Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Η κενή εξουσία

Η. Κονοφάγος, Ν. Λυγερός

Η κενή εξουσία είναι επικίνδυνη όχι μόνο διότι είναι εκ φύσης της απραξίας αλλά γιατί αφήνει το περιθώριο στους άλλους παίκτες την πρωτοβουλία. Δηλαδή είναι ικανή να χάσει δίχως να παίζει. Βέβαια με αυτόν τον τρόπο συνεχίζει το παράλογο και βρίσκεται εντελώς εκτός πλαισίου της θεωρίας παιγνίων αφού η βάση της είναι ότι όλοι οι παίκτες λειτουργούν ορθολογικά.

Το άγνωστο σπήλαιο της Οχθωνιάς στην Εύβοια σε μια περιοχή γεμάτη σπήλαια με νεολιθική κατοίκηση!



https://drive.google.com/file/d/0B3fkGwUxnFfHSU84ZzdzUENLX1U/view?usp=sharing

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Ο ΑΓΕΡΑΣΤΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΗΣ...

Εψαχνε να την βρει στην Αλεξάνδρεια και τις Συρακούσες. Ο χρόνος έσταζε νεκρός απ' το στόμα του πάνω στα προπατορικά του πάθη. Οι Αγιοι Πατέρες τον κορόιδευαν βγάζοντας τη γλώσσα και μονοπόδαροι δαίμονες του τραγουδούσαν: Ευλογημένος ο μασκαράς της σοφίας Του.

Εψαχνε να την βρει, αλλά ήταν πια αργά. Δύο επίμονοι αρχάγγελοι είχαν ήδη ιχνογραφήσει το τελευταίο της πρόσωπο πάνω σ' ένα χαρτόνι. Χίλια σώματα μες την ψυχή της είχαν αποχαιρετίσει το φως. Είχε κάψει και το τελευταίο της σπίρτο για να τον ζεστάνει και καμία δεν μπορούσε πια ν'ανάψει φωτιά. Ενα μεγάλο πλαστικό γαρύφαλλο η ιστορία της ζωής της...

«Καλλιτεχνική περιπλάνηση» στο 2ο Γυμνάσιο Θήβας


Το 2ο Γυμνάσιο Θήβας
σας προσκαλεί
τη Δευτέρα 9  Μαΐου 2016 και ώρα 7:30μ.μ
στο Αμφιθέατρο του σχολείου
σε μια «Καλλιτεχνική περιπλάνηση»
που θα περιλαμβάνει :

ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Θεωρώ ότι δεν υπάρχει νοήμων Έλλην, ο οποίος να μην πιστεύει ότι τις διαχρονικές γεωπολιτικές εξελίξεις στην Πατρίδα μας τις υποκινούσαν πάντοτε, ελέγχοντάς τες οι ΗΠΑ. Θεωρώντας την Ελλάδα κομβικό και στρατηγικό σημείο στον έλεγχο της ευρύτερης περιοχής της λεκάνης της Μεσογείου από τους ίδιους, αλλά και στην επιτήρηση της εταίρας υπερδύναμης, της Ρωσίας.

ΑΡΚ Θήβας: Περαστικά σας….Κε Δήμαρχε

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 4/5/2016 ήρθε προς συζήτηση το Σχέδιο Νόμου  του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την ..“Σύσταση και οργάνωση νομικών προσώπων δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων” στα πλαίσια της διαβούλευσης πριν την ψήφιση του.

Στην εισήγηση του ο Δήμαρχος στην ουσία υπεραμύνθηκε όλης της πολιτικής που περιέχει ο Νόμος 4071/2012 (ο οποίος και καταργείται) και που σαν στόχο είχε την συγκέντρωση όλης της διαχείρισης σε ένα ανεξέλεγκτο σχήμα ανά Περιφέρεια, μακριά από κάθε κοινωνικό και Δημοτικό έλεγχο, τον αποκαλούμενο Περιφερειακό Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Περ. ΦοΔΣΑ). 

Η μετακίνηση των Μαγνητικών πόλων της Γης

Μετακινούνται οι Μαγνητικοί και όχι οι Γεωγραφικοί πόλοι της Γης. Η διαφορά μεταξύ Γεωγραφικού και Μαγνητικού πόλου της Γης οδηγεί σε εσφαλμένα συμπεράσματα τους αναγνώστες διάφορων θεωριών 
Η αναστροφή του Γήινου Μαγνητικού Πεδίου
 Δρ Μάνος Δανέζης
Επίκουρος Καθηγητής Αστροφυσικής
Τμήμα Φυσικής
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
 http://www.veoh.com/watch/v175026523KrT36Td
 Εισαγωγή

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

ΑΝΑΙΜΑΚΤΗ ΕΝΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ ΚΑΡΠΙΑΙΟΥ ΣΩΛΗΝΑ

Αναίμακτα και χωρίς να μένουν σημάδια και ουλές  αντιμετωπίζεται πλέον το σύνδρομο  του καρπιαίου σωλήνα, που ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπου (γυναίκες και άνδρες) σε  ολόκληρο τον κόσμο!
Το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα χειρουργείται σήμερα ενδοσκοπικά  μέσα από τομή δυο εκατοστών, έχει πολύ γρήγορη  ανάρρωση, η επούλωση διαρκεί 6-7 ημέρες , ενώ η  επάνοδος στην εργασία γίνεται μέσα σε 2-3 εβδομάδες (εκτός κι άν είναι εργασία βαρειά χειρωνακτική).

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ


(Ασφαλιστικό + Φορολογικό)
      ---------------------------------------
            ΠΡΟΕΧΕΙ  Η  ΔΙΑΣΩΣΗ  ΤΟΥ  ΛΑΟΥ
          ------------------------------------------------
Οι δανειστές του Κοσμοκράτορα ΡΟΤΣΙΛΝΤ, μαζί με τα εδώ τσιράκια τους, πολιτικούς (ΑΡ+ΔΕ), είναι οι οικονομικοί τρομοκράτες του Ελληνικού Λαού.
Προέχει η διάσωση του Ελληνικού Λαού, από τους Οικονομικούς Τρομοκράτες.
Ο  Σιωνιστής Ιουδαίος & Φαρισαίος δανειστής Κοσμοκράτορας & Πλανητάρχης Βαρώνος-Λόρδος  ΡΟΤΣΙΛΝΤ, δεν  έχει ανάγκη. Έχει περιουσία 500 τρις. Ευρώ σε  πλάκες-τούβλα  χρυσού.
Δηλαδή πολλαπλάσια του ΑΕΠ του πιο πλούσιου Κράτους της Γης.
Ο Επικυρίαρχος ΡΟΤΣΙΛΝΤ είναι ο Βασιλιάς ΜΙΔΑΣ, ότι πιάνει γίνεται ΧΡΥΣΟΣ.

Έφτασε η ώρα της μάχης. Όλοι στους δρόμους ! Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις !

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, άνεργοι, νέες και νέοι,
 Η κυβέρνηση για λογαριασμό του μεγάλου κεφαλαίου φέρνει μέσα στο Σαββατοκύριακο σαν τον κλέφτη τις βάρβαρες προτάσεις για το ασφαλιστικό και το φορολογικό!
 Όλοι στους δρόμους! Όλοι στις απεργιακές συγκεντρώσεις!
·          Σάββατο 7 Μάη, 6:00 μ.μ στην Ομόνοια!
·          Κυριακή 8 Μάη, 11:00 π.μ στη Θήβα (προτομή Πινδάρου)!
 Έφτασε η ώρα της μάχης! Κανείς να μη λιποτακτήσει! Δίνουμε όλοι το παρόν!
 Δίνουμε αγώνα για να μην περάσει ο νόμος - λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό, το νέο φορολογικό! Δε συμβιβαζόμαστε με την εξαθλίωση, την ανέχεια, τη νέα σφαγή στη ζωή μας! Ενωμένοι, δυνατοί, με πίστη στο δίκιο μας, μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε!

ΤΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΗΜΕΡΩΝ.

Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος

            Ελληνίδες και Έλληνες  ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.
            Για μας τους Χριστιανούς,  το μήνυμα της Αναστάσεως του Χριστού,  είναι το σημαντικότερο γεγονός της ανθρώπινης ιστορίας από καταβολής κόσμου και ως εκ τούτου, είναι το σημαντικότερο μήνυμα στην ζωή μας.   Είναι αυτό το χαρμόσυνο μήνυμα που μας αναγγέλλει,  πως οι άνθρωποι που πίστεψαν και βαπτίστηκαν στο όνομα του Ιησού Χριστού και φυσικά της Αγίας Τριάδος, είναι πλέον  ΑΘΑΝΑΤΟΙ.

            Είναι η ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ των λόγων του Ιησού Χριστού, που υποσχέθηκε την αιώνια ζωή, σε όσους πιστέψουν σ’ Αυτόν:  «Εγώ ειμί η ανάστασις και η ζωή. Ο πιστεύων εις εμέ, καν αποθάνη, ζήσεται΄ και πας ο ζων και πιστεύων εις εμέ ου μη αποθάνη εις τον αιώνα» (Ιωάν.11:26)

ΟΙ "ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ" ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ

Δανείζομαι τον αφορισμό του Αυγούστου Κόντ ότι οι "νεκροί μας κυβερνούν". Δεν ξέρω αν είναι πάντα σωστός. Κι ας εγείρεται μπροστά μας σε κάθε βήμα η πραγματικότητά του.

Από τη δραματική κραυγή του Γκαίτε στην "Αφιέρωση" του Φάουστ που έλεγε: "Ο,τι υπάρχει σαν σκιά μακριά μου το θεωρώ και μόνο ο,τι πέρασε βρίσκεται εμπρός μου ζωντανό", μέχρι τα δεινά που σωρεύονται στην ελληνική κοινωνία από την πολιτική "βαρβαρότητα" των ανεγκέφαλων αυτόκλητων "σωτήρων" της, όλα δείχνουν πως ο λαός και οι πολιτικοί ηγέτες του δεν μπορούν εύκολα να "σκοτώσουν" τους νεκρούς τους, το κακό παρελθόν τους!..

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΘΗΒΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καλούμε όλους τους αγρότες του Συλλόγου Φυτικής Παραγωγής Θηβών την Κυριακή 8/5/2016 να παραβρεθούν στην πλατεία Συντάγματος, όπου θα γίνει διαμαρτυρία στη Βουλή για τα μέτρα που θα ψηφίσει τη μέρα αυτή η Κυβέρνηση γύρω από το ασφαλιστικό.

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για τη γιορτή της Μητέρας

Στις 8 Μαΐου τιμούμε το θεσμό της μητέρας, επαναφέρουμε στη μνήμη και τη συνείδησή μας το μέγεθος και την αξία της καθώς είναι το σύμβολο της αιώνιας και ανεξάντλητης αγάπης, που προσφέρεται με ανιδιοτέλεια και αυτοθυσία.

Είναι σημαντικό στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε να θυμόμαστε τους στυλοβάτες θεσμούς της Ελληνικής  οικογένειας, στους οποίους ξεχωριστή θέση καταλαμβάνει το πρόσωπο της μητέρας από αρχαιοτάτων χρόνων.

Επισκευή και συντήρηση πυλώνων φωτισμού Δημοτικού Σταδίου Θήβας

Υπεγράφη η σύμβαση 8113/20-04-2016 μεταξύ του Δήμου Θηβαίων και της εταιρείας “Εργοδιάσταση Α.Ε.ΤΕ.Β.Ε”, που αφορά την "Επισκευή και συντήρηση πυλώνων φωτισμού δημοτικού σταδίου Θήβας" προϋπολογισμού 24.600€ (με ΦΠΑ).

Βελτίωση δημοτικών οδών Δ.Κ. Θήβας

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά το έργο “Βελτίωση Δημοτικών Οδών Δήμου Θηβαίων” που αφορά τη συντήρηση των οδοστρωμάτων δημοτικών οδών της Δ. Κ. Θήβας, προϋπολογισμού 36.486,61€ (με πρόβλεψη αναθεωρήσεις και Φ.Π.Α), που συμβασιοποιήθηκε 1/4/2016.

Οι Δήμαρχοι της ΜΕΑ

Έσπευσε ο Δήμαρχος Θηβαίων να θέσει σε συζήτηση το σχέδιο νόμου που κατέθεσε η κυβέρνηση για την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τους φορείς διαχείρισης (ΔΙΣΑ). Πρωτοφανής ενέργεια, αν αναλογιστεί κανείς ότι το δημοτικό συμβούλιο της Θήβας, ενημερωνόταν από πρωτοβουλίες δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης και όταν πια είχαν ληφθεί οι αποφάσεις στη ΔΕΠΟΔΑΘ ΑΕ ή τον ΦΟΔΣΑ ΑΕ, και τότε ερχόταν ως θέμα στο Δημ. Συμβούλιο, όπως έγινε και με την απόφαση της σύστασης του Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ.

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Ασφαλιστικό: Την Κυριακή ψηφίζεται το νέο νομοσχέδιο

Την... προσφιλή τακτική της των «διαδικασιών φαστ –τρακ» φαίνεται ότι επιλέγει για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Και αυτό γιατί με μία αιφνιδιαστική κίνηση, πιάνοντας στον… ύπνο δανειστές, βουλευτές και κυρίως τον ελληνικό λαό, φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό το προσεχές Σαββατοκύριακο (7 - 8 Μαΐου).

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΗΒΑΣ ΓΙΑ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΠΑΝΤΟΥ

ΠΑΛΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ!
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στη 48ωρη απεργία, τις απεργιακές συγκεντρώσεις και τις συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά!
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στους δρόμους και τις πλατείες των πόλεων!
Τα νέα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης και δανειστών ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!!



Η ΛΑΕ Θήβας απευθύνει κάλεσμα ενότητας και αγώνα του λαού μας, ενάντια στις πραξικοπηματικές διαδικασίες της κυβέρνησης να περάσει μέσα στο Σαββατοκύριακο, το νομοσχέδιο κατεδάφισης των συντάξεων, της καταστροφής της κοινωνικής ασφάλισης και της νέας φοροεπιδρομής. 

Οι βουλευτές μηχανικοί που τυχόν ψηφίσουν το ασφαλιστικό θα έχουν ονοματεπώνυμο – το ΤΕΕ καλεί σε κινητοποιήσεις

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας καλεί όλους τους μηχανικούς να συμμετέχουν στην Γενική Απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό που προκήρυξε ήδη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για τηνΠαρασκευή 6 Μαΐου και το Σάββατο 7 Μαΐου, δηλαδή τις ημέρες της συζήτησης και της ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Θήβα την Κυριακή 8 Μαΐου




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Αντίστροφη μέτρηση για το Ράλλυ Ακρόπολις

Λίγες ώρες απομένουν για την τελετή εκκίνησης του Seajets Ράλλυ Ακρόπολις 2016 που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μαΐου, στις 6 μ.μ. στις Θερμοπύλες.

Επίσκεψη στο «στρατόπεδο» προσφύγων της Ριτσώνας από την «Σφήνα» Θήβας

Ο Αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός –πολιτικός – πολιτιστικός χώρος «ΣΦΗΝΑ»της Θήβας εκφράζοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη του στους πρόσφυγες-μετανάστες την Μ. Παρασκευή 28/4 πραγματοποίησε μια ακόμη επίσκεψη στο «στρατόπεδο» προσφύγων της Ριτσώνας σε συνεργασία με την «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες Χαλκίδας».

ΗΜΕΡΙΔΑ: Απρίλιος 1941 - Αποδημία του Στόλου στην Αλεξάνδρεια, 75 χρόνια μετά

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ (ΕΛ.Σ.Υ/Β) σας καλεί στην ΗΜΕΡΙΔΑ με τίτλο:
«Απρίλιος 1941 - Αποδημία του Στόλου στην Αλεξάνδρεια, 75 χρόνια μετά».

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (Ριζάρη 2, Αθήνα) την Κυριακή 15 Μαΐου 2016.

GreenYourMove: μετακινήσεις με μέσα μεταφοράς και μειωμένο αποτύπωμα

Το GreenYourMove (GYM) είναι ένα Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Πρόγραμμα, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπό τον άξονα για το περιβάλλον – LIFE14 ENV/GR/000611.
Πρόκειται για μια συνεργασία συνολικά έξι εταίρων από την Ελλάδα (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, AVMAPGISA.E., ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. και ΕΜΙΣΙΑ Α.Ε), την Τσεχία (CHAPSspol. s.r.o.) και την Ολλανδία (StichtingPlannerstack) υπό το συντονισμό του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας. Το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο του 2015 και θα διαρκέσει μέχρι τον Αύγουστο του 2018.

ΤΟ "ΤΣΙΦΤΕΤΕΛΙ" ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΙΑΣ

Μια ολόκληρη χώρα και μια επανειλημμένως προδομένη κοινωνία, όσο περνά ο καιρός, υφίστανται της συνέπειες της πολιτικής αναισχυντίας. Υφίστανται τα επικοινωνιακά τεχνάσματα ενός νανοειδούς πολιτικού αναστήματος και αυτάρεσκα ψευδολόγου πρωθυπουργού. Και μιας κυβέρνησης ανίκανης να συγχρονιστεί με τις ανάγκες της κοινωνίας και προσδεμένης στην πολιτική πονηρία, με αντιφατική και ασύμμετρη πολιτική, στα όρια του πολιτικού παραλογισμού.

Πανήγυρις Αγίου Θωμά Τανάγρας

Την Κυριακή 8 Μαίου 2016
εορτάζεται πανηγυρικώς
η Ψηλάφησις του Θωμά
στο ιστορικό παρεκκλήσι
με τέλεση Όρθρου και Θείας Λειτουργίας
(το παρεκκλήσιο ευρίσκεται απέναντι από τη νεκρόπολη 
της αρχαίας Τανάγρας (Γκριμάδα και δίπλα στον Ασωπό ποταμό)


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Διακόπηκε η ομαλή υδροδότηση της Θήβας λόγω έκτακτης βλάβης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. ανακοινώνει ότι, λόγω έκτακτης βλάβης σε κεντρικό αγωγό στην οδό Ηρακλέους, διακόπηκε η ομαλή υδροδότηση στο κέντρο της πόλης της Θήβας και των κοντινών περιοχών.

  Τα συνεργεία της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. εργάζονται εντατικά για την αποκατάσταση της βλάβης.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ.


Σε Ερώτησή του προς τη Βουλή, ο Βουλευτής Βοιωτίας Βαγγέλης Μπασιάκος, ζήτησε να ενημερωθεί από τον αρμόδιο Υπουργό για τις μεγάλες καθυστερήσεις έως και 33 μήνες στην έγκριση, απονομή και χορήγηση συντάξεων από τα ασφαλιστικά Ταμεία.
Στη σχετική απάντηση του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλλεγγύης κ. Πετρόπουλου, αναφέρονται τα εξής:

ΠΡΟΤΑΣΗ ΦΩΦΗΣ

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κυρία Φώφη, ζήτησε από τη Κυβέρνηση να παραιτηθεί, και να δώσει λύση η παρούσα Εθνοκτόνος Βουλή των Σιωνιστών Ελληνο-Ιουδαίων Βο(υ)λευτών.
Ζήτησε δε,  «ΟΧΙ  ΕΚΛΟΓΕΣ».

Handelsblatt: Με τα μνημονιακά δάνεια σώθηκαν οι ευρωπαϊκές τράπεζες, όχι η Ελλάδα

Τι διαπιστώνει έρευνα της «Ευρωπαϊκής Σχολής Μάνατζμεντ και Τεχνολογίας» που δημοσιεύεται στη γερμανική εφημερίδα

Λιγότερο από το 5% των δανείων, ύψους 220 δισεκατομμυρίων ευρώ, που δόθηκαν για τη σωτηρία της Ελλάδας στα πέντε πρώτα χρόνια των μνημονίων, κατέληξαν στον ελληνικό προϋπολογισμό, ενώ τα υπόλοιπα πήγαν στη διάσωση των ευρωπαϊκών τραπεζών, διαπιστώνει έρευνα της «Ευρωπαϊκής Σχολής Μάνατζμεντ και Τεχνολογίας» (ESMT) του Βερολίνου, που δημοσιεύεται, κατ΄αποκλειστικότητα, στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Εορτάζει ο Άγιος Νικόλαος ο Νέος στο Τάχι Θηβών


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η ΣΗ 
Σας προσκαλοῦμε στίς Λατρευτικὲς Πανηγυρικές Συνάξεις που θὰ τελεσθοὺν στον Ναὸ μας μὲ τὴν εὐκαιρία τῆς Ἑορτῆς τοῦ Προστάτου τῆς Ἐνορίας μας 
 ΟΣΙΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΒΛΥΤΟΥ 
σύμφωνα μὲ τὸ ἀναγραφόμενο πρόγραμμα. 

Τετάρτη 4 Μαΐου 2016

ΜΕ ΤΟ "ΠΟΣΟΝ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ" ΜΕΤΡΑΤΑΙ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


Ο άνθρωπος από τη φύση του ορίζεται ως προς τη θέση του. Η μεταξύ των δύο φύσεων του, ανάγκης και ελευθερίας σχέση του, καθορίζεται από τον νόμο "Οσον-Τόσον". Οσον δηλαδή πιο πολύ περιορίζει την ανάγκη και την κάνει βούληση του, τόσον περισσότερο είναι ελεύθερος.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Σ.Δ.Υ.Μ ΘΗΒΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΤΟΝ ΕΥΧΙΔΕΙΟ ΑΘΛΟ 2016

Στα πλαίσια της διεξαγωγής του 16ου Ευχίδειου άθλου στις 7 και 8/5/2015 ο Σ.Δ.Υ.Μ Θήβας προτίθεται να στελεχώσει δύο σταθμούς ανεφοδιασμού των αθλητών την Κυριακή 8 Μαίου για την κάλυψη των αναγκών της αγωνιστικής διαδρομής του Ευχίδειου 'Αθλου(Πλαταιές-Δελφοί 107,5χλμ).

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΦΟ.Δ.Σ.Α. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «Η ΑΥΓΗ» - ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΚΑΤΑΡΓΕΙ» ΩΡΙΜΑ ΕΡΓΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ

Σε σημερινό δημοσίευμά της, η εφημερίδα «ΑΥΓΗ» πανηγυρίζει για την ακύρωση από το Ελεγκτικό Συνέδριο της κατασκευής της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) της Θήβας, επειδή θεωρήθηκε παράνομη η σύσταση του Περιφερειακού ΦοΔΣΑ Στερεάς Ελλάδας ΑΕ. 

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ… ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΜΕΡΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΑΝ ΑΣΤΡΑΠΗ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Σε μια χώρα που βυθίζονται τα πλοία στα λιμάνια και η αξιολόγηση από τους τοκογλύφους – δανειστές μας δεν λέει να κλείσει, με αποτέλεσμα να τελειώνουν τα οικονομικά αποθεματικά μας, αυτή την ίδια ώρα συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς η ισλαμοποίηση της Πατρίδος μας!!

Τρίτη 3 Μαΐου 2016

Όταν έγινε το απίστευτο

Ν. Λυγερός

Όταν έγινε το απίστευτο, κανείς δεν το αντιλήφθηκε, γιατί η απόφαση της ύπαρξής του πάρθηκε στην πιο δεινή κατάσταση, τότε που κανείς δεν πίστευε ότι μπορεί να υπάρξει μία αλλαγή φάσης, ενώ όλα τα στοιχεία ήταν μπροστά τους. Διότι δεν θα αντέχαμε άλλο αυτήν την καταστροφή που θα οδηγούσε στο τέλος. Έτσι ενεργοποιήθηκε η ομάδα δράσης κι άρχισε να στέλνει μηνύματα του μέλλοντος σ’ ένα παρελθόν που είχε σκοντάψει στο παρόν. Διότι η προετοιμασία είχε τελειώσει και ο καθένας ήξερε τον ρόλο του και είχε συντονιστεί με τους άλλους δίχως να περιμένει τίποτα. Η έξυπνη παιδεία λειτουργούσε ήδη καταλυτικά και οι γνώσεις της ανέβαζαν το ηθικό των ανθρώπων που κατανοούσαν επιτέλους την επινόηση του νευρωνικού δικτύου.

ΣΕ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ ΚΛΙΜΑ Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΕΟΥΣΑΣ ΤΩΝ ΘΗΒΩΝ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ 
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΗΒΩΝ
ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΝ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ  ΕΛΕΟΥΣΑΣ 
Τρίτη 3 Μαΐου 2016 

Μέσα εορταστική  ατμόσφαιρα   πραγματοποιήθηκε η Πανηγυρική Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία  μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος  από τον Εφημέριο τής Ενορίας Πανοσιολογιότατο Πατέρας Νικόδημο ,  τής Παναγίας τής Ελεούσας στο ομώνυμο Ιστορικό Παρεκκλήσι  τού Ιερού Ενοριακού Ναού τού Αγίου Γεωργίου Θηβών  .

Στη συνέχεια ακολούθησε η περιφορά τής Θαυματουργής Εικόνας τής Παναγίας Ελεούσας , στα περίχωρα τού Παρεκκλησίου .

Διοργάνωση πολυήμερης κωπηλατικής διαδρομής για τα παιδιά της «Φλόγας» από τον Δήμαρχο Στυλίδας Απόστολο Γκλέτσο

Ως Δήμαρχος Στυλίδας και επικεφαλής της διήμερης διαδρομής στις 28 και 29 Μαΐου με τίτλο «Δρόμος αγάπης για τα παιδιά της Φλόγας», με τους φίλους μοτοσυκλετιστές – φλογίστες σε Βοιωτία, Φωκίδα και Φθιώτιδα, ενισχύουμε το δύσκολο έργο του συλλόγου αλλά επικοινωνούμε και προβάλουμε τις μοναδικές ηπειρωτικές τουριστικές διαδρομές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. 

Πρέπει να ξεφύγουμε από τη μιζέρια

Ν. Λυγερός

Παραπονιόμαστε συνεχώς ότι οι νέοι μας φεύγουν στο εξωτερικό αλλά τι κάνουμε επί του πρακτέου για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση; Πρέπει πρώτα να ξεφύγουμε από την μιζέρια. Πολλοί από τους δικούς μας είναι σε φάση καταστολής γιατί επί της ουσίας δεν γίνεται τίποτα. Άλλοι πίστεψαν στην αλλαγή και τώρα βλέπουν ότι όλα χειροτέρεψαν και ότι ακόμα και στα σημεία που νομίζαμε ότι είχαμε αφήσει τα προβλήματά μας πίσω, αυτά επανέρχονται και μάλιστα με πιο σκληρό τρόπο διότι στο ενδιάμεσο αφήσαμε τα δεδομένα να γίνουν πιο αρνητικά.

Ποια μέτρα θέλει το ΔΝΤ για το πακέτο "κάβα"

Του Σπύρου Δημητρέλη
Ξεκάθαρη προτίμηση για μέτρα αυτόματης και σίγουρης περικοπής κρατικών δαπανών θέλει να περιληφθούν στο πακέτο των μέτρων –κάβα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Πρόκειται για μέτρα που η κυβέρνηση γνωρίζει πως αν φέρει, έστω και προληπτικά, για ψήφιση στη βουλή ισοδυναμούν με πολιτική αυτοκτονία και άμεση δρομολόγηση πολιτικών εξελίξεων.

ΑΡΡΗΤΟ ΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ...

...Οσο δεν μπορούμε να φαντασθούμε. Απαιτείται συχνά ο κλυδωνισμός ως πόλεμος, ως καταστροφή, ως κακουχία, ως αμφιβολία, ως έρως, ως απογοήτευση και αποπλησμονή του καθημερινού, ως θάνατος, ώστε η αχνή πληροφορία να γίνει θέα, ανάβλεψη, αναψηλάφηση της ρωγμής.

Οντως απαιτείται η υποψία, εκείνη η καταιγιστική υποψία της πενίας και της στέρησης.Τότε ακριβώς η ύπαρξη ανανεώνεται και ανατροφοδοτείται, γιατί το βλέμμα της ξέρει πια να διακρίνει το φως της εγγύτητας των απειρικών μυστηρίων και του μυστικού πληρώματος...

Δευτέρα 2 Μαΐου 2016

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΥ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΗΒΩΝ
Δευτέρα 2 Μα'ι'ου 2016

Μέσα σε εορταστικό κλίμα παρουσία πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε ο Πανηγυρικός Αναστάσιμος Όρθρος και η Θεία Λειτουργία ,  μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος από τον Εφημέριο τού Εορτάζοντος Ιερού Ναού , Πανοσιολογιότατο Πατέρα Νικόδημο , τής Εορτής τού Αγίου Γεωργίου τού Μεγαλομάρτυρος  και Τροπαιοφόρου στον Ιερό Ενοριακό Ναό τού Αγίου Γεωργίου Θηβών .
Ακολούθησε η Λιτάνευση τής Ιερής Θαυματουργής Εικόνας τού Αγίου Γεωργίου με την συμμετοχή και των Ιερέων Πατέρων : Βασιλείου , Δανιήλ και Παναγιώτη  στα  περίχωρα τής Ενορίας μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας από τούς πιστούς για καλύτερες ημέρες με την χάρη τού Αγίου Γεωργίου τού Μεγαλομάρτυρος  και Τροπαιοφόρου  .

ΤΟ ΑΝΕΚΠΛΗΡΩΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ

Η ανθρώπινη συνείδηση σαν την ουσία του κόσμου που δεν καθεύδει, λειτουργεί σαν σύνθεση πολλών δυνάμεων που βρίσκονται μέσα και έξω από τον άνθρωπο,εξελισσόμενη με άγνωστα ακόμη κριτήρια, για τη σύλληψη και την ερμηνεία των αιτίων και των αποτελεσμάτων.

Στο σχήμα αυτό η φιλοσοφία, στηριζόμενη στην πίστη μιας σύντομης πλοκής, ενδιαφέρεται για εκείνες τις ιδιότητες της συνείδησης και του κόσμου, που η προσέγγισή τους μπορεί να μας δώσει μια εξήγηση των σχέσεων του Είναι και του Οντος, που είναι απροσπέλαστες στους νόμους της επιστήμης.

Κυβέρνηση εκλογών

Ν. Λυγερός

Όταν η μοναδική ειδικότητα μιας κυβέρνησης είναι οι εκλογές η έννοιά της ταυτίζεται με την έννοια του κόμματος. Αυτό σημαίνει σε πρακτικό επίπεδο ότι δεν μπορείς να περιμένεις τίποτα το ιδιαίτερο, διότι τα αποτελέσματα δεν έχουν κανένα νόημα. Ο μοναδικός στόχος μιας τέτοιας κυβέρνησης είναι να αποδείξει ότι κέρδισε στις εκλογές και αυτό της επαρκεί. Το πρόβλημα είναι για τους ψηφοφόρους που δεν είναι κομματόσκυλα και περίμεναν κάτι ακόμη και το ελάχιστο αλλά κατάληξαν στον έλεγχο κεφαλαίου, λες και είναι μαρξιστική εξέταση της ανάγνωσης ενός βιβλίου που θεωρήθηκε σημαντικό αλλά αποδείχθηκε επικίνδυνο για την Ανθρωπότητα, στο ίδιο επίπεδο του άλλου που αφορούσε τον αγώνα.

Ευχαριστήρια επιστολή, στον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας και το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Κυριακή 1 Μαΐου 2016

ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΦΛΕΞΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΟΠΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΑΠΟ Α. ΜΕΣΟΓΕΙΟ ?

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η στάση των Τούρκων τις τελευταίες μέρες στο Αιγαίο, την ίδια ώρα που στην νοτιοανατολική Τουρκία ανεβαίνει η ένταση και καθημερινά έχουμε άγριες συγκρούσεις ενώ από την Συρία πέφτουν βροχή οι ρουκέτες στο τουρκικό έδαφος με θύματα Τούρκους πολίτες..

Ενδιάμεσες εκπτώσεις στα καταστήματα μετά την αργία της Πρωτομαγιάς

Εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα - Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τα εμπορικά καταστήματα μπορεί να παραμείνουν κλειστά λόγω των αργιών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη, όταν όμως ανοίξουν ξανά, από την Τετάρτη θα σημάνουν και την έναρξη των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο