Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

«Διοργάνωση εκπαιδευτικής αποστολής από το Επιμελητήριο Βοιωτίας, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ 2016».

Το Επιμελητηριο Βοιωτίας, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + 2016, διοργανώνει εκπαιδευτική αποστολή στην Γερμανία, σύμφωνα με το εγκεκριμένο σχέδιο μας, με τίτλο  "Νέα Υλικά και Τεχνικές Δόμησης για εξοικονόμηση ενέργειας κτιρίων" .
 Η εκπαιδευτική αποστολή θα πραγματοποιηθεί στην Γερμανία (Βερολίνο), με δύο ροές, το χρονικό διάστημα από 8 έως 21 Μαρτίου 2017 και το χρονικό διάστημα, από 10 έως 23 Μαρτίου 2017 (14 ημέρες, 13 διανυκτερεύσεις). 


Στην αποστολή θα συμμετέχουν 24 (12 άτομα, ανά ροή) επιχειρηματίες και εργαζόμενοι του κλάδου δόμησης της τοπικής μας οικονομίας, όπως υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, μηχανικοί, οικοδόμοι, αλουμινοκατασκευαστές, μονωτές κτλ.

Στόχος του σχεδίου είναι η ανάπτυξη των τοπικών κατασκευαστικών επιχειρήσεων με την υιοθέτηση πρακτικών πράσινης δόμησης στους επαγγελματικούς αλλά και στους οικιακούς χώρους, η οποία αναμένεται να επιφέρει πολλαπλά οφέλη, τόσο σε οικονομικό, όσο και σε περιβαλλοντικό επίπεδο.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία  να ενημερωθούν και να γνωρίσουν από κοντά νέα υλικά και τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας, που ενσωματώνουν  μία σύγχρονη προσέγγιση, φιλικότερη προς το περιβάλλον. 
Η Γερμανία, που αποτελεί την χώρα υποδοχής της αποστολής, κατέχει πρωτοποριακή θέση στις εφαρμογές και στην ανάπτυξη της πράσινης δόμησης και αποτελεί τον καταλληλότερο προορισμό για να γίνει λήψη τεχνογνωσίας και πληροφοριών.
Το σχέδιο μας περιλαμβάνει επαγγελματική κατάρτιση και επισκέψεις σε ανάλογες πρότυπες επιχειρήσεις και οργανισμούς της Γερμανίας. Θα γίνουν παρουσιάσεις των νέων τάσεων του κατασκευαστικού κλάδου, οι οποίες εναρμονίζονται με τους ισχύοντες κανονισμούς και πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα αναφέρονται στις μονώσεις κτιρίων, στην τοιχοποιία, στα κουφώματα αλουμινίου, στις οροφές και στα δάπεδα, στον σχεδιασμό και στην αρχιτεκτονική κτιρίων, στον ηλεκτρονικό και ηλεκτρολογικό  εξοπλισμό ενός έξυπνου και βιώσιμου κτιρίου, στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων καθώς και σε άλλα δομικά υλικά και τεχνολογίες. 

Οι καταρτιζόμενοι θα πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους με την έκδοση των κάτωθι πιστοποιητικών:
Europass Mobility &
Βεβαίωση παρακολούθησης από τον Φορέα Υποδοχής με τον τίτλο του σχεδίου. 



Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν
Το σχέδιο απευθύνεται σε ιδιοκτήτες, στελέχη και εργαζόμενους του κατασκευαστικού τομέα της βοιωτικής οικονομίας.
Προτεραιότητα θα δοθεί στα μέλη του Επιμελητηρίου Βοιωτίας και εν συνεχεία σε νέους επιστήμονες και λοιπούς ενδιαφερόμενους, που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση.
Εκτός της επιχειρηματικής δραστηριότητας, θα συνεκτιμηθούν για την επιλογή των συμμετεχόντων, η γνώση της αγγλικής ή γερμανικής γλώσσας, σπουδές με συναφές αντικείμενο καθώς και κοινωνικά κριτήρια. 
Κάθε επιχείρηση μπορεί να υποβάλει περισσότερες από μία αιτήσεις, αλλά σε περίπτωση πληθώρας αιτήσεων, θα επιλεγούν λιγότεροι συμμετέχοντες από κάθε επιχείρηση.

Όροι συμμετοχής
Η διάρκεια της κινητικότητας είναι δύο εβδομάδες. Ωστόσο, ο συμμετέχοντας θα εμπλακεί σε ενέργειες προετοιμασίας και αρχικής κατάρτισης την περίοδο πριν την κινητικότητά του και σε ενέργειες αξιολόγησης και διάδοσης μετά την κινητικότητά του. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και πολιτιστικές επισκέψεις. Όλες οι φάσεις του σχεδίου είναι υποχρεωτικές για όλους τους συμμετέχοντες.
Το πρόγραμμα καλύπτει όλες τις δαπάνες μετακίνησης, διαμονής (σε δίκλινα δωμάτια) και διατροφή των συμμετεχόντων καθώς και τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να κατοχυρώσουν την συμμετοχή τους καταθέτοντας στο Επιμελητήριο το ποσό των 200€. Το ποσό αυτό αποτελεί εγγύηση συμμετοχής καθώς το Επιμελητήριο θα προβεί σε όλες τις πρακτικές ενέργειες για την κινητικότητα (έκδοση εισιτηρίων μετακίνησης, κράτηση ξενοδοχείου κτλ) και θα επιστραφεί στους συμμετέχοντες. Το ποσό αυτό δεν θα μπορεί να επιστραφεί σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής.

Δηλώσεις συμμετοχής
Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, καλούνται να δηλώσουν την συμμετοχή τους στο Επιμελητηριο Βοιωτίας, έως την 9η Ιανουαρίου 2017.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν       
Συμπληρωμένη αίτηση-ερωτηματολόγιο
Υπεύθυνη δήλωση Ν.1599, με θεωρημένη την γνησιότητα της υπογραφής 
Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας/Διαβατηρίου
Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων – δικαιολογητικών μπορείτε να επικοινωνήστε με τον κ. Ευάγγελο Φουντά (Επιμελητήριο Βοιωτίας, Λ.Κουτσοπετάλου 1, Λιβαδειά, τηλ.22610-28281, fax: 22610-21347 και e-mail: epimviot@otenet.gr). Τα υποδείγματα των εντύπων βρίσκονται αναρτημένα στο site του Επιμελητηρίου www.viotiachamber.gr 

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ο Πρόεδρος
Παναγιώτης Αγνιάδης




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο