Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Παγκόσμια συγκίνηση από την επίσκεψη του Πάπα

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν το Σάββατο στη Μυτιλήνη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ποντίφικα στο νησί, στην πρώτη επίσκεψη Πάπα στην Ελλάδα τα τελευταία 15 χρόνια.
Αποστολή Μυτιλήνη: Μαρία Γιαχνάκη
AdTech Ad
Αμέσως μετά την άφιξή του Πάπα Φραγκίσκου στο νησί, ο Ποντίφικας συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.
papas2
Εκτός πρωτοκόλλου και «παραβιάζοντας» τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί, οι τρεις θρησκευτικοί ηγέτες κατευθύνθηκαν προς τους εκατοντάδες, μετανάστες στην πλειοψηφία τους, συγκεντρωμένους στο χοτ σποτ της Μόριας

Διαβάστε περισσότερα »



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Πρωταθλήτρια η Θήβα. Έμειναν Αρματηλάτης, Παμβαγιακός

Η Θήβα μετά την ισοπαλία στο Σχηματάρι αναδείχτηκε και μαθηματικά πρωταθλήτρια Βοιωτίας μια αγωνιστική πριν το φινάλε του πρωταθλήματος. Την ίδια ώρα Παμβαγιακός και Αρματηλάτης ανανέωσαν το… ραντεβού τους στην α” κατηγορία και την επόμενη χρονιά. Μάχη θα γίνει για την 13η θέση που μπορεί να αποβεί σωτήρια ανάμεσα σε Κόκκινο και Δήλεσι αφού ένας στους δυο θα βγει χαμένος με την ομάδα του Δηλεσίου να έχει πλέον το προβάδισμα…

Ο Δήμος Θηβαίων συμμετέχει στη δράση εθελοντικού καθαρισμού "Let's do it Greece"

Εθελοντικοί Καθαρισμοί “Let's do it Greece” στο Δήμο Θηβαίων


Την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 ο Δήμος Θηβαίων διοργανώνει και φέτος εθελοντικούς καθαρισμούς, συμμετέχοντας στη δράση “Let's do it Greece”, που αποτελεί τη μεγαλύτερη εθελοντική καμπάνια καθαρισμού σε παγκόσμια κλίμακα.


Κάθε χρόνο, σε κάθε πόλη και χωριό, δήμοι, σχολεία, υπηρεσίες, εθελοντικές οργανώσεις, σύλλογοι, φορείς από κάθε μεριά του πλανήτη, διοργανώνουν την ίδια μέρα εθελοντικούς καθαρισμούς, περνώντας μήνυμα βελτίωσης και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

ΜΙΑ ΚΡΑΥΓΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ...ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ!

Μπορεί η ζωή να είναι ρυθμισμένη με τον πυρετό των καθημερινών δυσεπίλυτων εν πολλοίς προβλημάτων και πολλές κοινωνίες ανθρώπων να στέκονται στην πόρτα του μεγάλου θεάτρου της ζωής αναμένοντας την έξοδο των πρωταγωνιστών, για να πληροφορηθούν τις φάσεις του δράματος τους, ωστόσο πρωτοβουλίες που έχουν αφετηρία την ανθρωπιά και την ευθύνη, δεν μπορούν να σωρεύονται στα συντρίμμια της ανθρώπινης αδιαφορίας ή και αναλγησίας.

Η Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄ συμμετέχει στις εκδηλώσεις Let’s do it GREECE

Let’s do it! GREECE

Σε πολλές πόλεις και χωριά της Ελλάδας υπάρχουν ομάδες πολιτών, εθελοντικές οργανώσεις, δήμοι, περιφέρειες, σχολεία, σύλλογοι και περιβαλλοντικές οργανώσεις που συμμετέχουν σε μια κοινή προσπάθεια: «Να κάνουν τον τόπο μας πιο όμορφο».

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Στρατηγική Θράκη και διαχείριση προσφυγικού".


Σύλλογος Απογόνων Καραγατσιανών – Αδριανουπολιτών Νέας Ορεστιάδας. 
Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

Μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Λιβαδειά





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Εκλογές Σωματείου Συνταξιούχων του ΙΚΑ επαρχίας Λιβαδειάς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ,

Σας κάνουμε γνωστό ότι οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη της  νέας Διοίκησης και των άλλων οργάνων θα γίνουν:

Εκμεταλλεύσιμα τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου παρά τις χαμηλές τιμές

Η. Κονοφάγος, Ν. Λυγερός

Μετά την πρόσφατη πτώση των τιμών πετρελαίου κάτω από τα $40/βαρέλι, ειδικοί του πετρελαίου όσο και γνωστοί δημοσιογράφοι υποστήριξαν ότι μία αξιοποίηση ελληνικών κοιτασμάτων μέσα στην ΑΟΖ της χώρας μας είναι ασύμφορη δεδομένου ότι το κόστος εξόρυξης είναι εξαιρετικά υψηλό.
Όπως θα δούμε η αλήθεια είναι πολύ πιο διαφορετική (Εικ.1).
Μόλις πριν έξι μήνες ανακαλύφθηκε στην γειτονιά μας το υπεργιγαντιαίο (supergiant) κοίτασμα Ζορ με αποθέματα ~26 τρισεκατομμυρία κυβικά πόδια (Tcf), σε θαλάσσιο βάθος ~1500 μέτρων και σε βάθος γεώτρησης 4.150 μέτρων κάτω από τον βυθό της θάλασσας.

Η ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ…ΜΟΥΖΑΛΑΣ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μας έστειλαν αυτό το βίντεο που φυσικά δεν θα το δείτε σε κανένα ελληνόφωνο ΜΜΕ της εθνικής μας εξόντωσης.

Όπως θα δείτε, η Παμμακεδονική των ΗΠΑ αρχίζει την συλλογή υπογράφων για την ανατροπή της απόφασης του 2004 με την οποία οι ΗΠΑ αναγνώρισαν τα Σκόπια ως Μακεδονία.

Πρόσκληση για την 9η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων

Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 7812/15-4-2016 πρόσκληση για την 9η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Βαγίων  στις  20  ΑΠΡΙΛΙΟΥ του 2016, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 19:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

Σπατάλη τροφίμων και κρεατοφαγία βάζουν «μπουρλότο» στο Κλίμα

Η μείωση της σπατάλης τροφίμων και η υιοθέτηση πιο υγιεινών διατροφικών συνηθειών μπορούν να συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός βιώσιμου διατροφικού συστήματος και στη μείωση των εκπομπών ρύπων.
—Οι τάσεις

Αυτοδιαλύθηκε μετά από πενταετή θητεία η Κυπριακή Βουλή

Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση, από την οποία δεν έλειψαν οι εντάσεις, αυτοδιαλύθηκε απόψε, με βάση το άρθρο 67 του Συντάγματος, η Κυπριακή Βουλή, η οποία συμπλήρωσε πενταετή θητεία. Νέες εκλογές θα διεξαχθούν στις 22 Μαΐου. Η αυτοδιαλυθείσα Βουλή θα μείνει στην ιστορία ως αυτή, που ενέκρινε το 2013 το μνημόνια και πολλά μνημονιακά νομοσχέδια.

Δέκα πράγματα που δεν ξέρετε για τον Τιτανικό

Του Βαγγέλη Μαρκουλή

Ο «Τιτανικός» βυθίστηκε στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό, σαν σήμερα, πριν 104 χρόνια,  νωρίς το πρωί της 15ης Απριλίου 1912, μετά από πρόσκρουση με παγόβουνο στο παρθενικό του ταξίδι από το Σαουθάμπτον, Ηνωμένο Βασίλειο, στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ. Το ναυάγιο είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο περισσότερων από 1.500 επιβατών και μελών του πληρώματος. Πρόκειται για μία από τις πλέον σημαντικές θαλάσσιες καταστροφές με απώλειες ανθρωπίνων ζωών σε καιρό ειρήνης, στη σύγχρονη ιστορία. Ο Τιτανικός χτύπησε ένα παγόβουνο 23:40 (ώρα πλοίου) στις 14 Απριλίου 1912, το παρθενικό του ταξίδι και βυθίστηκε 2 ώρες και 40 λεπτά αργότερα 15 του Απρίλη του 1912.

Διαβάστε περισσότερα »

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ "ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΗ"

Αυτή είναι η δημοκρατία μας!

Τι είναι ελευθερία; Μήπως είναι η κατάσταση του ανθρώπου εκείνου που δεν υπόκειται σε κανέναν καταναγκασμό, σωματικό ή ηθικό; Μήπως είναι η ανεξαρτησία του ανθρώπου από κάθε εξωτερική βία, που ασκεί επάνω του άλλο πρόσωπο ή και η εσωτερική του ανεξαρτησία από κάποια ψυχική πάθηση;

Ενημέρωση στο 1ο , 2ο & 3ο Δημοτικό σχολείο Σχηματαρίου, από τον Περιφερειακό Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας.

Ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τον Δήμο Τανάγρας πραγματοποίησε ενημερώσεις στο 1ο , 2ο & 3ο Δημοτικό σχολείο της Δημοτικής Ενότητας Σχηματαρίου. 

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου και αφορούσε τον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων, της λειτουργίας των χώρων εναπόθεσης των απορριμμάτων και τις δράσεις ανακύκλωσης. 

ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Και ξαφνικά εν μέσω ανοιξιάτικης νυκτός, έσκασε η είδηση πως ο Πάπας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και ο Οικουμενικός Πατριάρχης της Ορθοδοξίας θα πραγματοποιήσουν από κοινού μια ποιμαντική επίσκεψη στη Λέσβο με σκοπό να εμψυχώσουν τους λαθρομετανάστες που βρίσκονται στο νησί.

3 εκατ. Ευρώ για πυροσβεστικό εξοπλισμό στην Στερεά Ελλάδα

Ανταποκρινόμενη στις ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προχωρά στην ένταξη της Πράξης «ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ», συνολικού κόστους 2,994,232.00 ευρώ, στον Άξονα Προτεραιότητας  «Προώθηση της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, της πρόληψης και της διαχείρισης κινδύνων» του Ε.Π. «Στερεά Ελλάδα», για την αγορά εξοπλισμού και οχημάτων που θα ενισχύσουν το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος και των υπηρεσιών του.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, δήλωσε:

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Οι πρώτοι 40 πρόσφυγες Αφγανικής καταγωγής στα Οινόφυτα

40 πρόσφυγες Αφγανικής καταγωγής μεταφέρθηκαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης στο χώρο φιλοξενίας που έχει δημιουργηθεί σε παλιό εργοστάσιο στα Οινόφυτα.

50 συνολικά σκηνές περιμετρικά του κτίσματος, με νερό, αποχέτευση, ρεύμα, χημικές τουαλέτες, ντουζιέρες και ιατρείο δημιουργούν τις καταλληλότερες συνθήκες παραμονής των προσφύγων.

ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ...

Οι διαφωνίες των λαών προέρχονται από την εκλογή των δρόμων. Οποιαδήποτε αξία κι αν έχουν τα τέρματα, οι δρόμοι που ακολουθούνται έχουν μεγαλύτερη αξία. Μεταφορικά το τέρμα λογίζεται σαν τον καρπό μιας επιδίωξης και μιας προσπάθειας. Υπάρχουν βέβαια τέρματα, όπως και προιόντα, χωρίς τα οποία δεν μπορεί να ζήσει ο άνθρωπος.
Στις λοιπές περιπτώσεις οι μόχθοι και οι θυσίες αποτελούν τον περιοριστικό παράγοντα της πορείας και των επιδιώξεων.

Εμπορικοί ακόλουθοι από όλο τον κόσμο στην Στερεά Ελλάδα

Τους εμπορικούς ακολούθους χωρών από όλο τον κόσμο υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, στο πλαίσιο των δράσεων  για την ανάπτυξη, την εξωστρέφεια και την προβολή των επιχειρήσεων της Στερεάς, που σχεδίασε και υλοποιεί η Περιφέρεια σε συνεργασία με τον οργανισμό «Enterprise Greece».

Στις δράσεις συμμετέχουν 30 εμπορικοί και οικονομικοί ακόλουθοι αντίστοιχων χωρών, εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης και Έλληνες επιχειρηματίες. Στόχος της επίσκεψης είναι η ενημέρωση των ακολούθων για τα προϊόντα των επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας, η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ των επιχειρήσεων και κυρίως, η αύξηση των εξαγωγών ελληνικών προϊόντων.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΠΙΡΤΖΗ ΣΕ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΓΙΑ ΝΕΑ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ (ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ) ΜΕ ΘΗΒΑ.

Σε πρόσφατη Ερώτηση του Βουλευτή Βοιωτίας Βαγγέλη Μπασιάκου, προς τη Βουλή, απάντησε ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ.Σπίρτζης, επισυνάπτοντας, μεταξύ άλλων, το σχετικό έγγραφο του Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΣΕ Α.Ε., κ.Πετράκη, όπου αναφέρονται τα εξής: 

Πρόσκληση για τα θυρανοίξια του Αγ. Γεωργίου Ακραιφνίου Βοιωτίας



Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας και το Δήμο Ορχομενού, σας προσκαλεί στην τελετή για τα θυρανοίξια του Ναού Αγίου Γεωργίου Ακραιφνίου με αφορμή την αποπεράτωση των εργασιών αποκατάστασης του μνημείου που πραγματοποιήθηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ευβοίας (πρώην η 23 Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων) με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ 2007- 2013 (ΠΕΠ Θεσσαλίας –Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου)

ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΑΚΟΠΗ ΚΑΤΑ ΔΓΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΑΝΕΙΟΥ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ, ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

Γράφει η Δικηγόρος Αθηνών Αναστασία Μήλιου*

Τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο αποτελούν στην σημερινή εποχή μάστιγα για τους δανειολήπτες που τα εξυπηρετούν.  Τα ελληνικά δικαστήρια είναι τα μόνα που προσπαθούν να εξισορροπήσουν την  κατάσταση, βοηθώντας τους δανειολήπτες στην αποπληρωμή τους, γυρνώντας τα με τις δικαστικές τους αποφάσεις στην αρχική τους ισοτιμία.

"Μάγεψαν" οι Ιεροψάλτες της Θήβας στον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου Ζωγράφου

Για ακόμα μια φορά ο Σύλλογος Ιεροψαλτών επαρχίας Θηβών μάγεψε το κοινό σε μια συναυλία που δόθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ζωγράφου.

Την Κυριακή 10 Απριλίου και ώρα 19:00, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ζωγράφου πραγματοποιήθηκε
η "Μεγάλη Συναυλία Βυζαντινής Μουσικής".
Στην εκδήλωση έψαλλε η Βυζαντινή χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών επαρχίας Θηβών "Ο Ευαγγελιστής Λουκάς".
Επίσημος καλεσμένος- Σολίστ της εκδήλωσης είναι ο Άρχων Υμνωδός της Μ.τ.Χ.Ε. της κ. Γεώργιος Χατζηχρόνογλου.

Τετάρτη 13 Απριλίου 2016

ΙΔΟΥ Ο ΕΧΘΡΟΣ

Προς τις Μεγάλες Δυνάμεις της Γης: ΙΔΟΥ Ο ΕΧΘΡΟΣ Συλλάβετε αυτούς πριν καταστρέψουν τον πλανήτη
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiMi99ktXNsfYFh2igVQbVEfTwgg81uGJAjY4TfTHeRljPJRpvA94ZdqtP_HbyQtCqnDR5sWzjet7voFINzrvZ3un_GFDg3MmT-otoT1Pa89_uzaifdvONNQUzzkiS2O9sFQ1bHnxWa_XM4/s640/KNOW+THW+ENEMY.jpg

ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ – & ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ!!!!!
------------------------------------

ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
Η ΛΕΞΗ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΣ» ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΩΝ.

Μπακογιάννης: Το Ράλλυ Ακρόπολις θα μείνει στην Στερεά Ελλάδα

«Είναι μία μεγάλη ευκαιρία για τη Στερεά Ελλάδα, για να αναδείξει τον τουριστικό της πλούτο και να προωθήσει τον πολιτισμό της» τόνισε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα για την διεξαγωγή του Ράλλυ Ακρόπολις στην Στερεά Ελλάδα.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΩΡΛ

Δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο ( μόνο 7,5 εκατομμύρια στις Ηνωμένες Πολιτείες) κάθε χρόνο έχουν προβλήματα με τη φωνή τους!

Την προσοχή όλων και ιδιαίτερα αυτών που είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν πολύ τη φωνή τους εφιστούν οι Ωτορινολαρυγγολόγοι με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Φωνής στις 16 Απριλίου .

«Η φωνή είναι μία από τις σημαντικότερες λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού και μέσω αυτής κάνουμε το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινής μας επικοινωνίας με τα άτομα του κοντινού και μη περιβάλλοντός μας» αναφέρειο  διαπρεπής  Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος  Μηνάς Ν. Αρτόπουλος, Διευθυντής  του Τμήματος Χειρουργικής Τραχήλου-Θυρεοειδούς της ΩΡΛ κλινικής του «ΜΗΤΕΡΑ» και προσθέτει

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΕΛΕΝΗ ΚΑΤΣΑΜΑ

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς , το 2ο  Γυμνάσιο Λιβαδειάς  και το Λύκειο Αλιάρτου οργανώνουν συνάντηση των μαθητών των σχολείων με τη συγγραφέα παιδικών και νεανικών βιβλίων Ελένη Κατσαμά.
Οι  συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν  τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016
  • στις 10.00 π.μ. με το Λύκειο Αλιάρτου στο χώρο της Βιβλιοθήκης και
  • στις 12 μ. με το 2ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς στο χώρο του σχολείου.

Εκδήλωση της Ένωση Μικρασιατών Θήβας - Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζηδάκι

Την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, στις 19:00 το απόγευμα, η Ένωση Μικρασιατών Θήβας, παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στη ζωή και την μουσική του Μάνου Χατζιδάκι! 
Με τους μουσικούς : 
Νίκο Άσλανίδη στο πιάνο, 
Μάριο Παπούλια στο βιολί, 
Σαπφώ Μακρή τραγούδι και
Σταμάτη Μπρίκα τραγούδι, κιθάρα.

Ελάτε μαζί μας για να θυμηθούμε όμορφες μελωδίες, με το ύφος του μεγάλου μας συνθέτη, μέσα από την εκφραστικότητα των νέων ανθρώπων της περιοχής μας!

Δωροέκθεση [Bazaar] διοργανώνει ο Πανευβοϊκός Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Α.με.Α

Θέμα: Διοργάνωση  Δωροέκθεσης - Bazaar  για τους σκοπούς του Συλλόγου

Ο  Πανευβοϊκός  Σύλλογος  Γονέων , Κηδεμόνων & Φίλων Α.με.Α  «Άνθρωπος  - Ελπίδα – Πολιτισμός» με τη συμπαράσταση του ΔΟΑΠΠΕΧ- Πολιτισμός διοργανώνει :  Δωροέκθεση   [Bazaar] στην  ισόγεια αίθουσα  εκθέσεων Αριστοτέλης   [Βυζαντινό] του Δημαρχείου της πόλης μας στην παραλία  ,για τηνενίσχυση των σκοπών του  Συλλόγου

Δραματικές εξελίξεις: Οριστικό λουκέτο στην «Ηλεκτρονική Αθηνών» - Κλειστά από αύριο όλα τα καταστήματα

ΚΗΡΥΧΘΗΚΕ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ - ΤΗΝ «ΤΣΑΚΙΣΑΝ» ΤΑ CAPITAL CONTROLS

Δραματική εξελιξη για το ελληνικό εμπόριο αποτελεί η ανακοίνωση ότι η Ηλεκτρονική Αθηνών κηρύχθηκε σε κατάσταση πτώχευσης σύμφωνα με την απόφαση 267/13-4-2016 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Στο πλαίσιο αυτό από αύριο τα 45 καταστήματα της Ηλεκτρονικής θα παραμείνουν κλειστά ενώ στο δρόμο μένουν 450 εργαζόμενοι.

Οι πολίτες συζητούν και αποφασίζουν για τον Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Aποβλήτων

Στο πλαίσιο της εκπόνησης του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, καλούμε τους πολίτες και τους φορείς να ενημερωθούν και να συμμετέχουν, μέσω της ανοιχτής διαβούλευσης που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας, στη συνδιαμόρφωση του τελικού σχεδίου.

ΤΑ ΠΑΛΛΟΜΕΝΑ ΠΕΗ ΤΩΝ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Το θέατρο της Επιδαύρου ήταν αφιερωμένο στο θεραπευτή θεό της αρχαιότητας, τον Ασκληπιό. Θεωρείται το τελειότερο αρχαίο ελληνικό θέατρο από άποψη ακουστικής και αισθητικής. Το φεστιβάλ Επιδαύρου ή Επιδαύρεια είναι ένα φεστιβάλ αρχαίου δράματος που πραγματοποιείται κάθε χρόνο κατά τους θερινούς μήνες στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου μέσα στο πλαίσιο του φεστιβάλ Αθηνών.

ΚΑΡΠΟΣ ΤΗΣ ΕΞΑΛΛΗΣ ΣΥΝΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΥΓΚΡΑΤΗΤΟ ΚΕΝΤΑΥΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ...

Μπορεί ο πρωθυπουργός να καταφεύγει στον Φρανσουά Ολάντ και στον Μάρτιν Σούλτς για το θέμα της "εμπλοκής" της αμφισβητούμενης αξίας διαπραγματεύσεων, που κανείς δεν γνωρίζει το πραγματικό τους περιεχόμενο, με τον υπουργό των Οικονομικών να ταξιδεύει προς Ουάσινγτον για να παραστεί στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ, αλλά ας έχουμε την ειλικρίνεια να το μονολογήσουμε:

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΪΟΥ 2016 Ο ΛΑΪΚΟΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ»

«Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ»
                          ΛΑΪΚΟΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΜΑΪΟΥ  2016
ΩΡΑ  09:00 π.μ.


ΟΡΓΑΝΩΣΗ:  

Ξένοι διπλωμάτες θα επισκεφτούν την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από 13 έως 16 Απριλίου 2016

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Enterprise Greece, αποσκοπώντας στην τόνωση της εξωστρέφειας της Περιφέρειας και στην προβολή των επενδυτικών της ευκαιριών αλλά και των προϊόντων και υπηρεσιών της με εξαγωγικό προσανατολισμό, συνδιοργανώνουν επιχειρηματική επίσκεψη ξένων Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων στην Περιφέρεια, από τις 13 έως και τις 16 Απριλίου με τη συνδρομή των οικείων Επιμελητηρίων.

ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΛΛΙΓΕΡΗ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ ΤΟΥ ΑΟ Η ΘΗΒΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑ'Ι'ΚΟΥ

Πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα συγκίνησης παρουσία πολλών φιλάθλων στο Δημοτικό Στάδιο Θήβας ο Ποδοσφαιρικός Αγώνας μεταξύ των Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του ΑΟ Η ΘΗΒΑ και του ΠΑΝΑΘΗΝΑ'Ι'ΚΟΥ , στη Μνήμη του αδικοχαμένου Παλαίμαχου Ποδοσφαιριστή του ΠΑΝΑΘΗΝΑ'Ι'ΚΟΥ και φίλου του Θηβαϊκού Ποδοσφαίρου Δημήτρη Καλλιγέρη ο οποίος έφυγε πρόωρα από την Ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου 2011 σε τροχαίο δυστύχημα . 
 Ο παρουσιαστής της Ποδοσφαιρικής Εκδήλωσης Δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Σοβατζής καλωσόρισε τους Παλαιμάχους Ποδοσφαιριστές του ΠΑΝΑΘΗΝΑ'Ι'ΚΟΥ , κάνοντας σύντομη αναφορά στην Ποδοσφαιρική πορεία του Αειμνήστου στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο , με ειδική αναφορά στην συμμετοχή του την ποδοσφαιρική περίοδο 1970-71 στην Ιστορική Ομάδα του ΠΑΝΑΘΗΝΑ’Ι’ΚΟΥ , του Έπους του Γουέμπλε'ι'  , ενώ ευχαρίστησε τους Χορηγούς πού υποστήριξαν την Εκδήλωση .
 Τρισάγιος Δέησης στη συνέχεια από τους παρευρισκόμενους Ιερείς , τον Πανοσιολογιότατο Πατέρα Νικόδημο και τον Αιδεσιμολογιότατο Πατέρα Χρήστο  συγκίνησε όλο τον κόσμο και ειδικά τους παρευρισκόμενους συγγενείς του Δημήτρη Καλλιγέρη , ενώ όλοι οι Παλαίμαχοι Ποδοσφαιριστές εναπόθεσαν κόκκινα τριαντάφυλλα στην φωτογραφία του Αειμνήστου , παραλαμβάνοντας Αναμνηστικά Διπλώματα συμμετοχής στον Αγώνα υπογεγραμμένα από τον  Δήμαρχο του Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων κ. Σπύρο Νικολάου και τον Πρόεδρο τού Δημοτικού Οργανισμού Θήβας κ. Γιάννη Παπαδημητρίου . 
 Χαιρετισμό στην Ποδοσφαιρική Εκδήλωση Μνήμης με ειδική αναφορά στον Ποδοσφαιριστή και Άνθρωπο Δημήτρη Καλλιγέρη απηύθυναν οι κ.κ. :

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΙΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΥΘΩΝΑ

Ενώ η πολιτική κοινότητα αποσυντίθεται και ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας επαναπαύεται στην πολυθρόνα της οκνηρίας της και των συνηθειών της, με την εθνική αξιοπρέπεια να έχει αποδεκατιστεί, υπάρχουν ακόμη μαζικοί σχηματισμοί που ξεδιψούν στα κανάλια της δημαγωγίας.

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Η επανάληψη της αλλαγής

Ν. Λυγερός

Τελικά όταν δεν πιστεύεις σε τίποτα άλλο παρά στο κόμμα σου και μάλιστα με δογματικό τρόπο, είσαι καταδικασμένος να ζήσεις την επανάληψη της κατάστασης που επιδίωξες. Διότι με την απραξία δεν μπορεί ν' αλλάξει ο κόσμος. Άρα με απλώς κατηγορίες δίχως πράξη το μόνο που πετυχαίνεις είναι η αλλαγή της αλλαγής, δηλαδή η επιστροφή στην κατάσταση την αρχική. Κατά συνέπεια είναι πλέον φυσιολογικό να ακούμε για δεδομένα που ζήσαμε ήδη και η μόνη αλλαγή στο ενδιάμεσο είναι ότι έχουμε ήδη τον έλεγχο των κεφαλαίων.

ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Σ.Δ.Υ.Μ ΘΗΒΑΣ

Ο Σ.Δ.Υ.Μ Θήβας καλεί όλους τους φίλους-δρομείς-μέλη του συλλόγου στην ετήσια γενική συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Απριλίου 2016,στις 08:00μμ,στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου της Θήβας(κτήριο παλαιού Νοσοκομείου Θήβας , παραπλεύρως εκκλησίας Αγ.Γεωργίου).
Στην ετήσια γενική συνέλευση θα γίνει απολογισμός από το Δ.Σ των πεπραγμένων του συλλόγου για το χρονικό διάστημα από τον Φεβρουάριο 2015 έως και τον Φεβρουάριο του 2016.Επιπρόσθετα θα πραγματοποιηθούν εγγραφές των μελών για τη συμμετοχή τους στον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΘΗΒΩΝ




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Η ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ...

...Προυποθέτει τον παραμερισμό του ορθολογιστικού περίπλοκου μηχανισμού της επιστημονικής μεθοδολογίας και της λογοκρατικής έρευνας και τον προσανατολισμό μας με ανορθολογιστικές τάσεις στην άμεση επαφή με τα πράγματα, με την πραγματικότητά μας, με σημείο εκκίνησης τον άνθρωπο και με κατεύθυνση την οντολογική αναζήτηση...

Συμμετοχή Αθλητή Εύβοιας Special Olympics στους Παγκύπριους Αγώνες



Αφιερωμένη στους Special Olympics η 5η αγωνιστική


Φωτογραφία του χρήστη Special Olympics Hellas.
Aαναχώρησε  το μεσημέρι της 9ης   Απριλίου  η 25μελής Ελληνική Αποστολή Special Olympics για την Κύπρο για να  λάβει μέρος στους Παγκύπριους Διευρυμένους Ειδικούς Ολυμπιακούς  Αγώνες  στο άθλημα της Ποδηλασίας  και  θα διεξαχθούν 10 - 15 Απριλίου  2016.

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Πολιτών Δήμου Θηβαίων, συνεχίζει δυναμικά την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, για τα κέντρα φιλοξενίας της γύρω περιοχής

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Πολιτών Δήμου Θηβαίων , συνεχίζει δυναμικά την προσπάθειά του με την συνεργασία όλων των φορέων , για  την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης και ότι άλλο προκύψει , για τα κέντρα φιλοξενίας της γύρω περιοχής .

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΘΗΒΑΣ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ (ΜΕΑ)

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 
- ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΜΟΝΑΔΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (ΜΕΑ)ΣΤΗΝ ΘΗΒΑ 
-  ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΤΙΘΕΝΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (ΕΣΔΑ) ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΣ
- ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥΣ  ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΗ ΝΟΜΙΜΟΥ ΠΕΡ. ΦΟ.Δ.Σ.Α.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΠΑΛΤΑ ΣΕ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΓΙΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΝΕΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΘΗΒΑΣ.

Στην με αριθ.3471/24.02.2016 Ερώτησή του προς τη Βουλή, ο Βουλευτής Βοιωτίας Βαγγέλης Μπασιάκος, ζήτησε να ενημερωθεί από τον αρμόδιο Υπουργό σχετικά με τη στήριξη και συνδρομή του Υπουργείου Πολιτισμού στα εγκαίνια και τη γενικότερη προβολή του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας.

Στην από 6.04.2016 σχετική απάντηση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ.Μπαλτά, αναφέρονται τα εξής:

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο