Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

ΟΙ ΔΥΣΑΡΜΟΝΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΩΝ ΕΠΟΧΩΝ...

Και μάλιστα μπροστά σ' ένα μέτρο έμφυτο και απόλυτο της ανθρώπινης υπόστασης. Σαν μέτρο σύγκρισης των δράσεων και των επιτευγμάτων του ανθρώπου.

Είχαν τεθεί σκοποί που δεν πραγματοποιήθηκαν; Θα απαντήσει ο άνθρωπος βέβαια, για τον οποίον πιστεύεται γενικά ότι είναι το ίδιο πράγμα με τον άλλο κόσμο τον θεώμενο και αισθανόμενο, γιατί αλλιώς πρέπει να δείξουμε ότι διαφέρει, σε τι διαφέρει και προπαντός ποιοι είναι οι νόμοι που διέπουν την υπόστασή του.

Επισκέψιμος χώρος οι υπόγειες στοές της βόρειας πτέρυγας της Ι.Μ. του Οσίου Λουκά

Επισκέψιμος χώρος είναι πλέον οι υπόγειες στοές της βόρειας πτέρυγας της Ιεράς Μονής του Οσίου Λουκά μετά την υλοποίηση έργου από την εφορία αρχαιοτήτων της Εύβοιας.

Τα εγκαίνια του έργου στο μοναδικό μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς, πραγματοποιήθηκαν από τον Μητροπολίτη Θ και Λ Γεώργιο παρουσία τριών ακόμη Μητροπολιτών, φορέων και πολιτών.

ΔΙΟΡΘΟΔΟΞΗ (ΕΛΛΗΝΙΚΑ-ΡΟΥΜΑΝΙΚΑ) ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΘΗΒΩΝ





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Ανοίξαμε και σας περιμένουμε ΚΑΙ ΤΑ Θαλάσσια Μαλάκια

Ως γνωστόν τα θαλάσσια Μαλάκια είναι,
πεταλίδες, χτένια, μύδια, στρείδια, πίνες, αχινοί, κ.λ.π. Προσκολώνται επάνω στα βράχια, και θρέφονται από το πλαγκτόν της θαλάσσης.
Τα μαλάκια σε μεταφορική έννοια είναι οι σύγχρονοι πολιτικοί σε όλη την Υδρόγειο, και ειδικά στην Ελλάδα.
Τα μαλάκια οι πολιτικοί, λόγω προσαρμοστικότητας, έχουν αποικήσει όλη την Υδρόγειο, κατοικούν σε όλες τις χώρες, και θρέφονται από τον Κοσμοκράτωρα ΡΟΤΣΙΛΝΤ,  για την εξυπηρέτηση των Επικυρίαρχων του Πλανήτη.

STOP ΠΟΥΤΙΝ ΣΕ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ρετζέπ Ταγίπ, κάτσε στ΄ αυγά σου…

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 στην Κωνσταντινούπολη - όπως προαναγγείλαμε στο άρθρο μου της Κυριακής 9 Οκτωβρίου στην Ελεύθερη Ώρα – η συνάντηση του Πούτιν με τον Ερντογάν, στο πλαίσιο των εργασιών του 23ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Ενέργειας. Όπου Ρωσία και Τουρκία υπέγραψαν διακυβερνητική συμφωνία για την συνέχιση της κατασκευής του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου Turkish Stream. Μια κατασκευή, τις εργασίες του οποίου έργου ανέστειλε η Ρωσία τον περασμένο Νοέμβριο, όταν τουρκικά F-16 κατέρριψαν ένα βομβαρδιστικό της Ρωσίας, διότι τάχατες παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας.

Συναντήσεις στην Ξηρονομή & στην Β.Ι.Π.Ε. Θίσβης, από την Δημοτική Παράταξη « Δήμος Θηβαίων – Ώρα Ευθύνης »

Διαπιστώνοντας καθημερινά ότι τα προβλήματα που απασχολούν τους συνδημότες μας αντί να μειώνονται συνεχώς αυξάνονται, αφού στα παλιά προστίθενται και νέα, απόρροια της αναποφασιστικότητας, της αδράνειας και της έλλειψης πρωτοβουλίας εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, αποφασίσαμε να πάρουμε εμείς την πρωτοβουλία να κινήσουμε τις απαραίτητες διαδικασίες για να προωθηθούν οι ενδεικνυόμενες λύσεις.
Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήσαμε ήδη δυο συναντήσεις με εμπλεκόμενους πολίτες και φορείς, προκειμένου να υπάρξει αλληλοενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων και προώθηση κοινά αποδεκτών προτάσεων προς τη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Απάντηση από το ΑΡΚ Θήβας στην ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

Επειδή με έκπληξη διαβάσαμε μια ανακοίνωση σας στην οποία καταγγέλλεται το ΑΡΚ Θήβας για μια ανύπαρκτη ανακοίνωση του στις 3-10-2016 θα θέλαμε με όλο τον σεβασμό προς την παράταξη σας να μας την προσκομίσετε.

Σας πληροφορούμε ότι όλες οι Ανακοινώσεις και τα Δελτία Τύπου του ΑΡΚ Θήβας αναρτούνται τόσο στο Ηλεκτρονικό και Έντυπο Τύπο όσο και παρουσιάζονται από εκπροσώπους της Παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα ΜΜΕ.

Θα σας συμβουλεύαμε να ανατρέξετε σε αυτά και επί αυτών να ανταλλάξουμε επιχειρήματα και να αποκαταστήσουμε ένα πολιτικό διάλογο για τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας.

Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΠΙΑ ΣΕ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΟΧΗΣ

Η σοβαρότητα "μετανάστευσε" από τούτη τη χώρα! Αφησε πίσω της την παράνοια και την ευλαβική υποκρισία των πολιτικών της συμφοράς του τόπου τούτου της ελαφρότητας και της υποδειγματικής ανοχής, εναγκαλισμένες στις παρυφές της γελοιότητας.
Με όλους αυτούς τους πολιτικούς που παριστάνουν τους "σωτήρες" της χώρας να έχουν κλειστεί στο δικό τους βολικό μικρόκοσμο, χωρίς να χαρακτηρίζονται για το μέτρο και να προσπαθούν να εκφράσουν τις μεγάλες σε κλίμακα ανάγκες της κοινωνίας με κενόλογες απόψεις, πομφολυγώδεις εκτιμήσεις και ασύστολα ψέματα.

Λειτουργία τμήματος αγωνιστικού Μπριτζ στην πόλη της Θήβας

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση ανακοινώνουμε τη λειτουργία τμήματος αγωνιστικού Μπριτζ στην πόλη της Θήβας.
Έχοντας ξεκινήσει την προσπάθειά μας πριν ένα χρόνο και αφού περατώσαμε τον πρώτο κύκλο μαθημάτων, συμμετέχοντας παράλληλα σε διασυλλογικούς και πανελλήνιους αγώνες μαθητικών ημερίδων, προχωρήσαμε στην ίδρυση τοπικού ομίλου Μπριτζ, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα και σε άλλα άτομα να μυηθούν στο άθλημα, συμμετέχοντας διαγωνιστικά στο “πιο διασκεδαστικό και πιο έξυπνο παιχνίδι που έχει επινοήσει ο άνθρωπος”.

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

«Άλλαξε απόψεις, αλλά κράτα τις αρχές σου. Άλλαξε τα φύλλα, αλλά κράτα άθικτες τις ρίζες σου»

                                                                                 
Βίκτωρ Ουγκώ

από τον πολιτικό μηχανικό 
   
Θεόδωρο Κ. Παπαϊωάννου *


Λέγεται  ότι  «…Καμία μεγάλη ιδέα δεν γεννήθηκε σε συνέδριο….».  Το προσεχές  όμως  αποτελεί εξαίρεση και ιστορικό σημείο  καμπής, αφού σχετίζεται ευθέως με τη ιδεολογική ταυτότητα και την πολιτική φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ .
Ανάμεσα   στο 1ο  Συνέδριο (Ιουλ ’13) και στο προσεχές , ζήσαμε  μια πολύ πυκνή τριετία  πολιτικού χρόνου.
Μεσολάβησαν  τεκτονικές αλλαγές  για τη χώρα, μαζί με  τις  «αναγκαστικές προσγειώσεις»του  ΣΥΡΙΖΑ

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Στην Ελλάδα πρώτα χάθηκαν οι έννοιες και ύστερα η οικονομία. Πρώτα περάσαμε στη σύγχυση,στον λαβύρινθο των λέξεων, της γλώσσας και ύστερα ήρθαν τα διατάγματα νομοθετικού περιεχομένου, για να τα υπογράφει αβασάνιστα ο πρώην και ο νυν "μαρμαρωμένος" πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ετσι περάσαμε στην απροσδιόριστη περίοδο, όχι πλέον της λιτότητας, αλλά της οικονομικής καχεξίας και της κοινωνικής εξαθλίωσης.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΗΧΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας, ο σύλλογος "Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς" και το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ σας προσκαλούν σε ένα ακόμη μάθημα της αναπληρώτριας καθηγήτριας του ΕΚΠΑ κ. Μαρίας Ευθυμίου στην πόλη της Λιβαδειάς.
Θέμα του μαθήματος
"ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΗΧΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ"
Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 7 μμ.
Στο Συνεδριακό Κέντρο "Χρήστος Παλαιολόγος".
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Μαρία Δ. Ευθυμίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ
Συναδέλφισσες – οι
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Επαρχίας Λιβαδειάς , εδώ και 3μιση τουλάχιστον χρόνια , συνεχίζει απαρασάλευτος στις θέσεις του να αγωνίζεται με όλους τους κοινωνικούς φορείς , με όλους τους κλάδους Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα , με όλους τους εργαζόμενους , τους ανέργους και κάθε πολίτη που επιθυμεί  ,προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός κοινού μετώπου αντίστασης διεκδίκησης και ανατροπής της βάρβαρης πολιτικής και αυτών που την υπηρετούν.

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ

Θ Ε Μ Α   :  «Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου» (Άρθρο 67 Ν.3852/10).


Σε συνέχεια των υπ’ αριθ. 8682/26-04-2016 & 12866/17-6-2016  γνωστοποιήσεων  του γραφείου Δημοτικού Συμβουλίου,  σας καλούμε να προσέλθετε στην Ειδική Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 19 ΟΚΤΩΒΤΙΟΥ  2016, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ  και ώρα 19:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων αυτού στο Παλαιό Δημαρχείο οδός Πινδάρου & Οιδίποδος, σε εφαρμογή του άρθρου 14 του κανονισμού λειτουργίας του  περί «Δημοτικού Ελέγχου – Επερωτήσεις», για τη συζήτηση των επερωτήσεων που υποβλήθηκαν και οι οποίες επισυνάπτονται στη συνέχεια της πρόσκλησης.

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η : Για την Επιχειρηματική Ανακάλυψη στον Κλάδο Μετάλλου

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης, αναλαμβάνει μια σημαντική πρωτοβουλία που αφορά στον κλάδο του Μετάλλου και σας προσκαλεί σε ημερίδα με θέμα: 

«Στρατηγική ανάπτυξης της καινοτομίας στην αλυσίδα αξίας του μετάλλου» 

την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου και ώρα 11:00 π.μ. 
στο Συνεδριακό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας (Διοικητήριο), (Φίλωνος 35-39, Λιβαδειά) 

Η ΚΑΤΑΦΑΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΘΟ ΠΡΟΣ ΚΑΤΙ...

Κι αυτό το "κάτι" τελεί πέραν και υπεράνω της καθημερινότητας. Οπισθεν της άρνησης και της όποιας παθητικότητας, που οι δυσβάστακτες συνθήκες ή η ιδιοσυστασία ενός λαού διαμορφώνουν, κρύβεται πάντα μια κραταιά κατάφαση.
Κι αυτή η κατάφαση οδηγεί στην ανάγκη της αποφάσεως για μια νέα πίστη στις αρχές, για αφύπνιση της συνείδησης και αναμόχλευση της ιστορικής μνήμης. Οδηγεί στην αντίδραση, στον αγώνα κατά της κρατούσης πολιτικής ηθικής. Οδηγεί στην έξαρση υπεράνω της πραγματικότητας και των φραγμών της ατομικότητας.

ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - Τσίπρας καλεί Καμμένο στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Γράφουν οι Παναγιώτης Αποστόλου
και Χρήστος Χατζηαναστασίου
της “Ελλήνων Πολιτείας”  

Την ίδια ώρα που η εφημερίδα “Αυγή” ξεκινάει το δικό της παιχνίδι στις ισορροπίες εντός του ΣΥΡΙΖΑ, λίγα 24ωρα πριν το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και μετά την δημοσιοποίηση της δημοσκόπησης της Publik Issue του Χρήστου Μαυρίδη, σας αποκαλύπτουμε σήμερα το σενάριο που σκηνοθετείται και που έχει πολύ μα πάρα πολύ παρασκήνιο…

Ανακοίνωση Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τα νέα αντεργατικά μέτρα που έρχονται

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες
Ο πόλεμος που μας κήρυξαν κυβέρνηση, τρόικα, ΔΝΤ, δηλαδή ντόπιο και ξένο κεφάλαιο, χρειάζεται μέτωπο αντεπίθεσης, οργάνωσης και κλιμάκωσης του δικού μας αγώνα.
Έχει φθάσει η στιγμή που θα πρέπει να πούμε ΩΣ ΕΔΩ.

Σε λειτουργία το Κέντρο Εξυπηρέτησης Μηχανικών του ΤΕΕ

Το ΤΕΕ στο πλαίσιο της άμεσης εξυπηρέτησης των μηχανικών έχει συγκεντρώσει σε μια ιστοσελίδα τις πλέον κοινές αιτήσεις προκειμένου να εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά οι μηχανικοί που βρίσκονται μακριά από τα σημεία παρουσίας του ΤΕΕ.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε σχετικά:

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΗΝ ΒΟΙΩΤΙΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ

Στα πλαίσια της ‘’Συμφωνίας αλήθειας στην Βοιωτία ‘’, κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας που αποτελούνταν από τους Βουλευτές, Α’ Αθηνών  κ. Νικήτα Κακλαμάνη και Α΄ Πειραιώς & νήσων κ. Κων/νο Κατσαφάδο,  και συνόδευαν ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βοιωτίας κ. Γιώργος Λιανός, ο Βουλευτής Βοιωτίας κ. Ευάγγελος Μπασιάκος, το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής κα Κική Μαχαίρα, ο πρόεδρος της Ν.Ο. της ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας Θοδωρής Καλοπήτας, οι πρόεδροι των τοπικών οργανώσεων Λιβαδειάς και Θήβας Λένα Παπαγεωργίου και Ντίνος Τυρηνόπουλος αντίστοιχα, καθώς και οι πρώην βουλευτές  κ. Γιάννης Καράμπελας και κ. Ανδρέας Κουτσούμπας, πραγματοποίησε επισκέψεις σε μια σειρά από παραγωγικές μονάδες και κοινωνικές δομές της Βοιωτίας.

Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές σε Δήμους όλης της χώρας - Υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου

Το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Συσκευασιών “ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ” διοργανώνει τις “Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης” σε όλη την Ελλάδα, υπό την Αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και την “Αποστολή”.

Σε διαβούλευση για 15 ημέρες το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης για την ανάπτυξη του Δήμου Θηβαίων

Σε διαβούλευση τίθεται από σήμερα και για 15 ημέρες το 3ο παραδοτέο του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης (ΣΟΑΠ) στη Θήβα,  προκειμένου φορείς και δημότες να συναποφασίσουν ένα κοινό πλαίσιο δράσης, το οποίο θα μπορούσε να δώσει απάντηση σε σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, που συνδέονται με τα τεχνικά έργα και τη γενικότερη κοινωνική, οικονομική, περιβαλλοντική και πολιτισμική αναζωογόνηση της πόλης.

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Η αρχαία πυραμίδα των Θηβών και η Χαρούλα Αλεξίου


Η συνέντευξη του Γιώργου Λεκάκη
στην εκπομπή
ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ του Καναλιού Ε
που μεταδόθηκε στις 7.10.2016.

ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΕ ΧΙΟ ΚΑΙ ΛΕΣΒΟ

Διχοτομούν το Αιγαίο ΗΠΑ και Εβραίοι;
Τι θα πράξει η Ρωσία του Πούτιν;

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τα θλιβερά επεισόδια που έγιναν μεταξύ “προσφύγων – μεταναστών” στα hotspots της Μυτιλήνης. Όταν διάφορες εθνότητες που ζουν σε αυτά πραγματοποίησαν άγριες αλληλοεπιθέσεις καταστρέφοντας τα hotspots που πληρώνει αδρά ο αγρίως φορολογούμενος ελληνικός λαός.
Και οι κάτοικοι της Λέσβου βιώνουν καθημερινά αλλεπάλληλα επιθετικά κρούσματα,  γι΄ αυτό τους έχει κυριεύσει ανασφάλεια και φόβος.

Νόμπελ Φυσικής 2016 στα εξωτικά φαινόμενα της επιπεδοχώρας

Η Τοπολογία και η Κβαντική Φυσική ως εργαλεία ερμηνείας των μυστηρίων της Ύλης
Το Nobel Φυσικής 2016 πιστεύω ότι θα δώσει ένα τέλος στις αμφισβητήσεις για το ρόλο της Τοπολογίας (Μαθηματικά) και της Κβαντικής Φυσικής (Φυσική) στην πειραματική έκφραση της Νέας Επιστημονικής συγκρότησης
Για μια γενικότερη ενημέρωση στο περιεχόμενο της «Τοπολογίας», της «Κβαντικής Φυσικής» και της «Φυσικής του Κενού» μπορείτε να ανατρέξετε στις επόμενες σελίδες του ιστολογίου μας.

ΓΗΣ ΜΑΔΙΑΜ Η ΕΛΛΑΔΑ...

"Αλήθεια, αλήθεια, πικριά οπού είσαι".

Ο λόγος είναι του Μακρυγιάννη.Και είναι μια πικρή κραυγή, καθώς εξιστορεί τους κατατρεγμούς των αγωνιστών από τους Ελληνες πολιτικούς και τους Βαυαρούς.

"Πατρίδα, πατρίδα, ήσουνα άτυχη από ανθρώπους να σε κυβερνήσουν. Μόνο ο Θεός, μόνο ο αληθινός αυτός κι δίκαιος κυβερνήτης σε κυβερνεί και σε διατηρεί ακόμα", διεκτραγωδεί με τον απλό του τρόπο ο Μακρυγιάννης.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΦΗΝΑ ΘΗΒΑΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ -ΣΥΖΗΤΗΣΗ 
"Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΙΑΙΕΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ "
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΟΚΤΩΒΡΗ 
ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ

Την προηγούμενη Παρασκευή 7 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό κέντρο Θήβας η εκδήλωση - συζήτηση με τίτλο "Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΙΑΙΕΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ " Την εκδήλωση είχε οργανώσει από κοινού η ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΗΒΑΣ και Η Σφήνα - αυτοδιαχειριζόμενος, κοινωνικός, πολιτικός & πολιτιστικός χώρος 
και προσκλήθηκαν σ αυτήν όλοι οι μαζικοί φορείς , σωματεία και συνδικάτα της περιοχής.  
Κύριος ομιλητής ήταν ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής στην δίκη Κ.Παπαδάκης ο οποίος ενημέρωσε για την πορεία της δίκης και απάντησε στις σχετικές απορίες που προέκυψαν .

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Στο 70% έφτασε η ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων μεταξύ των υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Σύμφωνα με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, τα ποσοστά του τρόπου διακίνησης εγγράφων και ταχύτητας διεκπεραίωσης υποθέσεων παρουσιάζουν αυξητική τάση.

Σημειώνεται ότι η καθιέρωση της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων, εντάσσεται στο σχέδιο εκσυγχρονισμού όλων των υπηρεσιών της Περιφέρειας, στις οποίες, μεταξύ άλλων συγκαταλέγεται η χρήση ηλεκτρονικής υπογραφής από όλους τους υπαλλήλους και τους αιρετούς, η οποία αγγίζει το 90%, αλλά και η λειτουργία της διαδραστικής ιστοσελίδας της Περιφέρειας, από όπου ενημερώνονται αλλά και παρεμβαίνουν οι πολίτες.

Ημερίδα με τίτλο: «Παράθυρο στη Ζωή» από τον Ιατρικό Σύλλογο Θηβών με την συνεργασία του Δήμου Θηβαίων

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θηβών με την συνεργασία του Δήμου Θηβαίων διοργανώνουν  στις 
      22 Οκτωβρίου 2016 την ημερίδα «Παράθυρο στη Ζωή» με στόχο την ευαισθητοποίηση και την         
       ενημέρωση των συμπολιτών  μας συμβάλλοντας  στην ενίσχυση της ελπίδας στηρίζοντας τον 
       Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΗΒΑΣ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΚ ΘΗΒΑΣ (3-10-2016)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Καταγγέλλουμε την ψευδή ανακοίνωση που εξέδωσε στις 3-10-2016 η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «ΑΡΚ», σχετικά με την απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο στις 28 Σεπτέμβρη για τη σύσταση «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θηβαίων».

Συνάντηση του ΑΡΚ Θήβας με κατοίκους στην Αλυκή


Με πρωτοβουλία του ΑΡΚ Θήβας την Κυριακή 9/10/2016  πραγματοποιήθηκε στην Αλυκή συνάντηση με μεγάλη συμμετοχή των κατοίκων του οικισμού.

 Έγινε ενημέρωση εκατέρωθεν και ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με τους κατοίκους παρουσία και του Πρόεδρου του Τ.Σ. της Ξηρονομής Κου Στάθη Κεφαλά  για τα προβλήματα του οικισμού όπως το θέμα της υδροδότησης, της ποιότητας του νερού και την άδικη και εκβιαστική οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων με την επιβολή από την Δημοτική Αρχή «ανταποδοτικού τέλους» χωρίς καμιά νομιμότητα καθώς και το θέμα της ολοκληρωμένης χωροθέτησης του οικισμού ώστε να καλύπτει τις ήδη δομημένες εκτάσεις του στα πλαίσια της νέας νομοθετικής ρύθμισης.

Το ανάκτορο των Θηβών, το λεγόμενο Καδμείο.

Συνέντευξη του αρχαιολόγου Θεόδωρου Σπυρόπουλου στον συνεργάτη μας Γιώργο Λεκάκη.

Φωτογραφικό υλικό από τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τρίτης Ηλικίας στα ΚΑΠΗ Θήβας και Βαγίων

Την παγκόσμια ημέρα για την Τρίτη Ηλικία (1η Οκτωβρίου), γιόρτασαν τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δημοτικού Οργανισμού του Δήμου Θηβαίων ( Θήβας και Βαγίων). 
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό: 

ΚΑΠΗ Θήβας 

Ημερίδα για τον Ιωάννη Καποδίστρια στη Θήβα

Παρουσία του Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεωργίου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 η ημερίδα που διοργάνωσαν ο Δήμος Θηβαίων και η Εταιρεία Βοιωτικών Μελετών με θέμα : “ο Ιωάννης Καποδίστριας ως πρότυπο ηγέτη”, στο πλαίσιο της επικείμενης ίδρυσης Ελεύθερου Πανεπιστημίου στο Δήμο Θηβαίων.

Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Στις 29 Οκτωβρίου η Λευκή Νύχτα στη Λιβαδειά

Τη διοργάνωση της Λευκής Νύχτας για τρίτη συνεχή χρονιά ανακοίνωσε ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Λιβαδειάς υποσχόμενος ψυχαγωγία, διασκέδαση και απίστευτες προσφορές.


Το Σάββατο 29 Οκτωβρίου τα μέλη του εμπορικού συλλόγου θα ανταποδώσουν στους καταναλωτές, τη στήριξη που τους παρείχαν τη χρονιά που πέρασε.

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αφελώς και επιπολαίως δήλωσε, «Η πορεία της Ελλάδος είναι μέσα στην Ε.Ε. και στην Ευρωζώνη».
Να του θυμίσουμε,
1.-Η Ε.Ε. και η Ευρωζώνη κατάστρεψε την Ελλάδα.
2.-Η  Ε.Ε. τελεί υπό κατοχή της ηγεσίας της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας με πρόεδρο τον Λόρδο ΡΟΤΣΙΛΝΤ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ-ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ

Αποκλειστική χρήση κοινού πράγματος από έναν κοινωνό
Γράφει η δικηγόρος Αθηνών Αναστασία Χρ. Μήλιου*
 Όταν περισσότεροι από ένας είναι ιδιοκτήτες ενός ακινήτου, ονομάζονται συγκύριοι αυτού ή κοιωνοί και το ακίνητο θεωρείται «κοινό», γι’αυτό και οι σχέσεις τους διέπονται από τις διατάξεις της κοινωνίας, δηλαδή της χρήσης του κοινού πράγματος. Συγκύριος με ίσα δικαιώματα είναι και αυτός που έχει το 1% του ακινήτου και αυτός που έχει το 99% αυτού.

ΣΤΟΙΧΕΙΩΝΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Βρικολακιάζει πάντα τον Κυριάκο, η Siemens  

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Έκλεισαν κιόλας 42 χρόνια από την ημέρα που ο ρίψασπις Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυσε το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, αφού επανέκαμψε από την αυτοεξορία του στη Γαλλία. Μια επιστροφή που σηματοδοτήθηκε από τη φλόγα των Ελλήνων για μια νέα αρχή. Μια πίστη των Ελλήνων πως, αυτή η επιστροφή θα έθετε τις βάσεις για μια υγιή Δημοκρατία, όπου θα λειτουργούσαν οι Νόμοι και θα ατσαλώνονταν οι Θεσμοί. Γι΄ αυτό και ο ελληνικός λαός έτρεξε την ημέρα άφιξης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, στο αεροδρόμιο του Ελληνικού με αναμμένες λαμπάδες. Γι΄ αυτό στις πρώτες εκλογές της Μεταπολίτευσης ο λαός μας τον ανέδειξε Πρωθυπουργό με το εξωπραγματικό ποσοστό της τάξεως του 54,37%. Όταν τον ψήφισαν 2.669.133 Έλληνες πολίτες. Και όταν οι υπόλοιποι μισοί Έλληνες του έδιναν νοερώς την υποστήριξή τους, για να τα αλλάξει όλα…

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΧΗΣ ΜΑΣ

Και η πρώτη μας ενοχή είναι η ανοχή μας για όσα κάθε φορά γίνονται σε βάρος μας. Η δεύτερη είναι η άκριτη αποδοχή των όσων λέγονται υπέρ μας και μάλιστα "εν ονόματι" μας. Η τρίτη είναι η ρευστοποίηση του μυαλού μας και του συναισθήματος μας.

Οταν πέσουν αυτά τα τρία αντερείσματα, τότε περνάμε στον κύκλο της κατάπτωσης μας: Εκμαυλισμός, εκφυλισμός, εκφαυλισμός, ένδεια οικονομική και πνευματική. Και ξεκομμένοι από κάθε εσωτερικό κράτημα, αφηνόμαστε έρμαιοι στο αγοραίο πολιτικό λεξιλόγιο, που αιτιολογεί τα πάντα, χωρίς να δεσμεύεται από τίποτα.

Συγκομιδή - γιορτή για το «Καννάβι» στο Υπατο

Εξήντα χρόνια είχε να λάβει χώρα συγκομιδή βιομηχανικής κάνναβης και το γεγονός εορτάστηκε, στο Υπατο Βοιωτίας, από το «Καννάβι» και τους φίλους του, παρουσία δημοσιογράφων. «Αυτό στο κάνει η γη, σε εμπλέκει συναισθηματικά», λέει η βιολόγος Κρίστα Παππά.

Ηταν όλοι εκεί, όλη η ομάδα από το «Καννάβι», η Κρίστα και ο Αργύρης, ο Ορέστης, ο Αλέξανδρος, ο Μπάμπης και οι υπόλοιποι. Ηταν εκεί φίλοι και «απλός» κόσμος που ήθελε να συμμετέχει στη γιορτή. Ηταν φυσικά και κάμερες και δημοσιογράφοι να καλύψουν το γεγονός. Εξήντα χρόνια άλλωστε είχε να συμβεί κάτι παρόμοιο στη χώρα: συγκομιδή βιομηχανικής κάνναβης.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο