Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Παγκόσμιο ΣΟΚ! Συνωμοσία ΔΝΤ να τινάξει Ελλάδα και Ευρώπη στον αέρα!

Με επίσημη επιστολή προς τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου,Κριστίν Λαγκάρντ, και επαφές με ηγέτες χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσηςαπαντά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην αποκάλυψη διαλόγων μεταξύ του Πολ Τόμσεν και της Ντέλια Βελκουλέσκου από τα WikiLeaks, όπου προδιαγράφεται στρατηγική ασφυκτικής πίεσης προς την ελληνική πλευρά.
Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε ήδη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά και με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ενώ άρχισε κύκλο ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων.

ΟΠΟΥ ΦΥΓΕΙ ΦΥΓΕΙ 2.000 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας αλλά και σε προέκταση και άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι υπό… «ανασφαλή κατάρρευση», έχει σαν βασική συνέπεια την αναχώρηση πολλών εκατομμυριούχων και την μεταφορά των επενδύσεων τους σε άλλες περιοχές του πλανήτη που κρίνονται πιο ασφαλείς.

Η «ΜΥΣΤΙΚΗ» ΑΘΗΝΑ! Οι υπόγειες σήραγγες και το απέραντο δίκτυο με τις κρυφές στοές

Κρύπτες, έξοδοι διαφυγής και κατακόμβες καλύπτουν τις άπειρες διαδρομές στο υπέδαφος της πρωτεύουσας.
Καθημερινά διανύουμε αποστάσεις στην επιφάνεια της Αθήνας. Αγνοώντας ίσως ότι κάτω από τις ρόδες του αυτοκινήτου ή κάτω από τα πέλματα των ποδιών μας βρίσκονται στοές, άγνωστες για τους περισσότερους, που συγκροτούν ένα απέραντο δίκτυο.
Με τα χρόνια οι υπόγειες διακλαδώσεις «θάφτηκαν» κάτω από τσιμεντένιες κατασκευές. Η ραγδαία οικοδομική δραστηριότητα μετά τη δεκαετία του ’50 έκρυψαν ένα μεγάλο τμήμα της υπόγειας Αθήνας.

ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΥΘΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΟΥΤΟΠΙΑΣ...

Και μπορεί πολλοί να επιμένουν "φορώντας" τις καλύτερες των προσδοκιών τους να υποδεχθούν τους...Μάγους με τα δώρα, για να διαβούν τη στενωπό της πολύπλευρης κρίσης, όπως μπορεί η προσωποποιημένη πολιτική γελοιότητα να δηλώνει ότι μετά το Πάσχα θα βγούμε από τα μνημόνια, αλλά όλα τούτα ανήκουν στο μύθο της μεγάλης Ουτοπίας.

Ανακοινώθηκε επισήμως η παραίτηση του Γιαν Φαμπρ

Ανακοινώθηκε και επίσημα η παραίτηση του Γιαν Φαμπρ από τη θέση καλλιτεχνικού διευθυντή του Ελληνικού Φεστιβάλ. 

Με επιστολή του στον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, ο κ. Φαμπρ ανακοινώνει τον λόγο παραίτησης του από την θέση καλλιτεχνικού διευθυντή του Ελληνικού Φεστιβάλ: «Δεν επιθυμώ να εργαστώ σε ένα εχθρικό καλλιτεχνικό περιβάλλον, στο οποίο προσήλθα με ανοιχτό μυαλό και ανοιχτή καρδιά. Εύχομαι στους Έλληνες καλλιτέχνες καλή τύχη στη δουλειά τους και στο Φεστιβάλ τους», αναφέρει στην επιστολή του ο Βέλγος καλλιτέχνης.


Το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ επαρχίας Θήβας χαιρετίζει την Πρωτοβουλία του Δήμου Πάτρας

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ  
ΕΠΑΡΧΙΑΣ  ΘΗΒΑΣ

Το σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ επαρχίας Θήβας χαιρετίζει και στηρίζει την Πρωτοβουλία του Δήμου Πάτρας να πραγματοποιήσει πορεία από την Πάτρα στην Αθήνα ενάντια στην ανεργία. Χαιρετίζουμε τα συνδικάτα όλης της χώρας, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και μαζικούς φορείς, που στηρίζουν και συμμετέχουν σε αυτήν την πορεία.

ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΚΑΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Ο ΣΥΡΙΖΑ για πολλούς Συνέλληνες αποτέλεσε την τελευταία ελπίδα του για ένα καλύτερο αύριο. Μπουχτισμένος από τα χονδροειδή ψέματα όλων των προηγούμενων κομμάτων που κυβέρνησαν την Πατρίδα μας, εμπιστεύθηκε την πρώτη “αριστερή” κυβέρνηση, θεωρώντας ότι αυτοί θα είναι διαφορετικοί. Βλέπετε, και οι Συριζαίοι ανήγαγαν σε ύψιστη τέχνη το ψέμα.

Την παραίτησή του από επικεφαλής του Φεστιβάλ Αθηνών υπέβαλε ο Βέλγος Γιαν Φαμπρ μετά το σάλο που δημιουργήθηκε

Την παραίτησή του από επικεφαλής του Φεστιβάλ Αθηνών υπέβαλε ο Βέλγος Γιαν Φαμπρ μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από την απόφαση να αφιερώσει όλο το Φεστιβάλ Αθηνών σε βελγικές παραγωγές καθώς, όπως είπε, δεν είχε χρόνο να εξετάσει... τις ελληνικές προτάσεις!
Ο Βέλγος εικαστικός έχει υποβάλει την παραίτησή του με επιστολή στον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση ούτε από το υπουργείο Πολιτισμού ούτε και από το Μέγαρο Μαξίμου, που στήριξε την επιλογή Μπαλτά να δώσει τα κλειστά του Φεστιβάλ στον Βέλγο.

Ανακύκλωση συσκευασιών: αύξηση 10% μετά από πέντε χρόνια πτώσης [Infographic]

«Επιτυχημένη χρονιά» για την ανακύκλωση συσκευασιών χαρακτηρίζει το 2015 η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), που ανακοίνωσε τα ετήσια αποτελέσματα της για το προηγούμενο έτος.

“Βουλωσέ το” λέει στον ΓΓ του ΝΑΤΟ ο Φράγκος!

Έκρηξη του Επίτμου Α/ΓΕΣ Στρατηγού  Φραγκούλη Φράγκου κατά του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ. Με βαρύτατους χαρακτηρισμούς τον καλεί “να το βουλώσει”! 

Η έκρηξη ήρθε μετά από την αναφορά του στους νεκρούς αξιωματικούς του ΠΝ στην Κίναρο, οι οποίοι χάθηκαν όταν το ελικόπτερό τους έπεσε κατά τη διάρκεια άσκησης.


Δείτε στο βίντεο την “έκρηξη Φραγκούλη”.

Το Απάνθρωπο κράτος

Ν. Λυγερός

Όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι η Τουρκία αποτελεί ένα απάνθρωπο κράτος που καταπατεί όχι μόνο τους ίδιους της τους πολίτες, αλλά και τους πρόσφυγες που εκμεταλλεύεται στο έπακρον για να τους εξαντλήσει με κάθε τρόπο. Ταυτόχρονα συνεργάζεται με την τρομοκρατική οργάνωση για να διακινήσει λαθραίο πετρέλαιο με λαθρεμπόριο όπλων αλλά και κλοπή αρχαιολογικών έργων. Και η υποκρισία της με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς δεν εξαπατά κανέναν ειδικό.

Απόψεις για το παιδικό βιβλίο, από τον Σύλλογο "Φίλοι του Βιβλίου και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης" Θήβας

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Ο Σύλλογος "Φίλοι του Βιβλίου και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης" με  αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καταθέτει σύντομα τις απόψεις του για το παιδικό βιβλίο.Σε μια εποχή κατά την οποία η εικόνα και ο ήχος προσπαθούν να κυριαρχήσουν παντού, το παιδικό βιβλίο αποτελεί αναντικατάστατη πηγή παιδείας και αξιών, όπως η αρετή,οι οποίες τείνουν να εκλείψουν από την κοινωνία μας.

ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ & ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Εν συνεχεία συζητήσεως στη Βουλή.
Προσφυγικό ΔΕΝ υπάρχει, ΜΟΝΟ λαθρομεταναστευτικό!


Τα ιδρύματα ΡΟΤΣΙΛΝΤ + ΡΟΚΦΕΛΕΡ + ΣΟΡΟΣ μεταφέρουν στην Ευρώπη Ισλαμιστές λαθρομετανάστες οι οποίοι σε ποσοστό 80% είναι νεαροί πολεμιστές, σύμφωνα με το σχέδιο COUDENHOVE-KALERGI.


Η Σιωνιστική Ν.Τ.Π. χρηματοδοτεί το Χαλιφάτο των ISIS-ISIL.
Οι Σιωνιστές Κοσμοκράτορες να αναλάβουν όλα τα έξοδα διαβιώσεως των λαθρομεταναστών, ΟΧΙ ο Ελληνικός Λαός.

ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΕΝ ΥΠΝΩΣΕΙ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Η σειρά που το ΤΑΙΠΕΔ σκοπεύει να ξεκινήσει τις διαδικασίες πώλησης των ελληνικών λιμανιών της χώρας, κατατάσσει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στην τρίτη θέση των επιλογών του. Προηγούνται τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά, τα οποία τρία παραπάνω λιμάνια συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο επενδυτικό – ξεπούλημα ενδιαφέρον. Και ο λόγος αφορά το σύνολο των δραστηριοτήτων τους που προκύπτει από εμπεριστατωμένη μελέτη του ΤΑΙΠΕΔ. Και ακούγεται ότι ενδιαφερόμενοι είναι αρκετοί.

Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Το αιρετικό Mount Olympus του Φαμπρ στην Επίδαυρο. Αντιδράσεις για τα 'παλλόμενα πέη'

Μούδιασμα και αντιδράσεις για την παράσταση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών. Ολύμπιοι θεοί, ημίθεοι, θνητοί, τέρατα και ήρωες τραγουδιών συναντιούνται στη σκηνή, ως επί το πλείστον γυμνοί (Vids)

Χρήστος Δεμέτης

Ο Γιαν Φαμπρ (Jan Fabre) είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Αθηνών. Και αυτό από μόνο του προκάλεσε αντιδράσεις.

Η Στερεά Ελλάδα κάνει Delete στην γραφειοκρατία

Ξεπερνά κάθε προσδοκία η συμμετοχή των πολιτών στη νέα ιστοσελίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που έκλεισε τον πρώτο μήνα λειτουργίας της. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μετρήσεων, περισσότεροι από 15.000 πολίτες επισκέφθηκαν την σελίδα, ενώ συμμετείχαν ενεργά μέσω μηνυμάτων περισσότεροι από 1.200.

Θρόνος από ελεφαντόδοντο στη Μυκηναϊκή Θήβα

Ευρήματα της Μυκηναϊκής εποχής δείχνουν τις σχέσεις με τις χώρες της Ανατολής.


Πολυτελείς ιπποσκευές, έπιπλα κάθε είδους (καρέκλες, τραπέζια, υποπόδια) ακόμη και μικρά κιβώτια διακοσμούσαν με ελεφαντόδοντο οι κάτοικοι της Θήβας κατά την Μυκηναϊκή εποχή, μία απόδειξη του πλούτου της πόλης αλλά και των στενών σχέσεων που είχε με τις μακρινές χώρες των Χετταίων, των Ασσυρίων, των Βαβυλωνίων και βέβαια με την Αίγυπτο, από τις οποίες προερχόταν αυτό το πολύτιμο υλικό.

UNESCO: 5 περιοχές της Ελλάδας στα 120 «παγκόσμια Γεωπάρκα»

Περιοχή της Σητείας. Στη φωτογραφία, το φοινικόδασος στο Βάι
Το Παγκόσμιο Δίκτυο Εθνικών Γεωπάρκων (GGN – Global Network of National Geoparks) αποτελεί ένα εθελοντικό και μη-κερδοσκοπικό Δίκτυο ανταλλαγής και συνεργασίας Εθνικών Γεωπάρκων, το οποίο στηρίζεται από τηνUNESCO.
Το Δίκτυο δημιουργήθηκε με σκοπό την προστασία, ανάδειξη και προβολή τόσο της γεωλογικής, όσο και της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς αγροτικών περιοχών της Ευρώπης, αναπτύσσοντας και προωθώντας εκπαιδευτικές και γεωτουριστικές δραστηριότητες με υψηλές ποιοτικά προδιαγραφές.

Το προσφυγικό φουντώνει και οι πολιτικοί παίζουν βρώμικα σε βάρος της χώρας και της κοινωνίας!

ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΜΟΛΙΣ ΤΟ 63% ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ - ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΝΕΟ BLAME GAME ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ!

Είναι τουλάχιστον θλιβερός ο τρόπος που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το προσφυγικό και τουλάχιστον προκλητικός, αν όχι εξοργιστικός, ο τρόπος τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντιδρούν σε ένα μείζον εθνικό θέμα! Για μία ακόμη φορά ο... «καμπούρης» Ελληνικός λαός καλείται με την αλληλεγγύη του να βγάλει το φίδι από την τρύπα! Αλλά όλα αυτά είναι πολύ επικίνδυνα!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΜΑΡΙΑ ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η Μαρία Αγγε­λί­δου, συγ­γρα­φέας και μετα­φρά­στρια, τηΔευτέρα 4 Απριλίου 2016 και ώρα 7.00 μ.μ. 
συνα­ντιέ­ται και συζητά με τα μέλη της Ομά­δας Ανάγνωσης-Λογοτεχνίας 
της Δημό­σιας Κεντρι­κής Βιβλιο­θή­κης Λιβα­δειάς, 
με αφορμή τη μετά­φραση του βιβλίου 

JAN FABRE: Η "ΠΡΩΙΜΗ" ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΗ ΦΑΡΣΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ

Τόσο θόρυβος και...κονιορτός για ένα "πρώιμο" πρωταπριλιάτικο ψέμα του πρωθυπουργού; Κι αν δεν το εκλάβει κανείς, έστω ως κακόγουστη "φάρσα" του Αλέξη, τέτοια τρομερή "σύγχυση" στον καθορισμό του εννοιολογικού περιεχομένου ενός ακόμη χαρακτηριστικού γνωρίσματος της ασκούμενης πολιτικής εκ μέρους της "αριστεροδεξιόστροφης" κυβέρνησης των παχυλών λόγων και των ανύπαρκτων έργων;

Σαν έκφραση φαρσοκωμωδίας των αβέλτερων της κυβέρνησης μπορεί να εκληφθεί ο διορισμός του εκκεντρικού Βέλγου εικαστικού, χορογράφου, θεατρικού δημιουργού και συγγραφέα, όπως αυτοπροσδιορίζεται, στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου...

Καλοπήτας Θοδωρής - Yποψήφιος Πρόεδρος Νομαρχιακής Επιτροπής Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Βοιωτίας

‘’Οι νέοι στο εμείς και όχι στο εγώ ‘’
Στην Ελλάδα του 2016, το να ασχολείται κάποιος σε νεαρή ηλικία με την πολιτική θεωρείται κάτι ξεπερασμένο αφού έννοιες όπως ιδεολογία & πολιτική, έδωσαν την θέση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία πολλοί πιστεύουν ότι ο πολιτικός παρεμβατισμός παράγεται και περιορίζεται εκεί.

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για τη μεγαλύτερη εθελοντική εκστρατεία καθαρισμού της χώρας!

Την Κυριακή 17 Απριλίου όλη η Ελλάδα θα κινείται σε ρυθμούς εθελοντισμού! Για 5η συνεχόμενη χρονιά, σε περισσότερα από 600 σημεία σε όλη την Ελλάδα, εθελοντές συμμετέχουν στην Πανελλήνια Περιβαλλοντική Δράση Let’s do it Greece. Η «Σχολική Εβδομάδα Εθελοντισμού» θα πραγματοποιηθεί από 11/4 – 15/4.

Θήβα: Πρόσκληση σε εκδήλωση - Μαθήματα από την κρίση για την ελληνική οικογένεια

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Το 2ο Γυμνάσιο Θήβας
και η Ένωση Γονέων - Κηδεμόνων Θήβας
σε συνεργασία με το Δήμο Θηβαίων
 διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα:
 <<Μαθήματα από την κρίση
 για την ελληνική οικογένεια>>
 με ομιλητή τον διακεκριμένο ψυχίατρο-θεολόγο
 κ. Θερμό Βασίλειο.

Κατά 25% μειώνεται ο χρόνος ζωής του Ταμείου των Μηχανικών με την κυβερνητική πρόταση για το Ασφαλιστικό

Η κυβερνητική πρόταση για το Ασφαλιστικό, μειώνει κατά 25% το χρόνο ζωής του Ταμείου των μηχανικών, του ΤΣΜΕΔΕ. Αυτό αναδείχθηκε κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός και στην οποία έγινε παρουσίαση της αναλογιστικής μελέτης για τη βιωσιμότητα  του Ταμείου από τον Αναλογιστή, Επίκουρο Καθηγητή Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Αλέξανδρο Ζυμπίδη.

Ανακοίνωση εκτέλεσης βολής στο Πεδίο Βολής Θηβών – Απαγόρευση κυκλοφορίας για λόγους ασφαλείας

Ανακοινώνεται ότι από 18 έως 22 Απριλίου 2016 θα πραγματοποιηθούν στο πεδίο βολή Θηβών, βολές ΠΒ με Α/Κ πυρλα 115χιλ και εκρήξεις για καταστροφή τυχόν μη διαρραγέντων βλημάτων

Επικίνδυνη περιοχή είναι αυτή που περικλείεται μεταξύ των ορίων: ΥΨΩΜΑΤΟΣ ΜΙΚΡΗ ΨΗΛΟΡΑΧΗ- ΥΨΩΜΑΤΟΣ ΚΟΥΜΕΡΣΚΙ-  ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΛΑΧΙΚΑ ΑΛΩΝΙΑ – ΥΨΩΜΑΤΟΣ ΣΩΡΟΣ- ΥΨΩΜΑΤΟΣ ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΠΡΙΣΙΑ -ΧΩΡΙΟΥ ΝΕΟΧΩΡΑΚΙΟΥ.

Στις 11 Μαΐου 2016 ο εορτασμός του Πολιούχου Θηβών Αγ. Ιωάννη Καλοκτένη

Ο Δήμος Θηβαίων, μετά από απόφαση του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεωργίου,  ανακοινώνει ότι ο εορτασμός του Πολιούχου των Θηβών Άγιου Ιωάννη Καλοκτένη θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαΐου  2016, ημέρα Τετάρτη, λόγω του ότι αυτή καθεαυτή η ημέρα μνήμης του Αγίου ( 29 Απριλίου) συμπίπτει φέτος με τη Μεγάλη Παρασκευή. 

8η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ

Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 6574/31-3-2016 πρόσκληση για την 8η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Βαγίων  στις  4  ΑΠΡΙΛΙΟΥ του 2016, ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 19:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑΘΑΚΗ ΣΕ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΓΙΑ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ.

Στην με αριθ.3563/9.2.2016 Ερώτησή του προς τη Βουλή, ο Βουλευτής Βοιωτίας Βαγγέλης Μπασιάκος, ζήτησε να ενημερωθεί από τον αρμόδιο Υπουργό  Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού σχετικά με τις δελεαστικές φορολογικές κλίμακες των γειτονικών χωρών που ενθαρρύνουν την μετεγκατάσταση ελληνικών επιχειρήσεων, τον αριθμό των ελληνικών επιχειρήσεων που έχουν πρόσφατα εγκατασταθεί σε γειτονικές χώρες, καθώς και για τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για αποτροπή του φαινομένου αυτού, ώστε να μην είναι ανταγωνιστικότερο το ξένο περιβάλλον.
Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο που επισυνάπτεται στην από 29105/15.03.2016 απάντηση του Υπουργού κ.Σταθάκη:

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΥΛΛΕΓΩ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ, ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΘΗΒΑΣ

 ΘΕΜΑ : Εκπαιδευτική δράση «Συλλέγω Εμπειρίες» για παιδιά στο πλαίσιο του 
προγράμματος, Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος,
στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θήβας.


Το πολιτιστικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα      Σταύρος Νιάρχος», έχει ως βασικό σκοπό την γνωριμία του κοινού με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και τη φιλοσοφία του. Το ΚΠΙΣΝ, που πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της κατασκευής του στην περιοχή του Δέλτα Φαλήρου αποτελεί ένα έργο που θα περιλαμβάνει τις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος συμβάλλοντας στην προαγωγή της Τέχνης, της Παιδείας και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. 

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Αποχαιρετούν την Ευρώπη οι... επιστήμονες

Μέχρι το 2020, μόνο ο ψηφιακός τομέας της Ευρώπης θα έχει έλλειψη 900.000 ειδικών, ενώ η γερμανική οικονομία θα βιώσει την έλλειψη 1 εκατ. εργαζομένων ειδικευμένων στους τομείς της επιστήμης, της μηχανικής, των μαθηματικών και της τεχνολογίας.

Η οικονομία της Ευρώπης βρίσκεται στο χείλος μιας καταστροφικής έλλειψης δεξιοτήτων. Παρά το εξαιρετικά υποχρησιμοποιούμενο εργατικό δυναμικό, περίπου το 27% των θέσεων εργασίας μένουν κενές κάθε χρόνο στις μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες λόγω έλλειψης κατάλληλα ειδικευμένων αιτούντων εργασία.

ΟΡΙΣΤΙΚΗ Η ΑΠΟΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ...

Και με την οριστική αποδημία της σοβαρότητας από τον τόπο τούτο, είναι δύσκολο πλέον να ειπωθεί για το που πάμε. Με το ελληνικό κράτος να πάσχει από βαριάς μορφής διαστροφή.Με επακόλουθο τη καλλιέργεια της απαξίωσης θεσμών και αξιών να γίνεται σε τέτοιο βαθμό, που η διαστροφή στη σκέψη, στο συναίσθημα, στη βούληση, στην παιδεία και στη γλώσσα, να εκφράζεται κυρίως στην παραποίηση της αλήθειας και της εθνικής μας ιστορίας.

Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΠΑΡΑΖ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΙΩΤΙΑ!

Έγίνε η κλήρωση:
15/5/2016 ΚΥΡΙΑΚΗ 1η αγωνιστική: ΦΘΙΩΤΙΔΑ-ΒΟΙΩΤΙΑ
18/5/2016 ΤΕΤΑΡΤΗ 2η αγωνιστική:ΒΟΙΩΤΙΑ-ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ
22/5/2016 ΚΥΡΙΑΚΗ 3η αγωνιστική:ΕΥΒΟΙΑ-ΒΟΙΩΤΙΑ
25/5/2016 ΤΕΤΑΡΤΗ 4η αγωνιστική:ΒΟΙΩΤΙΑ-ΦΘΙΩΤΙΔΑ
29/5/2016 ΚΥΡΙΑΚΗ 5η αγωνιστική:ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ-ΒΟΙΩΤΙΑ
5/6/2016 ΚΥΡΙΑΚΗ 6η αγωνιστική:ΒΟΙΩΤΙΑ-ΕΥΒΟΙΑ


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Telegraph: Αθήνα και Θήβα στις 20 αρχαιότερες πόλεις του κόσμου

Η Αθήνα και η Θήβα συγκαταλέγονται στις 20 αρχαιότερες πόλεις του κόσμου.

Δημοσίευμα της Βρετανικής εφημερίδας "The Telegraph" καταγράφει τις 20 αρχαιότερες πόλεις του κόσμου.
Πρόκειται για τις πόλεις που κατοικούνται αδιαλείπτως από την πρώτη ημέρα της ίδρυσής τους μέχρι σήμερα.
Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα αποτελούν ιδανικό προορισμό για όλους όσοι επιθυμούν να κάνουν ένα ταξίδι στο χρόνο.
Aυτές είναι από την νεότερη στην παλαιότερη:

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Το 38ο Φεστιβάλ Βραβευμένων Ταινιών Δράμας, θα φιλοξενηθεί στη Χαλκίδα

 Στο  Αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας    [Λεωφ. Χαϊνά & Ραούλ Φολερώ]

Κυριακή   3   και   Τετάρτη  6   Απριλίου   2016   από  7:00  το απόγευμα.

Είσοδος Ελεύθερη .

Συνδιοργάνωση:Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας Πανευβοϊκός Σύλλογος «Άνθρωπος – Ελπίδα – Πολιτισμός»
Οργανισμός Φεστιβάλ Δράμας

Οι Ταινίες του Φεστιβάλ Δράμας  ταξιδεύουν  σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού όπως  Αθήνα , Θεσσαλονίκη και άλλες 90 πόλεις της ελληνικής περιφέρειας. Κύπρο, Σερβία, Αίγυπτο, Γερμανία, Ιταλία , Γαλλία Αυστραλία.
Σκοπός του μεγάλου ταξιδιού είναι  οι Μικρομηκάδες με τις πολύ σημαντικές και αξιόλογες ταινίες τους  να έρθουν  σε μεγαλύτερη επαφή με το σινεφίλ κοινό

ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΘΗΒΩΝ




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

Λυπάμαι ειλικρινά γιατι η κ.Δήμαρχος Λεβαδέων κ.Πούλου δεν γνωρίζει ως οφείλει τα προβλήματα του Νοσοκομείου της πόλης της.Επιρρίπτει ευθύνες στον προηγούμενο Διοικητή για τους εξής λόγους

1)Για την μη λειτουγία παιδιατρικής κλινικής ως απόρροια της μετακίνησης των παιδιάτρων για εφημερίες στο ΓΝ Λαμίας.Δεν γνωρίζετε κ.Δήμαρχε οτι για την λειτουργία κλινικής απαιτείται εκτός απο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό?

Ένα ξεχασμένο νοητικό σχήμα

Ν. Λυγερός

Αυτήν την περίοδο μιλάμε πολύ για την έννοια του πολιτικού ασύλου που παρέχεται από ένα κράτος, όταν υπάρχει αίτηση από έναν πολίτη που κινδυνεύει στο δικό του κράτος. Αυτό το πλαίσιο, αυτήν την περίοδο, αφορά όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση ή τουλάχιστον έχουμε αυτήν την εντύπωση, διότι δεν εξετάζουμε τις λεπτομέρειες του θεσμού. Έτσι η πρώτη παρατήρηση είναι ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν συνορεύει με τη Συρία και το Ιράκ, χώρες οι οποίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, σε συνεργασία με το σύλλογο Φίλοι Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς, γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΟΥ ΕΥΗ ΓΕΡΟΚΩΣΤΑ

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. 

Σε όλες τις χώρες τα παιδιά, οι συγγραφείς, οι εικονογράφοι, οι μεταφραστές, οι βιβλιοθηκάριοι, οι εκδότες και οι εκπαιδευτικοί γιορτάζουν την παγκόσμια αυτή ημέρα με διάφορες εκδηλώσεις σε σχολεία, Βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία, πλατείες και άλλους χώρους, δείχνοντας έτσι την αγάπη και το ενδιαφέρον τους για τα βιβλία και το διάβασμα.

Ολοκληρώνεται το πολυδύναμο ιατρείο Μαλεσίνας

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, η σύμβαση για τις
Εργασίες ολοκλήρωσης του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Μαλεσίνας, προϋπολογισμού 450.000 ευρώ. 

Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, η κατασκευή εισόδου και εξόδου του ιατρείου, καθώς επίσης και οικοδομικές, ασφαλτικές και  ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες.

Νέα υπηρεσία του ΤΕΕ: Γραφείο Ενημέρωσης Μηχανικών για το ΕΣΠΑ 2014-2020, HELP-DESK «Info-thec, by TEE»


H δημιουργία ενός help-desk, δηλαδή ενός Γραφείο Ενημέρωσης Μηχανικών για το ΕΣΠΑ 2014-2020, με τίτλο «Info-thecby TEE» που προσφέρουν από σήμερα το ΤΕΕ και η Attica Bank, ανακοινώθηκε από το Επιμελητήριο.

Το ΤΕΕ αναλαμβάνει μια νέα, σημαντική και επίκαιρη πρωτοβουλία, στο πλαίσιο της συνεχούς και άμεσης υποστήριξης των μελών του, ώστε το Επιμελητήριο να παράσχει καθοδήγηση στα μέλη του που επιθυμούν να υποβάλλουν προτάσεις για λήψη χρηματοδότησης μέσω των δημοσιευμένων προσκλήσεων των δράσεων του ΕΣΠΑ 2014-2020:

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΡΑΛΥΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΛΗΡΟΥΝ...

Θυμώστε! Είναι η αρχή της διεξόδου...

Περίμεναν οι θεατές της πολιτικής φαντασμαγορίας, όσοι τέλος πάντων επιμένουν να είναι προσδεμένοι στο άρμα της προσδοκίας, της ευπιστίας και των ψευδαισθήσεων, "αποκαλύψεις" και "ονόματα" της διαπλοκής και της διαφθοράς κατά τη χθεσινή προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή...

Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗΝ MEAT PLACE TOUR 2016

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να απευθύνουν πρόσκληση προς όλους τους επαγγελματίες κρέατος, στην ενημερωτική ημερίδα 2ο Meat Place Tour 2016.  Η ημερίδα γίνεται σε συνεργασία με το περιοδικό MEAT PLACE, με σκοπό την ενημέρωση των επαγγελματιών μας σε θέματα που αφορούν την νομοθεσία αδειοδότησης και λειτουργίας επιχειρήσεων στον κλάδο του κρέατος, χρηματοδοτικά εργαλεία της νέας προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ και

Ολοκληρώθηκε η καμπάνια ενημέρωσης στα Δημοτικά Σχολεία Δήμου Θηβαίων για την αντιμετώπιση του κινδύνου της μετάδοσης νοσημάτων από κουνούπια.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η καμπάνια ενημέρωσης από ειδικούς επιστήμονες, που πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Θηβαίων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα  Βοιωτίας Στερεάς Ελλάδας και την εταιρεία “Βιοεφαρμογές ΕΠΕ”, στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών.

ΓΕΛΑ ΤΟ "ΚΛΩΤΣΟΣΚΟΥΦΙ" ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ, ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΠΡΟΣΩΠΙΑ ΤΟΥ ΛΑΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΧΗΜΙΑΣ


Πρόκειται για μια ακόμη "ολοκληρωμένη" πρακτική πολιτικής πονηρίας του Αλέξη Τσίπρα και του εσμού των ανερμάτιστων συμβούλων του, αποδεικνύοντας ταυτόχρονα πως ο λαικισμός αποτελεί κακοήθη όγκο στο σώμα της δημοκρατίας και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το πνεύμα του λαού.

«Batman vs Superman» στον Κινηματογράφο Θήβας

Από την Πέμπτη 31 Μαρτίου έως την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016, στο Δημοτικό Χειμερινό κινηματογράφο θα προβληθεί η κινηματογραφική ταινία «Batman vs Superman».
Ώρα Προβολής: 21.15

Περίληψη:

Η μεγάλη θεατρική επιτυχία "Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2", στη Θήβα

Η μεγάλη θεατρική επιτυχία "Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2", μετά από τρεις εξαιρετικά επιτυχημένες θεατρικές σεζόν στην Αθήνα συνεχίζει με χειμερινή περιοδεία σε μεγάλες πόλεις της περιφέρειας.

Η παράσταση "Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2", είναι μια διασκευή του ομώνυμου έργου του William Shakespeare από την Ομάδα Θεάτρου «ΙΔΕΑ» (Κώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής) και έχει τιμηθεί με 2 βραβεία από το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου (Θ.Ο.Κ), συμμετείχε στο Φεστιβάλ Κλασσικού Θεάτρου στη Σερβία  και στις 20 Ιουλίου κέρδισε

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στη Θήβα

Υπό βροχή αλλά με την επισημότητα που αρμόζει πραγματοποιήθηκε και φέτος ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης  Μαρτίου του 1821 στη Θήβα.

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΣΚΑΟΥΤΕΡ ΣΤΟΝ ΑΟ ΘΗΒΑ!

Πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΑΟ ΘΗΒΑ Θανάσης Βυλλιώτης έκανε μια σπουδαία κίνηση ύστερα από εισήγηση του προπονητή Γιώργου Λάμπρου και εντάχθηκε στο προπονητικό προσωπικό ως σκαουτερ ο σπουδαίος Δημήτρης Ελευθεριάδης. Η συμφωνία επήλθε σε μεγάλο ξενοδοχείο των Αθηνών μεταξύ του Θανάση Βυλλιώτη και του κυρίου Ελευθεριάδη. Ο κύριος Ελευθεριάδης είναι προπονητής κάτοχος διπλώματος  UEFA A αναλυτής και στατιστικολόγος ποδοσφαίρου. Κάνει εξειδικευμένες αναλύσεις και στατιστικές μελέτες για μεγάλες ομάδες για το Champions League και το Europa League καθώς κάνει αναλύσεις και για την Εθνική ομάδα και έχει δουλέψει κι για την σπουδαία εταιρία GALANIS SPORTS DATA. 

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο