Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

ΑΝΑΣτΕΝΑΖΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Πριν από αρκετές ημέρες είχα γράψει ότι ο Νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες Πανελλήνιας εμβέλειας ήταν πάρα πολύ δύσκολο να περάσει από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Γιατί, μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει την Εξουσία και ως κυβέρνηση μπορεί και ασκεί πολλές πιέσεις και κάνει διάφορους εκβιασμούς πανταχόθεν, αλλά ταυτόχρονα τα “κομμένα” κανάλια της διαπλοκής – μην το ξεχνάμε αυτό – είχαν εξ ίσου ισχυρά όπλα στο οπλοστάσιό τους.
Είχα γράψει επίσης ότι το “Mega” ήταν πολύ δύσκολο για να πεθάνει. Άλλωστε, οι ίδιοι με συνεχή σποτάκια από το Μεγάλο κανάλι, διατυμπάνιζαν προς όλες τις κατευθύνεις ότι: “συνεχίζουμε”…

Η σύμβαση της Κοινοπραξίας στο θαλάσσιο οικόπεδο 2 και το μέλλον των ελληνικών υδρογονανθράκων

Από τον Νοέμβριο του 2014 που προκηρύχθηκε ο Διαγωνισμός των 20 θαλάσσιων οικοπέδων στο Ιόνιο Πέλαγος και Νότια της Κρήτης είχαμε επισημάνει την ανάγκη και τα χαρακτηριστικά της διαγωνιστικής διαδικασίας να είναι συμβατά με τα διεθνώς κρατούντα, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε πολλές επενδυτικές προσφορές εκ μέρους μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών. Είχαμε επισημάνει ιδιαιτέρως ότι ο διαγωνισμός για να είναι ελκυστικός για μεγάλες και εύρωστες πετρελαϊκές εταιρείες έπρεπε το μέγεθος των θαλασσίων οικοπέδων να καλύπτει το γεωλογικό και οικονομικό κίνδυνο των αναμενόμενων επενδύσεων στην περιοχή.

ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Ο Λεωνίδας και οι 300 “ημίθεοι” Σπαρτιάτες μαχητές του, πήραν την ηρωική απόφαση. Θα αναμετρηθούν αυτοί οι λίγοι, στα στενά των Θερμοπυλών, με τους αμέτρητους Πέρσες, γιατί έτσι πρόσταζε το καθήκον για την τήρηση των νόμων και η πεποίθηση της αφοσίωσης προς την Πατρίδα. Το μήνυμά τους, έγινε παιάνας των γενναίων. «Ω ξειν΄, αγγέλειν Λακεδαιμονίοις, ότι τήδε κείμεθα, τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι».

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΣ ΣΥΓΚΟΜΙΖΕΙ ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΗ

Η οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων συνοδεύεται και από την κρίση της έννοιας της ελευθερίας, σύμφυτης με τη δημοκρατία. Κι αυτό γίνεται πρόδηλο από τις πολιτικές αντιδράσεις των κυβερνήσεων των μνημονίων και της κοινωνικής εξαθλίωσης, αλλά και τις πολιτικές μεθοδεύσεις με στοιχεία νοοτροπίας ολοκληρωτισμού, όπως τα γεγονότα των ημερών που διατρέχουμε τόσο έκδηλα το επιβεβαιώνουν.

Ολόκληρη η παρέλαση της Θήβας.

Άσχημες ήταν οι καιρικές συνθήκες και στην Θήβα. Μαθητές, σύλλογοι και αγήματα του στρατού και της αεροπορίας παρέλασαν κάτω από ψιλόβροχο, ενώ οι πολίτες δεν πτοήθηκαν και γέμισαν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Δείτε το video από το ρεπορτάζ:

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ROUT 2016 Ο Σ.Δ.Υ.Μ ΘΗΒΑΣ!

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Σάββατο 22/10/16 ο παλαιότερος και σημαντικότερος αγώνας 100 μιλίων (168 χλμ) της Ελλάδας.
Πρόκειται για τον Rodopi Ultra Trail 2016 (Rout) που διεξάγεται μέσα σε πανέμορφα μονοπάτια στα παρθένα δάση της Ροδόπης. Μάλιστα ο φετινός Rout χαρακτηρίστηκε “αγώνας των ρεκόρ” καθώς καταγράφηκαν ρεκόρ (αντρικό και γυναικείο) από τους νικητές αλλά και ρεκόρ συμμετοχής αθλητών.
Στον ROUT 2016 συμμετείχαν συνολικά 185 δρομείς μεγάλων αποστάσεων και σημειώθηκαν 125 τερματισμοί. Ανάμεσά τους και δύο δρομείς του Σ.Δ.Υ.Μ Θήβας: 

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Νέα φάση για την ελληνική ΑΟΖ

Η νέα παραχώρηση για το θαλάσσιο οικόπεδο 2 αποτελεί μια αλλαγή φάσης για την ελληνική ΑΟΖ αφού είναι μια μικρή υλοποίηση σε πρακτικό επίπεδο. Και η Κύπρος άρχισε την υλοποίησή της μ' ένα μόνο θαλάσσιο οικόπεδο, το 12, όπου βρέθηκε το κοίτασμα Αφροδίτη. Στο θαλάσσιο οικόπεδο 2, το κοίτασμα Πύρρος βρίσκεται πάνω στη γραμμή οριοθέτησης Ελλάδας και Ιταλίας.

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΝΟΘΕΙΑ ΣΤΙΣ Η.Π.Α.

Όπως δήλωσε ο DONALD  TRUMP  πρόκειται να γίνει ΝΟΘΕΙΑ στις Η.Π.Α. των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Ο  DONALD TRUPM δήλωσε ότι δεν θα αναγνωρίσει τα εκλογικά αποτελέσματα.

Η Παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία (ΡΟΤΣΙΛΝΤ-ΣΟΡΟΣ, κ.λ.π.) έχουν υπό την ιδιοκτησία τους την εταιρία των ηλεκτρονικών υπολογιστών, εκδόσεως των εκλογικών αποτελεσμάτων, σε όλες τις πολιτείες των Η.Π.Α.

Προσωρινή τροποποίηση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων κατά τη διάρκεια λειτουργίας της εμποροπανήγυρης Λιβαδειάς

Η ετήσια εμποροπανήγυρη στην πόλη μας θα πραγματοποιηθεί κατά το χρονικό διάστημα 28 Οκτωβρίου έως  3 Νοεμβρίου 2016 στον καθορισμένο χώρο που βρίσκεται πλησίον του ΚΤΕΛ Λιβαδειάς.
Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών και των εμπόρων που θα συμμετέχουν στην εμποροπανήγυρη, παρακαλούμε όλους τους δημότες για την τήρηση των ακόλουθων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων για όσο διάστημα θα λειτουργεί η εμποροπανήγυρη:

Συνέδριο για τους Γυναικείους Συνεταιρισμούς και την Γυναικεία Επιχειρηματικότητα 19 – 20 Νοεμβρίου στην Αθήνα

Η Γενική Δ/νση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει ότι, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων  και η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων  στα πλαίσια υποβοήθησης  του έργου των γυναικείων αγροτικών συνεταιρισμών και της  ενίσχυσης γενικότερα της γυναικείας επιχειρηματικότητας, διοργανώνουν  Συνέδριο στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας  στις 19 – 20 Νοεμβρίου 2016.

Συμμετοχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο 8ο Φεστιβάλ Μελιού.

Πρόσκληση συμμετοχής
επιχειρήσεων & παραγωγών
                                      στο περίπτερο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

“8o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΕΛΙΟΥ & ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΕΛΙΣΣΑΣ”

(2– 4/12/2016, Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, Αθήνα)


Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετέχει για πρώτη φορά στο “8o Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 2 έως 4 Δεκεμβρίου 2016, στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, στην Αθήνα, με στόχο την οργανωμένη και αποτελεσματική προβολή των προϊόντων μελισσοκομίας και του συνόλου του παραγωγικού της κεφαλαίου.

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΑ ΧΑΣΚΟΓΕΛΑ, ΛΑΟΣ, ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ηχηρό ράπισμα στην κυβερνητική αυθαιρεσία με επικάλυψη γελοιότητας ήταν η χθεσινή απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε αντισυνταγματικό τον επίμαχο νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες.

Οπως ανεπίτρεπτα αναιδής η αντίδραση της κυβέρνησης με μια ανακοίνωση πανικού και σύγχυσης μεν, αλλά ταυτόχρονα και "κωλοπαιδαρίστικης" έμπνευσης, που καταδείχνει ότι οι αριστεροί του ωχαδερφισμού μόνιμα κοιτάζουν τη ζωή από το παράθυρο του μικρόκοσμου των πρόσκαιρων συμφερόντων τους.

Μήνυμα Δημάρχου Λεβαδέων για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Το Έπος του ’40 αποτελεί σημαντικό σταθμό στην πορεία του Ελληνικού Έθνους και ήταν αποτέλεσμα της σθεναρής αντίστασης ενός ολόκληρου λαού απέναντι στις απαιτήσεις ξένων φασιστικών δυνάμεων που απαιτούσαν την υποδούλωση της χώρας.
Ο επετειακός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940 αποτελεί ευκαιρία και ταυτόχρονα υποχρέωση για όλους μας να αποδώσουμε φόρο τιμής στους αγωνιστές του ηρωικού Έπους του '40 που με αυταπάρνηση αγωνίστηκαν για να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία και αυτοδιάθεση του ελληνικού λαού.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ


ΘΕΜΑ :  «Πρόσκληση σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου»  (Άρθρο 65, 67 N.3852/10 & 96 παρ.1 του Ν.3463/06 )».

Σας καλούμε όπως προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του παλαιού Δημοτικού Καταστήματος του Δ.Θηβαίων, (Παλαιό Δημαρχείο οδός Πινδάρου & Οιδίποδος)   στις   31  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016  ημέρα  ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 18:00 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης.  

ΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΜΕ ΤΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

Η φυσιογνωμία της σημερινής Ελλάδας είναι ένα ρευστό σχήμα που ολοένα αλλάζει μορφή κάτω από τα ταραγμένα νερά της επιφάνειας που τη ρυτιδώνει και η παραμικρότερη δυσκολία. Και το σκιάχτρο της πραγματικής κατάστασης της χώρας κρύβεται από τους πολιτικούς της συμφοράς, γιατί είναι ένα αμετάκλητο σκιάχτρο.

Και μπορεί να εγκλωβιζόμαστε στη φαντασμαγορία της επικαιρότητας, είτε αυτή έχει να κάνει με την κακότεχνη "παράσταση" με τις τηλεοπτικές άδειες, είτε με τον επικείμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό, που επί της ουσίας δεν αφορά τα προβλήματα της κοινωνίας και απλώς εξυπηρετεί την κομματική σκοπιμότητα, αλλά όλα στον τόπο τούτο παραμένουν ασταθή, αβέβαια και απειλητικά μαζί γιατί κρύβουν το απρόοπτο.

Στήριξη των Ευρωπαίων Επιτρόπων στο αίτημα της Στερεάς Ελλάδας

Την στήριξή τους στο δίκαιο αίτημα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για αλλαγή των κριτηρίων χρηματοδότησής της, εξέφρασαν όλοι οι Ευρωπαίοι Επίτροποι με τους οποίους συναντήθηκε, έπειτα από πρωτοβουλία του, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης στο Στρασβούργο. 

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

ΜΙΑ ΑΛΗΤΟΠΑΡΕΑ ΜΕ ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙΑ ΚΟΒΕΙ ΤΑ ΛΑΡΥΓΓΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Ο ΣΥΡΙΖΑ εν πολλοίς αναρριχήθηκε στην Εξουσία από τους συνταξιούχους. Οι απόμαχοι της εργασίας συνέβαλαν τα μάλλα για να γίνει Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας. Βλέπετε στην Ελλάδα των Μνημονίων, πίστεψαν τον αρχηγό μιας πολιτικής αλητοπαρέας, όπως απέδειξε η συνέχεια, ο οποίος προεκλογικά (εκλογές Ιανουαρίου 2015) τους παραμύθιασε ότι θα τους επαναφέρει την 13η σύνταξη που βιαίως του έκοψαν οι προηγούμενοι κυβερνώντες και τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους πριν τις εκλογές δεσμευόταν ότι δεν πρέπει να ανησυχούν καθ΄ ότι οι συντάξεις τους είναι εξασφαλισμένες και δεν θα υποστούν ουδεμία άλλη περικοπή.  

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ (ΚΟΣΟΒΟ 22-25/10/2016).

Ο Βουλευτής Βοιωτίας ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ, μιλώντας, ως ο μόνος εκπρόσωπος της Ελληνικής Βουλής, στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ - της οποίας είναι μέλος - (22 έως 25 Οκτωβρίου 2016 στην Πρίστινα, Κόσοβο), για τα Δυτικά Βαλκάνια και το προσφυγικό/μεταναστευτικό πρόβλημα, επισήμανε, μεταξύ άλλων τα εξής:

ΣΦΗΝΑ ΘΗΒΑΣ: ANTI AΠΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Σε σημερινή ανακοίνωσή του , κάνοντας «μαθήματα ιστορίας» ανάμεικτα με απειλές και ύβρεις, επιχείρησε δήθεν να απαντήσει ο Χρυσαυγίτης Βουλευτής Βοιωτίας , στην απαίτηση μεγάλου μέρους του Θηβαϊκού λαού να μην βρωμίσει με την παρουσία του την επέτειο του αντιφασιστικού ΟΧΙ.
Φυσικά και δεν θα ανοίξουμε «ιστορικό» διάλογο με τους απόγονους των ταγματασφαλιτών , των δοσίλογων , των μπουραντάδων , των Σούρληδων και άλλων «εθνικών» ηρώων για τους χρυσαυγίτες.

Ανακοίνωση από τον Βουλευτή Βοιωτίας της Χρυσής Αυγής, Ευάγγελο Καρακώστα

Με περισσή περιφρόνηση παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες ένα πόλεμο ανακοινώσεων από το μακρύ χέρι του συστήματος( ΚΚΕ και αριστεριστές), με αφορμή την πρόσκλησή μου στις εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στη πόλη της Θήβας.

Θα ήθελα επί τη ευκαιρία αυτή, να επισημάνω τα παρακάτω:

Ο ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ Η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ ΚΑΙ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟΥ ΜΥΡΟΒΛΥΤΗ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ 
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ '' ΜΕΓΑΛΗΣ '' ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΘΗΒΩΝ
Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους πιστών ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος τού Αγίου Μεγαλομάρτυρα Δημητρίου τού Μυροβλύτη στον Ιερό Ενοριακό Ναό τού Αγίου Δημητρίου '' Μεγάλης '' Παναγίας Θηβών , με την συν λειτουργία τού Εφημέριου τού Εορτάζοντος Ιερού Ναού Αιδεσιμολογιότατου Πατέρα Γεώργιου και πολλών Ιερέων τής ευρύτερης περιοχής .

Στις 27/10 η επετειακή εκδήλωση του Δήμου Θηβαίων - Πρόσκληση

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η


Ο Δήμος Θηβαίων
και ο Σύνδεσμος Αποστράτων και Εφέδρων Αξιωματικών Θήβας ο «Ιερός Λόχος»
σας προσκαλούν
στην επετειακή εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου 1940,
που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27/10/2016 και ώρα 18:30

Η πρώτη πόλη στον κόσμο που διεκδίκησε ασυλία - Ιδρύθηκε από Μινύες Ορχομένιους και Ίωνες, Αθηναίους και Βοιωτούς

ΤΕΩΣ

Στήλη με μοναδικό ενοικιαστήριο συμβόλαιο-Ίδρυσε τα Άβδηρα

Η πρώτη πόλη στον κόσμο που διεκδίκησε ασυλία

Ιδρύθηκε από Μινύες Ορχομένιους και Ίωνες, Αθηναίους και Βοιωτούς

Με τον μεγαλύτερο ναό του Διονύσου!

Ορκίστηκε ενώπιον της Δημάρχου Λεβαδέων κας Γιώτας Πούλου, ο αναπληρωματικός δημοτικός σύμβουλος κ. Νικόλαος Τζουβάρας

Ορκίστηκε ενώπιον της Δημάρχου Λεβαδέων κας Γιώτας Πούλου, ο αναπληρωματικός δημοτικός σύμβουλος κ. Νικόλαος Τζουβάρας μετά την παραίτηση της κας Παγώνας Κουτούλα.
Μετά την ορκωμοσία η Δήμαρχος Λεβαδέων συνεχάρη τον κ. Τζουβάρα και του ευχήθηκε καλή δύναμη στα νέα καθήκοντά του. 

Ξεκίνησε ο Νέος Αναπτυξιακός Νόμος 4399/2016

Επίσημη έναρξη του νέου Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016 με την προκήρυξη των τεσσάρων (4) αρχικών καθεστώτων, "Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισμού", "Γενική Επιχειρηματικότητα¨, "Νέες Ανεξάρτητες ΜΜΕ" και ¨Επενδύσεις Μείζονος Μεγέθους¨.
Η περίοδος υποβολής αιτήσεων υπαγωγής των επενδυτικών σχεδίων ορίζεται από τις 19 Οκτωβρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου 2016 για τα καθεστώτα "Γενική Επιχειρηματικότητα" και ¨Νέες Ανεξάρτητες ΜΜΕ", ενώ η περίοδος υποβολής αιτήσεων υπαγωγής των επενδυτικών σχεδίων για τα καθεστώτα "Ενισχύσεις Μηχανολογικού Εξοπλισμού" και "Επενδύσεις Μείζονος Μεγέθους" ορίζεται από τις 19 Οκτωβρίου 2016 έως τις 28 Απριλίου 2017.

Κινητοποιήσεις φέρνει η διαπραγμάτευση για τα εργασιακά. Καταγγελίες "φωτιά" απο τον πρόεδρο του εργατικού κέντρου Θήβας

Κινητοποιήσεις φέρνει η διαπραγμάτευση για τα εργασιακά στο πλαίσιο της Β' αξιολόγησης και από το εργατικό κέντρο της Θήβας μετά τη σύσκεψη των σωματείων της πρώην επαρχίας.


Αποκαρδιωτικά είναι τα στατιστικά στοιχεία του κέντρου για την ανεργία στην περιοχή ενώ σοβαρές είναι οι καταγγελίες του προέδρου του εργατικού κέντρου για την επιθεώρηση εργασίας.

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΣΤΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΤΑΜΟ

Εκδήλωση μνήμης

στο συμπολίτη μας φιλόλογο, δάσκαλο, λογοτέχνη, ποιητή

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Δ. ΣΤΑΜΟ

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λεβαδείας, ο Όμιλος Φίλων Παναγιώτη Στάμου, ο σύλλογος Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς και ο Σύλλογος Ελικωνίων Επαρχίας Λιβαδειάςδιοργανώνουν εκδήλωση στη μνήμη του συμπολίτη μας φιλολόγου, δασκάλου, λογοτέχνη και ποιητή Παναγιώτη Δ. Στάμου.

Κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι:

Δημοσιεύτηκε η Πρόσκληση του Υπομέτρο 6.1 “Εγκατάσταση Νέων Γεωργών” του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 - 2020

Δημοσιεύτηκε η πρόσκληση του υπομέτρου 6.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, που αφορά την ενίσχυση νέων, έως και 40 ετών, για την είσοδό τους στη γεωργική απασχόληση και την πρώτη τους εγκατάσταση σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις (www.agrotikianaptixi.gr ) .
Η συνολική δημόσια δαπάνη για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανέρχεται στα 17,7 εκατ. ευρώ  και αναμένεται να ενταχθούν 950 περίπου νέοι γεωργοί της Περιφέρειάς μας, οι οποίοι  θα κληθούν να υλοποιήσουν τετραετές επιχειρηματικό σχέδιο.

Ανακοίνωση πρόσληψης προσωπικού 21 ατόμων με σύμβαση μίσθωσης έργου στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος Relocation της Ύπατης Αρμοστείας ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Λεβαδέων ανακοινώνει ότι η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Λεβαδέων (Κ.Ε.ΔΗ.Λ.) στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος προσωρινής στέγασης υποψηφίων προς μετεγκατάσταση και αιτούντων άσυλο (Πρόγραμμα Relocation της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες), πρόκειται να συνάψει συμβάσεις μίσθωσης έργου για είκοσι ένα (21) άτομα διαφόρων ειδικοτήτων.

«Ατμομηχανή» της επανεκκίνησης η ενεργειακή εξοικονόμηση και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στα κτίρια

«Οι επενδύσεις στην ενεργειακή εξοικονόμηση και στις ΑΠΕ στο υπάρχον κτιριακό απόθεμα μπορούν να αποτελέσουν την «ατμομηχανή» της επανεκκίνησης για την οικοδομή και την οικονομία», τόνισε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, μιλώντας στην εκδήλωση με θέμα «Χρηματοδοτικά Εργαλεία και καλές πρακτικές για την υλοποίηση και παρακολούθηση Δράσεων Εξοικονόμησης Ενέργειας», που διοργανώνει το ΤΕΕ, με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

ΕΜΕΙΣ "ΣΤΡΙΜΩΓΜΕΝΟΙ" ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ "ΓΑΤΕΣ" ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ...

Οσο κανείς παρακολουθεί αποστασιοποιημένος την πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα, τόσο και αντιλαμβάνεται τα λόγια του Φάουστ, όταν ο Μεφιστοφελής χρησμοδοτεί με το αμίμητο: "Πιστεύεις ότι σπρώχνεις, αλλά σε σπρώχνουν".

Γιατί την ίδια ώρα που οι πολίτες "στριμώχνονται" στην πολιτική μυθοπλασία και στο ασφυκτικό θέατρο του παραλόγου και της φαντασμαγορίας, οι πολιτικές "γάτες" διαφόρων αποχρώσεων και κάθε ράτσας απολαμβάνουν ξέγνοιαστες ό,τι αφείδωλα τους παρέχει η ευπιστία μας, ενίοτε και η μωροπιστία μας.

Δικαίωση της Στερεάς Ελλάδας από το Στρασβούργo

"Ασυνήθιστο" χαρακτήρισε το καθεστώς χρηματοδότησης της Στερεάς Ελλάδας η Ευρωπαία Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Corina Cretu, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη στο Στρασβούργο. Η κ. Cretu αναγνώρισε το λάθος στα δεδομένα βάσει των οποίων χρηματοδοτείται η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την αναντιστοιχία μεταξύ των διαθέσιμων πόρων και των αναγκών της, την οποία και συνέδεσε με τη βιομηχανική ζώνη Σχηματαρίου - Οινοφύτων. 

Χρυσό Βραβείο για το Χρυσορρόα στη Θήβα

Το Gold βραβείο στην ενότητα Βιώσιμη Πόλη της κατηγορίας Αστική Ανάπλαση των “Best City Awards 2016” κέρδισε η Θήβα για το έργο "Βιοκλιματική αναβάθμιση του δημόσιου ανοικτού χώρου κατά μήκους του ιστορικού ρέματος Χρυσορρόα του Δήμου Θηβαίων".

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 380 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Πάνω από 380 δις ευρώ υπολογίζεται το κόστος για την αντιμετώπιση των αναπνευστικών νοσημάτων στην Ευρώπη με το μεγαλύτερο μερίδιο να αφορά στηνΧρόνια Αναπνευστική Πνευμονοπάθεια, στο Άσθμα, και στον Καρκίνο του Πνεύμονα!
Αυτό τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Διευθυντής της Α Πνευμονολογικής Κλινικής του ΕΚΠΑ  κ Νικόλαος Κουλούρης μιλώντας σε διάλεξη του  Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας με θέμα «Το κόστος των αναπνευστικών νοσημάτων στην Ευρώπη».Ευρώπη Το Κόστος
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο καθηγητής περισσότεροι από 600.000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση από αναπνευστικά νοσήματα, ενώ πάνω από το 50% των θανάτων σχετίζονται με τον καρκίνο του Πνεύμονα και τηΧΑΠ, ασθένειες που έχουν ως βασική αιτία (80%) το κάπνισμα.

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς για την διοργάνωση "Λευκής νύχτας"

ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ Νο 3
(ΑΥΣΤΗΡΩΣ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ)
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιείται στην πόλη μας ”Λευκή Νύχτα” που όπως διαβάζουμε στην ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου «..αποτελεί πλέον θεσμό, είναι η δική μας απάντηση στο δυσμενές κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον και στο καταναλωτικό κοινό… μία γιορτή του Λιβαδείτικου εμπορίου που, χωρίς διαπραγματεύσεις, θέλει να ανταποδώσει στον καταναλωτή, την εμπιστοσύνη του στην τοπική αγορά….» και συνεχίζουν ευχαριστώντας βεβαίως, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την κα Παπαθωμά καθώς και το Δήμο Λιβαδειάς και την κα Πούλου για την αγαστή συνεργασία. Το Δημοτικό Συμβούλιο Λιβαδειάς μάλιστα το φέρνει σαν θέμα του στην  τακτική του συνεδρίαση «Έγκριση για συνδιοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων με τον Εμπορικό Σύλλογο Λιβαδειάς και Διάθεση πίστωσης».

Ο Μ. Αλέξανδρος ταριχεύθηκε με μέλι Ελικώνος μέσα σε πιθάρι και εστάλη στην Μακεδονία



https://drive.google.com/file/d/0B3fkGwUxnFfHbG1zeGZFMlBTbzA/view?usp=sharing


Στον ιστότοπο των Φρυκτωριών (www.fryktories.net) θα δείτε και θα διαβάσετε περισσότερα.

Γ. Λεκάκης, 6944336980,www.lekakis.com



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο