Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Σύνταγμα 3/9/11

Αποκλειστικό ! ! ! - Στο Μαξίμου ψάχνουν για τον νέο ύμνο ... του ΠΑΣΟΚ!!!

Γράφει με χιουμοριστική διάθεση
ο Γιάννης Πρεβενιός

e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Φήμες φέρουν τις τελευταίες μέρες τον πρωθυπουργό κ. Γεώργιο Παπανδρέου να προβληματίζεται έντονα για το αν θα προκηρύξει εκλογές αφού αυτή την στιγμή το ΠΑΣΟΚ δεν έχει οράματα, προτάσεις αλλά το κυριότερο ...
"συμβολικό" τραγούδι που να το αντιπροσωπεύει!
Όπως είναι γνωστό, για τα μέχρι τώρα σύμβολα του δηλ. το “Καλημέρα ήλιε” και το “Θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες” υπάρχει απαγόρευση (από την Μυρσίνης Λοίζου και τον Ηλία Ανδριόπουλο) να μη χρησιμοποιούνται στις .....

Έρευνα: Ένας στους 25 επιχειρηματίες είναι... ψυχοπαθής !

Εκμεταλλευόμενοι την υψηλή κοινωνική τους θέση και χειραγωγώντας τους άλλους καταφέρνουν και επιβιώνουν..
Αμερικανικοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν την κρυφή ταυτότητα του ψυχοπαθούς που ανήκει σε πολλούς διακεκριμένους επιχειρηματίες. Η αναλογία για την οποία κάνουν λόγο - ένας στους 25 - δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη. Πώς καταφέρνουν αυτές οι ισχυρές μορφές να μας ξεγελούν και να κατακτούν την επιχειρηματική κορυφή;
Η απάντηση των ερευνητών είναι ότι βασίζονται στην υψηλή κοινωνική τους θέση, χρησιμοποιούν τη γοητεία τους σε ανώτερους και κατώτερους και, τελευταίο αλλά όχι έσχατο, ξέρουν καλά πώς να χειρίζονται τους άλλους.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ – ΤΑΒΕΡΝΩΝ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ

Συνάδελφοι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης – αναψυχής – διασκέδασης – τουρισμού , ο κλάδος μας για ακόμη μια φορά γίνεται ο σάκος του μποξ, γίνεται ο αποδέκτης μιας ακόμα άστοχης και άδικης απόφασης επιβολής νέου άμεσου φόρου. Η μετάταξη του Φ.Π.Α. κατά δέκα ποσοστιαίες  μονάδες από το 13% στο 23% . Ο κλάδος μας που αντιστοιχεί σε 140 χιλιάδες επιχειρήσεις με 450 χιλιάδες εργατικό προσωπικό είναι ανάστατος γιατί η πολιτική αυτή οδηγεί σε λουκέτα – ανεργία – πτώση τζίρου – έλλειψη ρευστότητας. Η ΠΟΕΣΕ σε έκτατη γενική συνέλευση στην οποία μετείχε το σωματείο μας πήρε απόφαση για στάση πληρωμών προς το δημόσιο, προσφυγή στο ΣΤΕ και θα ενημερώσει τα μέλη της για προσεχείς κινητοποιήσεις  μέχρι να δικαιωθούμε και να μειωθεί ο Φ.Π.Α. στο 6,5%. Το σωματείο ενημερώνει τα μέλη του ότι από αύριο 1/09/2011 θα πρέπει να διορθώσουμε όλοι τις ταμειακές μηχανές μεταφέροντας το φαγητό στο 23%, τα ποτά – αναψυκτικά στο 23% . Πρέπει να κρατήσουμε ένα κωδικό με την ονομασία προϊόν 13% εκεί προς το παρόν είναι το νερό, μέχρι να ενημερωθούμε για κάτι νεότερο.
Για οποιαδήπ

ΕΓΚΕΜΕΝ ΜΠΑΓΙΣ: ΑΝ ΕΠΙΜΕΙΝΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΣΤΟΛΟΣ ΜΑΣ. ΓΙΑΥΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΜΕ;

ΝΕΕΣ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ
ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ! TAVUK BE... TAVUK!

Εβδομάδες όλόκληρες προειδοποιούμε και από το stoxos.gr και από την Εφημερίδα μας, πως αυτό ο Σεπτέμβριος κρύβει πολλές εκπλήξεις και ανατροπές...Σήμερα ο ο αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης της Τουρκίας, Εγκεμέν Μπαγίς έκανε δηλώσεις στην τουρκική εφημερίδα "Ζαμάν" στην οποία μεταξύ άλλων ερωτόμενος για τις κινήσεις της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο, απάντησε:

Επερώτηση Βόμβα Αυστριακού ευρωβουλευτή Andreas Mölzer:”Κερδοσκοπία του έλληνα πρωθυπουργού σε βάρος της χώρας του”

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου , ο Αυστριακός ευρωβουλευτής Andreas Mölzer, έκανε την εξής γραπτή ερώτηση :
Κοινοβουλευτικές ερωτήσεις

ΔΕΝ ΑΝΤΙΠΑΘΟΥΝ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ- ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ BLOGGERS – ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ

Την ώρα που πολλά νοικοκυριά, είναι στα όρια της εξαθλίωσης,και όχι δεν έχουν να πληρώσουν συνδρομή ίντερνετ, αλλά ούτε καν ρεύμα, δίνουν σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΕΣΠΑ εκατομμύρια ευρώ ,για ανάπτυξη νέων τεχνολογιών,στο ίντερνετ,
χρηματοδοτώντας ΜΜΕ ΚΑI  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ πχ για κινητά και tablets, i pond,  iDroid 
κτλπ , λέξεις άγνωστες σε ένα λαό που εξαθλίωσαν
(EΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ – ΤΟ ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ – ΑΝ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΝΤ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΜΕ)

Πάλι για Παγκόσμια Διακυβέρνηση μίλησε ο ηγεμών...


…Κατα τα άλλα όλα τα κάνει για την πατρίδα!
Ποια πατρίδα όταν θέλει να εκχωρήσει όλες τις εξουσίες του κράτους-έθνους σε παγκόσμια κέντρα;
ΠΑΣΟΚοι να τον χαίρεστε… Καμαρώστε τον αρχηγό σας που θέλει να χαρίσει την λαϊκή εξουσία σε σκοτεινά κέντρα εκτός της χώρας:

Νέα τραγωδία με λαθρομετανάστες στην Κεφαλλονιά γίνεται λόγος για 19 νεκρούς

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης ναυαγών-λαθρομεταναστών διεξάγεται από τα ξημερώματα 60 ναυτικά μίλια δυτικά της Κεφαλονιάς στα όρια του ελληνικού FIR.

Στην διάσωση συμμετέχει ένα ελικόπτερο SUPER PUMA και ναυαγοσωστικό του Λιμενικού Σώματος.

Οι πληροφορίες μέχρι στιγμής για τις συνθήκες του ναυαγίου και τον αριθμό των λαθρομεταναστών δεν είναι σαφείς.

Ένας ναυαγός, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αργοστολίου με σπασμένο χέρι έδωσε την πληροφορία ότι πρόκειται για 30 λαθρομετανάστες και τον καπετάνιο του δουλεμπορικού.

Φεύγουν από το Δημόσιο όσοι περισσεύουν!

Η εργασιακή εφεδρεία επεκτείνεται
Διευρύνεται πλέον ο θεσμός της «εργασιακής εφεδρείας» και θα συμπεριλάβει όλους τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης και όχι μόνο τους υπό κατάργηση και συγχώνευση.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, τόνισε ότι θα δημιουργηθεί μια «δεξαμενή εργασιακής εφεδρείας»  και ήδη έχει αποστείλει σχετική εγκύκλιο σε όλα τα υπουργεία για να ολοκληρωθεί, το συντομότερο δυνατόν, το πλεονάζον προσωπικό.
Σύμφωνα με τον υπουργό, θα πρόκειται για τους εργαζόμενους σε ΝΠΙΔ και μικρά ΝΠΔΔ, επισημαίνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να ανέχεται κάποιος να υπάρχουν εργαζόμενοι χωρίς αντικείμενο σε φορείς που δεν καταργούνται.

Τί ετοιμάζεται στο Αιγαίο;

Βλήματα για τα LEO 2.
Συλλογές βομβών για τα πολεμικά αεροσκάφη.
Επίσκεψη και επιθεώρηση σε Ρόδο.
Επίσκεψη και επιθεώρηση σε ΚΕΕΔ.
Ενδεχόμενη αύξηση της στρατιωτικής θητείας.
Αντισταθμιστικά Ωφέλη παλαιότερων αγορών οπλικών συστημάτων.
Αναβολή Ελληνο-Ισραηλινών ασκήσεων.
Τουρκικό παιχνίδι με ελληνικές περιουσίες, που σίγουρα περιμένει αντάλλαγμα και εν μέρει ανακοινώθηκε την επόμενη ημέρα.
“ Διάλυση” της τουρκικής στρατιάς του Αιγαίου.
Δηλώσεις Μπεγλίτη για το αραχνιασμένο Ενιαίο Αμυντικό Δόγμα Ελλάδας – Κύπρου. 
Ψυχολογικός πόλεμος με ακύρωση της διάλυσης της Τουρκικής Στρατιάς, επιφυλακτικό το Ελληνικό Πεντάγωνο απέναντι στην τουρκική ακυρωτική ανακοίνωση.
Τόσα και άλλα τόσα και άλλα τόσα…

Η Τουρκία σχεδιάζει να ασφαλίζει τους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης μέσω της Ziraat Bank

H τουρκική τράπεζα Ziraat, στην Κομοτηνή, σχεδιάζει να προσφέρει παροχές από ασφαλιστικά ταμεία της Τουρκίας σε μουσουλμάνους της Θράκης.

Σύμφωνα με την τουρκόφωνη ιστοσελίδα azilinkca, ο γνωστός για τη δράση του στη Δυτική Θράκη, Τούρκος βουλευτής Αδριανούπολης, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, κατά τη διάρκεια γεύματος που παρέθεσε σε Δυτικοθρακιώτες που διαμένουν στην Τουρκία δήλωσε πως θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε «οι ομογενείς μας που ζουν στη Δυτική Θράκη να έχουν τη δυνατότητα με την κατάθεση ενός χρηματικού ποσού που θα οριστεί στην πορεία, στο κατάστημα της τουρκικής τράπεζας Ziraat στην Κομοτηνή, να επωφελούνται από τις παροχές των τουρκικών ασφαλιστικών ταμείων».

ΔΗΛΩΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΝΔ κ Γ ΜΙΧΕΛΑΚΗ

Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 
«Ο κ. Παπανδρέου, σε μια ανιαρή πραγματεία, που διάβασε σήμερα, μπροστά σε ένα παγωμένο ακροατήριο, λησμόνησε πως κυβερνά, εδώ και 2 χρόνια, την Ελλάδα.
Μίλησε για το διεθνή σοσιαλισμό, αλλά δεν είπε τίποτα για τη βαρβαρότητα της πολιτικής του.
Αναγνώρισε το οικονομικό αδιέξοδο, αλλά δεν είπε τίποτα για τη δική του πολιτική, που διέλυσε την Οικονομία και την Κοινωνία.

Όλοι στο Σύνταγμα

Νέα ραντεβού στο Σύνταγμα και στις πλατείες όλης της χώρας έχουν δώσει γιά τις 7 το βράδυ του Σαββάτου 3 Σεπτεμβρίου 2011, οι Αγανακτισμένοι, με σύνθημα ”οι πλατείες είμαστε εμείς και είμαστε παντού”.
“Ξεκινήσαμε αγανακτισμένοι, συνεχίζουμε να είμαστε αποφασισμένοι και σε λίγο θα είμαστε μαζικά εξεγερμένοι. Μέχρι να φύγουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ. Μέχρι να διώξουμε τις κυβερνήσεις και το σύστημα των αγορών και των τραπεζιτών”, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.
Επίσης, χαρακτηρίζουν την 3η Σεπτεμβρη “ημερομηνία ορόσημο”, σημειώνοντας ότι “είναι η ημέρα, που μας θυμίζει την ματαίωση των πόθων του λαού για δημοκρατία, ελευθερία και αξιοπρέπεια, καθώς και τα ψέματα και τον εμπαιγμό των εκάστοτε κυβερνώντων”.

Τραγικός ο ΓΑΠ, γελοίοι οι παλαμοκρούστες …σύντροφοι!!!


Τραγικός, ανειρμάτιστος, κουραστικός χωρίς να καταλαβαίνει τί λέει ούτε ο ίδιος αλλά ούτε και κανείς άλλος, με πάρα πολλά σαρδάμ ένδειξη του φόβου και της αγωνίας του, εμφανίστηκε ο ΓΑΠ στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ πριν από λίγο.
Έφτασε σε σημείο ο άνθρωπος να καταγγείλει το πελατειακό κράτος, που το ΠΑΣΟΚ εξέθρεψε, ως μια αντιδημοκρατική δεξιά πολιτική που δεν συνάδει με τον σοσιαλισμό τους…
Παγωμένο το μεγαλύτερο μέρος των συνέδρων καθ’ όλη την διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού, ενώ όταν αναφέρθηκαν οι αλλαγές στην Παιδεία, η νεολαία του κόμματος αντέδρασε ζητώντας δωρεάν παιδεία και για να καλύψει τις φωνές αντίδρασης ο ηγεμών άρχισε να λέει ασυναρτησίες για “φοιτητοπατέρες” και αιώνιους φοιτητές!!!!

Ελεύθερη αγορά, Ένα άδικο μοντέλο

Έχουμε συζητήσει, διαβάσει, αναλύσει πολλά για την οικονομική κρίση. Πλέον είναι στο λεξιλόγιό μας μια καθημερινή ατάκα. Πέρα των τραπεζών, της κατανομής του πλούτου και της παραγωγής των αγαθών και το χρήμα άλλαξε χέρια συνεχόμενα με ύποπτους τρόπους.

Όμως και πάλι πέρα από τους διεφθαρμένους πολιτικούς και τους άπληστους επιχειρηματίες\τραπεζίτες υπάρχει κι ένα ακόμη στοιχείο που πρέπει να συνυπολογίσουμε. Αυτό είναι πως η “αγορά” είναι “ελεύθερη” για να ρυθμίζεται από τους κανόνες των τζογαδόρων που ποντάρουν εναντίον χωρών και λαών. Αυτό το μοντέλο είναι πλήρως αμοραλιστικό και ελεγχόμενο και κυρίως άδικο.

Γιατί άδικο;
Γιατί ο κάθε manager, τραγουδίστρια σκυλάδικου, ποδοσφαιριστής που δεν ξέρει να βάλει 5 λέξεις σε σωστή σειρά, image maker κτλ μπορεί να βγάζει περισσότερα χρήματα, απ ότι ένας εργάτης, ένας γιατρός ή ένας καθηγητής.
Από πριν βέβαια σου υπόσχεται ότι η αγορά εργασίας θα σε απορροφήσει βάσει των δεξιοτήτων, των προσόντων σου, δίνοντας την ψευδαίσθηση πως υπάρχουν ίσες ευκαιρίες για όλους, ανάλογα με το τι μπορούν να κάνουν.

ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΠΕ Η ΝΔ…

ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣΑπό χθες που διέρρευσε πως ο πρόεδρος της Ν.Δ σκέφτεται να μην κατεβάσει υποψήφιο για την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος έχει τρελαθεί. Οδύρεται και χτυπιέται λέγοντας πως θα παραιτηθεί από γραμματέας της Π.Ε. Ο καθρεπτάκιας έχει τρελαθεί. Ρε συ Ανδρέα κατεβάσει δεν κατεβάσει υποψήφιο η Ν.Δ ο Πετράν, θα εκλεγεί πρόεδρος....
Σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις στην Αρκαδία την πλάτη του έβλεπες. Και για να δεις τι καλό παιδί είναι στις περιφερειακές γύρισε και σου έδηξε και την ΜΠΑΝΑΝΑ ΤΟΥ… Πάντως μεγάλη ευκαιρία για τον Σαμαρά να τον ξεφορτωθεί.

NTOKOYMENTO: Μακεδόνες=΄Έλληνες. Τι άλλη απόδειξη θέλουν οι Σλάβοι γείτονές μας;

Το 1631 τυπώθηκε από τον Ιωάννη Αντωνίω τω Ιουλιανώ, “Βιβλίον ιστορικόν περιέχον εν συνόψει διαφόρους και εξόχους ιστορίας “. θεωρείται ως ένα από τα πιο σπάνια διασωζόμενα Ιστορικά βιβλία του 17ου αι. και το οποίο περιέχει την ιστορία από “κτίσεως κόσμου” μέχρι της “αλώσεως Κωνσταντινουπόλεως“.
Το βιβλίο στηρίχθηκε σε χειρόγραφο του…
 ”Απόστολου Τζηγαρά εξ Ιωαννίνων” και σώζεται στο πανεπιστήμιο Κρήτης.

ΌΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ

ΤΟ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟ/ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ, ΔΙΕΡΩΤΑΤΑΙ «ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» !!! - του Νίκου Γιώτα

Ο αυτούσιος διάλογος είναι ο εξής, στη Βουλή των Ελλήνων, την επομένη της ανηλεούς επίθεσης των υπό τον Παπουτσή δυνάμεων των ΜΑΤ, στα παιδιά της Ελληνικής κοινωνίας, που διαμαρτύρονταν στην Πλατεία Συντάγματος:

-Α. Τσίπρας: «Ο κ. Μίκης Θεοδωράκης προβοκάτορας κ. Υπουργέ»;
-Χρ. Παπουτσής: «Δεν κατάλαβα. Γιατί είναι στο απυρόβλητο ο Μίκης Θεοδωράκης; Ποιος είναι λοιπόν ο κ. Μίκης Θεοδωράκης; Ποιος είναι, ο οποίος αναφέρεται σε έναν υπουργό της κυβέρνησης λέγοντας ότι εκείνος πυροδοτεί τη βία; Από πού κι ως πού; Με τι στοιχεία; Δεν είναι πολίτης αυτής της χώρας; Δεν είναι πολίτης; Δεν έχει ευθύνες απέναντι στην κοινωνία»;

Και επειδή, προφανώς, το ανδρείκελο/Παπουτσής, ο "σοσιαλιστής" ο οποίος σε ολόκληρη τη ζωή του δεν μάτωσε ποτέ και ο οποίος δεν έκανε ως πολίτης κανένα άλλο επάγγελμα εκτός από αυτό του επαγγελματία πολιτικού,  δεν γνωρίζει τον μεγάλο Έλληνα, να του τον συστήσουμε εμείς:

Η “Διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου” και το “Συμβόλαιο με το Λαό” είναι οι μεγαλύτερες πολιτικές απάτες της μεταπολίτευσης. (επετειακό)

Το ΠαΣοΚ δεν συστάθηκε, τότε στην δεκαετία του 1970, για να κάνει όσα επαγγέλθηκε, αλλά για ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΚΑΝΕΙ. Το ΠαΣοΚ συστάθηκε για να εγκλωβίσει τις ελπίδες του λαού για ένα καλύτερο αύριο και να τις ξεφουσκώσει. Και σαν ανάχωμα των λαϊκών διεκδικήσεων.
Η “Διακήρυξη της 3ης Σεπτεμβρίου” και το “Συμβόλαιο με το Λαό” είναι οι μεγαλύτερες πολιτικές απάτες της μεταπολίτευσης.
Η χώρα έβγαινε από μια δικτατορία, της οποίας είχε προηγηθεί ένα απίστευτο κοινοβουλευτικό καρναβάλι, και μια εθνική καταστροφή στην Κύπρο. Και μόλις είχε ξεφορτωθεί την επικυριαρχία της μοναρχίας.

ΓΡΗΓΟΡΑ ΣΙΔΕΡΑΚΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ)

Το σύστημα FASTBRACES® προσφέρει στους ασθενείς ίσια δόντια περίπου σε ένα χρόνο, χωρίς εξαγωγές στις περισσότερες περιπτώσεις ,χρησιμοποιώντας την τεχνολογία , ώστε να μειωθεί το συνολικό κόστος της θεραπείας .Τα άγκιστρα( σιδεράκια) που χρησιμοποιούνται στο εν λόγω ορθοδοντικό σύστημα (ΑΓΚΙΣΤΡΑ VIAZI®) έχουν την ιδιότητα να μετακινούν ταυτόχρονα τη ρίζα και τη μύλη των δοντιών από την αρχή της θεραπείας σε ένα στάδιο. Μικρότερος χρόνος θεραπείας σημαίνει λιγότερες επισκέψεις στον οδοντίατρο και επομένως χαμηλότερο κόστος ορθοδοντικής θεραπείας. Εφευρέτης του εν λόγω συστήματος και ιδρυτής της γνωστής αλυσίδας ορθοδοντικών κλινικών...

ΕΛΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΤΗΝ 3Η ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ



ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΩΡΑ - Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ:



Να ανατρέψουμε την κυβέρνηση και το πολιτικό καθεστώς της πείνας, της διαφθοράς, και της εθνικής μειοδοσίας.

Είναι καθήκον σου να υπερασπίσεις την Πατρίδα σου, την αξιοπρέπειά σου, και το βιός σου.

ΕΛΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, ΤΗΝ 3Η ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.

ΝΑΥΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΚΑΤΑ ΚΥΠΡΟΥ- ΙΣΡΑΗΛ

Ιωάννης Σ. Θεοδωράτος
Δημοσιογράφος-Αμυντικός Αναλυτής

           
  «Ο κύβος ερρίφθη» (Alea jacta est) στην Ανατολική Μεσόγειο μετά από την απέλαση των Ισραηλινών διπλωματών, την κάθετη υποβάθμιση των τουρκο-ισραηλινών σχέσεων και την πλήρη διακοπή της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Ο γράφων είχε κατ’ επανάληψη υποστηρίξει τα τελευταία έξι τουλάχιστον χρόνια, ότι Άγκυρα και Τελ-Αβίβ βαδίζουν προς το διαζύγιο, καθώς τους χωρίζουν ιστορία, γεωγραφία, πολιτισμός και τελευταία η οικονομία.

[ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ] ΝΕΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙ​ΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ

ΕΡΕΥΝΑ ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ  Φωτογραφική επιμέλεια ΧΡΟΝΟΣ

Τα έργα που είχαν ξεκινήσει προ διετίας για την διάνοιξη του δρόμου της Νέας εθνικής οδού Αθηνών -Κορίνθου-Πατρών έφεραν στο φως αρχαιολογικά εύρηματα μεγάλης σημασίας.
Ταφικά συμπλέγματα, συστήματα ύδρευσης αλλά και ιερό .
Οι ανασκαφές ξεκίνησαν πριν 1,5 χρόνο . Σήμερα στο σημείο εχει χαραχθεί ο δρόμος που θα περάσει, το θέμα ειναι οτι τα αρχαία βρίσκονται  ακόμα εκεί  γιατι έχουν σταματήσει τα έργα λόγω των γνωστών θεμάτων που έχουν οι ιδιώτες με τις τράπεζες. Αν ξεκινήσουν τα έργα τότε όλη αυτή η περιοχή θα χαθεί...

Σεισμός 7,1R στην Αλάσκα

Ισχυρότατος σεισμός μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τις 14:00 ώρα Ελλάδας στις νήσους Fox στην Αλάσκα, νοτιοανατολικά της πόλης Άτκα, σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο και υπάρχει κίνδυνος να εκδηλωθεί τσουνάμι, σύμφωνα με τις αρχές των ΗΠΑ.
Το εστιακό βάθος της δόνησης εκτιμάται μόλις στα 10 χιλιόμετρα.

“Εξέγερση κατά Παπανδρέου κι ο Σαμαράς μας πάει στη δραχμή”!

Σε ρόλο …καφετζούς τώρα οι Γερμανοί
Συνέχεια στα σενάρια που κάνουν λόγο για ουσιαστική διάλυση της Ευρωζώνης με αφορμή και αιτία (;) την ελληνική κρίση και την έξοδο της χώρας μας από το ευρώ δίνουν οι γνωστοί κύκλοι της Γερμανίας, με «μπροστάρηδες» επιφανείς οικονομολόγους και τις μεγάλες εφημερίδες της χώρας.
Αυτή τη φορά είναι η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt που φιλοξενεί «τρομολαγνικα» σενάρια στην υποθετική (;)περίπτωση που η Ελλάδα εγκατέλειπε το ευρώ.
Στο περί ου ο λόγος δημοσίευμα της Handelsblatt, μια ομάδα οικονομολόγων με επικεφαλής τον Ντιρκ Χέιλμαν περιγράφουν τις κατά την άποψη τους επιπτώσεις μιας τέτοιας εξέλιξης, για να καταλήξουν πως στο «χειρότερο σενάριο» θα οδηγηθούμε στη διάλυση όλης της ευρωζώνης.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως οι Γερμανοί «σοφοί» εκτιμούν πως εάν είναι να συμβεί κάτι τέτοιο αυτό θα γίνει άμεσα, έως τις αρχές του 2012, καθώς τότε «βλέπουν» την κρίση χρέους να κορυφώνεται και χαρακτηριστικά κάνουν λόγο για «εξέγερση των Ελλήνων κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου που συνεπακόλουθα θα χάσει την ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή»!

Οι δικηγόροι θεολογούν και οι κληρικοί μας νομικίζουν.


Δεύτερη Ανοικτή Επιστολή

Του Ιωάννη Κανελλόπουλου, Δικηγόρου Πατρών

ΠΡΟΣ

Τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγ.Βλασίου,

κ. ΙΕΡΟΘΕΟ

Κοινοποίηση:

1) Σε όλους τους Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος

2) Μακαριώτατον Πρόεδρο της Ι. Συνόδου και Αρχιε-

πίσκοπο Αθηνών, κ. Ιερώνυμο

3) Δ.Ι. Σύνοδο

4) Μ.Μ.Ε.

Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2011

Σεβασμιώτατε, την ευχή Σας.

Στις 23 Αυγούστου 2011 αναρτήθηκε στην «Ρομφαία» η πρώτη ανοικτή επιστολή μου προς την Ιερά Σύνοδο και προς Εσάς, Σεβασμιώτατε «Άγιε» Ναυπάκτου, με την οποία αποφάσισα ως νομικός να απευθύνω δύο λόγους πνευματικούς. Όπως ενθυμείσθε, στο Ευαγγέλιο αναφέρεται ότι:

Ὁ Μητροπολίτης Κονίτσης ἀπαντᾶ: «Βάζω ὄχι τὸν θρόνο πάνω ἀπὸ τὶς ἀρχές μου, ἀλλὰ τὶς ἀρχές μου πάνω ἀπὸ χίλιους θρόνους»

Η ΠΥΡΙΝΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΟΝΙΤΣΗΣ Ἐν Δελβινακίῳ τῇ 2ᾳ Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καὶ Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ,
ἔκανε τὶς ἀκόλουθες Δηλώσεις :

            « Ἐξ ἀφορμῆς τοῦ θορύβου ποὺ προκλήθηκε, ὡς μὴ ὤφελε, ἀπὸ τὸ περιεχόμενο τῆς προσφωνήσεώς μου στὴν Βούρμπιανη τοῦ Γράμμου κατὰ τὸ μνημόσυνο τῶν ἡρώων τοῦ ἀντισυμμοριακοῦ ἀγῶνος, τὴν Κυριακὴ 28 Αὐγούστου, ἔχω νὰ παρατηρήσω τὰ ἑξῆς :

Face control από τον αστυνόμο Facebook;


http://wp.me/pV3ZJ-1G0
Το καλοκαίρι (αρχές Αυγούστου) το Facebook «αποφάσισε» να απενεργοποιήσει τον λογαριασμό μου (και φυσικά και της σελίδας του blog εκεί).
Όπως είναι φυσικό, έστειλα ερώτημα στην ομάδα διαχείρισης για να με ενημερώσουν για το λόγο που απενεργοποιήθηκε ο λογαριασμός. Να σημειώσω ότι δεν πρόκειται για απενεργοποίηση που έγινε μετά από αναφορές σε μένα γιατί σε τέτοια περίπτωση το λένε αμέσως και δεν ζητούν άλλα στοιχεία.
Η απάντησή τους με ξάφνιασε, αλλά περισσότερο με προβλημάτισε για να μην πω ότι με εξόργισε.
Δείτε τι μου απάντησαν (το επισυνάπτω από το mail που πήρα και πιο κάτω μεταφρασμένο):

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Face control από τον αστυνόμο Facebook; (via ΜΕ ΑΠΟΨΗ)

Το καλοκαίρι (αρχές Αυγούστου) το Facebook «αποφάσισε» να απενεργοποιήσει τον λογαριασμό μου (και φυσικά και της σελίδας του blog εκεί).
Όπως είναι φυσικό, έστειλα ερώτημα στην ομάδα διαχείρισης για να με ενημερώσουν για το λόγο που απενεργοποιήθηκε ο λογαριασμός. Να σημειώσω ότι δεν πρόκειται για απενεργοποίηση που έγινε μετά από αναφορές σε μένα γιατί σε τέτοια περίπτωση το λένε αμέσως και δεν ζητούν άλλα στοιχεία.
Η απάντησή τους με ξάφνιασε, αλλά περισσότερο με προβλημάτισε για να μην πω ότι με εξόργισε.
Δείτε τι μου απάντησαν (το επισυνάπτω από το mail που πήρα και πιο κάτω μεταφρασμένο):

Η Άγκυρα απειλεί την Κύπρο με ΑΤΤΙΛΑ ΙΙΙ αν κάνει γεωτρήσεις στην ΑΟΖ!


Με επίθεση στην Κύπρο απειλεί ευθέως η Άγκυρα. Σε δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα Ζαμάν ο Εγκεμέν Μπαγίς ξεκάθαρα απείλησε την Κύπρο με τη χρήση στρατιωτική βίας σε περίπτωση που η κυπριακή Δημοκρατία προχωρήσει στις έρευνες για φυσικό αέριο.  Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπαγίς "Η Τουρκία δεν πρόκειται να δεχτεί τις κυπριακές έρευνες. Αν επιμένουν γι' αυτό υπάρχει ο στόλος».
Επίσης για τον τουρκικό στόλο, υπάρχει και ο ελληνικός Στόλος, αλλά αυτό δυστυχώς δεν υπάρχει κανένας στην Αθήνα να του το απαντήσει...

Οι «βάσεις», ο Νέος Νόμος και τα παιδιά μας!

Του Καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ανακοινώθηκαν και μάλιστα με αρκετή καθυστέρηση στην αρχή της εβδομάδας οι βάσεις εισαγωγής στα διάφορα τμήματα των Πανεπιστημίων (ΑΕΙ) και των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων (ΑΤΕΙ) αυτές δηλαδή που θα καθορίσουν το ακαδημαϊκό και επαγγελματικό μέλλον των Παιδιών της Ελλάδας μετά από τη δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ στην οποία υποβλήθηκα τα ελληνόπουλα τον περασμένο Μάη.
Και έτσι αυτή τη βδομάδα έγινε πραγματικότητα η πικρή για κάποιους και γλυκιά για άλλους «αλήθεια», η τελική επιβεβαίωση για την απόδοση των εξόδων στα οποία υποβλήθηκα οι γονείς και των υπερωριών που έκαναν τα παιδιά στα φροντιστηριακά μαθήματα τα περασμένα χρόνια και μάλιστα σε πορεία παράλληλη με τις σπουδές τους στο Λύκειο!..
Σήμερα, καθώς μπήκαμε κιόλας στον Σεπτέμβρη της εφαρμογής του Νέου Νόμου για της Ανωτάτη Παιδεία και της απαρχής των…καταλήψεων, θα καταθέσω την εξήγηση που σας οφείλω για τα αίτια που λειτούργησαν και ως γενεσιουργός αφορμή για τη σημερινή μου παρέμβαση.

Γιατί οι Τούρκοι καταργούν τη Στρατιά Αιγαίου

ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟΥ ΧΕΡΣΑΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ


Με πηχυαίους τίτλους δημοσιεύθηκε στον τουρκικό Τύπο η είδηση της κατάργησης της Στρατιάς Αιγαίου στην οποία προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση. Ειδικότερα, ο αντιπρόεδρος του  Κόμματος ΑΚΡ Χουσεΐν Τσελίκ  παρουσίασε το σχέδιο της κυβέρνησης για τον εκδημοκρατισμό της χώρας και την αποκατάσταση των σχέσεων στρατού-πολιτικών.

Ο κ. Τσελίκ εξέφρασε την αντίθεση του στον τρόπο εκπαίδευσης των αξιωματικών στις στρατιωτικές σχολές επειδή «δεν συνάδει με το σύγχρονο πνεύμα της εποχής».

Βουλιάζουμε ακούγοντας Κάρμινα Μπουράνα!

Της Σοφίας Βούλτεψη
Αυτές τις μέρες, λόγω της φοβερής και τρομερής επετείου της 3ης Σεπτεμβρίου – επετείου της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ και όχι της άλλης – πολλοί έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται τι απέγινε εκείνο το ΠΑΣΟΚ των πρώτων «επαναστατικών» χρόνων, που υποσχόταν να φέρει μαζί του τον λαό στην εξουσία.

Προφανώς παραμένουν ρομαντικοί και δεν θέλουν να αναγνωρίσουν πως στην πραγματικότητα, ο λαός ουδέποτε ήλθε στην εξουσία. Στην εξουσία βρέθηκε το ΠΑΣΟΚ μόνο του, χωρίς τον λαό, τον οποίο απλώς εξαπάτησε και χρησιμοποίησε ως όχημα.

Εκτός και αν η «λαϊκή εξουσία» είναι συνώνυμη των ρουσφετιών και των διορισμών και άλλων αηδιαστικών πρακτικών, που μας οδήγησαν στο σημερινό χάλι.
(Δεν πάει πολύς καιρός από τότε, μόλις το 2003, οι πρωτοκλασάτοι της εποχής καυγάδιζαν για το αν θα γίνουν 30.000 ή περισσότεροι διορισμοί με όχημα την «Ισχυρή Ελλάδα»).

Αυτές τις μέρες, εν μέσω εφιαλτικών χρεών, περιορισμένης χρεοκοπίας, αστοχιών και προβληματισμών της τρόικας, επιχειρείται να δημιουργηθεί μια νέα επαναστατική ατμόσφαιρα.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΓΑΛΑΤΟΣ

 Πρωτότυπες συσκευασίες από όλες τις χώρες του κόσμου.....

Ἀπάντηση σὲ MEGA, ANT1, ALTER, Πρῶτο Θέμα καὶ σε ὅσους ἄλλους τηλεοπτικούς σταθμούς, ἐφημερίδες, ἰστοσελίδες καὶ ἱστολόγια πρόβαλαν τὶς δηλώσεις τοῦ Μητροπολίτη Κονίτσης

Ἐπειδὴ τὸ βίντεο μὲ τὶς δηλώσεις τοῦ Μητροπολίτη Κονίτσης «ἀνέβηκε» ἀπὸ τὸ ἰστολόγιο μᾶς ὀφείλουμε νὰ δώσουμε κάποιες ἀπαντήσεις
Πρωτοφανῆ διάσταση πῆρε ἡ πύρινη ὁμιλία τοῦ Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανῆς καὶ Κονίτσης κ. Ανδρέα, τὴν ὁποία ἐκφώνησε στὸ ἀκριτικὸ χωριὸ Βούρμπιανη τὴν Κυριακὴ 28 Αὐγούστου ἐπὶ τὴ ἐπετείω τῆς νίκης τῶν μαχητὼν τοῦ Ἐθνικοῦ Στρατοῦ ἐναντίον  τῶν κομμουνιστοσυμμοριτῶν κατὰ τὸν πόλεμο τοῦ 1946-49.

Ἱστολόγια, ὧν οὐκ  ἐστι ἀριθμός, ἰστοσελίδες μὲ μεγάλη ἐπισκεψιμότητα ὅπως τὸ newsit.gr, τὸ zougla.gr, τὸ protothema.gr ἀλλὰ καὶ τηλεοπτικοὶ σταθμοὶ ὅπως τὸ kontra channel, τὸ Μega, τὸ Ant1 καὶ τὸ Alter πρόβαλαν καὶ σχολίασαν ἄλλοι ἀρνητικὰ καὶ ἄλλοι θετικὰ τὸ βίντεο ποὺ «ἀνέβασε» τὸ ἰστολόγιό μας.
Τὸ γενικὸ συμπέρασμα ὅλης της «φασαρίας» ποὺ δημιουργήθηκε γύρω ἀπὸ τὸ θέμα εἶναι ὅτι οἱ «μεγαλοδημοσιογράφοι»   προσπάθησαν νὰ ἀμαυρώσουν καὶ νὰ ρίξουν λάσπη στὸ πρόσωπο τοῦ ἀγωνιστῆ ἱεράρχη. Ὁ ἐθνικὸς λόγος ἐνοχλοῦσε ἀνέκαθεν πόσο μᾶλλον ὅταν ἐκφράζεται ἀπὸ ἕναν Μητροπολίτη.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 
«Αφού, μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα, αναστάτωσαν τη χώρα με ανεύθυνες διαρροές, για δήθεν αντιστασιακές κραυγές στην Τρόικα, εμφανίστηκε σήμερα ο κ. Βενιζέλος να κάνει υποδείξεις προς τον…εαυτό του και την κυβέρνηση.
Τώρα, προσπαθούν να κρύψουν την αποτυχία και την ανεπάρκειά τους, με φθηνά επικοινωνιακά τρικ. Μεταθέτουν τις συνομιλίες με την Τρόικα, για μετά την εμφάνιση του κ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ, λέγοντας ότι ο κ. Βενιζέλος πρέπει να ολοκληρώσει… “τεχνικές εργασίες”!  
Πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης των πολιτών και έσχατη ανευθυνότητα.
Η αλήθεια είναι ότι έπεσαν έξω σε όλες τις εκτιμήσεις και σε όλους τους στόχους τους. 
Και ότι επιβεβαιώθηκαν όλες οι επισημάνσεις και όλες οι προβλέψεις της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά».

Ιδού γιατί δεν θα γίνει ποτέ κάθαρση για την Siemens.

Το έλαβα από τον αναγνώστη μας Στέργιο και αντί προλόγου σας παραθέτω το δικό του σχόλιο.
Μία πατριωτική Κυβέρνηση θα είχε ακυρώσει μνημόνια, συμβάσεις, πωλήσεις και θα είχε στείλει την Siemens, την
Deutsche Bank, τον Κόκκαλη, τον Χρήστο Λαμπράκη και όλους τους εμπεπλεγμένους πολιτικούς στη φυλακή.
Θα μας είχαν επιστραφεί όλα τα χρήματα πίσω και οι διεφθαρμένοι θα ήσαν εκτός από τα Ελληνικά και τα Γερμανικά λαμόγια .
Εμπεπλεγμένοι είναι επίσης και όσοι φρόντισαν νομοθετικώς να απαλλάξουν τους ενόχους υπουργούς, (όπως ο Βενιζέλος) παραβιάζοντας το σύνταγμα και υποτιμώντας τη νοημοσύνη του Ελληνικού Λαού.
Οι παραβάτες έπρεπε να σαπίσουν στη φυλακή.
Στέργιος
Αποστολάκη και Χριστοφοράκος

Η "θέση" του ΗΠΕΙΡΟΣ - ΕΛΛΑΣ, σχετικά με τις αντιδράσεις για το λόγο του Μητροπολίτη Κόνιτσας.

Γράφει ο Τρύφωνας. 
Πολλές οι αντιδράσεις εναντίον του Ιεράρχη.
Πολλές οι αντιδράσεις για το λόγο του "που καίει".
Όσο πιο πολλές είναι όμως, τόσο αποδεικνύεται πως ενοχλούν όλο και πιο πολλούς. Ο σκοπός της κριτικής όμως αυτός είναι... Να κριτικάρει κάποιος  τα κακώς κείμενα και φυσικά αυτούς που τα πράττουν.

Φυσικά οι εντολοδόχοι της Νέας Τάξης Πραγμάτων, τα τηλεοπτικά κανάλια και οι εφημερίδες (όποια και αν είναι αυτά) κάνουν την δουλειά τους... Και η δουλειά και οι εντολές τους, αυτές είναι. 
Να κάνουν αισχρή κριτική σε κάποιον που λέει τα αυτονόητα. Σε κάποιον που δήλωσε πως μόνον ο θάνατος θα μου κλείσει το στόμα.
Και μάλλον τους "πονάει" περισσότερο που αυτός  ο κάποιος δεν είναι λαϊκός, δεν είναι πολιτευτής, ούτε καν έχει...
τέτοιες βλέψεις.

Τρέμουν τον Καραμανλή…

Διαστάσεις μάστιγας παίρνουν οι κυβισθήσεις των επίορκων του συστήματος.
Υπερπροβεβλημένη περσόνα MEGAλου καναλιού εκλιπαρεί για ολιγόλεπτη τηλεφωνική συνομιλία για “προσωπικούς λόγους”!
Μεμωνομένοι βουλευτές (εντός και εκτός ΝΔ) ζητούν απεγνωσμένα συνάντηση
Έχουν καεί τα τηλέφωνα του πολιτικού του γραφείου από δημοσιογράφους που αφήνουν μηνύματα “στήριξης”…
Ένας άνκορμαν κεντρικού δελτίου και δύο μνημονιακοί παραθυράτοι άφησαν μήνυμα λέγοντας (στην ουσία) ότι “Συγγνώμη, δεν γνωρίζαμε, μας παρέσυραν”…

Ο πρόεδρος της Τσεχίας εκτός από ρατσιστής είναι και… ολίγον κλεφτάκος! (video)



«Οι Έλληνες δεν δουλεύουν, κάθονται όλη μέρα, πίνουν ούζο και πρέπει να βγουν από την ΕΕ» απεφάνθη ο γνωστός ρατσιστής και αντευρωπαϊστής πρόεδρος της Τσεχίας Βάτσλαβ Κλάους.  Μάλιστα ούτε λίγο ούτε πολύ ζήτησε  την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη λέγοντας ότι μια μείωση του αριθμού των μελών της ευρωζώνης «δεν θα είναι καταστροφή». Εκτός όμως από αντιευρωπαϊστής και ρατσιστής ο Κλάους, είναι και λίγο… κλεφτάκος. Ας θυμηθούμε με πόση μαεστρία… τσέπωσε το στυλό σε μια συνέντευξη Τύπου στο Σαντιάγκο της Χιλής όπου ήταν καλεσμένος…

Επικίνδυνες μίζες σε δημάρχους

Μίζες για να επιτρέψουν την εναπόθεση επικίνδυνων αποβλήτων εντός των ορίων των δήμων τους έπαιρναν παλαιότεροι δήμαρχοι, όπως κατήγγειλε χθες στη Βουλή η ειδική γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μαργαρίτα Καραβασίλη. Ενημερώνοντας τα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, η κ. Καραβασίλη τόνισε χαρακτηριστικά ότι «παλαιότεροι δήμαρχοι πολλών περιοχών λάμβαναν τη μίζα τους για να δέχονται επικίνδυνα απόβλητα εντός των χωματερών».

Τρελή κούρσα το χρέος, τα ζώα μου αργά στο υπουργικό


Το σοκ που προκλήθηκε από την δημοσιοποίηση έκθεσης του γραφείου παρακολούθησης εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού της Βουλής, σύμφωνα με την οποία το δημόσιο χρέος κινείται εκτός ελέγχου, δεν φαίνεται να συνετίζει τους έχοντες την ευθύνη για την διακυβέρνηση της χώρας.

Παρά τις άκρως ανησυχητικές διαπιστώσεις, δια των οποίων ενημερώνονται οι βουλευτές ότι η αύξηση του πρωτογενούς ελλείμματος, σε συνδυασμό με την περαιτέρω πτώση της οικονομικής δραστηριότητας, ενισχύουν σημαντικά τη δυναμική του χρέους, το υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε χθες για άλλη μια φορά με σειρά δευτερευόντων θεμάτων που, σε έκτακτες συνθήκες όπως οι σημερινές, έπρεπε «να προχωρούν μόνα τους».

Αντιμέτωπος με την απόλυτη καταστροφή ο ΓΑΠ

Πριν προλάβει η κυβέρνηση να χαρεί τη νέα μεγάλη της “ επιτυχία”, πριν προλάβουν να σβήσουν τα χαμόγελα για τη “ μεγαλύτερη τράπεζα της νοτιοανατολικής Ευρώπης”, η πραγματικότητα ήρθε για μια ακόμα φορά αμείλικτη, να απειλεί τον κ. Πρωθυπουργό με σενάρια συγκυβέρνησης ή παραίτησης:
1. Η προσμονή της ανόδου του χρηματιστηρίου, που υποτίθεται ότι θα πυροδοτούσε η φούσκα της συγχώνευσης, δεν κράτησε ούτε δύο μερόνυχτα και πλέον το Βατερλώ του κ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ αναμένεται, παρέα με τον ανάλογο πάταγο.
2. Πληθαίνουν οι φήμες ότι τo περιβόητο roll over με το οποίο η κυβέρνηση θα πετύχαινε τη βελούδινη αναδιάρθρωση, έχει ναυαγήσει. Οι αιτίες πολλές. Επισήμως αναφέρεται ότι είναι… τελικώς ανέφικτο να συγκεντρωθούν τα 136δις που απαιτούσε η απόφαση της συνόδου. Εκτός όμως από την επίσημη δικαιολογία που επιστρατεύεται, ισχύουν ακόμα δύο αποτρεπτικοί παράγοντες: Η γκάφα του υπουργού οικονομικών με τις Φινλανδικές εγγυήσεις και η εμμονή της S&P να εγγράψει το roll over ως χρεοκοπία.

Η πολιτική επιστράτευση των ανθρωπίνων οργάνων

Του Σπύρου Παπαγιάννη(*)

“Άνεργοι όλου του κόσμου καιρός είναι να κάνετε τα νεφρά και τα συκώτια σας μετοχές ἤ υποθήκες δανείων.”

Η εκσυγχρονιστική λογική αντέστρεψε τους ρόλους!
Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος πρότεινε και το υπουργικό συμβούλιο απεδέχθη, να γίνουν τα μέλη του δωρητές οργάνων. Μετά την πολιτική επιστράτευση των μισθών και συντάξεων και την πολιτική αποστράτευση του συντάγματος, των νόμων και των θεσμών, έχουμε την πολιτική επιστράτευση των οργάνων του σώματός μας, τα οποία μόνο αν τα θωρακίσουμε, υποτίθεται νομικά, θα ακολουθήσουν την μοίρα μας στον τάφο, άλλως αποδεσμεύονται από μας και μεταβάλλονται σε πλουτοπαραγωγικό αγαθό της αγοραίας πατρίδας.

Επιτέλους, έλεος με τις «φυλές του ΠΑΣΟΚ»!

Της Σοφίας Βούλτεψη
Είμαστε πολύ κουρασμένοι και πολύ πτωχευμένοι για να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το γνωστό σίριαλ των διαφωνιών μέσα στο ΠΑΣΟΚ.

Τα πρόσωπα εναλλάσσονται συνεχώς, αλλά το έργο το έχουμε ξαναδεί.

Το έργο «Ξένοι στο ίδιο κόμμα» (αλλά την κρίσιμη ώρα όλοι μαζί, βουρ για την εξουσία) το έχουμε δει σε όλες τις βερσιόν και με όλες τις δυνατές εναλλαγές προσώπων – από τον καιρό που ο κ. Πάγκαλος είχε πει πως ο κ. Χρυσοχοΐδης εξελέγη γραμματέας του κόμματος «με γελοίες διαδικασίες».

Αν ο κ. Ρέππας θεωρεί ότι έχει δίκιο στην υπόθεση των ταξιτζήδων, δεν μπορεί να συνεχίσει να μας μιλά με ανακοινώσεις, ως εάν να μην είναι μέλος της κυβέρνησης, ως εάν να μην κάθεται στο ίδιο υπουργικό τραπέζι με τον κ. Ραγκούση.

Οφείλει να απαιτήσει από τον πρωθυπουργό να κατέβει από το κανό και να δώσει λύσεις στα του οίκου του. Διαφορετικά, οφείλει να παραιτηθεί, καταγγέλλοντας την «περίεργη συμπεριφορά» του συναδέλφου του (λέμε τώρα).

Κυβέρνηση προς ξένες τράπεζες: "Προσέξτε γιατί ... θα αυτοκτονήσουμε"!

Για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία των δημόσιων οικονομικών ένα κράτος απειλεί ευθέως τους πιστωτές του με πτώχευση και αυτό το κράτος είναι η Ελλάδα. Μια κίνηση που αν είχε γίνει πέρσι την άνοιξη, αντί να αντιμετωπίζεται φοβικά το χρέος μπορεί να είχε κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα, αλλά τώρα απλά εντυπωσιάζει το γεγονός ότι η αποτυχία συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στην ρύθμιση του χρέους είναι τόσο μεγάλη που......
η κυβέρνηση απειλεί με το πιστόλι όχι στο τραπέζι, αλλά στο κρόταφο της χώρας!

Όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές στο defencenet.gr το υπουργείο Οικονομικών με επίσημη επιστολή του σε 57 κυβερνήσεις έχει ζητήσει εμμέσως από τα αντίστοιχα υπουργεία να τους τονιστεί ότι θα χάσουν τα λεφτά τους αν δεν συμμετάσχουν στην ρύθμιση του ελληνικού χρέους, ώστε να εκδηλωθούν επιτέλους επισήμως οι δηλώσεις συμμετοχής. Γιατί αν δεν συμμετάσχουν οι ξένες τράπεζες σε ικανοποιητικό ποσοστό, η χώρα πτωχεύει!

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας




                                                          Π Ρ Ο Σ :  


          Σας κοινοποιούμε την υπ’ αριθ. πρωτ. 24225/1-9-2011 πρόσκληση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η  θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος (Παλαιό Δημαρχείο-οδός Πινδάρου & Οιδίποδος) την 5 του μηνός ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011, ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 19:00 σε ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης,  για ενημέρωσή σας : 

ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΗΝ ΒΟΛΕΨΕ Ο "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ" ΜΕ ΓΕΡΟ ΜΙΣΘΟ

Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ...ΑΝ ΤΟΝ ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ!!!

ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΗΝ ΒΟΛΕΨΕ Ο "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ" ΜΕ ΓΕΡΟ ΜΙΣΘΟ  4.388€
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΦΩΝΑΖΕΣ ΒΡΕ ΒΡΩΜΟΣΚΥΛΟ?

Ανακοίνωση για φωτισμό Πινδάρου ΘΗΒΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Σας ενημερώνουμε ότι λόγω συντήρησης του δικτύου ηλεκτροδότησης, ο φωτισμός επί της οδού Πινδάρου (από Οιδίποδος μέχρι και Βουρδουμπά) θα είναι ελλιπής για σήμερα το βράδυ, Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου.

Σαββόπουλο​ς - Κηλαηδόνης «Που βαδίζουμε κύριοι ;» Μα που αλλού;…. Στο Θέατρο Μελίνα Μερκούρη στο Μοσχοπόδι Θηβών


Μάγεψαν το κοινό με τη μουσική τους σύμπραξη επί σκηνής υπό τον τίτλο « Που βαδίζουμε κύριοι;»

«Που βαδίζουμε κύριοι ;» Μα που αλλού;…. Στο Θέατρο Μελίνα Μερκούρη στο Μοσχοπόδι Θηβών, υπό τη μουσική καθοδήγηση του Διονύση Σαββόπουλου και του Λουκιανού  Κηλαηδόνη, βαδίσαμε όλοι εμείς οι νοσταλγοί της ποιοτικής μουσικής…

Είναι πια καιρός να ωριμάση η ψυχή μας πρωτ. Βασίλειος Ε. Βολουδάκης

Ενώ άρχισε το εκκλησιαστικό έτος
ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΚΑΙΡΟΣ
ΝΑ ΩΡΙΜΑΣΗ Η ΨΥΧΗ ΜΑΣ!
Το νέο εκκλησιαστικό έτος άρχισε και βρίσκει την πλειοψηφία των ανθρώπων σε μεγάλο ψυχικό αναβρασμό, αφού δεν υπάρχει άλλη αιτία μεγαλύτερη από την ανασφάλεια, που να ευθύνεται περισσότερο για την ψυχική αναστάτωση του αν­θρώπου.
Και είναι πια πολλές οι αφορμές σήμερα, που μας δένουν  χειροπόδαρα, αφήνοντάς μας, συγχρόνως, μετέωρους πάνω απ’ την άβυσσο: Εσωτερικές, ενδόμυχες, οι πιο σοβαρές –από τα πάθη και τις αμαρτίες μας– και εξωτερικές, από τις συνθήκες που επικρατούν, με πρώτη την αβεβαιότητα για το αν θα μπορέση κανείς και να επιβιώση ακόμη, μετά την απειλή της οικονομικής Πτωχεύσεως της Χώρας μας.

Το συρτάκι των ομογενών που ξεσήκωσε την Οτάβα


Και ξαφνικά μπροστά σε μιά ελληνική καφετέρια στην Οτάβα του Καναδά, έγινε ομαδικός παροξυσμός, με νέους κυρίως πελάτες της που καθόντουσαν στα τραπεζάκια του πεζοδρομίου, αλλά και τους περαστικούς, να χορεύουν όλοι συρτάκι.


Το περιστατικό ξεκίνησε, όταν ένας ομογενενής παρασυρμένος από τη μουσική τριών υπαιθρίων μπουζουκτσήδων, σηκώθηκε κι΄άρχισε να χορεύει καταμεσής του δρόμου, παρασύροντας με τον ίστρο του δεκάδες κι΄εκατοντάδες κόσμο που άρχισε να λικνίζεται στη μουσική του Θοδωράκη.

Στην Αυστραλία θα μπορούν να εργάζονται Έλληνες τουρίστες

Η Ελλάδα εξετάζει πολύ σοβαρά την πρόταση για υπογραφή διακρατικής συμφωνίας με την Αυστραλία, βάσει της οποίας θα δίδεται το δικαίωμα στους Έλληνες που θα επισκέπτονται την χώρα να εργάζονται και με αμοιβαίο δικαίωμα για τους Αυστραλούς στην Ελλάδα.
Αυτό δήλωσε η γενική πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη, Ελένη Λιανίδου, η οποία πρόσθεσε ότι συζήτησε το όλο θέμα με αρμόδιους αξιωματούχους στην Αθήνα και τη διαβεβαίωσαν ότι οι σχετικές διαδικασίες προχωρούν με ταχύ ρυθμό.

Η ψηλότερη ρόδα λούνα παρκ στον κόσμο

Σε ύψος 451 από τη γη βρίσκεται η ψηλότερη ρόδα λούνα παρκ στον κόσμο!
Πρέπει να ταξιδέψει κανείς μέχρι την Κίνα και συγκεκριμένα τον ουρανοξύστη Canton Tower, που είναι αλλιώς γνωστός ως Guangzhou TV Tower για να το δει.
η ψηλότερη ρόδα λούνα παρκ στον κόσμο
Ο ουρανοξύστης αποτελείται από  16 διαφανείς «κάψουλες-δωμάτια» που χωράνε μέχρι 96…

Ποια είναι τα τρόφιμα που αυξάνεται ο ΦΠΑ στο 23%

Σε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκονται αγορά και καταναλωτές αφού από σήμερα εφαρμόζεται ο αυξημένος ΦΠΑ 23% στις υπηρεσίες εστίασης και σε ορισμένα αγαθά. Το μέτρο προκαλεί έντονες αντιδράσεις με ορισμένους επιχειρηματίες του κλάδου εστίασης να απειλούν ακόμη και με «στάση πληρωμών» προς το Δημόσιο ενώ την ίδια ώρα ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλος αφήνει παράθυρο για μείωση των συντελεστών ΦΠΑ με την προϋπόθεση εφαρμογής ενός νέου μηχανισμού είσπραξης και απόδειξης του φόρου.
Η εφαρμογή των τριών συντελεστών ΦΠΑ 6,5%, 13% και 23% κατά περίπτωση μπλοκάρει τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τους καταναλωτές που θα «ψάχνονται» για το ΦΠΑ με τον οποίο θα επιβαρύνεται το τρόφιμο ή το ρόφημα που καταναλώνουν. H έξοδος σε εστιατόρια, ταβέρνες, καφετέριες είναι ακριβότερη από σήμερα ενώ από τις επιβαρύνσεις δεν εξαιρούνται delivery αλλά και αναψυκτικά, χυμοί και ροφήματα, ακόμα κι αν πωλούνται από σούπερ μάρκετ.
«Είμαι έτοιμος να συζητήσω και θα συζητήσω δραστικές μειώσεις του συντελεστή εάν συμφωνήσουμε σε απλούς πρακτικούς μηχανισμούς είσπραξης και απόδοσης του ΦΠΑ»,

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΕΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΟΡΥΚΤΙΚΕ​Σ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤ​ΗΤΕΣ ΣΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΥΠΕΚΑ, σε πολύ θετικό κλίμα, σύσκεψη  εκπροσώπων της αιρετής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη κ. Κλέαρχο Περγαντά, τη Βουλευτή Φωκίδας κα Αφροδίτη Παπαθανάση υπό την προεδρία του Υφυπουργού ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη, σχετικά με αναπτυξιακά και περιβαλλοντικά ζητήματα που άπτονται των εξορυκτικών  δραστηριοτήτων  της περιφέρειας.

Στη συνάντηση επίσης συμμετείχαν: οι κκ Γιώτα Γαζή Αντιπεριφερειάρχης, Μπέτσιος Νίκος Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος Επιτροπής Περιβάλλοντος  της Περιφέρειας,  Παπαϊωάννου Πανουργιάς μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου και μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Σπύρος Τζίμας Δ/ντής της Δ/νσης Μεταλλευτικών και Βιομηχανικών Ορυκτών, Αντώνης Αγγελόπουλος Σύμβουλος Υφυπουργού ΠΕΚΑ.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο