Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Ιδρυτική Συνέλευση και Ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Ενότητας στο νομό Βοιωτίας

Πραγματοποιήθηκε χθες, 4 Σεπτεμβρίου 2015, η ιδρυτική συνέλευση της «Λαϊκής Ενότητας» Βοιωτίας, με μεγάλη συμμετοχή πολιτών από πολλές περιοχές του νομού και  αποφασίστηκε να συσταθεί η οργάνωση της Λαϊκής Ενότητας Βοιωτίας.

Συζητήθηκε η προγραμματική διακήρυξη της Λαϊκής Ενότητας, οι προγραμματικοί άξονες, οι στόχοι για τη συγκρότηση ενός μεγάλου πολιτικού και κοινωνικού μετώπου που θα ακυρώσει τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις που έχουν καταστήσει τη χώρα αποικία χρέους. Η ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ αποτελεί την πολιτική ανάγκη να εκφραστεί ένα μεγάλο δημοκρατικό μέτωπο αξιοπιστίας, συνέπειας και ανιδιοτέλειας, που θα αναστυλώσει τις προδομένες ελπίδες, θα νικήσει το φόβο και τη μοιρολατρία και θα δώσει αέρα νίκης στο μεγάλο, λαϊκό και νεανικό ρεύμα του ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου.

Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015

Συγκροτήθηκε η τοπική οργάνωση της «Λαϊκής Ενότητας» Θήβας

Πραγματοποιήθηκε χθες, 3 Σεπτεμβρίου 2015, η ιδρυτική συνέλευση της «Λαϊκής Ενότητας» Θήβας, με μεγάλη συμμετοχή πολιτών που αποφάσισαν να συστήσουν την οργάνωση της Λαϊκής Ενότητας στην περιοχή.
Αποτυπώθηκε ξεκάθαρα η ανάγκη από όλους τους παρευρισκόμενους, να εκφραστεί στις επερχόμενες εκλογές το μεγαλειώδες ΌΧΙ του ελληνικού Λαού στο πρόσφατο δημοψήφισμα. Αναλύθηκε η προγραμματική διακήρυξη της Λαϊκής Ενότητας, οι στόχοι και οι προγραμματικοί άξονες για τη δημιουργία ενός μεγάλου πολιτικού και κοινωνικού μετώπου ανατροπής των μνημονίων και της εξοντωτικής λιτότητας, της αντιδημοκρατικής εκτροπής και της μετατροπής της Ελλάδας σε ευρωαποικία με μοχλό το χρέος. Επίσης συζητήθηκε η πρόταση της Λ.Ε. για την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας, τα μέτρα άμεσης στήριξης των πληττομένων λαϊκών στρωμάτων και ο προοδευτικός δρόμος για την οριστική κατάργηση των μνημονίων και την διαγραφή του χρέους. Τονίστηκε επίσης ότι η επιλογή των εκλογών εξπρές, αποσκοπεί στην υφαρπαγή της λαϊκής ψήφου, πριν ο λαός αισθανθεί τις συνέπειες του νέου μνημονίου.

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Κώστας Μπακογιάννης στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΝΠΕ στη Λέσβο

Στη Λέσβο και την πρωτεύουσά της τη Μυτιλήνη, βρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης για τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ, στην οποία και συζητήθηκε το μείζον ζήτημα του μεταναστευτικού και τα σοβαρά προβλήματα που προκαλούνται από την αυξημένη ροή προσφύγων και παρανόμως εισερχομένων μεταναστών.

Διεκδικητική αγωγή και διόρθωση εσφαλμένων αρχικών εγγράφων στο κτηματολόγιο σχετικά με τα όρια ιδιοκτησίας

Γράφει η δικηγόρος Αθηνών Αναστασία Μήλιου*

Σε πολλές περιοχές της Ελλάδος τα τελευταία χρόνια έχει τεθεί σε λειτουργία το Κτηματολόγιο. Στα κατά τόπους κτηματολογικά γραφεία, οι ιδιοκτήτες δηλώνουν τις ιδιοκτησίες τους, όπως αυτές προκύπτουν από τους τίτλους κτήσης που έχουν στην κατοχή τους. Πριν όμως την υποβολή των δηλώσεών των ιδιοκτησιών, το κτηματολόγιο έχει κάνει ήδη μια πρώτη καταμέτρηση των οικοπέδων και αγροτεμαχίων που απαρτίζουν μια συγκεκριμένη περιοχή, οριοθετώντας τα σύνορα και την επιφάνεια τους. Στην συνέχεια γίνεται η ταυτοποίηση των ακινήτων που έχει καταγράψει το κτηματολόγιο με τους τίτλους κτήσης που προσκομίζουν οι ιδιοκτήτες τους σχετικά με την οριοθέτηση και το εμβαδόν τους.
Το Κτηματολογιο πριν την  έναρξη λειτουργίας κάνει μια πρώτη ανάρτηση πινάκων με τα ακίνητα και τα ονόματα των ιδιοκτητών τους. Εν συνεχεία ορίζει μια αρκετά μεγάλη προθεσμία για την υποβολή ενστάσεων και διορθώσεων των ορίων, εμβαδών, ονομάτων και άλλων τυχόν λαθών τα οποία έχουν προκύψει από την πρώτη ανάρτηση.

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Χειροπέδες σε 28χρονο για ληστεία ηλικιωμένης στη Θήβα

Άμεση σύλληψη 28χρονου υπηκόου Πακιστάν στη Θήβα, μετά από διάπραξη ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης

Ο εντοπισμός του δράστη πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών σε συνεργασία με την ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας, οι οποίοι περιπολούσαν στην περιοχή

Στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι ο 28χρονος ενέχεται σε (3) περιπτώσεις κλοπών, οι οποίες διαπράχθηκαν το τελευταίο τετράμηνο στην ανωτέρω περιοχή

Συνελήφθη άμεσα, χθες (31-08-2015) το μεσημέρι στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών σε συνεργασία με την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, ένας 28χρονος υπήκοος Πακιστάν, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη ληστείας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

ΝΑΤΟ & ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Κύριοι  Αρχηγοί των Ε.Δ.
Η πρόσφατη ιστορία της ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ είναι γνωστή από τα ΜΜΕ. Το ΝΑΤΟ εισέβαλε –ως μη όφειλε- σε σφαίρα επιρροής άλλης υπέρ-δυνάμεως................
Έχετε υπ’ όψιν ότι το ΝΑΤΟ είναι ο μεγάλος  Εχθρός της  Ελλάδος.
Βοηθά τους εχθρούς μας από Βορρά και Ανατολάς.
Ως εκ τούτου συμμετέχοντας στις επιθέσεις του ΝΑΤΟ εναντίον της ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ, βοηθάτε τον εχθρό μας ΝΑΤΟ, πράγμα που είναι εσχάτη προδοσία κατά της Ελλάδος-πατρίδος.

ΝΙΚΗΣΑΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ. ΝΙΚΗΣΑΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ!..

Ολα "παίζονται" ερήμην του λαού σε τούτη τη δύσμοιρη χώρα. Η λέξη "απογοήτευση" για όσα εκδιπλώνονται κατά την προεκλογική περίοδο, άλλα ευτράπελα κι άλλα τραγικά στη σύλληψή τους, δεν μπορεί να συμπυκνώσει την πολιτική πραγματικότητα. Απογοήτευση που σωρεύεται απ' όλες τις όχθες της πολιτικής και τους "πρωταγωνιστές" της.

Οι δύο υποτιθέμενοι "κυρίαρχοι" του πολιτικού παιχνιδιού σκιαμαχούν με την αλήθεια τους. Από τη μια ο χαμένος στους δαιδαλώδεις θαλάμους του ψεύδους και της πολιτικής ανικανότητας Αλέξης Τσίπρας. Και από την άλλη ο ανασυρθείς από τη κομματική "μούχλα" Βαγγέλης Μειμαράκης, ο οποίος μ' ένα στύλ πολιτικό της δεκαετίας του ' 80, απολαμβάνει εν εκστάσει ευρισκόμενος "αναστενάρης" το οργουέλειο όνειρο "ενός ανδρός αρχή".

Και οι άλλοι; Οι άλλοι, κάποιοι εξ' αυτών έκδηλα τσαρλατάνοι, αποβλέπουν να γίνουν τα "δεκανίκια" μιας κυβέρνησης συνεργασίας, κάθε άλλο παρά βιώσιμης, με χρονικό ορίζοντα κάποιων μηνών, σε μια Ελλάδα νικήμένη. Νικημένη βασικά από τους Ελληνες. Οι ξένοι μας βρίσκουν νικημένους. Δεν χρειάζεται να μας νικήσουν. Φροντίζουν γι' αυτό οι σημερινοί οι Ταρτούφοι της πολιτικής, οι μετασχηματισμένοι σε "σωτήρες" του λαού.

Το κοίτασμα Zohr και η αναβάθμιση της Ελλάδας

Ν. Λυγερός

Το κοίτασμα Zohr αναβαθμίζει ενεργειακά την Αίγυπτο, αφού μέσω της ΑΟΖ της, της παρέχει αυτάρκεια στον τομέα των υδρογονανθράκων. Όμως η συμβολή αυτού του υπεργιγαντιαίου κοιτάσματος δεν είναι μόνο αυτό. Μπορεί να ακούμε ότι βρίσκεται κοντά στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά όσο το κοίτασμα δεν έχει κάποια επέκταση μέσα της, δεν αλλάζει κανένα δεδομένο. Διότι πολύ απλά η Κύπρος δεν είναι απαραίτητη για την Αίγυπτο ως πέρασμα, αφού έχει ζώνη επαφής με την ελληνική ΑΟΖ. Βέβαια και πάλι η ασχετοσύνη μπερδεύει αυτή την περίπτωση με αυτή του Ισραήλ που πρέπει αναγκαστικά να περάσει από την κυπριακή ΑΟΖ για να εισέλθει σε ευρωπαϊκό χώρο.

400 οι αιτήσεις στο Δήμο Θηβαίων για το Πρόγραμμα “Επισιτιστικής και Βασικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (TEBA/FEAD)".

Ολοκληρώθηκε, στις 26 Αυγούστου, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα “Επισιτιστικής και Βασικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (TEBA/FEAD)", που υλοποιείται μέσω της Κοινωνικής Σύμπραξης Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας,  όπου ο Δήμος Θηβαίων συμμετέχει ως εταίρος.

Ο Δήμος, μέσω της Κοινωνικής του Υπηρεσίας, με ευαισθησία προς τους δημότες του που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση, στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης του εν λόγω προγράμματος, ανέλαβε την πρωτοβουλία να ενημερώσει τηλεφωνικά όλα τα άτομα και τις οικογένειες, που είναι ενταγμένες σε προγράμματα του Δήμου για την αντιμετώπιση της φτώχειας, με σκοπό την ορθή και έγκαιρη ενημέρωση, όσων πληρούν τις προϋποθέσεις, προκειμένου να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση και μετά την έγκρισή τους να λαμβάνουν την τακτική βοήθεια σε τρόφιμα και άλλα βασικά προϊόντα.

3.200 κιλά ροδάκινα στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Θηβαίων

Ο Δήμος Θηβαίων μέσω του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου και της Κοινωνικής του Υπηρεσίας διένειμε την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015 3.200 κιλά ροδάκινα και νεκταρίνια  στους άπορους δικαιούχους του από ΟΛΟ τον Καλλικρατικό Δήμο.

Ματαίωση παράστασης "ΈΝΑΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΜΥΤΕΡΟΚΕΦΑΛΩΝ" στη Θήβα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ματαίωση παράστασης “ΈΝΑΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΜΥΤΕΡΟΚΕΦΑΛΩΝ” στη Θήβα

Πινδάρεια 2015: ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΖΑΜΠΕΤΑ 3/9 στο Θέατρο Μοσχοποδίου

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙΟΥ ώρα 9:00μ.μ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΖΑΜΠΕΤΑ
ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
& ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΘΗΒΑΣ

Πινδάρεια 2015: Βυζαντινή χορωδιακή συνάντηση στον Ι.Ν. Ευαγγελιστού Λουκά Θηβών

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Ι. ΝΑΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΟΥ ΛΟΥΚΑ ΘΗΒΩΝ ώρα 8:00 μ.μ.
ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ :

Δήλωση Μπασιάκου για Αναπάντητες Ερωτήσεις από τους Υπουργούς για τη Βοιωτία

Αθήνα, 2.09.2015


Ο κ. Βαγγέλης Μπασιάκος, ως Bουλευτής Βοιωτίας και Τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Ν.Δ., έφερε στη Βουλή, από τον Φεβρουάριο 2015, μεταξύ άλλων (σε σύνολο 180 ερωτήσεών του), επίκαιρα σημαντικά θέματα που αφορούν τη Βοιωτία με σχετικές ερωτήσεις του, οι οποίες όμως, ακόμη και τώρα, παραμένουν αναπάντητες από τους αρμόδιους Υπουργούς.
            Όπως δήλωσε ο κ. Μπασιάκος, «Η άρνηση και η ολιγωρία της Κυβέρνησης να απαντήσει, μέσω της Κοινοβουλευτικής οδού, στα σοβαρά αυτά θέματα για τον Νομό μας, αναδεικνύει την έλλειψη υπευθυνότητας και σε κάθε περίπτωση την αδιαφορία της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση καίριων ζητημάτων, για τα οποία έφερε την κύρια ευθύνη. Η έλλειψη διαμόρφωσης για μεγάλο χρονικό διάστημα της αναγκαίας Κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και η άρνησή της να γνωστοποιήσει τεκμηριωμένα τις αποφάσεις της στους Βοιωτούς, αναδεικνύουν την ανευθυνότητα του προηγούμενου Κυβερνητικού σχήματος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για την οποία θα κριθεί σύντομα στις επερχόμενες εκλογές.»
Τα θέματα και ερωτήματα που κατέθεσε στη Βουλή προς τους αρμόδιους Υπουργούς ο κ.Μπασιάκος στη διάρκεια του 2015 και δεν απαντήθηκαν από την Κυβέρνηση είναι τα εξής:

Χωρίς κόστος για τους κτηνοτρόφους η εφαρμογή του θεσμού του Κτηνιάτρου Εκτροφής στο πρόγραμμα ελέγχου μελιταίου πυρετού

Η Γενική Δ/νση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής τηςΠεριφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει τους κτηνοτρόφους της Περιφέρειας, ότι σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή ο θεσμός του Κτηνιάτρου Εκτροφής όσον αφορά την εφαρμογή του προγράμματος ελέγχου και εκρίζωσης της βρουκέλλωσης των αιγοπροβάτων και βοοειδών.
Σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο, οι κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις υποχρεούνται, να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του Κτηνιάτρου Εκτροφήςγια την εφαρμογή του προγράμματος ελέγχου και εκρίζωσης της βρουκέλλωσης των αιγοπροβάτων και βοοειδών.

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ; ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ!

Τι δεν καταλαβαίνουμε οι Ελληνες; Τι δεν καταλαβαίνουμε ως υποτίθεται ενεργοί πολίτες και εμφανιζόμαστε με καταρράκτη στους οφθαλμούς και βαρειάς μορφής κώφωση στην ακοή μας, ώστε να είμαστε ανίκανοι να ατενίσουμε και να "αφουγκραστούμε" ακόμη κι ό,τι απορρέει από τη βιομέριμνα και την ανθρωπομέριμνα, αποδεχόμενοι τις οριακές καταστάσεις του πόνου της ανοχής και της ενοχής μας; Να καταλάβουμε τον "απελπισμό", που στη διαδικασία της κοινωνικής ύπαρξης, ορθώνεται κραταιός και εθνικά επιζήμιος.

Τι δεν καταλαβαίνουμε, όταν η πολιτική ανικανότητα συνεπικουρούμενη από την πολιτική κοροιδία δίκην οδοστρωτήρα ισοπεδώνει την ατομική υπόσταση του πολίτη, ενώ ο πολίτης κατακρημνίζεται σε υπαρξιακή κοινωνική κατάπτωση; Και από αυτή τη κατάπτωση μπορεί να εξέλθει τότε μόνον, όταν στρέψει την μέριμνά του προς τον ίδιο τον εαυτό του, με σκοπό να κατανοήσει τα όρια των δυνατοτήτων του, οπότε και θα αντλήσει την ιδέα, την "πρόταση", την πίστη στις αρχές και θα αναλάβει την ευθύνη του για ένα καλύτερο παρόν και ένα ελπιδοφόρο μέλλον...

Ευρώ ή Δραχμή ;

Υπαρκτό ή όχι, είναι το πολιτικό διακύβευμα των ημερών, αφού για άλλη μια φορά τα κομματικά επιτελεία εντέχνως δημιούργησαν το “δίπολο - σκιάχτρο”, μέσα από το οποίο πρώτα θα αποπροσανατολίσουν, ύστερα θα φοβίσουν και τελικώς θα επιχειρήσουν να ελέγξουν την ψήφο του Ελληνικού λαού.
Αφού πρώτα εξαθλίωσαν οικονομικά και κοινωνικά τους Έλληνες και εκτόξευσαν την ανεργία σε πρωτόγνωρα ποσοστά, ειδικά των νέων, τώρα μας καλούν να διαλέξουμε με ποιο νόμισμα θα διαχειριστούμε την φτώχεια μας.
Αβίαστα βεβαίως προκύπτει το ερώτημα. Φταίνε αυτοί ή εμείς που τους πιστεύουμε ;
Είναι οι ίδιοι, που λίγο καιρό πριν “δαιμονοποιούσαν” τη λέξη “Μνημόνιο”, συγκαλύπτοντας τις στρεβλώσεις και τις παραλείψεις στην λειτουργία του κράτους, οι οποίες οδήγησαν την χώρα σε υποτέλεια και τον λαό σε οικονομική εξαθλίωση και απελπισία, επιλέγοντας να φορτώσουν τα οικονομικά βάρη στις πλάτες των αδυνάτων και των μικρομεσαίων, προστατεύοντας τους “πατρόνες” και τους πολιτικούς τους φίλους.
Είναι οι ίδιοι, που σε λίγες ημέρες θα μας ζητούν την ψήφο μας, για να μας σώσουν, είτε υπογράφοντας νέα μνημόνια, είτε καταργώντας τα ήδη υπάρχοντα ! !

ΚΑΛΕΣΜΑ σε ιδρυτική συνέλευση της «Λαϊκής Ενότητας» Θήβας

Στις 31-8-2015, συναντηθήκαμε, τα παραιτηθέντα μέλη του Συντονιστικού Γραφείου και της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Θήβας, της Ο.Μ. Τανάγρας και της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας από την π. επαρχία Θήβας, και συζητήσαμε τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.
Εκτιμήσαμε, πως η δημιουργία της «Λαϊκής Ενότητας» έρχεται να καλύψει την αναγκαιότητα υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων από τη λαίλαπα των μνημονίων, μετά την μνημονιακή στροφή της κυβέρνησης. Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην σύσταση ομάδας πρωτοβουλίας της  «Λαϊκής Ενότητας» Θήβας και καλούμε σε Ιδρυτική συνέλευση της Λαϊκής Ενότητας Θήβας την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 19:30, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας (αίθουσα ΑΡΜΟΝΙΑ). Επίσης με νεότερη ανακοίνωση θα συγκληθεί νομαρχιακή συνέλευση της  «Λαϊκής Ενότητας» Βοιωτίας.
Η ένταξη μας στη «Λαϊκή Ενότητα», αποτελεί το δρόμο της αντίστασης και του αγώνα για να συγκροτηθεί ένα πλατύ πολιτικό, κοινωνικό, ριζοσπαστικό, αντιμνημονιακό μέτωπο. Ένα μέτωπο που θα εκφράζει το ΌΧΙ του Ελληνικού Λαού, που ακυρώθηκε με αντιδημοκρατικό τρόπο από την κυβέρνηση.

Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015

Με μεγάλη επιτυχία το Α' μέρος των πολιτιστικών εκδηλώσεων Δήμου Θηβαίων «Πινδάρεια 2015»

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρώτο μέρος των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Θηβαίων «Πινδάρεια 2015», με μεγάλη συμμετοχή του κοινού.

O Σ.Δ.Υ.Μ ΘΗΒΑΣ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ MONT BLANC!!!

Το τριήμερο 28-30 Αυγούστου 2015 πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι αγώνες της σπουδαιότερης διοργάνωσης ορεινού τρεξίματος στον πλανήτη,Τhe North Face Ultra Trail du Mont Blanc,στην οποία συμμετείχαν δρομείς από τους καλύτερους ultra trailers του κόσμου.Στους αγώνες του Mont Blanc εντυπωσιακή στάθηκε και φέτος η συμμετοχή των Ελλήνων η οποία μάλιστα χαρακτηρίστηκε ως επέλαση.
Ειδικότερα στον αγώνα CCC 101χλμ και 6.100μ υψομετρικής διαφοράς σημειώθηκε τεράστια επιτυχία για την Ελληνική ομάδα,καθώς κατέγραψε 13 συμμετοχές και 9 τερματισμούς.

Ο Σ.Δ.Υ.Μ ΘΗΒΑΣ ΜΕ ΔΥΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΤΟΝ 2ο ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟ 2015 - ΑΘΗΝΑ - ΣΠΑΡΤΗ 246 χλμ!!!

Το τριήμερο 4-6 Σεπτέμβρίου 2015 θα διεξαχθεί ο 2ος Φειδιππίδειος αγώνας υπεραπόστασης 246χλμ,με εκκίνηση μπροστά στην Αρχαία αγορά των Αθηνών και το χώρο του Θησείου την Παρασκευή 4/9 στις 14.00μ.μ και όριο τερματισμού τις 40 ώρες στο άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη την Κυριακή 6/9 ώρα 6.00μ.μ.
Σκοπός αυτού του υπεραγώνα δρόμου διεθνούς ακτινοβολίας είναι η αναβίωση από την πλευρά των συμμετεχόντων της υπερβατικής εμπειρίας του αρχαίου προπάτορα,ημεροδρόμου Φειδιππίδη,στην ηρωική του πορεία το 490π.Χ,αλλά και η μετάδοση του πανανθρώπινου μηνύματος της συναδέλφωσης,της ειρήνης και της συνεργασίας που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να μεταλαμπαδεύσει μέσα από τα ιδανικά της ευγενούς άμιλλας και του" ευ αγωνίζεσθαι".

Βοιωτία: Η κλήρωση του κυπέλλου

Χωρίς το μεγάλο ζευγάρι πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της πρώτης φάσης του κυπέλλου στη Βοιωτία. Οι αγώνες θα γίνουν στα δυο επόμενα Σαββατοκύριακά.
Αναλυτικά:

Έναρξη εγγραφών στο Δημοτικό Ωδείο ΔΗ.Κ.Ε. Θήβας



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΚΟΚΚΙΝΙΔΗ "ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ"

ΔΗΜΟΣIA ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ

Λιβαδειά, 31/8/2015
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ − ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ


ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ
ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ
Ζωγραφικό δοκίμιο
ΚΕΙΜΕΝΑ: Δ. Ν. ΜΑΡΩΝΙΤΗΣ

Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Η ΜΠΕΝΑΚΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ.

ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΤΑ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.   ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.
 Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΜΑΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Η ΜΠΕΝΑΚΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ.
Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος
          Οι  Έλληνες  στην ιστορία μας έχουμε γράψει χρυσές σελίδες, αλλά και μαύρες. Αυτές τι μαύρες σελίδες.  τις έγραφαν πάντα οι προδοσίες των κυβερνώντων, από το 1922 μέχρι και το 1974, όταν και χάναμε συνεχώς εδάφη και Έλληνες. Και μία τέτοια μεγάλη προδοσία, περνάει ο Ελληνισμός σήμερα.
          Όλες οι προδοσίες στο παρελθόν αιματοκύλισαν τον Ελληνισμό και αν αυτά τα ξεχάσαμε και έχουμε εμπιστευθεί πάλι τους προδότες,  τότε δυστυχώς  η ιστορία θα είναι αμείλικτη μαζί μας.

Κανονικά τα μαθητικά δρομολόγια στην Βοιωτία

Οριστικό τέλος στην διαμάχη μεταξύ λεωφορείων του ΚΤΕΛ και Ταξί για τα μαθητικά δρομολόγια στην Βοιωτία δόθηκε κατά την συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της περιφέρειας Στερεάς το πρωί της Δευτέρας.

Χρειάσθηκαν 4 συνεδριάσεις της οικονομικής επιτροπής προκειμένου οι εμπλεκόμενες πλευρές να οδηγηθούν σε συμβιβαστική λύση.


Αν και εκφράστηκαν κάποιες επιφυλάξεις η εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θύμιου Καραίσκου που χειρίστηκε το ζήτημα ως πρώην νομικός σύμβουλος της περιφέρειας έγινε αποδεκτή.

Υποδοχή Τίμιου Ξύλου στη Θήβα




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Η ΔΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΧΗΜΙΑΣ

Ξεμυαλίστρα η ηδονή της εξουσίας μεταμορφώνει συχνά τους πολιτικούς σε δραματικά δίμορφα πρόσωπα με εκτρωματικά χαρακτηριστικά και έπαρση ισόθεη, που μπορούν να καταντήσουν μια χώρα με μεγάλο παρελθόν να είναι δίχως μέλλον!..

Και υπάρχουν αλήθειες που δεν ιστορούνται, όπως κάθε συγκεκριμένη και επιστητή πραγματικότητα. Ούτε γίνονται αντικείμενα ψυχρής γνωστικής προσέγγισης. Αναδύονται και αναβλασταίνουν παρθενικά στη λαική συνείδηση. Και η πολυπλάνητη κοινωνική απελπισία, όσο κι αν δεν μπορεί να αποτυπωθεί με γεωμετρική σαφήνεια, μετατρέπεται σε "κοινή" κοινωνική συνείδηση, που με τη σειρά της δικαιώνει τις υπερβατικές της αφετηρίες και "ποδηγετεί" τις εξελίξεις.

Αναβάλλεται η παράσταση “Πριν το Χάραμα” στη Θήβα

Ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας ανακοινώνει ότι δεν θα πραγματοποιηθεί στη Θήβα η παράσταση “Πριν το Χάραμα”, που εντάχθηκε στο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων “Πινδάρεια 2015”, μετά από σχετική απόφαση της διοργανώτριας εταιρείας της παράστασης “ΑΦΟΙ ΤΑΓΑΡΗ”, η οποία όπως αναφέρει στην επιστολή της προς τον Δ.Ο.Θ. , δεν θα πραγματοποιήσει την παράσταση στις 31/8 λόγω των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας.


Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

ΕΜΕΤΟΣ ΛΕΒΕΝΤΗ-«Όποιος ψήφισε ΟΧΙ είναι αποτυχημένος πεινάλας ή λυσσασμένο σκυλί ή λιγούρι που ζηλευει τους ευπόρους»

Όποιος ψήφισε ΟΧΙ είναι ή ακροδεξιός ή λυσσασμένο σκυλί.

Ή πεινάλας αποτυχημένος και μισεί τους ευρωπαίους.

Το δημοψήφισμα ήταν λέει αναμέτρηση λιγούρηδων με ευπόρους
βίντεο...

Ντέρμπι ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ δείχνουν νέες μετρήσεις

Μικρό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας δίνει δημοσκόπηση της Alco για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 22,6% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 21,1% της ΝΔ.
Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,3%, το Ποτάμι με 5,1%, το ΚΚΕ με 4,7%, το ΠΑΣΟΚ με 4,1%, η Λαϊκή Ενότητα με 4% και η Ένωση Κεντρώων με 3%.
Εκτός Βουλής φαίνεται να μένουν οι ΑΝΕΛ με ποσοστό 2,4%. Στο 13,6% οι αναποφάσιστοι.
Στην ίδια δημοσκόπηση, το 79% των ερωτηθέντων δήλωσαν απογοητευμένοι από τον απερχόμενο πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Αναμνηστικό το βιβλίο του Τσεβά «Η Ιστορία των Θηβών και της Βοιωτίας»

Το βιβλίο του Δ. Τσεβά «Η Ιστορία των Θηβών και της Βοιωτίας» δώρισε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη που βρέθηκε χθες στην Θήβα κατά την έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Δήμαρχος Θήβας Σπύρος Νικολάου.

Για την ιστορία το βιβλίο του Δ. Τσεβά το οποίο είχε εξαντληθεί και πρωτοκυκλοφόρησε το 1929 στην καθαρεύουσα, επανέκδοσε το Πνευματικό Κέντρο της Θήβας, επί δημαρχίας του Θανάση Σκούμα και μετάφραση- επιμέλειας στην δημοτική του Γιάννη Κοιλή το 2006.

Με επιτυχία οι Αυγουστιάτικες εκδηλώσεις στον Άγιο Θωμά Τανάγρας

Ο πολιτιστικός & περιβαλλοντικός σύλλογος Αγ. Θωμά Τανάγρας διοργάνωσε πολιτιστικές εκδηλώσεις στο πάρκο της Σπηλιάς(Παναγία Λιατανιώτισσα), 28, 29 Αυγούστου.
Η Παρασκευή αφιερώθηκε στα παιδιά, όπου απασχολήθηκαν δημιουργικά με θεατρικά παιγνίδια και μουσική.
Το Σάββατο, υπό το φως του φεγγαριού, δημοτική ορχήστρα με τους Παπαναστασίου Σωτήρη, Λαζάρου Ελένη, Λιουδάκη Μαριάνθη, κράτησαν συντροφιά τους παρευρισκόμενους.
Προηγήθηκαν χορευτικά συγκροτήματα που παρουσίασαν χορούς από διάφορα μέρη της Ελλάδος, τα οποία και καταχειροκροτήθηκαν.:

ΤΟΣΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ "ΧΑΜΠΑΡΙ"

Πως αλλιώς να ερμηνευτεί η θεληματική μας προσαρμογή στο ρυθμό της πολιτικής βλακείας και απάτης ταυτόχρονα; Και ένα πρωί "ξυπνάμε" και βρισκόμαστε ενώπιον της προδοσίας, που πάντα ωστόσο "ακκίζεται" με την ανοχή μας, την ευπιστία μας και την αυταπάτη μας. Γιατί για τις ενοχές μας ούτε λόγος να γίνεται. Τόσες προδοσίες κι εμείς "χαμπάρι".

Υπάρχει κάθε φορά κάποιος ή κάποιοι συνασπισμένοι που μας προδίδουν. Από την ακραία νεοφιλελεύθερη αλλοπρόσαλλη πολιτική, που εξέφρασαν συγκροτημένα συμφέροντα, μέχρι την πρόσφατη αριστερόστροφη πολιτική αθλιότητα. Μήπως τελικά κατασκευάζουμε οι ίδιοι το πλαίσιο, τους ρυθμούς και ζητείται...λυτρωτής που θα μας προδώσει; Μήπως πασχίζουμε να μετουσιώσουμε την εντύπωση από το αδρό γεγονός, για να τη στριμώξουμε μέσα στα ασφυκτικά όρια της αυταπάτης μας;

Μας καταλήστεψαν. Καταληστεύουν το εισόδημά μας, όσοι ακόμα είναι "προνομιούχοι" και έχουν εισόδημα. Καταληστεύουν τις επιθυμίες μας, τις προσδοκίες μας και τα όνειρά μας. Και "βάλανε χέρι" και στα όνειρα των παιδιών μας, ισοπεδώνοντας τη ψυχολογία της κοινωνίας και την νόηση του λαού. Ετσι, τείνουμε να συνηθίσουμε στην επίπεδη ζωή, όπως συνηθίσαμε την "επιβεβλημένη" ανάγκη των capital controls...

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο