Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Ομιλία καθ. Χειρουργικής Γ. Ζωγράφου στη Θήβα

Για θέματα που άπτονται τον επιστημονικών του γνώσεων και συγκεκριμένα για τον καρκίνο και την πρόληψη αυτού, μίλησε στη Θήβα ο Καθηγητής Χειρουργικής κ. Γεώργιος Ζωγράφος, Αναπληρωτής Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής Α' Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής Ε.Κ.Π.Α.- Γ.Ν.Α. “Ιπποκράτειο”, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2016. 


Την ημερίδα συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Θηβαίων, ο Σύλλογος Φιλοπροόδων “ Επαμεινώνδας” , η Εταιρεία Βοιωτικών Μελετών και το Παράρτημα Θήβας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, και τελούσε υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας.  Πραγματοποιήθηκε, δε, στο πλαίσιο της επικείμενης ίδρυσης Ελεύθερου Πανεπιστημίου στο Δήμο Θηβαίων αλλά και στο πλαίσιο μίας εκστρατείας ενημέρωσης με αφορμή την 4η Φεβρουαρίου, που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου. 

Ο Καθηγητής Χειρουργικής με λόγο άρτιο και κατανοητό μίλησε για τους συνήθεις καρκίνους (δέρματος, μαστού,  τραχήλου της μήτρας,  πνεύμονα,  παχέος εντέρου, προστάτη) δίνοντας έμφαση στις προληπτικές εξετάσεις και στον υγιεινό τρόπο ζωής, που περιλαμβάνει άσκηση και σωστή διατροφή, περνώντας το μήνυμα ότι ο καρκίνος μπορεί να νικηθεί.  Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας ακολούθησε διαλογική συζήτηση με τους παρευρισκομένους. 


Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου καλωσορίζοντας στη Θήβα τον κ. Ζωγράφο. Παράλληλα, ανέφερε τις δράσεις του Δήμου και της ΔΗΚΕΘ σε θέματα πρόληψης καθώς και του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. 



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο