Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Εγκαίνια δημοτικού σχολείου στις Γυναικείες Φυλακές Ελεώνα Θηβών

Παρουσία του υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστα Γαβρόγλου και του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Ευτύχη Φυτράκη , πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του μονοθέσιου δημοτικού σχολείου των Γυναικείων Φυλακών Ελεώνα Θηβών, τα οποία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ Γεώργιος,  τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2016, μετά από πρόσκληση του Διευθυντή του Καταστήματος Κράτησης κ. Γεώργιου Μακρή.

Εκ μέρους του Δήμου Θηβαίων στα εγκαίνια παρέστησαν  ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου και ο Αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Κίτσος.

Θυμίζουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων με την υπ' αρ. 35/2016 ομόφωνη απόφασή του είχε εγκρίνει την ίδρυση 1/θέσιου Δημοτικού Σχολείου στο κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα, προκειμένου να ικανοποιηθεί σχετικό αίτημα των κρατουμένων, καθόσον ήδη λειτουργούσε εκεί προπαρασκευαστικό τμήμα για απολυτήριο δημοτικού με τη συνδρομή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά το υπ' αρ. 673/29-01-2016 έγγραφό της της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας, που πρότεινε την ίδρυσή του και την ομόφωνη απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας. Στη συνέχεια οι σχετικές αποφάσεις εστάλησαν στους αρμοδίους για την κίνηση των διαδικασίων. Ο Δήμος Θηβαίων μέσω της Πρωτοβάθμιας Σχολικής του Επιτροπής καλύπτει μέρος των εξόδων λειτουργίας του Σχολείου σε ότι αφορά γραφική ύλη, μηχανολογικό εξοπλισμό κα.

Στο εν λόγω κατάστημα κράτησης λειτουργεί επίσης με επιτυχία Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας ενώ ο Δήμος μέσω του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης έχει υλοποιήσει διάφορα προγράμματα.

Ο κ. Υπουργός εξήρε την δουλειά που γίνεται τόσο  στο δημοτικό όσο και στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας καθώς και την ευσυνειδησία, την αποτελεσματικότητα  και την  αφοσίωση των εκπαιδευτικών στο έργο τους.

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο