Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Διαγράφονται οι οφειλές μέχρι 20.000 ευρώ υπό προϋποθέσεις

Υπερχρεωμένα: Διαγράφονται οι οφειλές μέχρι 20.000 ευρώ υπό προϋποθέσεις, με το άρθρο 5Α του Ν.3869/2010

Γράφει η δικηγόρος Αθηνών Αναστασία Μήλιου*

Νέα απόφαση αυτήν την φορά από το Ειρηνοδικείο Αγρινίου, έρχεται να απαλλάξει πλήρως οφειλέτη-δανειολήπτη από χρέη του που δεν ξεπερνούν τις 20.000 ευρώ, με βάση το αρθρο 5Α του ν.3869/2010. Η απόφαση αυτή, έρχεται σε μια χρονική στιγμή, που οι τράπεζες, ενώ γνωρίζουν το νόμο, αρνούνται από μόνες τους να προχωρήσουν σε διαγραφή των χρεών κάτω των 20.000 ευρώ, αναγκάζοντας τους δανειολήπτες να καταθέτουν αιτήσεις  και να υποβάλλονται σε έξοδα.

«ΩΣΑΝΝΑ» και «ΣΤΑΥΡΩΣΟΝ»

«ΘΕΣΜΟΙ»  &  ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ
                   ΠΙΟΝΙΑ  ΤΟΥ  ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!
            
     Προς  Εξοχότατους Πολιτικούς
       Απατεώνες καταχραστές της
   Εθνικής Κυριαρχίας της  Πατρίδας.
      
Από το «ΩΣΑΝΝΑ» στο «ΣΤΑΥΡΩΣΟΝ»!!!
Οι πολιτικοί απατεώνες καθοδηγούμενοι από τη μαφία-σπείρα των δανειστών, Σιωνιστών Ιουδαίων, Γραμματέων, & Φαρισαίων, (ομάδα ΡΟΤΣΙΛΝΤ), φωνάζουν για  τον  Ελληνικό Λαό,
«Άρον-άρον Σταύρωσον αυτόν».
Από τον Άννα στον Καϊάφα.
Από τον έναν πολιτικό απατεώνα στον άλλον. Από τον ΣΥΡΙΖΑ, στη  Ν.Δ.
Επιλέγοντας ο Έλληνας ποίος θα τον σταυρώσει με τα Μνημόνια, κατά τον οδυνηρότερο τρόπο!!!

ΛΑΜΠΡΗ Η ΦΙΕΣΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗ ΤΗΣ Α ΄ Ε.Π.Σ.ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΑΟ Η ΘΗΒΑ !!!


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΘΗΒΑΣ 
Σάββατο 23 Απριλίου 2016
Πραγματοποιήθηκε μέσα σε πανηγυρικό κλίμα με εορταστικά μουσικά ακούσματα , παρουσία πολλών φιλάθλων στο Δημοτικό Στάδιο Θήβας μετά τού πέρας τού νικηφόρου αγώνα τού 
ΑΟ Η ΘΗΒΑ επί τού ΑΟ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΟΥ με  7 - 0 
στο φινάλε τού Πρωταθλήματος

Λαθρομετανάστες και Casus belli - ανύπαρκτοι ηγέτες και εθνική αποτυχία

Η Πατρίδα μας έχει χρεοκοπήσει. Αυτό είναι κοινή διαπίστωση όλων μας. Εδώ και 7 σχεδόν χρόνια παραληρούμε καθημερινώς για όλα αυτά που συμβαίνουν εις την χώρα μας, για όλα αυτά που πληρώνει ο Λαός μας. Η αριθμομανία κατατρέχει τώρα όλους τους Έλληνες, η οποία όμως, δυστυχώς, μας έχει διαχωρίσει σε δύο κατηγορίες. Σε αυτούς του Πολιτικού Συστήματος Εξουσίας, οι οποίοι πιστοί και λάτρεις αυτού, αποφασίζουν αυθαίρετα δια αλλεπάλληλων Μνημονίων, βάρβαρων, τιμωρητικών  νομοθετημάτων και ποινικών προαπαιτούμενων, πόσα οφείλει να πληρώνει η πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, το επιλεχθέν εξιλαστήριο θύμα. Εξαντλημένο από τα πολλαπλά εξοντωτικά μέτρα των ατιμώρητων του Πολιτικού Συστήματος Εξουσίας, οι οποίοι ευθύνονται για την χρεοκοπία και την ταπείνωση της Πατρίδας μας.

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΓΛΗΣ ΥΠΗΡΞΕ ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΛΑΙΟΣ» ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ

Ο Σύλλογός μας σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να εκδώσει το ακόλουθο ΨΗΦΙΣΑΜΑ
  • Εκφράζει τα θερμά ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ στην ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ του μεγάλου καλλιτέχνη και δασκάλου Γιάννη Βόγλη

  • Ο Γιάννης Βόγλης υπήρξε ένας μεγάλος φίλος του Συλλόγου μας και της ΘΗΒΑΣ .Θα μείνει για πάντα ζωντανός στις καρδιές μας

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΗΒΑΙΩΝ


Ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπυρίδων Νικολάου οι Δημοτικοί Σύμβουλοι & οι Δημοτικοί Υπάλληλοι σας εύχονται Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα! 


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

«ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ»

Η Γενική Διεύθυνση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας εφιστά την προσοχή των καταναλωτών  για τις αγορές που θα πραγματοποιήσουν εν όψει των εορτών στα παρακάτω:
Οι καταναλωτές να προμηθεύονται τα τρόφιμα τους από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς.
Να αγοράζουν κρέατα τοποθετημένα σε ψυγεία ή προθήκες –ψυγεία.
Να αναζητούν στα σφάγια σφραγίδες Κτηνιατρικού υγειονομικού ελέγχου που σημαίνει ότι  έχει γίνει ο απαραίτητος κρεοσκοπικός έλεγχος από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες .
Αναλυτικότερα :

ΒΙΒΛΙΟ, Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ…

 Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης


..«Δεν θα βρεθεί κανένα πλοίο για να ταξιδέψει
σαν το βιβλίο και να πας στα μακρινά τα ξένα,
μητ' άλογο σβέλτο πολύ να το καβαλικέψεις,
σαν μια σελίδα ποίησης με λόγια φτερωμένα.
Τέτοιο ταξίδι ανέξοδο και το φτωχό συμφέρει,
δεν του γυρεύουν διόδια και ναύλα δεν χρωστάει.
τόσο λιτό, κι όμως παντού το νου μας μεταφέρει.
το μέσο αυτό που ταξιδιώτες όλους μας χωράει.»..
 Έμιλυ Ντίκινσον (Αμερικανίδα ποιήτρια του 19ου αιώνα)

ΕΟΡΤΕΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΗΒΩΝ



ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Τελικά, στην Ουάσιγκτον οι εκπρόσωποι της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ συμφώνησαν ότι “η γη γυρίζει” και γι΄ αυτό αποφάσισαν ότι πρέπει να επιβληθούν στην Ελλάδα επιπλέον οικονομικά μέτρα, πέραν αυτών που προβλέπονταν στη Συμφωνία του Ιουλίου του 2015. Συμφώνησαν ότι πρέπει να προαποφασισθούν πρόσθετα οικονομικά μέτρα και η εφαρμογή τους θα γίνει εάν και εφ΄ όσον δεν επιτευχθεί ο στόχος για πλεόνασμα 3,5% το 2018. Και επειδή είναι ανέφικτος ο στόχος αυτός, είναι σίγουρο ότι το νέο πακέτο θα έχει άμεση εφαρμογή. Με αποτέλεσμα την περαιτέρω αφαίμαξη της Κοινωνίας μας.

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!..

Κάποιοι έχουν αντίθετη άποψη. Οι πολλοί αδιαφορούν για την ευεργετική επίδραση του βιβλίου και της μόρφωσης στην πνευματική μας ανάπτυξη. Και αρκετοί διαφωνούν με τούτη την επίδραση της γνώσης και πολύ περισσότερο του "φιλοσοφείν" στην καθημερινή μας ζωή. Από τη διαφωνία των αρκετών ωστόσο, μέχρι το χλευασμό της ευρύτερης γνώσης και του φιλοσοφικού στοχασμού, η απόσταση είναι προκλητικά μεγάλη.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΚΟΥΜΑΣ: ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ;

Να γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και να δοθούν πειστικές απαντήσεις και όλα τα έγγραφα στη δημοσιότητα.

Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου (12 υπέρ, 7 κατά, 2 λευκά) αποφάσισε χθες την παράταση του έργου της "ανάπλασης του πεζόδρομου της Επαμεινώνδου" έως την 31-12-2016!!!. 

Η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου σύμφωνα με την υπογραφείσα Σύμβαση ήταν είκοσι έξι (26) μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της Σύμβασης, δηλαδή έως τις 25-06-2015. 

Παράταση εγγραφών στο Μητρώο Νέων του Δήμου Θηβαίων

Παρατείνεται μέχρι τις 8 Μαΐου 2016 η διαδικασία εγγραφής στο Μητρώο Νέων του Δήμου Θηβαίων με σκοπό την επαναλειτουργία του Τοπικού Συμβουλίου Νέων.  Ως εκ τούτου ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ  οι νέοι  ηλικίας από  15 έως 28 ετών ( γεννημένοι από 1/1/1988 έως 31/12/2001) να υποβάλλουν αίτηση-υπεύθυνη δήλωση εγγραφής τους στο Μητρώων Νέων του Δήμου (προκειμένου να επικαιροποιηθεί το ήδη υπάρχον).

Ταΐστρες και φωλίτσες για τα πουλάκια στο Βιοκλιματικό Πάρκο Χρυσορρόα Θήβας

Το βιοκλιματικό πάρκο Χρυσορρόα στη Θήβα επισκέφθηκαν την Τρίτη 19 Απριλίου οι μαθητές της Δ' τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας, μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους προκειμένου να τοποθετήσουν στο χώρο χειροποίητες ταΐστρες και φωλίτσες για τα πουλάκια.

Δήμος Θηβαίων: Διανομή τροφίμων και άλλων ειδών σε 570 οικογένειες του προγράμματος ΤΕΒΑ

Ο Δήμος Θηβαίων στο πλαίσιο του Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας (ΤΕΒΑ), στις 20 Απριλίου 2016, πραγματοποίησε διανομή τροφίμων (κοτόπουλο, λάδι και φρούτα) και άλλων ειδών ( οδοντόκρεμα & σκόνη πλυντηρίου) σε 570 οικογένειες που πλήττονται από την οικονομική κρίση, οι οποίες έχουν αξιολογηθεί και είναι πιστοποιημένοι δικαιούχοι των κοινωνικών προγραμμάτων. 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΡΔΑΤΖΗΣ: Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΣΤΕΝΑΓΜΩΝ……....

Με την πλειοψηφία (12 υπέρ, 9 κατά ) το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την παράταση του έργου της "ανάπλασης του πεζόδρομου της Επαμεινώνδου" έως το τέλος του χρόνου!! 

Υπενθυμίζουμε ότι η προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου σύμφωνα με την υπογραφείσα Σύμβαση ήταν είκοσι έξι (26) μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της Σύμβασης, δηλαδή έως τις 25-06-2015, δηλαδή έχουμε χρονική υπέρβαση του έργου 18 μήνες επιπλέον ταλαιπωρίας για τους πολίτες, καταστροφής για τους επαγγελματίες, κυκλοφορικού εμφράγματος και καταρράκωσης της πόλης.

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Ολυμπιακή Φλόγα: Συγκίνηση και νοσταλγία για το μεγαλείο της Ελλάδας

Από την Ελλάδα το παγκόσμιο μήνυμα της ειρήνης, της συναδέλφωσης, της αλληλεγγύης, εκπέμπεται στην Οικουμένη

Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψετο μεσημέρι της Πέμπτης (21 Απριλίου) στην Αρχαία Ολυμπία και ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι της για το Ρίο ντε Τζανέιρο, όπου θα διεξαχθούν τον Αύγουστο οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
Η Αφή της Φλόγας έστειλε παράλληλα ένα ισχυρό μήνυμα ειρήνης, παγκόσμιας αγάπης, αλληλεγγύης και συναδέλφωσης των λαών.

ΔΙΑΒΗΤΙΚΟ ΠΟΔΙ

Εχετε σάκχαρο; Μάθετε πως θα σώσετε τα πόδια σας.
Απαντήσεις σε 7 καυτά ερωτήματα από τον  εξειδικευμένο αγγειοχειρουργό Δρ. Αχιλλέα Νικολάου, υπεύθυνο του Ιατρείου Διαβητικού Ποδιού.


Τι είναι το διαβητικό πόδι;
Με τον όρο «διαβητικό πόδι» χαρακτηρίζονται όλες οι βλάβες των ποδιών διαβητικών ατόμων κάτω από τους αστραγάλους. Ως υψηλού κινδύνου χαρακτηρίζονται τα άτομα με νευροπάθεια (βλάβες στα αισθητικά νεύρα εξαιτίας του διαβήτη, με συνέπεια το άτομο να μην αντιλαμβάνεται τον πόνο) & περιφερική αγγειοπάθεια (που δημιουργείται λόγω της σοβαρής αρτηριοσκλήρυνσης).

1η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ

Στο πλαίσιο ανάπτυξης του Αγροδιατροφικού Τομέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας σήμερα Τρίτη 20 Απριλίου 2016 έλαβε χώρα στη Λαμία η πρώτη, ιδρυτική Γενική Συνέλευση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. 
Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που ίδρυσε η Περιφέρεια σε συνεργασία με Δήμους, Επιμελητήρια , Οργανώσεις παραγωγών και επιχειρήσεις του τομέα με σκοπό την ανάδειξη, προβολή και προώθηση των διατροφικών προϊόντων που παράγονται εντός ορίων της Περιφέρειας.

ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ, ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΕΜΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΜΑΣ ΠΕΝΙΑ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ...

Και ρίχνουμε την τετράπαχη αυτή αδιαφορία μας πάνω στο σώμα της γλώσσας μας και ασελγούμε ή γινόμαστε παθητικοί θεατές της ολοκλήρωσης της καταστροφής της. Αγνοώντας ταυτόχρονα ότι η φιλοσοφία της ζωής είναι πεπεισμένη ότι το νόημα της αξίας του Πολιτισμού και της Ιστορίας μιας χώρας, πολλώ μάλλον της ανθρωπογεννήτρας Ελλάδας, γεννά το σεβασμό, όταν αυτό πραγματικά αποκαλύπτεται.

ΤΟ ΕΙΔΩΛΟ ΤΟΥ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΣΟΥ

Ξαναδιάβασα με προσοχή την συνέντευξη του πρωθυπουργού που είχε δώσει πριν ενάμιση μήνα στην εφημερίδα Κορριέρε Ντέλλα Σέρα με τίτλο "Αθήνα και Ρώμη μαζί για τους πρόσφυγες".

Σε κάποιο σημείο λοιπόν της συνέντευξής του για το μεταναστευτικό αναφέρει: 

Ενημερωτική εκδήλωση για τους Γυναικείους Συνεταιρισμούς και την Γυναικεία Επιχειρηματικότητα


Η ένταξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας στον σχεδιασμό της τοπικής ανάπτυξης συζητήθηκε σε εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

26 ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΜΠΑΣΙΑΚΟ

Επίκαιρα σοβαρά προβλήματα των αγροτών και του πρωτογενούς τομέα έχει φέρει από τις αρχές του 2016 στη Βουλή με 26 Ερωτήσεις του, στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ο Βουλευτής Βοιωτίας της Ν.Δ. και τ.Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Μπασιάκος.  
Όπως δήλωσε ο κ.Μπασιάκος: «Οι 26 Ερωτήσεις αφορούν τα οξυμένα προβλήματα του αγροτικού μας τομέα, που δυστυχώς δεν έχουν επιλυθεί από την Κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να συρρικνώνεται ο πρωτογενής τομέας της χώρας και να καθίσταται μη ανταγωνιστικός. Ιδιαίτερα, δε, με τα κυοφορούμενα αντι-αγροτικά κυβερνητικά μέτρα. Χρειάζεται νέα προσέγγιση, με αποτελεσματική δράση στήριξης των ελλήνων αγροτών, ως αναγκαίος παράγοντας ενίσχυσης της περιφέρειας.»
ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ 26 ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ:

ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ: «ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ»

Η ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ:
Τα πρόσφατα δημοσιεύματα που έχουν αναπαραχθεί από πληθώρα μέσων σχετικά με την πρόθεση κυβέρνησης και θεσμών για αύξηση του ΦΠΑ στο 24% προκαλούν ένα νέο κύμα ανασφάλειας και δημιουργούν προϋποθέσεις για ολοκλήρωση της ασφυξίας στην εγχώρια αγορά και διάλυση όποιων προοπτικών ανάκαμψης (έστω και περιορισμένης). Οι παρελκυστικές παρεμβάσεις των θεσμών και η μυωπική λογική της κυβέρνησης για την οικονομία ξεπερνούν κάθε όριο.

Στρατηγική Κρήτη Ενέργειας

Ν. Λυγερός

Η Κρήτη ετοιμάζει το μέλλον της στρατηγικά με την ενέργεια. Έχει αντιληφθεί ότι η πολιτική και η οικονομία, χωρίς ενέργεια και στρατηγική δεν μπορούν να έχουν εμβέλεια και παραμένουν κενές. Επίσης η Κρήτη έχει άλλους δύο βασικούς πυλώνες: τον τουρισμό και την ελαιοπαραγωγή. Συνεπώς υπάρχει ανάγκη για ενέργεια και αυτή πρέπει να είναι φιλική προς το περιβάλλον. Με άλλα λόγια πρέπει να είναι πράσινη.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΡΑ… ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Αναδεικνύαμε προ ημερών στο άρθρο μου: “Το ΝΑΤΟ σχεδιάζει επί δεκαετίες το διαμελισμό της Ελλάδος” πως, Νατοϊκό σενάριο του 1995, είχε δει εν μέρει το φως της δημοσιότητας και το οποίο προέβλεπε την αυτονόμηση της Θράκης. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ελληνικές υπηρεσίας ασφαλείας της εποχής εκείνης, η μερική δημοσιοποίηση αυτού του σεναρίου , αποσκοπούσε στους κάτωθι στόχους:

Συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις ενάντια στο Ασφαλιστικό οι επιστημονικοί φορείς

Την αποφασιστικότητα τους να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση τις κινητοποιήσεις και τις αντιδράσεις ενάντια στις προτάσεις της Κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό ανέδειξαν σήμερα οι εκπρόσωποι των επιστημονικών φορέων της χώρας σε συνάντησή τους στα γραφεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Διάλεξη Αστροφυσικής, στη Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου β΄

"Η χαραυγή του κόσμου" Εισηγητής: Δρ.Αντωνίου Αντώνιος

Την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 στη Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου β΄ παρακολουθήσαμε μια άκρως ενδιαφέρουσα διάλεξη  για την εξέλιξη του σύμπαντος από τον διδάκτορα Αστροφυσικής του πανεπιστημίου Αθηνών κ. Αντωνίου Αντώνιο που μας παρέσυρε σε μια περιπλάνηση στο χώρο των τεσσάρων διαστάσεων όπως μας τον έχει περιγράψει ο Einstein με τη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας. 

ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΠΕΛΑΓΟΣ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ!!..

Την τύχη μιας ολόκληρης χώρας και μιας πολλαπλώς καταπονημένης κοινωνίας διαχειρίζονται κάτι τύποι "ψευτοπολιτικών", που επιβάλλοντας τον ομαδικό ευνουχισμό των ατομικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, επιτυγχάνουν για τον εαυτό τους το ανώτατο ποσοστό ατομικής ελευθερίας και προνομίων.

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Στη Βουλή για τον Ασωπό ο Μπακογιάννης

Το ολοκληρωμένο σχέδιο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την απορρύπανση και την ανάπτυξη της περιοχής του Ασωπού παρουσίασε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της βουλής ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης.

Ο κ. Μπακογιάννης ανέπτυξε τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και αφορούν στην δημιουργία των παρατηρητηρίων Περιβάλλοντος και Υγείας αλλά και του Επιχειρηματικού Πάρκου. Τα μέλη της επιτροπής ενημερώθηκαν και για την υπογραφή συμφωνιών συνεργασίας με το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» για την υλοποίηση των παρατηρητηρίων.

ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος
           
            Ελληνίδες και Έλληνες.
            Λόγω της επικίνδυνης κατάστασης που παίρνουν οι εξελίξεις  στην χώρα, χρησιμοποιώ την λέξη “Διάγγελμα”, ακριβώς για να τονίσω αυτήν την σοβαρότητα.
            Επειδή αυτήν την στιγμή, τα πράγματα  είναι πιο σοβαρά από κάθε άλλη φορά μέχρι σήμερα,  είναι αναγκαίο να θυμόμαστε πώς φθάσαμε ως εδώ,  για να ξέρουμε που “πατάμε” και που βρισκόμαστε, ώστε  να μην μπορούν να μας κοροϊδεύουν και να μας κοιμίζουν άλλο,  με τους “λαγούς”  τα “πυροτεχνήματα”  και τις καθημερινές προπαγάνδες όλων των MME.

Το ΤΕΕ «ρίχνει» τα ηλεκτρονικά του συστήματα - Σκληρή απάντηση των μηχανικών στο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης

Κατόπιν της παρουσίασης από την Κυβέρνηση του νέου ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου, ο τεχνικός κόσμος της χώρας, οι διπλωματούχοι μηχανικοί και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας σκληραίνουν τη στάση τους και απαντούν ακόμη πιο δυναμικά στις σχεδιαζόμενες αλλαγές.

Ενθρόνιση Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου


Α.Ο ΘΗΒΑ: ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΓΚΟΛ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!

Το Σάββατο 23/4/2016 στον αγώνα ΑΟ ΘΗΒΑ-ΑΟ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΟΥ αντί εισιτηρίου η είσοδος είναι ελευθερη για όποιον φέρει μία σακούλα τρόφιμα μακράς διάρκειας για το κοινωνικό παντοπωλείο Θήβας. Βρίσκομαστε μία εβδομάδα πριν την Μεγάλη Εβδομάδα ας βοηθήσουμε κάποιους αδύναμους συμπολίτες μας!



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΓΙΑΤΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΟΠΛΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ?

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ένας ιδιοκτήτης καταστήματος όπλων από Πολύκαστρο, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ισχυρίζεται ότι έχει δει μια αύξηση 300-400% επί των πωλήσεων του, λόγω του… «φόβου των λαών », λόγω «πρόσφυγες», που ζουν στην περιοχή τους.

Δεδομένου ότι η κυβέρνηση αρνείται να κλείσει τα σύνορα, αλλά αντ’ αυτού κάνει περισσότερα hotspots για «πρόσφυγες -

Νέα παιχνίδια στο προσφυγικό

Ν. Λυγερός

Τώρα που οι πρόσφυγες κατάλαβαν ότι δεν πρόκειται να φύγουν από την Μακεδονία, επειδή τα Σκόπια έχουν κλείσει τα σύνορά τους, άρχισαν οι διακινητές που τους εκμεταλλεύονται να τους επαναπροωθούν στη Θράκη και πιο συγκεκριμένα στα σύνορα, όπου τους εξηγούν ότι πρέπει να πετάξουν τα ελληνικά τους έγγραφα και να παρουσιαστούν ως νέοι πρόσφυγες με άλλα στοιχεία από τα προηγούμενα για να εμφανιστούν μ’ έναν τρόπο υποτίθεται νόμιμο.

Αγγελική Τουμπανάκη, Γιώτης Κιουρτσόγλου, Βασίλης Κετεντζόγλου και μια world music ιστορία στην Αστραδενή

Η πολυσχιδής vocalist Αγγελική Τουμπανάκη στήνει μια world music ιστορία, προσκαλώντας τους εκλεκτούς μουσικούς, Βασίλη Κετεντζόγλου (κιθάρα) και Γιώτη Κιουρτζόγλου (Human Touch) στο μπάσο.

Σάββατο 23 Απριλίου στις 22:00

Οι τρεις μουσικοί παρουσιάζουν και ενορχηστρώνουν με ευρηματικότητα τραγούδια διαφορετικών χωροχρόνων … και κινούνται με δεξιοτεχνία μεταξύ παράδοσης και σύγχρονου ήχου.

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Έτοιμη η Βοιωτία εν όψει της αντιπυρικής περιόδου

Σε ετοιμότητα βρίσκεται το σύνολο των εμπλεκόμενων υπηρεσιών στη Βοιωτία εν όψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Στη νεότερη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου στη Βοιωτίας τονίσθηκε ιδιαίτερα η νέα πρωτοβουλία της περιφέρειας Στερεάς να συνδράμει τις πυροσβεστικές υπηρεσίες με 3 εκατ. ευρώ μηχανολογικό εξοπλισμό.

Πρόσκληση 7ης Τακτικής Συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


         Σας προσκαλούμε στην 7η συνεδρίαση (Τακτική) του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας που θα πραγματοποιηθεί την Μ. Δευτέρα 25 Απριλίου 2016 και ώρα 12:00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας (Αινιάνων 8, Λαμία), για συζήτηση και λήψη αποφάσεων, επί των ακόλουθων θεμάτων ημερήσιας διάταξης:

Στιγμές & Χρώματα: Έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Τσάκαλου στο Art Cafe Αστραδενή

Η Αστραδενή με χαρά φιλοξενεί το ζωγράφο Κώστα Τσάκαλο και την έκθεσή του "Στιγμές και Χρώματα". Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 10/5.

Ο Κώστας Τσάκαλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953, από φτωχή οικογένεια. Σπούδασε ως ηλεκτρονικός μηχανικός, μα από μικρός σε ηλικία 7 ετών άρχισε το πάθος του με τη ζωγραφική. Στα 18 του χρόνια ξεκίνησε με το δικό του ατελιέ στον Ταύρο φτιάχνοντας ελαιογραφίες με θέματα από τη φύση. Έργα του έχουν σταλεί στην Αμερική, Γερμανία και στην Αθήνα φυσικά.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΝΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΗ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΤΑΤΗ ΥΠΟΛΗΨΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Πάντα αγωνιούσε η συνείδηση και ζητούσε απελπισμένα την έξοδο από το κυκλωμένο κάστρο της. Κυκλωμένο από μια κοινωνία κυριαρχημένη από οικονομικές αξίες και πρόθυμη να περιφρονήσει κάθε προσπάθεια στον τομέα των άλλων αξιών που τη συνέχουν.

Ενας φαύλος κύκλος αλληλοεξουδετερούμενων επιδράσεων. Η αδιαφορία και η απιστία του ατόμου στην ικανότητα της ολότητας να θεμελιώσει έναν βιώσιμο κόσμο με δημοκρατικές μεθόδους, έφερε την τυραννία της εξουσίας των ολίγων, με το ιδεώδες της δημοκρατίας και της ελευθερίας να αγνοείται στην ευρύτερη και διεθνική του αποστολή.

Αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Μάνου Χατζιδάκι από την Ένωση Μικρασιατών Θήβας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 17 Απριλίου 2016 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, η εκδήλωση- αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη, διανοούμενου και ποιητή Μάνου Χατζιδάκι, που διοργάνωσε η Ένωση Μικρασιατών Θήβας, με την υποστήριξη της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρισης Θήβας.

Με επιτυχία η επιστημονική ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Θηβών για τα μεταδιδόμενα νοσήματα από διαβιβαστές

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική ημερίδα που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Θήβας σε συνεργασία με το Δήμο Θηβαίων, το Σάββατο 16 Απριλίου 2016, στο Συνεδριακό Κέντρο της ΔΗ.Κ.Ε.Θ, με θέμα τα μεταδιδόμενα νοσήματα από διαβιβαστές ( Κουνούπια, Ψύλλους  και άλλους ζωικούς οργανισμούς).

Ολοκληρώθηκε η εθελοντική καμπάνια καθαρισμού Let’s do it Greece 2016 στο Δήμο Θηβαίων!

Για τέταρτη συνεχή χρονιά ο  Δήμος Θηβαίων συμμετείχε στην εθελοντική καμπάνια καθαρισμού “Let’s do it Greece” διοργανώνοντας δράσεις στη Δ.Κ. Θήβας και στη Τ.Κ. Δομβραίνας με τη συμμετοχή σχολείων, συλλόγων και φορέων της περιοχής, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον.  

Ενημερωτική εκδήλωση για τους Γυναικείους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς και την Γυναικεία Επιχειρηματικότητα

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με το Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων  και την Γενική Γραμματείας Ισότητας των Φύλων  στα πλαίσια υποβοήθησης   του έργου των γυναικείων αγροτικών συνεταιρισμών και της  ενίσχυσης γενικότερα της γυναικείας επιχειρηματικότητας, διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση  την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 και ώρα 11:00 πμ στην Λαμία.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου  Ανατολικής Στερεάς, Πλατεία Ελευθερίας 3,  Λαμία , 4ος όροφος.
Καλούνται όλες οι ενδιαφερόμενες όπως συμμετάσχουν στην εκδήλωση προκειμένου να σχεδιάσουμε από κοινού την  ένταξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας στον σχεδιασμό της τοπικής ανάπτυξης της Περιφέρειάς μας.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ EURODENTICA ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Τον τίτλο   της «Καλύτερης Οδοντιατρικής Κλινικής της Χρονιάς σε παγκόσμιο επίπεδο-InternationalDentalClinicoftheYear,  στον τομέα του Ιατρικού Τουρισμού IMTJ Awards (http://awards.imtj.com/, διεκδικεί στις 22 Μαΐου  στην Μαδρίτη η ελληνική εταιρεία EURODENTICAΕξειδικευμένη Οδοντιατρική Φροντίδα!
Η EURODENTICA  έχει επιλεγεί σε παγκόσμιο επίπεδο  στην  τελική τριάδα  των εταιρειών, που διεκδικούν τον τίτλο κι αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ελλάδα.

Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΡΩΣΙΑ

Υπ’  όψιν  Προέδρου  ΠΟΥΤΙΝ
Οι τέως «σύμμαχοι», «φίλοι», & «εταίροι» της Δύσης, μας απογοήτευσαν.
Τελούμε σε αναμονή αναζήτησης νέων φίλων , συμμάχων, και εταίρων.
Οι τέως «φίλοι», & «σύμμαχοι», μας κατάκλεψαν. Έκλεψαν μέσω ΤΑΙΠΕΔ όλη τη Δημόσια περιουσία! (Αεροδρόμια, λιμάνια, Τουριστικές εγκαταστάσεις).

Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Λιβαδειά

Με την χθεσινή εκδήλωση στην Κρύα της Λιβαδειάς, έξω από το «Θολωτό», ολοκληρώθηκε το φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων της ΤΟ Λιβαδειάς της ΚΝΕ, στα πλαίσια του θεσμού του Μαθητικού Φεστιβάλ που διοργανώνεται σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας και ασχολείται με τα θέματα που απασχολούν την νεολαία της προβάλλοντας τις προτάσεις των κομμουνιστών.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο