Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 17/11/13


ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ




 ΤΟ ΒΗΜΑ



Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ



ΤΟ ΕΘΝΟΣ



REAL NEWS



ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ



ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ



ESPRESSO



ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ



Η ΑΥΓΗ



ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ



ΤΟ ΠΑΡΟΝ



Η ΒΡΑΔΥΝΗ



ΤΟ ΧΩΝΙ



ΤΟ ΑΡΘΡΟ




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Τα προβλήματα των Βαγίων συζητήθηκαν σε συνάντηση με τον Δήμαρχο Θηβαίων

Παρουσία πολλών κατοίκων έγινε χτές το βράδυ η γενική συνέλευση τής ΔΕΚ ΒΑΓΙΩΝ. Παρευρεθήκαν ο Δήμαρχος Θηβαίων Σ. Νικολάου , ο αντιδήμαρχος ΣΔρένιος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δ .ΜπατσούληςΚ.Βενιζέλος,Σ,Χάλβατζής, πρωην δημαρχοι καί κοινοτάρχες κ.α.
Στήν αρχή τής ομιλίας του ο δημαρχος θηβαίων τόνισε τής δυσκολιες τού καλλικράτη, τής περικοπές που εχουν γίνει απο τήν κεντρικη διοίκηση πρός τήν αυτοδιοίκηση, τήν απαγορευση προσληψεων, και τά προβληματα που δημιουργούνται απο τήν κρίση.
Γιά τήν ΔΕΚ ΒΑΓΙΩΝ τόνισε πώς ειναι σέ εξέλιξη τά εργα

1. Δημοπράτιση του εργου Μεταφορά των Λοιμάτων από τα ΒΑΓΙΑ στό ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ τής ΘΗΒΑΣ

2.Εκτελεση του εργου ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΣ ΑΓΩΓΟΣ μέσα στην ΔΕΚ

3.Καθαρισμος ,ηλεκτροφωτισμός και λειτουργία του Νέου ΚΟΙΜΗΤΙΡΙΟΥ.

4.Αξιοποίηση της νέας Γεώτρισης στήν περιοχη ΑΓΙΑ ΣΩΤΗΡΑ.

5. Μεταφορα των υπηρεσιων του δημου και του Κ.Ε.Π στο Νεο Ανακαινισμενο κτηριο του παλαιου ελαιοτριβείου.

6. Αξιοποιηση του κτηριου τής κοινότητας στο κασνεσι

7. Δημιουργία νέας δεξαμενής υδρευσης στήν θέση ‘’ΜΥΛΟΣ’’

Επίσης ο δήμαρχος τόνισε πώς με βάση τής αναλύσεις το νερό της κοινότητας κρίνεται καθαρό,
καί έχει εξασφαλισθεί η λειτουργία των όλων των σχολικών κτηρίων .
από diaylos 9
permisospress

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Προμελετημένη μεθόδευση Γεωργιάδη με τις ευλογίες Σαμαρά

Ο υπουργός Υγείας πρωταγωνιστεί στο σόου διάλυσης της δημόσιας υγείας, με το Μέγαρο Μαξίμου να χειροκροτεί από τα παρασκήνια.
Το «υποκριτικό» τάλαντο του κ. Άδωνι Γεωργιάδη είναι γνωστό στον ελληνικό λαό χρόνια τώρα, καθώς ο νυν υπουργός Υγείας έχει δώσει πλείστες παραστάσεις που βρίθουν εξυπνακισμών και λαϊκιστικής ατάκας, είτε πρόκειται για τις τηλεπωλήσεις του είτε για τις πολιτικές τοποθετήσεις του, από τα τηλεοπτικά πάνελ μέχρι τη Βουλή των Ελλήνων.
Σε ένα ακόμα σόου έχει μετατρέψει καιρό τώρα τη δημόσια υγεία, απαξιώνοντας τα δημόσια νοσοκομεία, συκοφαντώντας Έλληνες επιστήμονες και πιο πολύ τον ιατρικό κλάδο, ενοχοποιώντας το φάρμακο και όποια κοινωνική παροχή είχε απομείνει προς τον ελληνικό λαό. Τους μήνες που βρίσκεται στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας ακούσαμε για γιατρούς που κάνουν «πάρτυ» με το δημόσιο χρήμα, για διεφθαρμένους συνδικαλιστές, για εργαζόμενους σε νοσοκομείο που εμπόδισαν έλεγχο, για άλλους εξαγριωμένους εργαζόμενους που στα «χέρια» τους κινδύνεψε ο υπουργός, για στοιχήματα ότι δεν θα γίνουν απολύσεις.

Για τις τεράστιες ελλείψεις υγειονομικού προσωπικού, τις ελλείψεις σε φάρμακα, το κλείσιμο δημόσιων δομών υγείας, τις απλήρωτες εφημερίες γιατρών στα νοσοκομεία, ο κ. Γεωργιάδης τονίζει συνεχώς ότι έχει δρομολογήσει την επίλυσή τους. Όμως οι εικόνες ντροπής στα νοσοκομεία σε ημέρες εφημερίας συνεχίζουν να υπάρχουν, οι πολίτες συνεχίζουν να μην έχουν χρήματα για τα φάρμακά τους, στην επαρχία οι ασθενείς αναγκάζονται να μετακινούνται σε όμορους νομούς για να βρουν παροχές δημόσιας υγείας, ενώ στα νησιά «δεν κοιμούνται ήσυχοι» καθώς οι ελλείψεις μπορούν να στοιχίσουν ανθρώπινες ζωές.
Η μεθόδευση σαφής: ο κ. Γεωργιάδης δημιούργησε μια ισοπεδωτική εικόνα για τη δημόσια υγεία, με στόχο να κλονίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και να επιβάλλει τα απάνθρωπα μέτρα της τρόικα χωρίς αντιδράσεις. Με το προφίλ του «σωτήρα» άλλωστε διεκδικεί τις δάφνες από τον Τόμσεν και την παρέα του.
Η παράσταση του κ. Γεωργιάδη παίχτηκε σε δύο επίπεδα. Μπροστά στις κάμερες συκοφαντούσε τις δημόσιες παροχές υγείας και από πίσω διερρήγνυε τα ιμάτιά του ότι διαπραγματεύεται σκληρά με τους εκπροσώπους των δανειστών, για το καλό του ελληνικού λαού. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις δε, που διαβεβαίωνε εκπροσώπους φορέων του τομέα της Υγείας ότι συμφωνεί και ο ίδιος με διάφορα αιτήματά τους και κάνει ό,τι μπορεί για να τα «περάσει» στην τρόικα. Η πραγματικότητα τον διέψευσε όμως ξανά. Δεν είναι παράξενο λοιπόν ότι κατέληξε να συμφωνεί σε αυτά που μέχρι πρότινος υποτίθεται ότι διαφωνούσε.

Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς δεν είναι καθόλου άμοιρος ευθυνών. Η επιλογή του Άδωνι Γεωργιάδη για το κρίσιμο υπουργείο Υγείας αποδεικνύεται ότι δεν ήταν τυχαία, καθώς στο πρόσωπο του 41χρονου υπουργού βρήκε τον κατάλληλο άνθρωπο, ο οποίος χωρίς ταλαντεύσεις θα υλοποιούσε όλες τις απαιτήσεις της τρόικα. Το σχέδιο που εκπονήθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου εφαρμόστηκε κατά γράμμα έτσι ώστε ο πρωθυπουργός να μείνει στο απυρόβλητο. Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Γεωργιάδης μετά από εβδομάδες επί εβδομάδων που άφηνε ανοιχτά μία σειρά από ζητήματα, επέλεξε να δώσει μια τελική, συνολική απάντηση τώρα και να συγκεντρώσει ο ίδιος τα πυρά του τομέα της Υγείας. Η απάντηση αυτή αποκρυσταλλώνεται στην τροπολογία της Παρασκευής για την τιμολόγηση των φαρμάκων, στην επίσπευση του σχεδίου διάλυσης του ΕΟΠΥΥ που έχει καταληκτική ημερομηνία την 6η Δεκεμβρίου, στην επικείμενη καταβαράθρωση της φαρμακευτικής δαπάνης που το ύψος της αναμένεται να δημοσιοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα.
Με προκλητικές δηλώσεις όπως «οι χειρουργοί της Πρωτοβάθμιας μόνο συνταγογραφούν και ξέχασαν να χειρουργούν...», «εάν η υγεία είναι αγαθό και όχι εμπόρευμα, εσείς γιατί πληρώνεστε;» απευθυνόμενος σε γιατρούς, επιχειρεί να συγκεντρώσει τα βέλη πάνω του και να μείνει εκτός πλάνου ο πρωθυπουργός, ο οποίος σε τελευταία ανάλυση είναι ο υπεύθυνος της εφαρμοζόμενης πολιτικής.

Οι δε εκκλήσεις του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ προς τον κ. Σαμαρά, που έχουν ζητήσει δημόσια την παρέμβαση του πρωθυπουργού για να δώσει λύση, προφανώς θα πέσουν στο κενό. Το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται πως σύσσωμο χειροκροτεί από τα παρασκήνια την αβανταδόρικη παράσταση του Άδωνι Γεωργιάδη, τα αποτελέσματα της οποίας θα παρουσιάσει ο κ. Σαμαράς στην Άνγκελα Μέρκελ την ερχόμενη Παρασκευή, για να εισπράξει τα εύσημα του Βερολίνου.

Newsbomb.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Η προκήρυξη της εκτέλεσης

Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Ομάδες» ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του Γ. Φουντούλη και του Μ. Καπελώνη, καθώς και τον σοβαρό τραυματισμό του Α. Γέροντα, μελών της Χρυσής Αυγής, έξω από τα γραφεία του κόμματος στο Νέο Ηράκλειο το απόγευμα της 1ης Νοεμβρίου.

Η 18σελιδη προκήρυξη ήταν αποθηκευμένη σε στικάκι USB και ο συντάκτης αναλύει τους λόγους της επίθεσης, ενώ αναφέρει ότι το χτύπημα «έγινε ως αντίποινα για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά και άλλα καθάρματα-μέλη του νεοναζιστικού κόμματος».

Στις 16.50 άγνωστος τηλεφώνησε στο τηλεφωνικό κέντρο του zougla.gr λέγοντας ότι στο μνημείο των πεσόντων στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής υπάρχει ένας φάκελος μέσα στον οποίο βρίσκεται το USB με την προκήρυξη για την ανάληψη ευθύνης της επίθεσης στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Συντάκτης του zougla.gr πήγε στο σημείο και βρήκε τη σακούλα όπου υπήρχε ο φάκελος με το USB.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε αυτούσιο το κείμενο της προκήρυξης



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ κ. ΣΠΥΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Αποκλειστική συνέντευξη στον διαχειριστή του ThivaPost Νίκο Χατζηδούρο έδωσε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, σήμερα Παρασκευή 15/11.13.

Ο κ. Νικολάου είναι ένας Άνθρωπος ευθύς, που πάντα λέει τα πράγματα με το όνομά τους.

 Είναι ο πρώτος Δήμαρχος στη νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης, με τον οποίο μεταρρυθμίστηκε η διοικητική διαίρεση της Ελλάδας το 2011.

Ο Διευρυμένος Δήμος σε συνδυασμό με την Ελλάδα της κρίσης, δημιουργούν αντίξοες συνθήκες, αλλά η Δημοτική Αρχή από αυτές τις αντίξοες συνθήκες δυναμώνει περισσότερο.


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ κ. ΣΠΥΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΔΟΥΡΟ ΓΙΑ ΤΟ THIVA POST 


-Κύριε Δήμαρχε σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα μας, και σας ευχαριστούμε για την συνέντευξη. 

Σας ευχαριστώ με τη σειρά μου κ. Χατζηδούρο για την πρόσκληση και τη φιλοξενία στην ιστοσελίδα σας «Thiva Post».


-Κύριε Δήμαρχε την άποψή σας για τις πολιτικές εξελίξεις, και ποιος είναι ο ρόλος και η τύχη της αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα της Κρίσης.

Η εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα σαφώς και δεν δημιουργεί το ευνοϊκότερο περιβάλλον για να λειτουργήσει η τοπική αυτοδιοίκηση.
Οι νέες αρμοδιότητες που περιήλθαν στους Δήμους με τον «Καλλικράτη» χωρίς να δοθεί από το αρμόδιο Υπουργείο συγκεκριμένο πλαίσιο δράσης, χωρίς να ληφθούν υπόψη η έκταση, τα χαρακτηριστικά και οι ανάγκες της κάθε περιοχής, χωρίς να αυξηθούν οι πόροι, αντίθετα μειώθηκαν οι κρατικές  ενισχύσεις (ΚΑΠ,ΣΑΤΑ κτλ) που λαμβάνουν οι Δήμοι στο 50%, η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού ειδικά σε νευραλγικές υπηρεσίες, οι διαθεσιμότητες και οι μετατάξεις  υπαλλήλων,  ο περιορισμός των προσλήψεων, η αύξηση των υπηρεσιακών υποχρεώσεων των εργαζομένων, όλα  αυτά και άλλα πολλά προκαλούν δυσλειτουργίες στους Δήμους, με συνέπειες στις παρεχόμενες υπηρεσίες στους πολίτες, στην εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων των Δήμων έναντι των προμηθευτών τους και στην υλοποίηση του προγράμματος έργων.
Σε συνδυασμό με τη γενικευμένη οικονομική κρίση και την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά δε, επιδεινώθηκε η δυνατότητα των Δήμων να εισπράξουν οφειλές προς αυτούς, καθώς υπήρξε και ακόμη υπάρχει αδυναμία πληρωμής τους από τους οφειλέτες, πολίτες και επιχειρήσεις.
Συμπέρασμα: η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποδυναμώνεται. Αντί η επιλογή να είναι η ανάπτυξη μέσα από την αυτοδιοίκηση επιλέγεται η διάλυσή της.


-Ποια είναι η άποψή σας για την απομάκρυνση υπηρεσιών από την πόλη μας?

Καμία υπηρεσία δεν περισσεύει στη πόλη μας. Γι’ αυτό άλλωστε πραγματοποιήσαμε συλλαλητήρια και πορείες, διαμαρτυρηθήκαμε στα αρμόδια Υπουργεία, κλείσαμε μέχρι και τον Δήμο, για να εμποδίσουμε την οποιαδήποτε υποβάθμιση της πόλης μας και των υπηρεσιών της, διεκδικώντας την πρόοδο και την εξέλιξη του Δήμου μας. Όχι γιατί κινούμαστε με στείρες τοπικιστικές αντιλήψεις, αλλά γιατί η περιοχή μας έχει αυταπόδεικτα συγκριτικά πλεονεκτήματα.
Τα επιχειρήματά μας τα κάναμε γνωστά από την πρώτη στιγμή στους αρμόδιους φορείς, με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, τα ψηφίσματα του δήμου και των φορέων της πόλης και με λεπτομερή υπομνήματα. Οι πολίτες έχουν κάνει πολλά χρόνια θυσίες για να καταφέρουν τη δημιουργία των υπηρεσιών αυτών στην περιοχή μας.
Δεν είναι δυνατό να αξιώνουμε πάλι από αυτούς νέες θυσίες, χρησιμοποιώντας τελικά τους ίδιους τους πολίτες ως εξιλαστήρια θύματα.
Δυστυχώς, φθάσαμε, όχι με ευθύνη μας, στο σημείο να απομακρυνθεί το τελωνείο Θηβών, να καταργηθεί το γραφείο Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (όπως και πανελλαδικά), να συγχωνευτεί διοικητικά το Νοσοκομείο Θηβών με της Λιβαδειάς, να κλείσει το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ο ΟΑΕΕ να υπολειτουργεί και το ελεγκτικό  και δικαστικό τμήμα της ΔΟΥ Θηβών να μεταφερθεί στη Λιβαδειά. Δώσαμε όμως τον αγώνα μας όλοι μαζί και πιστεύω ότι προλάβαμε και περισώσαμε την υποβάθμιση ή απομάκρυνση κάποιων υπηρεσιών. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το καλό του τόπου μας.

-Τι θα απογίνει με το Νοσοκομείο της Θήβας?

Όπως σας ανέφερα  και είναι γνωστό σε όλους, το Νοσοκομείο Θηβών, στα πλαίσια της αναδιάρθρωσης των υποδομών Υγείας, συγχωνεύτηκε διοικητικά με το Νοσοκομείο Λιβαδειάς, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ομαλή λειτουργία του.
 Δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να αποφασίσει το Υπουργείο Υγείας γενικότερα για τα νοσοκομεία, ξέρω όμως τι έχουμε αποφασίσει εμείς. Και έχουμε αποφασίσει άπαντες, πολίτες και φορείς να κρατήσουμε το Γενικό Νοσοκομείο Θήβας πάση θυσία.
 Θέλουμε την πλήρη αναβάθμιση του και γι’ αυτό συνεχίζουμε τον αγώνα μας.
Έχουμε ζητήσει την πλήρη στελέχωσή του.  Έχουμε  καταδικάσει την απαράδεκτη κυβερνητική ενέργεια κατάργησης της νομικής προσωπικότητας και αυτονομίας του, που οδηγεί στην αδυναμία λήψης αποφάσεων από διοίκηση εντεταλμένη να εξυπηρετεί τις ανάγκες δημόσιας υγείας της πόλης και της περιοχής μας. Έχουμε καταγγείλει την υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου όσον αφορά τις εφημερίες, τα υλικά που είναι αναγκαία για την επαρκή και πλήρη λειτουργία του και τη διαπιστωμένη υποστελέχωση σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, που οδηγεί σε διακινδύνευση της ασφαλούς λειτουργίας του νοσοκομείου και σε μη ανταπόκριση στις αυξημένες ανάγκες των συμπολιτών μας και των χιλιάδων εργαζομένων στην περιοχή.
Αποτέλεσμα των σχετικών επιστολών  και ψηφισμάτων που έχουμε στείλει κατά καιρούς στους Υπουργούς Υγείας και τις δια ζώσης συναντήσεις στο Υπουργείο παρουσία φορέων, είναι ότι το Νοσοκομείο της Θήβας συνεχίζει να λειτουργεί στο συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο, ενώ προσελήφθηκαν δύο επικουρικοί ιατροί (παθολόγος & καρδιολόγος) και τοποθετήθηκε η Αναπληρώτρια Διοικήτρια στο Γ.Ν. Θήβας κα. Λιακοπούλου Αικ, την οποία μάλιστα επισκέφτηκα κατ’ επανάληψη στο Νοσοκομείο και συζητήσαμε σχετικά με τα προβλήματα του νοσοκομείου. Στην πρόσφατη μάλιστα συνάντηση με τον Υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη (30/10/13) ενημερωθήκαμε ότι το νοσοκομείο δεν αλλάζει μορφή και χαρακτήρα τουλάχιστον σε βάθος 5ετίας, ενώ θα προσληφθούν και άλλοι επικουρικοί ιατροί.


-Για την τοπική αυτοδιοίκηση ήταν "βαρύς ο πέλεκυς" της κυβέρνησης: Καταργήθηκαν θέσεις, μειώθηκαν μισθοί... Πείτε μας πόσους εργαζόμενους μετράει ο Δήμος Θηβαίων που έχασαν την εργασία τους, και τι μέλλει γενέσθαι?

Πράγματι η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συνεισφέρει αιματηρά στην περιστολή των δαπανών του Κράτους.
Στο Δήμο Θηβαίων τέθηκαν σε διαθεσιμότητα συνολικά 22 υπάλληλοι (5 Δημοτικοί Αστυνόμοι και 17 Σχολικοί Φύλακες).
  Αξίζει ωστόσο να αναφέρω,  ότι από την ανάληψη καθηκόντων της Δημοτικής Αρχής μέχρι σήμερα 35 υπάλληλοι του Δήμου είτε συνταξιοδοτήθηκαν είτε παραιτήθηκαν είτε έφυγαν με μετάταξη ή απόσπαση. Γι’ αυτό έκανα λόγο νωρίτερα για αύξηση των υπηρεσιακών υποχρεώσεων των υπαλλήλων που εργάζονται αυτή τη στιγμή στο Δήμο.


-Είστε ο πρώτος Δήμαρχος που Διοικεί τον διευρυμένο Δήμο. Λειτούργησε ο Περιβόητος Καλλικράτης? 

Έχω πει και παλαιότερα σε συνέντευξή μου ότι  φτιάξανε ένα πολύ όμορφο καράβι, που όμως στην πορεία πολύ φοβάμαι μήπως καταλήξει να γίνει Τιτανικός. Η Κεντρική Διοίκηση είχε την ευκαιρία για ανασυγκρότηση του Κράτους. Αυτό όμως δεν έγινε.
Πιστεύω ότι η γενική φιλοσοφία του  Καλλικράτη κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, όμως τα βήματα έγιναν πολύ γρήγορα κατά την εφαρμογή του. Δηλαδή θα έπρεπε να υπάρχει περισσότερος χρόνος προσαρμογής και οικονομικής στήριξης των Καλλικρατικών Δήμων
Ενώ ο νομοθέτης δια τον Καλλικράτη έθεσε τις αρμοδιότητες στον Δήμο για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, αυτό δεν μπόρεσε να γίνει, γιατί οι υπηρεσίες αδυνατούν πολλές φορές να παρέχουν ουσιαστικό έργο ελλείψει χρηματοδότησης και σε κάποιες περιπτώσεις εξειδικευμένου προσωπικού και το τραγικότερο όλων απαγορεύεται και η πρόσληψη του ως άνω προσωπικού.
Παρόλα αυτά και το έχω ξαναπεί,  πιστεύω  ότι κάναμε μεγάλα και σημαντικά βήματα προσαρμογής στις νέες απαιτήσεις διοίκησης και οργάνωσης του Δήμου, ώστε να είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι.  Πετύχαμε αρκετά καλή επικοινωνία και λειτουργία του κέντρου με τις τοπικές κοινότητες στην καθημερινότητα. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε και τις μεγάλες αποστάσεις που έχουν οι πρώην Δήμοι με τη Θήβα αλλά και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής. Κοινώς «αφού μπήκαμε στον χορό, χορέψαμε».

-Ποιες είναι οι δυσκολίες και δεν έχει ξεκινήσει η ανάπλαση του πεζόδρομου της Επαμεινώνδου, και τι γίνεται με την ανάπλαση της οδού Πινδάρου?


Οι εργασίες στην οδό Πινδάρου, στα πλαίσια των έργων  «Κατασκευή Ανάπλασης οδού Πινδάρου Δήμου Θηβαίων» και «Κατασκευή Δικτύου Ύδρευσης οδού Πινδάρου», προχωρούν πλέον πολύ γρήγορα.  Αυτή τη περίοδο τελειώνουν οι εργασίες στην ανατολική πλευρά της Πινδάρου και θα ξεκινήσουν οι εργασίες φρεζαρίσματος και επίστρωσης του υπόλοιπου οδοστρώματος, στο δυτικό τμήμα από Μουσείο μέχρι την οδό Αντιγόνης, οπότε μετά την τοποθέτηση του φωτισμού και του πρασίνου ολοκληρώνεται το έργο. Εκτίμηση χρονικά μέχρι τέλος Νοεμβρίου 2013.

Σε ότι αφορά τον πεζόδρομο της Επαμεινώνδα η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου παρά τη μεγάλη γραφειοκρατία κατάφερε να τακτοποιήσει όλα τα θέματα με την Αρχαιολογική Υπηρεσία και μένει μόνο το θέμα της ΔΕΗ, όπου εκκρεμεί η υπογραφή σύμβασης με τη ΔΕΔΔΗΕ για την υπογειοποίηση καθώς αναμένουμε τη σύμφωνη γνώμη της Ενιαίας Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων. Όπως καταλαβαίνετε, δεν μπορούμε ακριβώς να προσδιορίσουμε την έναρξη των εργασιών.


-Πολλοί είναι εκείνοι που κατηγορούν την Δημοτική αρχή για ελαστικότητα, και συγκάλυψη σε προβλήματα που έχουν να κάνουν με καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος. Τι απαντάτε?

Από την έναρξη της θητείας μου ως Δήμαρχος, επέλεξα να μην απαντώ σε δημοσιεύματα ή αόριστα λόγια τέτοιου τύπου, χωρίς να γνωρίζω ποιος τα λέει. Παραβλέπω λοιπόν τις κατηγορίες που μου αναφέρετε και σας  απαντώ επί της ουσίας σε ότι αφορά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και μόνο.
Για τα καταστήματα ακολουθούνται πιστά οι διαδικασίες που ορίζει ο νόμος. Όσα δεν τηρούν το νόμο σφραγίζονται.
 Σήμερα στον Δήμο υπάρχουν 502 αδειοδοτημένα καταστήματα και 45 που εκκρεμεί η διαδικασία αδειοδότησής τους, λόγω ελλείψεων που αφορούν τους ιδιοκτήτες και 20 στα οποία έχει δοθεί προέγκριση.
Για να σταματήσει αυτό που ορισμένοι (για τους λόγους τους φυσικά) λένε ή όπως εσείς ερωτάτε (ότι μας κατηγορούν) σας ενημερώνω ότι σήμερα τηρούνται κατά γράμμα οι νόμοι και οι προβλεπόμενες διατάξεις με ότι κόστος αυτό συνεπάγεται στο Δήμαρχο αλλά και γενικότερα στη Δημοτική Αρχή.


-Ένα σοβαρό πρόβλημα στη Θήβα είναι η έλλειψη φαναριών, σήμανσης και γενικότερα προβλήματα οδικής κυκλοφορίας. Έχετε κάνει κάποια μελέτη επ' αυτού?

Πράγματι υπάρχει πρόβλημα στην κυκλοφορία στην πόλη μας. Τα αίτια είναι πολλαπλά καθώς και ο αριθμός των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν έχει αυξηθεί ραγδαία και οι δρόμοι της πόλης μας είναι μικρής κυκλοφοριακής χωρητικότητας και άλλες παράμετροι που επιβαρύνουν την κατάσταση.
Προτάσσοντας την ανακατασκευή της οδού Πινδάρου και του πεζόδρομου της Επαμεινώνδου, των κεντρικών δρόμων της πόλης μας και του βιοκλιματικού περιπάτου στο ρέμα Χρυσορροά, θελήσαμε να δώσουμε έμφαση στην κυκλοφορία των πεζών, η οποία τονώνει και τη ζωή της πόλης.
Βεβαίως το ζήτημα της κυκλοφοριακής μελέτης αποτελεί βασική προτεραιότητα, με τα σημερινά δεδομένα όμως δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί (κοστολόγιο πάνω από 100.000 ευρώ) διότι το ποσό είναι απαγορευτικό σήμερα με βάση την πενιχρή χρηματοδότηση του Δήμου και τις υπάρχουσες υποχρεώσεις.
Εν τούτοις έχουμε σχεδιάσει την εκπόνηση μικρής κλίμακας μελετών για τις βασικές οδούς της πόλης μας, που υποδέχονται το κύριο βάρος της κυκλοφορίας, ώστε να υπάρξει έστω και μερικώς ανακούφιση της κυκλοφορίας. Τα θέματα σήμανσης ή φωτεινών σηματοδοτών εντάσσονται μέσα σε αυτές τις μελέτες.


-Υπάρχουν μελέτες για χώρους πρασίνου, χώρους περιπάτου, δημιουργία ποδηλατοδρόμων, πάρκων, για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των πολιτών?  

Ο Δήμος μας υπέβαλλε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη” (ΕΠΠΕΡΑΑ) μια πολύ σημαντική  πρόταση για έργο, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, το οποίο  αξιολογήθηκε θετικά.
Συγκεκριμένα εντάχθηκε το έργο «Βιοκλιματική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου κατά μήκος του ιστορικού ρέματος Χρυσορρόα» (ο χώρος όπου στήνεται η λαϊκή αγορά) που περιλαμβάνει τοποθέτηση νέου οδοστρώματος με ψυχρή φωτοκαταλυτική επίστρωση, αύξηση της επιφάνειας που διατίθεται στους πεζούς (κατασκευή πεζοδρόμων, αρχαιολογικού περιπάτου και ποδηλατοδρόμων) διαμόρφωση θέσεων στάθμευσης, σημαντική ενίσχυση του αστικού πρασίνου, τοποθέτηση συστημάτων σκίασης, τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων με φωτοβολταϊκά πάνελ και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού.

 Επίσης έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, εκτός από τον πεζόδρομο της Επαμεινώνδα και την οδό Πινδάρου στη Θήβα, που τα γνωρίζετε,  και το έργο «Βελτίωση – ανάπλαση της Κεντρικής Πλατείας Τ.Κ. Λεύκτρων». Ακόμα, έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» η Τουριστική αξιοποίηση –ανάπλαση της παραλίας του Αγ. Ιωάννη Θίσβης.
Πρέπει ακόμα να σας πω ότι αξιοποιούμε και δημοτικά κτίρια προς όφελος των πολιτών όπως το κτίριο του παλαιού Δημαρχείου Βαγίων, το οποίο θα μετατρέψουμε σε χώρο άσκησης πολιτιστικών εκδηλώσεων (το έργο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ). Επίσης εντάχθηκε στο πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ» το έργο «Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης Δημοτικών Κτιρίων Δήμου Θηβαίων»  που αφορά τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης του παλαιού Δημαρχείου Θήβας και του καταστήματος της δημοτικής αγοράς (όπου στεγαζόταν παλαιότερα το ΚΤΕΛ Θήβας). Με το έργο αυτό θα εξοικονομήσουμε ενέργεια σ’ αυτά τα δημοτικά κτίρια ενώ θα έχουμε και μείωση κόστους καθόσον, μετά το πέρας των εργασιών, θα στεγασθούν στο Π.Δημαρχείο η Βιβλιοθήκη και στο κατάστημα της Δημοτικής Αγοράς το ΚΑΠΗ Θήβας, για τα οποία πληρώνουμε σήμερα ενοίκιο.
Τέλος έχουμε υποβάλλει προτάσεις για χρηματοδότηση από το ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ και έχουν ενταχθεί για απόκτηση τρεις (3) κοινόχρηστοι χώροι μεταξύ των οποίων και ο Νερόμυλος των Αγίων Θεοδώρων, προκειμένου να τους αξιοποιήσουμε και βρισκόμαστε στο στάδιο του διακανονισμού με τους ιδιοκτήτες.
Αξίζει νομίζω να αναφέρω και την Κατασκευή Κολυμβητηρίου στη Θήβα, ένα έργο μέσω ΣΔΙΤ (Συμπράξη Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα). Ο Δήμος έχει παραχωρήσει στην Ειδική Γραμματεία Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, τον χώρο βόρεια του κλειστού Γυμναστηρίου  και εκείνη θα προχωρήσει στις υπόλοιπες διαδικασίες (μελέτες-δημοπρασία-ανάδοχος-κατασκευή).



-Η Πόλη μας είναι οδικός κόμβος και ενώνει τη Βόρεια με τη Νότια Ελλάδα. Δεν είναι άδικο να μην υπάρχει περιφερειακός δρόμος? Τα φορτηγά περνούν μέσα από τις κατοικημένες περιοχές, και πολλές φορές ακόμη και από κεντρικούς δρόμους της Θήβας, όπως είναι η οδός Πινδάρου. 
Ξέρουμε ότι αυτό δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου. Εσείς, έχετε ασκήσει πίεση για το θέμα αυτό?

Ασφαλώς και έχουμε ασκήσει πίεση στα αρμόδια υπουργεία με έγγραφα και παραστάσεις προς τους Υπουργούς.
Προς το παρόν έχουμε μείνει στην εξαγγελία της κατασκευής του δρόμου Ελευσίνα –Υλίκη και στην πρόσκληση των ιδιοκτητών προκειμένου να συλλεγούν τα απαραίτητα στοιχεία για τις απαλλοτριώσεις που απαιτούνται για την Ανατολική Περιφερειακή Οδό της Θήβας.
Ελπίζουμε ιδιαίτερα το θέμα της Ανατολικής Παράκαμψης που βρίσκεται στο τελικό στάδιο ότι θα υλοποιηθεί.


-Στη διάρκεια της θητείας σας δεχτήκατε παράπονα για εγκληματικότητα...στη πόλη. Μάλιστα δημιουργήθηκαν και ομάδες πολιτών, προκειμένου συντεταγμένα και νόμιμα να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο. Που βρισκόμαστε σήμερα?

Προφανώς κάνετε λόγο για την εγκληματικότητα των ΡΟΜΑ που διαμένουν στον καταυλισμό στο Πυρί. Πράγματι το ζήτημα της εγκληματικότητας στην πόλη μας απασχολεί πολύ καιρό τους πολίτες και τη Δημοτική Αρχή. Θα πρέπει να πω ότι στο ζήτημα αυτό υπήρξε συνεργασία με τους πολίτες, ειδικά τους κατοίκους του Πυριού, και έγιναν κοινές ενέργειες όπως παραστάσεις και αναφορές στον Εισαγγελέα, συσκέψεις με την Αστυνομική Υποδιεύθυνση, συλλογή υπογραφών και αποστολή εγγράφων προς τα αρμόδια Υπουργεία, Δημοτικά Συμβούλια, ενώ προσωπικά επισκέφτηκα κατ’ επανάληψη τα Υπουργεία Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη με σκοπό την εύρεση λύσης στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους. .
Από πλευράς Δήμου προχωρήσαμε στην καταγραφή των τσιγγάνων, προκειμένου να διαπιστώσουμε ποιοι είναι οι νομίμως διαμένοντες στον καταυλισμό και ποιοι οι αυθαίρετα εγκατεστημένοι.
Επιπλέον καταγράψαμε και αφαιρέσαμε σε συνεργασία με τη ΔΕΗ τις αυθαίρετες και παράνομες συνδέσεις ρεύματος.
Περιορίσαμε τις απώλειες της υδροδότησης του καταυλισμού και βρισκόμαστε στο στάδιο της ολοκλήρωσης της καταγραφής και της αφαίρεσης των αυθαιρέτων παραπηγμάτων.
Στη διάρκεια της θητείας μας πρέπει να επισημανθεί ότι έχουν γίνει πολλές οργανωμένες επιχειρήσεις ειδικών μονάδων της Αστυνομίας στον καταυλισμό, προκειμένου να ελεγχθούν οι παράνομοι και να προστατευθούν οι νόμιμοι και νομοταγείς οικογενειάρχες Τσιγγάνοι.
Τέλος, έχουμε αιτηθεί κονδύλια για την εξεύρεση κατάλληλου χώρου και δημιουργία νέου οικισμού Τσιγγάνων με ανθρώπινες συνθήκες, η οποία παραμένει σαν εκκρεμότητα από πλευράς Κεντρικής Διοίκησης.


-Κατοικούμε σε μια από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου. Κάθε καλοκαίρι ξένα πανεπιστήμια έρχονται και κάνουν ανασκαφές στη Θήβα. Διακαής πόθος των πολιτών είναι να δουν επιτέλους και το Αρχαιολογικό Μουσείο να ανοίξει. Έχετε εκπονήσει κάποιο πρόγραμμα για τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν από τον τουρισμό? 


Είναι και δικός μας πόθος η λειτουργία του Μουσείου, το οποίο θα ενισχύσει την τουριστική αξία της πόλης μας. Όμως το χρόνο έναρξης της λειτουργίας του δεν μπορούμε να τον προσδιορίσουμε εμείς, καθώς το έργο ελέγχεται από το Υπουργείο Πολιτισμού. Πιστεύουμε όμως ότι εφόσον έχει αρχίσει η τοποθέτηση των εκθεμάτων δεν θα καθυστερήσει πολύ και από ενημέρωση που έχουμε οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2014.
  Όσον αφορά τη γενικότερη τουριστική εικόνα του Δήμου, σχεδιάσαμε πέρσι μια διαφημιστική εκστρατεία, με την πολύτιμη μάλιστα βοήθεια του Συλλόγου Φωτογραφίας και Καλλιτεχνικής Έκφρασης «Ελείτροχος».
Αρχικά ξεκινήσαμε να φωτογραφίζουμε τις ομορφιές του τόπου μας. Θα πρέπει να σας πω σε αυτό το σημείο, ότι δεν υπήρχε φωτογραφικό υλικό τουλάχιστον σε ηλεκτρονική μορφή στο αρχείο του Δήμου. Ξεκινήσαμε λοιπόν από την αρχή.
Στη συνέχεια εκδώσαμε σχετικά φυλλάδια ενημέρωσης (τρισέλιδο, καρτ-ποσταλ), για τις ομορφιές του τόπου μας, τα μνημεία, το φυσικό περιβάλλον και τους λόγους για τους οποίους πρέπει να επισκεφθεί κάποιος το Δήμο Θηβαίων. Αν επισκεφτείτε και την ιστοσελίδα του Δήμου www.thiva.gr  θα δείτε και ένα 16σελιδο αφιέρωμα στο Δήμο, το οποίο δεν έχουμε εκδώσει βέβαια ακόμα, για λόγους οικονομικούς. Θα πρέπει να σας πω ότι κονδύλια για τουριστική διαφήμιση του Δήμου δεν εγκρίνονται από τον επίτροπο πια.
Έχουμε φτιάξει επίσης ένα dvd με φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες για το Δήμο, το οποίο χρησιμοποιούμε στις εκθέσεις που συμμετέχουμε. Να σας θυμίσω ότι συμμετείχαμε στην έκθεση της Λιβαδειάς πέρσι, στο Κερνάμε Ελλάδα στη Θήβα και στην «Τεχνόπολις» στο Γκάζι  του Δήμου Αθηναίων.
Προχωρήσαμε επίσης και αυτό είναι πολύ σημαντικό σε μια ειδική μελέτη βελτίωσης του Παλαιού Νοσοκομείου, που βρίσκεται πλησίον του Αρχαιολογικού Μουσείου, με σκοπό την τουριστική του αξιοποίηση, δηλαδή τη μετατροπή του σε Κέντρο Πληροφόρησης και Ψηφιακής Προβολής για την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης. Η μελέτη είναι έτοιμη και αναμένουμε σχετική πρόσκληση από ΕΣΠΑ ή Πράσινο Ταμείο για να την υποβάλλουμε ως πρόταση έργου, διότι δυστυχώς λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, δεν μπορεί ο Δήμος αυτή τη στιγμή με ιδίους πόρους να προσχωρήσει στην υλοποίηση του έργου.
Τέλος, είμαστε σε συνεργασία με τους φορείς της πόλης και την Αρχαιολογική υπηρεσία για δημιουργία δράσεων με σκοπό την προσέλκυση επισκεπτών.


-Γνωρίζουμε ότι στην πόλη μας υπάρχουν πια σε πολλές οικογένειες... οικονομικά προβλήματα, που δυστυχώς μέρα με την μέρα πολλαπλασιάζονται. Έχετε φροντίσει για κάποιου είδους μέριμνα από πλευράς Δήμου?


Ο Δήμος Θηβαίων προκειμένου να ανακουφίσει τις καθημερινές ανάγκες των οικονομικά αδύνατων δημοτών του και να καταπολεμήσει τη φτώχεια και την οικονομική κρίση, έχει ιδρύσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Μέσω αυτού προσφέρονται στους δικαιούχους δωρεάν τρόφιμα, ρούχα και  υποδήματα, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, από προσφορές επιχειρήσεων της περιοχής και πολιτών.
Πέρσι λειτουργήσαμε για πρώτη φορά και το Κοινωνικό Φροντιστήριο με σκοπό την εκπαιδευτική υποστήριξη μαθητών που αντιμετωπίζουν κοινωνικο-οικονομικά προβλήματα. Θα λειτουργήσει και φέτος, καλώς εχόντων των πραγμάτων, τον Νοέμβριο για μαθητές Λυκείου και Δημοτικού. Το Γυμνάσιο αποφασίσαμε να μην το εντάξουμε, δεδομένου ότι θα γίνει η ενισχυτική διδασκαλία.
Τέλος, γνωρίζετε ότι στο Δήμο λειτουργεί Γραφείο Κοινωνικής Προστασίας, το οποίο εκδίδει και θεωρεί βιβλιάρια υγείας σε ανασφάλιστους πολίτες του Δήμου Θηβαίων και του Δήμου Τανάγρας, υλοποιεί το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής Τροφίμων σε άπορους σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη σε πολίτες που δεν μπορούν να αξιοποιήσουν το δίκτυο των κοινωνικών δομών, σε συνεργασία με το Δήμο Λιβαδειάς συντάσσει κοινωνικές έρευνες για το πρόγραμμα παιδικής προστασίας, διαχειρίζεται και λειτουργεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο και  έχει υπό την εποπτεία του το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας.



-Υπάρχουν προβλήματα που είναι πάνω από τις δυνάμεις σας? 


Πάντα τα προβλήματα στην Αυτοδιοίκηση είναι πάνω από τις δυνάμεις των ανθρώπων, όμως αυτή η συνθήκη είτε λυγίζει τις προσπάθειες τους, είτε τις δυναμώνει περισσότερο. Εμείς κατατάσσουμε τον εαυτό μας στη δεύτερη κατηγορία και σας βεβαιώνουμε ότι προσπαθούμε και πέρα από τις δυνάμεις μας. Δηλώνουμε και είμαστε ΠΑΡΟΝΤΕΣ.



-Τι απαντάτε σε αυτούς που σας κατηγορούν για Στρατιωτική Νοοτροπία?


Μου προξενεί εντύπωση η ερώτησή καθώς ούτε προσωπικά ούτε ιδιωτικά ούτε δημόσια δεν έχω δεχθεί αυτή την «κατηγορία», όπως την ονομάζεται.
Παρ’ όλα αυτά όμως σας απαντώ ότι κατ’ αρχήν η ενασχόληση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί Συνταγματικό Δικαίωμα κάθε πολίτη, χωρίς διάκριση ως προς το επάγγελμα, την κοινωνική τάξη, την οικονομική κατάσταση κλπ.
Πράγματι υπήρξα στρατιωτικός επί 37 και πλέον έτη, γεγονός που πιστεύω ότι ούτε με υποβαθμίζει σε σχέση με άλλα επαγγέλματα ούτε επηρεάζει την εκτέλεση των καθηκόντων μου ως Δήμαρχος. Και να είστε βέβαιοι ότι και οι στρατιωτικοί είναι πολίτες με ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις, όπως όλοι οι υπόλοιποι. Επί πλέον επιτρέψτε μου να σας ενημερώσω ότι η εμπειρία μου σε θέματα διοίκησης, οργάνωσης και διεκπεραίωσης της αλληλογραφίας ιδιαίτερα σήμερα με την εφαρμογή του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» με βοήθησε πάρα πολύ από την ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων μου.
Εξ’ άλλου όλοι κρινόμαστε από τ’ αποτελέσματα και το ίδιο θα ισχύσει για εμένα  προσωπικά όπως και για όλους τους αιρετούς ανεξαρτήτως επαγγέλματος.
Λυπάμαι όμως όταν κρίνονται τα έργα της οποιασδήποτε Δημοτικής Αρχής με βάση την επαγγελματική προέλευση του εκάστοτε Δημάρχου. Καλό βέβαια θα ήταν οι καταγγέλλοντες να επισκεφθούν τον Δήμαρχο, του οποίου η πόρτα του γραφείου του είναι ανοικτή για όλους, προκειμένου δια ζώσης να εξηγήσουν τι εννοούν με τη φράση «στρατιωτική νοοτροπία» για να ακούσουν και την άποψή του.


-Πιστεύετε ότι ο επόμενος Δήμαρχος θα εκλεγεί με κομματικά κριτήρια? 

Στις τελευταίες Δημοτικές Εκλογές νομίζω ότι οι πολίτες ψήφισαν πέρα από κομματικούς μηχανισμούς και χρίσματα. Επέλεξαν άτομα, πέρα από κόμματα που μπορούσαν να φέρουν σε πέρας τις προκλήσεις της κοινωνίας. Πιστεύω ότι το ίδιο θα συμβεί και στις επόμενες δημοτικές εκλογές.


-Θα διεκδικήσετε για δεύτερη φορά τον Δημαρχιακό Θώκο?


Είναι βέβαιο πως ο δρόμος που χαράχθηκε την παρούσα περίοδο είναι δύσκολος και δύσβατος αφ’ ενός λόγω της μείωσης των εσόδων αφ’ ετέρου της αύξησης των υποχρεώσεων λόγω των νέων αρμοδιοτήτων, της έκτασης του νέου Δήμου αλλά και της μεγάλης μείωσης του προσωπικού του Δήμου.
Ως Δημοτική Αρχή όμως με κατάλληλες παρεμβάσεις-ενέργειες αλλά και τη φυσική μας παρουσία, έχοντας τη βοήθεια-στήριξη από τους υπαλλήλους του Δήμου, παρά τα γνωστά τους προβλήματα, καταφέραμε να φέρουμε σε πέρας το πάρα πολύ δύσκολο έργο μας. Μόνο όποιος έζησε από κοντά τη Δημοτική Αρχή, το χρονικό αυτό διάστημα, μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος του έργου της θητείας μας.
Για το αν θα διεκδικήσω μια νέα θητεία θα επαναλάβω αυτό που έχω δηλώσει ότι δηλαδή είμαστε ένας συνδυασμός ενωμένος με αξιόλογους ανθρώπους και ως εκ τούτου, μετά από σύσκεψη με όλους και συζήτηση επί του θέματος, θα παρθούν αποφάσεις τις οποίες και θα ανακοινώσουμε. Νομίζω ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα.


-Τι θέλετε να πείτε στους πολίτες του καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων? 


Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή αμείωτα συνεχίζουν την προσπάθεια για την ανόρθωση του Δήμου μέσα από αντίξοες συνθήκες και σε περιβάλλον γενικότερης ανέχειας και σε αυτόν τον αγώνα θα πρέπει να συστρατευθούν και οι δημότες, ώστε να υπάρξει παράλληλη και ενισχυμένη δράση απέναντι στα προβλήματα. Δηλώνουμε ως Δημοτική Αρχή ότι μέχρι το πέρας της θητείας μας, παρά τα οικονομικά προβλήματα, θα είμαστε ΠΑΝΤΟΥ και ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΟΝΤΕΣ.



Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμαρχο Θηβαίων κ.Σπύρο Νικολάου για την συνέντευξη στην ιστοσελίδα μας.

Νίκος Χατζηδούρος

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΟΑΕΔ: Τα ονόματα των 10.000 ανέργων που προσλαμβάνονται σε θέσεις πλήρους απασχόλησης [λίστα]

Τον πίνακα ανέργων και αποκλειόμενων ανέργων που θα καταλάβουν τις 10.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης ειδικότητας Υ.Ε. Γενικών Καθηκόντων, ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα ονομάζεται «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε επιβλέποντες φορείς για 10.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης, ειδικότητας Υ.Ε. Γενικών Καθηκόντων».

Οι επιλεγέντες για τοποθέτηση άνεργοι καλούνται να προσέλθουν από την Δευτέρα 18-11-2013 στις υπηρεσίες του Οργανισμού (ΚΠΑ2) προκειμένου να υποδειχθούν στους επιβλέποντες φορείς.
Για την προσκόμιση των σχετικών δικαιολογητικών στους επιβλέποντες φορείς οι ωφελούμενοι άνεργοι μπορούν να ενημερωθούν από τον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ στην ενότητα e-Υπηρεσίες / Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα, καθώς και από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού (ΚΠΑ2).

Δείτε τη λίστα με τα ονόματα ΕΔΩ

iefimerida

Viotiashop

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Αράχωβα: Βρήκαν το παιδί τους νεκρό!

Θρήνος στην τοπική κοινωνία για τον άτυχο 30χρονο.

Το άτυχο παλικάρι ζούσε στην περιοχή και ήταν αγαπητό από τους κατοίκους.

Ήταν χθες όταν αποφάσισε να βάλει τέρμα στην ζωή του. Έτσι, σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο, πήρε ένα σχοινί και αφού το έδεσε στα κάγκελα της βεράντας του σπιτιού του κρεμάστηκε, βάζοντας με αυτόν τον τραγικό τρόπο τέλος στη ζωή του.

Λίγο αργότερα που βγήκαν έξω από το σπίτι οι γονείς του άρχισαν να καλούν σε βοήθεια. Ολόκληρη η γειτονιά σηκώθηκε στο πόδι από τα ουρλιαχτά των δικών του ανθρώπων.

Το 30χρονο παιδί τους ήταν νεκρό. Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο αλλά δυστυχώς ήταν αργά μιας και οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατο του.


viotianews


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα του διαδικτύου: Τι να μην κάνετε όταν σερφάρετε

O τρόπος που χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την επαγγελματική αλλά και την προσωπική μας ζωή. Ποια είναι λοιπόν τα «θανάσιμα αμαρτήματα» που πρέπει να αποφεύγουμε όταν σερφάρουμε.

Ο Μάικ Μάρβει, διευθύνων σύμβουλος του κολοσσού κινητής τηλεφωνίας vipOrbit προειδοποιεί ότι ενώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι εξαιρετικά ισχυρά και χρήσιμα στη κοινωνική ζωή, θα μπορούν επίσης να βλάψουν την ικανότητά σας να δημιουργήσετε επαγγελματικές και προσωπικές σχέσεις, αν δεν το χρησιμοποιήσετε σωστά.

Προκειμένου να διευκρινίσει τον σωστό τρόπο διαδικτυακής συμπεριφοράς, μεταφέρει τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα που παρουσιάζονται στην Κόλαση του Δάντη και τα προσαρμόζει στη σύγχρονη εποχή, δημιουργώντας τα «7 θανάσιμα αμαρτήματα του διαδικτύου»

Αλαζονεία
Αν δεν πιστεύετε εσείς στον εαυτό σας, τότε ποιος θα πιστέψει σε σας; Η αυτοπροβολή απαιτεί διακριτικότητα. Το να αυτοδιαφημίζεστε συνέχεια το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει είναι να γίνετε περίγελος και να κερδίσετε μαζικά delete. Οι άνθρωποι έλκονται από την αυθεντικότητα και το να δημιουργείτε μια ψευδή εικόνα για τον εαυτό σας είναι αρνητικό. Μοιραστείτε τα επιτεύγματά σας μόνο με όσους συνέβαλαν στην επιτυχία σας.

Απληστία
Εάν οι προσωπικές ανησυχίες σας είναι το μόνο που σας νοιάζει, τότε γιατί θα πρέπει οι άλλοι αντίστοιχα να νοιάζονται για σας; Μόνο όταν προσπαθείτε να καλύψετε τις ανάγκες και των άλλων εκτός από τις δικές σας, τότε και εκείνοι θα είναι περισσότερο διατεθειμένοι να ανταποδώσουν.

Λαγνεία
Αν απαιτείτε ή προσπαθείτε με ακραίους τρόπους να τραβήξετε την προσοχή των άλλων μπορεί να αποκτήσετε πολύ αντιεπαγγελματική φήμη. Κανείς δεν εκτιμάει τους ανθρώπους που ξεπερνούν τα όρια και προσπαθούν να αναγκάσουν τους άλλους να ανταποδώσουν. Τηρήστε ότι έχετε υποσχεθεί και αφήστε τα υπόλοιπα να συμβούν φυσικά.

Οργή
Αν διαβάσετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ακούσιο σαρκασμό ή ερμηνεύσετε ένα μήνυμα αρνητικά τότε αυτό μπορεί να έχει ολέθριες συνέπειες για τη διαδικτυακή σας εικόνα. Η δύναμη του χαμόγελου και της αισιοδοξίας μπορεί να παράγει ανεκτίμητες ευκαιρίες δεσίματος με τους φίλους σας, αλλά οι συνέπειες της αγένειας είναι άμεσες και ενδεχομένως ανεπανόρθωτα καταστροφικές. Εξετάστε προσεκτικά τι σας γράφει ο άλλος. Απαντώντας με οργή μπορεί να καταστρέψει τη φήμη σας και τις σχέσεις σας.

Λαιμαργία
Αν στέλνετε μαζικά e-mail και μηνύματα για να γλυτώνετε χρόνο τότε οι αποδέκτες σταματάνε να σας παίρνουν στα σοβαρά. Καλό είναι να τηρείτε τις ανακοινώσεις σε προσωπικό επίπεδο.

Φθόνος
Αν χτίζετε την καριέρα σας πατώντας τους άλλους κάτω , η ανάγκη σας για τα φώτα της δημοσιότητας θα σας καταστρέψει. Μην εστιάζετε σε αυτό που οι άλλοι ανεβάζουν ή παρουσιάζουν στο διαδίκτυο. Ρυθμίστε τους δικούς σας στόχους με βάση ό, τι έχετε να προσφέρετε εσείς στο δίκτυό σας και όχι αυτό που επιδιώκετε να κερδίσετε.

Οκνηρία
Αν οι προσπάθειες σας να συνδεθείτε ή να μείνετε σε επαφή με τους διαδικτυακούς φίλους σας είναι μηδαμινές θα πρέπει να το διορθώσετε. Η έλλειψη κίνησης και αποφασιστικότητας κάνει τις σχέσεις να ατροφούν. Ο ]προγραμματισμός μίας τακτικής επικοινωνίας μπορεί να ακούγεται αγγαρεία , αλλά τα θετικά αποτελέσματα θα αποδείξουν την αξία του χρόνου και της προσπάθειας .


techit

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Σήμερα στις 6,00 ο μεγάλος Θηβαϊκός αγώνας Μπάσκετ


Τον αγώνα θα καλύψει το viotiashop!!!

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΤΟ ΕΡΧΟΜΕΝΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΤΣΙΜΠΑΡΔΗ

Γιώργος Κασιμάτης, καθηγητής Νομικής: «Δύο από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες της Βοιωτίας ¨συναντώνται¨ δημιουργικά ¨ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΟΚΤΩ ΙΕΡΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ¨: Ο ένας είναι ο μακαριότατος κ. Ιερώνυμος, Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας για τρεις δεκαετίες, με πολύ πλούσιο κοινωνικό έργο, τώρα Αρχιεπίσκοπος, που προλογίζει το βιβλίο. Ο άλλος είναι ο Γιώργος Κατσιμπάρδης, οκτώ συνεχείς φορές βουλευτής Βοιωτίας, υφυπουργός και πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Α.Σ, που τώρα ασχολείται με συγγραφικό έργο».

Το Σάββατο 23 του Νοέμβρη και ώρα 7 μ.μ, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Θηβαίων, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για το βιβλίο του Γιώργου Κατσιμπάρδη ¨ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΟΚΤΩ ΙΕΡΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ¨. Θα  το παρουσιάσουν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, Πανεπιστημιακοί Δάσκαλοι και άλλες προσωπικότητες της κοινωνικής ζωής και των μαζικών κινημάτων από την Αθήνα και τη Στερεά Ελλάδα.
 Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. ΓιώργοςΚασιμάτης - ο οποίος είναι μεταξύ εκείνων που θα παρουσιάσουν το πολύενδιαφέρον βιβλίο του Γιώργου Κατσιμπάρδη - έκανε το παρακάτω σχόλιο για ταΜ.Μ.Ε: «Δύο από τις πλέον σημαντικές προσωπικότητες της Βοιωτίας των τελευταίωνχρόνων, ¨συναντώνται¨ δημιουργικά στο βιβλίο ¨ΣΤΑ ΑΔΥΤΑ ΟΚΤΩ ΙΕΡΩΝ ΤΟΥΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ¨: Ο ένας είναι ο μακαριότατος κ. Ιερώνυμος, Μητροπολίτης Θηβών καιΛεβαδείας για τρεις δεκαετίες, με πολύ πλούσιο κοινωνικό έργο, τώρα ΑρχιεπίσκοποςΑθηνών και πάσης Ελλάδος, που προλογίζει το βιβλίο. Ο άλλος είναι ο ΓιώργοςΚατσιμπάρδης, οκτώ συνεχείς φορές βουλευτής Βοιωτίας, υφυπουργός και πρόεδροςτου Σ.Ε.Γ.Α.Σ, που τώρα ασχολείται με συγγραφικό έργο, παράλληλα, δε, ηγείται μηκερδοσκοπικής εταιρείας η οποία αγωνίζεται για την αναβάθμιση της ολυμπιακήςιδέας και την πάταξη της μάστιγας των αναβολικών».
«Η ανάδειξη του τεράστιας σημασίας του ελληνικού πολιτισμού, που περνά πολύ μακρύτερα πίσω από τις απαρχές της ιστορίας», συνεχίζει ο κύριος Κασιμάτης, «αποτελεί πραγματικό έργο ζωής του Γιώργου Κατσιμπάρδη, η δε ιστορία της - και η ιστορία της Βοιωτίας ειδικότερα - του οφείλει πολλά. Αλλά η αρχαιολογική σκαπάνη, η οποία ακούραστη δε σταματά να αποκαλύπτει το πανανθρώπινο θαύμα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, οφείλει επίσης πολλά τόσο στον Αρχιεπίσκοπο, με τον πλούτο αρχαιολογικής γνώσης που διαθέτει, όσο και στη διακεκριμένη αρχαιολόγο κυρία Μενδώνη, η οποία προλογίζει μαζί με το μακαριότατο το σπουδαίο τούτο έργο».
Χαρακτηριστικό του βιβλίου είναι ότι καταγράφει και παρουσιάζει - με επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο - την πορεία των θρησκειών και των λατρευτικών δοξασιών που δημιούργησαν, χρόνο με το χρόνο, οι Έλληνες από την εποχή της μητριαρχίας (τελευταία περίοδος της Νεολιθικής Εποχής), μέχρι και το τέλος των Ελληνιστικών Χρόνων, και των πολιτισμών που αυτές ανέδειξαν - με ιδιαίτερες αναφορές στα κείμενα και στις σημειώσεις, αλλά και στις λεζάντες των θαυμάσιων εικόνων -, στο διονυσιακό ιερό και το θέατρο της Αθήνας, όπου και διαμορφώθηκε η Τέχνη του Θεάτρου.
Παράλληλα ο συγγραφέας, αξιοποιώντας την τεράστια προσφορά των μεγάλων Κέντρων της Ορθοδοξίας - του ιερού νησιού και του Μοναστηριού της Πάτμου, της Αγιά Σοφιάς της Κωνσταντινούπολης  και της Παναγίας της Τήνου -καταδεικνύει το ρόλο της Χριστιανοσύνης στην ανάδειξη του Βυζαντίου ως οχυρού της Ευρώπης, από την ανατολική πλευρά της Ηπείρου μας, και γενικά την προσφορά της μέχρι τα χρόνια τού αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Τούρκους, αλλά μέχρι και σήμερα.

Εκείνα, πάντως, που σηματοδοτούν το βιβλίο είναι τα αναρίθμητα διαχρονικής αξίας μηνύματα, για την φιλοπονία, την αξιοσύνη και την αξιοκρατία, για την ειρηνική συμβίωση των λαών και των ανθρώπων, ακόμη και εκείνων που έχουν διαφορετικές καταγωγές, θρησκείες και γλώσσες· αλλά και τα πάμπολλα μηνύματα για την ισοτιμία και την ισοπολιτεία, όπως επίσης και για την εθελοθυσία, τη μετριοπάθεια και τη μετριοφροσύνη. Μηνύματα που δεν έρχονται μόνο μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αλλά και από τους προλόγους του Αρχιεπισκόπου και της Γ.Γ. Πολιτισμού κυρίας Λίνας Μενδώνη


ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΒΑΤΖΗΣ
Email:sovdim@hotmail.com









Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Το Συνεδριακό Κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος» δεν μπόρεσε να χωρέσει το πάθος και τη δύναμη του παραρτήματος Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση διοργάνωσε το Παράρτημα Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Κρύας, με την παρουσία πλήθους κόσμου.

Με αφορμή την έναρξη των εκδηλώσεων και του προγράμματος 2013 - 2014 για την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, δόθηκε ομιλία από τον διακεκριμένο ειδικό παθολόγο - διατροφολόγο, Dr Γεώργιο Πανοτόπουλο, Διδάκτωρ Παν.Αθηνών, Πρόεδρο Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Παχυσαρκίας, του Μεταβολισμού και των Διαταραχών Διατροφής (ΕΠΑΜΕΔΙ) που ήταν και επίσημος προσκεκλημένος της εκδήλωσης, με θέμα « Παχυσαρκία, Μύθοι και Πραγματικότητα».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια τρυφερή εικόνα δυο νεογνών που βρίσκονταν στη θερμοκοιτίδα αγκαλιασμένα. To μήνυμα αυτής της εικόνας, όπως τόνισε η κα Λούλα Ευθυμίου – μέλος Δ.Σ., το οποίο συγκίνησε το πολυπληθές κοινό , είναι η μεγάλη αξία που έχει μια αγκαλιά που μπορεί να γιατρέψει τις ανασφάλειες, τους φόβους, τη μοναξιά, ακόμα και την αρρώστια :«Ανοίξτε μια τεράστια αγκαλιά να χωρέσετε μέσα της όλο τον κόσμο. Ίσως έτσι, γίνουμε όλοι πιο ευτυχισμένοι».

Στον λόγο, που απηύθυνε η πρόεδρος της Αντικαρκινικής Εταιρείας, Στέλλα Ταπανλή προς το κοινό, τόνισε τα εξής : « Εμείς στην Ε.Α.Ε προσπαθούμε να χειραγωγήσουμε την φαντασία μας, να την κάνουμε δημιουργική και να σας αποκαλύψουμε την ομορφιά της ζωής, ακόμη και μέσα από τον πόνο, την ανημποριά, την αρρώστια, με οδηγό πάντα την ελπίδα για ζωή με ποιότητα. Έχουμε σχεδιάσει το πρόγραμμα της χρονιάς με την καρδιά μας, με αγάπη στον αναξιοπαθούντα, στήριξη στον ανασφάλιστο, αλλά με βάση τη λογική» και συνεχίζει λέγοντας : «Η πρόληψη παίζει το σημαντικότερο ρόλο στη ζωή μας. Τώρα πλέον το λένε όλοι. Δεν υπάρχει ποιότητα ζωής, δεν υπάρχει ζωή χωρίς πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση. Ακολουθήστε μας στο κορυφαίο πρόγραμμα της Ε.Α.Ε με δωρεάν εξετάσεις πρόληψης του καρκίνου. Από το 2009 έχουν εξετασθεί προληπτικά χιλιάδες γυναίκες». Μάλιστα, δεν παρέλειψε να καλέσει όλους τους Συλλόγους Γυναικών να συμμετέχουν στα προγράμματα πρόληψης της Ε.Α.Ε που γίνονται με ασφάλεια και με τις απαραίτητες γνώσεις, ενώ έκλεισε την ομιλία της με ένα απόσπασμα από το έργο του Νικηφόρου Βρεττάκου : «Ειρήνη εναι όταν τ᾿ ἀνθρώπου ἡ ψυχὴ γίνεταιἔξω στὸ σύμπαν ἥλιος. Κι ὁ ἥλιος ψυχὴ μὲς στὸνἄνθρωπο».

Ειδική αναφορά έγινε στην δεύτερη δράση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, την Τράπεζα Αίματος «Ζωή», όπως και στην δημιουργία Κέντρου Αντικαρκινικής Προστασίας . Όπως επεσήμανε, η κα Ταπανλή, η Τράπεζα αίματος «Ζωή» προσκαλεί όλο τον κόσμο να χαρίσει αίμα ζωής στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς, αφού υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη. Επιπλέον, όσο αφορά το Κέντρο , η ίδια τόνισε ότι θα δημιουργηθεί ένα Πρότυπο Κέντρο, που δεν υπάρχει σε καμία πόλη της Ελλάδας. Το πρωί θα λειτουργεί ως Κέντρο Πρόληψης, εξέτασης, ενημέρωσης και το απόγευμα ένας μικρός «Ιανός - Κέντρο Πολιτιστικό».

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην μνήμη του ιατρού Ιωάννη Λαμπρόπουλο, συνεργάτη της Ε.Α.Ε , που βοήθησε στο Κέντρο Διακοπής Καπνίσματος αφιλοκερδώς και επίσημος χορηγός της εκδήλωσης ήταν ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λιβαδειάς. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία της ο Πανοσιολογιότατος, ο Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας, Γ. Μουλκιώτης, η Αντιπεριφερειάρχης, Φ. Παπαθωμά, ο Δήμαρχος Λεβαδέων, Ν. Παπαγγελής, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, Π. Αγνιάδης , όπως και πλήθος κόσμου που δεν χωρούσε στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Συνεδριακού.

Σημαντικό είναι να αναφέρουμε, ότι με αφορμή τα 15 χρόνια λειτουργίας του Παραρτήματος Λιβαδειάς ,το Δ.Σ. κάνει ένα δώρο στις ανασφάλιστες γυναίκες. Κάθε μήνα 5 γυναίκες θα μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν στις εξετάσεις πρόληψης (ψηφιακή μαστογραφία), πληρώνοντας μόνο το λεωφορείο.

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ: Το Παράρτημα Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας θα συνεχίσει και φέτος την διοργάνωση διάφορων εκδηλώσεων που θα περιλαμβάνουν θέατρο, εκδρομές ανά την Ελλάδα, με σημαντικότερη εκδήλωση αυτήν που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στην Λιβαδειά. Για την ακρίβεια, θα πραγματοποιηθεί ένας υπαίθριος μουσικός περίπατος, ,με τραγούδια του Χατζηδάκη, Θεοδωράκη από χορωδίες και καλλιτέχνες της Λιβαδειάς και της Περιφέρειας Βοιωτίας. Στον περίπατο αυτό θα γίνει 20λεπτη στάση στους Αρχαιολογικούς χώρους της Λιβαδειάς, με στόχο να αναδείξουν μέσα από την ιστορία το πολιτιστικό πρόσωπο και παρόν της πόλης.



Νεκταρία Ζιώγα

viotiki-ora


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Συνεδριάζει ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας

ΘΕΜΑ : Πρόσκληση σε συνεδρίαση του Δ.Σ.
    Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος (Παλαιό Δημαρχείο – οδός Πινδάρου και Οιδίποδος) την  19η του μηνός ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ   2013, ημέρα Τρίτη  και ώρα 19,00μ.μ. για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

    1. Συζήτηση και λήψη απόφασης για την παράταση της μίσθωσης κτιρίου για την στέγαση του ΚΑΠΗ ΘΗΒΑΣ
   2. Διάθεση και ψήφιση ποσού για 5000,00 για την δαπάνη «Φωτισμός και κίνηση»
   3. Έκδοση εγγυητικής επιστολής καλής εκτέλεσης   για την  υπογραφή  της σύμβασης με την ΕΕΤΑΑ
   4. Εξουσιοδότηση του νόμιμου εκπροσώπου για την  υπογραφή  της σύμβασης με την ΕΕΤΑΑ
   5.  Συζήτηση και λήψη απόφασης για την πρόσληψη προσωπικού στους Παιδικούς Σταθμούς Θήβας και Βαγίων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την αντιμετώπιση αναγκών με δίμηνη σύμβαση
   6. Λήψη απόφασης για συντήρηση κι επισκευή στέγης  του  κτιρίου Παιδικού Σταθμού Θήβας, διάθεση και ψήφιση ανάλογης πίστωσης ποσού 3000,00 του Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2013
   7. Λήψη απόφασης για διάθεση και ψήφιση ποσού για την δαπάνη «Εξαγορά συντάξιμης υπηρεσίας»  της υπαλλήλου του ΚΑΠΗ Βαγίων Μπατσούλη Χρυσούλας
   8.  Συζήτηση και λήψη  απόφασης σχετικά με την αίτηση  για μετάταξη της υπαλλήλου Κανάρη Παγώνας
   9. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την αίτηση για μετάταξη της υπαλλήλου Αντωνίου Μαρίας



                                                                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ



                                                         ΙΩΑΝΝΗΣ Β. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

ΔΣ Δ.Ο.Θ.



ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΚΟΝΤΟΥ ΙΟΥΛΙΑ

ΣΔΟΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

ΧΑΡΕΜΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΠΑΛΛΗΚΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΜΑΓΚΑ ΚΩΝ/ΝΑ

ΣΥΡΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ

ΑΛΜΠΑΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΜΑΚΡΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

ΧΡΗΣΤΑΝΤΩΝΗ ΜΑΡΙΑ

ΖΑΜΠΑΚΟΥ ΚΩΝ/ΝΑ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Κοινωνική "πανούκλα" το πολιτικό "μετά"

Το μέλλον της χώρας; Ολες οι ρόδες του οχήματος που μεταφέρει το μέλλον τούτου του τόπου τρίζουν, όπως "γρυλίζουν" οι ράγες του ΜΕΤΡΟ της Αθήνας, που δεν συντηρούνται, με αποτέλεσμα να υφίσταται ο επιβάτης έναν θόρυβο ανατριχιαστικό...


Του Στέλιου Συρμόγλου

Μόνο οι εσχατολογίες ισχυρίζονται ότι ξέρουν κάτι οριστικό για το μέλλον. Οι μυθικές απ' αυτές έχουν μόνο παρελθόν. Τι χρειαζόμαστε άλλωστε μια σύγχρονη Σίβυλλα ή Κασάνδρα; Οι πολιτικοί μας, προεξάρχοντος του πρωθυπουργού, αποδεικνύουν καθημερινά ότι οι προβλέψεις τους υπερβαίνουν αυτές των μάγων, των αστρολόγων, των μελλοντολόγων και των οραματιστών. Σαν "Μεσσίες" προσπαθούν να ακουστούν μέσα στον ορυμαγδό των εξελίξεων, αλλά και της σωρευμένης πολιτικής βλακείας. Φροντίζουν να πλασάρουν βεβαιότητες, ανησυχίες, εσχατολογίες, ουτοπίες, ακόμη και επίπλαστα λόγια "ειλικρίνειας" και "μετριοπάθειας".

Οι κυβερνώντες κυρίως. Είναι αυτοί που συμβιώνουν με τις αλχημικές μίξεις των οικονομικών αριθμών και μεγεθών, στήνουν "μύθους" για "success story" και ως "κινδυνάθρωποι" κινδυνολογούν γενικώς και ειδικώς, αναλόγως των περιστάσεων, ενσπείρωντας φόβο και πανικό στην κοινωνία, κερδίζοντας έτσι πολιτικό χρόνο. Στην πραγματικότητα όλα είναι διαφορετικά. Ο δήθεν πληροφορημένος πολίτης είναι απληροφόρητος ουσιαστικά. Τα όργανα της πληροφόρησης είναι "στρατευμένα" στην κυβερνητική προπαγάνδα με κάποια "αίσθηση" ελευθερίας.

Τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων και οι πολιτικές εκπομπές, με μια-δύο εξαιρέσεις, μ' αυτή την άθλια επινόηση των "παραθύρων", μετατρέπουν δημοσιογράφους και προσκεκλημένους αμφισβητούμενης σοβαρότητας σε φερέφωνα των εκάστοτε συμφερόντων, αφού το "πάρε-δώσε" των υπερχρεωμένων καναλαρχών και της κυβέρνησης, αυτό επιβάλλει χωρίς να τηρούνται ενίοτε ούτε τα προσχήματα, για τους καλά γνωρίζοντες...

Τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα συμπλέοντα μ' αυτά των δανειστών κυριαρχούν στις αποφάσεις και στις επιλογές της ενημέρωσης, με οποιαδήποτε δημοκρατική επίφαση. Εξαγοράζονται συνειδήσεις και το "έγκλημα" της αποπληροφόρησης των πολιτών δεν "τρομάζει" πλέον τους δημοσιογράφους της εξαγορασμένης επιβίωσης. Κι όσοι επιλέγουν από αξιοπρέπεια να επιζητούν την "αλήθεια" πίσω από τις κυβερνητικές δηλώσεις και ανακοινώσεις, χαρακτηρίζονται ως "γραφικοί" ή και "ψώνια". Και είτε θυμίζουν "μικρούς ήρωες", είτε εξοβελίζονται από το σύστημα των ΜΜΕ ως παρείσακτοι και αμετανόητα "απροσάρμοστοι" και "αμύητοι" στην τωρινή πραγματικότητα.

Με τον Αντώνη Σαμαρά εξ' επαγγέλματος ψεύτη και τον περίγυρό του με "τσιμεντένια" λογική, με το σύνδρομο του πανικού για απώλεια της εξουσίας, επιδίδονται σε "σίγουρες" προβλέψεις, θέλοντας να διατηρήσουν το "μονοπώλιο" της αλήθειας. Μας μιλούν για "σκληρές διαπραγματεύσεις" με την τρόικα, για εμπλοκή των διαπραγματεύσεων και ορατό τον κίνδυνο ρήξης με τους δανειστές, αλλά αίφνης επικοινωνεί με τους υπουργούς ο πρωθυπουργός και απαιτεί την απεμπλοκή των συζητήσεων και την απαρέγκλιτη τήρηση των μνημονιακών μας υποχρέωσεων. Μας μιλούν για "πρωτογενές πλεόνασμα", όπως κι αν αυτό επιτεύχθη, αλλά επί της ουσίας δεν πιστεύπουν στις σκοτεινές ιδιότητες των αριθμών και στι σιβυλλικές προβλέψεις για εκλογές το 2016 κι άλλες τέτοιες "μπουρδολογίες".

Ως ανεύθυνοι και αδαείς είναι άσχετοι με τις χρονολογικές συμμετρίες της ιστορίας. Πως να αντιληφθούν ότι η ιστορία έχει τη δική της ορμή και ανελέητα κτυπάει εκεί που δεν την περιμένεις...Τα "γεγονότα" που συνιστούν το περιεχόμενο της ιστορίας, έχουν το δικό τους πρωτόκολλο, άλλο χαβά από τον κυβερνητικό. Αλλωστε, τα γεγονότα για να γίνουν γεγονότα σιγοβράζουν σε χαμηλή φωτιά πρίν εκτιναχθούν και σαν τον κομήτη Χάλευ συνθλίψουν πολιτική βλακεία και αστοιχείωτες προβλέψεις των μελλοντολόγων της κυβέρνησης.

Στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, τα "σενάρια" του μέλλοντος εκπονούνται στο γόνατο, αλλά πάντα με την ίδια προυπόθεση: Να μην κινδυνέψει το πολιτικό σύστημα, τα υπάρχοντα δομημένα συμφέροντα. Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι πιο συνετοί στο χώρο της πολιτικής, οι οποίοι αφουγκραζόμενοι τη...βοή των επερχομένων γεγονότων, υποψιάζονται ότι τα διάφορα "σενάρια" είναι σκουπίδια, οπότε κάνουν ένα είδος αυτοκριτικής. Οτι δηλαδή υπερικτημήθηκαν τα ως τώρα οικονομικά δεδομένα και υποτιμήθηκαν τα προβήματα της κοινωνίας, ότι δεν "πάει άλλο αυτή η κατάσταση...". Ομως, μέχρις εκεί τελειώνει η σύνεσή τους. Οταν καλούνται να ψηφίσουν τα επαχθή μέτρα, επανατροχιάζονται "ασύνετα" και υποτάσσονται στην κομματική λογική.

Οσο η πολιτική περιχαρακωμένη σε κομματικές και δογματικές αγκυλώσεις αρνιέται να λάβει σοβαρά υπόψη της ότι τα γεγονότα μπορεί να τη συνθλίψουν, όσο οι πολιτικοί επιμένουν στην μονοπωλιακή αντίληψη της αλήθειας και συνεχίζουν να θέλουν να χειραγωγούν το λογισμό των πολιτών μ' ενα εργαλείο: Την επαγγελία ενός "μετά", σαν το "μετά" τις διαπραγματεύσεις, το "μετά" την κρίση έρχεται η ανάπτυξη, το "μετά" τις εκλογές, το "μετά" τις μεταρρυθμίσεις, τόσο αυτό το "μετά" στερεώνει την πολιτικη φαυλότητα και μετατρέπεται σε κοινωνική πανούκλα.

Αυτό το "μετά" αποβλέπει στην απάθεια της κοινωνίας. Συμβάλλει στα δεινά των πολιτών. Κι όχι στην ισορρόπηση του εσωτερικού κοινωνικού δυναμισμού, που μόνο η δημοκρατική μορφή του πολιτεύματος κατορθώνει να περιλάβει και να γονιμοποιήσει για την κατάκτηση ενός νέου αναβαθμού.


freepen


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

32η Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων

Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 33460/15-11-2013 πρόσκληση για την 32η Τακτική  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Παλαιού Δημαρχείου-οδός Πινδάρου & Οιδίποδος, στις  20  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  του 2013, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 18:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :
1. Έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών του Δήμου Θηβαίων (σχετ. η υπ’ αριθ. 108/2013 απόφαση της Επ.Π.Ζωής).
2. Λήψη απόφασης για το άνοιγμα λογαριασμού για την κατάθεση του ημερήσιου ανταποδοτικού τέλους  από τους προσερχόμενους στους χώρους Λαϊκών Αγορών του Δήμου μας.
3. Αποδοχή της ένταξης της πράξης με τίτλο : «Απόκτηση νερόμυλου Αγίων Θεοδώρων στο Δήμο Θηβαίων» στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 4 «Απόκτηση διατηρητέων κτιρίων» του Χρηματοδοτικού Προγράμματος «Απόκτηση και διαμόρφωση ελεύθερων Κοινόχρηστων Χώρων και Διατηρητέων Κτιρίων στις πόλεις 2013» του Πράσινου Ταμείου, αποδοχή χρηματοδότησης και ορισμός υπόλογου διαχειριστή.
4. Λήψη απόφασης για την ανάθεση της μελέτης «Τοπογραφική Αποτύπωση των Κοιμητηρίων του Δήμου Θηβαίων» (σχετ. η υπ’ αριθ. 111/2013 απόφαση της Επ.Π.Ζωής).
5. Λήψη απόφασης για την παραλαβή της μελέτης «Σύνταξη μηκοτομών αγωγών λυμάτων οικισμού Βαγίων» του Δήμου Θηβαίων.
6. Λήψη απόφασης για εξασφάλιση προσβασιμότητας σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης μπροστά από οικία επί της οδού Ζωοδ. Πηγής 61 στα Βλάχικα Κονάκια Θηβών, μετά από αίτηση του κ. Παπαθανασίου Κων/νου του Θεοδώρου (σχετ. η υπ’ αριθ. 112/2013 απόφαση της Επ.Π.Ζωής).
7. Συζήτηση και λήψη απόφασης για την παραχώρησης χώρου προς χρήση στο  Σύλλογο «Φροντιστήριο Θηβαϊκής Αρχαιογνωσίας» για της ανάγκες λειτουργίας του Συλλόγου.
8. Συζήτηση και λήψη απόφασης για την παραχώρησης χώρου προς χρήση στο  Σύλλογο «Φίλοι του Βιβλίου και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης» για της ανάγκες λειτουργίας του Συλλόγου (σχετ. η υπ’ αριθ. 130/2013 απόφαση της Δημοτ. Κοινοτ. Θήβας).
9. Συζήτηση και λήψη απόφασης για τον τρόπο εκτέλεσης του υποέργου : «Μεταφορά δικτύων ΔΕΗ» στην περιοχή ανάπλασης πεζόδρομου οδού Επαμεινώνδα».
10. Έγκριση μελέτης, τευχών δημοπράτησης και του τρόπο εκτέλεσης του έργου με τίτλο : «Αναβάθμιση συστήματος Κεντρικής Θέρμανσης 1ου Γυμνασίου Θηβών».
11. Λήψη απόφασης για την παραλαβή της συμπληρωματικής μελέτης «Εκτέλεσης Διορθωτικών Πράξεων» της αρχικής μελέτης «Πράξη Εφαρμογής της Πολεοδομικής Μελέτης Περιοχής Πυρίου Θήβας του Δ.Θήβας».
12. Χορήγηση άδειας παραγωγού πωλητή Λαϊκών Αγορών στην  Ευαγγελία Κατσαμπέκη  του Χρήστου κατοίκου  Θηβών.
13. Αποδοχή ποσού 1.623,48 € από  ΥΠ.ΕΣ. (Σχετ. η με αριθ. 45145/13 χρημ. Εντολή) για  Κάλυψη Ενοικίασης χώρων στέγασης ΚΕΠ για Γ’ τρίμηνο 2013.
14. Λήψη απόφασης για την χορήγηση επιδόματος στους υπαλλήλους του προϋφισταμένου γραφείου Αλλοδαπών για το έτος 2011.
15. Διόρθωση της υπ’ αριθ. 334/2013 απόφασης Δ.Σ. που αφορά  την κατανομή  ποσού για την  υλοποίηση του θεσμού του Σχολικού Τροχονόμου για το διάστημα από Ιανουάριο – Ιούνιο του  2013.
                       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                     
                                                ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΜΗΝΥΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Αν η επέτειος του Πολυτεχνείου, προσφέρεται για κάτι, αυτό είναι η ευκαιρία να προβληματιστούμε πάνω στην ιστορική του διαδρομή από το τότε, μέχρι το σήμερα.

Σήμερα, τα ιστορικά γεγονότα είναι σε όλους γνωστά. Όμως τα μεγάλα γεγονότα στην πορεία των λαών και των κοινωνιών πρέπει να είναι δυναμικά και δημιουργικά στοιχεία, που επηρεάζουν τις εξελίξεις. Το Πολυτεχνείο δεν είναι μονάχα κομμάτι της ιστορίας μας, αλλά και πεδίο δοκιμασίας για το σήμερα.

Ευκαιρία λοιπόν, η σημερινή μέρα να αναλογιστούμε πως έχουμε τουλάχιστον μια υποχρέωση : Τη νέα συνείδηση και ενότητα που δημιουργήθηκε στη χούντα και τελικά οικοδόμησε τη Δημοκρατία, να την ενισχύσουμε και να την εμβαθύνουμε. Σ΄αυτό το έργο έχουν θέση όλοι οι Έλληνες. Με θέσεις, συγκρότηση και προβληματισμό. Με προβληματισμό ανοιχτό και ρηξικέλευθο για τον ποιο ρόλο διαδραματίζουν τα ιστορικά γεγονότα στη διαμόρφωση της συλλογικής κοινωνικής συνείδησης, στη συγκρότηση του κοινωνικού και πολιτικού κώδικα αξιών.

Φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ο κόσμος, η Ελλάδα, η κοινωνία έχουν διανύσει πολύ δρόμο από τότε. Κι εξακολουθούν να αλλάζουν και να αναδιαμορφώνονται, ακολουθώντας τη ροή του ιστορικού χρόνου.
Αυτή την εποχή, πιο πολύ από ποτέ, αναδεικνύεται η ανάγκη να διαμορφωθούν νέοι όροι για να βαδίσουμε με συλλογικότητα και σύγχρονους στόχους. Γιατί είναι ιστορική αδικία, κοινωνική ματαίωση και πολιτική πρόκληση, η Ελλάδα με τόσους αγώνες για την ελευθερία, τη δημοκρατία και την κοινωνική προκοπή, να λιμνάζει στη διάχυτη ακινησία και να μικραίνει από καταστάσεις, που υπονομεύουν τις κατακτήσεις της δημοκρατίας και του πολιτισμού.

Σήμερα λοιπόν ο Νοέμβρης του 73, είναι μια μεγάλη πρόκληση. Μια πρόκληση να σταθούμε συνεπείς απέναντι στις γενιές που άφησαν το στίγμα τους στην ελευθερία και τη δημοκρατία της χώρας μας. Να σταθούμε συνεπείς σε αρχές και αξίες που φέρνουν την κοινωνία στο προσκήνιο, τους ανθρώπους πάνω απ΄τα συμφέροντα, τα δικαιώματα ανοιχτά σε όλους και σεβαστά απ΄όλους.

Γιατί μονάχα έτσι θα είναι η κοινωνία δίκαιη και θα έχει ο κόσμος ανθρώπινο πρόσωπο.



Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Γιατί τα αρνητικά συναισθήματα μας καταστρέφουν

 Αλέξης Φωτόπουλος

Όταν μέσα μας φωλιάζει ο φόβος και όλα τα αρνητικά συναισθήματα που πηγάζουν από αυτόν, τότε η ενέργεια που κυκλοφορεί σε μεσημβρινούς (ποταμούς ενέργειας) μέσα μας μπλοκάρεται με αποτέλεσμα το κάθε όργανο που τροφοδοτείται ενέργεια από τον μεσημβρινό που έχέι το μπλοκάρισμα να χάνει την ενέργεια του και να ασθενεί (α-σθένεια έλλειψη σθένους, έλλειψη ενέργειας). Τα αρνητικά συναισθήματα διαμέσου των τσάκρας επιδρούν στον υποθάλαμο και στη συνέχεια στην υπόφυση και επηρεάζουν πλήρως την έγκριση όλων των ορμονών του σώματος μας, όπως προκαλούν την έγκριση χημικών ουσιών όπως της αδρεναλίνης, της κορτιζόλης, της υπερβολικής χοληστερίνης και ινσουλίνης, οι οποίες δηλητηριάζουν όλα τα όργανα του σώματος μας και τα αιμοφόρα αγγεία μας.

Τα αρνητικά συναισθήματα απενεργοποιούν το ανοσοποιητικό μας σύστημα (διαμέσου του τσάκρα του καρδιακού πλέγματος) και κατ’ αυτό τον τρόπο όλοι οι υιοί και τα μικρόβια, καρκινικά κύτταρα που κυκλοφορούν μέσα μας επιτίθενται στον οργανισμό και τον καταβάλουν. Το κυριότερο όμως ο φόβος, η αμφιβολία, η αγωνία και η ανησυχία μας οδηγούν σε μία αμυντική στάση, η οποία μας παρεμποδίζει την αυθόρμητη ροή της νοημοσύνης και έμπνευσης που δεχόμαστε από την Πηγή μας.

Τα αρνητικά συναισθήματα μας δημιουργούνται όταν αμφιβάλλουμε ότι κάποια ανάγκη μας δεν θα πραγματοποιηθεί ή κυρίως φοβάμαι ότι δεν θα πραγματοποιηθεί.

Το κακό με τους ενήλικες είναι ότι κρατάμε το φόβο, το θυμό, μέσα μας, με αποτέλεσμα να σταματάμε τη ροή της ενέργειας μέσα μας, να στέλνουμε μήνυμα στον υποθάλαμο και στη συνέχεια στην υπόφυση να εκκρίνει υπερβολικά ορισμένες ορμόνες που μας καταστρέφουν την υγεία μας, όπως της κορτιζόλης, αδρεναλίνης, ινσουλίνης, χοληστερίνης ή να προκαλούν τη μείωση της θυροξίνης που καταστρέφει κυριολεκτικά το μεταβολισμό μας. Τα συναισθήματα όπως κι όλες οι ανθρώπινες εκδηλώσεις είναι ενέργεια η οποία πάλλεται σε ορισμένες συχνότητες. Είναι ενέργεια που φουντώνει, εξαπλώνεται και πρέπει να την αφήσουμε να ρέει και να φύγει. Είναι ένα κύμα ενέργειας, το όποιο αν το μπλοκάρουμε με το να το κρατήσουμε μέσα μας, μας κάνει τεράστια ζημιά.

Αν δείτε τα παιδιά δεν κρατούν αρνητικά συναισθήματα. Παίζουν, θυμώνουν

Εγώ έπαθα Σκλήρυνση κατά Πλάκας διότι κράτησα μέσα μου το μίσος, το θυμό, τις ενοχές. Η αρνητική ενέργεια των αρνητικών μου συναισθημάτων διαμέσου του 4ου τσάκρα, του τσάκρα της καρδιάς παραπλάνησαν το ανοσοποιητικό μου σύστημα και το έκαναν να βλέπει τμήματα του σώματος μου, σαν εχθρούς του.

Δυστυχώς ο περισσότερος κόσμος εθίζεται στα αρνητικά συναισθήματα (ενοχή, φόβο..) με την διαδικασία της εκκρίσεως πεπτιδίων και της εισβολής τους στα κύτταρα μας διαμέσου των ανάλογων υποδοχέων.

O Herbert Benson πρόεδρος του Harvard Medical School’s Mind – Body Medical Institute μας λέει ότι σκέψεις γεμάτες φόβο και stress, οδηγούν σε έγκριση στρεσογόνων ορμονών όπως της νορεπινεφρίνης που εμποδίζουν όλες της φυσικές θεραπευτικές δυνάμεις του σώματος μας να δράσουν. Μπορεί οι στρεσογόνες αυτές σκέψεις να μην πραγματοποιηθούν ποτέ, αλλά η ζημιά που προκαλούν είναι η ίδια..

Η κύρια όμως ορμόνη που εκκρίνεται από τα επινεφρίδια όταν κυριαρχούμαστε από αρνητικές σκέψεις, είναι η κορτιζόλη. Σύμφωνα με τον Dr Bruce McEwen διευθυντή νευροενδοκρινολογίας στο Rockefeller University στο New York University, η έκκριση κορτιζόλης φθείρει τον εγκέφαλο, οδηγεί σε ατροφία τα εγκεφαλικά κύτταρα και προκαλεί απώλεια μνήμης. Επίσης αυξάνει την πίεση αλλά και το σάκχαρο στο αίμα, με αποτέλεσμα την αρτηριοσκλήρυνση και την ανάπτυξη καρδιακών ασθενειών.

Το κυριότερο αρνητικό συναίσθημα είναι ο φόβος.



Ένας ασθενής με Σκλήρυνση κατά πλάκας στην Αμερική συνειδητοποίησε ότι έπαθε αυτή την ασθένεια επειδή ένοιωθε ένα διαρκή φόβο, μια μόνιμη απειλή. Ο διαρκής φόβος του έθετε σε συνεχή συναγερμό τα επινεφρίδια τα οποία ήταν υποχρεωμένα να παράγουν συνεχώς κορτιζόλη και να φθείρουν ανεπανόρθωτα το σώμα του. Περιέγραψε το φόβο του, την διαρκή απειλή που δεχόταν και έθετε σε λειτουργία τα επινεφρίδια, σαν τον συναγερμό που κτυπά όταν η πόρτα παραβιάζεται από διαρρήκτες. Για το σώμα μας, ο φόβος είτε είναι πραγματικός είτε είναι φανταστικός, έχει τα ίδια αρνητικά αποτελέσματα, την έκκριση της κορτιζόλης.

Όπως μας εξηγεί ο Dr Alex Loyd, τα πάντα ελέγχονται από τον μεταιχμιακό ή συναισθηματικό εγκέφαλο και συγκεκριμένα του υποθάλαμου, οποίος ελέγχει τα εξής: 1ον την αρτηριακή πίεση του αίματος, 2ον την θερμοκρασία του σώματος, 3ον την ρύθμιση των υγρών του σώματος μας δια μέσου της δίψας και της λειτουργίας των νεφρών, 4ον την συσταλτικότητα της μήτρας, 5ον την έκκριση γάλακτος από το στήθος, 6ον την συναισθηματική μας διαδικασία, 7ον την αυξητική ορμόνη, 8ον τα επινεφρίδια, 9ον την ορμόνη του θυρεοειδή αδένα και 10ον την λειτουργία των σεξουαλικών οργάνων.

Η διαδικασία της δημιουργίας κορτιζόλης: ο υποθάλαμος που λαμβάνει σήμα κίνδυνου, διαμέσου του τρίτου ματιού, όταν διακατεχόμαστε από στρες και αρνητικά συναισθήματα, εκκρίνει την ορμόνη CRH (Corticotropin Releasing Hormone), ορμόνη που διεγείρει την υπόφυση για να παράγει την ορμόνη ACTH. Η ορμόνη ACTH (Adrenocorticotropic Hormone), που εκκρίνεται από τον πρόσθιο λοβό της υπόφυσης, διεγείρει την έκκριση της κορτιζόλης από τα επινεφρίδια.

Σύμφωνα με την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, η κορτιζόλη αυξάνει το σάκχαρο του αίματος διασπώντας το γλυκογόνο και προωθώντας τη μετατροπή των αμινοξέων σε γλυκόζη στο ήπαρ, διαδικασία που ονομάζεται γλυκονεογένεση. Για το λόγο αυτό η κορτιζόλη είναι μια διαβητογόνος ορμόνη. Από την άλλη πλευρά ενισχύει τον καταβολισμό των πρωτεϊνών. Η μυϊκή μάζα ελαττώνεται, ενώ παρουσιάζεται και οστεοπορωτική δράση. Με την παρουσία της κορτιζόλης, το λίπος έχει την τάση να συγκεντρώνεται στον τράχηλο και τον κορμό. Η κορτιζόλη καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα, και κυρίως τα λεμφοκύτταρα, ενώ περιορίζει την εκδήλωση της φλεγμονώδους απάντησης. Με τον τρόπο αυτό, αυξάνεται η επιρρέπεια του οργανισμού απέναντι στις λοιμώξεις. Λόγω κατακράτησης χλωριούχου νατρίου, αυξάνεται και η αρτηριακή πίεση. Όταν υπάρχει υπερέκκριση κορτιζόλης, μπορεί να παρατηρηθούν ψυχικές διαταραχές. Τέλος, η κορτιζόλη μπορεί να προκαλέσει νέος έλκος στο γαστρεντερικό σύστημα ή να αναζωπυρώσει παλαιό έλκος.

Η πίστη μας , καθώς και τα θετικά συναισθήματα της αγάπης, ευσπλαχνίας, γαλήνης, παίζουν καθοριστικό ρόλο στην αυτοθεραπεία μας. Στο Hearth math Institute στην Αμερική απέδειξαν ότι η πίστη μπορεί να εναρμονίσει τη δύναμη του σώματος και της ψυχής μας με την πρόθεσή μας να θεραπευτούμε. Αναλυτικότερα ανακάλυψαν ότι με τη βαθιά πίστη, το ανοσοποιητικό μας σύστημα παράγει την Ανοσοσφαιρίνη Α (Immunoglobulin A) που καταπολεμά όλους τους ιούς.

Έχει αποδειχθεί ότι άτομα που διαλογίζονται για 5 λεπτά κάθε πρωί, ισχυροποιούν το ανοσοποιητικό τους σύστημα, ανεβάζοντας με το διαλογισμό τα επίπεδα της Ανοσοσφαιρίνης Α.

Τα θετικά συναισθήματα (αγάπης, ευσπλαχνίας, γαλήνης, γενναιοδωρίας), που καλλιεργούμε με το διαλογισμό, ανεβάζουν τα επίπεδα της Ανοσοσφαιρίνης Α.



Αντιθέτως, τα αρνητικά συναισθήματα όπως αυτά του φόβου, του θυμού, του μίσους, που έρχονται στο νου μας, ακόμη και για πέντε λεπτά, είναι ικανά να μειώσουν σημαντικά τα επίπεδα της Ανοσοσφαιρίνης Α και κατά συνέπεια να μειώσουν σημαντικά, αν όχι να απενεργοποιήσουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα. To παν είναι πώς μεταφράζουμε τα γεγονότα. Ο τρόπος που δεχτήκαμε το γεγονός, ο τρόπος που το αντιληφθήκαμε, το ερμηνεύσαμε, το φιλτράραμε, αυτός είναι πάντα που γεννάει τον πόνο μας ή την χαρά μας. Κάθε φορά που κάνουμε θετικές σκέψεις ή ερμηνεύουμε θετικά μια εμπειρία μας ή συναναστροφή με τους συνανθρώπους μας, το ασυνείδητο γράφει Όφελος-Κέρδος. Η θετική ενέργεια που δημιουργείται τροφοδοτεί όλη μας την ύπαρξη, δίνοντάς μας τη δύναμη να επιτύχουμε σ’ ό,τι επιθυμούμε. Αν κάνουμε αρνητικές σκέψεις ή ερμηνεύσουμε αρνητικά μια εμπειρία μας, δημιουργείται αρνητική ενέργεια που μας μπλοκάρει και δεν μας αφήνει να πετύχουμε αυτά που θέλουμε, αλλά μας δημιουργεί εσωτερική σύγκρουση, η οποία είναι η κύρια αιτία όλων των θεωρουμένων ανιάτων ασθενειών.

Ο Γερμανός γιατρός Ryke Geerd Hamer μας υποστηρίζει ότι καρκίνο παθαίνουμε όταν έχουμε μεγάλη εσωτερική σύγκρουση, όταν η ζωή μας είναι ενάντια στο σκοπό της ψυχής, που εκφράζεται με τα συναισθήματά μας, όταν πάμε εντελώς ενάντια στα συναισθήματά μας. Το μόνο πραγματικό συναίσθημα που υπάρχει είναι η αγάπη και όλα τα συναισθήματα και αρετές που πηγάζουν από αυτή όπως η χαρά, η γαλήνη, η αγαλλίαση, ο ομορφιά, ο ενθουσιασμός, η ελπίδα, η εμπιστοσύνη, η αλληλεγγύη. Όταν διακατεχόμαστε από το φόβο και από τα συναισθήματα που πηγάζουν από αυτόν όπως είναι ο πανικός, ο θυμός, το μίσος, η οργή, η ζήλια, ο φόβος απώλειας, θανάτου, σημαίνει σίγουρα ότι έχουμε κόψει την επικοινωνία, την πρόσβαση με την Πηγή μας, πάμε ενάντια στο σκοπό της ψυχής μας, βιώνουμε εσωτερική σύγκρουση και αργά ή γρήγορα η αρρώστια θα έλθει για να μας κάνει να αναθεωρήσουμε τη ζωή μας και να έλθουμε στο «σωστό δρόμο». Έχω αναφερθεί ξεκάθαρα στη δομή του εγκεφάλου μας όπου όταν έχουμε αρνητικά συναισθήματα ο μεταιχμιακός ή συναισθηματικός εγκέφαλος δίνει εντολή στον ερπετικό ή αυτόνομο νευρικό σύστημα να μπει σε διαδικασία συναγερμού όπου αυξάνει την πίεση του αίματος τον κτύπο της καρδιάς, την αναπνοή, σφίγγει τα δόντια, εκκρίνει γαστρικά υγρά, δημιουργεί σπαστική κίνηση στο έντερο, σφίγγει τους μυς στον αυχένα και στον ώμο. Σε βαθύτερη βέβαια σύγκρουση παραπλανά το ανοσοποιητικό σύστημα το οποίο αντιλαμβάνεται ότι απειλείται από τα ίδια του τα μέλη και επιτίθεται σε αυτά. Υπάρχουν τόσα αυτοάνοσα νοσήματα, όσα είναι και τα όργανα ή μέρη του σώματός μας. Σε ακόμη βαθύτερη σύγκρουση το άτομο παθαίνει καρκίνο. Όταν απαλλαγούμε από το φόβο, όλα διορθώνονται, όλα πάνε τέλεια μέσα μας.

Ο Γάλλος γιατρός Jean-Jacques Crèvecœur και ο Γερμανός γιατρός Ryke Geerd Hamer μας εξηγούν πως μπορούμε να ξεπεράσουμε τις εσωτερικές συγκρούσεις:



Το να ξαναμάθουμε λοιπόν να ακούμε τα συναισθήματά μας, να τα αναγνωρίζουμε και να τα δεχόμαστε, να τα ευχαριστούμε μάλιστα που επαγρυπνούν για μας, είναι ένας πρώτος σταθμός για να αποφεύγουμε τις καταστρεπτικές εσωτερικές συγκρούσεις και το στρες. Εάν, επιπλέον, μπορούμε να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας με τρόπο κατάλληλο, υπεύθυνα, χωρίς να αποδίδουμε στους άλλους την ευθύνη, θα μπορέσουμε πολύ γρήγορα να ξαναβρούμε την ισορροπία μας.
Να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας. Να τολμάμε τις αντιπαραθέσεις, με σεβασμό στους άλλους : πόσες φορές, σε δύσκολες, τεταμένες, δυσάρεστες καταστάσεις, δεν συνέβη να μην τολμήσουμε να πούμε τα πράγματα στον άλλο, με σεβασμό, αλλά και σταθερά, με θάρρος ; Πόσες φορές δεν κατάπιαμε τα λόγια μας από φόβο μην προκαλέσουμε σύγκρουση ; Φοβόμαστε συχνά να πούμε δυσάρεστα πράγματα, επειδή πιστεύουμε ότι είναι προτιμότερο να διατηρούμε την ειρήνη ανάμεσα στους ανθρώπους. Όμως αυτή η ειρήνη είναι απατηλή, αφού μέσα μας μπορεί να γεννιέται ένα ισχυρό βίαιο συναίσθημα. Όμως, μην λέγοντας τίποτα, αυξάνουμε την αίσθηση απογοήτευσης και μνησικακίας μέσα μας, μέχρι που η κατάσταση γίνεται αφόρητη. Τότε, είτε ξεσπάμε βίαια πάνω στον άλλο, οπότε συμβαίνει αυτή η σύγκρουση και η ρήξη που ακριβώς θέλαμε να αποφύγουμε, είτε καταπίνουμε τα συναισθήματά μας για άλλη μια φορά, και τότε συμβαίνει ο καρκίνος ή η οξεία ασθένεια, που μας καλεί να εξετάσουμε προσεχτικά την ανισορροπία που έχουμε δημιουργήσει ... Το να τολμάμε τη σύγκρουση, είναι το να μάθουμε να μιλάμε για τα πράγματα που μας ενοχλούν, ήρεμα, χωρίς υπεκφυγές. Το να μάθουμε να εκφράζουμε με ειλικρίνεια το τι μας συμβαίνει, είναι ο καλύτερος τρόπος για να φροντίζουμε τις σχέσεις μας με τους άλλους.
Να συγχωρούμε, όχι, να συγχωρήσουμε τον άλλο για το κακό που μπορεί να μας έχει κάνει, αλλά να συγχωρήσουμε τον εαυτό μας για τον πόνο που δεχτήκαμε να ζήσουμε τόσο καιρό, μέχρις ότου χαλαρώσουμε, μέχρις ότου εκφράσουμε στον άλλο τις ανάγκες και τα συναισθήματά μας, μέχρις ότου τολμήσουμε την αντιπαράθεση, μέχρις ότου, επιτέλους, αναγνωρίσουμε και δεχτούμε την πραγματικότητα, μέχρις ότου κλείσουμε τις εκκρεμότητές μας.


Όσο και αν μας εκπλήσσει, υπεύθυνοι για τα σοκ, τις εσωτερικές συγκρούσεις, το στρες μας, δεν είναι ποτέ οι άλλοι, ούτε τα γεγονότα.To παν είναι πως μεταφράζουμε τα γεγονότα. Ο τρόπος που δεχτήκαμε το γεγονός, ο τρόπος που το αντιληφθήκαμε, το ερμηνεύσαμε, το φιλτράραμε, αυτός είναι πάντα που γεννάει τον πόνο μας ή την χαρά μας. Η ασθένεια δεν είναι μοιραία, δεν συμβαίνει ποτέ τυχαία. Που θέλει να πει, ότι αλλάζοντας τις συνήθειες συμπεριφοράς μας, τους τρόπους σκέψης μας, τη συναισθηματική ζωή μας, μπορούμε να εξαλείψουμε οριστικά την επήρεια των ασθενειών πάνω μας. Τελικά αν κάπου «πέσαμε έξω» με πολλή αγάπη, χιούμορ και ταπεινότητα, θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τον εαυτό μας για την ηλιθιότητά μας και να μας συγχωρήσουμε για το κακό που μας κάναμε.

Ο ολιστικός γιατρός Dr Bradley Nelson στο βιβλίο του «The Emotion Code» μας εξηγεί ξεκάθαρα ότι όλες οι ασθένειες προέρχονται από παγιδευμένα συναισθήματα. Ονομάζει τη μέθοδο απαλλαγής των αρνητικών συναισθημάτων «Future Medicine» δηλαδή ιατρική του μέλλοντος. Εξετάζοντας την αρχαία Κινέζική ιατρική που η κύρια αιτία όλων των ασθενειών είναι ανισορροπία της ενέργειας στο σώμα μας, εφάρμοσε την τεχνική του «The Emotion Code», όπου διαπίστωσε ότι η κύρια αιτία στις παρακάτω ασθένειες ήταν τα παγιδευμένα αρνητικά συναισθήματα και θεράπευσε τα περισσότερα από αυτά όπως: αλλεργίες, άσθμα, ισχίο, πόνο στη μέση, στα γόνατα, στις αρθρώσεις, στον αυχένα, στην κοιλιακή χώρα, στους ώμους, στο στήθος, στα μάτια, προβλήματα στον καρπικό σωλήνα, ινομυώματα, χρόνια κόπωση, καρκίνο, σκλήρυνση κατά πλάκας, Λύκο, καούρες, διαβήτη, νόσο του Chron, δυσκοιλιότητα, σπαστική κολίτιδα, κατάθλιψη, υποθυρεοειδισμό, ίλιγγο, ημικρανίες, αϋπνίες, κρίσεις πανικού, φοβίες, δυσλεξία, μαθησιακές δυσκολίες, Parkinson, προβλήματα ακμής σε μεγαλύτερες ηλικίες, υπογλυκαιμία, αδυναμία.

Ελευθερώνοντας το σώμα μας από τα παγιδευμένα αρνητικά συναισθήματα του δίνουμε την ευκαιρία να αυτοθεραπευτεί, διότι όπως έχουμε αναφέρει, τα αρνητικά συναισθήματα απενεργοποιών το ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά και το παραπλανούν έτσι ώστε να θεωρήσει εχθρούς διάφορά σημεία ή όργανα του σώματος, να επιτεθεί και να μας δημιουργήσει όλες τις φλεγμονές και αυτοάνοσα νοσήματα που προαναφέραμε.

Τα παγιδευμένα αρνητικά συναισθήματα είναι η κύρια αιτία για όλους τους πόνους που υποφέρουν οι άνθρωποι σήμερα με κυρίαρχο τον πονοκέφαλο, τον πόνο στον αυχένα (που βρίσκεται ο ερπετικός εγκέφαλος) τον πόνο στη μέση. Τα παγιδευμένα αρνητικά συναισθήματα προκαλούν ανησυχίες, κατάθλιψη, αϋπνίες.

Τι είναι τα παγιδευμένα αρνητικά συναισθήματα; Είναι ενέργεια που παγιδεύεται στο σώμα μας, όταν έχουμε βιώσει έντονο θυμό, θλίψη, ενοχές, ζήλια.

Το σώμα μας έχει πολύ μεγαλύτερη σοφία από το νου μας, θυμάται τα πάντα, βασίζεται στα δεδομένα του υποσυνειδήτου, όπου έχουν καταγραφεί τα πάντα. Πολλοί έχουν ξεχάσει το θυμό που είχαν για κάποιο πρόσωπο, όταν όμως εστιάσουν την προσοχή τους στο πρόσωπο και στο περιστατικό που τους δημιούργησε θυμό και τους κτυπήσουμε κάτω από το στήθος στο δεξί μέρος που είναι πάνω από το συκώτι ή και στο αριστερό που ξεκινά ο μεσημβρινός του συκωτιού, το σημείο αυτό πονά και πονά έως ότου βγάλουν, απεγκλωβίσουν την ενέργεια του θυμού που έχει εγκλωβιστεί σε αυτό το σημείο.

Κάθε αρνητικό συναίσθημα βρίσκεται σε μια συγκεκριμένη περιοχή του σώματος μας και δονείται με μια ιδιαίτερη συχνότητα, τα πάντα άλλωστε στο Σύμπαν είναι ενέργεια που δονούνται σε μία ορισμένη συχνότητα. Ενώ δονούνται με την συγκεκριμένη συχνότητα την μεταδίδουν και στους ιστούς που βρίσκονται γύρω από αυτά τα όργανα. Τα αρνητικά συναισθήματα δονούνται με κατώτερες συχνότητες , ενώ τα θετικά με ανώτερες. Όταν έχουμε παγιδευμένα συναισθήματα, έλκουμε συνεχώς τα συναισθήματα αυτά, έλκουμε πρόσωπα και καταστάσεις που θα μας δημιουργήσουν αυτά τα συναισθήματα. Αυτό γίνεται γιατί τα αρνητικά συναισθήματα είναι ενέργεια που πάλλεται και μεταδίδεται στους ιστούς τους σώματος, όταν έχουμε θυμό μέσα μας, θυμώνουμε γρήγορα με κάθε κατάσταση διότι ήδη το σώμα μας δονείται συνεχώς στη συχνότητα του θυμού. Άλλωστε στο Σύμπαν έλκουμε αυτό στο οποίο επικεντρώνουμε τη συνείδηση μας. Όταν έχουμε μέσα μας θυμό, επικεντρώνουμε τη συνείδησή μας στο θυμό και τα κύτταρά μας είναι γεμάτα υποδοχείς θυμού, ο εγκέφαλο μας είναι γεμάτος νευρωνικά δίκτυα θυμού.

O χάρτης του Emotion Code του Bradley Nelson:



Πρόβλημα στο λεπτό έντερο ή στην καρδιά από εγκατάλειψη, απιστία, χαμό, έλλειψη αγάπης.
Πρόβλημα στη σπλήνα ή στο στομάχι, από ανησυχία, απελπισία, αηδία, νευρικότητα.
Πρόβλημα στο πνευμόνι ή στο παχύ έντερο από κλάμα, αποθάρρυνση, απόρριψη, θλίψη, πόνο. Η γυναίκα του Christopher Reeve πέθανε επτά μήνες μετά, από καρκίνο πνεύμονας 44 ετών.
Πρόβλημα στο συκώτι και στη χολή, από θυμό, πικρία, ενοχή, μίσος, μνησικακία., πανικό, κατάθλιψη.
Πρόβλημα στο νεφρά ή στην κύστη από κατάκριση, τρόμο, φόβο.
Πρόβλημα στους αδένες και σεξουαλικά όργανα, από ταπείνωση, ζήλια, πόθο, καταπίεση.


Συμπέρασμα: Τα αρνητικά μας συναισθήματα είναι η κύρια αιτία όλων των ασθενειών, της φτώχειας και της μιζέριας που βιώνουμε στη ζωή μας. Θέτουν τον ερπετικό μας εγκέφαλο σε συναγερμό με αποτέλεσμα την έγκριση όλων των ορμονών του σώματος μας, όπως προκαλούν την έγκριση χημικών ουσιών όπως της αδρεναλίνης, της κορτιζόλης, της υπερβολικής χοληστερίνης και ινσουλίνης, οι οποίες καταστρέφουν τα κυριότερα όργανα του σώματος μας και τα αιμοφόρα αγγεία μας. Επίσης ο συναγερμός αυτός απενεργοποιεί το ανοσοποιητικό και το πεπτικό μας σύστημα. Διαμέσου δε του τσάκρα της καρδιάς παραπλανά το ανοσοποιητικό μας σύστημα και προκαλεί όλες τις αυτοάνοσες ασθένειες. Όταν τα αρνητικά συναισθήματα είναι ισχυρά, παγιδεύονται μόνιμα στο σώμα μας σε συγκεκριμένα όργανα, ανάλογα με το συναίσθημα και προκαλούν κατώτερες δονήσεις που έλκουν αρνητικά πρόσωπα και καταστάσεις στη ζωή μας.


Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο