Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010


undefined
Μια ανάσα πριν από τον κρίσιμο δεύτερο γύρο
   Πυρετός διεργασιών στα επιτελεία των κομμάτων που βρίσκονται μια ανάσα από τον κρίσιμο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Λίγες ώρες απομένουν για την έναρξη του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, από τις οποίες θα αναδειχθούν 11 περιφερειάρχες και 221 δήμαρχοι. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διασταυρώνουν τα ξίφη τους προσδοκώντας τη μέγιστη δυνατή συσπείρωση προκειμένου να ενισχυθούν οι υποψήφιοί τους.

    Σε πολλούς δήμους η διαφορά μεταξύ των δύο πρωταγωνιστών έχει μειωθεί σε ελάχιστες ψήφους.

Ακυρώνονται οι νόμοι εναντίων των πυρηνικών


Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας ακύρωσε, έπειτα από προσφυγή του κράτους, τους νόμους που είχαν υιοθετήσει τρεις περιοχές της νότιας Ιταλίας, την Καμπανία, την Μπασιλικάτα και την Πούλια, για να απαγορεύσουν την κατασκευή νέων πυρηνικών σταθμών στο έδαφός τους.

Επεισόδια...στο κόκκινο


Επεισόδια σημειώθηκαν στο γήπεδο «ΟΔΥΣΣΕΑ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ» στην Θεσσαλονίκη, λίγα λεπτά πριν από την έναρξη του αγώνα μεταξύ των κόκκινων ομάδων «ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ».

Τα επεισόδια έγιναν ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων, ενώ δεν έλειψαν και οι τραυματίες που ανήλθαν συνολικά στους πέντε. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Οι Αστυνομικές Αρχές διενεργούν προανάκριση.

Αγνοούνται τα ίχνη του εμπλεκόμενου στη Siemens


Αν και ήταν κατ’ οίκον περιορισμένος, έκανε φτερά και έφυγε από το νησί. Ένας από τους βασικότερους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο της Siemens, ο Γιούνγκ, μεγαλοστέλεχος της εταιρείας έχει εξαφανιστεί. Σημειώνεται ότι ήταν στη βίλα του στην Πάρο έπρεπε να δίνει το παρόν στο αστυνομικό τμήμα. Την περασμένη όμως Τρίτη απορρίφθηκε εκ νέου η αίτησή του για άρση των περιοριστικών μέτρων και ως νέος Καραβέλλας και Χριστοφοράκος φυγαδεύτηκε προς άγνωστο προορισμό.

Πάρτε ομπρέλα το σαββατοκύριακο!

 

Σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και νότια κατά τόπους ισχυρές χαρακτηρίζουν τον αυριανό καιρό.

Στην Αττική, θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή, στη νότια και ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και στα νοτιότερα των νησιών του ανατολικού Αιγαίου θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανώς τις πρωινές ώρες τοπικά ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές τις πρωινές ώρες τοπικές νεφώσεις και τοπικά περιορισμένη ορατότητα, βαθμιαία όμως θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.

Προφυλακίστηκε ο οδηγός του μοιραίου λεωφορείου

Την προφυλάκιση του Έλληνα οδηγού του λεωφορείου των ΚΤΕΛ Ιωαννίνων που έπεσε σε χαράδρα κοντά στο Τεπελένι με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εννιά επιβάτες και να τραυματιστούν άλλοι 41 αποφάσισε το δικαστήριο της πόλης Φίερι στην Αλβανία.

Το δικαστήριο απέρριψε τη χρηματική εγγύηση των 10.000 ευρώ, που πρότεινε η υπεράσπιση του οδηγού, και αποφάσισε να παραμείνει προφυλακισμένος μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης.

Ο δικηγόρος του υποστήριξε πως το λεωφορείο των ΚΤΕΛ Ιωαννίνων εμβολίστηκε από άλλο όχημα, με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο και το λεωφορείο να βγει από την πορεία του. Το επιχείρημά του ωστόσο δεν έπεισε το δικαστήριο.

Το τροχαίο συνέβη το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή Μπόλσι, στο χωριό Βράτανα

 

Η «κυβερνοτρομοκρατία» απειλεί τις εταιρείες αερογραμμών


Ο κίνδυνος κυβερνοεπιθέσεων ενδεχομένως να αποτελεί απειλή και για το χώρο της βιομηχανίας αερομεταφορών.

Σε αεροδρόμια σε όλο τον κόσμο, κάθε ημέρα, περίπλοκα συστήματα ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας επιβλέπουν τη σωστή κίνηση των αεροσκαφών, συντονίζοντας τον «χορό» των προσγειώσεων και απογειώσεων, και φροντίζοντας για την ασφάλεια των επιβατών τους.

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Κύκλωμα επαιτών κατακλύζει τη Ρόδο


Κύκλωμα επαιτών έχει κατακλύσει και πάλι τις τελευταίες μέρες την πόλη της Ρόδου, και σύμφωνα με καταγγελίες, πρόκειται για οργανωμένη ομάδα η οποία λειτουργεί μεθοδικά και συντονισμένα.

Η ομάδα αυτή χρησιμοποιεί ανθρώπους που τους παρουσιάζει με αυξημένη αναπηρία, ενώ στην ουσία δεν έχουν κανένα ειδικό ή κινητικό πρόβλημα.

Τις τελευταίες μέρες έχουν εγκατασταθεί σε κεντρικούς κυκλοφοριακούς κόμβους, επαιτώντας έτσι από τους διερχόμενους οδηγούς, χρηματικά ποσά.

Το γεγονός, (δεδομένου ότι χρησιμοποιούν και πάλι μικρά παιδιά) αναμένεται να απασχολήσει και πάλι τις αρμόδιες αρχές.

Πηγή: Ροδιακή

Συνελήφθη διαχειριστής ιστοσελίδας στην Ξάνθη


Εικοσιπεντάχρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Θεσσαλονίκης, επειδή ως διαχειριστής ιστοσελίδας φέρεται ότι πρόσφερε τη δυνατότητα σε χρήστες του διαδικτύου να αποκτήσουν πρόσβαση σε οπτικοακουστικά έργα, των οποίων τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Εταιρεία Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων (ΕΠΟΕ).

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου «περί πνευματικής ιδιοκτησίας».
Μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 25χρονου στην Ξάνθη, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης.
Εϊναι η αρχή δίωξης των ιστολογίων; Ο χρόνος θα δείξει ποιά ακριβώς είναι η αίσθηση των κυβερνώντων στο θέμα της δημοκρατικής τοποθέτησης (αναφαίρετο δικαίωμα σε δημοκρατίεες) των πολιτών.
Επειδή, όμως, η συγκεκριμένη σύλληψη σχετίζεται με τα πνευματικά δικαιώματα, εμείς θέλουμε να υποβάλλουμε μία ερώτηση: Πότε ήταν η τελευταία φορά που η χώρα μας υπέγραψε διεθνή σύμβαση περί πνευματικών δικαιωμάτων; Η απάντηση είναι τραγική. Το 1983...!!! Και σε αυτή τη σύμβαση (που δεν υπεγράφη στο σύνολό της από την χώρα μας) δεν υπήρχαν τα οπτιακοακουστικά μέσα που σήμερα υπάρχουν... Μήπως, αναρωτιέμαι, υπάρχει κενό νόμου ή... ακόμη και ανυπαρξία σχετικής υποχρέωσης (συλλήψεων δηλαδή) από την πλευρά των Ελληνικών κυβερνήσεων;


Τώρα που πάω στην κάλπη...

undefined
Αν και δεν είναι του χώρου μας σκεφτήκαμε να μοιραστούμε κι εμείς την άποψη μας για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές - και τις επερχόμενες εντός λίγων μηνών βουλευτικές - διότι είναι μεγάλης σημασίας για την χώρα μας, σε περίπτωση που κάποιοι δεν το γνωρίζουν...
Δεν θα σας πούμε τι να ψηφίσετε αλλά θα σας παρακαλέσουμε να πάτε όλοι...
Γιατί στην τελική, ένα δικαίωμα μας έχει μείνει απαραβίαστο και είναι αυτό της ψήφου...
Είναι ο μόνος νόμιμος τρόπος να κατευθύνουμε την μοίρα μας εκεί που εμείς θέλουμε...
Και ας ψηφίσουμε για μια φορά... με την καρδιά και το μυαλό μας και όχι με την τσέπη και το ατομικό μας συμφέρον...
5.000 νέα πυρηνικά καταφύγια στη Μόσχα μέχρι το τέλος του 2012
ImageΣύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού Τύπου η ρωσική κυβέρνηση πρόκειται να κατασκευάσει 5.000 νέα πυρηνικά καταφύγια για τη Μόσχα, μέχρι το τέλος του 2012. Οι εργασίες για την κατασκευή τους έχουν ήδη αρχίσει και το χρονοδιάγραμμα θεωρείται ιδιαίτερα «στενό».
Οι ρωσικές αρχές θεωρούν πως τα νέα αυτά  καταφύγια χρειάζονται επειγόντως καθώς τα υπάρχοντα μπορούν να στεγάσουν μόνο το μισό πληθυσμό της πόλης, ενώ θεωρούνται και σχετικά απηρχαιωμένα. Επιπρόσθετα η διάταξη των καταφυγίων δεν επιτρέπει τη γρήγορη μετακίνηση σε αυτά του πληθυσμού που μένει μακριά από το κέντρο της πόλης. Οι αρχές έχουν θέσει ως στόχο τη στέγαση του συνόλου του πληθυσμού της Μόσχας σε αυτά μέσα σε διάστημα λίγων λεπτών. Μήπως ξέρουν κάτι που αγνοεί ο υπόλοιπος κόσμος;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Επικοινωνιακό παιχνίδι με τα ΚΤΕΛ

undefined
Ανήθικο και αισχρό θα μπορούσα να χαρακτηρίσω το επικοινωνιακό παιχνίδι του ΗΓΕΤΗ του κλάδου μας σήμερα στην Τρίπολη...
Εκμεταλλευόμενος το φόβο και την απελπισία των αυτοκινητιστών, και φοβούμενος μήπως διασπαστεί η ομοσπονδία αυτή την κρίσιμη περίοδο, έλεγε στον καθέναν και διαφορετικά πράγματα. Στον έναν ότι η τροπολογία θα περάσει είτε το θέλουμε είτε όχι, στον άλλον ότι θα πάρω παράταση μέχρι το 2015 μήπως αλλάξει η κυβέρνηση και αποσύρει την τροπολογία, και σε άλλους ότι “εγώ φοράω παντελόνια και κρατάω το λόγο μου” και η τροπολογία δεν θα περάσει. Τα συμπεράσματα δικά σας. Δεν κατάλαβα όμως το γιατί δεν συνεργάζεται με το δικηγόρο που του πρότεινε η δια βοής εκλεγείσα ομάδα, με αρχηγό τον ίδιο, παρά χαρακτηρίζει την ομάδα αυτή σαν παρα-ομοσπονδία. Γιατί λέει ότι ενώ σε όλα τα K.T.E.Λ.

H Ελλάδα δεν πρόκειται να ορθοποδήσει και να αποφύγει την χρεοκοπία

undefined
Τελικά τα καταφέραμε και πάλι, ως χώρα, και χάσαμε ότι χτίσαμε με πολύ κόπο τους δυο τελευταίους μήνες. Τι εννοώ? Δυστυχώς, οι ασκοί του Αιόλου άνοιξαν και πάλι για την ελληνική οικονομία. Σε λίγες μόνο ημέρες εξανεμίστηκε το θετικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί με κόπο το τελευταίο διάστημα, καθώς αιφνιδίως η χώρα ενεπλάκη, από τον ίδιο της τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του, σε μία ανεξέλεγκτη δίνη εκλογολογίας και σεναρίων περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Αυτή τη φορά δεν ξεκίνησαν από κερδοσκόπους και κινδυνολογούντες ξένους επενδυτές, αλλά σίγουρα υιοθετούνται με ευκολία από τις αγορές.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας

Ζητούν τον άμεσο διορισμό τους

Έξω από το υπουργείο Παιδείας έχουν δώσει ραντεβού στις 11:00 οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι απαιτούν τον άμεσο διορισμό όσων έχουν θεμελιώσει δικαίωμα διορισμού και έπρεπε ήδη από το Σεπτέμβρη να βρίσκονται στις θέσεις τους.

Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν στον παράνομο αποκλεισμό τους από την εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο σύμφωνα με την οποία το β' εξάμηνο του 2010 θα απορροφηθούν όλοι οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ σε υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου, λόγω του αυξημένου αριθμού συνταξιοδοτήσεων.

Τη Δευτέρα οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί θα συμμετάσχουν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο μαζί με άλλους εκπαιδευτικούς φορείς, φοιτητικούς συλλόγους και σωματεία εργαζομένων, στις 18:30 στο Πολυτεχνείο.

Γέμισαν με 10ευρα οι φάκελοι!


Συνέβη και αυτό στις εκλογές. Σε ορισμένα εκλογικά τμήματα εντοπίστηκαν ψηφοδέλτια όπου όταν τα ξεδίπλωναν τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής έβλεπαν ότι μέσα είχαν χαρτονομίσματα των 10 ευρώ.
Προφανώς κάποιος από τους υποψηφίους όταν έδινε στους ψηφοφόρους το διπλωμένο ψηφοδέλτιο δεν τους ενημέρωνε ότι μέσα σε αυτό ήταν και ένα χαρτονόμισμα.
Πηγή: lesvosnews

Τη σάπισε στο ξύλο!

Χτύπησε πάλι ο «ληστής της λαϊκής»

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Αποχή: Είναι σωστή ή λάθος μια τέτοια επιλογή του λαού;


  • Αν είναι λάθος, γιατί την φοβάται τόσο πολύ η εξουσία;
  • Αν η αποχή δεν συμφέρει την δημοκρατία, γιατί ουρλιάζουν οι φασίστες;

Qui bono; Μέσα σ' αυτόν τον απλό και σύντομο νομικό όρο κρύβεται μια ολόκληρη μεθοδολογία σκέψης. Μια μεθοδολογία σκέψης, η οποία για τη νομική επιστήμη έχει σχεδόν "θρησκευτική" σημασία. Αυτό είναι απόλυτα φυσικό, εφόσον η νομική επιστήμη είναι μια επιστήμη της λογικής και ως εκ τούτου, όταν αναζητεί την αλήθεια, ακολουθεί πολλούς "δρόμους" και όχι μόνον τον δρόμο των στοιχείων και των αποδείξεων …Όλους τους δρόμους, οι οποίοι μπορούν να την οδηγήσουν προς την αλήθεια, εφόσον αυτό είναι το ζητούμενο. Το μοναδικό ζητούμενο. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι, όταν τα στοιχεία δεν σε βοηθάνε για την αποκάλυψη της αλήθειας, ακολουθείς τον δρόμο της λογικής. Όταν αναζητάς τον δολοφόνο ενός πλούσιου ανθρώπου, χωρίς να έχεις κανένα στοιχείο υπόψη σου, ξεκινάς από τη λογική. Εκεί μπαίνει ο όρος Qui Bono. Qui Bono από τον φόνο; Ποιος έχει κέρδος από τον φόνο;

Αποχωρούν οι ναυτεργάτες


Για αύριο το πρωί στις 9 ώρα έδωσαν ραντεβού οι εργάτετης Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης του Περάματος, οι οποίοι αναχωρούν από το υπουργείο Οικονομικών κατευθυνόμενοι προς την Ομόνοια από την Πανεπιστημίου.

Νωρίτερα, μία τετραμελής επιτροπή ναυτεργατών επιχείρησε να συναντηθεί με τον υπουργό αλλά η ασφάλεια του Γιώργου Παπακωνσταντίνου τους απώθησε.

Σταδιακά, ομαλοποιείται η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας.





Συντριβή αεροσκάφους στο Σουδάν


Αεροσκάφος της σουδανικής εταιρείας Tabco με πάνω από 30 επιβαίνοντες κατέπεσε σήμερα στη δυτική περιοχή του Νταρφούρ, όπως ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι που έκαναν λόγο για πολλούς νεκρούς αλλά και κάποιους επιζώντες.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο