Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Επενδύσεις ύψους 60.000.000 δολαρίων από την Energean Oil&Gas στο κοίτασμα Πρίνου

Πανηγυρικό χαρακτήρα είχε η σημερινή παρουσίαση του νέου επενδυτικού -γεωτρητικού προγράμματος της εταιρείας Energean Oil & Gas παρουσία του υπουργού Ενέργειας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη, καθώς ύστερα από δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια αδράνειας η ελληνική αγορά έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων δραστηριοποιείται και πάλι έχοντας.....


 ως στόχο την ενίσχυση της εθνικής οικονομίας και σηματοδοτώντας ένα νέο ξεκίνημα στο τομέα της αξιοποίηση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Ο κ. Μανιάτης όχι μόνο δεν έκρυψε τη μεγάλη του ικανοποίηση για τη σημαντική εξέλιξη αλλά τόνισε ότι πριν από δυο χρόνια «βρισκόμασταν στο σημείο μηδέν όσον αφορά τη αξιοποίηση των υδρογονανθράκων. Δεν υπήρχε νομοθετικό πλαίσιο, δεν υπήρχε τεχνογνωσία, δεν υπήρχε αξιοπιστία στην ελληνική αγορά, δεν υπήρχε καθεστώς αδειοδοτήσεων. Όλα ήταν ανιχνεύσιμα, και μέσα σε δυο χρόνια χάρη σε μια ομάδα λιγοστών ανθρώπων χάρη στη στήριξη ελλήνων επιστημόνων και με τη συνεργασία ελληνικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων καταφέραμε το ακατόρθωτο. Όλα όσα πετύχαμε έγιναν χάρη στην ελληνική τεχνογνωσία από Έλληνες επιστήμονες για να φτάσουμε σήμερα να πιστεύουμε ότι υπάρχει ελπίδα και προοπτική στην ανάπτυξη της χώρας».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος ευχαρίστησε προσωπικά το γενικό γραμματέα του ΥΠΕΚΑ Κώστα Μαθιουδάκη αλλά και τον προκάτοχό του Βαγγέλη Λιβιεράτο όπως επίσης και πολλά στελέχη του ΥΠΕΚΑ για το μεγάλο αγώνα που έδωσαν και τη συλλογική προσπάθεια που κατέβαλαν ώστε το θέμα της αξιοποίησης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων να ξεκολλήσει.

Ο κ. Μανιάτης επαίνεσε την αξιοπιστία και τη συνέπεια που επέδειξε η Energean Oil & Gas μαζί με τη θυγατρική της Kavala Oil στην εξόρυξη των υδρογονανθράκων αλλά και στις συνεχείς επενδύσεις που υλοποιεί στη χώρα. Συμπλήρωσε μάλιστα πως σε μια εποχή που κάποιοι έβγαζαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό για να μη τα χάσουν, υπήρχαν επιχειρηματίες που έπαιρναν το ρίσκο και επένδυαν στη χώρα, υπήρχαν εργαζόμενοι που εργάστηκαν και εργάζονται με ζήλο σε αυτές τις επενδύσεις και υπήρχαν τοπικές κοινωνίες που στήριξαν αυτό το έργο. «Η σημερινή εκδήλωση», τόνισε ο υπουργός αποτελεί ένα τρανό παράδειγμα ότι η Ελλάδα μπορεί να παράγει νέο πλούτο και μπορεί να ζει χωρίς δανεικά».

Αναφερόμενος στο τι ίσχυε όλα τα προηγούμενα χρόνια σημείωσε με έμφαση ότι κάποιοι προσπάθησαν να κάνουν «αρπαχτές» με τον ορυκτό πλούτο της χώρας υπογραμμίζοντας ότι είναι σημαντικό σε κάθε προσπάθεια εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας. Μάλιστα έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την Καβάλα λέγοντας ότι εδώ και τριάντα χρόνια γίνονται επενδύσει εξόρυξης και δεν «άνοιξε ρουθούνι» γιατί η πολίτες και οι αρχές δείχνουν εμπιστοσύνης στους επενδυτές και βλέπουν τις προσπάθειες που καταβάλλονται για τη προστασία και τη διαφύλαξη του φυσικού και θαλάσσιου περιβάλλοντος».

Ο κ. Μανιάτης χαρακτήρισε την αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων εθνική υπόθεση υπογραμμίζοντας την κοινή γραμμή που ακολούθησαν όλες οι μέχρι σήμερα οι ελληνικές κυβερνήσει προς αυτή την κατεύθυνση με επιστέγασμα τη μεγάλη γεωπολιτική επιλογή του αγωγού ΤΑΡ που θα μεταφέρει το αζέρικο αέριο στην Ιταλία δια μέσου της Ελλάδας. Τόνισε τη συμβολή του Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των πρώην πρωθυπουργών Γ. Παπανδρέου, Λ. Παπαδήμα, υπογραμμίζοντας ότι το τελευταίο ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στο Μπακού ήταν καθοριστικής σημασίας. Έκανε επίσης λόγο για διακομματική συμπεφωνημένη απόφαση όλων των κυβερνήσεων απέναντι σε μια μεγάλη απόφαση με εθνική διάσταση ν' αξιοποιηθούν τα κοιτάσματα των υδρογονανθράκων υιοθετώντας όμως τους αυστηρότερους περιβαλλοντικούς κανόνες σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Αυτό ο τόπος έχει μια εθνική προτεραιότητα να γίνει κόμβος ενεργειακός της νοτιοανατολικής Μεσογείου και της νοτιοανατολικής Ευρώπης» σημείωσε με έμφαση ο Γιάννης Μανιάτης και συμπλήρωσε: «οι μεγάλοι αγώνες είναι μπροστά μας και πρέπει να κινηθούμε με ταχύτητα και μεθοδικότητα σε πάρα πολλούς τομείς όπως οι αδειοδοτήσεις, οι σύναψη διακριτικών και διεθνικών συνεργασιών, η υλοποίηση συγκεκριμένων στόχων, η εξασφάλιση χρημάτων. Μόνο έτσι η αξιοποίηση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων έχουν μέλλον στην Ελλάδα, μόνο έτσι θα πείσουμε στους έλληνες και ξένους επενδυτές ότι στην Ελλάδα υπάρχει συνέπεια και σταθερότητα και οι αγορές μπορούν και πρέπει να μας εμπιστευτούν».

Εγκαίνια του νέου επενδυτικού προγράμματος της Energean Oil & Gas ύψους 60.000.000 δολαρίων

Επενδύσεις συνολικού ύψους 60.000.000 δολαρίων θα υλοποιήσει το αμέσως επόμενο διάστημα η εταιρεία εξόρυξης και αξιοποίησης υδρογονανθράκων Energean Oil & Gas από κοινού με τη θυγατρική της Kavala Oil, όπως ανακοίνωσε σήμερα το πρωί, παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas Μαθιός Ρήγας στη διάρκεια ανοιχτής εκδήλωσης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας.

Ο κ. Ρήγας σημείωσε ότι πρόκειται για συνολικά τέσσερεις γεωτρήσεις στο υφιστάμενο κοίτασμα του Πρίνου, (μια παραγωγική, μια εισπίεσης νερού και μια για την αύξηση της απολιψημότητας του πετρελαίου). Οι νέες γεωτρήσεις θα διπλασιάσουν την παραγωγή από τα 2.500 βαρέλια που είναι σήμερα στα 4.000 βαρέλια πετρέλαιο ημερησίως. Ο κ. Ρήγας σημείωσε ότι το 1980 η εκτίμηση ήταν πως ο Πρίνος θα δώσει 64 εκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο και μέχρι σήμερα έδωσε 120 εκατομμύρια βαρέλια «και συνεχίζει το κοίτασμα να έχει μέλλον. Το πετρέλαιο όμως δεν βγαίνει χωρίς χρήματα και χωρίς νέες επενδύσεις. Προς αυτή τη κατεύθυνση συνάψαμε μια συμφωνία με την BP για ν’ αγοράζει το πετρέλαιο, ωστόσο αυτή η συμφωνία ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί λόγω των ΕΛΠΕ. Είναι όμως μια στραγγιστική συμφωνία που θα μας υποστηρίξει σε πολλά επίπεδα δίνοντας τεχνογνωσία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο κοίτασμα «Ε» που ανακαλύφθηκε 2001 για την αξιοποίηση του οποίου θα υλοποιηθεί επένδυση 100.000.000 δολαρίων που θα ξεκινήσει το 2014. Ήδη στο κοίτασμα έγινε το 2010 μια κεκλιμένη (οριζόντια) γεώτρηση 5,5 χλμ. από την πλατφόρμα του Πρίνου. Η νέα επένδυση προβλέπει τέσσερις γεωτρήσεις και κατασκευή νέας πλατφόρμας, συνδεδεμένη με αυτή του Πρίνου. Η εκτιμώμενη αρχική παραγωγή ανέρχεται στα 3.000 βαρέλια πετρέλαιο ημερησίως, ενώ τα εκτιμώμενα απολήψιμα αποθέματα ανέρχονται στα 6,3 εκατομμύρια βαρέλια.
Από τις παραπάνω επενδύσεις στον Πρίνο, στο βόρειο Πρίνο και το «Ε» το ελληνικό δημόσιο εκτιμάται ότι θα εισπράξει συνολικά 300.000.000 δολάρια εκτός του περιφερειακού φόρου που προβλέπεται σύμφωνα με τη νέα σύμβαση και θα διανεμηθεί στην τοπική κοινωνία της Καβάλας μέσω των ΟΤΑ.

Μέσα στο επενδυτικό πρόγραμμα της Energean Oil & Gas ήταν η διενέργεια νέων σεισμικών της θαλάσσιας περιοχής του Πρίνου προκειμένου να υπάρξει αναγνώριση καινούργιων γεωτρητικών στόχων. Ο κ. Ρήγας υπογράμμισε ότι η εξόρυξη του πετρελαίου δεν είναι εύκολη υπόθεση και δεν θα πρέπει να λέγονται μεγάλα λόγια σημείωσε μάλιστα ότι στο Ισραήλ χρειάστηκε να γίνουν τριάντα γεωτρήσεις πριν βρεθεί αξιοποιήσιμο κοίτασμα. Συμπλήρωσε ακόμα ότι για να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν οι επενδύσεις στην αξιοποίηση των γεωτρήσεων χρειάζεται εμπιστοσύνη στους έλληνες μηχανικούς και γεωλόγους. Χρειάζονται συνεργασία με μεγάλους ξένους επενδυτές, χρειάζεται σταθερότητα στην οικονομία και στο πολιτικό σύστημα της χώρας χρειάζονται καταρτισμένα στελέχη.

Αναφέρθηκε επίσης στη μεγάλη υποστήριξη που είχε μέχρι σήμερα η εταιρεία από την ελληνική κυβέρνηση στην υλοποίηση των επενδύσεων και τόνισε ότι τα χρήματα που θα δαπανηθούν στο επενδυτικό πρόγραμμα πρέπει ν’ αποδώσουν, εφόσον αποδώσουν τότε θα υπάρξουν σημαντικά οφέλη και νέες θέσεις εργασίας. Σήμερα η Energean Oil & Gas απασχολεί συνολικά 300 άτομα προσωπικό.

Ο κ. Ρήγας, ολοκληρώνοντας την παρουσία του επενδυτικού προγράμματος αναφέρθηκε και στις προσδοκίες της κοινοπραξίας Energean Oil & Gas και Petra Petroleum αναφορικά με την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στα Ιωάννινα και το Κατάκολο, μετά τα αποτελέσματα που σχετικού διαγωνισμού που ανακοίνωσε πρόσφατα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής. Ο Μαθιός Ρήγας κάνει λόγο για μια περιοχή με πολύ μεγάλες δυσκολίες, με δύσβατες εκτάσεις αλλά με σοβαρές πιθανότητες να βρεθεί φυσικό αέριο και πετρέλαιο.

«Υπήρχε η γεώτρηση της Enterprise το 2000», επισημαίνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas, «που δεν έφτασε ποτέ στο γεωλογικό της στόχο, έφτασε όμως σ’ ένα βάθος 4.000 μέτρων. Είναι μια δύσκολη γεώτρηση, όπου θα πρέπει ή να συνεχίσουμε στην παλιά ή να κάνουμε μια νέα αρχή σε μια εξαιρετικά δύσβατη περιοχή συν το δύσκολο κομμάτι της περιβαλλοντικής προστασίας. Τα Ιωάννινα είναι μια πολύ ελπιδοφόρα περιοχή, με υψηλό ρίσκο και επιπλέον χρειάζεται να έχουμε την τύχη με το μέρος μας. Αν βρεθεί κάτι στα Ιωάννινα, θα μιλάμε για κάτι πολύ μεγάλο, μεγαλύτερο από τη λεκάνη του «Πρίνου». Δε θέλω να βάλω νούμερα. Μιλάμε όμως για μια έκταση 4.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, όταν στον «Πρίνο» έχουμε να αξιοποιήσουμε μια έκταση 600 τετραγωνικών χιλιομέτρων».

Να σημειωθεί πως η πρώτη φάση των επενδύσεων στα Ιωάννινα θα φτάσει στα 10.000.000 δολάρια και εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες το κόστος της συνολικής επένδυσης σε πλήρη ανάπτυξη θα φθάσει τα 50.000.000 δολάρια.

Όσον αφορά το Κατάκολο ο κ. Ρήγας σημείωσε ότι επειδή πρόκειται για μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους «ο σχεδιασμό μας είναι να γίνει μια οριζόντια γεώτρηση από τη στεριά ώστε να μην υπάρξει καμία διατάραξη του περιβάλλοντος» σημειώνοντας ότι πρωταρχικό μέλημα της εταιρείας είναι ο απόλυτος σεβασμός στο περιβάλλον και τους ανθρώπους.

πηγή: kathimerini.gr

planet-GREECE.blogspot.com

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Οργανωμένη κρουαζιέρα στις Πρωτεύουσες Βαλτικής με έλληνα συνοδό 22 Αυγούστου

Αγαπητοί φίλοι,


Παρακάτω θα βρείτε την μοναδική οργανωμένη αναχώρηση με Έλληνα συνοδό στην 10/11ήμερη κρουαζιέρα Πρωτεύουσες Βαλτικής με το πολυτελές Norwegian Star της Norwegian Cruise Line.

Αναχώρηση στις 22 Αυγούστου από Αθήνα και επιστροφή 1/9


Ζητήστε μας το αναλυτικό πρόγραμμα και τιμοκατάλογο!!!


Orange Cruises Hellas Επιλεγμένοι Αντιπρόσωποι της Norwegian Cruise Line για την Ελλάδα.


ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ


9/10 ήμερη κρουαζιέρα "Πρωτεύουσες Βαλτικής"
Αναχωρήσεις:
22 Αυγούστου από Αθήνα

από 1490 €
Πλοίο: Norwegian Star

Δρομολόγιο: Κοπεγχάγη, Δανία, Βαρναμούντε, (Βερολίνο), Γερμανία, Εν πλω, Ταλλίν, Εσθονία, Αγία Πετρούπολη, Ρωσία, Αγία Πετρούπολη, Ρωσία, Ελσίνκι, Φιλανδία, Στοκχόλμη, Σουηδία, Εν πλω, Κοπεγχάγη, Δανία
Εσωτερική
1490 €
Εξωτερική
1760 €
Μπαλκόνι
2100 €
Σουίτα
- €
Συνέχεια
 Οι τιμές είναι κατ' άτομο σε δίκλινη καμπίνα στη χαμηλότερη διαθέσιμη κατηγορία.

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

“Η κατσίκα του γείτονα” , μια ιστορία κοινωνικού αυτοματισμού…

Αυτό το άρθρο με βασάνισε πολύ καθώς αλλιώς το είχα ξεκινήσει κι αλλιώς τελικά το ξαναγράφω εξ αφορμής μιας όμορφης και ουσιαστικής συζήτησης που είχα με μερικούς καλούς φίλους και συνοδοιπόρους.
Η βάση των σκέψεων μου για αυτό το άρθρο είναι ο κοινωνικός αυτοματισμός στον οποίο επενδύουν συστηματικά οι κυβερνώντες προκειμένου να στρέφουν την μία κοινωνική – εργασιακή ομάδα , απέναντι στην άλλη.
Ιδιωτικοί υπάλληλοι εναντίων Δημοσίων , Μικρομαγαζάτορες εναντίων Πολυκαταστημάτων , Άνεργοι εναντίων εργαζομένων και λίστα δεν έχει τέλος.
Το παιχνιδάκι απλό , παλαιό , έξυπνο κι αποτελεσματικό…
Η κατσίκα του γείτονα κατά το περίφημο ανέκδοτο , γίνεται αντικείμενο πόθου , φθόνου και κοινωνικού διαχωρισμού.
Σύμφωνα με το ανέκδοτο ,
“Ήταν δυο γείτονες σ’ ένα χωριό.
Ο ένας απ’ αυτούς λοιπόν όλο παραπονιόταν στον Θεό επειδή ο γείτονας του είχε κατσίκα ενώ αυτός δεν είχε. Και όσο έβλεπε τον γείτονα του να χαίρεται με την κατσίκα του, τόσο και θύμωνε και ζήλευε περισσότερο.
Εμφανίζεται λοιπόν κάποια στιγμή ο Θεός και του λέει…
- Έλα Τάκη μου, πες μου τέκνο μου κι εσύ τι θέλεις. Ότι ευχή έχεις θα σου την εκπληρώσω. Θέλεις κατσίκα, θέλεις πρόβατα, θέλεις χωράφια, τι θέλεις;
Και απαντά ο Τάκης:
- Θέλω να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα μου.”
Σε μια κοινωνία που τα πάντα καταρρέουν ραγδαία , οι κατσίκες γίνονται ολοένα και λιγότερες και οι μη έχοντες κατσίκα αυξάνουν με γεωμετρική πρόοδο , οξύνοντας τις κοινωνικές αντιθέσεις.
Αν μέχρι εχτές όλοι λίγο πολύ είχαμε την δική μας κατσίκα και απλά βλέπαμε ότι του γείτονα ήταν πιο όμορφη και έβγαζε περισσότερο γάλα , τώρα οι περισσότεροι έχουμε χάσει την δική μας κατσίκα και δεν υπάρχει στον ορίζοντα η πιθανότητα να την ξαναποκτήσουμε. Αυτή η κατάσταση σε συνδυασμό με το γεγονός ότι την όμορφη κατσίκα του γείτονα καλούμαστε να συνεισφέρουμε στα έξοδα διατροφής της.
Θα πει κανείς “κάτσε ρε φίλε , από που κι ως που καλούμαστε να συνεισφέρουμε στην διατροφή της κατσίκας τους άλλου?”.
Μα απ τους φόρους μας , είναι η απάντηση.
Είτε έχεις κατσίκα (για να το ξεκαθαρίσουμε , όπου κατσίκα σημαίνει κατ αρχήν δουλειά και κατ επέκταση καλό μισθό , σπίτι κλπ , με λίγα λόγια την ζωή μας) , είτε όχι καλείσαι να πληρώσεις φόρους και άρα θέλεις δεν θέλεις συντηρείς και την κατσίκα του άλλου.
Στην πραγματικότητα ζούμε σε ένα καθεστώς που όλοι συνεισφέρουμε στον κοινό κουμπαρά , άσχετα με την ύπαρξη η μη κατσίκα και χωρίς να να εξετάζουμε την ποιότητα και το είδος της κατσίκας που τυχόν έχουμε στην κατοχή μας.
Αυτή η κατάσταση έχει δημιουργήσει όλα αυτά τα χρόνια τον ένα απέναντι στον άλλο.
Γιατί ο δημόσιος υπάλληλος έχει κατσίκα παχουλή και καλοταϊσμένη βρέξει χιονίσει , ενώ ο ιδιωτικός θα πρέπει να τραβήξει τα πάνδεινα για να την κρατήσει ζωντανή?
Γιατί ο υπάλληλος της βουλής να έχει κατσίκα που βγάζει γάλα όσο δέκα αγελάδες , ενώ ο υπάλληλος του δήμου που μαζεύει τα σκουπίδια έχει κατσίκα που βγάζει δεν βγάζει δυό κουβάδες γάλα?
Κάπως έτσι καταλήξαμε στο γεγονός του να θέλουμε αφού εμείς δεν έχουμε κατσίκα , να ψοφήσει και η κατσίκα του γείτονα.
Το θέμα είναι ότι ακόμα και τώρα που οι κατσίκες ψοφάνε η μια πίσω απ την άλλη και μας έχει κόψει η λόρδα , κανείς δεν μπαίνει στην διαδικασία να σκεφτεί και να απαιτήσει δικαιότερη διανομή στα έξοδα και στις κατσίκες.
Έχεις κατσίκα όμορφη και τροφαντή κύριε? Μεγειά σου με χαρά σου. Θα συνεισφέρεις περισσότερο στον κοινό κουμπαρά ώστε να πιουνε γάλα κι αυτοί που δεν έχουν.
Δεν έχεις κατσίκα? Κανέναν πρόβλημα δεν θα συνεισφέρεις τίποτα και θα λάβεις και γάλα για να παραμείνεις ζωντανός μέχρι να βρεθεί κατσίκα και για σένα.
Αυτό είναι το ζητούμενο και όχι το να μείνουμε όλοι χωρίς κατσίκες.
Σκεφτείτε και βομβαρδίστε το θέμα με απαντήσεις και σκέψεις σε όλες τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης που θα αναρτηθεί.
Απ τον διάλογο που θα έχουμε , θα φροντίσω να επανέλθω με το “Κατσίκα του γείτονα 2″

Λόγιος Ερμής

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Αμβρόσιος: "Τα μνημόνια φέρνουν πόλεμο με την Τουρκία και κοινωνική εξέργεση"

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ

Μία πολεμική σύρραξη με την Τουρκία ή μία κοινωνική εξέγερση στο εσωτερικό δεν είναι πλέον απίθανες, όπως εκτιμά ο  Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο προσωπικό του ιστολόγιο.Ο ιεράρχης ο οποίος χαρακτηρίζεται για τις εθνικές του θέσεις και το θάρρος των λόγων του, είναι καταγγελτικός κατά των μνημονιακών κυβερνήσεων τονίζοντας ότι "εάν η Ελλάδα συνεχίσει αυτή την πορεία οδεύει προς μια καινούρια εθνική καταστροφή".

Αφορμώμενος από την επίσκεψη Σόιμπλε ο Μητροπολίτης κάνει λόγο για "υποταγή", στη "γερμανική μπότα" επικρίνει την κυβέρνηση Σαμαρά που όχι μόνο απομυζεί οικονομικά τους Έλληνες πολίτες αλλά κιόλας τους καταστρέφει το όποιο ηθικό,καθότι προσκυνά μετ'ευκολίας τους Γερμανούς χωρίς να προβάλλει την παραμικρή αντίσταση, για να προσδώσει στους πολίτες τουλάχιστον μια κάποια αξιοπρέπεια.

Θεωρεί ότι αυτή η κατάπτωση του ηθικού οδηγεί χιλιάδες Ελλήνων στην αυτοχειρία, και οι επόμενοι μήνες με τα ραβασάκια της Εφορίας θα φέρουν νέες αυτοκτονίες με την κυβέρνηση απλό παρατηρητή.

Καταλήγει ότι δεν πρόκειται περί προφητειών αλλά περί κοινής λογικής, με βάση την οποία ο Σεβασμιώτατος βλέπει να επέρχεται μια μεγάλη καταστροφή εθνικών διαστάσεων, είτε έξωθεν από την πλευρά της Τουρκίας, είτε έσωθεν από μια μεγάλη κοινωνική εξέγερση, με απρόβλεπτες διαστάσεις.



Αναλυτικά αναφέρει:

"Η Χώρα μας και πάλι στενάζει κάτω από τήν Γερμανική μπότα! Οι τελευταίες μονόχρωμες ή πολύχρωμες, μονοκομματικές, τρικομματικές κια δικομματικές,  Κυβερνήσεις  έχουν συμβιβασθή απόλυτα με τις απαιτήσεις της λεγομένης " Τρόϊκας"!

Εφαρμόζουν τόν κώδικα πλήρους υποταγής!  Μπορεί πλέον αυτό να είναι ένα αναγκαίο κακό εκεί, που είχαμε φθάσει με τις προδοτικές κινήσεις των κ.κ. Γ. Α. Παπανδρέου, ως Πρωθυπουργού καί Γ. Παπακωνσταντίνου, ως Υπουργού επί των Οικονομικών! Αλλά και δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως μία Κυβέρνηση μιάς ιστορικής και ανεξάρτητης Χώρας, της Ελλάδος,  μπορεί να λέει "ΝΑΙ, ΣΕ ΟΛΑ" !!!!!


Στη Σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Μέγαρο Μαξίμου, προβάλλει με υπερηφάνεια η σημαία τών Γερμανών Κατακτητών μας!  Δεν μας το κρύβουν!

Από τον κ. Αντ. Σαμαρά, που εκλήθη να βαστάσει όλο αυτό τό φορτίο και να ξεπληρώσει τις αμαρτίες άλλων πολιτικών Ηγητόρων, αναμέναμε να πεί στους Γερμανούς έστω καί ένα ΟΧΙ! Ένα και μόνο ιστορικό όχι έτσι για τήν εθνική μας αξιοπρέπεια, για τήν ...τιμή των όπλων! Αλλά μέχρι σήμερα δεν το ακούσαμε! Μπορεί βέβαια να έχει λεχθεί μυστικά, στις πολύωρες μυστικές   συσκέψεις με τους Τροϊκανούς,  αλλά φανερά δεν ακούσθηκε!

Και όμως έστω και ένα ΟΧΙ! θα έδινε κουράγιο στον καταπληγωμένο και τόσο ταλαιπωρημένο Έλληνα πολίτη.  Τον Έλληνα, που σήμερα πεινάει και δυστυχεί! ¨ Ένας στους τέσσερις Έλληνες δέν έχει νά φάει!" έγραψε πρό ολίγων ημερών μια Αθηναϊκή Εφημερίδα (Δημοκρατία, 5.07.2013). Επίσης μερικοί Έλληνες κάθε  ημέρα θέτουν ένα βίαιο τέρμα στη ζωή τους, αυτοκτονούν! Κάποιος αυτές τις ημέρες έκοψε το κεφάλι του!!!! επειδή βρέθηκε σε έσχατη ένδεια! Κατά τη διάρκεια του θέρους, όταν θα μας έρχωνται απανωτά τα ραβασάκια της Εφορείας, πολλά κεφάλια δυστυχώς θα πέσουν! Τότε "θά κλάψει η μάνα το παιδί καί τό παιδί τη  μάνα"! Δεν προφητεύουμε, γράφοντας όλα αυτά. Η κοινή λογική τα υπαγορεύει!"

"Το δικό μας συμπέρασμα: Η εφαρμοζομένη πολιτική από τις μονόχρωμες ή πολύχρωμες Κυβερνήσεις της Χώρας οδηγεί την Ελλάδα στην κα-τα-στρο-φή!  Μία πολεμική σύρραξη με την Τουρκία ή μία κοινωνική εξέγερση στο εσωτερικό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΘΟΥΝ!  Εκτός αν κάποιος κατορθώσει να αποστείλει τήν Τρόϊκα και τους Τροϊκανούς στον Καιάδα!"

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Χρεοκοπεί το Ντιτρόιτ των ΗΠΑ

H πόλη του Ντιτρόιτ με ένα χρέος που φτάνει τα 18 δισ. δολάρια εδώ και καιρό παλεύει με το φάντασμα της χρεοκοπίας. Πολλές από τις δομές του δήμου έχουν σταματήσει (φύλαξη πάρκων, δημόσιες συγκοινωνίες, καθαριότητες), αφού οι δημοτικοί υπάλληλοι είναι καιρό απλήρωτοι.
Τωρά αυτό που φοβόταν οι περισσότεροι φαίνεται πως θα γίνει πραγματικότητα. Όπως αναφέρει η Detroit Free Press, σύμφωνα με έγγραφο, η πολιτεία του Ντιτρόιτ ετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση πτώχευσης ίσως και νωρίς το πρωί της Παρασκευής.
Έτσι θα ξεκινήσει σύμφωνα με τον νόμο, για την πρώην πρωτεύουσα της αυτοκινητοβιομηχανίας των 700.000 κατοίκων, η περίοδος προστασίας από τους δανειστές, διάρκειας από έναν έως τρεις μήνες.

Newsbomb.gr


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Δεν ξεχνώ - 39 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Σήμερα συμπληρώνονται τριαντα εννέα χρόνια από το μαύρο πρωινό της 20ης Ιουλίου του 1974, όταν οι ορδές του Αττίλα εισέβαλαν στην Κύπρο, σκορπώντας το θάνατο και την καταστροφή.
 Σχεδόν τέσσερις χιλιάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκατοντάδες αγνοούνται και διακόσιες χιλιάδες εκδιώχθηκαν από τις εστίες τους.
Επί τριάντα εννέα χρόνια η Τουρκία με τη βία των όπλων συνεχίζει να κρατά υπό κατοχή το 40% της Κύπρου.
Ο κυπριακός Ελληνισμός τιμά σήμερα τους πεσόντες της βάρβαρης τουρκικής εισβολής και καταδικάζει τη συνεχιζόμενη κατοχή της βόρειας Κύπρου, διατρανώνοντας για άλλη μια φορά την αποφασιστικότητά του να αγωνιστεί για την απελευθέρωση και την επανένωση του νησιού.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση για τους αξιωματικούς και οπλίτες πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή, που εψάλη στο στρατιωτικό κοιμητήριο στον Τύμβο Μακεδονίτισσας.
Μετά την επιμνημόσυνο δέηση, στην οποία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ακολούθησε προσκλητήριο πεσόντων. Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων από τον πρόεδρο Αναστασιάδη, τον αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων Ιωάννη Δριβελέγκα, τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, τον πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, τον τέως πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια , τον πρέσβη της Ελλάδος και άλλους.
Κόμματα και οργανώσεις, με ανακοινώσεις τους, καταδικάζουν τη συνέχιση της κατοχής και τη διαίρεση της Κύπρου.
Τονίζουν την ανάγκη για ενότητα και διακηρύσσουν τη βούληση τους να αγωνιστούν για δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση, με πλήρη αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εφαρμογή του διεθνούς δικαίου.

Newsbomb.gr

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σας αποστέλλουμε ένα ενδιαφέρον άρθρο του μέλους της Συντονιστικής Επιτροπής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Νίκου Τοπούζη, Ειδικού Συμβούλου του Τομεάρχη Εξωτερικών του Κινήματος Τέρενς Κουίκ, για την επίσκεψη Βενιζέλου στην Άγκυρα.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες παρακολουθήσαμε  στενά την επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών κ. Βενιζέλου στην Τουρκία.  Δυστυχώς πέσαμε έξω στις προβλέψεις μας, καθώς τα αποτελέσματα ήταν ακόμη χειρότερα από αυτά που περιμέναμε.

Το πρώτο σοκ προέρχεται από την δήλωση του κ. Βενιζέλου περί «αλλαγής των γεωγραφικών δεδομένων».  Θα θέλαμε να ελπίζαμε σε κάποια λάθος διατύπωση εκ μέρους του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, αλλά η ευφράδεια και οι ικανότητες λόγου που κατέχει ο κ. Βενιζέλος μας κάνουν να αντιλαμβανόμαστε πως βρισκόμαστε μπροστά σε δυσάρεστες εξελίξεις.

Ακόμη πιο επικίνδυνη όμως, κατά τη γνώμη μας, είναι η δημόσια δέσμευση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ προς τον κ. Νταβούτογλου πως η Ελλάδα θα καταστεί κομιστής των θέσεων της Τουρκίας για την κατάσταση στην Αίγυπτο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Πέραν της προφανούς δορυφοροποίησης της πατρίδας μας από τα νεοθωμανικά οράματα του Νταβούτογλου, ο κ. Βενιζέλος θέτει της βάσεις για πρωτοφανές διπλωματικό επεισόδιο με την Αίγυπτο.  Οι άριστες σχέσεις της Τουρκίας με τον εκδιωχθέντα κ. Μόρσι αλλά και η αντιπαλότητα της με τους στρατιωτικούς της Αιγύπτου, μας δίνουν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο υπέρ της Ελλάδος. Αντί αυτού, ο κ. Βενιζέλος τάσσεται με το μέρος της Τουρκίας και δημιουργεί τις προϋποθέσεις της διάρρηξης των άριστων, μέχρι σήμερα, Ελληνo-Αιγυπτιακών σχέσεων.

 Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν πιστεύουμε στην στείρα αντιπολίτευση, περισσότερο μάλιστα σε θέματα υψίστης εθνικής σημασίας.  Η απλή καταγγελία χωρίς προτάσεις και λύσεις δεν μας αρκεί.

Προτείνουμε λοιπόν στο κόμμα πλειοψηφίας της συγκυβέρνησης, τη Νέα Δημοκρατία, να ελέγχει περισσότερο τις κινήσεις του κ. Βενιζέλου.  Να τον συγκρατεί από εκδηλώσεις υποτέλειας στα νέο-οθωμανικά οράματα του κ. Νταβούτογλου  και να κτίσει σχέσεις εμπιστοσύνης με την Αίγυπτο ώστε να μπορέσουμε ως Έλληνες να εκμεταλλευτούμε στο έπακρον τα νέα δεδομένα που προκύπτουν στην Ανατολική Μεσόγειο με την αποτυχία της «αραβικής άνοιξης».

Νίκος Τοπούζης

Ειδικός συνεργάτης του Τομεάρχη Εξωτερικών και Βουλευτή Επικρατείας Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Τέρενς Κουίκ»


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Η γιορτή του προφήτη Ηλία: Γιατί όλες οι εκκλησίες του βρίσκονται σε υψόμετρο

Σήμερα 20 Ιουλίου, η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Προφήτη Ηλία, που έζησε και έδρασε το 90-100 Πχ. Υπήρξε ιδιαίτερα δραστήριος και δυναμικός αντιπρόσωπος του Θεού και λόγω του τρόπου ζωής του όλες οι εκκλησίες που είναι αφιερωμένες σε αυτόν βρίσκονται σε κορυφές βουνών και λόφων.

Ο Ηλίας ο Θεσβίτης ήταν Ισραηλίτης προφήτης του Θεού, γιος του Σωβάκ και καταγόταν από το χωριό Θέσβη της Γαλαάδ. Το όνομα του αποτελεί ελληνική μεταφορά του αντίστοιχου εβραϊκού ονόματος Ελιγιαχού (אליהו‎), το οποίο σημαίνει «Ο Θεός μου είναι ο Ιεχωβά», ενώ αναφορές στον προφήτη Ηλία εμπεριέχονται και στο Κοράνι.

Σε πολλές περιοχές, ιδιαίτερα στη Θράκη και τη Μακεδονία, ο προφήτης Ηλίας θεωρούνταν κύριος της βροχής, των βροντών και των κεραυνών, ενώ το όνομα του συνδέθηκε με τον καυτό καλοκαιρινό Ηλιο αλλά και τις καλοκαιρινές μπόρες, λόγω της ιδιότητας του προφήτη Ηλία ως ρυθμιστή των καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη.

Τα θαύματα του προφήτη που αναφέρονται στην Παλαιά Διαθήκη είναι πολλά και συνδέονται με την ιδιότητα του ως ρυθμιστή των καιρικών συνθηκών, αφού είναι αυτός που κατέβασε τρεις φορές φωτιά από τον ουρανό, εμπόδισε τη βροχή και δεν έβρεξε για τρεισήμισι χρόνια, ανέστησε τον νεκρό γιο της Σεραφθίας χήρας και έκαψε τους εκατό ανθρώπους που έστειλε ο βασιλιάς Οχοζίας. Επίσης είδε το Θεό στο όρος Χωρήβ και έσχισε τον Ιορδάνη ποταμό και ανελήφθη με πύρινη άμαξα στον ουρανό, αφήνοντας συνεχιστή του έργου του το μαθητή του, Ελισσαίο και στη Μεταμόρφωση του Χριστού στάθηκε δίπλα Του μαζί με τον Μωϋσή.

Ωστόσο ο λόγος που οι εκκλησίες του είναι χτισμένες στο βουνό σχετίζεται με τη λαϊκή παράδοση που αναφέρει ότι ο Αϊ-Λιας ήταν ναύτης που η θάλασσα προσπάθησε πολλές φορές να τον πνίξει και όταν βαρέθηκε τα ταξίδια, αποφάσισε να βρει ένα μέρος που να μην ξέρουν τι είναι θάλασσα και καράβι. Ετσι, σύμφωνα με την παράδοση, πήρε ένα κουπί στον ώμο και τράβηξε για τη στεριά και όποιον συναντούσε τον ρωτούσε τι είναι αυτό που κρατάει στα χέρια του και όσο του απαντούσαν «κουπί», τραβούσε ψηλότερα. Οταν κάποτε έφτασε σε ένα ψηλό βουνό συνάντησε έναν τσοπάνη και τον ρώτησε τι ήταν αυτό που βαστούσε. Ο τσοπάνης το κοίταξε καλά καλά και ύστερα του είπε «ξύλο είναι». Ο Αϊ-Λιας γέλασε ικανοποιημένος και έμεινε από τότε κοντά στους ανθρώπους των βουνών και όπως αναφέρει η παράδοση «Στένει ολόρθο το κουπί, χτίζει μια καλύβα και αποφασίζει να μείνει εκεί όλη του τη ζωή. Για τούτο τον Άγιο Ηλία τον βάνουν πάντα στα ψηλώματα»

Στις 20 Ιουλίου που εορτάζεται η μνήμη του προφήτη, δεν εορτάζουμε την κοίμηση, -γιατί ο προφήτης δεν πέθανε ποτέ- αλλά την ανάληψή του. Συγκεκριμένα ο απόστολος Παύλος αναφέρει ότι ο Προφήτης Ηλίας δεν ανελήφθη όπως ο Κύριος, εις τον ουρανό, αλλά άφησε ο Θεός να φανεί ότι ανελήφθη και ζει κάτω εις την γη με το φθαρτό του σώμα, χιλιάδες χρόνια τώρα

από permisospress

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ψηφιδωτό δάπεδο θαλασσινού τοπίου ανακαλύφθηκε στη Θήβα

Φοιτητές από την Γαλλία, την Ιταλία, την Μόσχα, και φοιτητές της Αρχιτεκτονικής από την από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ανασκάπτουν με υπομονή στην οδό Αντιγόνης και την Πελοπίδου στη Θήβα.

Οι ανασκαφές επαναλαμβάνονται μετά από 50 χρόνια, στα σημεία που είχαν γίνει οι πρώτες ανασκαφές, φέρνοντας στο φως αξιόλογα αρχαιολογικά ευρήματα.
Οι Αρχαιολόγοι πρόσφατα ανακάλυψαν ένα πολυτελές κτίριο με ελλειψοειδές σιντριβάνι, που τροφοδοτούνταν με νερό και ψηφιδωτό δάπεδο θαλασσινού τοπίου, όπου απεικονίζονται με έντονα χρώματα κογχύλια, σμέρνες μουγγριά, ροφοί, αλλά και μια πέρδικα, που πίνει νερό από έναν κάλυκα.
Η κατάσταση του ευρήματος είναι καλή και όταν αποκολληθεί θα εκτεθεί πιθανότατα σε μουσείο.

Θώμη Παληού

lamiastar

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΑΣΥΛΛΗΠΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ (φωτο)! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΝΑΖΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΜΕ ΕΔΑΦΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΟΪΜΠΛΕ!

Οι γερμανικές αρχές επέτρεψαν στους ναζι Τσαμηδες να παρελάσουν, κραυγάζοντας χιτλερικά συνθήματα του β’ ΠΠ! Και οι δήθεν “αντιναζιστές” Γερμανοί τους άφησαν ανενόχλητους, την ίδια στιγμή που ο Σόιμπλε βρισκόταν στην Ελλάδα!
Ούτε λέξη διαμαρτυρίας από την κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση.

Αγαπητοί φίλοι,
σας στέλνω φωτογραφικό υλικό από την σημερινή ομιλία Αλβανών εθνικιστών στο κέντρο του Μονάχου (Stachus), όπου παρουσία 60-80 φανατικών οπαδών τους που έφτασαν από την Αλβανία και με κλαρίνα νταούλια και συνθήματα, διατύπωσαν την άποψη ότι αρκετά χρόνια αδικήθηκε η Αλβανία και αυτό πρέπει να ανατραπεί άμεσα. Θα πρέπει τα μικρά αλβανικά εδαφικά τμήματα, που δεν ανήκουν στη σημερινή Αλβανία, πρέπει να συνενωθούν, ώστε να δημιουργήσουν την μεγάλη Αλβανία και σαν τέτοια να μπεί στην ευρωπαϊκή κοινότητα.

Στην εξέδρα που στήσανε, είχαν για φόντο, χάρτη με κοκκινισμένη την μεγάλη Αλβανία.
Ανάμεσα στα διεκδικούμενα εδάφη διακρίνονται πανεύκολα τα ελληνικά ηπειρωτικά εδάφη και συγκεκριμένα η Θεσπρωτία, η Πάργα, η Πρέβεζα και λίγη Άρτα, καθώς και η Κέρκυρα με τους Διαπόντιους και τους Παξούς νήσους.
Το κεντρικό σύνθημα του πανώ, πάνω από αυτόν τον χάρτη έγραφε:
ΜΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Στις φωτό με τους αριθμούς 20.23.46, 20.23.50 και 20.23.59 διακρίνονται πεντακάθαρα οι διεκδικούμενες ελληνικές περιοχές.
Στην φωτό με αριθμό 20.22.08, φαίνεται επίσης ο ίδιος χάρτης σε σμίκρυνση, ενώ επάνω στον χάρτη γράφει στα γερμανικά: ” επανένωση των (υπό ξένη κατοχή) μικρών αλβανικών περιοχών, σε μια μεγάλη Αλβανία, είναι το ξεκίνημα μιας μεγάλης δικαιοπραξίας, ενώ στη φωτό 20.19.43, φαίνονται οι σημαίες που ετοίμασαν για την Θεσπρωτία, όπου αναγράφεται το όνομα Τσαμουριά.
Την όλη “παράσταση” παρακολούθησαν για λίγο διάφοροι περαστικοί Γερμανοί, και κάποιοι νεαροί Έλληνες, που εργάζονται στο Μόναχο. Σε ερώτησή μου προς αυτούς, “τί σημαίνουν όλα αυτά;”, έδειξαν παντελή άγνοια και αδιαφορία για τα αιτήματα των Αλβανών, τρανή απόδειξη των λαθεμένων πολιτικών των ελληνικών κυβερνήσεων…
Επίσης, σε απόσταση 20 μέτρων παρευρίσκονταν δύο (2) ένστολα αστυνομικά όργανα.
Η ηγεσία του προξενείου του Μονάχου, κάπου έπαιρνε τον καφέ της…





Ανεξάρτητος Έλληνας πολίτης

olympia

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Δέντρο αναστάτωσε το κέντρο της Θήβας!

Κοψοχόλιασε περαστικούς και  περίπτερο και σήκωσε στο πόδι Δήμο και Πυροσβεστική…
Ένα δέντρο αναστάτωσε το κέντρο της πόλης χθες το πρωϊ, κοψοχολιάζοντας τους περαστικούς και σηκώνοντας στο πόδι Δήμο και  Πυροσβεστική…
Ο λόγος για μια από τις πολλές ακακίες, που βρίσκονται στην κεντρική οδό Επαμεινώνδα, οι οποίες όμως, φαίνεται να έχουν προσβληθεί από ασθένεια, με αποτέλεσμα οι δυνατοί άνεμοι να κόβουν το νήμα της ζωής τους, απειλώντας πεζούς, οχήματα, αλλά και το περίπτερο της γωνίας, στην περίπτωση, που συνέβαινε ξαφνικά…
Οι περίοικοι είπαν πως είχαν ειδοποιήσει την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, αλλά το δέντρο δεν φάνηκε να αντέχει, καθώς ο δυνατός άνεμος ράγισε ένα πολύ δυνατό κλαρί του, το οποίο ολοένα και χειροτέρευε…

Ο ιδιοκτήτης του περιπτέρου απομακρύνθηκε, η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα, καθώς καλώδια ήταν μπλεγμένα στα κλαριά, ο γερανός ανέβασε τους Πυροσβέστες στο κατάλληλο ύψος, η κυκλοφορία στην άνοδο της Επαμεινώνδα διακόπηκε και η «επιχείρηση» ολοκληρώθηκε μετά από μιάμιση ώρα, καθώς όλα κρέμονταν πραγματικά από μια κλωστή…
«Έχει διαπιστωθεί από την υπηρεσία   του Δήμου πως υπάρχουν πολλά δέντρα  ξεραμένα, που χρειάζονται κόψιμο κι ένα από αυτά  παραλίγο να πέσει πάνω σε πεζούς και να προξενήσει ζημιά στο περίπτερο και στο κατάστημα.. Όλα πήγαν καλά , πολλές φορές επιχειρήσαμε να τα κόψουμε, αλλά  από πολύ νωρίς το πρωϊ παρκάρουν οχήματα και δεν τα καταφέραμε» λέει ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων  Α. Χατζησταμάτης…
«Καλό θα είναι να προλαβαίνουμε καταστάσεις, πριν δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα» απαντά ο Δημοτικό Σύμβουλος Κ. Βενιζέλος…
Το δέντρο κόπηκε με πολύ μεγάλη προσοχή, με την ευκαιρία κόπηκαν και μεγάλα κλαριά του απέναντι πλάτανου, εμπόδιζαν, ο περιπτεράς ξαναπήρε την θέση του και οι πεζοί άρχισαν να κυκλοφορούν και από τα δύο πεζοδρόμια!

ΒΟΙΩΤΙΚΗ ΩΡΑ

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Πανηγύρι στην Ασωπία 19 και 20 Ιουλίου, στο "Στέκι του Φώτη"




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τα μεγαλύτερα ονόματα του Στίβου στη Θήβα

Την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013, στο Δημοτικό Στάδιο Θήβας, θα διεξαχθεί για έκτη συνεχή χρονιά, στη μνήμη του  αθλητή – προπονητή                   Χρήστου  Βουδούρη ο τελικός του Ελληνικού GRAND-PRIX στίβου και τα 80μ με εμπόδια Πανκορασίδων  Α’.                                              
Τον αγώνα διοργανώνει ο Δημοτικός  Οργανισμός Θήβας σε συνεργασία με τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ  την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ Βοιωτίας – Εύβοιας και τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων πρωταθλητών.

                       ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΩΝΩΝ:  


ΩΡΑ

ΔΡΟΜΟΙ

ΑΛΜΑΤΑ
ΡΙΨΕΙΣ
17:30
100 ΕΜΠ (Γ)
 ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ (Γ)
ΜΗΚΟΣ (Α)
ΔΙΣΚΟΣ (Γ)
17:45
110 ΕΜΠ (Α)
ΥΨΟΣ (Γ)

18:00
80 ΕΜΠ (ΠΚΑ)


18:15
100 (Γ)


18:30
100 (Α)

ΣΦΑΙΡΑ (Γ)
ΑΚΟΝΤΙΟ (Γ)
18:45
400 (Γ)
ΜΗΚΟΣ (Γ)
ΣΦΑΙΡΑ (Γ)
19:00
400 (Α)



19:15
800 (Γ)


19:30
800 (Α)
ΥΨΟΣ (Α)
ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ (Α)
ΑΚΟΝΤΙΟ (Α)
19:45
1500 (Α)
ΤΡΙΠΛΟΥΝ (Α)
ΣΦΑΙΡΑ (Α)
20:00
400 ΕΜΠ (Γ)


20:15
400 ΕΜΠ (Α)


20:30
3000 (Γ)

ΔΙΣΚΟΣ (Α)
20:45
200 (Γ)
ΤΡΙΠΛΟΥΝ (Γ)

21:00
200 (Α)






   

                       ΕΙΣΟΔΟΣ  ΓΙΑ ΤΟ  ΚΟΙΝΟ:   ΕΛΕΥΘΕΡΗ       



                              ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΟΘ


                                             Ο Πρόεδρος



                             Ιωάννης Β. Παπαδημητρίου



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο