Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Η κυπριακή ΑΟΖ".



Κυπριακή Κοινότητα Μελβούρνης. 
Melbourne, Australia. 27/05/2016 
Μέρος Α'

ΕΞΟΒΕΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΣΑΝ ΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Την Κυριακή του Πάσχα στο πρωτοσέλιδο θέμα της Ελεύθερης Ώρας, επισημαίναμε στο “επί του πιεστηρίου”:
“Μας πληροφορούν ότι στο Ελληνικό Προξενείο της Μόσχας, έχει μπλοκαριστεί η χορήγηση τουριστικής βίζας σε τουλάχιστον δέκα (10) χιλιάδες διαβατήρια Ρώσων πολιτών που ενδιαφέρονται να έλθουν στη χώρα μας.

ΤΟ "ΙΨΕΝΙΚΟ ΤΡΙΓΩΝΟ" ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ

Ομαδικός ευνουχισμός της νοημοσύνης των πολιτών. Ακούγοντας χτες τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, είχα την εντύπωση ότι ζω σε άλλη χώρα, όπου πλέον πρέπει να νιώθω "μακάριος" και "αισιόδοξος", γιατί έχουμε αφήσει πίσω μας τις "κακές μέρες" και δρασκελίσαμε στο μέλλον με όρους "ευτυχίας", προσωπικής, κοινωνικής και εθνικής!

Ο ΕΡΧΟΜΟΣ ΠΟΥΤΙΝ


http://lh4.googleusercontent.com/-V1LOCYJ8smM/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAA2A/sobAGlkHyLs/s512-c/photo.jpg 

Όλοι οι σημερινοί πολιτικοί Αριστεράς-Κέντρου-Δεξιάς, έχουν μυαλά Βαγενά.

Οι Τσίπρες-Κυριάκοι-Φώφες-Σταύροι, κ.λ.π. έχουν μυαλά Βαγενά.
Τετρακόσια χρόνια σκλαβιά στους Τούρκους, λέει η Βαγενά!

Συνιστώ στην Κυβέρνηση πολυδιάστατη Οικονομική & Εξωτερική πολιτική, μέσα σε αυτόν τον τυφώνα που έχει δημιουργήσει στο πλανήτη, η ηγεσία της παγκόσμιας Σιωνιστικής Κυβέρνησης-Δικτατορίας.
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, δεν πρέπει να φύγει με άδεια χέρια.
Να του δώσουμε στρατιωτικές βάσεις, για να εξασφαλιστούμε έναντι των Τούρκων................

Πρόσκληση για την12η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων

Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 10831/27-05-2016 πρόσκληση για την 12η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Βαγίων  την   1η  ΙΟΥΝΙΟΥ  του 2016, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 19:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

Περισσότερα από 1εκατ. Ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στην Χαλκίδα

Πράσινο φως για την επέκταση του αποχετευτικού δικτύου όμβριων υδάτων της Χαλκίδας δόθηκε με την ένταξη του έργου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα. Το έργο, που εντάχθηκε στο πρόγραμμα μετά την απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, είναι προϋπολογισμού 1.126.615 ευρώ και προβλέπει την κατασκευή νέων κλάδων σε περιοχές του αστικού αστού της Χαλκίδας όπου παρατηρήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα. 

Δημοτικός Έλεγχος – Επερωτήσεις της δημοτικής παράταξης «Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης»

«ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ - ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ»
                                                                                                                        
 Θήβα 16/5/2016
Θέμα:  Δημοτικός Έλεγχος – Επερωτήσεις
Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας
       Σας υποβάλλω τις επερωτήσεις της δημοτικής παράταξης «Δήμος Θηβαίων –Ώρα  Ευθύνης» για την ειδική συνεδρίαση περί «Δημοτικού Ελέγχου–Επερωτήσεις».

Την ποδοσφαιρική ομάδα του Α.Ο. Θήβα, που κατάφερε να εξασφαλίσει την άνοδό της στη Γ’ Εθνική, συνεχάρη ο Κάδμος.

Οι Θηβαίοι επιστρέφουν στη Γ’ Εθνική ύστερα από οκτώ χρόνια, καθώς στον τελευταίο αγώνα τους επιβλήθηκαν με 1-0 του Ολυμπιακού Λαμίας κι εξασφάλισαν έτσι την άνοδο δύο αγωνιστικές πριν από τη λήξη των φετινών μπαράζ. Από τον Ε.Σ. εξέδωσαν ανακοίνωσαν, για να τους απονείμουν τα δημόσια εύσημά τους για την επιτυχία τους.

ΚΑΛΟ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΤΟ "ΟΝΕΙΡΟ ΕΝΟΣ ΓΕΛΟΙΟΥ" ΤΟΥ ΦΙΟΝΤΟΡ ΜΙΧΑΗΛΟΒΙΤΣ ΝΤΟΣΤΟΓΙΕΦΣΚΙ...

Βέβαια, για τον Αλέξη Τσίπρα, που μονίμως κρύβεται πίσω από τις πομφολυγώδεις λέξεις, και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με επικεφαλής την πολιτική καρικατούρα που ακούει στο όνομα Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Ελλάδα βρίσκεται στο τέλος της ύφεσης και ξεκινάει η ανάπτυξη. Τι να του πει ο ιδιοφυής και κορυφαίος της παγκόσμιας λογοτεχνίας, αλλά και ψυχογράφος, Ρώσος συγγραφέας Φιόντορ Μιχάηλοβιτς Ντοστογιέφσκι, που αμφιβάλλω αν έχει ποτέ διαβάσει έστω δυο αράδες από ένα βιβλίο του...

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Η παραλία της Πλάκας Δηλεσίου και φέτος με “Γαλάζια Σημαία”

Και φέτος η παραλία της Πλάκας Δηλεσίου μαζί με άλλες της Βοιωτίας, Εύβοιας και Αν. Αττικής, βραβεύτηκε με την “Γαλάζια Σημαία”, που σημαίνει “παράσημο” για καθαρά νερά και υποδομές της παραλίας, που πρέπει να τηρεί τα 33 “υποχρεωτικά και αυστηρά” κριτήρια .
 Αυτό όμως δεν σημαίνει και καθυσηχασμό από τη Δημοτική Αρχή, διότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να δεχτεί έλεγχο από τους διαχειριστές του προγράμματος και αν δεν πληρεί κάποια από αυτά, μπορεί να τη χάσει.

Οι παραλίες που απέσπασαν την “Γαλάζια Σημαία” σε Βοιωτία, Εύβοια και Αν. Αττική
ΒΟΙΩΤΙΑ
Δήμος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας
Άγιος Ισίδωρος
Δήμος Τανάγρας
Πλάκα Δηλεσίου
ΕΥΒΟΙΑ
Δήμος Χαλκιδέων
Αλυκές Δροσιάς
Λευκαντί
Αστέρια Χαλκίδας
ΑΤΤΙΚΗ 
Δήμος Μαραθώνα
Σχινιάς/Καράβι
Συγκεκριμένα: Την τρίτη θέση παγκοσμίως, ανάμεσα σε 50 χώρες, κατέλαβε η Ελλάδα, η οποία βραβεύθηκε φέτος με 430 «Γαλάζιες Σημαίες» για τις ακτές και εννέα σημαίες για τις μαρίνες.

Δηλώσεις Συμμετοχής Κατασκηνωσης Παλιομηλιάς 2016

Ο  Δήμος  Λεβαδέων   ενημέρωνει ότι  η κατασκήνωση του Δήμου στη θέση  “Παλιομηλιά Ελικώνα”,  θα λειτουργήσει το φετινό καλοκαίρι  και θα προσφέρει φιλοξενία σε παιδιά ηλικίας 8 εως και 14 ετών ( γεννημένα από 1 Ιανουαρίου 2002 εως και 31Δεκεμβρίου 2008) ,για το χρονικό   διάστημα 1 Ιουλίου 2016 - 12 Αυγούστου 2016.

Τρόφιμα σε 4.390 οικογένειες από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Τρόφιμα σε 4.390 άπορες οικογένειες και άστεγους των 25 δήμων της διένειμε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο στήριξης των ευπαθών ομάδων και κατοίκων που έχουν ανάγκη.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΟΧΗΣ ΣΤΗ ΜΕΘΕΞΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑΣ...

Είναι να τους χαίρεσαι! Αν και δύο πεισιθανάτιες πολιτικές φιγούρες σε απόλυτη συνεννόηση και ομογνωμοσύνη για πολιτική ομφαλοσκοπία και μωρολογία, με επιδόσεις στη σοφιστεία και στην πολιτική παραδοξολογία δια της διαστροφής της αλήθειας, κατόρθωσαν να υποθηκεύσουν το μέλλον της Ελλάδας.

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Σύνταξη στα 50 και για τους άνδρες που έχουν ανήλικα ή ανάπηρα παιδιά ή ανάπηρη σύζυγο

Γράφει η δικηγόρος Αθηνών Αναστασία Χρ. Μήλιου*

Μέχρι τώρα ήταν γνωστό, ότι μόνο γυναίκες δημόσιοι υπάλληλοι, μπορούσαν να βγουν στην σύνταξη,  αν είχαν παιδί ανήλικο ή ανάπηρο ή ανάπηρο σύζυγο, εφόσον έχουν συμπληρώσει το 50ό έτος της ηλικίας τους και 25 χρόνια ασφάλισης το έτος 2010.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ - «ΘΕΣΜΩΝ»

Η Ελλάδα δεν είχε ποτέ πολιτικούς ηγέτες. Ήταν όλοι μαριονέτες της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας!!!
Μετά τη καταιγίδα-ψηφοφορία στη Βουλή, η Κυβέρνηση του Τσίπρα, (πρώτη φορά αριστερά), παρέδωσε την Ελλάδα, για έναν αιώνα, σε οικονομική εκμετάλλευση, υπό τον έλεγχο των δανειστών-δυναστών του ΡΟΤΣΙΛΝΤ της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας.
Ουδεμία αντίδραση εκ μέρους των βουλευτών, ούτε από το Πρόεδρο Δημοκρατίας, στις θελήσεις του Αυτοκράτωρα ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!! Ο Αρχηγός του Κράτους  φοβήθηκε τη θέση του, φοβήθηκε τον Εβραίο τσιφούτη Βαρώνο ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!
Τέτοια υποτέλεια Προέδρου & Πρωθυπουργού είναι πρωτοφανής!!!
Κότες οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Προειδοποίηση Θ. Βενιάμη: Υπάρχουν φιλόξενα λιμάνια κι εκτός Ε.Ε.

Για τον πρόεδρο της ΕΕΕ το νέο ρεκόρ συμμετοχών στα φετινά Ποσειδώνια πιστοποιεί τη δύναμη της ελληνικής ναυτιλίας

Τον κίνδυνο φυγής του ευρωπαϊκού στόλου εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαιτίας της επιμονής των Βρυξελλών στην επιβολή “άστοχων πολιτικών” που πλήττουν την ανταγωνιστικότητα τόσο της ελληνικής όσο και της ευρύτερης ευρωπαϊκής ναυτιλίας, επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) Θεόδωρος Βενιάμης σε μήνυμά του εν όψει της διεθνούς έκθεσης Ποσειδώνια 2016.

Διαβάστε περισσότερα »


Πλους με την τριήρη

Μια υπέροχη εμπειρία
 
Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου
Συγγραφεύς – Ερευνήτρια Ναυτικής Ιστορίας

ΦΩΤΟ: Κ.E. Ιωαννίδου Περί Αλός perialos.blogspot.gr
Η τριήρης αναπαυόταν στα ήρεμα νερά του φαληρικού όρμου. Οι 170 κωπηλάτες είχαν λάβει θέσεις, χωρισμένοι σε θρανίτες, ζυγίτες και θαλαμίτες, έτοιμοι να αρχίσουν να σκάβουν την θάλασσα με τις κώπες, αμέσως μόλις τους έδινε το σήμα ο τριήραρχος μέσω του κελευστού. Οι επιβάτες είχαν λάβει τις θέσεις τους, έτοιμοι για τον απόπλου του σκάφους.

Ο ΕΛΠΙΖΩΝ ΧΑΙΡΟΝΤΑΣ ΑΠΟΘΝΗΣΚΕΙ

Χρειάστηκαν 11 ολόκληρες ώρες συζήτησης στο χθεσινό Eurogroup στις Βρυξέλλες, για να επισφραγιστεί η ταπείνωση της Ελλάδας και να ολοκληρωθεί με όρους εγγύησης για του δανειστές το "ξεπούλημα" μιας χώρας, που "ευτύχησε" να έχει το πιο λαμπερό ήλιο και να αποτελεί αποθέωση φυσικής ομορφιάς, αλλά δεν ευτύχησε να κυβερνάται από ανθρώπους με έρμα στοιχειώδους ευθύνης και ικανότητας...

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

Πρόσκληση για την εκδήλωση μνήμης της εκτέλεσης 14 παλικαριών στον Ελικώνα (Ζερίκι)



Επέστρεψαν με μετάλλια οι αθλητές S.O. Π.E. Εύβοιας από τους Αγώνες Κανόε - Καγιάκ που διεξήχθησαν στην Λίμνη Κουρνά Χανίων


Korissioi-Agones-2016_4
Κέντρο αθλητισμού για μια ακόμη φορά αποτέλεσε η πανέμορφη λίμνη στον Κουρνά Αποκορώνου.
Σε μια μαγευτική περιοχή του Δήμου Αποκορώνου Χανίων - Κρήτης,τη Λίμνη Κουρνά διεξήχθησαν οι Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics  Κανόε - Καγιάκ  2016  από 14-15 Μαΐου,  στα πλαίσια των 17ων Διεθνών "Κορίσσιων" Διασυλλογικών Αγώνων Κανόε- Καγιάκ

Η καρέκλα που γκρέμισε την Ελλάδα - η απώλεια της αξιοπρέπειας, του αυτοσεβασμού και το άλλοθι μας

Καυχόμαστε όλοι μας  ότι είμαστε  δημοκράτες και ακούμε ευχαρίστως τον κ. Πρωθυπουργό να μας  ομιλεί περί «εξόδου από την κρίση και ανάπτυξη», ότι ανήκουμε εις την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ, και ότι πρωταρχικός στόχος της Κυβέρνησης είναι η έξοδος από τα Μνημόνια. Όμως αν θέλομε να είμαστε ρεαλιστές το όνειρο αυτό δεν πρόκειται να εκπληρωθεί εφόσον δεν προηγηθεί κάτι βασικότερο. Η αλλαγή της νοοτροπίας και η κοινωνική εξίσωση με τους Ευρωπαίους, από τους οποίους απέχουμε παρασάγγες. Πολλά σχετικά παραδείγματα θα μπορούσαν να αναφερθούν. Όμως επειδή το μέγεθος του άρθρου δεν επιτρέπει μια εκτενή περιγραφή των διαφορών μας με τους Ευρωπαίους, θα περιορισθούμε σε μερικά απλά παραδείγματα.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ

Η τελευταία χαλαζόπτωση και κακοκαιρία της 21.05.2016 σε περιοχές της Βοιωτίας, όπως Λεύκτρα, Θεσπιές, Αλίαρτο, Αλυκή, Βάγια, Ακόντιο, Χαιρώνεια, Λιβαδειά, προκάλεσε μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες - κρεμμυδιών, σιταριών, κηπευτικών, αμπελιών – καθώς και σε υποδομές, δρόμους κλπ. Κατόπιν αυτών,


ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί

1.309.212 ευρώ. για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην Στερεά Ελλάδα

Τις συμβάσεις  συνολικού κόστους 1.309.212 €. για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην Στερεά Ελλάδα για το 2016 και το 2017 υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης. 

Πρόκειται για τις συμβάσεις που προβλέπουν «Παρακολούθηση από εδάφους των προνυμφών των κουνουπιών και διενέργεια από εδάφους παρεμβάσεων προνυμφοκτονίας, ακμαιοκτονίας, υπολειμματικής ακμαιοκτονίας και δράσεων προστασίας της Δημόσιας Υγείας από ασθένειες που μεταδίδονται με διαβιβαστές στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας» και «Διενέργεια αεροψεκασμών για την καταπολέμηση κουνουπιών με τη μέθοδο της προνυμφοκτονίας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας».

Η Θήβα είναι και μαθηματικά πλέον στη Γ” Εθνική

Πέρυσι έφτασε στην πηγή και νερό δεν… ήπιε. Φέτος πιο ώριμη δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Η Θήβα είναι και μαθηματικά πλέον εκεί που της αξίζει. Στη Γ” Εθνική. Οι πρωταθλητές Βοιωτίας κέρδισαν 1-0 τον Ολυμπιακό Λαμίας και εξασφάλισαν την άνοδο δυο αγωνιστικές πριν το τέλος των μπαράζ. Και τα πανηγύρια ξεκίνησαν στην πόλη της Θήβας για την ολική επαναφορά της ομάδας στα πανελλήνια πρωταθλήματα.


Διαβάστε περισσότερα »


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεδομένα της ελληνικής ΑΟΖ

Ν. Λυγερός

Σε επίπεδο υψηλής στρατηγικής είναι απαραίτητο για την Ελλάδα να έχει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Έχουμε υπογράψει το Δίκαιο της Θάλασσας από το 1982 κι έχουμε κυρώσει αυτή την υπογραφή το 1995. Μάλιστα την ίδια χρονιά ψηφίσαμε και τον Νόμο περί Υδρογονανθράκων που τροποποιήθηκε το 2011.

Λειτουργία δύο μεταπτυχιακών προγραμμάτων της (ΑΣΠΑΙΤΕ) στη Λιβαδειά


Η Δήμαρχος Λεβαδέων συναντήθηκε χθες στο Δημαρχείο με τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής της Ανωτάτης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) κ. Ιωάννη Σαριδάκη και την Επιστημονική Υπεύθυνη των προγραμμάτων κ Αικατερίνη Κασιμάτη. Επισκέφθηκαν κτιριακές εγκαταστάσεις για τη φιλοξενία, στη Λιβαδειά, των δύο αυτοχρηματοδοτούμενων μεταπτυχιακών προγραμμάτων της Σχολής:  α) “Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης” και β) “Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό”.

Ο ΕΙΠΑ-ΞΕΙΠΑ “ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ” ΤΗΣ ΜΠΥΡΑΣ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Ο Πάνος Καμμένος ζει τον προσωπικό του μύθο από την καρέκλα του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Ο οποίος έχει τεράστιες ευθύνες για τα διαπραττόμενα εγκλήματα κατά του Έθνους των Ελλήνων. Γιατί, συνομολογεί σε όλα τα ανοσιουργήματα που νομοθετούν “οι αριστεροί σύντροφοί του” κατά της Πατρίδος. Είναι συνυπεύθυνος, εκείνος και οι εναπομείναντες όμοιοί του στο κόμμα των “Εξαρτημένων Ελλήνων”, γι΄ αυτά τα εγκλήματα.

20η Έκθεση Γελοιογραφίας Λαφυστίου

Ο Δήμος Λεβαδέων, η Τοπική Κοινότητα Λαφυστίου και ο Μορφωτικός Σύλλογος Λαφυστίου, διοργανώνουν την 20η ΄Έκθεση Γελοιογραφίας Λαφυστίου .
Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 28 Μαΐου 2016 και ώρα 8:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Λαφυστίου.

Αντιψυκτικό ηλιακού θερμοσίφωνα - ο σιωπηλός δολοφόνος

Μοιραία προχειρότητα

Ένα στοιχείο της εγκατάστασης ηλιακού θερμοσίφωνα (ή άλλου ηλιοθερμικού συστήματος) στο οποίο δεν δίνεται συχνά η πρέπουσα σημασία, είναι το αντιψυκτικό υγρό στο κλειστό κύκλωμα.
Η επιλογή του αντιψυκτικού γίνεται πολλές φορές πρόχειρα και είναι πιο πιθανό η αγορά του να γίνει από ένα π.χ. χρωματοπωλείο ή μάντρα δομικών υλικών, παρά από εξειδικευμένο κατάστημα ειδών θέρμανσης, πράγμα που όπως θα δούμε παρακάτω μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα επικίνδυνο, και δεν θα ρισκάραμε σε καμία περίπτωση αν γνωρίζαμε τις συνέπειες του.

Ραγάδα πρωκτού. Ξεχάστε το χειρουργείο.


Η ραγάδα του πρωκτού αποτελεί ένα σκίσιμο στο βλεννογόνο του πρωκτού. Αυτό το σκίσιμο συνήθως προκαλείται από μία μεγάλη, σκληρή κένωση καθώς αυτή διέρχεται από τον πρωκτικό δακτύλιο, ή από αυξημένο τόνο των μυών της περιοχής. Υπάρχουν και άλλα αίτια ραγάδας του πρωκτού, αλλά αυτά είναι πολύ σπανιότερα και αφορούν πολύ συγκεκριμένες ομάδες ασθενών.

Εξοικονόμηση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από την μετεγκατάσταση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Την εξοικονόμηση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ετησίως είχε ως αποτέλεσμα η μετεγκατάσταση υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο κτίριο της ΜΕΡ.ΥΠ. στη Λαμία. Η μετεγκατάσταση πραγματοποιήθηκε με σκοπό τη μείωση του κόστους των λειτουργικών δαπανών και της εκμίσθωσης ακινήτων αλλά και την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Συγκεκριμένα:

ΑΝΗΚΟΜΕΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΗΝ ΤΩΝ ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ

Αφιερωμένο στους Ευρωληγούρηδες πολιτικούς που ακόμη πιστεύουν στο δόγμα «Ανήκομεν εις την Σιωνιστικήν  Δύσην».
                        Ανάλυση
                     
Όταν ο «Εθνάρχης» Κωνσταντίνος Καραμανλής εξήγγειλεν το δόγμα «ΑΝΗΚΟΜΕΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΗΝ» άλλες ήταν οι συνθήκες που επικρατούσαν στο Πλανήτη.
Τότε η Δύση (Η.Π.Α. –ΝΑΤΟ- & Ευρώπη), ήταν δημοκρατικές, και η Ρωσία, και άλλες χώρες, ήταν ΕΣΣΔ δηλαδή Κομμουνιστικές.

Δήμος Λεβαδέων: Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κίνησης


Ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με  τοπικούς συλλόγους, σχολές χορού και  γυμναστήρια της πόλης συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κίνησης για την προώθηση της φυσικής άσκησης και του μαζικού αθλητισμού με όλα τα θετικά οφέλη για την υγεία και την κοινωνικοποίηση των  πολιτών.  

Ο ΕΡΠΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

Η αντίθεση ανάμεσα σε μια ανάλγητη και αυταρχική πολιτική που μοιάζει να προχωρεί "θριαμβευτικά", με δρασκελισμό πλατύ. από εκπλήρωση των στόχων της σε εκπλήρωση, σε μια προοπτική μάλιστα δυσοίωνη, την οποία οι σκεπτόμενοι πολίτες οπλισμένοι με διορατικότητα έχουν μπροστά στα μάτια τους, η αντίθεση αυτή είναι το χαρακτηριστικό φαινόμενο του καιρού μας.

Φιλοζωικός Σύλλογος Λιβαδειάς: Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τις πρόσφατες δηλητηριάσεις ζώων

Ως ενεργοί φιλόζωοι πολίτες, εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τις πρόσφατες δηλητηριάσεις ζώων, δεσποζόμενων και μη. Δυστυχώς, αυτές οι δολοφονίες αποτελούν ένα ακόμη κρίκο στη μακρά αλυσίδα τέτοιων απεχθών περιστατικών. Υποστηρίζουμε πως οι φόνοι άκακων ζώων, τα οποία ούτως ή άλλως δεν ευθύνονται για τίποτα, είναι έργο ''ανθρώπων'' που έχουν χάσει κάθε επαφή με τον πολιτισμό και τον ανθρωπισμό.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 2 ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΣΕ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ «ΣΤΑΓΔΗΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ».

Σε Ερώτησή του προς τη Βουλή, ο Βουλευτής Βοιωτίας Βαγγέλης Μπασιάκος, ζήτησε να ενημερωθεί από τους αρμόδιους Υπουργούς σχετικά με τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες εφαρμογής και αξιοποίησης της «Στάγδην Άρδευσης», καθώς και για τα κίνητρα και την ενημέρωση των αγροτών για τα πολλαπλά πλεονεκτήματά της. Είναι αυτονόητη η σημασία της αξιοποίησης της «Στάγδην Άρδευσης» για λόγους οικονομίας και μείωσης κόστους παραγωγής, καθώς και περιβαλλοντικής προστασίας.
Στη σχετική απάντηση του Αν.Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Μπόλαρη αναφέρονται τα εξής:

Δήμος Θηβαίων : Ενημέρωση για την έναρξη αντιπυρικής περιόδου από 01/05/2016

Με αφορμή την έναρξη της  φετινής αντιπυρικής περιόδου από 1η Μαΐου, το τμήμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Θηβαίων υπενθυμίζει στους κατοίκους άλλα και επισκέπτες του Δήμου, τις δράσεις πρόληψης, που οφείλουν να υιοθετήσουν μέχρι τη λήξη αυτής στις 31η Οκτωβρίου, προκειμένου να αποτραπεί η εκδήλωση πυρκαγιάς :

Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Η ΚΥΠΡΟΣ ΥΠΗΡΞΕ Η ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΡΧΟΜΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Γράφαμε προ ημερών ότι: “Είναι σε όλους μας γνωστό ότι το πιο σκληρό “γεράκι” της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ ήταν και είναι ο Χένρι Κίσινγκερ. Πάντα, ακόμη και σήμερα στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, υπήρχαν και υπάρχουν δυο τάσεις. Η ακραία φασιστική – την οποία εξέφραζε ο Κίσινγκερ και οι υποστηριχτές του δόγματός του  – και η ηπιότερη, την οποία εξέφραζαν άνθρωποι που κατά κάποιον τρόπο “αγαπούσαν” την Ελλάδα.  

Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΥΘΕΝΤΙΑΣ

Παρακολουθώντας κανείς τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών στην ολομέλεια της Βουλής, όσο κι αν η ιδιοσυγκρασία του χαρακτηριζόταν από την ψυχραιμία, την ακινησία και την...ανοχή του πύθωνα, θα κατέληγε αβίαστα στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μια ακόμη κακότεχνη παράσταση της πολιτικής αυθεντίας, που έχει καταντήσει η εθνική μας κατάρα.

Η πρώτη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής στο νέο κτίριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, υπό τον Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη. Οι Αντιπεριφερειάρχες ενημέρωσαν την επιτροπή τόσο για την πορεία ολοκλήρωσης των έργων της Περιφέρειας, όσο και για της ανάγκες κάθε περιοχής. 

ΤΡΙΠΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ Σ.Δ.Υ.Μ ΘΗΒΑΣ ΣΤΟΝ 8ο "ΟΛΥΜΠΙΟ ΔΡΟΜΟ"!

Mε ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διήμερο 20-21 Μαίου 2016 ο "Ολύμπιος Δρόμος"που διοργάνωσε για 8η συνεχή χρονιά ο Διεθνής Σύλλογος Αγώνων Δρόμου Υπεραποστάσεων "ΑΕΘΛΙΟΣ".Ο "Ολύμπιος Δρόμος" είναι ένας υπερμαραθώνιος αγώνας 180χλμ,διάρκειας 28 ωρών,με αφετηρία την αρχαία Νεμέα και τερματισμό την αρχαία Ολυμπία,δύο από τα διασημότερα στάδια της αρχαιότητας.

Συγχαρητήρια Δημάρχου Θηβαίων στον Ιατρό Αργύρη Τζουβελέκη

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στον Θηβαίο Ιατρό Πνευμονολόγο Αργύρη Τζουβελέκη, ο οποίος έλαβε μία ακόμα σπουδαία διάκριση από την Ευρωπαϊκή Πνευμονολογική Εταιρεία, λαμβάνοντας το  ERS/EE RESPIRE 2 για το ερευνητικό του έργο : “Ο ρόλος των φωσφατασών ως αντιθρομβοτικοί ρυθμιστές της ομοιόστασης των ινοβλαστών σε πνευμονική ίνωση”. 

Η επιστημονική του διάκριση ήρθε ως αποτέλεσμα της εμπεριστατωμένης έρευνάς του, των κόπων και του υψηλού επιπέδου ικανοτήτων του και έκανε υπερήφανους όλους τους Έλληνες και ιδιαιτέρως την οικογένειά του και τους Θηβαίους συμπολίτες του. 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Ο.Θ. ΚΑΙ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ.

ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ,
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ,
ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ.

Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος

Χριστός Ανέστη.
Έχω γράψει από πολύ παλιά, αλλά όπως φαίνεται πρέπει να το επαναλαμβάνουμε συνέχεια γιατί τα ξεχνάμε. “Δεν πρόκειται να ξεκινήσει η “Νέα Eβραϊκή” Τάξη” τα παγκόσμια γεγονότα , αν δεν “ξεμπερδέψουν” πρώτα με τους Έλληνες.

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

ΑΝ Ο ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗ ΒΟΥΛΗ...

...Με τον απλό του τρόπο και το λιτό του λόγο θα διεκτραγωδούσε τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας, ίδια δεινά και απαράλλαχτα με εκείνα της εποχής του.

Απόλυτα επίκαιρος και σήμερα ο Μακρυγιάννης: "Πατρίδα, πατρίδα, ήσουνα άτυχη από ανθρώπους να σε κυβερνήσουν. Μόνο ο Θεός, μόνο ο αληθινός αυτός κι δίκαιος κυβερνήτης σε κυβερνεί και σε διατηρεί ακόμα...Αλήθεια, αλήθεια, πικριά που είναι!..".

Καλημέρα Γ” Εθνική!!! Η Θήβα 2-1 στην Ιστιαία

Με δυο γκολ του Δημήτρη Βεζιρτζόγλου η Θήβα πέρασε 2-1 από την Ιστιαία και άνοιξαν πλέον διάπλατα οι πόρτες της Γ” Εθνικής. Η πρωταθλήτρια Βοιωτίας έφτασε τους 7 βαθμούς με το κλείσιμο του α” γύρου και τώρα αν την Τετάρτη κερδίσει στην έδρα της τον Ολυμπιακό παίρνει και μαθηματικά το ένα εισιτήριο για την άνοδο. Η ομάδα του Γιώργου Λάμπρου ήταν καλύτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και κατόρθωσε να προηγηθεί στο πρώτο μέρος με εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Βεζιρτζόγλου στο 35* αιφνιδιάζοντας τους γηπεδούχους. 


Διαβάστε περισσότερα »


Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΟ ΥΠΑΤΟΝ ΘΗΒΩΝ

 ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ !!! ΑΠΟ ΤΟΝ '' ΥΠΑΤΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ '' ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ !!!

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ
ΥΠΑΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ
Υπατον 20 Μα'ι'ου 2016

Λεηλασία σε αποθήκη στο Πυρί Θηβών από Ρομά

Φωτογραφίες από την λεηλασία σε αποθήκη στο Πυρί Θηβών από Ρομά της περιοχής, μας έστειλε πολίτης ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Αναφέρει, ότι οι πολίτες αισθάνονται απροστάτευτοι και όποιες καταγγελίες δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα, ενώ αναρωτιέται τι κάνει η Δημοτική αρχή και η Αστυνομία για την προστασία των πολιτών και των περιουσιών  τους.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο