Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Ευχαριστήριο προέδρου Τ.Κ. Αγ. Θωμά Σωτήρη Κοκόση

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Θωμά Σωτήρης Κοκόσης ευχαριστεί όλους τους κατοίκους του χωριού και της ευρύτερης περιοχής, που με τη συνδρομή τους βοήθησαν να ολοκληρωθεί το νεότευκτο ξωκλήσι του Αγίου Αντωνίου στη περιοχή της Αγίας Τριάδος.
Με πρωτοβουλία του Κωνσταντίνου Γ. Κοκόση ξεκίνησαν οι διαδικασίες ανέγερσης τον περασμένο Απρίλιο και ήδη σήμερα βρίσκεται στη φάση της εσωτερικής αγιογράφησης από τον Παρασκευά Λεβαντή.
-------------------------------------------------------------------
Η συχωριανή μας φιλόλογος Ευτυχία Σύρμα σε μια καταγραφή της το έτος 1968 αναφέρει τα κάτωθι:

Σε «καραντίνα» 12 δήμοι, λόγω ελονοσίας - Χαλκίδα και Θήβα στη λίστα

Σε προσωρινό αποκλεισμό από οποιαδήποτε αιμοδοσία βρίσκονται οι κάτοικοι, εργαζόμενοι αλλά και επισκέπτες περιοχών 12 δήμων της χώρας. Ο λόγος για τον οποίο οι περιοχές αυτές τέθηκαν σε «συναγερμό» από τους υπευθύνους του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας και του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων είναι ο εντοπισμός κρουσμάτων ελονοσίας, μιας νόσου που από το 2009 και μετά απασχολεί όλο και πιο συχνά τις υγειονομικές αρχές, καθώς σε ετήσια βάση καταγράφονται περιστατικά εγχώριας μετάδοσής της.

Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία που συλλέγει το ΚΕΕΛΠΝΟ, από τις αρχές του έτους έως τα μέσα Αυγούστου είχαν δηλωθεί στο Κέντρο 65 κρούσματα ελονοσίας, εκ των οποίων τα 61 έχουν χαρακτηρισθεί εισαγόμενα – που σημαίνει ότι οι ασθενείς είχαν προσβληθεί σε χώρα του εξωτερικού. Από τα 61 εισαγόμενα κρούσματα ελονοσίας, τα 50 αφορούσαν σε μετανάστες από ενδημικές χώρες (43 από χώρες της Ινδικής χερσονήσου και επτά από χώρες της Αφρικής), και τα 11 κρούσματα αφορούσαν σε ταξιδιώτες που επέστρεψαν από ενδημική χώρα της Αφρικής. Από τα 50 κρούσματα σε μετανάστες, τα 8 καταγράφηκαν σε κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε νησιά του Βορείου Αιγαίου.

ΟΛΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΟΟΔΟ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ Η "ΠΡΟΟΔΟΣ"...

...Περιέχει την ευτυχία και τη δυστυχία μαζί του σύγχρονου ανθρώπου. Αισθάνεται γι'αυτήν υπερηφάνεια, αλλά και δέος, φόβο και αγωνία. Τον οδηγεί στον "έβδομο ουρανό", αλλά τον κατεβάζει και στα έγκατα του Αδη.

Και ενώ γνωρίζει τους νόμους της ύπαρξης του ατόμου της ύλης και τη σύνθεσή του, ενώ κατορθώνει να τους θέτει στην υπηρεσία του για την όλο και περαιτέρω κατάκτηση του διαστήματος κι όχι μόνο, αγνοεί τα πλέον απλά και ουσιώδη πράγματα, που είναι γύρω του και μέσα του. Αγνοεί ακόμη, κατά μεγάλο μέρος, το μυστήριο της μητέρας και τροφού Γης, όπως και της αβύσσου των Ωκεανών και τον αιφνιδιασμό του Εγκέλαδου.

Υπεροψία και μέθη

Καθ' όλη την διάρκεια της μαθητικής θητείας, στο μάθημα της ιστορίας, οι μαθητές διδάσκονται τα σπουδαία και τρανά επιτεύγματα των αρχαίων Ελλήνων. Μαθαίνουν για τις ένδοξες μάχες στις Πλαταιές, στις Θερμοπύλες, στα Γαυγάμηλα, μαθαίνουν για τον Ικτίνο και τον Καλλικράτη, για αρχαίους φιλόσοφους όπως ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης και ο Σωκράτης. Διδάσκονται την Αθηναϊκή Δημοκρατία, την Χρυσή εποχή του Περικλή, την κατάκτηση της Ασίας και των βαρβάρων από τον Μέγα Αλέξανδρο, την ναυμαχία της Σαλαμίνας, τον Πελοποννησιακό Πόλεμο, και άλλα πολλά βαρυσήμαντα θέματα.
 Σαφώς, όταν κάποιος γνωρίζει όλα αυτά τα επιτεύγματα, των ανθρώπων που κάποτε ζούσαν σε αυτόν τον τόπο, νιώθει μεγάλο θαυμασμό και περηφάνια, για τον βασιλέα Πύρρο που κατατρόπωσε τους Ρωμαίους, για τον Λυκούργο και τους νόμους του, για τον Επαμεινώνδα που έκανε την Θήβα ηγεμονεύουσα της Ελλάδας, και για όλα αυτά τα πολλά και θαυμαστά επιτεύγματα.

Νέα βήματα για τον άνθρωπο που «ανέστησε» την ΙΖΟΛΑ

Αν και πολλοί εκτιμούσαν ότι η αναβίωση του ιστορικού brand ηλεκτρικών συσκευών ΙΖΟΛΑ, αποτελούσε ένα  υψηλού ρίσκου επιχειρηματικό βήμα, για τον εμπνευστή της Γιώργο Δημητρίου, της ομώνυμης εταιρείας Γ. Ε Δημητρίου, εντούτοις το εγχείρημα έχει στεφθεί με επιτυχία. 
Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας η ανταπόκριση του ελληνικού αγοραστικού κοινού για τις λευκές συσκευές με το σήμα ΙΖΟΛΑ είναι ικανοποιητική.
Και αυτό γιατί, όπως υποστηρίζουν, οι συσκευές ΙΖΟΛΑ (σ.σ κατασκευάζονται σε εργοστάσιο της Πολωνίας) διατηρούν την ποιότητα που τις είχε κάνει να ξεχωρίζουν στο παρελθόν, ενώ η τιμή τους είναι αρκετά προσιτή. 
Να σημειωθεί ότι ο Γ. Δημητρίου ανέλαβε να αναστήσει την ΙΖΟΛΑ πριν από ένα χρόνο, παίρνοντας το σήμα από την εταιρεία Ελίντα

Αυγουστιάτικο Φεγγάρι 2016 στην Αλυκή, από τον Σύλλογο "Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας"


Δημοτικό Διαμέρισμα Αλυκής Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Ο πρόεδρος του Συλλόγου '' ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΝ ΘΗΒΑ'Ι'ΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΣΙΑΣ '' Γιώργος Πέππας, αφού καλωσόρισε τον κόσμο που παρεβρέθηκε στην εκδήλωση, δήλωσε «Αποφασίσαμε φέτος να την πραγματοποιήσουμε εδώ στην Αλική, επειδή πιστεύουμε ότι ένας πολιτιστικός σύλλογος οφείλει να μην περιορίζεται στα αστικά κέντρα, αλλά να οργανώνει εκδηλώσεις και στην περιφέρεια.    

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Το Πρόγραμμα των ΠΙΝΔΑΡΕΙΩΝ από 20 έως 25 Αυγούστου






Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2016 - Συναυλία Θανάση Βούτσα, την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Συναυλία Θανάση Βούτσα

Με οδηγό την πρώτη του δισκογραφική δουλειά από την Μικρή Άρκτο, τη δισκογραφική εταιρία που αναδεικνύει πάντα αξιόλογους νέους καλλιτέχνες (Νατάσσα Μποφίλιου, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Θέμη Καραμουρατίδη κ.α), ο Θανάσης Βούτσας ως γνήσιος εκπρόσωπος της νέας γενιάς ερμηνευτών, θα παρασύρει το κοινό με τη φωνή του σε μουσικά μονοπάτια που σε χορταίνουν συναίσθημα και ψυχή.

Κατοχικά σύνδρομα

Σε κάθε κατοχικό καθεστώς, η αντίσταση ονομάζεται τρομοκρατία. Το είδαμε με τους σοβιετικούς, με τους ναζί, με τους οθωμανούς, με τους μαοϊστές. Αυτή η ορολογία ανήκει στα κατοχικά σύνδρομα και χρησιμοποιείται κατά κόρον από την προπαγάνδα της εξουσίας, ειδικά όταν αυτή έχει επιβληθεί με βάρβαρο τρόπο πάνω σ’ έναν πληθυσμό που δεν την έχει επιλέξει. Το τουρκικό καθεστώς, που προσπαθεί να πείσει τη Διεθνή Κοινότητα ότι πρόκειται για μια δημοκρατία, αλλά τελικά πείθει μόνο και μόνο τους ραγιάδες, προσποιείται ότι παλεύει ενάντια στην τρομοκρατία, ενώ χτυπά μόνο τους Κούρδους. Επίσης τώρα βλέπουμε όλο και περισσότερα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η τουρκική εξουσία χρηματοδοτεί και διαχειρίζεται τρομοκρατικές ομάδες. Μάλιστα γι’ αυτόν τον λόγο τα έχει τόσο καλά με την τρομοκρατική οργάνωση Daesh. Αλλά δεν μπορεί να τα κάνει όλα και να κοροϊδεύει τους πάντες μ’ έναν τρόπο τόσο αφελή.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ

Το Ισραηλιτικό Κέντρο αποφάσεων των Η.Π.Α. αποφασίζει για όλα τα συμβαίνοντα στο πλανήτη.
Το Εβραϊκό Κέντρο αποφάσεων των Η.Π.Α. είναι μέλος της παγκόσμιας Σιωνιστικής Κυβέρνησης.
Τα άλλα μέλη είναι οι ΡΟΤΣΙΛΝΤ,-ΡΟΚΦΕΛΕΡ,- GOLDMAN SACHS,-MORGAN,- SOROS,-WARBURG,- KUHN,-LOEB,-LAZARD, κ.λ.π. Έχουν συμβούλους τους κυρίους KISSINGER, BREZINSKI, και όλα τα Εβραϊκά THINK TANKS των Η.Π.Α.

Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΟΧΗΣ

Ευτελίστηκαν δοκιμασμένες αξίες. Φυλλορροεί συνεχώς η έννοια της σοβαρότητας. Αδυνατίζει η κρηπίδα της αλήθειας. Επέρχεται η καθίζηση σχεδόν σ' όλα τα επίπεδα της κοινωνικής ζωής.

Και ο μέσος πολίτης μ' όλα τα δομικά στοιχεία της μικροαστικής νοοτροπίας, ανασφαλής και φοβισμένος, αλλά και προσδεμένος στις συνήθειές του, αποφλοιωμένος από κάθε αισθητική στο χώρο της πολιτικής, της κοινωνίας και του αμιγώς προσωπικού του περιβάλλοντος, έχοντας αποδεχθεί ως δεδομένα ό,τι του προσφέρουν και όπως του τα προσφέρουν, βρίσκεται αντιμέτωπος με τη σιωπή των τετελεσμένων.

Υπό το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου άνοιξε η αυλαία των πολιτιστικών εκδηλώσεων “Πινδάρεια 2016” στη Θήβα

Επίσημη πρώτη για τα Πινδάρεια 2016 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών
Υπό το φως της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου και ήχων έντεχνων αγαπημένων τραγουδιών άνοιξε η αυλαία των πολιτιστικών εκδηλώσεων “Πινδάρεια 2016” στη Θήβα, στον κατάμεστο από κόσμο αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών.

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Μεγάλη Συναυλία: Θέμης Αδαμαντίδης-Πίτσα Παπαδοπούλου στο Θέταρο Μοσχοποδίου Θήβας

Π Ι Ν Δ Α Ρ Ε Ι Α 2016 

Δ.Ο.Θ. - Α.Ο. Η ΘΗΒΑ 

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙΟΥ ΤΡΙΤΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ - ΩΡΑ 9:00μ.μ 

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ 

ΘΕΜΗΣ ΑΔΑΜΑΝΤΙΔΗΣ 

Θανάσης Σκούμας: Ανοικτή Επιστολή προς τον κ. Δήμαρχο Θηβαίων


Ένα χρόνο μετά την λήψη της απόφασης 266/2015 του δημοτικού συμβουλίου, ποιος θα την εκτελέσει; 
Στις 2-9-2016 συμπληρώνεται ένας χρόνος από την λήψη της απόφασης με αριθμό 266/2-9-2015 του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας, που εξουσιοδότησε το δήμαρχο Θηβαίων να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να παύσει αμέσως το κλείσιμο, από την ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ ΑΕ, του κοινοχρήστου δρόμου (που κλείστηκε την 1-9-2015) και που οδηγεί στον όρμο και την παραλία της Νούσας. Ήδη εκδόθηκε το πόρισμα (η με αριθμό 6/22-07-2016 διαμεσολάβηση) της συμπαραστάτη του δημότη, που ζητά την εφαρμογή της 266/2015 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ

Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 17602/18-8-2016 πρόσκληση για την 17η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στην αίθουσα «ΑΡΜΟΝΙΑ» του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας,  στις  22  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ του 2016, ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 17:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

Η ΔΥΝΑΜΗ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΩΣ ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Παρακολουθώντας τις διεθνείς εξελίξεις με επίκεντρο τα κατά καιρούς γεγονότα σε διάφορες "εύφλεκτες" περιοχές, οι σκέψεις μου ωθούνται προς τον Ηράκλειτο. Δεν είναι βέβαια οι "αριστοκρατικαί ιδέαι" του φυσικού φιλοσόφου ως αντίδραση κατά της παρακμής του ελεύθερου πολιτεύματος στην εποχή μας.Ούτε συνδέεται η προτίμησή μου προς τον σκοτεινό Εφέσιο με το θαυμασμό που είχαν γι' αυτόν ο Νίτσε και ο Λασάλ.

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Ύστατη έκκληση του Δήμου Θηβαίων στον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για ενίσχυση της Αστυνομικής Δύναμης στη Θήβα

Θερμή και ύστατη έκκληση ανταπόκρισης στο αίτημα του Δήμου Θηβαίων για ενίσχυση της Αστυνομικής Δύναμης των τμημάτων της Θήβας υπέβαλε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα, μέσω επιστολής του, γνωρίζοντάς του τις ειδικές παραμέτρους που το αίτημα πρέπει να τύχει ιδιαίτερης προσοχής. 

Ο κ. Δήμαρχος ενημερώνει τον κ. Υπουργό, όπως είχε ενημερώσει και τους προκατόχους του, για τα σοβαρά προβλήματα παραβατικότητας των κατοίκων του οικισμού ΡΟΜΑ στη Θήβα ( ληστείες, κλοπές, καταστροφές περιουσιών, ναρκωτικά κα) που έχουν φέρει την κατάσταση σε οριακό σημείο υπέρβασης και απώλειας κάθε ελέγχου, δημιουργώντας αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες.  

ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...

Το αίτημα της κοινωνικοποίησης, της ατομικής μορφής του πολιτισμού μας, που παρουσιάζονταν σαν κάτι το καινούργιο, σαν μια απότομη άρνηση των κρατούντων ως το χθες, αυτή η άρνηση του χθες, είναι ο μύθος που θέλγει περισσότερο. Αυτός είναι το διαρκές και έντονο κίνητρο κάθε δημιουργίας, καλής ή κακής.

Η ανάγκη της φυγής από το παρελθόν,το θάμβος της αλλαγής, το καλύτερο μέλλον. Φαινόμενα μαζικής υποβολής που πολλαπλασιάζονται με το πλήθος, σε ένταση ασύγκριτα μεγαλύτερη από το άθροισμα των ατόμων που απαρτίζουν τις άμορφες κοινωνικές μάζες.

Επιστολή Δημάρχου Θηβαίων στον Υπουργό Εσωτερικών σχετικά με την παραβατικότητα των ΡΟΜΑ

Επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη απέστειλε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου προκειμένου να του εκθέσει το πιο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, που δεν είναι άλλο από την παραβατικότητα των κατοίκων του οικισμού ΡΟΜΑ, ζητώντας του την αρωγή και τη συνδρομή του στις πολλές και επίπονες προσπάθειες που καταβάλει η Δημοτική Αρχή  αλλά και δια ζώσης συνάντηση για να βρεθεί η πιο ενδεδειγμένη λύση. 

Ο κ. Δήμαρχος στην επιστολή του δίνει μία πλήρη καταγραφή της κατάστασης που επικρατεί στον εν λόγω καταυλισμό, τον οποίο χαρακτηρίζει πολεοδομικά αυθαίρετο, θεωρώντας ότι έπαψε, με την πάροδο 12 ετών, να ισχύει ο χαρακτηρισμός του προσωρινού, που του είχε αρχικά δοθεί με την εγκατάσταση των ΡΟΜΑ. 

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Έναρξη "ΠΙΝΔΑΡΕΙΩΝ 2016" στις 18 /8 με Αυγουστιάτικο Φεγγάρι στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΠΡΟΣ  ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ  ΤΩΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ  ΕΝΟΠΛΩΝ  ΔΥΝΑΜΕΩΝ
 -----------------------------------------------------
                       Γ!  Έκδοση
                    ------------------
Η Ελλάδα ζητάει βοήθεια!!!
Θα αρνηθείτε εσείς που ορκιστήκατε στο όνομά της;;;
Χρεοκοπία και χιλιάδες Ισλαμιστές λαθρομετανάστες πάει πολύ.........

1.000 μετανάστες θα μεταφερθούν στη Θήβα

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, περίπου 1.000 μετανάστες αναμένεται να μεταφερθούν σε στρατόπεδο στη Θήβα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας έχει γνωστοποιήσει στο δήμο Θηβαίων την πρόθεση της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει ως χώρο φιλοξενίας προσφύγων το πρώην κλωστήριο Σαγίρογλου, στη θέση Χαραϊντίνη πλησίον του Στρατοπέδου Θηβών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε σημερινή του συνέντευξη, αναφέρθηκε στο θέμα που έχει προκύψει με τη μεταφορά 2.000 μεταναστών στην Κρήτη και μάλιστα συνέκρινε την κατάσταση με αυτή που θα δημιουργηθεί στη Θήβα.

Η θέσπιση της ΑΟΖ της Δυτικής Αρμενίας

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, η Δυτική Αρμενία συνεχίζει την πορεία στον τομέα του Δίκαιου της Θάλασσας, αφού μετά την υπογραφή της Σύμβασης του Montego Bay, έκανε τη θέσπιση της ΑΟΖ στις 09 Αυγούστου 2016. Αυτό σημαίνει ότι μια κατεχόμενη περιοχή του πλανήτη, ένα κράτος υπό αναγνώριση, διεκδικεί πλέον επίσημα την ΑΟΖ του ως κυριαρχικό δικαίωμα. Έτσι όσοι πίστευαν ότι η υπογραφή ήταν απλώς μια διπλωματική κίνηση εντυπωσιασμού, πρέπει τώρα να παραδεχτούν ότι υπάρχει πλέον στρατήγημα της πράξης και ότι αυτή η συνέχεια έρχεται να εδραιώσει μια κατάσταση, η οποία φαινόταν αδιανόητη ακόμα και στο πρόσφατο παρελθόν. Κι όμως η θέσπιση έγινε και μάλιστα με το παράδειγμα της Κύπρου. Έτσι ο Armenag Aprahamian με το Εθνικό Συμβούλιο της Δυτικής Αρμενίας ακολουθεί το στρατηγικό μονοπάτι που άνοιξε ο Τάσσος Παπαδόπουλος το 2004 με τη θέσπιση της κυπριακής ΑΟΖ.

Λευτέρης Πετρούνιας: Έτσι έγραψε Ιστορία

Χρυσός Ολυμπιονίκης στους κρίκους ο 26χρονος - Άγγιξε το «τέλειο» το πρόγραμμά του στον τελικό - Το who is who του Έλληνα πρωταθλητή - Δείτε το βίντεο με την εκπληκτική του εμφάνιση

Ο χρυσός Λευτέρης Πετρούνιας άγγιξε το τέλειο συγκεντρώνοντας 16.000 βαθμούς στο καλύτερο πρόγραμμα της καριέρας του και έγραψε Ιστορία, σηκώνοντας την Ελλάδα στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου και σκορπίζοντας χαρά και υπηρηφάνεια σε όλους του Έλληνες.

Διαβάστε περισσότερα »



Συλλυπητήρια Δημάρχου Λεβαδέων για το θάνατο του πυροσβέστη στην Τ.Κ. Παρορίου

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου εκφράζει τα πιο θερμά της συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του πυροσβέστη Ευάγγελου Πάνου, ο οποίος έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε την Κυριακή 14 Αυγούστου 2016 στην Τοπική Κοινότητα Παρορίου.

Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

Συλλυπητήρια Μπακογιάννη στην οικογένεια του πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του στο Παρόρι της Βοιωτίας

Σήμερα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης κατάσβεσης της πυροσβεστικής σε πυρκαγιά στο Παρόρι της Βοιωτίας, ο πυροσβέστης πενταετούς θητείας Ευάγγελος Πάνου, έχασε τη ζωή του.

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του.

«Ας είναι ο τελευταίος άνθρωπος που χάνεται στις πυρκαγιές. Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του και ολόκληρο το Πυροσβεστικό Σώμα, τα μέλη του οποίου και εφέτος δίνουν άνιση μάχη με τις φωτιές.

Βοιωτία: Ανήλικοι συμμετείχαν σε εγκληματική ομάδα

Ένας 16χρονος και μια 14χρονη αποτελούσαν ενεργά μέλη εγκληματικής ομάδας που είχαν διαπράξει σωρεία κλοπών και διαρρήξεων, σε περιοχές της Βοιωτίας από τις αρχές του καλοκαιριού.
Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, συνελήφθησαν τρία από τα μέλη της ομάδας (19χρονος, 44χρονη & 14χρονη), οι οποίοι εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως μέσο διευκόλυνσης, για τη διάπραξη των εγκληματικών τους πράξεων.

Γιατί να προπονηθώ ιδιωτικά;

Μέχρι πριν λίγα χρόνια η σκέψη του περισσότερου κόσμου όταν άκουγε τον όρο personal training, φάνταζε σαν κάτι απόκοσμο και ξένο, κάτι εντελώς εξειδικευμένο, πολύ “ακριβό” και ταυτόχρονα είδος πολυτελείας! Τη τελευταία 10ετία κερδίζει όλο και μεγαλύτερο κοινό και μερίδιο στο χώρο της εκγύμνασης!

Το personal training έχει πλεονεκτήματα με σημαντικότερα όλων την ανθρώπινη επαφή του γυμναστή με τον ασκούμενο καθώς και την άνεση του καθορισμού του προγράμματος, λόγω του περιορισμένου χρόνου του ασκούμενου με αποτέλεσμα να αδυνατεί να συμμετέχει σε κάποιο group. Αυτή η σχέση διασφαλίζει τη δημιουργία προσωπικού προγράμματος, την σωστή εκτέλεση, την ασφάλεια, την παρότρυνση, με αποτέλεσμα οι ασκούμενοι που επιλέγουν την προσωπική εκγύμναση σπάνια επιστρέφουν στον ομαδικό τρόπο προπόνησης.

Η αλλαγή φάσης της Γερμανίας

Με τα νέα τρομοκρατικά δεδομένα, η Γερμανία αναγκάστηκε ν' αλλάξει την απλοϊκή της πολιτική για να ενισχύσει μ' ένα τρόπο παράδοξο το εργατικό της δυναμικό. Η πραγματικότητα ξεπέρασε αυτό που ονόμαζε τη στρατηγική της. Διότι με τη Σουηδία είχε καταφέρει να μετατρέψουν τις χώρες τους ως πόλους έλξης για τους μετανάστες μέσω του υποτιθέμενου προσφυγικού φαινομένου. Ενώ η στρατηγική έδειχνε ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις λόγω κορεσμού.

Εκδήλωση για τα 70 χρόνια του ΔΣΕ πραγματοποιήθηκε στα Χώστια Βοιωτίας

Εκδήλωση προς τιμήν των 70 χρόνων από την ίδρυση του ΔΣΕ πραγματοποίησε την Τετάρτη το απόγευμα η ΤΕ Θήβας - Οινοφύτων του ΚΚΕ, στα Χώστια (Πρόδρομος) Βοιωτίας.
Τα χωριά της ευρύτερης περιοχής έδωσαν πολλούς νεκρούς στον αγώνα τόσο με τον ΕΛΑΣ όσο και με το ΔΣΕ. Ειδικότερα τα Χώστια πλήρωσαν το βαρύτερο φόρο αίματος, ιδιαίτερα στο ΔΣΕ. Σε αυτή την περιοχή έδρασε από το καλοκαίρι του '47 το «Τάγμα Θήβας» του ΔΣΕ που μετέπειτα ονομάστηκε 2ο Τάγμα της 126ης Ταξιαρχίας, με στρατιωτικό Διοικητή τον καπετάν Κρόνο (Κώστας Αντωνόπουλος, από τον Πάπα Φθιώτιδας).

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο