Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Διαμαρτυρία εργαζομένων στα ΕΑΣ πρώην ΠΥΡΚΑΛ στα Δερβενοχώρια

Στην περιοχή μας και συγκεκριμένα στην Πύλη των Δερβενοχωρίων υπάρχουν αποθήκες πυρομαχικών των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (Πρώην ΠΥΡΚΑΛ ). Το Υπουργείο Άμυνας αποφάσισε για την μεταφορά των παλαιών πυρομαχικών προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για να πιστοποιηθεί ιδιωτική μονάδα καταστροφής που έχει εγκατασταθεί στις αποθήκες του εργοστασίου των ΕΑΣ Λαυρίου. 


Οι εργαζόμενοι διαφωνώντας με τις αδιαφανείς συνθήκες συνεργασίας και τα βλαπτικά για τα συμφέροντα της εταιρείας μνημόνια συνεργασίας και έχοντας καταγγείλει σε κάθε κατεύθυνση την απαράδεκτη και σε βάρος των ΕΑΣ αυτή συνεργασία που ταυτόχρονα κρύβει τεράστιους κινδύνους για την ασφάλεια των εργαζομένων των εγκαταστάσεων των ΕΑΣ αλλά και της ευρύτερης περιοχής, συγκεντρώθηκαν στο χώρο των Αποθηκών δείχνοντας την αγανάκτησή τους απέναντι στις αποφάσεις του Υπουργείου και της Διοίκησης της εταιρείας. 

Είναι ακατανόητο και χωρίς καμία λογική εξήγηση, πως είναι δυνατόν μια μεγάλη δουλειά όπως είναι η συγκεκριμένη, με μεγάλα οικονομικά οφέλη, να την οδηγούν στον ιδιώτη όταν τα ΕΑΣ διαθέτουν απόλυτα ασφαλή και πιστοποιημένη γραμμή καταστροφής πυρομαχικών και μάλιστα σε μια περίοδο όπου οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για δύο μήνες περίπου να προωθείται μια περίεργη συνεργασία που θα βάλει την ταφόπλακα στα ΕΑΣ. 

Τελικά οι εργαζόμενοι δεν επέτρεψαν την μεταφορά των παλαιών πυρομαχικών γιατί δεν υπήρχαν όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφάλειας για την μετακίνησή τους, απαιτώντας να παραβρεθούν στο χώρο της διαδικασίας οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Η διοίκηση της εταιρείας προσέφυγε σε μηνύσεις εις βάρος των εργαζομένων που παραβρίσκονταν στο χώρο των αποθηκών, με το πρόσχημα της παρεμπόδισης της μεταφοράς. 

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Θήβας συμπαραστεκόμενη εμπράκτως στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων παραβρέθηκε στο χώρο των Αποθηκών, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση και την Διοίκηση της εταιρείας για αποφάσεις που ζημιώνουν το δημόσιο συμφέρον ,απαξιώνουν την Δημόσια εταιρία και τους εργαζόμενους της ενώ παράλληλα δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις για τους κατοίκους που βρίσκονται πλησίον των αποθηκών αποθήκευσης των πυρομαχικών. 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

thivagr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο