Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Πύρινη κόλαση στην περιοχή της Βαρυμπόμπης.

Τεράστια είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στα βόρεια προάστια λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στις 22.45 το βράδυ μέσα σε πευκοδάσος, στο ύψος της οδού Ιωάννου Μίχα, στην περιοχή της Βαρυμπόμπης.

Στο σημείο επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 30 οχήματα της Υπηρεσίας, 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 6 υδροφόρες των ΟΤΑ, 5 ιδιώρες με βυτιοφόρα και σπεύδουν ενισχύσεις από όμορους δήμους για να συνδράμουν στην επιχείρηση για την κατάσβεση της φωτιάς. 

Λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή οι φλόγες επεκτάθηκαν πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να καούν δέκα σπίτια. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία προσπαθεί παράλληλα να θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά καθώς εύκολα μπορεί να επεκταθεί στα κτήματα του Τατοΐου.

Xάρτης της περιοχής:

(Φόβοι για επέκταση στα βασιλικά κτήματα, το κέντρο αιμοδοσίας και το Ολυμπιακό Χωριό. Η Δημοτική Αρχή έδωσε εντολή εκκένωσης κατοικιών που βρίσκονται από την οδό Ορφέως και προς το βουνό για προληπτικούς λόγους)

Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι, ενώ έντονη είναι η μυρωδιά του καμένου στην ατμόσφαιρα. Αναγνώστες του zougla.gr ανέφεραν πως οι στάχτες έχουν φθάσει μέχρι τον Κηφισό και την Ομόνοια, ενώ την ίδια στιγμή οι φλόγες είναι ορατές από χλμ. μακριά.






(Η φωτιά έχει περικυκλώσει σπίτι στη Βαρυμπόμπη)


(Πύρινη λαίλαπα καίει εκτάσεις και σπίτια)

(Δεύτερο σπίτι παραδίδεται στις φλόγες)

(Κόλαση φωτιάς)


(Το μέτωπο της φωτιάς)



(Σε συναγερμό η Πυροσβεστική)

(Πυροσβεστικά οχήματα στους δρόμους)



(Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες)



Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και για την Τρίτη υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς για την περιοχή της Αττικής.

ZOUGLA

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη!

Τα μόνα σχόλια που σβήνω είναι οι ύβρεις.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο