Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

«Το Αρχαίο Δράμα στη Θήβα» - Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αναδεικνύει την πολιτιστικής της κληρονομιά

Την πολιτιστική κληρονομιά της Θήβας αναδεικνύει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η οποία ενώνει της δυνάμεις της με το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου και το  Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και δημιουργεί το διεθνές εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα «Το Αρχαίο Δράμα στη Θήβα».


Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που συμπεριλαμβάνει μία σειρά σεμιναρίων και εργαστηρίων αφιερωμένα στο αρχαίο δράμα και τις προεκτάσεις του στο σύγχρονο κόσμο. Ηθοποιοί, σκηνοθέτες, δραματουργοί, μουσικοί, χορογράφοι και άλλοι άνθρωποι του θεάτρου θα παρουσιάσουν επί δύο εξάμηνα εισηγήσεις και παραδειγματικές ερμηνείες και θα ανταλλάσσουν ιδέες και προτάσεις με νέους ηθοποιούς και ερευνητές, οι οποίοι θα λάβουν πιστοποίηση από το Πάντειο Πανεπιστήμιο ενώ η συμμετοχή τους στο πρόγραμμα είναι δωρεάν. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις για το κοινό σε αρχαίους χώρους και θέατρα της Περιφέρειας.

Η έναρξη του προγράμματος πραγματοποιήθηκε 17 Ιανουαρίου, το απόγευμα στη Θήβα.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας για το πρωτότυπο αυτό εγχείρημα, τόνισε το σπουδαίο ρόλο που διαδραμάτισε η Θήβα στην αρχαία Ελλάδα και την τεράστια παρακαταθήκη που μας έχει αφήσει.

«Έχουμε τη μεγάλη τύχη να βρίσκεται στην Περιφέρειά μας μία από της 7 αρχαιότερες πόλεις του κόσμου, με μακρά ιστορία, που χάνεται στα βάθη των χιλιετιών και σπουδαίο πολιτισμό. Από την Καρδιά του Ελλαδικού κόσμου, η Θήβα, αυτή η σπουδαία πόλη, πρωταγωνίστησε στην ιστορία και τη μυθολογία. Με το θηβαϊκό κύκλο να αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πηγές έμπνευσης για τα μοναδικά αριστουργήματα των τραγικών ποιητών, το ελάχιστο δικό μας χρέος είναι να προστατέψουμε αυτά τα τεράστια πολιτιστικά αποθέματα, να τα διασώσουμε στο πέρασμα τον χρόνων και να τα αξιοποιήσουμε ως βάση για την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας.  Σε αυτή την προσπάθεια έχουμε στο πλευρό μας τους καλύτερους συμμάχους, το Κέντρο Κλασικού Δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου και το  Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης», δήλωσε χαρακτηριστικά.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο