Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Η Κίνα κόβει την κρεατοφαγία για να σώσει τον πλανήτη

Η διάδοση της κρεατοφαγίας -μαζί με άλλες «δυτικές» συνήθειες παραγωγής και κατανάλωσης- στον αναπτυσσόμενο κόσμο συνοδεύεται από τεράστιες κλιματικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
Οι παγκόσμιες διατροφικές τάσεις προάγουν την αυξημένη κατανάλωση κρέατος τη στιγμή που για μια θερμίδα μοσχαρίσιου κρέατος χρειάζονται από μια ως οκτώ θερμίδες δημητριακών.

Ελληνική ΑΟΖ και πολιτικό κέρδος

Ν. Λυγερός

Επειδή ο μέσος πολιτικός έχει συνηθίσει να λειτουργεί μόνο και μόνο με την έννοια του πολιτικού κόστους, η συμπεριφορά του δεν είναι προετοιμασμένη στην έννοια του πολιτικού κέρδους. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος θα μείνει στην ιστορία της Κύπρου, μεταξύ άλλων βέβαια, ως ο πολιτικός που έδωσε στην Κύπρο, ΑΟΖ, μια ιδέα που δεν είχε νόημα πριν το 2004. Στη συνέχεια όλοι οι πολιτικοί του αντίπαλοι αξιοποίησαν αυτό το έργο, δίχως απαραίτητα να λένε βέβαια ότι του χρωστούν γιατί τότε του ασκούσαν σκληρή κριτική.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ...

...Είναι το φιλοσοφικό κενό μέσα στο οποίο ζει ο άνθρωπος και η ανθρώπινη κοινωνία. Την ίδια στιγμή της αμφιβολίας, της ψευδαίσθησης, της αρπακτικής διάθεσης, αλλά και μιας έπαρσης ισόθεης, αδυνατεί ο άνθρωπος να αποδεχθεί την έννοια της ευγνωμοσύνης, όταν μάλιστα του έχει διαφύγει η ίδια η "αλήθεια" του, η αλήθεια της ζωής με τα χαρακτηριστικά της που δεν μπορούν να προσδιοριστούν άμεσα.

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΙ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Οι υπηρέτες του Κοσμοκράτωρα ΡΟΤΣΙΛΝΤ, Πατριάρχες & Αρχιεπίσκοποι, Ιουδαίοι, Γραμματείς & Φαρισαίοι, που συγκεντρώθηκαν στη Κρήτη για την «ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΝ» Σύνοδο, μέχρι στιγμής ΔΕΝ κατεδίκασαν τη μετατροπή της ΑΓΙΑΣ  ΣΟΦΙΑΣ σε ΤΖΑΜΙ.

Νίκος Δόικος , ΕΕ - ΕΜΒΑΘΥΝΣΗ τώρα

Η Brexit σηματοδοτεί πολυεπίπεδες εξελίξεις . Οι θρυλούμενες αποσχιστικές κινήσεις σε Σκωτία και Βορ.Ιρλανδία και η αναμόχλευση από πλευράς Ισπανίας του ζητήματος της συνεκμετάλλευσης του Γιβλαρτάρ είναι ίσως τα πρελούδια ανακατατάξεων οι οποίες προοιωνίζονται, αν μη τι άλλο, την αλλαγή του Ευρωπαϊκού χάρτη και των πλανητικών συσχετισμών ισχύος ,κυρίως βέβαια την αλλαγή του χάρτη του Ηνωμένου Βασιλείου.

Για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση , νομίζω πως, συνιστά μοναδική ευκαιρία αφύπνισης .
Στα μέσα της δεκαετίας του ΄90 , με αποκλειστική ευθύνη των ισχυρών της Ένωσης και παρά τις ηχηρές διαφωνίες και νουθεσίες πολιτικών και διανοουμένων , χάθηκε η ευκαιρία να προχωρήσει τότε η ΕΕ στην Πολιτική Ενοποίηση , στην υιοθέτηση ενιαίας Δημοσιονομικής Πολιτικής και Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Άμυνας , αυτό που μονολεκτικά ονομάζουμε Εμβάθυνση.

Η Περιφέρεια σφράγισε το εστιατόριο στα Άσπρα Σπίτια

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των υπηρεσιών της Περιφέρειας, έπειτα από το περιστατικό μαζικής τροφικής δηλητηρίασης του περασμένου Σαββάτου, στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας.

Έπειτα από απόφαση του Περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη, οι επόπτες της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας συνέλεξαν δείγματα προϊόντων του εστιατορίου αλλά και προμηθευτών αυτού, στο πλαίσιο του υγειονομικού ελέγχου, τα οποία στάλθηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Σχολεία προς μίμηση»!!!!

Στα πλαίσια της προσπάθειάς μας για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του σχολείου μας, την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών μας και την καλλιέργεια της ευρωπαϊκής μας ταυτότητας, τρεις εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Ασωπίας βρεθήκαμε στο Ελσίνκι της Φινλανδίας και στο Ταλίν της Εσθονίας για επταήμερο σεμινάριο με θέμα «Καλές Πρακτικές στη Συγκριτική Αξιολόγηση».

ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ “ΣΥΝΩΜΟΤΟΥΝ” ΥΠΕΡ ΤΗΣ SIEMENS

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”


Η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της Πατρίδος μας αποφάσισε να συνεχιστεί η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων από τις δικαστικές αίθουσες, έως 15 Σεπτεμβρίου 2016.
Βέβαια και είναι συστατικό των δημοκρατικών χωρών η απεργία, βέβαια και είναι η απεργία αναφαίρετο δικαίωμα διαφόρων επαγγελματικών κλάδων της χώρας. Δικαίωμα όλων των εργαζομένων, που είναι το έσχατο μέσο αντίδρασής τους προς την εργοδοσία τους, όταν θίγονται ή ανατρέπονται κεκτημένα, επί δεκαετίες, εργασιακά δικαιώματα.

10η Πανελλήνια Σύνοδος ΦοΔΣΑ: «Παρόν & Μέλλον στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων» (Πρόσκληση & Πρόγραμμα)


Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΓΙΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΠΕ

Ο Βουλευτής Βοιωτίας Βαγγέλης Μπασιάκος επανέφερε στη Βουλή το θέμα της καταβολής στους δικαιούχους του ανταποδοτικού τέλους (μέσω ΔΕΗ) που προβλέπεται για τους κατοίκους Δημοτικών ή Τοπικών Κοινοτήτων, όπου λειτουργούν σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), με νέα Ερώτηση που συνυπέγραψε με άλλους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με πρώτο υπογράφοντα τον Βουλευτή Αργολίδας κ.Ανδριανό.

Το Brexit ευκαιρία για την βρετανική ναυτιλία

Εκεί που πολλοί βλέπουν καταστροφή και “αχαρτογράφητα νερά” ο ναυτιλιακός κόσμος της Βρετανίας κι όχι μόνο βλέπει προκλήσεις και ευκαιρίες για αύξηση της κερδοφορίας, μετά την ιστορική απόφαση του βρετανικού λαού κατά 51,9% να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο χθεσινό δημοψήφισμα.

Χαρακτηριστική του κλίματος είναι η δήλωση του Dr Martin Stopford, πρόεδρου του ναυλομεσιτικού οίκου Clarkson Research, που αποκάλεσε την είδηση “μια συναρπαστική προοπτική, διότι, όπως κάθε Έλληνας εφοπλιστής ξέρει, η αλλαγή δημιουργεί ευκαιρίες”.

ΠΕΝΗΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΘΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Πενήντα Πέντε Λιμενικοί της Λέσβου θα εκπαιδευτούν  φέτος στη διαχείριση επειγόντων περιστατικών και τραύματος στο πλαίσιο του προγράμματος  «Υποστήριξη Ζωής στο Αιγαίο» .
Το πρόγραμμα «Υποστήριξη Ζωής στο Αιγαίο», υλοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά. Aπευθύνεται στο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό των Νησιών του Αιγαίου, στις γυναίκες και τους άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και στους πολίτες. Εκπαιδεύει στη διαχείριση επειγόντων και τραύματος.

Χορωδία Αγίου Θωμά Τανάγρας: Αφιέρωμα στους Σταύρο Κουγιουμτζή - Μάνο Λοϊζο

Η Χορωδία Αγίου Θωμά Τανάγρας
παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στους
Σταύρο Κουγιουμτζή και Μάνο Λοϊζο
υπό τη διεύθυνση του Σταμάτη Φουντουζή.
Συμμετέχει το τμήμα χορού του 
Πολιτιστικού & Περιβαλλοντικού 
Συλλόγου Αγίου Θωμά

ΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ

Πρόλογος
Για τη νέα γενιά των Ελλήνων που δεν γνωρίζουν τα ιστορικά γεγονότα για τους Αλβανούς Τσάμηδες, παραθέτουμε τα εξής.

Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Θηβαίων

Με την υπ' αρ. 160/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων συγκροτήθηκε η Επιτροπή Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης, ως συμβουλευτικό όργανο του Δήμου, όπως προβλέπεται στην παρ. 2 του άρθρου 70 του Ν. 3582/2010.
Μετά και από την εξέταση των αιτήσεων που κατατέθηκαν- έπειτα από πρόσκληση του Δήμου Θηβαίων που δημοσιεύθηκε στις 22/2/2016- μέλη της επιτροπής ορίστηκαν οι ακόλουθοι:

Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Λιβαδειάς


Την Τετάρτη 29 Ιουνίου στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας, θα πραγματοποιηθεί τελικά η συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Λιβαδειάς, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που αναμένεται να επικρατούν στην περιοχή, από το απόγευμα του Σαββάτου.  Ώρα έναρξης 21:15. Είσοδος ελεύθερη. 
Με μια ξεχωριστή συναυλία, οι μαθητές και οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Λιβαδειάς θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους της φετινής σχολικής περιόδου. 

Παρελήφθησαν από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας 20 τόνοι τροφίμων που συγκεντρώθηκαν από το «’Ολοι μαζί μπορούμε»

Παρελήφθησαν από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας 20 τόνοι τροφίμων που συγκεντρώθηκαν από το «’Ολοι μαζί μπορούμε» και τον «ΣΚΑΪ». Τα τρόφιμα θα διατεθούν από την Περιφέρεια, μέσω των Μητροπόλεων και των Κοινωνικών Δομών μας, σε οικογένειες και πολίτες των πέντε νομών, που έχουν ανάγκη. 

Ημερίδα του ΤΕΕ για την ανεξάρτητη ανάπτυξη της Νοτιοανατολικής Μεσογείου

Σημαντική εκδήλωση εξωστρέφειας, ανάπτυξης, καινοτομίας και συνεργασίας διοργανώνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016, σε συνεργασία με το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου και την Ένωση Αρχιτεκτόνων και Μηχανικών Ισραήλ (Association of Engineers, Architects and Graduates in Technological Sciences in Israel). Τίτλος της:

ΣΗΜΕΡΑ οι "Ωδές του Πινδάρου" σε μελοποίηση Γ. Χατζηχρονόγλου στο Συνεδριακό Κέντρο




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΦΟΒΟΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ "ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΑ"

Και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Μ. Βρετανία απέδειξε ότι λαοί με ιστορικό παρελθόν, ανεξάρτητα των όποιων αμεσοπρόθεσμων ή βραχυπρόθεσμων συνεπειών της απόφασής τους και σε "μετωπική" σύγκρουση με τα όποια πρόσκαιρα συμφέροντα, δίνουν το "στίγμα" της ιστορικής τους αλήθειας. Χωρίς η αντίδρασή τους να μένει σε θεωρητικό επίπεδο, είτε από αδράνεια της σκέψης, είτε από αδιαφορία προς τη γόνιμη συνέχεια του λογισμού.

ΑΟ ΘΗΒΑ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ Κ20 ΣΤΙΣ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΘΗΒΑΣ!

Έκλεισε το πρώτο φιλικό για τον ΑΟ ΘΗΒΑ στις 13 Αύγουστου και ώρα 17:00 στο δημοτικό στάδιο Θήβας με τον Ατρόμητο Αθηνών Κ20. Η ώρα του συγκεκριμένου φιλικού μπορεί να αλλάξει ανάλογα τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν την περίοδο εκείνη. Αναμένονται να κλείσουν και άλλα φιλικά τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα.

 Α.Ο ΘΗΒΑ

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Συντετριμένος ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, στην παραλία Διστόμου που έγινε η δηλητηρίαση

Στην κακιά στιγμή αποδίδει το περιστατικό της ομαδικής δηλητηρίασης με τα τραγικά αποτελέσματα, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος στο οποίο πραγματοποιήθηκε το γλέντι της μοιραίας βάπτισης στην παραλία Διστόμου.

Ζητά συγνώμη και συντετριμένος εκφράζει τη λύπη του ενώ αναμένει, όπως υποστήριξε, τα αποτελέσματα των ελέγχων προκειμένου και ο ίδιος να διαπιστώσει απο τι προκλήθηκε το κακό.

video

Βιβλιοπαρουσίαση, στη Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄


   H Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄ σας προσκαλεί στη παρουσίαση του  βιβλίου  του  Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου, με τίτλο:    

Γιάννης Κόρδατζης: Ως εδώ….Κε Δήμαρχε

Με έκτακτη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 24/6/2016 η Δημοτική Αρχή επαναφέρει το θέμα του «ορισμού εκπροσώπου του Δήμου Θηβαίων στη Γενική Συνέλευση του Φο. Δ.Σ.Α.»  το θέμα αυτό ήδη συζητήθηκε στην χθεσινή Συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 22/6/2016 όπου απορρίφτηκε ως κατεπείγον. 

Επειδή:

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΡΟΙΔΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑ

Ενώ εκτός Ελλάδας οι καταιγιστικές εξελίξεις διαμορφώνουν ένα νέο διεθνές περιβάλλον, εντός της χώρας τούτης των επιχρυσωμένων λόγων και της ανυπαρξίας πολιτικού έργου, η Βουλή δεν βουλεύεται, αλλά βολεύεται και πονηρεύεται. Με τις πολιτικές "καρικατούρες" να επινοούν και να "μεθοδεύουν" τρόπους αποπροσανατολισμού των πολιτών.

Πόσο δούλεμα έχουμε φάει στο κράτος που ζούμε;

Η ανάρτηση αναφέρεται στις πρωτοβουλίες για προσέλκυση των νέων στο ναυτικό επάγγελμα. Γνωρίζετε ότι στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν. πρώην Εμποροπλοιάρχων), οι φοιτητές δεν έχουν καμία σίτιση ; Ούτε ένα υποτυπώδες γεύμα ; Σε όλες τις σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ υπάρχει σίτιση. Αυτοί οι φοιτητές είναι δεύτερης κατηγορίας ; Οι ΑΕΝ ανήκουν στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, δηλαδή στο Υπουργείο της χώρας με τον μεγαλύτερο εμπορικό στόλο παγκοσμίως. Και δεν είναι ικανοί να προσφέρουν ούτε ένα τόστ την ημέρα στους μελλοντικούς αξιωματικούς του Εμπορικού μας Ναυτικού.

Έκτακτη συνεδρίαση ΔΣ Θηβαίων

Σας καλούμε όπως προσέλθετε σε δημόσια κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Βαγίων, στις  24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 ημέρα  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  και ώρα 18:00  για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων  επί των παρακάτω  θεμάτων :

Δήμος Θηβαίων : Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών λόγω κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς

Με την υπ' αριθ. 173/23-6-2016 απόφαση της Αντιπεριφερειάρχου της Π.Ε. Βοιωτίας και λαμβανομένου υπόψη τον από 23/6/2016 Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γ.Γ.Π.Π. (κατηγορία 4) που ισχύει για την Παρασκευή 24/6/2016,   ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ  η  κίνηση και η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών από την 12η βραδινή της 23ης Ιουνίου, ημέρα Πέμπτη, έως και την 12η βραδινή της 24ης Ιουνίου,  ημέρα Παρασκευή,  στις  ακόλουθες περιοχές του Δήμου Θηβαίων:

Απολογισμός του προγράμματος σίτισης στα σχολεία

Ολοκληρώθηκε, ταυτόχρονα με την εφετινή σχολική περίοδο, το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής στα σχολεία της Στερεάς Ελλάδας. Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και υλοποιήθηκε από το Ινστιτούτο «Prolepsis».

Στην περίοδο υλοποίησης συμμετείχαν 47 σχολεία της περιφέρειας και διανεμήθηκαν 149.350 γεύματα σε 3.159 μαθητές.

Συνεχίζει με επιτυχία η ΔΗ.Κ.Ε. Θήβας τα προγράμματα πρόληψης

Στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου, που υλοποιούνται από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Θηβαίων, διά του Κέντρου Προληπτικής Ιατρικής & Δημόσιας Υγείας, πραγματοποιήθηκαν οι εξής δράσεις:  

Περισσότερα από 1 εκατ. Ευρώ για τα έργα στο Οδικό Δίκτυο Φθιώτιδας

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, η σύμβαση που αφορά στα έργα συντήρησης και επισκευής στο Οδικό Δίκτυο Φθιώτιδας. Πρόκειται για παρεμβάσεις κόστους  1.146.725,29 ευρώ και περιλαμβάνουν:

"Ωδές του Πινδάρου" - Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 στη Θήβα





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Πρόσκληση: Η Φραγκοκρατία στη Βοιωτία και στη Θήβα

Ο Σύλλογος Οι Φίλοι του Βιβλίου Θήβας σας προσκαλεί 
στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας , το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016 και ώρα 8.30 μ.μ στη διάλεξη με θέμα: ** Φραγκοκρατία στη Βοιωτία και στη Θήβα . Ο τρομερός 14ος  αιώνας (1311-1403 Βουργουνδοί,  Καταλανοί,  Ατζαγιόλι, Μαύρος Θάνατος, Αρβανίτες, Οθωμανοί** 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΜΠΕΛΟΧΩΡΙΟΥ

Η Χορωδία Γυναικών Αμπελοχωρίου σας προσκαλεί στην << 4η Συνάντηση Χορωδιών >>
η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 και ώρα 8:00 μ.μ στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αναλήψεως Αμπελοχωρίου. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν :

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΕΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ή …

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Συνεχίζονται τα παιχνίδια Εξουσίας από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Γράφαμε στην Ελεύθερη Ώρα την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016, στο άρθρο μου «Η “Αγία Τριάδα” της Ραφήνας»:
“Έφθασε προσφάτως η πληροφορία, πως, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, συναντώνται τακτικότατα στο σπίτι του Κώστα Καραμανλή στη Ραφήνα, με άκρα μυστικότητα.
Λέγεται, ότι οι σχέσεις τους είναι άριστες.

Διήμερη μουσικοχορευτική εκδήλωση στην πλατεία Κοντίτο Θήβας.


Αντιναρκωτικό φεστιβάλ στη Λιβαδειά

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το παράρτημα Βοιωτίας του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (Ε.ΣΥ.Ν.) θα διοργανώσει αντιναρκωτικό φεστιβάλ στη Λιβαδειά, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών, την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016 και ώρα 8:30 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.
Το αντιναρκωτικό Φεστιβάλ ξεκίνησε πριν από 11 χρόνια και πραγματοποιείται ανελλιπώς  με επιτυχία, αναδεικνύοντας  πως για κάθε νέο άνθρωπο ο αγώνας για το δικαίωμα στον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τον δημιουργικό ελεύθερο χρόνο, για το δικαίωμα στη μόρφωση και τη δουλειά είναι ο σίγουρος δρόμος που τον απομακρύνει  από τα ναρκωτικά.

Η ΚΟΞ “ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ” ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε.

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Από την επομένη ημέρα των εκλογών στο Ηνωμένο Βασίλειο (7 Μαίου 2015), στήθηκε ένα σκηνικό τρόμου ατό όλους τους πολιτικούς φιλοευρωπαϊστές αναλυτές, μπροστά στην απόφαση των Βρετανών να εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Γιατί, μια τέτοια απόφαση θα παρακινούσε και άλλους λαούς της ΕΕ, οι οποίοι πλήττονται βάναυσα από την υφεσιακή πολιτική του γερμανικού ιμπεριαλιστικού άξονα - που διαφεντεύει από άκρο σε άκρο την ΕΕ -, για να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. Έτσι, πάση θυσία πρέπει το Ηνωμένο Βασίλειο να παραμείνει στον Ευρωπαϊκό – μαφιόζικο - Συνασπισμό.

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΘΡΟΙΣΜΑ ΔΙΑΔΟΧΙΚΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ

Αν και το επίμαχο ζήτημα της εξόδου της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαική Ενωση αφήνει σχεδόν αδιάφορους τους περισσότερους Ευρωπαίους της Ηπειρωτικής Ευρώπης, εντούτοις το αποτέλεσμα του αυριανού δημοψηφίσματος στη Βρετανία, ιδίως στην περίπτωση του Brexit, θα επιφέρει προοδευτικά άρδην αλλαγές στη "φυσιογνωμία" της Ε.Ε.

Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑ ΜΑΣ

Αφού όλα "πήγαν καλά" με την αξιολόγηση του προγράμματος, αφού οι "σκληρές διαπραγματεύσεις" οδήγησαν σ' ένα "αξιοπρεπές" αποτέλεσμα για τους "τιμωρημένους" Ελληνες, αφού παρουσιάστηκε από τα πρωθυπουργικά χείλη το κυβερνητικό σχέδιο της "δίκαιης ανάπτυξης", αφού ο Αλέξης Τσίπρας και σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία υποδέχθηκε πρόσφατα τον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, χωρίς να αποφύγουν δεξιώσεις και "καλέσματα" σε κότερο περιφερόμενης κυρίας της "υψηλής κοινωνίας", αφού ο Γιουγκέρ με την παρουσία του σήμερα στην Αθήνα επισφραγίζει την "αρτιότητα" των κυβερνητικών επικύψεων, είναι καιρός να αρχίσει η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο και την αναθεώρηση του Συντάγματος...

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Αγροτική οικονομία και ζεόλιθος".



Πνευματικό κέντρο Πάνω Καλεσίων, Κρήτη. 
Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

Εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Θήβας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών




Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού των εγκαινίων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών
Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016, ώρα 21:00 Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

Εκδήλωση της ΕΦ.Α. Βοιωτίας και του Λυκείου Ελληνίδων Θήβας:
“Ελληνική Ενδυμασία: Ένα σύντομο ταξίδι στο χρόνο”


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Εγκαινιάστηκαν τα νέα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης “Πρόταση Ζωής” στη Θήβα

Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 τα εγκαίνια των νέων γραφείων του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Βοιωτίας “Πρόταση Ζωής” στη Θήβα. Τα εγκαίνια τέλεσε ο πατέρας Γεώργιος Παπαγεωργίου, μεταφέροντας και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεωργίου.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ

Για τον Υπουργό Υγείας.

ΘΕΜΑ: Επαναφορά των προβλημάτων λειτουργίας των Νοσοκομείων Βοιωτίας, με έμφαση τώρα στην αναστολή λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Θήβας και στις δυσλειτουργίες εφημεριών.

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Επιστήμη, Συνειδητότητα και Άνθρωπος - Video ομιλιών Μηνά Καφάτου και Μάνου Δανέζη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με θέμα: «Επιστήμη, Συνειδητότητα και Άνθρωπος: πώς η σύγχρονη επιστήμη συναντά την αρχαία φιλοσοφία» με ομιλητές: τον Μηνά Καφάτο, Καθηγητή Υπολογιστικής Φυσικής, Chapman University, ΗΠΑ και τον Μάνο Δανέζη, Επίκουρο Καθηγητή Αστροφυσικής, ΠανεπιστήμιοΑθηνών.

Τα πάθη του τοπικισμού

Ν. Λυγερός

Με τον ελληνικό ζεόλιθο αποκαλύπτονται όλο και περισσότερα θέματα που ανήκουν στο παράλογο. Πριν χρόνια παλεύαμε για να γίνει για πρώτη φορά εξόρυξη στην Ελλάδα, και ειδικά στη Θράκη, για ν’ αναπτυχθεί η περιοχή μ’ ένα στοιχείο που έχει εθνική εμβέλεια. Για χρόνια η ελληνική γραφειοκρατία καθυστέρησε αυτήν την εξέλιξη με αποτέλεσμα να μην πιστεύουν πια οι κάτοικοι της περιοχής ότι κάποτε θα γίνει κάτι. Τελικά ζήσαμε μια αλλαγή φάσης με άλλες περιοχές, διαφορετικές από την αρχική, αλλά πάντα κοντά στα Πετρωτά.

Τα ξημερώματα της Τρίτης το θερινό ηλιοστάσιο - Θα συμπέσει με την πανσέληνο

Πού μπορείτε να απολαύσετε τα φαινόμενα

Μετά από 70 χρόνια τα δύο αστρονομικά φαινόμενα θα συμπέσουν

Μπορεί ο καύσωνας των τελευταίων ημερών να θυμίζει σε όλους μας ότι βρισκόμαστε πλέον στο καλοκαίρι από αστρονομικής άποψης, όμως, αυτό θα συμβεί τα ξημερώματα της Τρίτης και συγκεκριμένα στις 01:34 ώρα Ελλάδος.

«ΠΑΝΟΡΘΟΞΟΣ» ΣΥΝΟΔΟΣ

Η ΑΓΙΑ  ΚΑΙ  ΜΕΓΑΛΗ  ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ  ΣΥΝΟΔΟΣ  ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ  ΚΑΙ  Η   «ΠΑΝΟΡΘΟΞΟΣ» ΣΥΝΟΔΟΣ  
Ο Παναγιώτατος Κ.Κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ αντί να ασχολείται  με την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, πήγε στη Κρήτη για την «ΠΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟ».......        
Τελικά πήγανε στη Κρήτη όλες οι υποδουλωμένες στους Σιωνιστές Κοσμοκράτορες του ΡΟΤΣΙΛΝΤ,
Ορθόδοξες Εκκλησίες.

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ "ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ" ΤΟΥΣ...

...Γράφονται τούτες οι αδρές γραμμές. Για όσους βρίσκονται σ' αυτό το παλλόμενο αντιφατικό, οργισμένο κέντρο, διεκδικώντας μερίδιο της αλήθειας και δεν παρατηρούν απλώς την κοινωνική επιφάνεια, αλλά εμπλέκονται σ' έναν αδιάκοπο και αδιάλλακτο αγώνα. Και πολύ περισσότερο σ' όσους βιώνουν την εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας και διαπιστώνουν την ποίηση του απλού πόνου, μια ποίηση του ανθρώπινου.

Ψαρού: Τα μπάνια της χλιδής και των "φτωχών"

Ψαρού, Μύκονος: Ένα νησί, μια παραλία, δύο... κόσμοι. Οι υπερπολυτελείς ξαπλώστρες από μαόνι από τη μια, η πετσέτα στην άμμο και οι συνηθισμένες ξαπλώστρες από την άλλη. Εξεζητημένο σέρβις από τη μια, σελφ σέρβις από την άλλη. 90 ευρώ οι δύο ξαπλώστρες και η ομπρέλα από τη μια, 20 από την άλλη. 8 ευρώ ο φρέντο από τη μια, 4 από την άλλη. Με μια φράση -όπως πιστοποιεί το βίντεο- τα μπάνια της χλιδής κι εκείνα των φτωχών σε μια τόση δα σπιθαμή γης...

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο