Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Κυριακάτικες εφημερίδες [8-4-2012]

.........




Η ΒΡΩΜΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΠΑΣΟΚΩΝ

Άνοιξαν την κάνουλα και μοιράζουν ασύστολα κρατικό χρήμα οι κηφήνες της κυβέρνησης.
Νομίζουν ότι πετώντας ξεροκόκαλα στον ελληνικό λαό θα αλλιεύσουν ψήφους.Ο πανελίστας του Αυτιά πιστός στη βρώμικη τακτική των πασόκων εδώ και δεκαετίες, προυπολογίζει λίγο πριν τις εκλογες 132.000 ώρες υπερωρία στους εργαζόμενους του ΟΓΑ.

Γιατί μας δανείζουν; (Τί μας περιμένει;)-Ξύπνα και δες το βίντεο


ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΑΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ VIOTIASHOP !!!

Στις 6/4 η ομάδα του Viotiashop μαζί με τον Δημοσιογράφο Δημήτρη Σοβατζή και το νέο συνεργάτη Δημήτρη Παπαθεοδοσίου, επισκέφθηκαν την Βιβλιοθήκη του Λεονταρίου. Έναν πολύτιμο θησαυρό στην καρδιά της Βοιωτίας, γεννημένο από τον κύριο Κόλλια. Την ίδρυσε και την συντηρεί μέχρι σήμερα, το έργο του αξιοθαύμαστο. Φτάνοντας στην είσοδο της βιβλιοθήκης συναντήσαμε μία ομάδα παιδιών όπου περνούσαν την ώρα τους στη βιβλιοθήκη, σε αυτό τον ζεστό και φιλόξενο χώρο. Μας μίλησαν, φωτογραφήθηκαν, και προχωρήσαμε στο κυρίως μέρος της βιβλιοθήκης. Μείναμε κατάπληκτοι με το πλήθος τον βιβλίων, την ποικιλία, την ομορφιά και γραφικότητα του χώρου. Μέσα από τις φωτογραφίες μας θα δείτε όσα μπορούμε να σας μεταφέρουμε, αλλά θα σας συστήναμε ανεπιφύλακτα να την επισκεφτείτε από κοντά.

Ανοιχτή επιστολή Σισανίου Παύλου στον Υπουργό Χρυσοχοϊδη

Το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr, δημοσιεύει παρακάτω ανοιχτή επιστολή του Σεβ. Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου.


Η επιστολή του κ. Παύλου έχει ως εξής:

«Είτε το θέλουν οι τοπικές κοινωνίες είτε όχι, είτε το θέλετε, είτε όχι θα γίνει» είπε ο κ. Χρυσοχοίδης και από τηλεοράσεως, αλλά και στους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών δηλαδή στο Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας, στον Αντιπεριφεριάρχη, στην Δήμαρχο Βοίου, στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βοίου τον οποίο απρεπώς διέκοψε και τον χαρακτήρισε σαν λαϊκιστή, «είπε ο γάϊδαρος τον πετεινό κεφάλα» λέει βέβαια ο λαός μας και στους τοπικούς Βουλευτές, σχετικά με την δημιουργία στρατοπέδου συγκεντρώσεως, γιατί περί αυτού.....

Κουκουλοφόροι λήστεψαν 66χρονο στην Θήβα!

Τον έδεσαν και τον χτύπησαν αλύπητα, παίρνοντας 80.000 ευρώ... Με στόχο το χρηματοκιβώτιο και δίχως έλεος για τον ιδιοκτήτη τέσσερεις κουκουλοφόροι έδρασαν στις 2.30 τα ξημερώματα χθες Παρασκευή.. Μπήκαν από ανασφάλιστο παράθυρο στο σπίτι του 66χρονου, στο 2 ο χλμ. Θηβών - Μουρικίου, τον έδεσαν με καλώδια σε μία καρέκλα και αφού τον χτύπησαν στο πρόσωπο και τα χέρια, κατάφεραν να του πάρουν το κλειδί του χρηματοκιβώτιο, που βρίσκεται στο δωμάτιό του...

Μεγάλη Εβδομάδα: Η σημαντικότερη περίοδος της Ορθόδοξης λατρείας

 

Η συνταρακτικότερη εβδομάδα της ανθρώπινης ιστορίας είναι αναμφίβολα η Μεγάλη Εβδομάδα. Βαθύτατα θεολογική και ιδιαίτερα κατανυκτική αποτελεί πηγή ανανέωσης και ψυχικής καθάρσεως για όλους τους χριστιανούς, οι οποίοι μετέχοντες στις ιερές ακολουθίες των ημερών αυτών βιώνουν το μυστήριο της λυτρώσεως του ανθρώπινου γένους και του καθενός μας.

Το κόκκινο μελάνι που δεν θα στεγνώσει ποτέ από τις ψυχές μας!

Η επιστολή του 77χρονου αυτόχειρα περιγράφει μέσα σε μερικές αράδες την ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουμε όλοι τους τελευταίους μήνες.


Λέξεις και έννοιες που βγαίνουν από μέσα μας, αλλά σκοντάφτουν στα χείλη μας για να μη μας κατηγορήσουν εμάς ως ακραίους ή δήθεν σωτήρες μας.

Οι τελευταίες λέξεις που αποτύπωσε στο χαρτί με ένα κόκκινο μελάνι που δεν θα στεγνώσει ποτέ στις ψυχές και τις συνειδήσεις όλων μας, χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση κατοχική και την παρομοιάζουν με αυτή του προδότη στρατηγού Τσολάκογλου.

ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ: Ο Ματθαίος Γιαννούλης αποκαλύπτει το όνομα του παρουσιαστή με τα ναρκωτικά!

Update 4/4/2012
Όσοι πρόλαβαν, πρόλαβαν, το συγκεκριμένο Post κατέβηκε από το όπως και όλα τα σχόλια των αναγνωστών του, που δεν ήταν και λίγα.
Λογοκρισία (;) – αλογοκρισία (;)
Δείτε το screen capture του συγκεκριμένου post.

3/4/2012

Μέσα από τον προσωπικό του στο Facebook, ο γνωστός Ματθαίος Γιαννούλης αποκάλυψε το του παρουσιαστή με τα ναρκωτικά που το τελευταίο διάστημα έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρoν της κοινής γνώμης στην Ελλάδα.

Δείτε τι έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook στο παρακάτω link:

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Ο Ηλίας Κασιδιάρης στο Σχηματάρι

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, Ηλίας Κασιδιάρης, θα βρεθεί την Κυριακή στο Σχηματάρι Βοιωτίας, για να ενημερώσει τους Έλληνες της περιοχής για τις θέσεις και τις δεσμεύσεις του Κινήματός μας.


Σχηματάρι, Κυριακή 8/4, 13:00, καφενείο Καμπούρη.

Αυτές οι εκλογές είναι, κατά γενική παραδοχή, οι κρισιμότερες των τελευταίων δεκαετιών.

ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΔΙΑΜΗΝΥΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ξεκίνησαν  Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 την πόρτα-πόρτα,χωριό-χωριό πορεία τους σε όλη την Ελλάδα από την Κρήτη.


Μια πορεία έτσι όπως δεν τολμούν να την κάνουν αρχηγοί,βουλευτές και υποψήφιοι από τα κόμματα που προσκύνησαν ...

Ανάδειξη οργάνων Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας Περιφερειακής Ενότητας Ν. Βοιωτίας

Σας γνωρίζουμε ότι κατόπιν των αρχαιρεσιών, που διεξήχθηκαν την 01 Απρ 2012 για την ανάδειξη των οργάνων του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας της Περιφερειακής Ενότητας Ν. Βοιωτίας, εκλέχθηκαν οι παρακάτω:


α. Πρόεδρος Περιφερειακής Ενότητας Νομού Βοιωτίας, ο Αθανάσιος Καλαμπαλίκης

β. Συμβούλιο Περιφερειακής Ενότητας Νομού Βοιωτίας:

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΕΧΗ ΒΟΥΛΗ

ΟΣΟ  ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ  ΟΙ  . . . ΘΡΥΛΟΥΜΕΝΕΣ  ΕΚΛΟΓΕΣ,  ΤΟΣΟ  ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ  ΟΙ  ΦΩΝΕΣ  ΠΟΥ  Α Π Α Ι Τ Ο Υ Ν   ΤΗΝ  ΑΠΟΡΡΙΨΗ  ΤΩΝ  ΓΝΩΣΤΩΝ  ΚΟΜΜΑΤΩΝ  ΚΑΙ  ΤΗΝ  ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ  ΕΝΟΣ  ΝΕΟΥ  ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ  ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ,  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ  ΕΝΩΣΗΣ
ΤΩΝ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ  ΤΩΝ  ΠΟΛΙΤΩΝ  ΠΟΥ  ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ  ΑΚΡΙΒΩΣ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΑΝΤΙ-
ΜΕΤΩΠΙΣΗ  ΑΥΤΟΥ  ΤΟΥ  ΑΠΑΙΣΙΟΥ  (ΣΑΝ  ΣΚΕΨΗ  ΕΣΤΩ)  ΑΠΕΧΘΟΥΣ  ΚΙΝΔΥΝΟΥ ! 
ΠΑΡΑΘΕΤΟΜΕ  ΠΡΟΕΞΟΦΛΩΝΤΑΣ  ΤΗΝ  ΑΔΕΙΑ  ΤΟΥ, ΤΙΤΛΟ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ  ΤHΣ  31-3-2012

Νταλάρα: Αβεβαιότητα και ανησυχία στις αγορές από τις εκλογές

Ο Τσαρλς Νταλάρα με τον Θάνο Δημάδη

«Κρίσιμο το καλοκαίρι για την Ελλάδα»



Αποκλείει κάθε σενάριο νέας αναδιάρθρωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους ο Τσαρλς Νταλάρα στην μία και μοναδική τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στην κάμερα του ΣΚΑΪ και τον Θάνο Δημάδη.


Μετά την αποκλειστική τηλεοπτική συνέντευξη του εκπροσώπου του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν (ΕΔΩ) ακόμα ένα πρόσωπο που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης επέλεξε την κάμερα του ΣΚΑΪ και τον ανταποκριτή Θάνο Δημάδη για να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα. Ο Διευθυντής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα διαβεβαιώνει αυτή τη φορά ότι "η Ελλάδα έχει μπει σε ένα μονοπάτι ανάπτυξης και ασφάλειας" μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας για το PSI.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ελέγχουν όσους Έλληνες μπαίνουν στη Γερμανία

Τα μνημονιακά κόμματα  λένε ότι αν εφαρμοστούν αυτά που λένε τα κόμματα που δεν υποστηρίζουν το μνημόνιο η Ευρώπη θα μας βγάλει από τη Σένγκεν. Έλα όμως που η Γερμανία τα χώνει στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ και πάει να μας βγάλει δια της πλαγίας οδού!
Tην επιστροφή στο σύστημα μεθοριακών ελέγχων στο χώρο Σένγκεν ζήτησε ο Γερμανός υπ. Εσωτερικών λόγω της αδυναμίας χωρών, όπως η Ελλάδα, να ελέγξουν τη ροή λαθρομεταναστών. “Καθαρός λαϊκισμός” λένε οι Πράσινοι


Η γιγάντωση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα απασχολεί σε τέτοιο βαθμό την γερμανική κυβέρνηση, που εδώ και λίγο καιρό καθιερώθηκαν και πάλι άτυποι έλεγχοι διαβατηρίων και ταυτοτήτων στα γερμανικά αεροδρόμια και σε όλους τους επιβάτες που έρχονται από την Ελλάδα.

ΕΥΧΕΣ

Το σαβουάρ-βιβρ της αυτοκτονίας και της προπαγάνδας

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Κι’ εκεί που η προπαγάνδα αρμενίζει σε πέλαγα ευδαιμονίας,

εκεί που οι υπουργοί (του ΠΑΣΟΚ) δεν προλαβαίνουν να δέχονται προσκλήσεις για τηλεοπτικούς μονολόγους,

εκεί που ο Γ. Παπανδρέου πραγματοποιεί το όνειρό του να περνά τον καιρό του σε επιτροπές της Σοσιαλιστικής Διεθνούς παρέα με τον (επανεμφανισθέντα στο προσκήνιο) Στίγκλιτς,

εκεί που όλοι ασχολούνται (τάχαμου) με τις επενδύσεις και την μετατροπή της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο,

εκεί που όλοι παριστάνουν τους κατάπληκτους με τα τεκταινόμενα στη ΔΕΗ (λες και δεν ήταν μαζί με τους συνδικαλιστές στις μπούκες ο σημερινός απηνής (λέμε τώρα) διώκτης τους Γ. Παπακωνσταντίνου,

εκεί που...

Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει 3 φορές και η χειρότερη θα είναι η τρίτη...


Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει 3 φορές. Ναι καλά διαβάσατε 3 φορές.

Θα αποτελέσει η χώρα παγκόσμια πρωτοτυπία, προφανώς δεν θα είμαστε περήφανοι ως κοινωνία και λαός γι’ αυτή μας την πρωτιά αλλά το σίγουρο είναι ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει 3 φορές.

«Νέες Ιδέες και Προτάσεις για την Αγροτική Οικονομία του Τόπου μας».

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Θήβα στις 4 Απριλίου 2012 ημερίδα με θέμα:

«Νέες Ιδέες και Προτάσεις για την Αγροτική Οικονομία του Τόπου μας».

Την έναρξη των εργασιών της ημερίδας έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής κ. Σταμάτης Καπελέρης, και χαιρετισμούς απεύθυναν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλ. Περγαντάς, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γ. Κανελλόπουλος και ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπυρίδων Νικολάου, τονίζοντας τη σημασία της ενασχόλησης των αγροτών και όχι μόνο στη γεωργία με νέες καινοτόμες καλλιέργειες.

Χρειαζόμαστε πραγματικές λύσεις!

UDemand Προσεγγίσεις!!


Η κατάσταση στην χώρα είναι πραγματικά πρωτόγνωρη. Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τότε που έπρεπε να πολεμήσουμε για την ύπαρξή μας, για να διαφυλάξουμε την ανεξαρτησία μας.

Η σημερινή κρίση είναι διαφορετική… Δυστυχώς τώρα δεν μπορούμε να δούμε τον εχθρό μας, δεν μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε face-face. Πώς να αντιμετωπίσεις τις τράπεζες, τις αγορές, τις ΜΚΟ που πασχίζουν να διαλύσουν τα έθνη και να τα απομυζήσουν πλήρως;;;

Βέβαια αυτά είναι γνωστά σε όλους μας και αξίζει ένα μπράβο στα blogs γιατί πρόβαλλαν ντοκιμαντέρ αλλά και άρθρα από όλον τον κόσμο ώστε οι Έλληνες να καταλάβουμε που μας έχουν μπλέξει!!

Απόψεις: "Μοναδική ελπίδα για τους Έλληνες να ανακοινώσουν χρεοκοπία."

Του Μιχαήλ Χάζιν.Μερικές φορές στον κόσμο συμβαίνουν θαύματα. Μόλις πριν από λίγες ημέρες οι υπουργοί Οικονομικών των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να χορηγήσουν τη δεύτερη δόση του δανείου στην Ελλάδα.

 Τι ακριβώς σημαίνει όμως αυτό; Εως τώρα, πολλοί δεν έχουν καταλάβει. Και αυτό δεν αφορά μόνο την ίδια την ΕΕ, αλλά και ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία. Τα παράξενα σε αυτή την υπόθεση είναι...

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ – ΤΑΒΕΡΝΩΝ – ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ

Πάσχα: Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές

Προμήθεια Τροφίμων


* Να αγοράζουν από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς. Οι αγορές τροφίμων από πλανόδιους περιστασιακούς πωλητές ή από δήθεν παραγωγούς, θα πρέπει να αποφεύγονται συστηματικά, διότι αποτελούν πηγή διάθεσης μη ελεγχόμενων τροφίμων που μπορεί να παραπλανήσουν τον καταναλωτή και να προκαλέσουν μικρά ή μεγάλα προβλήματα στην υγεία του.

Έψαλαν τα κάλαντα του Λαζάρου στον Δήμαρχο Θηβαίων

Με χαρούμενες παιδικές φωνές γέμισε, το πρωί της Παρασκευής, το Δημαρχείο του Δήμου Θηβαίων. Οι λιλιπούτειοι μαθητές του 6ου Νηπιαγωγείου Θήβας και του παιδικού σταθμού «Τομ και Τζέρι» κρατώντας ανθοστόλιστα καλαθάκια επισκέφτηκαν, συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους, το Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπύρο Νικολάου, και του έψαλλαν τα κάλαντα του Λαζάρου.

Αντίδραση Θηβαίων στην προωθούμενη εξαθλίωση του Δήμου και των πολιτών

Δήμαρχος Θηβαίων :


«Είμαστε πλέον αναγκασμένοι να βρισκόμαστε στους δρόμους και στις πλατείες μεταδίδοντας με ένταση το μήνυμα του ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!».

Τη φωνή τους ένωσαν, το πρωί της Πέμπτης 5 Απριλίου 2012, οι Θηβαίοι πολίτες, για να διαδηλώσουν την αντίδρασή τους στην υποβάθμιση του τόπου και της ζωής τους.

Δημοτικοί Σύμβουλοι, Φορείς, Σύλλογοι και Σωματεία της ευρύτερης περιοχής, συγκεντρώθηκαν μπροστά από τη Δ.Ο.Υ Θηβών αντιδρώντας στις πολιτικές και ενέργειες, που έχουν κατεύθυνση την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση του Έλληνα πολίτη.

Ευχές Δημάρχου Θηβαίων για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα.

Οι Άγιες ημέρες του Πάσχα και η Ανάσταση του Θεανθρώπου ας γεμίσουν τις καρδιές όλων μας με το φως της ελπίδας, της αισιοδοξίας και της αγάπης, για να αντιμετωπίσουμε με ψυχική δύναμη τις δύσκολες προκλήσεις της σημερινής πραγματικότητας.


Η κοινωνία σήμερα , ίσως περισσότερο από ποτέ, μάς έχει όλους ανάγκη. Έχοντας ως παράδειγμα την αληθινή αγάπη του Χριστού προς τον άνθρωπο, στρέφουμε το βλέμμα μας στον συνάνθρωπο που μας χρειάζεται και ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα για ομοψυχία και αλληλεγγύη.

Δήμου Θηβαίων-Δή​μου Αλιάρτου- Δήμου Τανάγρας:«Περιβαλλοντική Διαχείριση των Βιομηχανικών Αποβλήτων»

Με αφορμή πρόσφατη ημερίδα που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Ανακύκλωσης και Ενεργειακής Αξιοποίησης (ΣΕΒΙΑΝ) με την συμμετοχή του ΥΠΕΚΑ και αντικείμενο «Περιβαλλοντική Διαχείριση των Βιομηχανικών Αποβλήτων», διαπιστώνουμε ότι επανέρχεται το μείζον θέμα της διαχείρισης των βιομηχανικών αποβλήτων και δη των επικινδύνων, θέμα το οποίο είχε ξεκινήσει, μετά την πρόσκληση του ΥΠΕΚΑ από τον Ιούνιο του 2010 προς υποψήφιους επενδυτές για την κατασκευή μονάδων διαχείρισης επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων, για την εξυπηρέτηση των βιομηχανικών ζωνών Αττικής και Σχηματαρίου-Οινοφύτων.

Μεγάλα βρετανικά τουριστικά πρακτορεία για πρώτη φορά στο Καρπενήσι

Στο Δήμο Καρπενησίου βρέθηκαν από την Πέμπτη 29 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2012 έξι τουριστικοί πράκτορες, εκπρόσωποι των μεγαλύτερων γραφείων εναλλακτικού τουρισμού της Αγγλίας, συνοδευόμενοι από την προϊσταμένη του γραφείου του ΕΟΤ στην Αγγλία και την Ιρλανδία, κα Κυριακή Μπουλασίδου.


Η επίσκεψη των πρακτόρων αποτελεί συνέχεια της συμμετοχής του Δημάρχου Καρπενησίου, Κώστα Μπακογιάννη στο World Travel Market, τη σημαντικότερη διεθνή διοργάνωση στον τομέα του τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, στις αρχές Νοεμβρίου.

ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ; ΟΥΔΕΙΣ! ΔΙΚΑΙΑ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΓΚΑ


Ο Βενιζέλος άρχισε τις Κωλοτούμπες

Κρίμα Βαγγέλη.


Είδε ο Βενιζέλος τα γκάλοπ και έκανε την πρώτη τεράστια κωλοτούμπα. Ξεπέρασε και τον Καρατζαφέρη σε πιρουέτα. Κάλεσε όσους βουλευτές είχαν διαγραφτεί να επιστρέψουν. Διαβάστε μόνο τι έλεγαν οι πρωτοκλασάτοι του ΠαΣοΚ πριν από λίγες μόνο μέρες και θα αναρωτηθείτε πως μπορεί να τους πιστέψει ο Ελληνικός λαός.

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΤΟ ΒΙΕΤΝΑΜ

 (Α΄ΜΕΡΟΣ)

Περί Αλός

Jack Sweetman, Ph. D.
U. S. Naval Academy
Μετάφραση:ΝΕ

Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Ναυτική Επιθεώρηση»,
τεύχος 455, σελ. 71, ΙΑΝ-ΦΕΒ. 1989. έκδοση  ΓΕΝ /
 ΥΙΝ. Αναδημοσίευση στο Περί Αλός με την έγκριση
της «Ναυτικής Επιθεωρήσεως».


 Ένα από τα swift boats μεταφέρει
ομάδα Νοτιοβιετναμέζων πεζοναυτών
σε περιπολία σε ποταμό του Νοτίου
Βιετνάμ. Πηγή: 
riverine/ImageGallery3.htm
Naval War College Museum.


Οι ναυτικές δυνάμεις δεν ταυτίζονται με τη διεξαγωγή ενός πολέμου εναντίον μιας επανάστασης. Αυτή η αποστολή θεωρείται σε γενικές γραμμές σαν αρμοδιότητα των δυνάμεων της ξηράς. Αν και οι ναυτικές δυνάμεις μπορεί να συμμετέχουν, είναι κάτι σαν νόμος η φύση της συμμετοχής τους να είναι απομακρυσμένη και διακριτική. «Απομακρυσμένη», στο ότι μπορεί να αναπτυχθούν για να εμποδίσουν το θαλάσσιο ανεφοδιασμό του εχθρού....

Χορεύοντας «Ταγκό» με τον Σταμάτη Γαρδέλη

Σε έναν ρόλο που δεν τον έχουμε συνηθίσει ο Σταμάτης Γαρδέλης καθηλώνει το κοινό υποκρινόμενος τον Tango Burger.
Στην ομώνυμη παράσταση ο έρωτας μπλέκει στα δίχτυα 3 ανθρώπους. Δύο άντρες διεκδικούν την καρδιά μιας γυναίκας αλλά πρέπει να οσμιστούν το άρωμα της, μέσα από τα βήματα του Τανγκό.
Πρόκειται για ένα ποιητικό και δικαστικό θρίλερ το οποίο φέρει ερωτικές αποχρώσεις και ταξιδεύει το θεατή σε μία διάσταση που κυριαρχούν οι συνεχείς ανατροπές  ενώ ο παρανομαστής της παράστασης είναι η αναπάντεχη συνύπαρξη σκληρότητας και τρυφερότητας.

Καμπανάκι Κοραντή σε Χρυσοχοΐδη - Τί συμβαίνει με τις παρακολουθήσεις;

Προσπάθεια κουκουλώματος νέου σκανδάλου υποκλοπών;

Μπορεί οι (ν)τροπολογίες να κατατίθενται σωρό σε μία Βουλή που δείχνει πως καταρρέει και δείχνει να έχει γίνει άντρο εξυπηρετήσεων, μπορεί η κυβέρνηση να τυρβάζει περί άλλων και να σχεδιάζει πότε, πως και αν θα προχωρήσει στις διαβόητες εκλογές, όμως τουλάχιστον ένας βουλευτής συνεχίζει να ασχολείται με θέματα ουσίας για την χώρα και τους πολίτες, αλλά και ελέγχου του κυβερνητικού έργου.

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

CRASH / Γ.ΤΡΑΓΚΑΣ - ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Nέα παράταση για την ολοκλήρωση του PSI μέχρι 20 Απρ.2012; Mήπως μας προετοιμάζουν για αναβολή των εκλογών;

Σύμφωνα με το Reuters, η Ελλάδα παρέτεινε την προθεσμία για δεύτερη φορά σήμερα, για τους υπόλοιπους κατόχους ομολόγων ώστε να αποδεχθούν την συμφωνία ανταλλαγής χρέους, δίνοντας στην Αθήνα λίγες ακόμα ανάσες για να διαμορφώσει μια απάντηση σε επενδυτές οι οποίοι αρνήθηκαν να υπογράψουν τη συμφωνία PSI.
Η Αθήνα πρέπει σε κάθε περίπτωση να λάβει απόφαση σύντομα, σε συντονισμό με την ΕΕ και το ΔΝΤ, επειδή ομόλογο 450 εκατ. € λήγει στις 15 Μαΐου, φέρεται να δήλωσε το υπουργείο Οικονομικών και υπάλληλοι τραπεζών.Η ολοκλήρωση του μεγαλύτερου μέρους της ανταλλαγής επέτρεψε στην Ελλάδα, να πάρει ένα νέο πακέτο διάσωσης της ΕΕ / ΔΝΤ τον περασμένο μήνα και έχει βοηθήσει τις ανησυχίες της αγοράς για την κρίση του χρέους σε ευρώ ζώνη, τουλάχιστον για τώρα.

Χαράτσι και σε όλα τα αγροτεμάχια απαιτεί η τρόικα!

Φορολόγηση κάθε σπιθαμής ελληνικής γης απαιτεί η τρόικα, χωρίς να βρίσκει αντιστάσεις στα επίσημα όργανα της Πολιτείας. Ετσι, προτείνει να φορολογηθούν αγροτεμάχια που υπάρχουν σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Κάτι ανάλογο δηλαδή με το χαράτσι της ΔΕΗ, που στην προκειμένη περίπτωση θα κληθούν να πληρώσουν όλοι οι Ελληνες που έχουν στην κατοχή τους χωράφια, ανεξάρτητα από την έκταση.


Τα σχέδια για φορολόγηση των αγροτεμαχίων θίγουν περισσότερο τους μικροϊδιοκτήτες, όσους δηλαδή ζουν στην περιφέρεια και έχουν μικρό ή μεγαλύτερο κλήρο.

Πουλούσαν την Ελλάδα στο e-bay για 1525$! - Τελικά έπιασε 77.000$!

Κάποιοι, σαφώς με καυστική διάθεση για όλα αυτά που συμβαίνουν στη χώρα, το παράκαναν και έβγαλαν σε διεθνές πλειστηριασμό την Ελλάδα στο e-bay, όπου μάλιστα κατάφερε να πιάσει εύκολα ένα ποσό περίπου 50 φορές επάνω από το ποσό της εκκίνησης! Όχι δεν πρόκειται για πρωταπριλιάτικο αστείο – η Πρωταπριλιά πέρασε (όχι απαραίτητα για τα "μεγάλα κανάλια" και τα "παραδοσιακά" ΜΜΕ) - αλλά για πραγματικό πλειστηριασμό στο e-bay, ο οποίος κράτησε για λίγες ώρες πριν το site αγοραπωλησιών κατεβάσει εσπευσμένα τη συγκεκριμένη ανάρτηση.

ΤΟ…ΣΑΛΠΙΣΜΑ

1974……..Μία μικρή χώρα, κάπου στο Νότο της ευρωπαϊκής ηπείρου άλλαζε εποχή και γυρνούσε σελίδα μετά μία πολυτάραχη μεταπολεμική περίοδο με στόχο την επούλωση των πληγών της και την ανάπτυξή της σε ένα κόσμο όπου οι μεταβολές ήταν ραγδαίες και πολυποίκιλες.


Προθέσεις…….

"Στην Ελλάδα σκοτώνουν τα αυτονόητα"

Διαβάστε τι λέει στο enikos.gr η Έμμυ Χρίστουλα, κόρη του 77χρονου συνταξιούχου φαρμακοποιού, που έβαλε τέλος στη ζωή του στην πλατεία Συντάγματος την Τετάρτη το πρωί.


"Το ιδιόχειρο σημείωμα του πατέρα μου, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Σε όλη τη ζωή υπήρξε ένας αριστερός αγωνιστής, ένας ανιδιοτελής οραματιστής.

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Αλλοδαποί! Απρίλιος 2012 - Θήβα έναν χρόνο πριν!

Μεικτά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ και του Υγειονομικού θα συλλαμβάνουν αλλοδαπούς, που θα εξετάζονται για μολυσματικές ασθένειες και θα μεταφέρονται σε... νοσοκομεία «φρούρησης» και θα τίθενται σε καραντίνα.


Τι ειρωνεία! Τότε που έγινε η αντίστοιχη επιχείρηση στην Θήβα, κάποιοι έσπευσαν να μιλήσουν για ρατσισμό από την πλευρά του Δήμου Θηβαίων…

Ο κιθαρίστας Βαγγέλης Κούρτογλου το Σάββατο στο Art Cafe Αστραδενή

Η μουσική σκηνή της Αστραδενής το Σάββατο 7/4 φιλοξενεί τον κιθαρίστα Βαγγέλη Κούρτογλου.

Ο Βαγγέλης έχει διαμορφώσει ένα νέο πρόγραμμα ειδικά για την Αστραδενή. Θα μας ερμηνεύσει διασκευές από τον χώρο της έντεχνης ελληνικής σκηνής ...

Ο δεκάλογος του Ρέππα για τους Δημοσίους υπαλλήλους

Διαβάστε τι θα πρέπει να περιλαμβάνει το ιδανικό προφίλ του δημοσίου υπαλλήλου της... νέας εποχής κατά τον Ρέππα;


1. Θα πρέπει να συμπεριφέρεται πάντοτε κατά τρόπο που να καθίσταται άξιος της εμπιστοσύνης του κοινού.

2. Να τηρεί, σε κάθε περίσταση, τους βασικούς κανόνες καλής συμπεριφοράς, ανεξαρτήτως της ψυχικής του διάθεσης.

3. Να έχει επιμελημένη και ευπρεπή εμφάνιση.

4. Να συμπεριφέρεται με ευγένεια και κοσμιότητα.

5. Να απευθύνεται στους πολίτες στον πληθυντικό.

6. Να.......

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΑΣΧΙΖΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗ ΚΡΗΤΗ

Από αύριο Παρασκευή 6 Απριλίου και για τρεις μέρες οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ θα διασχίσουν όλη την Κρήτη για να γνωρίσουν από κοντά όλους τους ανεξάρτητους Έλληνες της Μεγαλονήσου.


Επικεφαλής ο Πάνος Καμμένος.

Η πορεία θα γίνει με λεωφορείο από πόλη σε πόλη και από χωριό σε χωριό, για μια γιορτή που θα στείλει το μήνυμα της λευτεριάς από την κατοχή που έχουν επιβάλλει τα Μνημόνια και η οικονομική δικτατορία της Ευρώπης.

Αυτή την πορεία του λεωφορείου μπορούν να ακολουθήσουν με κάθε Μέσο όλοι εκείνοι οι Κρητικοί που σίγουρα θα θέλουν να βροντοφωνάξουν το μήνυμα

Αλώστε και οι 2 την Πόλη με όπλο την πορτοκαλί μπάλα

Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Όλα τα φώτα είναι στραμμένα απόψε στο ΟΑΚΑ, γιατί αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει και προσπεράσει το εμπόδιο της σκληρής και αιμοβόρας Μακάμπι τσεκάρει το εισιτήριο για το Final 4 της Κωνσταντινούπολης και θα είναι η 4η  φορά που στην τελική ευθεία θα βρίσκονται οι δύο μεγάλες ελληνικές ομάδες.
Ωστόσο η ιστορία είναι πολύ παλιά και ξεκινά από το 1994 χρονιά όπου Ολυμπιακός και...

Η κόρη του τραγικού συνταξιούχου δεξί χέρι της Σοφίας Σακοράφας. Βίντεο

Η αυτοκτονία του τραγικού Συνταξιούχου Δημήτρη Χρυστούλα μας συγκλόνισε.Συγκλόνισε όλη την Ελλάδα. Η κόρη του Εμυ Χριστούλα με επιστολή της γράφει για τον πατέρα της ότι ήταν ένας οραματιστής αγωνιστής,
Η Εμυ είναι  συνεργάτης της Σοφίας Σακοράφας και μας .....

Τζέρι Ράις: Οι εκλογές δημιουργούν αβεβαιότητα για την Ελλάδα

O εκπρόσωπος τύπου του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις

Του ανταποκριτή μας στην Ουάσινγκτον Θάνου Δημάδη

«Οι εκλογές στην Ελλάδα είναι πηγή αβεβαιότητας για την εφαρμογή του προγράμματος» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις απαντώντας σε ερωτήσεις του ΣΚΑΪ.


Πρόσθεσε ωστόσο ότι «είναι αβεβαιότητα που δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά κάθε χώρα που εισέρχεται σε προεκλογική περίοδο». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στελέχη του Ταμείου σε κατ' ιδίαν συζητήσεις εμφανίζονται ιδιαίτερα......

Δείτε σε βίντεο έναν απίθανο τσοπάνη να μιλάει για την πολιτική

Ενας τσοπάνης από την Ηλεία περιγράφει με τον δικό του τρόπο.


Σπαρταριστό βίντεο που φωτογραφίζει την πραγματικότητα.



Δείτε το βίντεο.........

ΑΡΠΑΞΑΤΕ, ΚΛΕΨΑΤΕ, ΡΗΜΑΞΑΤΕ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ…

Γράφει ο Χάρρυ Κλυνν
Μια ερώτηση μόνο θα σας κάνω ρε αληταράδες πολιτικοί, βρομερά σκουλήκια, σιχαμερά ανδρείκελα του ΔΝΤ, της Τρόικας και της νέας τάξης: Παιδιά δεν έχετε ρε εγκληματίες; Οικογένεια δεν έχετε ρε τσογλάνια; Μάνα και πατέρα δεν έχετε ρε ξευτίλες;
Είστε σίγουροι, βέβαια, λεχρίτες του κερατά, που παριστάνετε τους κυρίους, ότι η απόγνωση δε θα  οδηγήσει τον δικό σας πατέρα στην αυτοκτονία…
Είστε σίγουροι ότι δε θα πεινάσουν τα δικά σας παιδιά…

PROTOVULIADIALOGOU:Συνοπτική Βιβλιοπαρουσίαση



ΝΙΚΟΣ ΔΟΪΚΟΣ,

ΜΕΤΑ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ- Βιωματικός Μινιμαλισμός», ΕκδόσειςΚαστανιώτη, Αθήνα 2012.

----------------------------------------------------------------------------------

H protovuliadialogou συγκροτήθηκε με αφορμή τον διάλογο που πυροδότησαν τα πολιτικά δοκίμια, οι διαδικτυακές παρεμβάσεις και η εν γένει αρθρογραφία του Νίκου Δόικου. Πρόκειται για έναν από τους πλέον αντισυμβατικούς σύγχρονους Έλληνες διανοητές και μεταξύ εκείνων που πεισματικά προέβαλαν το αναπόφευκτο της συστημικής κρίσης του νεο-φιλελευθερισμού, ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ΄90, με δημοσιεύσεις και αναρτήσεις, με τις οποίες επρότεινε ριζικές αλλαγές στα οικονομικά και πολιτικά μοντέλα. Το εύρος και ο ποιοτικός χαρακτήρας που έλαβε ο διαδικτυακός διάλογος επέβαλαν έναν στοιχειώδη συντονισμό. Τον ρόλο του e-host ανέλαβε.....

ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ:«Πρόσκληση σύγκλησης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»


Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής  που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα την 9 του μηνός Απριλίου έτους 2012, ημέρα Μ. Δευτέρα και ώρα 12η μ. για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α' 87).

"Ανεξαρτητοι Ελληνες"θηβας Facebook

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ:Υλοποίηση του προγράμματ​ος της καταπολέμη​σης των κουνουπιών (2012)

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ως συνέχεια των πρώην Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, στο ζήτημα της υλοποίησης του προγράμματος της καταπολέμησης των κουνουπιών για το έτος 2012, ακολούθησε την ίδια μέθοδο και κινήθηκε στα ίδια πλαίσια, που είχαν χαραχθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, με προγραμματικές συμβάσεις και φορέα υλοποίησης τις αναπτυξιακές εταιρείες.


Η ρητή εντολή του Περιφερειάρχη, σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και κυρίως στη Νομική Υπηρεσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για το πρόγραμμα της καταπολέμησης των κουνουπιών στο έτος 2012, ήταν να διασφαλιστεί απολύτως η νομιμότητα. Και αυτό έγινε.

Απο το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια:Η ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ



Με αφορμή τις προσπάθειες για επιλογή τρίτου υποψηφίου για τις επόμενες Προεδρικές εκλογές το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια επιθυμεί να καταθέσει τα ακόλουθα:

• Υπάρχει η αδήριτη ανάγκη να υπάρξει υποψήφιος για το Προεδρικό αξίωμα με εντελώς νέα γραμμή στο Κυπριακό, νέο στόχο, νέα στρατηγική. Τα σημερινά δεδομένα υπαγορεύουν αυτήν την ανάγκη.

Στοιχεία σοκ από την Unicef για την Ελλάδα: Παιδιά ενός φτωχότερου θεού

από την εφημερίδα Εθνος
Ο εφιάλτης της φτώχειας ζωντανεύει για 439.000 παιδιά. Αύξηση της παραβατικότητας των ανηλίκων, αλλά και μείωση των εκπαιδευτικών επιδόσεων λόγω της κρίσης
Ζοφερή είναι η πραγματικότητα για τα παιδιά που ζουν στην Ελλάδα σύμφωνα με έκθεση της UNICEF που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Περισσότεροι από 100.000 ανήλικοι στη χώρα μας εργάζονται ενώ 439.000 παιδιά ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.
Η υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων εν μέσω κρίσης έχει άμεσο αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής, εκπαίδευσης και σίτισης των παιδιών τους, καθώς το ποσοστό της παιδικής φτώχειας αγγίζει στη χώρα μας το 23% όταν στην υπόλοιπη Ευρώπη διαμορφώνεται σε ποσοστό 20,5%. Τελευταία στην κατάταξη βρίσκεται η Βουλγαρία με ποσοστό 26,8%.

Το ελληνικό γένος ως προϋπόθεση εισαγωγής στις στρατιωτικές σχολές.

Αναστασίου Φαραντάτου, 
Σχη εα<55 ετών
Τα τελευταία τρία χρόνια γίνεται πολύς λόγος για τη δυνατότητα των Ελλήνων πολιτών, να είναι υποψήφιοι στις εισαγωγικές εξετάσεις των στρατιωτικών παραγωγικών σχολών, χωρίς την προϋπόθεση του γένους. Με τον όρο Έλληνας πολίτης εννοούμε αυτόν που έχει την ελληνική ιθαγένεια.
Έναυσμα, για να ξεκινήσει το ζήτημα αυτό, έδωσε το Κράτος, όταν από το 2010 κατήργησε, ως προϋπόθεση εισαγωγής των υποψηφίων, το “ελληνικό γένος”.
Το γένος ως έννοια έχει να κάνει με το αίμα. Είναι δηλαδή η μία συνιστώσα του έθνους (όμαιμον) ενώ η άλλη είναι η κοινή συνείδηση της καταγωγής και ιστορίας ή εθνική συνείδηση (ομόψυχον).

( Κ.Ε.Ε.Δ. ) ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΗΝ 08 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2012 ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΩΡΑΝ 1030-1230, ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (Κ.Ε.Ε.Δ.) ΕΜΠΡΟΣΘΕΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΟΥΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕ ΕΠΙΔΟΣΗ ΑΝΑΛΟΓΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο