Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Τι μ@λ@κίες είναι αυτές στους Δελφούς?

Χτύπησε το τηλέφωνό μου από ένα φίλο που επέστρεψε σήμερα το πρωί από τους Δελφούς.
Τον ακούω εξοργισμένο...Τι έγινε ρε του λέω? Μου λέει μπες στην σελίδα του facebook του μουσείου των Δελφών στον τίτλο "Στήνει πύλες στους Δελφούς ο Ξένος" και θα καταλάβεις. Πράγματι, έμεινα άναυδος από αυτό που αντίκρισα!
Μια σειρά από μουντζούρες με τον τίτλο "Μία ενδιαφέρουσα εικαστική αναζήτηση" μου προκάλεσε αηδία, και παράλληλα πολλά ερωτήματα για τον κατήφορο του πολιτισμού μας. Ο φίλος μου διαπίστωσε ότι ο συγκεκριμένος "καλλιτέχνης" έχει και χορηγούς την ΕΡΤ, το ΒΗΜΑ, και άλλους. 
Τα σχόλια από Έλληνες και ξένους του τύπου μάζευτα και... φύγε από δω έδιναν και έπαιρναν. 
Ρε Μαζευτείτε, έχετε ξεφύγει εκεί στο υπουργείο πολιτισμού.


«Συγχαρητήρια στην ΕΡΤ, το ΒΗΜΑ, και τους άλλους σπόνσορες που είναι χορηγοί του κάθε "Ξένου" (την στιγμή που ο Έλληνας ψάχνει στα σκουπίδια για να ζήσει την Οικογένειά του) προσβάλλοντας τόσο τον ιερό χώρο των Δελφών όσο και ολόκληρο τον Ελληνισμό».

ΕΚΑΣ ΟΙ ΒΕΒΗΛΟΙ


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

EYXEΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ: ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ


Αγαπητοί Συνάδελφοι,


Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι μετά από τεράστιες προσπάθειες της ΠΟΕΣΕ και με τη συμβολή της ΓΣΕΒΕΕ από 1-1-2013 μειώνονται κατά 3 ασφαλιστικές κλάσεις οι ασφαλιστικές εισφορές των αμειβόμενων με κυμαινόμενες αποδοχές μισθωτών.

Έπεσε «ξύλο» στη Μητρόπολη Ναυπάκτου...


Και η αποφαση του «δικαστηριου».. Καμμια
Ο Αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σταυρόπουλος κλήθηκε από την Μητρόπολη Ναυπάκτου κύριο Ιερόθεο να απολογηθεί  διότι, παρά την απαγόρευση της  Ιεράς Συνόδου , Ιερουργεί στο Μοναστήρι της Μεταμορφώσεως  Ναυπάκτου.
Στις 3:30μ.μ. παρουσιάστηκε στο Επισκοπείο μαζί με άλλους Μοναχούς για να απολογηθεί.
Μόλις πληροφορήθηκαν οι κάτοικοι της Ναυπάκτου το λόγο που παρουσιάστηκαν οι Μοναχοί στη Μητρόπολη ξεσηκώθηκαν και τουλάχιστον 150 άτομα περικύκλωσαν το Επισκοπείο  Ναυπάκτου, φωνάζοντας να φύγει ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος  από τη Ναύπακτο ως ανεπιθύμητος και ως πολέμιος της Μονής Μεταμορφώσεως την οποία έχτισε ο Ναυπακτιακός λαός.

Από την αντεπίθεση του Ελληνισμού στη στρατηγική της ΑΟΖ


Ν. Λυγερός

Ο Ελληνισμός ξέρει να αντέχει και το έχει αποδείξει και στο παρελθόν. Με όλες τις πιέσεις που δεχόμαστε δεν μπορούμε να παραμείνουμε σε μία φάση αναμονής και απλώς να περιμένουμε άλλο ένα χτύπημα ή πρόβλημα. Πρέπει λοιπόν να χρησιμοποιήσουμε την τέχνη της στρατηγικής που επινοήσαμε για να κάνουμε την καλύτερη επίθεση, δηλαδή την αντεπίθεση. Μέσω της πλάγιας σκέψης, η ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη παρουσιάζεται ως ένα στρατηγικό άνοιγμα ικανό ν’ αλλάξει τα δεδομένα που μας ταλανίζουν. Η ελληνική ΑΟΖ δημιουργεί ένα νέο πλαίσιο για τη στρατηγική διαχείριση της κρίσης. Γι’ αυτό το λόγο, η οποιαδήποτε επιπλέον καθυστέρηση της θέσπισης αποτελεί όντως ένα έγκλημα ειρήνης. Ο λαός μας υποφέρει και δεν έχει άλλες προοπτικές. Η ΑΟΖ του επιτρέπει να βρει το μονοπάτι της εξόδου από την κρίση και να δημιουργήσει το πεδίο της ανάκαμψης και το πεδίο δράσης της ανάπτυξης. Λειτουργεί επίσης ως ένα ενωτικό στοιχείο, αφού πρόκειται ξεκάθαρα για μία υπερκομματική οντότητα, η οποία δεν ασχολείται καθόλου με τα

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΠΕΡΓΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ & ΤΟ ΝΕΟ ΧΡΟΝΟ


Εύχομαι το 2013 να είναι μια χρονιά με υγεία και προσωπική ευτυχία, αντοχές κι ελπίδα για όλους.

Αυτά τα δύσκολα χρόνια που περνάμε ως χώρα, απ΄τη μια έχουν επιδεινωθεί οι συσχετισμοί για την οικονομία και την κοινωνία κι απ΄την άλλη έχουν μετατοπισθεί οι προσδοκίες μας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.
Η γενικευμένη αυτή κρίση ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά της κοινωνίας, και μαζί με τη διαμαρτυρία και τη ρήξη χαράζει νέους δρόμους απαιτήσεων για αξιοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ 2ο ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ:


"ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ, ΑΥΤΟ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΗΘΕΙ; ΑΝ ΝΑΙ ΠΟΣΟ; ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΔΕ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ (ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΦΑΡΜΑΚΑ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ Κ.Τ.Λ) ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ; ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΔΕ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΟΣΟΙ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΕΞΩ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΜΦΗΝΑ;"

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥΛΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ


Βίβλος γενέσεως  του σύγχρονου νέο-Έλληνα,
υιού Δευκαλίωνα, υιού Δία εκ της Ήρας.
Η Χούντα πολιτικά εγέννησεν Καραμανλή. Καραμανλής δε πολιτικά εγέννησεν Ανδρέα το Πατριάρχη της  διαφθοράς.
Ανδρέας έφερε Μητσοτάκη με Ντόρα, τους  Πατριάρχες της ξένης υποτέλειας. Μητσοτάκης έφερε Ζολώτα με Ανδρέα και Φλωράκη.
Ανδρέας-Αβραάμ δε εγέννησεν  Jeffrey  εκ της Ρούθ της Ιουδαίας.
Ανδρέας-Αβραάμ δε πολιτικά εγέννησεν Ισαάκ, κατά κόσμον, Ααρών Αβουρί. Ααρών δε πολιτικά εγέννησεν  Κώστα Καραμανλή με Ντόρα.
Κώστας δε παρέδωσε  σε Jeffrey εκ της φυλής του Ιούδα, υιού Αβραάμ-Ανδρέα, εκ της Ραχήλ  φυλής Ιακώβ.

«Κάμερες» στο περιστατικό με τον κ «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε…πληβείε;»


Του καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

Πέρασαν εβδομάδες μετά την υποχρέωση σε παραίτηση του k Mitchell από τη θέση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Κυβέρνησηςτου κ Cameron…

Αιτία ήταν το περιστατικό όπου, όπως δήλωσαν άνδρες της Αστυνομικής Φρουράς της Πρωθυπουργικής κατοικίας ο κ Mitchell στην άρνησή τους να ανοίξουν τις κύριες πύλες για να βγει με το ποδήλατό του τους είχε αποκαλέσει «….πληβείους!»

ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ


Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας ανακοινώνεται ότι με ευθύνη της, υλοποιείται το πρόγραμμα της Δωρεάν Διανομής Τροφίμων για το έτος 2012 σε άπορα άτομα και άπορες οικογένειες.
  Την 18-12-2012  διανεμήθηκαν 4.007,50 κιλά τυρί Γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ.
  Την 20-12-202  διανεμήθηκαν 19.682  κιλά ζυμαρικά.
Η υλοποίηση του προγράμματος συνεχίζεται και θα διανεμηθούν ακόμη σε άπορα άτομα και άπορες οικογένειες της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα , 29.268 κιλά ρύζι, 5.385 κιλά τυρί φέτα ΠΟΠ και 8.618 κιλά εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

"Η ΒΟΙΩΤΙΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ"


Ο ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ
ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΜΕ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ
ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

«Η ΒΟΙΩΤΙΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ»



Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ στα πλαίσια μεγάλης περιοδείας του σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, ως Γραμματέας του Συντονιστικού Δράσεων εν’ όψει του Ιδρυτικού Συνεδρίου του Κινήματος, συναντήθηκε με Πολιτευτές και με μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη Βοιωτία.

Συζητήθηκαν και οργανωτικά ζητήματα που έχουν σχέση με τις προσυνεδριακές εκδηλώσεις εν’ όψει του Συνεδρίου, το οποίο ο Πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος ανήγγειλε για το τέλος Απριλίου, όπως επίσης και οι θέσεις των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ σε όλα τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την πολιτική ατζέντα της χώρας.

ENTONH ANTIΔΡΑΣΗ KAI ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑ.Σ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


Επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας  και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Κων/νο Αρβανιτόπουλο, απέστειλε ο  Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Μουλκιώτης σχετικά με την έλλειψη εκπαιδευτικών στην ΕΠΑ.Σ. Λιβαδειάς.
Η επιστολή έχει ως εξής:
Έχει ήδη διανυθεί αρκετός παραγωγικός χρόνος της φετινής σχολικής χρονιάς (2012–2013) και παρόλα αυτά, στην περιοχή μας, στη Βοιωτία, υπάρχουν ακόμη σχολεία, τα οποία παρουσιάζουν κενά σε διδακτικό προσωπικό και μάλιστα σε μερικά από αυτά βασικών ειδικοτήτων.

Συνελήφθη ο επιχειρηματίας Γ. Καρούζος


Επιχείρηση-αστραπή πραγματοποίησαν το πρωί οι αστυνομικές αρχές, προχωρώντας στη σύλληψη του επιχειρηματία Γιάννη Καρούζου, μετά από σχετικό ένταλμα το οποίο είχε εκδοθεί.

  Ο Γιάννης Καρούζος συνελήφθη σε ξενοδοχείο στη Γλυφάδα, ενώ εδώ και μήνες εκκρεμούσε εις βάρος του ένταλμα σύλληψης, λόγω μη απόδωσης ΦΠΑ.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΘΗΒΑ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Α.Σ.ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ: ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ & ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ


ΑΝΔΡΕΣ
ΜΙΝΙ 1
ΜΙΝΙ 2
ΜΙΝΙ 3
ΜΙΝΙ 4
ΜΙΝΙ 5
ΠΑΙΔΕΣ

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Έδωσαν το χαρτζιλίκι τους στο κοινωνικό παντοπωλείο


Μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης απο την Τρίτη Τάξη του Α’ Δημοτικού Σχολείου

Το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» του Δήμου Καρπενησίου γέμισε από παιδικές φωνές την προηγούμενη Δευτέρα.
 Η τρίτη τάξη του Α΄Δημοτικού σχολείου με πρωτοβουλία της δασκάλας της τάξης, έδωσε μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στηρίζοντας έμπρακτα το έργο του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
 Συγκεκριμένα, οι μικροί μαθητές συγκέντρωσαν ένα χρηματικό ποσό από το χαρτζιλίκι τους και στη συνέχεια με τη βοήθεια της δασκάλας τους αγόρασαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης από τοπικό κατάστημα της πόλης μας.
 Κατά την επίσκεψή τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο τοποθέτησαν τα προϊόντα στα ράφια αφού πληροφορήθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» αλλά και για τις 
έννοιες προσφορά και αλληλεγγύη, αποδεικνύοντας ότι όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά.
Ας αποτελέσει η ενέργεια αυτή παράδειγμα προς μίμηση για όλους!



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

ΛΕΣΧΗ LIONS "ΑΝΤΙΓΟΝΗ" ΘΗΒΑΣ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Δημοτικός Χειμερινός Κινηματογράφος Θήβας: “BRAVE”



Από τη Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου έως τη Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012 στο Δημοτικό Χειμερινό Κινηματογράφο της Θήβας, που λειτουργεί υπό την διεύθυνση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Θηβαίων (ΔΗ.Κ.Ε.Θ.), θα προβληθεί η παιδική μεταγλωττισμένη ταινία “BRAVE”.

Ώρα Προβολής: 18:30 μ.μ.
*Μόνο την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου η ταινία «BRAVE» θα προβληθεί 19:30 μ.μ.

Περίληψη:
Στα σκοτσέζικα όρη, ζει η Μερίντα, η πριγκίπισσα ενός βασιλείου με βασιλιά τον Φέργκους και βασίλισσα την Έλινορ. Μια κόρη που αψηφά τους νόμους αλλά και δεινή τοξότρια, η Μερίντα θα αρνηθεί ένα ιερό έθιμο και θα φέρει αναστάτωση στη χώρα. Σε μια προσπάθεια της να φέρει τα πράγματα σε ηρεμία, θα συμβουλευτεί μια γηραιά σοφή γυναίκα, η οποία θα της εκχωρήσει ένα βαρύ θέλημα.

Την φωνή χαρίζουν οι ηθοποιοί: Kelly Macdonald, Billy Connolly, Emma Thompson, Julie Walters, Kevin Mckidd, Robbie Coltrane, Graig Ferguson, Sally Kinghorn, Peigi Barker.
Σκηνοθέτες: Mark Andrews, Brenda Chapman, Steve Purcell
Σεναριογράφοι: Brenda Chapman, Irene Mecchi, Mark Andrews, Steve Purcell.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

7η Ειδική Συνεδρίαση Δ.Σ. Δήμου Θηβαίων


Σας κοινοποιούμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 30609/20-12-2012 πρόσκληση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012, ημέρα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και ώρα 18:00 με μοναδικό θέμα την :
«Έγκριση ισολογισμού οικ.έτους 2011 του Δήμου Θηβαίων»


   Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
 ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ
                                                           





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΗΒΑΣ: ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ


Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά και την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012, σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 18-12-2012 (ΦΕΚ 246Α), η οποία εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο. Επιτρέπεται, λοιπόν,  η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων κατά τις δυο τελευταίες Κυριακές ειδικά και μόνο για το έτος 2012 (άρθρο 4), δηλ. στις 23/12/2012 &30/12/2012, σε προαιρετική πάντοτε βάση και με την τήρηση των διατάξεων της εργατικής νομοθεσίας.
Η ρύθμιση γίνεται με στόχο την τόνωση της αγοράς κατά την εορταστική περίοδο και τη διευκόλυνση των καταναλωτών. Κατόπιν τούτου, ο Εμπορικός Σύλλογος  Θήβας προτείνει τα εμπορικά καταστήματα της πόλης μας να παραμείνουν ανοιχτά και την Κυριακή 30/12/12 και το ωράριο διαμορφώνεται ως εξής 10:00-18:00



ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Νέα συσκευή θα προβλέπει το σεισμό στην Ελλάδα;



Υιοθετώντας μία πολλά υποσχόμενη μέθοδο έρευνας, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών  έχει τοποθετήσει σε δύο περιοχές της Ελλάδας μαγνητόμετρα, τα οποία ανιχνεύοντας τις μεταβολές του μαγνητικού πεδίου της γης δίνουν σήμα για επικείμενο σεισμό.

Χειμερινό ηλιοστάσιο: Ο Θρίαμβος του Φωτός στη σκοτεινότερη ημέρα του χρόνου


Τα χαράματα της 21ης Δεκεμβρίου ξεκινάει η μικρότερη ημέρα του χρόνου, το χειμερινό ηλιοστάσιο. Εδώ και χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι έδιναν ιδιαίτερη σημασία στην ημέρα αυτή, πολύ πριν καν υπάρξει ο μήνας Δεκέμβρης.

Πριν από 5.000 χρόνια είχε κατασκευαστεί ένα σημαντικότατο μνημείο επάνω σε έναν νεφροειδούς σχήματος λόφο, στην κορυφή της περιοχής που σήμερα γνωρίζουμε ως Newgrange στην Ιρλανδία, 48 περίπου χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Δουβλίνου. Ο θάλαμος σε σχήμα σταυρού στην καρδιά του λόφου, βρίσκεται στο τέλος ενός στενού διαδρόμου με μήκος 19 μέτρα. Στο χειμερινό ηλιοστάσιο, τεσσεράμισι λεπτά μετά την ανατολή, οι ακτίνες του ήλιου γλιστράνε μέσα από μία σχισμή που βρίσκεται πάνω από την πόρτα, διαπερνούν τον διάδρομο και φωτίζουν τα σκαλιστά σχέδια του θαλάμου.

Ο Πάνος Καμμένος αποκαλύπτει το βρώμικο παιχνίδι για το ΤΤ


Με το που αποκάλυψε ο Καμμένος το μεγάλο σκάνδαλο, άρχισαν τα “αντάρτικα”…

Τώρα που αποδείχθηκε ότι το ΤΤ έχει καλύτερα οικονομικά στοιχεία και από άλλες τράπεζες τι έχετε να πείτε κύριε Στουρνάρα;

Γιατί κρατά τόσο καιρό κλειδωμένη στα συρτάρια του την έκθεση της Blackrock ο κύριος Προβόπουλος; Μήπως για να αφήνει τον Υπουργό Οικονομικών να «αλωνίζει» βγαίνοντας ξαφνικά στη Βουλή και να χαρακτηρίζει μη βιώσιμη τράπεζα το ΤΤ;

Καταγγελίες εναντίον του προέδρου του ΚΤΕΛ Φθιώτιδας.


Το τελευταίο διάστημα στο ΚΤΕΛ Φθιώτιδας σημειώνεται μπαράζ έκνομων, αντεργατικών ενεργειών. Οι ενέργειες αυτές έχουν προ πολλού εκφύγει των πλαισίου των παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας και λαμβάνουν πλέον το χαρακτήρα συστηματικών προσωπικών διώξεων των εργαζομένων.

Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου «Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας»


Τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου «Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας» που εκλέχτηκαν στις αρχαιρεσίες της 16/12/12 στο συνεδριακό κέντρο Θήβας, συνήλθαν σε συνεδρίαση και συγκροτήθηκαν σε Σώμα.
Η σύνθεση έχει ως εξής:

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

"Ψαλίδισμα" της Χρυσής Αυγής και επιστροφή του Κώστα Καραμανλή το "δεξιό" στοίχημα


Νέα κίνηση στο χώρο της "καθαρής" δεξιάς, εν αναμονή - αν και εφ'όσον - της ... ολικής επαναφοράς του Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία της παράταξης. Αυτή είναι η βασική φιλοσοφία που κινείται η ομάδα των βουλευτών και στελεχών που αποχώρησαν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αλλά και άλλων όπως οι Ν. Νικολόπουλος, Θ. Σολδάτος και Γ. Κασαπίδης οι οποίοι απέχουν από την συγκεκριμένη κίνηση, αλλά δεν απέχουν από την ιδέα της επαναφοράς Καραμανλή.

H θυσία μιας μάνας έκανε ολόκληρο τον πλανήτη να δακρύσει!


Ανεξίτηλο στη μνήμη μας θα μείνει το φονικό τσουνάμι που έλαβε χώρα στην Ιαπωνία πριν από σχεδόν 2 χρόνια...
Πόλεις κατεστραμμένες, 20.000 νεκροί και ένα έθνος σε βαθύ πένθος το οποίο εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο.

Τέλος του κόσμου: Τι θα συμβεί αύριο 21 Δεκεμβρίου 2012;



Στις 13:13 αύριο το μεσημέρι, σύμφωνα με τις εξηγήσεις που δίνονται στο ημερολόγιο των Μάγια που τελειώνει εκείνη τη στιγμή, ο κόσμος θα ζήσει την ολική του καταστροφή.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα


Αυτή είναι μια παραμυθολογία, η οποία κρατάει πολλές δεκαετίες τώρα και αυτές τις ώρες έχει δημιουργήσει έναν παγκόσμιο συναγερμό ανθρώπων, οι οποίοι πιστεύουν ότι έφτασε το τέλος του κόσμου και ξεκίνησαν τις προσευχές ή κάποιοι από αυτούς κλείνονται ήδη σε υπόγεια καταφύγια και ειδικά τούνελ.

Ευρασιατικη Ένωση: 1η Μαΐου 2013 ο γίγαντας παίρνει «σάρκα και μορφή»


ΜΙΑ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ

Η 1η Μαΐου 2013 ανακοινώθηκε επίσημα από τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin ως η ημερομηνία της υπογραφής της τελικής συμφωνίας για τη δημιουργία της Ευρασιατικής Ένωσης.

Η δημιουργία του νέου αυτού συνασπισμού που παραπέμπει στην ανασύσταση της πάλαι ποτέ κραταιάς Σοβιετικής Ένωσης, χωρίς όμως να εμπεριέχει τα απολυταρχικά εκείνα δεδομένα στην εσωτερική διακυβέρνησή της τα οποία ουσιαστικά την οδήγησαν και στην κατάρρευσή της.

«Τείχος προστασίας» απέναντι στον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας


Μία νέα «ασπίδα προστασίας» απέναντι στον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας αποκτούν οι γυναίκες μ' ένα πρωτοποριακό σύστημα αθροιστικού κινδύνου πρόβλεψης για καρκινογένεση τραχήλου της μήτρας που ανέπτυξαν επιστήμονες στη Γυναικολογική και Μαιευτική κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, πρόκειται για μία μέθοδο που έρχεται να συμπληρώσει κενά του υπάρχοντος συστήματος κυτταρολογικού προληπτικού ελέγχου του πληθυσμού και να «θωρακίσει», κατά το μέγιστο δυνατόν, τις γυναίκες απέναντι σε μία ασθένεια, η οποία ευθύνεται για περίπου 280 θανάτους, κάθε χρόνο, στην Ελλάδα.
«Θα ήταν βλασφημία να αμφισβητήσουμε την προσφορά του τεστ Παπανικολάου κι αυτό όχι μόνο για λόγους ιστορικούς, καθώς εφαρμόστηκε για έξι και πλέον δεκαετίες κι έχει αποδείξει ήδη την αποτελεσματικότητά του, ιδιαίτερα δε σε μία εποχή που αυτού του τύπου ο καρκίνος ήταν περισσότερο διαδεδομένος.

Η φωτογραφία της Αθήνας του ’60 που έχει ξετρελάνει τους πάντες!

Μια φωτογραφία της Χριστουγεννιάτικης Αθήνας του 1960 έχει γίνει από χθες το θέμα συζήτησης σε όλα τα social media…με δεκάδες χιλιάδες likes και σχόλια. 
Μια φωτογραφία που πυροδοτεί το αίσθημα της νοσταλγίας ,αλλά και τ….. προσδοκία μιας καλύτερης εικόνας για την πόλη…
Η εξαιρετική φωτογραφία προέρχεται από τα Φωτογραφικά Αρχεία του Μουσείου Μπενάκη και ανήκει στον σημαντικόφωτογράφο Κώστα Μπαλάφα. 
Απεικονίζει μια έκρηξη φωτός, κίνησης,χρώματος, ευζωίας στα Χαυτεία, τον Δεκέμβριο του 1960. 
Αμέσως η φωτογραφία άρχισε να κάνει τον γύρο του διαδικτύου, του facebook, του twitter συνοδευόμενη από γλυκόπικρα σχόλια: η Αθήνα που χάσαμε, αυτό που είχαμε και ποτέ δεν εκτιμήσαμε, το κακό που κάναμε στην ίδια μας την πόλη, στην ίδια μας τη ζωή….
thestival.gr

ΑΝΤΙ-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ 

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva nikolas blogspot

Η ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ


Το votegreece.gr κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ισλαμοποίηση της Ελλάδας

Τα στοιχεία που θα δείτε στο βίντεο δεν είναι απλά μια προσέγγιση του προβλήματος. Είναι έρευνες που προβάλουν τα δεδομένα που θα βιώσει ο κόσμος μέχρι το 2050 περίπου.
Αμερική και Ευρώπη, μαζί με την Ελλάδα φυσικά θα ζήσουν τον εφιάλτη του Ισλάμ σε λίγα χρόνια εάν δεν ληφθούν γρήγορες αποφάσεις.
Πρέπει η άμεση απέλαση όλων των λαθρομεταναστών να γίνει τόσο σύντομα μέχρι να έρθει ο Σύριζα στην εξουσία.
Και αν το τελευταίο μοιάζει αστείο για τον Σύριζα… Σκεφτείτε ότι τώρα βγαίνουν κάποιοι βουλευτές του και αναγνωρίζουν τα Σκόπια ως Μακεδονία… Μπορείτε να φανταστείτε τι έχει να γίνει τότε ;

Αυγό: Φάρμακο ή Δηλητήριο, ανάλογα με τον τρόπο που θα το φάτε


Ο ορισμός “ελεύθερης βοσκής” είναι τέτοιος ώστε η εμπορική βιομηχανία αυγών μπορεί να έχει φάρμες με βιομηχανικές εγκαταστάσεις και να εξακολουθεί να αποκαλεί τα αυγά “ελευθέρας βοσκής”, παρά το γεγονός ότι η διατροφή των πουλερικών δεν έχει καμία σχέση με αυτό που θα αποκαλούσαμε φυσικό..
Αληθινά αυγά ελεύθερης βοσκής είναι από κότες που περιφέρονται ελεύθερα στην ύπαιθρο σε ένα λιβάδι όπου καταναλώνουν τη φυσική τροφή τους, η οποία περιλαμβάνει  σπόρους, πράσινα φυτά, έντομα και σκουλήκια.
Οι μεγάλες εμπορικές εγκαταστάσεις αυγών στεγάζουν συνήθως δεκάδες χιλιάδες πουλερικά και κάποιες φορές ο αριθμός αυτός μπορεί να ανέλθει σε εκατοντάδες χιλιάδες.
Προφανώς δεν μπορούν να επιτρέψουν σε όλα να…
βόσκουν ελεύθερα.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Συνεδρίασε στις 20 Δεκεμβρίου  το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας : ενημέρωση για την μη απόδοση των ΚΑΠ από το Υπουργείο στις Περιφέρειες και τις πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη σε σχέση με τη διατήρηση και την αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Στερεά Ελλάδα, καθώς και συζήτηση των θέσεων της Περιφέρειας σε σχέση με τη διαθεσιμότητα του προσωπικού και την οικονομική κατάσταση.
Επίσης συζήτηση θεμάτων για τη σύσταση Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, με στόχο τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, καθώς και επανεκκίνηση έργων υποδομής.

Εταιρείες «off shore»...Ζουν το μύθο τους στην Ελλάδα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ .....ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΙΠΟΘΥΜΗΣΕΤΕ !
Το θέμα αποκαλύφθηκε την περασμένη βδομάδα. Αλλά, περιέργως πως (ή μήπως καθόλου περιέργως...) «χάθηκε».Ας το υπενθυμίσουμε:

Οι αλλοδαπές εταιρείες που βρίσκονται στην Ελλάδα, οι λεγόμενες «οφ σορ», σύμφωνα με το έγγραφο που παρουσίασε ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης την περασμένη βδομάδα, ανέρχονται στις 21.065. Από αυτές οι 16.580 είναι ενεργές.

ΝΑ ΑΓΙΑΣΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ


Καμαρώστε τον πρώην πρωθυπουργό μας, τον άνθρωπο που του εμπιστευτήκαμε το καράβι και το έριξε στα βράχια, που έχει το θράσος να εμφανίζεται σε φόρουμ και να δίνει μαθήματα ναυσιπλοΐας, και να λέει τη γνώμη του, για το τι πρέπει να κάνουμε εμείς, η Ευρώπη και η ανθρωπότητα, όταν η εκπρόσωπος του realdemocracy Βερολίνου, τον επαναφέρει σε τάξη:

Ένα εφιαλτικά προφητικό άρθρο για την Ελλάδα, γραμμένο το 1996!


Του Σάκη Τενεκούδη*
31 Δεκεμβρίου 2026, πλανήτης Γη. Ο παλιός χρόνος μετράει ώρες. Σε λίγο ετοιμάζεται να φύγει πιστός κι αυτός στο ατέλειωτο ταξίδι της αιωνιότητας. Όπως κάθε χρονιά, κάθε διαχρονική περίοδο ελαχιστότατη ή μέγιστη ανάλογα με τη χρονική αντίληψη της ανθρώπινης σκέψης από τη στιγμή του Big-Ban μέχρι το άπειρο.

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: 24 εκατ. η μισθοδοσία -αν δινόταν- 40 εκατ. οι ζημιές στα υποβρύχια!


Μαύρα Χριστούγεννα για τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, αφού η κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη ούτε καν το βοήθημα-φιλοδώρημα των 1000 ευρώ που τους είχαν υποσχεθεί, να δώσουν.Κι όλα αυτά όταν έχει υπολογιστεί ότι η μισθοδοσία τους θα κόστιζε 24 εκατομμύρια και οι ζημιές που έχουν υποστεί τα τρία υποβρύχια 214 στον Σκαραμαγκά ξεπερνούν τα 40!

Φιλαδέλφειο, το κλίμα στο αγροτικό μέλλον


Την Διεθνή Ημέρα ανθρώπινης Αλληλεγγύης υπερτόνισε η Ένωση Νέων Αγροτών Θεσσαλονίκης με συνάντηση-συζήτηση στο χωριό Φιλαδέλφειο στα ορεινά της Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη, 19 Δεκ 2012, με πρόσκληση ομάδας συμπολιτών με πρωτοβουλία του κ. Σάββα Κοτζαγερίδη.
Στην συνάντηση κεντρικός εισηγητής ήταν ο κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης, ενώ παρεμβάσεις έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Αγροτών Θεσσαλονίκης κ. Στέλιος Βογιατζής (Βασιλικά), ο κ. Α. Κάλφας (Μηχανιώνα), ο κ. Α. Καμάρης (Λητή), ο κ. Γ. Μαλαρός (Καβαλάρι), ο κ. Γ. Αναστασιάδης (Μαυρούδα), ο κ. Σ. Κοτζαγερίδης (Ξηροπόταμος), ο κ. Ν. Καλαϊτζίδης (Ασκός), ο κ. Α. Χριστοφορίδης (Αρέθουσα), ο κ. Γ. Τσαβδαρίδης (Ξηροπόταμος), ο κ. Α. Παυλίδης (Ανοιξιά) και πολλοί άλλοι.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο