλλάζει τα δεδομένα των κατηγοριών. Προσπάθησαν να πουν ότι οι εταιρείες υπηρεσιών είναι το ίδιο με την εξόρυξη, μετέτρεψαν τη λάσπη σε πυρηνικά απόβλητα. Κι όλα αυτά γίνονται στη Λάρνακα, ενώ δεν γίνεται τίποτα στη Λεμεσό. Πόσο αθώα πρέπει να είναι τα άτομα που χειραγωγούνται, ώστε να πιστέψουν αυτές τις ηλιθιότητες; Η Λάρνακα δεν καθορίζεται από το αεροδρόμιό της, όπως νομίζουν τα περισσότερα άτομα. Μάλιστα στην επίλυση του κυπριακού προγραμματίζεται η λειτουργία του αεροδρομίου της Λευκωσίας.

Καθολική η συμμετοχή των Θηβαίων στη Γενική Απεργία

Τη φωνή τους ένωσαν οι Θηβαίοι πολίτες, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, ημέρα Πανελλαδικής Γενικής Απεργίας, διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους στον πρόχειρο και αδιέξοδο σχεδιασμό του προτεινόμενου ασφαλιστικού συστήματος.

«Σύσταση Σύμπραξης ολοκληρωμένης διαχείρισης παράκτιων ζωνών και νήσων Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας» με πρωτοβουλία του Δήμου Στυλίδας

Οι παράκτιες ζώνες αποτελούν μοναδική κοινή φυσική και πολιτιστική κληρονομιά και χρήζουν προστασίας αλλά και ορθολογικής εκμετάλλευσης, τονίζει ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος.

Σε εκδήλωση ενδιαφέροντος που αφορά στη σύσταση Σύμπραξης – Δικτύου παράκτιων περιοχών καλεί τους δήμους, τους τοπικούς και οικονομικούς φορείς και την κοινωνία των πολιτών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ο δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος.

Συνεχίζεται και την επόμενη εβδομάδα η Απεργία – Αποχή όλων των Διπλωματούχων Μηχανικών

Συνεχίζεται και την επόμενη εβδομάδα η Απεργία – Αποχή όλων των Διπλωματούχων Μηχανικών από την συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών με Τεχνικό Αντικείμενο

Σε συνέχεια των αποφάσεων των διοικήσεων του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδος, της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ και του συνόλου των συνδικαλιστικών, επιστημονικών, εργοληπτικών και μελετητικών Φορέων των Μηχανικών, με δεδομένο το προσωρινό, τουλάχιστον, αδιέξοδο που παρατηρείται στις συζητήσεις για το νέο ασφαλιστικό που προτείνεται από την Κυβέρνηση καθώς επίσης και τις κινητοποιήσεις που κλιμακώθηκαν αυτήν την εβδομάδα αλλά συνεχίζονται δυναμικά τις επόμενες ημέρες κατά των προβλεπόμενων ρυθμίσεων που προτείνονται, συνεχίζεται η Απεργία – Αποχή όλων των Διπλωματούχων Μηχανικών από την συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών με Τεχνικό αντικείμενο (π.χ. Επιτροπές Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, Αυθαιρέτων κλπ., περιλαμβανομένων και των Επιτροπών Δημοπράτησης), από 8/2 έως 12/2/2016.

Ο ΚΑΡΧΑΡΙΟΚΥΝΗΓΟΣ… ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”


Γράφαμε προ καιρού για τον Πάνο Καμμένο: «Ο “Εφιάλτης” της δεξιάς, αφού πρώτα ακύρωσε τον ίδιο του τον εαυτό ποδοπατώντας την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματός του με όλες τις βαρύγδουπες εξαγγελίες του για ανυποχώρητη στάση στις “κόκκινες γραμμές”, στη συνέχεια εκ του ασφαλούς “παίζει” το παιχνίδι της Εξουσίας.

Οι κρατούμενες των γυναικείων φυλακών Ελεώνα Θήβας καλούν τον υπουργό Δικαιοσύνης για να συνομιλήσουν [Αίτημα]

Αίτημα προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κο Παρασκευόπουλο απευθύνουν οι κρατούμενες στις γυναικείες φυλακές Ελεώνα Θήβας. Τι ζητάνε; Διαβάστε πιο κάτω το αίτημά τους:



"Επιστολή αυστηρά προσωπική προς τον υπουργό Δικαιοσύνης κο Παρασκευόπουλο

ΣΥΝΘΗΚΗ ΣΕΝΓΚΕΝ

Αυτές τις ημέρες γίνεται πολύς θόρυβος για τη Συνθήκη Σένγκεν.
Προς ενημέρωση του Ελληνικού κοινού παραθέτουμε τα κάτωθι.
Η συνθήκη Σένγκεν είναι μια συμφωνία που υπεγράφη κατά καιρούς, από όλα σχεδόν τα κράτη-μέλη της Ε.Ε.
Η συνθήκη Σένγκεν συμφωνήθηκε τον Ιούνιο του 1985 δηλαδή προ 30 ετών, στο χωριό Σένγκεν του Λουξεμβούργου, από το οποίο έλαβε το όνομα.
Αρχικά η συνθήκη Σένγκεν συμφωνήθηκε από τα πέντε πρώτα ιδρυτικά κράτη-μέλη της Ε.Ε. (πρώην Ε.Ο.Κ.), δηλαδή τη Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Βέλγιο, & Λουξεμβούργο.

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΔΕΛΤΙΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑμεΑ

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει όλους τους δικαιούχους Δελτίου   Μετακίνησης Ατόμων με Αναπηρία,   ότι , παρατείνεται  η ημερομηνία λήξης για την ανανέωση και την έκδοση των νέων Δελτίων και κουπονιών έως την 12η Φεβρουαρίου 2016.
Οι δικαιούχοι των δελτίων (ανάλογα με τον τόπο διαμονής τους) μπορούν να απευθύνονται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ΚΕΠ ή στις κατά τόπους Δ/νσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων Στερεάς Ελλάδας..








Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δυναμική κινητοποίηση του Π.Α.ΜΕ. στη Θήβα

Οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. από τις πρώτες πρωινές ώρες «ρίχτηκαν» στη μάχη της Απεργίας με εξορμήσεις και περιφρουρήσεις στις βιομηχανίες της περιοχής αλλά και σε μεγάλες αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ που εδρεύουν στην πόλη της Θήβας.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία και ήταν από τις πιο μαζικές των τελευταίων ετών με παρουσία εκατοντάδων εργαζομένων, συνταξιούχων, αγροτών, ελεύθερων επαγγελματιών, νέων και γυναικών.

Προβολή ταινίας στην Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ: ΦΟΝΙΑΣ ΤΟ ΟΞΥ ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΜΥΟΚΑΡΔΙΟΥ

Σε φονιά των σύγχρονων δυτικών κοινωνιών έχει εξελιχθεί τα τελευταία 15 χρόνια το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, καθώς τα καρδιοαγγειακά νοσήματα σκοτώνουν  κάθε χρόνο περισσότερα άτομα από όλες τις μορφές καρκίνου και τα τροχαία μαζί!
Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας διαπρεπής καρδιολόγος κ. Στέφανος  Φούσας κατά την ομιλία του στη δεύτερη διάλεξη του 1ουΚύκλου Ομιλιών του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας.

ΤΗΝ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΤΗ...ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;

Η δημοκρατία, όρος ελληνικός, πολιτογραφείς διεθνώς, ονομάζεται το πολιτικό σύστημα στο οποίο "άρχει ο λαός", κυριαρχούν οι περισσότεροι, γι' αυτό και είναι "κάλλιστον τ' όνομά" της. Δημοκρατία, υπό ευρύτερη έννοια, είναι μια κοινωνική αρχή τάξεως γενικής ισχύος, όπου αναγνωρίζεται κάθε μέλος της κοινωνίας. Ενας χώρος δράσης αυτουπεύθυνης ελευθερίας και συνυπεύθυνης συμμετοχής στα κοινά.

Δημοκρατία δηλαδή σημαίνει: Είμαι τόσο καλός, όσον κι εσύ. Αλλά και: Είσαι τόσο καλός, όσον κι εγώ.

Υπό ευρύτερη έννοια επίσης , η δημοκρατία είναι η αυτοκυβέρνηση του λαού ενός κράτους.Και που έχει την αρχή της η δημοκρατία και η λαική κυριαρχία; Στην αξία Ανθρωπος! Σ' αυτήν εμπεριέχονται και μ' αυτήν πραγματώνονται όλες οι αξίες, υποκειμενικές και αντικειμενικές, υλικές και πνευματικές, κατώτερες και ανώτερες, κατά τη διαδικασία: από το άτομο στο σύνολο και με το σύνολο, δια του συνόλου,στο άτομο.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΠΑΝΘΗΒΑΙΚΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ - ΘΗΒΑ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

Ο Δήμος Θηβαίων, οι φορείς αλλά και σύσσωμοι οι πολίτες της πόλεως των Θηβών δηλώνουν την έμπρακτη αντίθεσή τους στον πρόχειρο και αδιέξοδο σχεδιασμό του προτεινόμενου ασφαλιστικού συστήματος.
Θεωρούμε ότι η πρόταση για την αναδιάταξη του ασφαλιστικού αποτελεί την αγχόνη στον τράχηλο των κάθε μορφής εργαζομένων και επαγγελματιών, ισοπεδώνει την έννοια της ασφαλιστικής εισφοράς και την κατατάσσει σε φορολογία, εξοντώνει την οικονομική δραστηριότητα στην ήδη κατεστραμμένη Ελληνική οικονομία και εξοντώνει κάθε ελπίδα ανάκαμψης.

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Τα πάντα κλειστά σήμερα 4 Φεβρουαρίου στη Θήβα - Έγραψε ιστορία η συμμετοχή στο Πανθηβαϊκό Συλλαλητήριο

Όλες οι παραγωγικές τάξεις της Θήβας, συμμετέχουν σήμερα στην απεργιακή κινητοποίηση στηρίζοντας τον αγώνα των αγροτών, των ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων.

Το βιβλίο αργοπεθαίνει.

Μόνο λόγια και ευχολόγια. Πέραν της Ενιαίας Τιμής, απουσιάζει παντελώς οποιοσδήποτε πολιτικός σχεδιασμός για το βιβλίο. Επιστολές της ΕΝΕΛΒΙ στους υπουργούς, Μπαλτά και Σταθάκη

Παρά τα επανειλημμένα αιτήματα του συλλόγου για συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού κ. Αριστείδη Μπαλτά ώστε να εξεταστούν τα πολλά και χρονίζοντα προβλήματα στον κλάδο του βιβλίου, η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου εξακολουθεί να λαμβάνει ως απάντηση τη σιγή του υπουργού. Κατόπιν αυτού, στάλθηκε στον κ. Μπαλτά η ακόλουθη επιστολή:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Εκφράζουμε την απορία μας, καθώς 4 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου προσπαθεί μάταια να ανοίξει έναν δίαυλο επικοινωνίας μαζί σας για τα σοβαρότατα θέματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του βιβλίου –πνευματικοί δημιουργοί, εκδότες, βιβλιοπώλες.

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Φώτης Σταματόπουλος: O Θηβαίος οδηγός αγώνων που τρέχει με χίλια για το Πρωτάθλημα Ανάβασης 2016

Ξεκίνησε από 10 χρονών , όταν  ο πατέρας του τον πήγε  στις πίστες  Καρτ για να μάθει να οδηγεί.Του είχε πάρει τότε ένα αγωνιστικό αυτοκινητάκι και έτσι ξεκίνησε κάνοντας  τα πρώτα του βήματα στις πίστες.

Μεγαλώνοντας όμως κατάλαβε ότι πρόκειται για το πάθος του και έτσι  αποφάσισε , ότι αξίζει να το κάνει πιο σοβαρά και με περισσότερη ασφάλεια. Το να στερείται τις διακοπές του η τις εξόδους του φαίνεται πως είναι κάτι που δεν τον πειράζει καθώς έχει πολλά σχέδια να πραγματοποιήσει.

Διαβάστε περισσότερα »

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεύτερη Θέση για τον Κάδμο μετά την σημερινή νίκη στη Θήβα

Στην Δεύτερη θέση του πρωταθλήματος Mπασκετ  βρίσκεται η ομάδα του Αναστασίου<< ΚΑΔΜΟΣ>>, μετά και την σημερινή νίκη τους απέναντι στο ΚΥΔΩΝΑ Χανίων, στο κλειστό της Θήβας.
Ε.Σ ΚΑΔΜΟΣ-ΚΥΔΩΝΑΣ ΧΑΝΙΩΝ 64-60
Τα δεκάλεπτα έχουν ως εξής :13-15,30-35,50-41,64-60

Το άνοιγμα των προσφορών υδρογονανθράκων

Ν. Λυγερός

Με μία θεαματική καθυστέρηση, αφού το περιμένουμε εδώ και μήνες, θα γίνει το άνοιγμα των προσφορών υδρογονανθράκων. Βέβαια έχει προηγηθεί ο διωγμός από όλα τα πολιτικά και δογματικά εμπόδια που υπήρχαν. Διότι πριν υπήρχε ακόμα και θεσμική αντίδραση προς τους υδρογονάνθρακες. Το είδαμε με ξεκάθαρο τρόπο στον μεγάλο διαγωνισμό για τα 20 θαλάσσια οικόπεδα στο Ιόνιο και Νότια της Κρήτης, αφού καταλήξαμε να έχουμε μόνο τρία θαλάσσια οικόπεδα με μοναδικές υποψηφιότητες μάλιστα. Όσον αφορά στον μικρό διαγωνισμό για τα Ιωάννινα, τον Πατραϊκό κόλπο και το Κατάκολο, έφυγαν όλες οι ξένες εταιρείες από τη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία λόγω της πολιτικής ασάφειας στην πατρίδα μας. Κι όλα αυτά έγιναν σε μία φάση που η Ελλάδα προσπαθεί να επανέλθει οικονομικά, αναζητώντας επενδύσεις. Σε κάθε περίπτωση, το άνοιγμα των προσφορών, είναι ένα σημαντικό βήμα, αφού η άλλη υπόθεση ήταν στάσιμη τόσο καιρό.

Θανάσης Σκούμας: Όχι στην κατάργηση των Υποθηκοφυλακείων Ερυθρών, Θεσπιών και Θίσβης.

Με την με αριθμό 1/22-01-2016 απόφαση της, η Ολομέλεια του Πρωτοδικείου Θηβών, γνωμοδότησε υπέρ της συγχώνευσης των Υποθηκοφυλακείων Ερυθρών, Θεσπιών και Θίσβης με το Υποθηκοφυλακείο Θηβών. Η γνωμοδότηση αυτή, (σύμφωνα με το άρθρο 54 του ν. 4356/2015 -ΦΕΚ Α 181/24.12.2015), δρομολογεί την πολιτική απόφαση κατάργησης όλων των μικρών Υποθηκοφυλακείων, συνεχίζοντας τον "Καλλικράτη" στη Δικαιοσύνη. Οδηγεί στην πλήρη περιθωριοποίηση των τοπικών κοινωνιών, που σταδιακά αποξενώνονται από όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, με σκοπό να εξυπηρετηθούν οι δεσμεύσεις έναντι των αναδιαρθρώσεων που επιβάλλουν οι δανειστές. Μετά το κλείσιμο υπηρεσιών και στη Θήβα, κατάργησης Ειρηνοδικείων και Πταισματοδικείων, την προώθηση της συγχώνευση του Αστυνομικού Τμήματος στα Βάγια κλπ, προετοιμάζεται η συγχώνευση Πρωτοδικείων, με την αιτιολογία της περικοπής δαπανών!. 

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ Μ.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Εκπαίδευση βαρβαρότητας

Ν. Λυγερός

Ένας υπουργός υπάρχει επειδή έχει επιλεχτεί και υποστηριχτεί όχι μόνο από την κυβέρνησή του, αλλά και από τους ψηφοφόρους του και στην Ελλάδα ανάμεσά τους, λόγω πληθυσμού, δεν μπορεί να μην υπάρχουν Πόντιοι, Μικρασιάτες, Καππαδόκες, Θρακιώτες, δηλαδή άνθρωποι που προέρχονται από περιοχές που έχουν υποστεί γενοκτονία. Αυτό το παράδοξο εξηγείται από τον κομματισμό που είναι, απ’ ό,τι φαίνεται, πιο ισχυρός από τον τόπο καταγωγής και την ιστορία των ατόμων. Και αυτό παρουσιάζεται λόγω έλλειψης γνώσεων στον τομέα της ιστορίας. Έτσι το εργαλείο της προπαγάνδας έχει ένα απέραντο πεδίο δράσης, όπου μπορεί εύκολα να χειραγωγήσει άτομα που προτιμούν την κομματική αλήθεια από κάθε άλλη. Στο κάτω κάτω της γραφής αν δηλώνουν ριζοσπάστες γιατί ν’ ασχοληθούν με τις ρίζες τους, αφού δεν έχουν πια κανένα νόημα γι’ αυτούς. Το πρόβλημα είναι ότι καθιερώνεται μια εκπαίδευση βαρβαρότητας με επίσημο τρόπο δίχως να υπάρχει πραγματική αντίσταση.

ΤΟΣΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ" ΜΕ ΤΗΣ ΑΝΟΧΗΣ ΜΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ!..

Οι κοινωνίες δεν πάσχουν από την έλλειψη ιδεών, αλλά από την εφαρμογή των ιδεών. Πάσχουν από την ανοχή των μελών τους σε απαράδεκτες πολιτικές πρακτικές, που αφανίζουν το περιεχόμενο και την έννοια της δημοκρατίας και της ελευθερίας.

Η βούληση για την εκδήλωση της αντίδρασης απαιτεί κόπο και οδύνη. Η λειτουργία και μάλιστα η έγκαιρη λειτουργία της βούλησης είναι το μέσον για να αποτραπούν τραγελαφικές πολιτικές καταστάσεις και τα κοινωνικά ξεσπάσματα. Αυτό ζούμε στην Ελλάδα. Την έλλειψη της κοινωνικής βούλησης να αντιταχθεί στην πολιτική κοροιδία και απάτη.

Ζούμε την εκτρωματική "φυσιογνωμία"της ανοχής μιας κοινωνίας που το μεγαλύτερο μέρος της από τις παρυφές της απόγνωσης βρίσκεται ήδη στην κορυφή της εξαθλίωσης. Χωρίς καμία διαφαινόμενη προοπτική, ανεξάρτητα από τα ευχολόγια και τις ψευδείς προσδοκίες που καλλιεργούν οι ορνιθόμυαλοι της πολιτικής.

Της ανοχής μας, λοιπόν! Κι ας εκποιούνται ελευθερία του ήθους και αξίες.Κι ας γινόμαστε μάρτυρες ανελεύθερων πρακτικών που σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με το ήθος και το είδος της δημοκρατίας.

Οι μισητοί 8 στον Κινηματογράφο Θήβας

Από την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου έως την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016, στο Δημοτικό Χειμερινό κινηματογράφο θα προβληθεί η κινηματογραφική ταινία «ΟΙ ΜΙΣΗΤΟΙ ΟΚΤΩ».

Περίληψη

ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΚΤΕΛ ΘΗΒΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΝΘΗΒΑΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 04/02/2015 ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ

ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ

ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ.

            Στα τέλη του 2003 (24/11/2003 – 25/1/2004), στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 στην Αθήνα, φιλοτεχνήθηκε έκθεση ζωγραφικής στη Σχολή Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256. Όπως επίσης, στο Μουσείο Μπενάκη και στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Για την συνολική διοργάνωση δαπανήθηκαν 2,3 εκατ. ευρώ και η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού, με την χορηγία επικοινωνίας της ΕΡΤ. Στα εγκαίνια της έκθεσης παρέστησαν ο τότε ΠτΔ κ. Στεφανόπουλος, ο Πρόεδρος της τότε Βουλής κ. Κακλαμάνης και ο Υπουργός Πολιτισμού την εποχή εκείνη, Ευάγγελος Βενιζέλος!! Ο τελευταίος στις δηλώσεις του είχε δώσει ιδιαίτερη σημασία στην έκθεση και στα νοήματά της: “…θέλουμε η έκθεση αυτή να είναι το σημαντικότερο εικαστικό γεγονός κατά την Ολυμπιακή περίοδο”.

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Το αρχιπέλαγος της βαρβαρότητας

Ν. Λυγερός

Όσοι δεν έχουν διαβάσει το Αρχιπέλαγος του Γκουλάγκ, μπορεί να μην ξέρουν ότι δεν υπάρχει καμιά διαφορά μεταξύ ναζιστικού και κομμουνιστικού καθεστώτος και συνεχίζουν με αθώο τρόπο να πιστεύουν ότι δεν έχουν καθόλου σχέση, ακόμα κι αν έχουν υπογράψει μια συνθήκη μεταξύ τους. Το τραγικό λάθος αυτής της περίπτωσης είναι ότι έχουμε ακόμα και τώρα επεκτάσεις λόγω αυτής της σύγχυσης και βλέπουμε στις δημοκρατικές χώρες εκπροσώπους να εκλέγονται και να χειραγωγούν τη νεολαία, που δεν έχει ιστορικό υπόβαθρο, με τα εργαλεία της ίδιας προπαγάνδας, χωρίς καμιά αντίσταση. Οι επιπτώσεις φαίνονται ακόμα και στα κράτη του Ελληνισμού όπου οι άνθρωποι, που δεν έζησαν ποτέ τις περίφημες δίκες του απαράδεκτου, πιστεύουν σε μια αλλαγή που είναι κενή όσον αφορά στο περιεχόμενο.

Περί της ονομασίας των Πλοίων

Του Ηλία Νταλούμη
Δημοσιογράφου 
Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό
«ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ»
τ. 289, Δεκέμβριος 2015.
Ο Παύλος Κουντουριώτης είναι από τους ελάχιστους
 – μη εστεμμένους – που είδαν το όνομά τους σε πλοίο. 
Πιθανότατα η αναγραφή του «Ναύαρχος» να αποσκοπούσε 
στο να μη συγχέεται με τους προγόνους του, που δεν ήσαν και 
παραδείγματα προς μίμηση… ΦΩΤΟ: Ηλίας Νταλούμης

«Κόκκινες» κάρτες με το «καλημέρα» από τους Θεσμούς στο σχέδιο Κατρούγκαλου

Των Μαίρης Λαμπαδίτη, Κωστή Πλάντζου

Κόκκινες κάρτες με το «καλημέρα» έβγαλαν οι επικεφαλής των Θεσμών στο σχέδιο Κατρούγκαλου. Σύμφωνα με πληροφορίες οι επικεφαλής στην πρώτη «αναγνωριστική» συνάντηση που ειχαν με τον υπ. Εργασίας, παρουσία μάλιστα του υπ. Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτου και του υπ. Οικονομίας Γ. Σταθάκη, απέρριψαν και επίσημα την ελληνική πρόταση για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1,5% στον κλάδο επικούρησης.

Αυτό σημαίνει ότι τα 500 εκατ. ετησίως που προσδοκούσε να εξοικονομήσει η κυβέρνηση από αυτό το μέτρο θα πρέπει να εξασφαλιστούν από εναλλακτικές προτάσεις βάζοντας έτσι στο τραπέζι τη μείωση των υφιστάμενων συντάξεων.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ ΣΤΟ «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» ΑΛΙΑΡΤΟΥ - ΘΕΣΠΙΕΩΝ

« ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ »
                                     ΕΔΡΑ   ΑΛΙΑΡΤΟΣ
                                                     ΙΔΡΥΤΙΚΑ  ΜΕΛΗ
                               ΔΗΜΟΣ                                          ETAIΡΕΙΑ
                    ΑΛΙΑΡΤΟΥ- ΘΕΣΠΙΕΩΝ                ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ        
                              ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟΝ ΤΩΝ ΒΟΙΩΤΩΝ    

                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ- ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΘΗΒΩΝ




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΔΙΟΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΛΟΓΩ ΦΘΟΡΑΣ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σε συνέχεια της πρόσφατης απάντησης του Υπουργού κ.Σπίρτζη για τα διόδια, ο Βουλευτής Βοιωτίας Βαγγέλης Μπασιάκος επαναφέρει, με σχετική Ερώτησή του (28.01.2016) προς την Κυβέρνηση, το θέμα της μείωσης των διοδίων, της αποτροπής μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου στο δευτερεύον οδικό δίκτυο της Βοιωτίας και Στερεάς Ελλάδας και της ανάγκης εκτέλεσης έργων, λόγω φθοράς και για αποτροπή ατυχημάτων.


ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τους Υπουργούς
Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού
Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

ΘΕΜΑ: Μείωση διοδίων, αποτροπή μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου στο δευτερεύον οδικό δίκτυο της Βοιωτίας και Στερεάς Ελλάδας και ανάγκη εκτέλεσης έργων λόγω φθοράς και για αποτροπή ατυχημάτων.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα Κέντρα Στήριξης της Επιχειρηματικότητας από την Περιφέρεια της Στερεάς

Με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων και εκπροσώπων επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας ολοκληρώθηκε η πρώτη ανοιχτή συζήτηση, στο πλαίσιο της δημιουργίας των Κέντρων Στήριξης της Επιχειρηματικότητας.

 Η Περιφέρεια δημιουργεί, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πέντε κέντρα στήριξης των επιχειρήσεων με σκοπό την κατάρτιση σχεδίου βιωσιμότητας και ανάπτυξής τους αλλά και προσέλκυσης επενδύσεων. Τα κέντρα θα λειτουργούν στην Χαλκίδα, τη Λαμία, τη Λιβαδειά, το Καρπενήσι και την Άμφισσα.

Οι Δάσκαλοι Θήβας συμμετέχουν στην Απεργία, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου

Το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό αποτελεί ένα βαθιά αντιλαϊκό νομοσχέδιο που κατεδαφίζει τον όποιο κοινωνικό χαρακτήρα έχει απομείνει στο ασφαλιστικό σύστημα, μετατρέπει την ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση, προωθεί νέα λεηλασία των συντάξεων με θύματα όλους τους συνταξιούχους και ιδιαίτερα όσους θα βγουν στη σύνταξη από την ψήφιση του νόμου και μετά. Το επόμενο διάστημα θα είναι κρίσιμο για τον κόσμο της εργασίας και για τον λαό συνολικότερα και για αυτό πρέπει με τους καλύτερους και μαζικότερους όρους να δώσουμε τη μάχη για την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης.
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης Θήβας «Ο ΠΙΝΔΑΡΟΣ» συμμετέχει μαζικά στη Γενική Πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 αλλά και στις κινητοποιήσεις στην πόλη μας
· Συλλαλητήριο την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου και ώρα 10:00π.μ. στο άγαλμα του Πίνδαρου
· Μετάβαση των συγκεντρωμένων στο μπλόκο των αγροτών
(Σημειώνουμε ότι αν και κληθήκαμε να συμμετέχουμε στη συνάντηση με όλους τους φορείς και Συλλόγους της πόλης μας, δώσαμε κανονικά το παρόν, συμφωνήσαμε να στηρίξουμε απ την πλευρά μας τις κινητοποιήσεις, όμως «κάποιοι» για άλλη μια φορά επιδεικτικά δεν μας αναφέρουν τόσο στα διάφορα δελτία τύπου αλλά ακόμη και στην αφίσα. Προφανώς και πρόκειται για λάθος, επαναλαμβανόμενο βέβαια , που ελπίζουμε να διορθωθεί άμεσα)
ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Η ΤΕΧΝΗ ΩΣ ΜΙΑ ΠΡΑΞΗ ΕΡΩΤΟΣ...

Εγκλωβιστήκαμε στην αναγκαιότητα της καθημερινότητας και στη "μνημονιακή δίνη", παγιδευτήκαμε στην πολιτική απάτη, αγνοώντας την ευεργετική επίδραση της φιλοσοφίας και της τέχνης στη ζωή μας...

Αν ο φιλόσοφος ερωτηθεί από τον αφελή, για παράδειγμα, ποια είναι η χρησιμότητα της φιλοσοφίας, θα απαντήσει πως εκ πρώτης όψεως, η φιλοσοφία φαίνεται να μη χρησιμεύει σε τίποτα, αλλά πως η ενήμερη συνείδηση δεν είναι σε θέση να λειτουργήσει δίχως αυτήν. Ο "ανεξέταστος βίος δεν είναι βιωτός". Ο βίος δηλαδή που δεν αποτελεί αντικείμενο συνεχούς προβληματισμού. Αυτόν τον αφορισμό έθεσε στην αρχή της συγγραφικής του ζωής ο Πλάτων, στο στόμα του απολογούμενου προς τους δικαστές, διδασκάλου του Σωκράτη...

Κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου Θηβαίων στις 4 Φεβρουαρίου

Μετά τη συνάντηση με τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς της Θήβας και το κάλεσμα της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας για κλείσιμο των Δήμων ως ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών, των ελεύθερων επαγγελματιών και επιστημόνων, ο Δήμος Θηβαίων συμμετέχει στη Γενική Απεργία της 4ης Φεβρουαρίου 2016 και στο Πανθηβαϊκό Συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα και ώρα 10:00 στην οδό Πινδάρου (στο ύψος του αγάλματος Πίνδαρου)

Ως εκ τούτου, ενημερώνουμε ότι οι Υπηρεσίες του Δήμου Θηβαίων καθώς επίσης και των : ΔΕΥΑΘ, ΔΗΚΕΘ και ΔΟΘ, θα είναι κλειστές την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο