Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Ο Βοιωτός Κ. Χρήστου δηλώνει: Θα ελέγξουμε για φοροδιαφυγή 1,3 εκατ. πολίτες

Τη μαζική αποστολή προσκλήσεων προς τους δικαιούχους 1,3 εκατ. ΑΦΜ οι οποίοι φέρονται να έχουν προχωρήσει σε μεγάλα εμβάσματα σε εξωτερικό και εσωτερικό, προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας κατά της διαφθοράς Κωνσταντίνος Χρήστου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο.

Συνολικά, 1,3 εκατ. ΑΦΜ ελέγχονται μετά την ενοποίηση των διάφορων λιστών στις οποίες εντοπίζονται μεγάλα εμβάσματα προς εξωτερικό και εσωτερικό επεσήμανε ο κ. Χρήστου. Τα στοιχεία αφορούν εμβάσματα, είτε άνω των 300.000 ευρώ στο εσωτερικό, είτε άνω των 100.000 ευρώ προς την αλλοδαπή. Τα όρια αυτά είναι σε ετήσια βάση και δεν αφορούν απαραίτητα μόνο μία κίνηση, ενώ τα στοιχεία πηγαίνουν πίσω μέχρι το 2002 και «μερικές φορές τα νούμερα λένε την αλήθεια», όπως σημείωσε.


Με τα στοιχεία από τις λίστες να έχουν ενοποιηθεί, η νέα βάση δεδομένων έχει συνδυαστεί με την φορολογική διοίκηση, για να υπάρχει πλέον αυτοματοποιημένη ελεγκτική διαδικασία. «Πλέον έχουμε ενοποιήσει όλες αυτές τις λίστες (η λίστα του Λουξεμβούργου, η λίστα Λαγκάρντ, η λίστα Μπόργιανς) και δουλεύουμε για να έρθουν κι άλλες», υποστήριξε ο γενικός γραμματέας κατά της διαφθοράς.

Ο ελεγκτής, έχει με το ΑΦΜ μία πρώτη εικόνα για τις διαφορές που προκύπτουν μεταξύ του δηλωθέντος εισοδήματος και των καταθέσεων, μετά την απομόνωση των πρωτογενών καταθέσεων, οπότε ενεργοποιείται η διαδικασία πρόσκλησης στον ελεγχόμενο, για να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις.

Ήδη το «ραβασάκι» μόνο για όσους περιλαμβάνονται στη λίστα Μπόργιανς έχει αποσταλεί σε 1.000 ελεγχόμενους, όπως ανέφερε ο κ. Χρήστου, τονίζοντας ότι ο έλεγχος δεν περιορίζεται στις καταθέσεις στο εξωτερικό, αλλά και σε αυτές στο εσωτερικό. Ενδεικτικό είναι και το ότι έχουν κατατεθεί συνολικά 13.000 δηλώσεις εθελούσιας αποκάλυψης.

Σύντομα, θα γίνει μαζική αποστολή προσκλήσεων, όπου εντοπίζονται χρήσεις με σοβαρές αποκλίσεις μεταξύ τραπεζικών δεδομένων και φορολογικών δηλώσεων, προκειμένου να ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι και να μπορούν να υπαχθούν στην ρύθμιση για την εθελούσια αποκάλυψη εισοδημάτων.

Μέσα στον Φεβρουάριο, αυτό θα γίνει για όσους έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία ελέγχου των στοιχείων τους, οι οποίοι κατ΄εξαίρεση έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε τροποποιητικές δηλώσεις.

Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει αντίστοιχη αποστολή για όσους δεν έχει ξεκινήσει ακόμη ο έλεγχος, αλλά η πρόσκληση που θα λάβουν θα περιλαμβάνει τις χρήσεις στις οποίες έχουν εντοπιστεί διαφορές, υποστήριξε ο κ. Χρήστου.

mononews

e-sterea

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο