Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Έτοιμη και με προτάσεις για hot spots η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας

Απόλυτα έτοιμη παρουσιάζεται η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας και με συγκεκριμένες προτάσεις για χώρους που μπορούν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες εκατέρωθεν του Εθνικού οδικού άξονα Αθηνών - Ειδομένης.


Η αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά μίλησε για άριστη συνεργασία μεταξύ της περιφέρειας Στερεάς και του αρμόδιου υπουργού συντονιστή για το προσφυγικό ζήτημα Δημήτρη Βίτσα από τον οποίο αναμένονται σχετικές κατευθύνσεις.

Κυπριακά αποθέματα βιογενούς φυσικού αερίου και στη λεκάνη της Βόρειας Λεβαντίνης

Η. Κονοφάγος, Ν. Λυγερός, Α. Φώσκολος

Πριν μόλις λίγες ημέρες οι πρώτες εκτιμήσεις της εταιρείας Spectrum σχετικά με τα αναμενόμενα (90% πιθανότητα) απολήψιμα αποθέματα βιογενούς φυσικού αερίου - γύρω από τον Ερατοσθένη - έδειξαν ότι αυτά θα μπορούσαν να είναι της τάξης των 50 Τρις κυβικών ποδών (Tcf) ή περί τα 1,5 Τρις κυβικά μέτρα (m3).

BBC: Τούρκοι λιμενικοί χτυπούν με κοντάρια βάρκα με πρόσφυγες

Το BBC έδωσε στην δημοσιότητα το Σάββατο ένα βίντεο που δείχνει Τούρκους Λιμενικούς να χτυπούν με κοντάρια σκάφος γεμάτο με μετανάστες την ώρα που φεύγει με προορισμό την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το βρετανικό δίκτυο, το περιστατικό φαίνεται ότι συνέβη σε τουρκικά χωρικά ύδατα ενώ οι μετανάστες αναχωρούσαν με προορισμό τη Λέσβο.

Οι μετανάστες λένε ότι οι άνδρες της Ακτοφυλακής τους επιτέθηκαν, όμως οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι προσπαθούσαν να σταματήσουν τη βάρκα χωρίς να βλάψουν τους επιβάτες.

ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

ΠΡΟΣ  ΕΛΛΗΝΟΕΒΡΑΙΟΥΣ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ  ΔΟΥΛΟΥΣ  ΤΟΥ  ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!
  (Όλων των κομμάτων)
----------------------------------------
       Σήμα  Κινδύνου
      ----------------------------
Αρχίζω με σκληρές προτάσεις διότι βλέπω ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για  την πατρίδα.
Όλοι οι ηλίθιοι αρμόδιοι ενδιαφέρονται για τα συμφέροντα της Παγκόσμιας Δικτατορίας!!!

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΠΩΣ «ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΟΠΛΑ» ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ, ΕΡΙΞΑΝ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑΡΟ;

Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος
Επειδή ισχύει πάντα το "ΑΓΕΙ ΔΕ ΠΡΟΣ ΦΩΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΧΡΟΝΟΣ",
σήμερα μπορούμε να αισθανόμαστε δικαιωμένοι, όσοι με βάση τα πρώτα στοιχεία, υποστηρίξαμε από την αρχή, πως η πτώση του 
ελικοπτέρου “augusta bell” ΠΝ 28, στην Κίναρο,  επρόκειτο για ένα θλιβερό μεν, αλλά δυστύχημα δε.

Θα είδατε και μόνοι σας, πως όλα εκείνα τα «πυροτεχνήματα» που έριξαν τότε  κάποια «παπαγαλάκια» (Αδαλής) μαζί με τον «μεγαλοπαπαγάλο» (Χίο) και τα βαρύγδουπα πρωτοσέλιδα του «μακελειού» για την «υπερτεχνολογία» των Τούρκων και τις «ηλεκτρονικές βόμβες», με τις οποίες έριξαν το ελικόπτερο του ΠΝ, έσβησαν και εξανεμίστηκαν.

MIT: «ελληνικά» βιοκαύσιμα από καυσαέρια και απόβλητα με τη χρήση μυκήτων

Ερευνητές στις ΗΠΑ, με επικεφαλής τον διακεκριμένο καθηγητή Γρηγόρη Στεφανόπουλο του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου ΜΙΤ, ανακάλυψαν μια νέα σχετικά φθηνή διαδικασία με την οποία τα καυσαέρια από εργοστάσια (χαλυβουργεία, παραγωγής ηλεκτρισμού κ.α.), καθώς και άλλες πηγές(π.χ. απόβλητα), μπορούν να μετατραπούν σε υγρά βιοκαύσιμα.

ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΠΟΣΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΑΣ ΑΣΩΤΕΥΘΗΚΑΝ...

Και ασωτεύονται χωρίς πλήρωση, με αποτέλεσμα το πέρασμά μας από την ιστορία να είναι μια χούφτα χαλίκια που εξουσιάζονται από την παλίρροια της καθημερινότητας, ενώ η αξία της κάθε στιγμής έγκειται στην έντασή της...

Και πόσοι άνθρωποι βαδίζουν με τα μάτια κλειστά μέσα στη νύχτα των καιρών, με την ελπίδα που καλλιεργούν οι διάφορες εξουσίες, να αποτελεί τροφή μιας αυταπάτης, που όμως δεν την προσδέχεται ο λογισμός, παρά μόνο η καρδιά τη λαχταρά, γιατί απόκαμε να συγκομίζει τον άνεμο;

Περιοδεία Κ. Μητσοτάκη σε Βοιωτία και Φθιώτιδα, ενόψει του συνεδρίου της ΝΔ

«Η μεγαλύτερη ανικανότητα της κυβέρνησης είναι, ότι δεν μπορεί να βάλει μπροστά τη μηχανή της οικονομίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Λαμία, προειδοποιώντας τον κύριο Τσίπρα να μην παίξει ξανά την Ελλάδα στα ζάρια στο θέμα της διαπραγμάτευσης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, από τη Λαμία άσκησε συνολική κριτική στους κυβερνητικούς χειρισμούς και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, στέλνοντας μήνυμα προς την κοινωνία τους πολίτες αλλά και το πολιτικό σύστημα, ότι η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη να δώσει τον αγώνα για να απαλλάξει τη χώρα από τη χειρότερη κυβέρνηση, όπως τη χαρακτήρισε, που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα.

ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Η κυβέρνηση προβάλει ως επιχείρημα ότι με την «ασφαλιστική μεταρρύθμιση» που προωθεί θα εξυγιάνει το σύστημα και θα αποτρέψει την κατάρρευσή του. Θέλει να πείσει πως οι αλλαγές που εισηγείται ή μάλλον επιβάλουν οι δανειστές, γίνονται για το... καλό των ασφαλισμένων. Για να συνεχίσουν να καταβάλλονται συντάξεις.

ΟΤΑΝ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ "ΕΚΠΙΠΤΕΙ" ΣΕ ΜΑΓΓΑΝΕΙΑ

Πως μπορεί αλήθεια η πολιτική πρακτική να "εκπίπτει" σε μαγγανεία που προσπαθεί να δικαιολογεί με τρόπο "μαγικό"τις εκάστοτε πολιτικές επιλογές και αποφάσεις ή τα πολιτικά σφάλματα, που ενίοτε συνιστούν εσχάτη προδοσία;

Είναι δυνατόν το θράσος και η πολιτική βλακεία των ιθυνόντων να αθροίζονται, ενώ η σοβαρότητα και η ειλικρίνεια να αφαιρούνται;

ΜΑΔΑΕΙ ΣΑΝ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ Ο ΜΠΑΡΜΠΑ – ΓΙΩΡΓΟΣ


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Πολλοί μου λένε, γιατί ασχολούμαι τόσο πολύ με τον Γιώργο Καρατζαφέρη, από τη στιγμή που είναι πολιτικά νεκρός. Τους απαντώ πως, ισχυρίζονται αυτό γιατί δεν γνωρίζουν τον πολιτικό άνδρα. Ο Γιώργος Καρατζαφέρης είναι πανέξυπνος αλλά ταυτόχρονα δολοπλόκος και έχει μάθει να ελίσσεται σαν το χέλι. Γι΄ αυτό παίζει το τελευταίο χαρτί, της πολιτικής του επιβίωσης, με την υποτιθέμενη ανασύσταση της “λαϊκής” δεξιάς, με όλα εκείνα τα φθαρμένα και πεπαλαιωμένα πολιτικά υλικά.

«Ξηλώνει» το ΣτΕ υπεραγορά στη Βοιωτία

«Φρένο» στην υπερβολική και ανεξέλεγκτη δόμηση στις εκτός σχεδίου περιοχές βάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας, ορθώνοντας συνταγματικά εμπόδια σε διατάξεις που επιτρέπουν «εξαιρέσεις και παρεκκλίσεις» με στόχο να δημιουργήσουν ευνοϊκότερες συνθήκες δόμησης.

Επισημαίνοντας ότι στις εκτός σχεδίου ζώνες η δόμηση επιτρέπεται μόνο κατ' εξαίρεση, το ΣτΕ βγάζει «κόκκινη κάρτα» σε ρυθμίσεις που ξεπερνούν τα αυστηρά όρια αρτιότητας, κάλυψης, ύψους, κ.λπ., γιατί με αυτές απειλείται η μετατροπή τέτοιων περιοχών, ουσιαστικά, σε οικιστικές.

Συνεχίζεται η Απεργία – Αποχή των Διπλωματούχων Μηχανικών από τεχνικά συμβούλια και επιτροπές για το ασφαλιστικό

Οι μηχανικοί και ο τεχνικός κόσμος της χώρας συνεχίζουν και την επόμενη εβδομάδα τις κινητοποιήσεις ενάντια στην πρόταση της Κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, όπως έγινε γνωστό από το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζεται η Απεργία – Αποχή όλων των Διπλωματούχων Μηχανικών από την συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών με τεχνικό αντικείμενο (π.χ. Επιτροπές Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, Αυθαιρέτων κλπ.), από τη Δευτέρα 14/3/2016 μέχρι και την Παρασκευή 18/3/2016 για το Ασφαλιστικό.  Στην Απεργία-Αποχή συμπεριλαμβάνονται και οι Επιτροπές Δημοπρασιών Έργων και Μελετών.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

Για τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

ΘΕΜΑ: Μεγάλες καθυστερήσεις έως και 33 μήνες στην έγκριση, απονομή και χορήγηση συντάξεων.


Μια σειρά από παράγοντες οδηγούν στη μεγάλη καθυστέρηση της έγκρισης απονομής και χορήγησης συντάξεων σε ασφαλιστικά Ταμεία, όπως το ΙΚΑ, Ταμείο Νομικών, ΟΓΑ, ΤΠΔΥ κλπ., με μέσο όρο αναμονής τους 12 έως 33 μήνες. Ήδη εκκρεμούν 122.000 αιτήσεις σε ΕΤΕΑ, 79.000 σε ΙΚΑ, 40.000 σε ΤΠΔΥ, 33.000 σε ΟΑΕΕ, 30.000 σε ΟΓΑ, 7.700 σε ΕΤΑΑ.

Η διαχείριση του ορυκτού πλούτου

Η. Κονοφάγος, Ν. Λυγερός, Α. Φώσκολος

Όταν βλέπουμε την ανικανότητα πολλών πολιτικών να συνειδητοποιήσουν την πραγματικότητα των υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο και τις σημαντικότατες προοπτικές που προσφέρουν στην Ελλάδα και την Κύπρο, αναρωτιόμαστε πώς θα διαχειριστούν τον ορυκτό πλούτο των δύο χωρών του Ελληνισμού. Διότι, ακόμα και με τα νέα δεδομένα, αντί ν’ αλλάξουν τη σειρά προτεραιοτήτων που έχουν και να σταματήσουν ν’ ασχολούνται με ανούσια πράγματα, που είναι μόνο πολιτικάντικες κινήσεις, συνεχίζουν τα ίδια για να πείσουν τους ψηφοφόρους τους ότι κάτι κάνουν, αλλά ξέρουμε ποιος είναι ο στόχος τους και δεν έχει καμιά σχέση με το εθνικό συμφέρον.

Ευχαριστήριο του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Θηβαίων στη LIDL

Η Επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Θηβαίων ευχαριστεί θερμά την εταιρεία super markets “LIDL” για την ευγενική προσφορά παιδικών ρούχων,  παιχνιδιών και ειδών οικιακού εξοπλισμού για τις οικογένειες ωφελούμενων του Κοινωνικού Παντοπωλείου. 

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ: ΝΕΑ ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΕΠΙΔΗΜΙΚΑ ΛΟΙΜΩΔΗ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΛΕΞΗΣ

Η εμφάνιση νέων , αλλά και ξεχασμένων επιδημικών  λοιμωδών νοσημάτων  είναι το θέμα της επόμενης διάλεξης του   Ινστιτούτου  Δημόσιας  Υγείας του  Αμερικανικού  Κολλεγίου  Ελλάδας με τίτλο « Η Αξιολόγηση Κινδύνου στα Επιδημικά Λοιμώδη Νοσήματα».
Το θέμα   θα αναπτύξει  ο κ. Γεώργιος Σαρόγλου   , Ομότιμος  Καθηγητής  του Εθνικού και  Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,  την Τρίτη 15 Μαρτίου  στις  19:30  το βράδυ.
Η διάλεξη αποκτά  πολύ  μεγάλο ενδιαφέρον καθώς αφορά  τα νεα επιδημικά λοιμώδη νοσήματα   αλλά και  πολλά ξεχασμένα, την στιγμή που η Ελλάδα και η Ευρώπη δέχεται  προσφυγικές  ροές  από την  Ασία και την Αφρική, όπου ενδημούν  αρκετά από τα λοιμώδη νοσήματα.

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Το Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει στη Στερεά Ελλάδα

Στο πλαίσιο προώθησης, προβολής και ενίσχυσης του τουρισμού στην Στερεά Ελλάδα, η Περιφέρεια στηρίζει το Ράλλυ Ακρόπολις και υποδέχεται το θεσμό από τις 6 έως τις 8 Μαΐου.

Έπειτα από 10 χρόνια, η διοργάνωση που συγκεντρώνει τα φώτα του μηχανοκίνητου αθλητισμού παγκοσμίως χρηματοδοτείται και φιλοξενείται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με πόλη εκκίνησης την Λαμία.

ΣΦΗΝΑ: Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ «ΡΙΧΝΕΙ ΤΙΣ ΜΑΣΚΕΣ» ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗΣ

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Νικολάου δεν φαίνεται να διδάσκεται από τα «λάθη» του. Ενώ η χώρα και ο κόσμος ολόκληρος συγκλονίζεται από τον καθημερινό γολγοθά προσφύγων – μεταναστών , εκείνος το μόνο που βρήκε να δηλώσει ήταν πως «δεν χωράνε πρόσφυγες στην πόλη της Θήβας». Έβγαλε μάλιστα και αριθμούς στην πιάτσα – “από ποια υπηρεσία αλήθεια τους πήρε;” -

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

ΕΝΝΕΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΒΙΖΑΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Με μεγάλη χαρά τα τουρκικά ΜΜΕ ανήγγειλαν ότι επιτέλους ικανοποιήθηκε ένα πάγιο τουρκικό αίτημα, η άρση της βίζας από τις 10 Ιουνίου ή το αργότερο από τις 10 Ιουλίου για την ελεύθερη είσοδο των Τούρκων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του LSE "Το Μέλλον του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος"

The Future of Greek Banking
Τετάρτη 9 Μαρτίου Μέγαρο Καρατζά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με πολύ επίκαιρο και σημαντικό θέμα: "Το Μέλλον του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος”, μία διοργάνωση του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων του London School of Economics and Political Science.

ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΜΕΣΗΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΜΑΣ ΧΕΙΜΩΝΑ

Μπορεί να διατρέχουμε την Ανοιξη και ο Αλέξης Τσίπρας να αναγορεύεται σε επίτιμο διδάκτορα από ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Σμύρνης, έχοντας διανύσει μια διαδρομή εσφαλμένων πολιτικών που αναδεικνύουν την εθνική περιπέτεια, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης να περιμένει να "ωριμάσουν" οι συνθήκες για να ασκήσει συντεταγμένη αντιπολίτευση, ωστόσο η πολιτική ασυναρτησία και ανικανότητα, η πολιτική δειλία σε απόλυτο εναγκαλισμό με το πολιτικό ψέμα, ισοδυναμούν με τη χειμερινή νάρκη.

Εξάλλου,όποιος λαός πάσχει από πολιτική ανικανότητα και απάθεια, αλλά και φοβία, είναι καταδικασμένος να υποφέρει καταμεσής του ιστορικού του χειμώνα!..

Είναι καταδικασμένος να δοκιμάζεται η ανοχή του και να χειμάζεται, χωρίς μάλιστα να οραματίζεται ένα "γλυκύ έαρ". Γιατί δεν εννοεί πόσο "ακριβή" είναι,όπως τραγουδάει ο Ελύτης, η Ανοιξη. Επειδή ακριβώς κατανοεί ο λαός αυτός ότι "για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή"

Ερέτρια και Ιστιαία - η τάξη των αειναυτών στην Εύβοια


Της Αμαλίας Ανέστη Καραπασχαλίδου
Επίτιμης Εφόρου Αρχαιοτήτων


Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Ναυτική Επιθεώρηση»,
τ. 592, σελ. 62, ΙΟΥΝ – ΑΥΓ 2012. Αναδημοσίευση στο
Περί Αλός με την έγκριση της «Ναυτικής Επιθεωρήσεως»


Σφίγγες αντωπές με πάνθηρα.
Φώτο: Ναυτική Επιθεώρηση


  Η Εύβοια με το επίμηκες σχήμα της, διό και Μάκρις ή Μάκρα αποκαλούνταν κατοικήθηκε από τα πολύ πρώιμα χρόνια συνεχώς και αδιαλείπτως, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στα πολιτιστικά και οικονομικά δρώμενα της Αρχαιότητας.

Περιοδεία Κ. Μητσοτάκη σε Φθιώτιδα και Βοιωτία

Οι περιοδείες αυτές ξεκινούν αύριο, Παρασκευή 11 Μαρτίου, με πρώτο προορισμό τους Νομούς Βοιωτίας και Φθιώτιδας.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει του 10ου Τακτικού Εθνικού Συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το τριήμερο 22-24 Απριλίου, ξεκινά περιοδείες στη χώρα.
Οι περιοδείες αυτές ξεκινούν αύριο, Παρασκευή 11 Μαρτίου, με πρώτο προορισμό τους Νομούς Βοιωτίας και Φθιώτιδας.

Καθημερινά γεύματα για 3.000 μαθητές σε σχολεία της Στερεάς Ελλάδας

Υπεγράφη σήμερα, η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του ΙνστιτούτουProlepsis για την υλοποίηση του Προγράμματος Σίτισης & Προώθησης Υγιεινής Διατροφής –  ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε σχολεία της Στερεάς Ελλάδας από τις 15 Μαρτίου.

Το πρόγραμμα προβλέπει τη διάθεση καθημερινών γευμάτων σε 3.000 μαθητές της Στερεάς Ελλάδας και συγχρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ενώ υλοποιείται από το Ινστιτούτο «Prolepsis». Ενδεικτικά, το γεύμα περιλαμβάνει καθημερινά ένα σάντουιτς ολικής αλέσεως με κοτόπουλο, τυρί ή αυγό και λαχανικά ή μία πίτα με λαχανικά, μαζί με ένα φρέσκο φρούτο εποχής και γάλα ή γιαούρτι με μέλι.  

ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΗΝ ΞΗΡΟΝΟΜΗ





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Γιατί κρύβουν τα οστά του πατέρα του Μεγ. Αλέξανδρου, βασιλιά Φιλίππου; Τι «παίζει»;

Μια συγκλονιστική αποκάλυψη – καταγγελία έκανε ο αρχαιολόγος Ευάγγελος Μπεξήςαπό την ιστοσελίδα του, mystikaperasmata.gr.
Ο αρχαιολόγος καταγγέλλει την καταχώνιαση των οστών του βασιλιά Φιλίππου της Μακεδονίας και ζητά εξηγήσεις από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας και του Μουσείου της Βεργίνας Αγγελική Κοτταρίδη.
Νομίζουμε ότι εδώ πρέπει να δοθούν άμεσα εξηγήσεις από όλους τους αρμοδίους.

Διαβάστε την καταγγελία:

80 χρόνια ενεργειακής ευρωπαϊκής κατανάλωσης

Η. Κονοφάγος, Ν. Λυγερός, Α. Φώσκολος

Τώρα ξέρουμε ότι στο θαλάσσιο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ υπάρχει ένα κοίτασμα-στόχος που έχει θεωρητικά πενταπλάσια αποθέματα από το υπεργιγαντιαίο κοίτασμα Ζορ της αιγυπτιακής ΑΟΖ.

Όσα δεν μας είπανε για το Χρόνο


Φιλοσοφικά Προβλήματα της έννοιας Χρόνος

O σκεπτικισμός στην έννοια και τη φύση του χρόνου αποτέλεσε πάντοτε τη βάση κάθε φιλοσοφικής αναζήτησης. Το πρόβλημα όμως είναι ότι η προσπάθεια αυτή, όπως αναφέρει και ο Étienne Klein στο βιβλίο του O Xρόνος (1997), βρίσκεται αντιμέτωπη με τις επόμενες τρεις βασικές δυσκολίες:

ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ


ΔΟΥΡΕΙΟΣ  ΙΠΠΟΣ  ΤΗΣ  ΤΟΥΡΚΙΑΣ
             ΟΙ  ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ  ΛΑΘΡΟ
Η Ιστορία της Τροίας  επαναλαμβάνεται.
Οι λαθρομετανάστες είναι ο Δούρειος Ίππος της Τουρκίας και της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας του Λόρδου ΡΟΤΣΙΛΝΤ.

Δωρεάν γεύματα σε 3.000 μαθητές της Στερεάς Ελλάδας

Πέμπτη 10 Μαρτίου και ώρα 10.00, στο γραφείο Περιφερειάρχη, στη Λαμία (Υψηλάντη 1),
θα υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Ινστιτούτου Prolepsis για την υλοποίηση του προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε σχολεία της Περιφέρειας.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΗΒΑΣ: ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ


ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΘΗΒΑΣ

To Δημοτικό Συμβούλιο της Θήβας κλήθηκε στις 26/2/2016 να αποφασίσει για το «ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ» του Δήμου. Πρακτικά δηλαδή για το συνολικό τρόπο διαχείρισης των αποβλήτων στον ορίζοντα της επόμενης πενταετίας.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Θήβας, με βάση την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι σήμερα, δημοσιεύει τις συνολικές θέσεις της πάνω στο θέμα.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΑΜΒΡΟΣΙΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ : «ΝTΡΕΠΟΜΑΙ, ΠΟΥ ΖΩ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ! ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ, ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΕ ΑΝΘΡΩΠΕ, ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕΣ;»


Σεβασμιότατε ευλογείτε.
Φαίνεται πλέον πως κοροϊδεύετε και εσείς τον κόσμο και αντί να αναλαμβάνετε τις δικές σας ευθύνες, έχετε επιδοθεί σε ένα επαίσχυντο για το σχήμα σας έργο, να κατηγορείτε τους Έλληνες.

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Αφίσες αποκριάτικων εκδηλώσεων σε Βάγια και Πλαταιές

Το "Spotlight: Όλα στο φως" στον Κινηματογράφο Θήβας

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Από την Πέμπτη 10 Μαρτίου έως την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016, στο Δημοτικό Χειμερινό κινηματογράφο θα προβληθεί η κινηματογραφική ταινία «Spotlight: Όλα στο Φως».     


Ώρα  Προβολής: 21.15

Περίληψη:
Αναλαμβάνοντας διευθυντής της «Boston Globe» το 2001, ο Μάρτι Μπάρον αναθέτει στην Spotlight, μια ειδική ομάδα ρεπόρτερ της εφημερίδας, να διερευνήσει την υπόθεση κακοποίησης ανηλίκων από ιερείς της τοπικής αρχιεπισκοπής. Αρχίζοντας την έρευνα, οι τέσσερις δημοσιογράφοι ανακαλύπτουν πως έχουν μπροστά τους ένα τεράστιο, ανεξέλεγκτων συνεπειών σκάνδαλο.

ΟΙ ΠΕΙΣΙΘΑΝΑΤΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΦΙΓΟΥΡΕΣ...

Οσοι διατηρούν στον ιστορικό χρόνο τις πολυώνυμες αμφιβολίες τους για τις πολιτικές αυθεντίες, τις αξίες, τις εποπτείες και διαθέτουν ιστορική μνήμη, δεν παγιδεύονται στην αγανάκτηση που η κοινωνική συγκυρία επιβάλλει, αλλά ούτε αιχμαλωτίζονται από τα επιχρυσωμένα λόγια των σύγχρονων και μάλιστα δημοκρατικά εκλεγμένων τυράννων, οι οποίοι έχουν έναως Ηθος, δηλαδή δεν έχουν κανένα Ηθος.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΕ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΑΓΡΟΤΩΝ (ΝΙΤΡΙΚΑ, ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ).


ΘΕΜΑ:              
«Καταβολή δράσης 2.1 του Μέτρου 214 Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών»

ΣΧΕΤ:       Η Ερώτηση   2727/28-01-2016

Απαντώντας στην παραπάνω Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ε. Μπασιάκος, σας πληροφορούμε τα εξής :

Όσον αφορά στην πληρωμή της δράσης 2.1 του Μέτρου 214 «Προστασία των ευαίσθητων στα νιτρικά περιοχών», διευκρινίζεται ότι η πληρωμή της δράσης αφορά στους δικαιούχους που έχουν υπογράψει σχετική σύμβαση με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ). Ειδικότερα, η διαδικασία πληρωμής έχει ως εξής:

  • Οι δικαιούχοι υποβάλλουν κάθε έτος δήλωση εφαρμογής. Οι δηλώσεις αυτές ελέγχονται διοικητικά σε ποσοστό 100% και τα αποτελέσματα καταχωρούνται στο μηχανογραφικό σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ από τους φορείς υλοποίησης της δράσης.

Επίσκεψη Δήμου Θηβαίων και ΧΕΝ Θήβας στο κατάστημα κράτησης γυναικών Ελεώνα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Το Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016- Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Σπύρο Κίτσο, την Πρόεδρο της Τ.Κ. Ελεώνα κα Κατσέλη Δέσποινα, τις εργαζόμενες του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Θηβαίων, την Πρόεδρο της ΧΕΝ Θήβας κα. Ιωάννα Τούσσα και μέλη της .

Ενημέρωση-συζήτηση στα ΚΑΠΗ Θήβας και Βαγίων με θέμα "Ενδοοικογενειακή Βία στην Τρίτη Ηλικία"


Ο “ΜΠΟΓΙΑΣ” ΨΑΧΝΕΙ ΤΟ “ΜΑΥΡΟΓΑΤΟ” ΤΗΣ SIEMENS

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Από αναβολή σε αναβολή η δίκη της Siemens με τους 64 κατηγορούμενους.

Η περίφημη δίκη της Siemens των 64άρων κατηγορουμένων για τα “μαύρα ταμεία” μέσω των οποίων εξαγοράσθηκαν πολιτικά πρόσωπα, πάει από αναβολή σε αναβολή. Με πρόσχημα την απεργία των δικηγόρων, προχθές η δίκη αναβλήθηκε για τρίτη φορά και ορίσθηκε εκ νέου για την 8η Μαρτίου 2016. Είναι όμως, πολύ πιθανόν να αναβληθεί πάλι, είτε λόγω της απεργίας των δικηγόρων ή θα εφεύρουν άλλο λόγο αναβολής. Γιατί είναι πλέον πασιφανές πως δεν θέλουν να γίνει η δίκη.

Επίσκεψη 3ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας στη Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄

Την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016 επισκέφθηκαν τη Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄ μαθητές της Στ΄τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας, στα πλαίσια εκπαιδευτικής εκδρομής.
Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους της Βιβλιοθήκης, ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας της και τις δράσεις που υλοποιούνται. Επιπλέον, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν παλαίτυπα βιβλία.

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση των επιστημονικών φορέων με την Αντιπροσωπεία της ΕΕ για το Ασφαλιστικό

Με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα συναντήθηκαν σήμερα οι εκπρόσωποι των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων της χώρας, προκειμένου να ενημερώσουν για τις απόψεις, τις θέσεις και τις προτάσεις των ελευθέρων επαγγελματιών και ολόκληρου του επιστημονικού κόσμου για το σχεδιαζόμενο από την Κυβέρνηση «νέο Ασφαλιστικό».

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Συγκέντρωση τροφίμων και ρουχισμού για τους πρόσφυγες στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Θηβαίων

Ο Δήμος Θηβαίων συνεχίζοντας τις δράσεις στήριξης προς τους πρόσφυγες, με γνώμονα τις πανανθρώπινες αξίες προσφοράς και αλληλεγγύης, ενημερώνει ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων (Οδός Αγγελίδη και Πελοπίδου στη Θήβα) είναι στη διάθεση όσων επιθυμούν να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας, ρούχα και υποδήματα για τους πρόσφυγες κάθε Δευτέρα – Τετάρτη και Παρασκευή και από ώρες 10:30 έως 12:00. 

3o ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ

Πραγματοποιήθηκε στην Στυλίδα 4 και 5 & 6-3 -2016 στη Λαμία, το 3ο Επιστημονικό Διεθνές Συνέδριο Σαρακατσαναίων,
ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΟΙ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ
Οι εκπρόσωποί μας στην ΠΟΣΣ κ.Δημήτρης Βλαχογιάννης και κ.Κων/νος Μπουζίκας , ο επίτιμος πρόεδρος κ.Θεόδωρος Βλαχογιάννης και η ταμίας του Συλλόγου κα Αντωνία Δελή -Μεγαρίτη παρακολούθησαν το συνέδριο.

ΝΥΝ ΚΑΙ ΑΕΙ Ο ΓΛΥΚΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΗΔΟΝΗΣ ΤΗΣ

Γυναίκα και δύναμη ψυχής στον αιώνα τον νυν, γυναίκα και ομορφιά και οσμή ευωδίας σαρκικής, γυναίκα και συλλέκτης παθών στο πνεύμα του μηδενός, γυναίκα και καρδιοφάγος οδύνη, που "νανουρίζει" διαχρονικά τα χτυποκάρδια της, γυναίκα και περιπέτεια μέσα στον άσωτο χρόνο, γυναίκα που πάνω στις πέτρες δίχως φόβο Θεού παγώσανε πολλές φορές τα όνειρά της.

Ημέρα της Γυναίκας σήμερα. Και ποιος άνδρας στα εφηβικά του χρόνια δεν μέτρησε τα λευκά πέταλα της χαμομηλιάς, κάποια γοτθική εσπέρα, με αναφρόδιτο το σώμα του και στο στήθος του να παραληρεί ο ανοιξιάτικος οργασμός; Και στο κορμί του κοριτσιού, που έβρισκε θαλπωρή στην αγκαλιά του, να μη λουλούδιζε χλωρό τριφύλλι;

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ...ΚΟΥΝΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει πλέον η χρήση κοινωνικών δικτύων παιδιών και εφήβων στο διαδίκτυο, καθώς από την κούνια τους τα ελληνόπουλα  κάνουν χρήση των social  media.
Αυτό προκύπτει από έρευνα της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» (Διευθύντρια : Καθηγήτρια Μαρίζα Τσολιά), η οποία πραγματοποιήθηκε το 2015  σε σχολεία της Αττικής με τη συμμετοχή 655 μαθητών της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, εκ των οποίων το 54,3%ήταν αγόρια.
Στοιχεία της έρευνας  παρουσίασε η Επιστημονική Υπεύθυνος  της Μονάδας, Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής,  κα Άρτεμις Τσίτσικα  σε διάλεξη του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος με θέμα  «Τεχνολογία και Συμπεριφορές Υψηλού Κινδύνου -Εθισμός στο Διαδίκτυο» 
Σύμφωνα με τα στοιχεία τα παιδιά που συμμετείχαν στην έρευνα:

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΟΝΟΣΙΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Συνεχίζονται οι επαφές του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Κωνσταντίνου Μπακομήτρου, για την έγκαιρη πρόληψη, οργάνωση και υλοποίηση αποτελεσματικών μέτρων προστασίας και αποφυγής της ελονοσίας και άλλων ασθενειών που μεταδίδονται με διαβιβαστές, στα πλαίσια του έργου καταπολέμησης κουνουπιών στην ΠΣΤΕ. 

ΣΥΝΕΠΙΒΑΤΗΣ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ. ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ

Γράφει η δικηγόρος Αθηνών Αναστασία Μήλιου*

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, τα τροχαία ατυχήματα έχουν απασχολήσει πολύ την κοινή γνώμη. Το πρώτο που ελέγχουμε είναι πάντα ο λόγος πρόκλησης του ατυχήματος. Είναι το ατύχημα ανθρώπινο λάθος; Οφείλεται σε χρήση τοξικών ουσιών ή μέθης; Μήπως υπήρξε μηχανική βλάβη του οχήματος ή το οδόστρωμα ήταν ακατάλληλο οπότε οι ευθύνες μπορεί να αναζητηθούν κι αλλού;

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ & ΛΟΙΜΩΔΕΙΣ ΝΟΣΟΙ-ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

Οι λαθρομετανάστες είναι δημιουργοί θανατηφόρων επιδημιών, λόγω ανθυγιεινών συνθηκών διαβιώσεως στις πλατείες της Αθήνας, στο λιμάνι του Πειραιά, στα σύνορα με Σκόπια, και στους καταυλισμούς.
Στον Ελληνικό πληθυσμό επικρέμαται μετάδοση μολυσματικών θανατηφόρων ασθενειών. Η πνευμονία και φυματίωση, είναι το ελάχιστο που θα μπορούσε να μας συμβεί!!!

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο