Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Χριστός Ανέστη!!!

Χριστός Ανέστη! Εύχομαι Υγεία στις Οικογένειές σας, και καλή Λευτεριά στην Πατρίδα μας.

Καλό Πάσχα σε όλους, και στους Έλληνες του εξωτερικού!  

Η ομάδα του thiva post

ΟΛΗ Η ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΔΕΙΟ ΤΑΦΟ!..

Καλή Ανάσταση! Η ευχή απευθύνεται σ' όσους πιστεύουν. Στους άλλους, καλή Κυριακή του Πάσχα. Επειδή όμως και η Κυριακή προέρχεται από το όνομα του Κυρίου της Ανάστασης, θεωρώ και πάλι ότι δεν σέβομαι την ανεξιθρησκεία τους. Ομως, όσοι δεν πιστεύουν, δεν έχουν και θρησκεία, άρα δεν έχει νόημα η ανεξιθρησκεία...

Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Οι Τούρκοι απείλησαν να συλλάβουν έλληνα ψαρά στις Οινούσες

Νέο  επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι της Μ. Παρασκευής, όταν μία ακταιωρός της τουρκικής ακτοφυλακής απείλησε να συλλάβει Έλληνα ψαρά, που ψάρευε κοντά στις Οινούσες.

Το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής πλησίασε το ελληνικό αλιευτικό που ψάρευε κοντά στις Οινούσσες, μέσα σε ελληνικά χωρικά ύδατα και του ζήτησε να φύγει από την περιοχή, με το επιχείρημα ότι βρίσκεται σε τουρκικά χωρικά ύδατα.

Πρόσκληση για την 10η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων

Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 8782/28-4-2016 πρόσκληση για την 10η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Βαγίων  στις  4  MAIOY του 2016, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 20:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

Αν σεβόμασταν την Αρχαιότητα

Ν. Λυγερός

Αν σεβόμασταν την Αρχαιότητα ακόμα κι άλλων πολιτισμών όπως είναι η Κίνα, δεν θα βρισκόμασταν σε αυτήν την κατάσταση, γιατί θα βλέπαμε ότι υπάρχουν αξίες διαχρονικές που δεν έχουμε το δικαίωμα να καταπατούμε. Αυτό ισχύει και για την επιλογή των πολιτικών μας που είναι ανίκανοι να γράψουν μουσική, να παίξουν ένα στρατηγικό παίγνιο, να παράγουν γραφή και να ζωγραφίζουν ακόμα και τη φύση.

Καλό Πάσχα από το Copy Center




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Καλή Ανάσταση από τον ΦΟΔΣΑ Στ. Ελλάδας ΑΕ

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. του
Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ Στ. Ελλάδας ΑΕ
 σας εύχονται
 Καλή Ανάσταση



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΛΕΥΣΗ ΙΔΕΟΛΗΨΙΑΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Στις 19 Απριλίου 2016, σε μια ανοιχτή εκδήλωση στο θέατρο “Χυτήριο” στο Γκάζι, η πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ζωή Κωνσταντοπούλου, ανακοίνωσε την ίδρυση του κόμματός της, “Πλεύση Ελευθερίας”. Ένας τίτλος ευρηματικός, πιασάρικος, όπως και το έμβλημα του κόμματος: Το καραβάκι με τα έξη (6) πανιά που σχηματίζουν έξη “Δέλτα”. Δηλαδή, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Διαφάνεια, Δικαιώματα, Διαγραφή Χρέους και Διεκδίκηση γερμανικών οφειλών.  

Η ΖΩΗ ΕΝ ΤΑΦΩ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Δεν είναι δυνατόν να μιλούμε ούτε για θάνατο, ούτε για Ανάσταση, αν δεν αντιληφθούμε κι αν δεν βιώσουμε ως το βάθος της τη σημαντικότητα του ανθρώπινου προσώπου, η οποία βέβαια δεν εξαντλείται με έννοιες και με λόγια.

Το μόνο συγκλονιστικό "πράγμα" που υπάρχει στον κόσμο είναι η παρουσία του προσώπου, διότι μόνο δι' αυτού φανερώνεται η εσωτερικότητα του κόσμου, η οποία δεν είναι ωσάν την εσωτερικότητα ενός δοχείου, αλλά είναι το εντελώς άλλο του κόσμου,άτοπο και άχρονο.

Γι' αυτό στον τόπο και τούτο είναι η μοίρα Του, επειδή δεν είναι εκ του κόσμου τούτου, αλλά και γι' αυτό ανασταίνεται. Αν δεν ήταν για Ανάσταση, δεν θα ήταν για σταύρωση!

Ο ΠΟΥΤΙΝ “ΦΕΡΝΕΙ” ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ “ΓΕΡΑΚΙ” ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ;

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Την προηγούμενη Κυριακή γράφαμε αναφερόμενοι στην επίσκεψη Πούτιν στην Ελλάδα, ότι προκαλεί ταχυκαρδίες: “Είναι πανθομολογούμενο ότι, ο σχεδιασμός του Πούτιν για Ρωσική ισχυρότερη διείσδυση στην Ευρώπη, περνάει πρωτίστως από την Ελλάδα. Η επικείμενη, για μετά το Πάσχα, έλευση του Πούτιν στην Ελλάδα, προκαλεί Παγκόσμιο ενδιαφέρον. Γιατί, όλοι γνωρίζουν ότι για τον Πούτιν η Ορθόδοξη Ελλάδα – αντέχει ακόμη στους κλυδωνισμούς που δέχεται από τους Αντίχριστους – αποτελεί το Α και το Ω της σκέψης του Ρώσου ηγέτη για τη δημιουργία του Ορθοδόξου Τόξου, που θα αρχίζει από τη Μόσχα, θα περνάει από το Βελιγράδι και την Αθήνα, καταλήγοντας στη Λευκωσία”.

Ευχές Πάσχα - Σταμάτης Χαλβατζής "Δήμος Θηβαίων - Ώρα Ευθύνης"





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μία μέρα ορόσημο για τους αγώνες του εργατικού κινήματος, που περιλαμβάνει τον κάθε εργαζόμενο, κάθε οικογενειάρχη και κάθε ευσυνείδητο δημοκράτη πολίτη.

Είναι μια μέρα ιστορικής μνήμης που μας επιβάλει να θυμηθούμε όλους αυτούς τους αγώνες που έγιναν για το σεβασμό της ανθρώπινης προσωπικότητας, για τη διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας, για τη βελτίωση του βιοτικού  επιπέδου, για τη δημοκρατία και τη κοινωνική δικαιοσύνη. 

1,1εκατ. ευρώ για την διατήρηση των κοινωνικών δομών στη Στερεά Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε η ένταξη του κόστους λειτουργίας κοινωνικών δομών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα. Πρόκειται για δομές παροχής κοινωνικών υπηρεσιών προς όλους τους κατοίκους της Στερεάς Ελλάδας και η ένταξή τους εξασφαλίζει το κόστος της αδιάλειπτης λειτουργίας τους, τη διατήρηση θέσεων εργασίας, αλλά κυρίως την υποστήριξη όσων πολιτών έχουν ανάγκη.

Συγκεκριμένα εντάσσονται:

(ΦοΔΣΑ) Στερεάς Ελλάδας ΑΕ: «Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να τορπιλίσει την κοινή προσπάθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.»

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔΣΑ) Στερεάς Ελλάδας ΑΕ των ΟΤΑ, στην ειδική συνεδρίαση της 27ης Απριλίου στη Χαλκίδα, με διευρυμένη σύνθεση, στην οποία συμμετείχε στην έναρξη και ο Περιφερειάρχης, αποφάσισε τα εξής σχετικά με το σχέδιο νόμου για τους φορείς διαχείρισης απορριμμάτων όπως αυτό αναρτήθηκε για διαβούλευση στις 22 Απριλίου 2016 από το Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης. 

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΝΑΒΑΣΗΣ ΣΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ Σ.Δ.Υ.Μ ΘΗΒΑΣ

Η ανάβαση στον ιερό ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρα αποτελεί κομμάτι της παράδοσης του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μαραθωνοδρόμων Θήβας εδώ και πολλά χρόνια.
Σήμερα στις 10:30π.μ ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της προγραμματισμένης ανάβασης στον ιερό ναό όπου συμμετείχαν πολλοί δρομείς του συλλόγου μας, παρακολουθώντας μέρος της θείας λειτουργίας που ήταν σε εξέλιξη.

ΜΗ ΝΟΜΙΜΗ Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΦΟΔΣΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΑΕ.

Ποιος θα ενημερώσει τους πολίτες;
Πραγματικά δεν γνωρίζω, πότε θα αποφασίσει ο κ. δήμαρχος Θηβαίων να ενημερώσει του δημότες και το δημοτικό συμβούλιο της Θήβας, για το θέμα του περιφερειακού ΦΟΔΣΑ ΑΕ και των αποφάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Αφού δεν το κάνει εκείνος, ως έχει υποχρέωση, πληροφορώ τους συμπολίτες μας, ότι με την υπ' αριθμό 758/18-03-2016 απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου (Τμήμα VI), το ΕΣ απορρίφθηκαν οι αιτήσεις ανάκλησης της εκδοθείσας 374/2015 πράξης του Ε' Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου (για την οποία είχαμε επίσης ενημερώσει εμείς του συμπολίτες μας).

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Πρόσκληση εορτής Αγ. Ιωάννη Καλοκτένους - Πολιούχου Θηβών

Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος
και ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπυρίδων Νικολάου
έχουν τη χαρά και την τιμή να σας προσκαλέσουν
στις εκδηλώσεις της πόλης των Θηβών επ' ευκαιρία
της εορτής του Πολιούχου Αγίου Ιωάννη του Καλοκτένη
την 10η και 11η Μαΐου 2016
σύμφωνα με το αναγραφόμενο πρόγραμμα.

Μετά τιμής

Ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας

Ο Δήμαρχος Θηβαίων

Ευχαριστήριο Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Θηβαίων

Ο Δήμος Θηβαίων και η Επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου Θήβας
ευχαριστούν θερμά για τις χορηγίες του Πάσχα

Η ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΗΣ "ΕΛΠΙΔΑΣ" ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΠΟΥ...

...Κρατούσαν απ' τα γένια τους αιώνες να μην έχουν πια τη δύναμη ούτε για την αποκαθήλωση!

Μ. Πέμπτη σήμερα. Και καθώς το θείο δράμα οδεύει στην κορύφωσή του, ένας διαπεραστικός ήλιος ανοιξιάτικης μέρας, που δεν καταδέχεται να αφήσει σκιές, πέφτει κατακόρυφα. Και το μάτι του θανάτου που αμηχανεί το πνεύμα παραμονεύει αμετάθετο στην κοσμική επιφάνεια.

Δημοτικό - λαϊκό πρόγραμμα στο Παρόρι

Σας προσκαλούμε την Κυριακή του Πάσχα 1/5/2016 στις 22:00, στο πασχαλινό γλέντι του συλλόγου μας που θα πραγματοποιηθεί στο πολιτιστικό κέντρο του χωριού μας, στο παλαιό δημοτικό σχολείο στο Παρόρι . Δημοτικό-λαϊκό πρόγραμμα με τον Γ. Τσαπρούνη και την ορχήστρα του .

Πασχαλινές Ευχές του Συλλόγου ΑμεΑ ''Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ''.




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Πασχαλινές Ευχές από την Ομάδα Ανάδειξης Αγίου Θωμά





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Από τη συγχώρεση στην αμισεία".




Takadum, Αγίου Μηνά 1, Θεσσαλονίκη. 
Δευτέρα 25 Απριλίου 2016.
Θεατρικό: Πέντε κινήσεις για μια σιωπή. 
2ο Δημοτικό Σχολείο Διαβατών.
Μέρος Α'

ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ...

Μεγαλώνοντας ο άνθρωπος υποτίθεται ότι οι συσσωρευμένες γνώσεις και εμπειρίες της ζωής καθιστούν αυτόν σοφότερο.
Αν τώρα υπολογίσουμε πως ο τόπος αυτός -ο τόπος μας- σε μεγάλο βαθμό πληθυσμιακά στο μεγαλύτερο μέρος του αποτελείται από ανθρώπους της μεσαίας και μεγαλύτερης ηλικίας, τότε αυτός θα έπρεπε να είχε περίσσευμα σοφίας και άρα λογικής και ευημερίας.
Όμως, τα αποτελέσματα άλλα δείχνουν.
Δείχνουν ένα μεγάλο μέρος να αποτελείται από ανθρώπους ράθυμους, άβουλους, φοβισμένους, αναβλητικούς, υστερόβουλους, άκαμπτους... παρτάκηδες. Όμως, είναι έτσι τα πράγματα; θα αναρωτηθεί κάποιος.

Ο Διοικητής και το Προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θηβών Εύχονται Καλή Ανάσταση!

Ο Διοικητής και το Προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θηβών σας Εύχονται Καλή Ανάσταση! Το άγιο Φως της Ανάστασης, ας φωτίσει τις ψυχές και τις ζωές όλων μας. 

 Γεώργιος Δ. Οικονόμου - Αντιπύραχος



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Ευχετήρια κάρτα Προέδρου Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Ασημίνας Παπαναστασίου




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΕΥΧΕΣ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ Σ.Δ.Υ.Μ ΘΗΒΑΣ ΣΤΟΝ "ΔΟΛΙΧΟ 2016"!

Το τριήμερο 22-24 Απριλίου 2016 πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία ο 5ος "Δόλιχος" δρόμος,που διοργανώνει το αθλητικό σωματείο "Ολύμπιοι"και η οργανωτική ομάδα του αγώνα από το 2012.Στον φετινό " Δόλιχο"δρόμο ,έναν από τους δυσκολότερους αγώνες υπεραπόστασης,255 χλμ,με διαδρομή από τους Δελφούς έως την Ολυμπία,αγωνίστηκαν συνολικά 37 Έλληνες και ξένοι δρομείς και καταγράφηκαν 18 τερματισμοί.

ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...

Την Μ.Τετάρτη επιτελούμε ανάμνηση σ' ένα σημαντικό για την Χριστιανοσύνη γεγονός. Τον Ιερό Νιπτήρα, δηλαδή το πλύσιμο των ποδιών των μαθητών από τον Χριστό. Η Ακολουθία του Νιπτήρος λοιπόν σήμερα. Και χιλιάδες είναι οι πιστοί ή και οι εξ'εθισμού πιστοί ή έστω οι κρατούντες την παράδοση, που θα βρεθούν μπροστά στις εικόνες των εκκλησιών ως προσκυνητές και κάποιοι ως...λάτρεις της τέχνης.

Ευχές για το Πάσχα από τον Σύλλογο Γυναικών Δομβραίνας




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΔΡΑΣΗ : «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ –ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες της διήμερης δράσης, 14 & 15 Απριλίου, των Παιδικών Σταθμών του ΔΟΘ, παρουσία του Προέδρου Δ.Σ κ. Παπαδημητρίου Ιωάννη, του πατέρα Νικόδημου, της Δ/ντριας του ΔΟΘ, του Αντιπροέδρου Δ.Σ. και των υπευθύνων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας. 

Διαβάστε περισσότερα »

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας: Παιδικές χαρές….. για εργολάβους

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίθηκε η μελέτη του έργου με τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΘΗΒΑΣ»  προϋπολογισμού δαπάνης 147.252,00 €.

Η μελέτη αυτή αφορά για δυο παιδικές χαρές:

1.Παιδική χαρά στο αναψυκτήριο Πούρος (επιφάνειας 271,39m2).

2.Παιδική χαρά στη πλατεία Κοντίτο (επιφάνειας 326,11m2)

Δήμος Θηβαίων : Διανομή Τροφίμων για τις ημέρες του Πάσχα σε άπορους

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και η μεγάλη διανομή τροφίμων για τις ημέρες του Πάσχα στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Θηβαίων, που πραγματοποιήθηκε τη Μ. Τρίτη 26 Απριλίου 2016.

Θήβα: Αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής λαϊκού ημιμαραθωνίου "Ο Δρόμος του Επαμεινώνδα"

"Ο Δρόμος του Επαμεινώνδα"
Λαϊκός Ημιμαραθώνιος

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhnKVPoYRd69QufcxjFjxZkUqdw1mBCeXCOLs6oNY74MOke55vsfJ9xkSKozJfC_kv_U_qUFRyCu4qjg8giavk_0wAvSUzO6YHnPDck1PiLohqKhaRNggawLRmQDvUD_aoud9fxBhbu5qg/s320/02c64edf3e5ba50994c7c56c55d30b3f_XL.jpg

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016
ΩΡΑ 09:00 π.μ.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ:

«Αιτία πολέμου» η υπερψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου – ανοιχτή επιστολή του ΤΕΕ προς τους βουλευτές μηχανικούς

Επιστολή προς τους βουλευτές μηχανικούς απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, χαρακτηρίζοντας «αιτία πολέμου» τυχόν υπερψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που προτείνει η κυβέρνηση.

Στην ανοιχτή επιστολή που εστάλη σήμερα, ύστερα από απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, προς όλους τους βουλευτές του Κοινοβουλίου που είναι μηχανικοί αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι πιθανή υπερψήφιση αποτελεί «αιτία πολέμου» για τους εκατό χιλιάδες και πλέον Μηχανικούς με την κυβέρνηση, τους «Θεσμούς» αλλά και με όσους Βουλευτές το υπερψηφίσουν.

Συλλυπητήρια για το θάνατο του ιατρού Ιωάννη Παπαϊωάννου, από την Δήμαρχο Λεβαδέων Γιώτα Πούλου και το Δημοτικό Συμβούλιο

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου και το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζουν τα πιο θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του ιατρού Ιωάννη Παπαϊωάννου.
Ο Ιωάννης Παπαϊωάννου υπήρξε ένας σπουδαίος επιστήμονας που προσέφερε τις υπηρεσίες του στους πολίτες της Λιβαδειάς για περισσότερα από 50 χρόνια, αλλά πάνω από όλα υπήρξε ένας εξαιρετικός άνθρωπος με πραγματική αγάπη για τον συνάνθρωπο και την πόλη της Λιβαδειάς. 

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΗΒΑΣ

Ο  Πρόεδρος  και τα Μέλη του Διοικητικού  Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου  εύχονται η Ανάσταση του Θεανθρώπου να επιφέρει παραμυθία και γαλήνη σε όλους τους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας. Και αυτή η ευχή πιστεύουμε  ότι γρήγορα θα γίνει γεγονός και θα οδηγηθούμε σε καλύτερες μέρες, όπως η θρησκευτική κορύφωση του Θείου δράματος, με τη Σταύρωση και την ανάσταση, οδήγησε την ανθρωπότητα στη λύτρωση. 

Επαίνους στους εθελοντές εκπαιδευτικούς του Κοινωνικού Φροντιστηρίου από το Δήμαρχο Θηβαίων

Τους εθελοντές εκπαιδευτικούς και τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης που συμμετείχαν στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Θηβαίων συνάντησε ο Δήμαρχος κ. Σπύρος Νικολάου προκειμένου να τους ευχαριστήσει για τη συνεργασία και την εθελοντική εκπαιδευτική τους αρωγή σε μαθητές, οι οικογένειες των οποίων λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στα σχετικά με την εκπαίδευση έξοδα.

ΑΝΑΒΑΣΗ ΔΡΟΜΕΩΝ ΤΟΥ Σ.Δ.Υ.Μ ΘΗΒΑΣ ΣΤΟ ΣΑΓΜΑΤΑ ΤΗΝ Μ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Αποτελεί κομμάτι της παράδοσης του Συλλόγου Δρομέων Μαραθωνοδρόμων Θήβας η ανάβαση στην ιστορική Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρα,στην κορυφή του Σαγμάτιου όρους κάθε Μεγάλη Παρασκευή.Όπως κάθε χρόνο λοιπόν έτσι και φέτος ο Σ.Δ.Υ.Μ Θήβας διοργανώνει την Μ.Παρασκευή 29/4/2016 το πρωί ανάβαση δρόμου 5χλμ από το Ύπατο μέχρι τον ιερό χώρο του Σαγματά σε υψόμετρο 747μ.Στην διαδρομή αυτή μπορούν να λάβουν μέρος όσοι δρομείς-μέλη του συλλόγου επιθυμούν να διανύσουν την προαναφερθείσα απόσταση λαμβάνοντας υπόψη τα εξής:

Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ...

Διατρέχουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα με την αμφιλεγόμενη απεργία που κήρυξε το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων να "διευκολύνει" τα έργα και τις μέρες της κυβέρνησης, όσο κι αν η πληροφόρηση παρουσιάζει εικόνα "έμενταλ" σε τούτη τη χώρα των παθών του λαού της, με αποτέλεσμα ο οικονομικός και κοινωνικός παράγοντας να έχουν μεταβάλει τα θεμέλια της πολιτικής δημοκρατίας.

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Ποδοσφαιρικός Αγώνας, Λαϊκός Ανώμαλος Δρόμος & Αναβίωση παραδοσιακού εθίμου «Διβάνι» στις πασχαλινές εκδηλώσεις Λεύκτρων

Πάσχα στα Λεύκτρα
Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Λεύκτρων

Ο Σύλλογος μας στην προσπάθεια του να διατηρήσει τα ήθη και έθιμα του χωριού μας, διοργανώνει και φέτος τις πασχαλινές του εκδηλώσεις.
Αναλυτικά το πρόγραμμα:

"Ρόδο και Αγκάθι" μια ιδιαίτερη ατμοσφαιρική βραδιά με Θοδωρή Κοτονιά και Στάθη Μαντζώρο τη μεγάλη Παρασκευή στην Αστραδενή

"Ρόδο και Αγκάθι" το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής στην ατμοσφαιρική Αστραδενή.

Ο Θοδωρής Κοτονιάς, ο ηθοποιός Στάθης Μαντζώρος, ο κλασικός κιθαρίστας Σπύρος Καβαλλιεράτος και η τραγουδίστρια Μαρία Χριστίνα Λαζάρου, θα συναντηθούν με "Ρόδο και Αγκάθι" μέσα από μουσικές και "γραμμένα" σε ανοιξιάτικους δρόμους, που περπάτησαν εκείνοι, που περπατήσαμε εμείς, εσείς, ο Τάσος Λειβαδίτης, o Peter Hammill, o Νίκος Καζαντζάκης, ο Ian Curtis, και άλλοι.....

Επισκέψεις Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας , Κώστα Μπακογιάννη στη Χαλκίδα την Μεγάλη Τετάρτη

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης,
συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας, Φάνη Σπανό, αύριο Μ. Τετάρτη 27 Απριλίου 2016 θα επισκεφθεί:


  • Στις 14.00 τον 1ο Βρεφονηπιακό Σταθμό Χαλκίδας



  • Στις 14.30 το Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδας    



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΕΒΡΑΙΚΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Αυτή η κυβέρνηση των αναρχοαριστερών, είναι κάποιες φορές επιλεκτικά εξόχως “ευαίσθητη”. Όταν πρόκειται για ζητήματα της Ορθοδόξου Πίστεώς μας, όταν πρόκειται για ζητήματα διάλυσης των Αρχών της Ελληνικής Παιδείας, όταν πρόκειται για το ξεθεμελίωμα των διαχρονικών Παραδόσεων του Έθνους των Ελλήνων.

Ευχαριστήριο Κοινωνικού Παντοπωλείου Θήβας για τη συγκέντρωση τροφίμων αντί εισιτηρίου στον αγώνα Α.Ο. Θήβα- Α.Ο. Μαυροματίου

Ο Δήμος Θηβαίων και η Επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου ευχαριστούν θερμά την ομάδα του Α.Ο. “Η Θήβα” για την πρωτοβουλία συγκέντρωσης τροφίμων για το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο αντί εισιτηρίου,  στον τελικό του πρωταθλήματος της Α' Ε.Π.Σ. Βοιωτίας.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός στη Βουλή: το ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα αποτελέσει την ταφόπλακα του κλάδου των μηχανικών

Σφοδρή επίθεση στο περιεχόμενο του ασφαλιστικού νομοσχεδίου έκανε με παρεμβάσεις του κατά τη σημερινή συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή του Κοινοβουλίου ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός. Εκπροσωπώντας το σύνολο του τεχνικού κόσμου της χώρας, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ ζήτησε ευθέως «να μας αφήσετε μόνους μας», τονίζοντας ότι η αναλογιστική μελέτη για τη βιωσιμότητα του ΤΣΜΕΔΕ, την οποία το ΤΕΕ απέστειλε σε όλους τους Βουλευτές και την κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής, αποδεικνύει ότι το Ταμείο των Μηχανικών είναι βιώσιμο για περισσότερα από σαράντα χρόνια.

Ευχές για το Πάσχα από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Νίκος Νικολόπουλος: Επιστολή για μήνυση Mega

Αγαπητοί μου φίλοι και  συμπατριώτες,

Από την έναρξη των μνημονιακών παγετώνων οι κυβερνήσεις των Παπανδρέου-Σαμαρά-Βενιζέλου υπηρέτησαν την ανάγκη διάσωσης και στήριξης των τραπεζών με κρατικό χρήμα, δηλαδή με το αίμα των Ελλήνων φορολογούμενων.
Από τότε ακούσαμε πολλές φορές να καλείται ο φτωχοποιημένος Ελληνικός λαός να συμβάλει από το υστέρημα του στην εθνική προσπάθεια για τη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας. Και όμως, την ίδια στιγμή που θυσιάζονται οι φτωχοί, οι μνημονιακοί βαστάζοι, συνεχίζουν να παίρνουν δάνεια χωρίς εγγυήσεις και χωρίς προϋποθέσεις. 

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα

Το ανέσπερο φως της Ανάστασης του Θεανθρώπου, ας πλημμυρίσει τις καρδιές μας με αγάπη, πίστη και ελπίδα  για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις και τις δυσκολίες των καιρών.

Με φωτεινό παράδειγμα την ανιδιοτελή θυσία του Χριστού μας για τη σωτηρία του ανθρώπου, ας στρέψουμε το βλέμμα μας στον συνάνθρωπο που μας χρειάζεται και ας αναπτύξουμε  την ενότητα και την αλληλεγγύη που θα μας λυτρώσει από τα προβλήματα.

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Βραβεία OLYMP Awards 2016 Τροφίμων και Ποτών

Στην Αθήνα γίνεται για πρώτη φορά συνάντησης των καλύτερων παραγωγών τροφίμων και ποτών σε Ελλάδα και εξωτερικό μέσα από μια μοναδική διοργάνωση με θέμα την γευσιγνωσία μοναδικών προϊόντων του αγροτοδιατροφικού τομέα . Ελληνικές αλλά και ξένες επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών θα στείλουν τα αντιπροσωπευτικά δείγματα τους για να συμμετάσχουν στον Διεθνή Διαγωνισμό Γευσιγνωσίας και Συσκευασίας Τροφίμων και Ποτών TASTE & DESIGN OLYMP AWARDS 2016, οι οποίοι θα διεξαχθούν 14 και 15 Μαΐου στην Αθήνα. 

Συναυλία αφιερωμένη "Στους Νικητές της Ζωής ... στους Αγγελιοφόρους της Ελπίδας", διοργάνωσε ο Πανευβοϊκός Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ

Στο κατάμεστο  Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου  στις 9.4.2016  πραγματοποιήθηκε η  Συναυλία , που διοργάνωσε ο Πανευβοϊκός  Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ  με τη Συμπαράσταση του ΔΟAΠΠEΧ, με τη Μικτή Χορωδία Cantus στις 9 Απριλίου 2016  και ήταν αφιερωμένη                                 .  "Στους Νικητές της  Ζωής ..στους Αγγελιοφόρους της Ελπίδας" 
Την παρουσίασή ανέλαβε η ηθοποιός - συγγραφέας Ελένη Καλλία ,η οποία ήταν ιδιαίτερα υποβοηθητική για να απολαύσουν οι θεατές όσα ακολούθησαν.           

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο