Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016

Διάλεξη Ν. Λυγερού : Στρατηγική Ελληνική ΑΟΖ και το μέλλον της Ελλάδας


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Στρατηγική Ελληνική ΑΟΖ και το μέλλον της Ελλάδας". Galerie Δημιουργών, Ελαιών 1α Νέα Κηφισιά (είσοδος από Χελιδονούς 28), Κηφισιά, Αθήνα. Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Το αντισυλληπτικό δεν σκοτώνει τη σεξουαλική επιθυμία

Τέλος στον μύθο που θέλει τα αντισυλληπτικά να μειώνουν τη σεξουαλική επιθυμία, βάζει μελέτη των Πανεπιστημίου του Κεντάκι και της Ιντιάνα των ΗΠΑ, που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση The Journal of Sexual Medicine.
Όπως σημείωσαν οι ερευνητές, το τι μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική επιθυμία μιας γυναίκας δεν είναι τόσο εύκολο να απαντηθεί. Παρ΄όλα αυτά, παράγοντες όπως η ηλικία του ατόμου και το πόσο μακροχρόνια είναι η σχέση του, φαίνεται να παίζουν τον σημαντικότερο ρόλο στο ...βαρόμετρο του σεξ.

Διαψεύδει τα ανυπόστατα δημοσιεύματα, το Διοικητικό Συμβούλιο των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λιβαδειάς-Θήβας

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λιβαδειάς-Θήβας, στη τακτική συνεδρίαση της 14ης Δεκεμβρίου 2016 , με αφορμή τα διάφορα δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρονται στη λειτουργία του Νοσοκομείου Λιβαδειάς, ομόφωνα αποφασίζει και ανακοινώνει στους Βοιωτούς πολίτες:
Διαψεύδουμε κατηγορηματικά τα ανυπόστατα και ψευδή, αήθη, απαράδεκτα, αμφιβόλου προέλευσης και εξαιρετικά  χαμηλής ποιότητας δημοσιεύματα, τα οποία παραποιούν την εικόνα του Νοσοκομείου και θίγουν το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Ο σχεδιασμός πρέπει να διευκολύνει την προσέλκυση επενδύσεων - Στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός για το σχέδιο νόμου «Χωρικός Σχεδιασμός - Βιώσιμη Ανάπτυξη»

Την ανάγκη ευελιξίας στα επίπεδα και στον τρόπο σχεδιασμού ανέδειξε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για το νομοσχέδιο «Χωρικός Σχεδιασμός – Βιώσιμη Ανάπτυξη», το οποίο συζητείται με τη διαδικασία του επείγοντος.

ΛΥΚΕΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ ΘΗΒΑΣ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Χριστούγεννα στη Στερεά Ελλάδα με την Κρατική Ορχήστρα

Χριστούγεννα στη Στερεά Ελλάδα
με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

20/12 Λιβαδειά │Διοικητήριο, Φίλωνος 35-39
21/12 Άμφισσα│Πνευματικό Κέντρο, Κορδώνη 1, Πλατεία Ησαΐα
22/12 Χαλκίδα │Διοικητήριο, Λ. Χαϊνά 93
23/12 Καρπενήσι│Συνεδριακό Κέντρο
27/12 Λαμία│Αμφιθέατρο Πνευματικού Κέντρου Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, Αγράφων & Μεγάλου Αλεξάνδρου

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΔΟΥΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ - Προσκύνημα του Αλέξη Τσίπρα στην "Πάπισσα" Άγκελα Μέρκελ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Έγραψε προ ημερών η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung για τον Αλέξη Τσίπρα:
“Για τον Έλληνα Πρωθυπουργό μπορεί κανείς να έχει όποια γνώμη θέλει, αλλά το ότι ο αριστερός πολιτικός προσφέρει στη σωτηρία της Ελλάδος από την κρίση δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Όταν πρόσφατα έκανε ανασχηματισμό, το έκανε ακριβώς για να δείξει καλή διάθεση στις Βρυξέλλες. Όποιος ήταν αντίθετος με την εφαρμογή των μεταρρυθμιστικών μέτρων απομακρύνθηκε από την πρώτη γραμμή της κυβερνήσεώς του. Είναι η ειρωνεία της ιστορίας το γεγονός ότι οι διεθνείς πιστωτές δεν ήθελαν να τον δουν στην εξουσία και τώρα πρέπει να παραδεχτούν ότι δεν θα υπήρχε καλύτερος”.  

ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ: ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 50% ΣΕ 250.000 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΕΚΑΣ.

Ο Βουλευτής Βοιωτίας και Αν. Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης ΝΔ, Βαγγέλης Μπασιάκος, κατέθεσε Ερώτηση, σχετικά με τις επερχόμενες μειώσεις, έως και 50%, σε δικαιούχους του ΕΚΑΣ. Η συγκεκριμένη Ερώτηση προς τη Βουλή έχει ως εξής: 

Παρατηρητήριο & Κέντρο Προαγωγής Υγείας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στον Δήμο Τανάγρας (ΠΥΣΤΕΤ): Δράσεις για την προστασία και την προαγωγή της υγείας κατοίκων και εργαζομένων του Δήμου Τανάγρας

15 Δεκεμβρίου 2016 – Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται από τον Μάιο του 2016 το Παρατηρητήριο & Κέντρο Προαγωγής Υγείας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στον Δήμο Τανάγρας (ΠΥΣΤΕΤ), στο πλαίσιο του οποίου διοργανώνεται η πρώτη Εβδομάδα Προαγωγής Υγείας στον ίδιο Δήμο (12-18 Δεκεμβρίου).

Έκθεση ζωγραφικής της Tatiana Bukaneva στο Art Cafe Αστραδενή

Το Art Cafe Αστραδενή με χαρά φιλοξενεί την έκθεση ζωγραφικής της εξαιρετικής ζωγράφου Tatiana Bukaneva. Στην έκθεση παρουσιάζονται δημιουργίες της από λάδι σε καμβά. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2017.

Η Τατιάνα Μπουκάνεβα γεννήθηκε το 1986 στο Καζακστάν από Ρώσο πατέρα και Ελληνίδα μητέρα. Από μικρή ηλικία το ταλέντο της την οδήγησε σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες. Παρακολούθησε μαθήματα τεχνικής για ελαιογραφία σε καμβά. Ασχολήθηκε εντατικά με τη χειροτεχνία, τη ζωγραφική και τη πυρογραφία. Ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΣΚΙΕΣ ΤΟΥΣ...

Ελευθερία, δημοκρατία, κοινωνικά δικαιώματα, πολιτική αξιοπιστία, ελπίδα, αναπτυξιακή προοπτική, εθνική αξιοπρέπεια....Να κάποιες λέξεις με άσημη σταδιοδρομία τα τελευταία χρόνια των μνημονιακών πολιτικών στη χειμαζόμενη Ελλάδα.

Η πολιτική ασυναρτησία και απιστία δημιούργησαν την αδιαφορία. Η αδιαφορία οδήγησε στην απομόνωση. Μια κλιμάκωση αντιδράσεων και συναισθημάτων που παρακολουθεί τα διάφορα στάδια της πολιτικής εκδήλωσης του ιδανικού της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

UNDERWORLD: Η ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ στον Κινηματογράφο Θήβας μέχρι την Τετάρτη 21/12

ΠΕΜΠΤΗ 15/12/16 - ΤΕΤΑΡΤΗ 21/12/16


“UNDERWORLD: Η ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ”

Παγιδευμένη στη συνωμοσία της φιλόδοξης Σεμίρα, η Σελίν θεωρείται προδότρια και καταδιώκεται από τα βαμπίρ τη στιγμή που οι λυκάνθρωποι ετοιμάζονται για τη μεγάλη τελική τους επίθεση.
Σκηνοθεσία: Άνα Φέρστερ
Παίζουν: Κέιτ Μπέκινσεϊλ, Λάρα Πούλβερ, Τέο Τζέιμς, Τσαρλς Ντανς, Τόμπιας Μένζις, Μπράντλι Τζέιμς, Τρεντ Γκάρ
Διάρκεια: 91 λεπτά 

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας από το Δημοτικό Ωδείο





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για τις Άγιες Ημέρες των Χριστουγέννων

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες


Το 2016 ήταν ακόμα μία δυσμενής χρονιά για τη χώρα μας, για τον τόπο μας, για τον καθένα ξεχωριστά. Όμως , με δύναμη και αισιοδοξία και κυρίως με πίστη στο Θεό ανταποκριθήκαμε στο μέτρο του δυνατού στις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε και συνεχίζουμε με θάρρος και αποφασιστικότητα για να ένα καλύτερο αύριο, πιο δημιουργικό, αλληλέγγυο και ειρηνικό για εμάς και τα παιδιά μας.

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΗΒΑΣ

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Επαρχίας Θηβών και o Εμπορικός Σύλλογος Θηβών ανακοινώνουν την από κοινού διοργάνωση τριήμερου Φεστιβάλ χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων με τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Βοιωτίας , της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και του Δήμου Θηβαίων.


Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 «Λευκή Νύχτα» ψώνια έως τα μεσάνυχτα με προσφορές – εκπλήξεις και στη συνέχεια διασκέδαση με το συγκρότημα Ιμάμ Μπαϊλντί στη κεντρική πλατεία. 

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

ΖΟΥΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΥΦΙΑ. ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΧΙΜΑΙΡΩΝ, ΤΩΝ ΔΙΑΨΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ...

Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να πάσχει από μια μορφή αυτοερωτισμού και να αδυνατεί να διακρίνει λόγω απαιδευσίας και "αριστεροφιλελέθευρης" σύγχυσης τα αμετάβλητα μεγέθη μέσα στις ρευστότητες της ιστορίας, αλλά και η κοινωνία έχασε τον έλεγχο της εποχής της.
Και ύστερα από τόσα χρόνια χιμαιρών, διαψεύσεων, αγωνίας και πολιτικής προδοσίας, ύστερα από τόσα χρόνια συμπίεσης των κοινωνικών δικαιωμάτων στο όνομα της "σωτηρίας" της, εξακολουθεί να παρασύρεται από την άγονη πολιτική σκέψη και να βρίσκει ακόμη και ελαφρυντικά στους πολιτικούς μεταπράτες των ελπίδων της.

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΖΗΤΕΙ ΑΚΟΙΝΩΝΗΣΙΑ ΔΥΟ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj14GwfxTGmgxiWl0h0RMQz57P-3KErUYnCxs4-oqyc4-1ohZ7OWvWppstzNliDri7GGoUghJVyVYjzXfp3rtY1NRSmZjxqI8eSjzkt4CIkxp_OXi1_b_BlFnqOm9BWO361xg9_Du2VooDO/s1600/13256.jpg

Ο οικουμενικός Πατριάρχης της Ορθοδοξίας κ.κ. Βαρθολομαίος είναι γνωστός διεθνώς, αλλά και στο Πανελλήνιον, σαν μαριονέτα της ηγεσίας της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Κυβέρνησης-Δικτατορίας του Κοσμοκράτορα ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!


Είναι συνεργάτης του Πάπα Φραγκίσκου γνωστού Παγκοσμίως για το χειροφίλημα-πρόσκύνησην στον Επικυρίαρχο της Γης Κοσμοκράτορα Σιωνιστή ΡΟΤΣΙΛΝΤ.

Φαρος Ανθρωπιας και Αγαπης ο ΑΟ Μαυρομματιου Βοιωτιας για την Παιδικη Στεγη Συρου

Ο Ποδοσφαιρικος Αθλητικος Ομιλος Μαυρομματιου Βοιωτιας Εγινε και τη Φετεινη χρονια Φαρος Ανθρωπιας και Αγαπης σε Συνεργασια με το  Πρακτορειο ΟΠΑΠ  Κωστα Νταγιακου στο Μαυρομματι 

Συγκεντρωσαν Τροφιμα Ρουχισμο και Παιχνιδια και θα Αποσταλουν στην Παιδικη Στεγη Συρου 


Η Διοικηση του ΑΟ Μαυρομματιου και το Πρακορειο ΟΠΑΠ 
Κωστα Νταγιακου ευχαριστησαν τους κατοικους του Μαυρομματιου που ανταποκριθηκαν και τη φετεινη χρονια σε ακομα  μια Ανθρωπινη Προσφορα Αγαπης

ΟΦΕΙΛΕΤΗΣ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΥΠΗΧΘΕΙ ΣΤΟ Ν. ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΑΙ ΓΙΑ 3ΕΤΙΑ ΘΑ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΜΟΝΟ 100 ΕΥΡΩ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΑ 6/10 ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΤΟΥ

Γράφει η δικηγόρος Αθηνών Αναστασία Χρ. Μήλιου*

Με την διάταξη του άρθρ. 1 του Ν. 3869/2010, που αφορά τη «Ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α'130/3-8-2010), ορίζεται ότι: «1. Φυσικά πρόσωπα που δεν έχουν πτωχευτική ικανότητα κι έχουν περιέλθει, χωρίς δόλο, σε μόνιμη αδυναμία πληρωμής ληξιπρόθεσμων χρηματικών οφειλών τους (εφεξής οφειλέτες) δικαιούνται να υποβάλουν στο αρμόδιο δικαστήριο την αίτηση που προβλέπεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 4 για τη ρύθμιση των οφειλών αυτών και απαλλαγή. Την ύπαρξη δόλου αποδεικνύει ο πιστωτής. Δεν επιτρέπεται η ρύθμιση οφειλών που έχουν αναληφθεί το τελευταίο έτος πριν την υποβολή της αίτησης ενώ  απαλλαγή του οφειλέτη από τα χρέη του μπορεί να γίνει μόνο μία φορά.

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΘΗΒΑΣ «ΛΑΙΟΣ»

Ο Σύλλογός μας καλεί τα μέλη του, στα γραφεία μας, να πάρουν μέρος στις εκλογές που θα διεξαχθούν την Κυριακή 18-12-2016 και ώρες 17:00-21:00 για την ανάδειξή ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ και ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.

Η συμμετοχή των μελών στις διαδικασίες είναι αναγκαία για την ομαλή λειτουργία του συλλόγου

Το «βαρύ» ζεϊμπέκικο του Γκλέτσου στο Καρπενήσι

Δεν υπολογίζει τίποτα όταν η μουσική τον κυριεύει και θέλει να χορέψει ο δήμαρχος της Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος. Πολλές φορές έχει γίνει θέμα το βαρύ του ζεϊμπέκικο, που φαίνεται πως είναι η προτίμησή του.

 Αυτή τη φορά ο Απόστολος Γκλέτσος έκλεψε την παράσταση σε γνωστή ταβέρνα του Καρπενησίου όπου ακούγοντας τους ήχους της «Δραπετσώνας» του Μίκη Θεοδωράκη σηκώθηκε και χόρεψε με τους θαμώνες να τον καταχειροκροτούν.Μάλιστα στο σημείο όπου το τραγούδι αναφέρει ..." Κράτα το χέρι μου και πάμε αστέρι μου-εμείς θα ζήσουμε κι ας είμαστε φτωχοί"..

Η ΝΙΣΥΡΟΣ ΦΕΡΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Επί του πιεστηρίου

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πήγε χθες στη  Νίσυρο, ως άλλος Παπανδρέου του Καστελόριζου, προκειμένου να αναγγείλει από το ακριτικό νησί της Νισύρου, δήθεν μέτρα ελάφρυνσης για τα απομεμακρυσμένα νησιά, όταν ο ίδιος αυτός πολιτικός με την Μνημονιακή του πολιτική, τα έχει πάρει από τους νησιώτες στο πολλαπλάσιο.

Λιβαδειά: Χριστουγεννιάτικη Χορωδιακή Συνάντηση, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016


Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση Δημοτικού Ωδείου Λιβαδειάς

Μια πραγματικά ξεχωριστή χριστουγεννιάτικη εκδήλωση διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Λιβαδειάς  τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 19:00 το απόγευμα  στο Συνεδριακό Κέντρο “Χρήστος Παλαιολόγος”, με τίτλο:
«Από τους παιδικούς αγερμούς της αρχαιότητας στα σύγχρονα κάλαντα»
Πρόκειται για μια ιστορική αναδρομή στις ρίζες του εθίμου, που ξεκινούν από την αρχαία Ελλάδα, περνούν στη ρωμαϊκή αυτοκρατορία, συνεχίζονται στο Βυζάντιο και φτάνουν έως τις μέρες μας….

Εκδήλωση αφιερωμένη στην παγκόσμια ημέρα του παιδιού

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του Πανευβοϊκού Συλλόγου 'Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ' αφιερωμένη στην παγκόσμια ημέρα του παιδιού.

Την εισήγηση έκανε ο Πρόεδρος του Συλλόγου ο οποίος ευχαρίστησε τους ομιλητές Λένα Μεταξά (εκπαιδευτικό-καθηγήτρια αγγλικών) και Κωνσταντίνο Κουρμπέτη (Διευθυντή Μουσικού Γυμνασίου Χαλκίδας ''Νίκος Σκαλκώτας'') αλλά και τον Δήμαρχο Χαλκιδέων κ.Χρήστο Παγώνη για την διάθεση της αίθουσας τελετών του Δημαρχείου Χαλκίδας καθώς και την Πρόεδρο του ΔΟΑΠΠΕΧ κ.Λίλιαν Ζλακώνη για την αμέριστη βοήθεια της και συμπαράσταση.

Η ΣΗΜΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - Τι συμβαίνει με τους ΑΝΕΛ και την Χρυσή Αυγή;

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
Επικεφαλής της “Ελλήνων Πολιτείας”

Το Νοέμβριο του 2003, ένα “παλικάρι”, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, που ο μπαμπάς του – επί σειρά ετών Βουλευτής και Υπουργός των κυβερνήσεων της ΝΔ, Ιωάννης Βαρβιτσιώτης – του κληρονόμησε το δικαίωμα να παρίσταται εκείνος στη θέση του, στα Βουλευτικά έδρανα της Βουλής, είπε ξεδιάντροπα και σύμφωνα με την ανατροφή που προφανώς έλαβε από την οικογένειά του, στα τηλεοπτικά μέσα: “Είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάποιου να καίει τη σημαία. Θα προασπιζόμαστε το δικαίωμά του αυτό όσο και αν διαφωνούμε”.

ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΟΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗΣ

Τα πολιτικά "εγκλήματα" στην Ελλάδα, η πολιτική αβελτηρία με μπόλικο καρύκευμα πονηρίας και λαικισμού, κυρίως όμως η πολιτική ανικανότητα και η πολιτική οσφυοκαμψία, "εξαγνίζονται" συνήθως με πομφολυγώδεις εξαγγελίες από χείλη πρωθυπουργικά και με λεονταρισμούς κυβερνητικών στελεχών εναντίον του ΔΝΤ τούτες τις μέρες ή με εύηχες ατάκες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης του τύπου "Η Ελλάδα χρειάζεται μια επανάσταση κοινής λογικής".

Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση διοργανώνουν από κοινού το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Θήβας και το 2ο Γυμνάσιο Θήβας.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ.

Ο Βουλευτής Βοιωτίας και Αν. Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης ΝΔ, Βαγγέλης Μπασιάκος, επαναφέρει στην Κυβέρνηση, με Ερώτησή του μέσω της Βουλής, σε έντονα επικριτικό ύφος, το πρόβλημα των συνεχιζόμενων ελλείψεων στα Νοσοκομεία, καθώς και σε άλλες δομές και φορείς Υγείας της Βοιωτίας, υπογραμμίζοντας την έλλειψη στοιχειώδους ευαισθησίας της Κυβέρνησης να ασχοληθεί με την αντιμετώπιση των σοβαρών αυτών προβλημάτων, που αφορούν τη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή στη Βοιωτία.

Αναβολή Εγκαινίων Κέντρου Προστασίας του Παιδιού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
   
Αναβάλλονται  τα εγκαίνια του Κέντρου  Προστασίας  του Παιδιού,  λόγω  δυσμενών καιρικών συνθηκών  που αναμένεται να επικρατήσουν  την ημέρα των εγκαινίων.

Ζητούμε συγνώμη για την αναβολή.



 Το  Δ.Σ. του Κέντρου ‘‘H Προστασία Του Παιδιού’’


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

Λευκή Νύχτα στη Θήβα την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου! Τριήμερο Φεστιβάλ Εκδηλώσεων!

Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Επαρχίας Θηβών και o Εμπορικός Σύλλογος Θηβών ανακοινώνουν την από κοινού διοργάνωση τριήμερου Φεστιβάλ χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων με τη συμμετοχή του Επιμελητηρίου Βοιωτίας , της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος και του Δήμου Θηβαίων.

Basket Αγάπης από την Ένωση Συλλόγων “Κάδμος” για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων

Η Ένωση Συλλόγων  “Κάδμος”, σε μία προσπάθεια στήριξης του έργου του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Θηβαίων, διοργανώνει τη χριστουγεννιάτικη γιορτή των ακαδημιών της, την Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 16:45 στο Κλειστό Γυμναστήριο Θήβας “Ερρίκος Χατζόπουλος” και παράλληλα καλεί τους πολίτες να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας ( την ημέρα της εορτής), τα οποία θα διατεθούν για τις ανάγκες των 300 οικογενειών του δημοτικού κοινωνικού παντοπωλείου.

Χρόνια Πολλά από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

6 νέα μεγάλα έργα στην Στερεά Ελλάδα με προϋπολογισμό 8,1 εκατ. ευρώ

Την ένταξη έξι σημαντικών έργων υποδομής, προϋπολογισμού 8.100.000 ευρώ, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ανακοίνωσε σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης.  Πρόκειται για έργα που στοχεύουν στην τουριστική ανάπτυξη, την ασφάλεια των μετακινήσεων, αλλά και την ενίσχυση των δομών πρόνοιας.

Ψηφίστηκε το νέο Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων

Με διευρυμένη πλειοψηφία ψηφίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο η αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υιοθετώντας τους άξονες της εθνικής πολιτικής για τα απόβλητα, ενέκρινε το αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ και υιοθετεί τους στόχους  - ορόσημα για το 2020:

ΜΠΟΥΦΕΣ ΑΓΑΠΗΣ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Έκθεση Ψηφιδωτού: «Εικαστικές Διαδρομές ΙΙ»

Ο Σύλλογος Φωτογραφίας και Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, «Ελείτροχος», σάς προσκαλεί στα εγκαίνια της Έκθεσης Ψηφιδωτού με τίτλο: «Εικαστικές Διαδρομές ΙΙ» τηνΤετάρτη 14 Δεκεμβρίου, στις 7.30 μ.μ. στο χώρο τουΣυνεδριακού Κέντρου του Δήμου Θηβαίων, αίθουσα «Σεμέλη».
Στην έκθεση συμμετέχουν με εικαστικά έργα Θηβαίοι πολίτες που παρακολούθησαν τα, κατά 4η συνεχή χρονιά, «Σεμινάρια Κατασκευής Ψηφιδωτού» με εισηγήτρια την κ. Καλύβη-Κουρκούτη Κατερίνα, ψηφιδογράφο, που διοργάνωσε ο σύλλογος για το 2015 - 2016.

ΕΡΕΥΝΑ: ΦΡΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΟΥΣ = Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΕΠ. ΠΑΝΑ

ΕΡΕΥΝΑ: ΦΡΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΟΥΣ
Αποτέλεσμα εικόνας
Επαμεινώνδας Ε. Πανάς
σ. Καθηγητής
Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Δεκέμβριος 2016

Δήμος Λεβαδέων: Χορήγηση δωρεάν δελτίων μετακίνησης σε Άτομα με Αναπηρία

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι σύμφωνα με την Κοινή Απόφαση των Υπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών θα χορηγούνται σε Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) δελτία δωρεάν μετακίνησης στα Αστικά Λεωφορεία του νομού και 50% έκπτωση στα υπεραστικά ΚΤΕΛ για το έτος 2016.

Προγραμματική σύμβαση αγροτικής οδοποιίας (Κωπαϊδικού πεδίου)

C:\Users\user\Desktop\SIMA 2.jpg

Το αγροτικό οδικό δίκτυο του κωπαϊδικού  πεδίου ανήκει και είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας όπως προκύπτει με το νόμο 4305/2014 όπου οι αρμοδιότητες του πρώην Οργανισμού Κωπαΐδας  μεταβιβάστηκαν .  
   Με αποφάσεις του Περιφερειακού συμβουλίου το 2014 και το 2016 το ανταποδοτικό πάγιο τέλος αυξήθηκε από 2 ΕΥΡΩ/στρ. σε 4 ΕΥΡΩ/στρ αύξηση 100%  για την βελτίωση και συντήρηση των έργων υποδομής της περιοχής (δρόμοι, δίκτυα, αντιπλημμυρικά έργα,  κλπ).  

Αλλαγή εκδήλωσης στο χριστουγεννιάτικο εορταστικό πρόγραμμα με την Βοιωτική Χορωδία Μικρασιατών Λιβαδειάς

Σας ενημερώνουμε ότι η Βοιωτική Χορωδία Μικρασιατών Λιβαδειάς “Ο Άγιος Χρυσόστομος Σμύρνης” αντί της προγραμματισμένης για  την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 17:30 χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης “Κάλαντα και κεράσματα” στην Πλατεία Αγίου Μελετίου – Συνοικισμός, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση με τίτλο “Χριστουγεννιάτικα κάλαντα” στο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερησίας Φροντίδας ΑμεΑ “Ειδική Παιδεία” της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 10:30 π.μ. 




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016

Ο ΜΝΗΜΟΝΕΥΩΝ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΩΝ ΧΡΟΝΟΝ

Σε γεωγραφικούς χώρους με υψηλό συντελεστή ιστορικής συνέχειας και παράδοσης όπως η Ελλάδα, απομονωμένους σαν τα ηπειρωτικά της όρη ή τα νησιά του Αγαίου της, με το Απολλώνιο φως να λούζει τον τόπο και το Διονυσιακό στοιχείο, αλλά και το χιούμορ υπό μορφή "πλάκας" κυρίως να είναι κυρίαρχο στο λαό, ευδοκιμούν παντός είδους "ειρωνείες".

Και ο πολιτικός ωχαδερφισμός με στοιχεία γκροτέσκο και πρωτογενούς γελοιότητας αποδεικνύεται αυτοφυής.

ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΙΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Την πιπεριέρα κρατεί ο
Παναγιώτης Αποστόλου

Τσάι με λεμόνι στο μπαλκόνι!!

Αποτέλεσμα εικόνας για βασίλισσα ελισαβετ

Πριν 2 μήνες περίπου, πραγματοποιήθηκε στα Τίρανα, ο γάμος του Πρίγκιπα Λέκα της Αλβανίας. Ο Λέκα είναι εγγονός του πρώην Βασιλιά της Αλβανίας Ζογκ (ψευδώνυμο Ζόγου). Στο γάμο του Λέκα με την Ελία Ζαχαρία είχαν προσκληθεί πολλοί γαλαζοαίματοι – αριστοκράτες και η παρουσία εκπροσώπων βασιλικών θρόνων, ήταν εντονότατη.

Άρωμα Χριστουγέννων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016
11:00 έως τις 13:00

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας  καλεί τους μικρούς της φίλους
και τους συνοδούς τους, για να δημιουργήσουν και να
στολίσουν το Πρώτο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο  του
Αρχαιολογικού Μουσείου Θηβών.

Το «Δέντρο των ευχών» περιμένει ανυπόμονα να
στολιστεί με τις μοναδικές σας δημιουργίες και να ευχηθεί
σε όλους ένα υπέροχο και μαγικό νέο έτος.

Με επιτυχία το 5ο Χορωδιακό Φεστιβάλ ΚΑΠΗ στη Θήβα

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Θήβα το 5ο Χορωδιακό Φεστιβάλ ΚΑΠΗ το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, παρουσία δημοτικών και τοπικών συμβούλων, εκπροσώπων συλλόγων και φορέων και πλήθους κόσμου.

Εγκαινιάστηκε το νέο κτίριο ΚΑΠΗ Θήβας

Τον δικό τους όμορφο και λειτουργικό χώρο, έναν χώρο αγάπης και φροντίδας,  έχουν πλέον οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας στη Θήβα, μετά την ολοκλήρωση του έργου "Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης δημοτικού κτιρίου Δήμου Θηβαίων", έργο που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος “ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ” του ΕΠ "Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007 - 2013" .

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΡΔΑΤΖΗΣ: ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΗΒΑΣ


    
             
                ΓΙΑΝΝΗΣ  ΚΟΡΔΑΤΖΗΣ
                           ΙΑΤΡΟΣ
   ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
                  ΘΗΒΑΣ  -  ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Επείγον
Μετά την σοβαρή προσπάθεια που γίνεται από την Νέα Διοίκηση (μετά από πολλά χρόνια καταστροφικής πολιτικής) για την στελέχωση του Νοσοκομείου μας με το αναγκαίο Ιατρικό προσωπικό στον Παθολογικό και Εργαστηριακό Τομέα, είναι ευκαιρία να συμβάλλουμε στην ανόρθωση του Νοσοκομείου μας και με την πρόσληψη υπόλοιπου προσωπικού αναγκαίου για την καλή λειτουργία του, μειώνοντας ταυτόχρονα και την τοπική ανεργία.
Ξεκίνησε την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 η υποβολή αιτήσεων μακροχρόνια ανέργων για συμμετοχή στο πρόγραμμα 4.000 θέσεων πλήρους απασχόλησης στο δημόσιο Τομέα της Υγείας, του άρθρου 64 του ν.44
30/2016 (Α’205), για χρονικό διάστημα δώδεκα μηνών.
Όσον αφορά το Γ.Ν. Θήβας οι θέσεις που έχουν προκηρυχτεί είναι 15 και συγκεκριμένα οι εξής:

Πρωτότυπο εκπαιδευτικό σεμινάριο για τα χαρισματικά παιδιά από το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Θηβαίων

Την πρώτη του ημερίδα- εκπαιδευτικό σεμινάριο πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία το νεοσύστατο Τοπικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Θηβαίων (ΤΟΣΥΝ) στην κατάμεστη αίθουσα “Αρμονία” του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο