Σάββατο 19 Απριλίου 2014

Χριστός Ανέστη!!

Αγαπητοί Αναγνώστες του thivapost, εύχομαι η Ανάσταση του Θεανθρώπου να αγαλιάσει τις καρδιές σας, να φέρει μόνο χαρά στα σπίτια σας και τις Οικογένειές σας. Να αναστήσει τις χαμένες αξίες και τα όνειρα σας, σε μια εποχή που τα χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ.

Μήνυμα πρός τόν Ἱερό Κλῆρο καί τούς εὐσεβεῖς Χριστιανούς τῆς καθ’ ἡμᾶς Ἱερᾶς Μητροπόλεως

ΑΓΙΟΝ ΠΑΣΧΑ 2014
Πρός τόν Ἱερό Κλῆρο καί τούς εὐσεβεῖς Χριστιανούς τῆς καθ’ ἡμᾶς Ἱερᾶς Μητροπόλεως
Ἀδελφοί μου,
Μέσα σέ μία περιρρέουσα ἀτμόσφαιρα ὅπου κυριαρχεῖ ἡ θλίψη, ἡ ἀβεβαιότητα, ἡ ἀγωνία γιά τό μέλλον, ἀκόμη καί ἡ ἀπόγνωση, ἡ Ἐκκλησία μας, συνεπής καί σταθερή στήν πίστη πού παρέλαβε ἀπό τούς ἁγίους Ἀποστόλους καί Πατέρες, ἀναφωνεῖ σήμερα καί διακηρύσσει τήν μεγαλύτερη καί κεντρικώτερη ἀλήθεια

Η προβοκάτσια κατά του Κινήματος Πολιτών για την αναγέννηση του Δήμου Θηβαίων ξεκίνησε

Το Κίνημα Πολιτών για την αναγέννηση του Δήμου της Θήβας και ο υποψήφιος δήμαρχος Γ.Κατσέλης καταγγέλουν την προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών του καλλικρατικού δήμου Θηβαίων αφού χρησιμοποιούν το

Πήξαμε από ευχές...

 
  Κι άλλες αναστάσιμες ευχές στο κινητό μου, από υποψήφιο Περιφ. Σύμβουλο του κ. Μπακογιάννη, όχι πασοκογενή αυτή τη φορά. Κατάντησε αηδία. Δε γουστάρω ρε ευχές από έναν άνθρωπο που δε με ξέρει, δε μου έχει ξαναστείλει, δεν το νιώθει και κυρίως, δε γνωρίζει ότι μου τις έστειλε, αφού χρησιμοποιεί δεξαμενή προσωπικών δεδομένων με μαζική αποστολή. Έναν άνθρωπο που δε σέβεται το γεγονός ότι είμαι υποψήφιος σε άλλο συνδυασμό (Β. Αποστόλου), κάτι που γνωρίζει αφού επίσημα έχει ανακοινωθεί. Και το κυριότερο, χρησιμοποιεί, σαν χωνευτικό, δηλαδή σαν σόδα, για να μας ταίσει το μήνυμά του, ένα κορυφαίο γεγονός για τους πιστούς όπως το Θείο Δράμα και η Ανάσταση. Ο ορισμός του φαρισαίου.

Θεώρηση βιβλιαρίων ΟΑΕΕ και για όσους χρωστούν στον Οργανισμό

Την δυνατότητα να θεωρήσουν βιβλιάρια ασθενείας δίνει σε ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, οι οποίοι έχουν οφειλές προς τον Οργανισμό, προσωρινή δικαστική απόφαση που εξέδωσε το 1ο τμήμα του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Πατρών, συνεδριάζοντας σε Συμβούλιο.

Σύμφωνα με την 66/2014 δικαστική απόφαση, έπειτα από αίτηση αναστολής που κατέθεσαν 96 ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ από την Πάτρα και την Κάτω Αχαΐα, υποχρεώνεται ο ΟΑΕΕ να θεωρήσει τα βιβλιάρια ασθενείας, για το τρέχον ημερολογιακό έτος.

Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

Ποιοι ξανασταυρώνουν σήμερα τον Χριστό; (Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου)

Με δέος και κατάνυξι, ατενίζουμε απόψε στη μέση των εκκλησιών μας υψωμένο το Σταυρό του Λυτρωτή και ακούμε τα ιερά Ευαγγέλια να μας αφηγούνται τις συνθήκες της σταυρώσεως και νοερά μεταφερόμαστε στη μακρυνή εκείνη Ιερουσαλήμ, και ζούμε από κοντά όλες τις φάσεις του θείου δράματος. Έτσι, καθώς και από το συναξάρι της αποψινής βραδυάς, καλούμαστε να στοχασθούμε πάνω στους «εμπτυσμούς, τα ραπίσματα, τα κολαφίσματα, τας ύβρεις, τους γέλωτας την πορφυραν χλαίναν, τον κάλαμον, τον σπόγγον, το όξος, τους ήλιους, την λόγχην, καί προ πάντων τον σταυρόν και τον θάνατον, α δι’ ημάς εκών κατεδέξατο…», αφήνουμε το νου μας σε ένα γλυκό πνευματικό μετεωρισμό και με αφετηρία τα πραγματικά γεγονότα του πάθους, αναλογιζόμαστε του Χριστού μας την οδύνη πάνω στο Σταυρό.

Δρομολόγια ανήμερα το ΠΑΣΧΑ του ΚΤΕΛ Θήβας




Δρομολόγια ανήμερα το ΠΑΣΧΑ:
ΘΗΒΑ - ΑΘΗΝΑ
9.00
16.00
ΑΘΗΝΑ - ΘΗΒΑ
12.00
19.00

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Η ΖΩΗ ΕΝ ΤΑΦΩ. Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΕΦΡΟΔΟΧΟΥ...

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα. Και ένας ήλιος ανοιξιάτικης μέρας που δεν καταδέχεται να αφήσει σκιές, παρά τη χθεσινή βροχόπτωση, πέφτει κατακόρυφα. Και το μάτι του θανάτου που αμηχανεί το πνεύμα παραμονεύει αμετάθετο στην κοσμική αφάνεια. Ο θάνατος είναι η "κατάσταση" για την οποία δεν έχουμε εμπειρική ανακοίνωση. Και μόνο η γλώσσα και οι λέξεις οδηγούν πέρα από τα πραγματικά φαινόμενα. Οπου στο θάνατο, κατά τη φυσική επιστήμη, απουσιάζει η ενέργεια και ο χρόνος. Αυτή η "εξ' αντικειμένου" αποκάλυψη οδηγεί και στη διαπίστωση ότι δηλαδή ο θάνατος διαθέτει μέσα του "εν σπέρματι" ζωή...

Τι ξημερώνει η 26η Μαΐου για τα κόμματα και τη χώρα

-Καθοριστικό για το μέλλον το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών -Πόσο θα επηρεάσει την πρόωρη ή όχι προσφυγή στις κάλπες
Ορόσημο για τις περαιτέρω πολιτικές και κομματικές εξελίξεις αποτελούν οι ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου.
Το αποτέλεσμα της κάλπης, όπως σημειώνουν πολιτικοί αναλυτές, θα καθορίσει όχι μόνο το μέλλον των κομμάτων αλλά και της χώρας, η οποία βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι.

Ανοιξε η εφαρμογή στο Διαδίκτυο για το κοινωνικό μέρισμα

Στον «αέρα» βρίσκεται από το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης η ηλεκτρονική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr), μέσα από την οποία οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση για το κοινωνικό μέρισμα.

Για τους δικαιούχους που θα υποβάλουν αίτηση ως το τέλος Απριλίου η καταβολή του μερίσματος θα γίνει ως τις 15 Μαΐου, για όσους υποβάλουν αίτηση έως το τέλος Μαΐου η καταβολή θα γίνει ως τις 10 Ιουνίου, ενώ για όσους υποβάλουν αίτηση έως 30 Ιουνίου που είναι και η καταληκτική ημερομηνία το μέρισμα θα καταβληθεί ως της 10 Ιουλίου.

Οι πρώτοι 13 υποψήφιοι με τον Θ. Γιαννόπουλο στην Βοιωτία

Από το Γραφείο Τύπου του συνδυασμού «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ» ανακοινώνονται οι πρώτοι 13 υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι για το Νομό Βοιωτίας, ενώ το σύνολο του ψηφοδελτίου θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση την ερχόμενη εβδομάδα στη Θήβα.
Οι πρώτοι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του νομού Βοιωτίας είναι οι εξής:

Ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων σε όλη την Ελλάδα, ανά δημοτική ενότητα

Με απόφαση του Υπουργου Εσωτερικων Γιάννη Μιχελάκη ορίζεται ο  αριθμός  δημοτικών συμβούλων κάθε εκλογικής περιφέρειας του άρθρου 25 του Ν. 3852/2010 με βάση τον πληθυσμό της, όπως προκύπτει από τη τελευταία απογραφή. Σημειωνεται ότι

Ο '' ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΗΜΟΣ '' ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟ ΘΗΒΑΙΩΝ Κ. ΝΙΚΟ ΣΒΙΓΓΟ ΣΤΗΝ '' ΜΑΧΗ '' ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ !!!



   ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
                 ΝΙΚΟΣ  ΣΒΙΓΓΟΣ
                 ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ
   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ  ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
                  " ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ  ΔΗΜΟΣ ''

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Μεγάλη Πέμπτη, το Θείο δράμα: «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου...»

Το Θείο Δράμα κορυφώνεται τη Μεγάλη Πέμπτη με την υμνογραφία της ημέρας να σχετίζεται με τα Πάθη του Χριστού, τη Σταύρωση και το θάνατό Του.

Η Εκκλησία τιμά τον Μυστικό Δείπνο, τον Νιπτήρα και την προδοσία στον Κήπο της Γεσθημανή.

Το βράδυ ψάλλεται ο όρθρος της Μεγάλης Παρασκευής και διαβάζονται τα περίφημα 12 Ευαγγέλια. Ανάμεσα στο 5ο και 6ο ψάλλεται το αντίφωνο «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου…» και ο Εσταυρωμένος λιτανεύεται από τους ιερείς.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΑΠΟ ΤΟ C O P Y C E N T E R




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Τι οδήγησε στην τραγωδία με το ναυάγιο στη Νότια Κορέα -Ολα τα σενάρια

Με εχθρούς τις άσχημες καιρικές συνθήκες, το θολό νερό που δεν επιτρέπει σε κανέναν να διακρίνει το παραμικρό κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και τα ισχυρά ρεύματα στην περιοχή συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των 287 αγνοουμένων του ναυαγίου που συνέβη χθες ανοιχτά της Νοτίου Κορέας.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα από το ferry boat που μετέφερε 475 επιβάτες (στην πλειοψηφία τους μαθητές που πήγαιναν σχολική εκδρομή) και βυθίστηκε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, έχουν ανασυρθεί εννιά νεκροί και έχουν διασωθεί 179 άτομα, πολλοί εκ των οποίων τραυματισμένοι.

Δεν δίνουν το επίδομα του «πλεονάσματος» σε ανέργους!

Απίστευτη απάντηση Θεοχάρη: «Κάποιοι θα αδικηθούν» - Κραυγαλέες εξαιρέσεις και αδικίες που εξοργίζουν τους πολίτες – «Πετάνε» εκτός όσους δεν έχουν εισοδήματα επειδή φιλοξενούνται σε σπίτια συγγενών.
Η προχειρότητα με την οποία το κράτος έφερε τις προϋποθέσεις για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, δείχνει το ανάλγητο πρόσωπο που διαθέτει. Ένα κράτος που αφήνει έξω από το περίφημο κοινωνικό μέρισμα όλους όσοι, αν και δεν έχουν εισοδήματα, τυγχάνει να φιλοξενούνται για ευνόητους λόγους σε σπίτια συγγενών τους με εισοδήματα μεγαλύτερα των 10.000 ευρώ το χρόνο.

Αναστάσιμες ευχές από τον Συνδυασμό "Δήμος Θηβαίων Ώρα Ευθύνης"




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Διανομή τροφίμων και ειδών ένδυσης σε 207 άπορες οικογένειες του Δήμου Θηβαίων για τις ημέρες του Πάσχα μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Ο Δήμος Θηβαίων και η Επιτροπή του Κοινωνικού Παντοπωλείου ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ θερμά όλους τους πολίτες, τα σχολεία, τους συλλόγους, τους φορείς και τις επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για αλληλεγγύη και ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου για τις ημέρες των εορτών του Πάσχα.

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΛΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Καθώς διατρέχουμε την εβδομάδα του θείου Πάθους με την προσμονή της Αναστάσιμης Πληροφορίας, ας συνειδητοποιήσουμε τουλάχιστον ότι δεν χρειάζεται να "αδημονούμε" για τον οβελία της Κυριακής του Πάσχα, αυτού του βάρβαρου εθίμου με την οσμή του βάναυσου θανάτου εκατομμυρίων ζώων να διαχέεται στον περιβάλλοντα χώρο, ενώ με την "πανηγυριώτικη" διάθεσή μας να στήνουμε το χορό γύρω από την καμένη σάρκα των αμνών. Ο Χριστός όχι απλώς δεν έτρωγε κρέας, σύμφωνα με τις ευαγγελικές μαρτυρίες, αλλά και ουδέποτε είπε ότι η πίστη στο Θεό εκδηλώνεται με θυσίες ζώων, παρά μόνο με πράξεις αγάπης...

Συνάντηση με τα σωματεία των εργαζομένων στο Δήμο Θηβαίων είχε ο υποψήφιος Δήμαρχος Θηβαίων Γιάννης Κόρδατζης

   
Συνάντηση με αντιπροσωπεία από τα σωματεία των  εργαζομένων στο Δήμο Θηβαίων είχε την Μεγάλη Τετάρτη ο υποψήφιος Δήμαρχος Θηβαίων Γιάννης Κόρδατζης. Συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του Αυτοδιοικητικού Ριζοσπαστικού Κινήματος άκουσαν τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους στο Δήμο.
   Οι συνδικαλιστές, αρχικά, αναφέρθηκαν στο δύσκολο έργο που έχει να αντιμετωπίσει όποιος εκλεγεί Δήμαρχος στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου, δεδομένου ότι η οικονομική κατάσταση είναι ασφυκτική. Τόνισαν την οικονομική στενότητα που έχει ο Δήμος η οποία αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη της περιοχής και στη σωστή λειτουργία των υπηρεσιών του. Αναφέρθηκαν στη μείωση των μισθών τους καθώς και στην ανασφάλεια που νιώθουν για τη σταθερότητα της εργασίας τους εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται.

«ΕΝΤΑΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΤΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ»

Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας επιθυμώντας να εξασφαλίσει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ομαλή λειτουργία της αγοράς εν όψει των εορτών του Πάσχα, συντονισμένα και με προγραμματισμό, εντατικοποίησε  εκτάκτους  ελέγχους της αγοράς (λιανικό και χονδρικό εμπόριο καθώς και σε παραγωγικές εγκαταστάσεις τροφίμων).
Oι ελεγκτές των Τμημάτων Κτηνιατρικής  και Εμπορίου και οι Επόπτες Δημόσιας Υγείας, πραγματοποίησαν ελέγχους σε κρεοπωλεία, εγκαταστάσεις ψυκτικών αποθηκών, σούπερ μάρκετ και ιχθυοπωλεία,  επιχειρήσεις λιανικής διάθεσης τροφίμων & ποτών, επιχειρήσεις μαζικής εστίασης & αναψυχής, παρασκευαστές – συσκευαστές τροφίμων, αποθήκες τροφίμων και ποτών. Διαπιστώθηκε ότι τηρούνταν η ισχύουσα νομοθεσία, έγιναν παρατηρήσεις και συστάσεις για την καλύτερη λειτουργία τους, ενόψει εορτών, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις υποβλήθηκαν μηνύσεις.

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ - ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΘΗΒΑΣ




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Επαφές και συναντήσεις στη Β. Εύβοια για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη.

Διήμερη περιοδεία στη Β. Εύβοια πραγματοποίησε τη Μεγάλη  Τρίτη και τη Μεγάλη Τετάρτη ο Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος αξιοποιεί τις επαφές με τους πολίτες και τους θεσμικούς φορείς για να ακούσει τα προβλήματα και τις προτάσεις των τοπικών κοινωνιών.  

«Η Εύβοια είναι ευλογημένη από το Θεό. Εχει μείνει, όμως, πολύ πίσω» αναγνώρισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι κανείς δεν μπορεί ούτε να υποσχεθεί ούτε και να κάνει όσα δεν έγιναν τα τελευταία 50 χρόνια για το νομό. Επανέλαβε, όμως, ότι εφόσον τεθούν οι προτεραιότητες και καταρτιστεί ένα ορθολογικό σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων μπορούν πολλά να βελτιωθούν άμεσα.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΘΗΒΑΣ

Αντιπροσωπεία του κινήματος είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους υπαλλήλους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Συζητήσαμε για την ιστορία, την πορεία, τα προβλήματα, τα αιτήματα καθώς και για τα μελλοντικά σχέδια της Βιβλιοθήκης και του προσωπικού της.
Παρόλες τις αξιέπαινες προσπάθειες του προσωπικού η βιβλιοθήκη αντιμετωπίζει, δυστυχώς, πολλά προβλήματα. Η βιβλιοθήκη χρηματοδοτήθηκε για τελευταία φορά, για αγορά βιβλίων, το 2004. Έκτοτε γίνονται μόνο δωρεές βιβλίων (Δώσαμε και εμείς σήμερα μερικά βιβλία) από απλούς πολίτες ή από επιχειρήσεις.

Το Άγιο Φως στη Θήβα

Σας γνωρίζουμε ότι φέτος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος, ορίστηκε από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας Ελλάδος να την εκπροσωπήσει στην τελετή του Αγίου
Φωτός στα Ιεροσόλυμα και ως εκ τούτου θα έχουμε την τιμή να μας το μεταφέρει ο ίδιος το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στον Ναό του Πολιούχου μας Αγίου Ιωάννου του Καλοκτένους στο κέντρο των Θηβών, όπου θα αναπεμφθεί σύντομη δέηση.

ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ

Δυνατά πολιτικά επιχειρήματα, προγράμματα σωτηρίας, ριζοσπαστικές λύσεις για τους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας στα μεγάλα και δύσκολα προβλήματα που βιώνουν συμπυκνώνονται σε μια και μόνο  « μαγική φράση» : «Καλό παιδί είναι και ο Κωστάκης»
Υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος που πήδηξε εν κινήσει από το τραίνο Περγαντά στο διερχόμενο Μπακογιάννη, ζήτησε από γνωστό του, ίσως και παλιό ομοϊδεάτη ψηφοφόρο του, να τον υποστηρίξει στη Νέα Δεξιόστροφη πορεία προς τη δόξα και τη σωτηρία της Στερεάς.  Στην απορία του επίδοξου «ψηφοφόρου» για μια επιλογή, αντίθετη σε όσα χρόνια τώρα υποστήριζε, δέχτηκε από τον υποψήφιο μια κυριολεκτικά αφοπλιστική απάντηση… «Έλα μωρέ (δηλαδή βλάκα)…

ΑΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΗΒΑΣ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ 5ΗΣ ΔΥΠΕ

Με απορία παρακολουθήσαμε τα ρεπορτάζ των τοπικών μέσων ενημέρωσης σχετικά με τις
πρόσφατες επισκέψεις του κου Δασταυρίδη , Αναπληρωτή Διοικητή της 5ης ΔΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας , παράλληλα υπεύθυνου των μονάδων του ΠΕΔΥ  της περιοχής μας.
            Θαυμασμό και δέος μας προκαλούν οι πομπώδεις ιδιότητες τις οποίες φέρει ο κος Δασταυρίδης αλλά αναρρωτώμεθα εάν οι τίτλοι αυτοί συμβάλλουν στην επίλυση των προβλημάτων των Νοσοκομείων της Βοιωτίας

Ευχές Δημάρχου Καρπενησίου και Υποψηφίου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη





Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

800 δέντρα φυτεύτηκαν στο Νεοχωράκι Θηβών !

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η δράση δεντροφύτευσης που διοργάνωσε η Τοπική Κοινότητα Νεοχωρακίου του Δήμου Θηβαίων σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο και τους κατοίκους, την Κυριακή  13 Απριλίου 2014.

Συνολικά φυτεύτηκαν 800 δέντρα ( ακακίες, τούγιες, κυπαρίσσια κα. ) κατά μήκος του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, στην περιοχή του γηπέδου, πέριξ του Ηρώου, στο Δημοτικό Σχολείο, σε μία από τις δύο πλατείες  και τις εισόδους και εξόδους του χωριού.

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή το Τουρνουά Μπάσκετ στη Θήβα

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Θήβας, το Σαββατοκύριακο 12 & 13  Απριλίου 2014, το Τουρνουά Μπάσκετ 3χ3, που διοργάνωσε ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας (ΔΟΘ) σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) και την Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας (ΕΣΚΑΣΕ).

Το μπάσκετ είχε την τιμητική του και έδωσε χαρά στα παιδιά ενώ παράλληλα τους πρόσφερε στιγμές παιχνιδιού και άθλησης. Στους νικητές δόθηκαν μετάλλια, μπάλες, μπλουζάκια και σε όλους τους συμμετέχοντες διπλώματα.

Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Γεμάτο ένταση το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου

Το τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο στη Θήβας πραγματοποιήθηκε χθες , 15/4.

Δεν έλειψαν οι εντάσεις, οι καταγγελίες, και οι διαφωνίες. Βίντεο από απόσπασμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Άμεση ετοιμότητα της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, για την αντιπυρική περίοδο 2014»

Στις 15-4-2014, συνεδρίασε στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, το Συντονιστικό ΄Οργανο της Πολιτικής Προστασίας Βοιωτίας, υπό την Προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Μουλκιώτη.
Στην συνεδρίαση, στην οποία συμμετείχαν: ο εκπρόσωπος του Περιφ. Συμβουλίου κ. Γ. Ζιώγας, οι εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, Ελλ. Αστυνομίας, Πολ. Αεροπορίας, οι Δήμαρχοι Λιβαδειάς και Θήβας Ν. Παπαγγελής και Σπ. Νικολάου, εκπρόσωπος του Δήμου Ορχομενού, η Αναπλ. Διοικητής του Νοσοκομείου Θηβών κ. Αικ. Λιακοπουλου, εκπρόσωποι των Δασαρχείων Λιβαδειάς και Θήβας, στελέχη των υπηρεσιών Πολίτικης Προστασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και Εθελοντικές Ομάδες,

Το δίδαγμα της Αντιγόνης!..

Το δίδαγμα της Αντιγόνης!..

Θα ήταν πολύ χρήσιμα στις μέρες μας, κάποια παραδείγματα, που μας έρχονται από τα βάθη της ελληνικής ιστορίας, να τα έχουμε κατά νου, όπως αυτό της Αντιγόνης, που μας «λιχνίζουν» τη σκέψη και κάνουν πιο καθαρή, λαγαρή και ξάστερη την δική μας συνείδηση απέναντι στο όποιο χρέος επιτελούμε!.. Τα πρότυπα δεν πρέπει να χάνονται ή να διαγράφονται με μια μονοκονδυλιά από τις σελίδες της λαμπρής ιστορίας μας!..

ΜΗΝΥΜΑ ΑNΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΟΥΛΚΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Ευχόμαστε Υγεία  και Δύναμη σε όλους.
Την εβδομάδα των παθών, διαδέχεται η χαρά της Ανάστασης. Ένα μήνυμα διαχρονικό αλλά και πλέον επίκαιρο.
Το μαρτύριο του θεανθρώπου, κατ΄εξοχήν παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αγάπης, είναι το σύμβολο της Πίστης και της Ελπίδας, σε αυτούς που καθημερινά βιώνουν την προσωπική σταύρωση, από την κοινωνική και οικονομική κρίση, την φτώχεια, την ανεργία και την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου.

Μουσική εκδήλωση στο 2ο Γυμνάσιο Θήβας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ρομά

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Απριλίου 2014 μουσική εκδήλωση στο 2ο Γυμνάσιο Θήβας στο πλαίσιο των δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομα. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος της Θήβας ,κ. Σπύρος Νικολάου, ο οποίος απηύθυνε και χαιρετισμό κατά την έναρξη της εκδήλωσης, διευθυντές και εκπαιδευτικοί σχολείων της πόλης και πολλοί Ρομά από τον καταυλισμό της Θήβας.
Οι καλεσμένοι χειροκρότησαν θερμά τις υπεύθυνες της μουσικής παράστασης "Ένα μουσικό ταξίδι με τους Ρομα” , την υψίφωνο Σόνια Μιλένκοβιτς και τις μαθήτριες της , την ηθοποιό Ιωάννα Ασημακοπούλου και τον μουσικό που τις συνόδευε στο πιάνο.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η κυρία Βούλα Παπαγιάννη ,υπεύθυνη της Δράσης 1 για ζητήματα Προσχολικής Εκπαίδευσης, καθώς και τοπικοί συνεργάτες του νομού Βοιωτίας.

Διαβάστε περισσότερα »

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Ο ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ

"Ηναψαν τας λαμπάδας κι εξήλθον όλοι εις την ύπαιθρον να ακούσωσιν την Ανάστασιν. Γλυκείαν και κατανυκτικήν Ανάστασιν εν μέσω των ανθούντων δένδρων υπό ελαφράς αύρας σειομένων ευωδών θάμνων και των λευκών ανθέων της αγραμπελιάς..."

Αρχισε η Μεγάλη Εβδομάδα για τους χριστιανούς και σκέφτηκα να κάνω ένα διάλειμμα μερικών ημερών από την καταγραφή όσων εκτυλίσσονται στο τόπο μας. Με τα ευρέα στρώματα των ταλαιπωρημένων πολιτών και το μεγάλο δράμα της ανικανότητας και της "παγιωμένης" πλέον απάτης της πολιτικής ηγεσίας να μην επιτρέπουν ελπίδες για Ανάσταση της χώρας. Ο οικονομικός και κοινωνικός παράγοντας μετέβαλαν τα θεμέλια της πολιτικής δημοκρατίας. Αν και δεν κυβερνούν τους λαούς οι αριθμοί, αλλά η ψυχή, απεδείχθη τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ότι οι πολιτικοί ταγοί ούτε ψυχή διαθέτουν,ούτε και αιδημοσύνη.

Σειρήνες εμφυλίου στην Ουκρανία:Ο στρατός επιτίθεται -Συγκρούσεις & πληροφορίες για νεκρούς

Από την πόλη Κραματόρσκ ξεκίνησαν, την Τρίτη, την «ειδική αντιτρομοκρατική επιχείρηση» την οποία είχαν διαφημίσει τις τελευταίες ημέρες εξαπέλυσαν την Τρίτη οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, με άνδρες του στρατού να επιτίθενται εναντίον αυτονομιστών .
Ντόπιοι δημοσιογράφοι, τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, είπαν ότι πυρά αυτόματων όπλων ακούστηκαν από την περιοχή στην οποία βρίσκεται το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Κραματόρσκ και πρόσθεσαν ότι ένα μαχητικό αεροσκάφος πέταξε χαμηλά πάνω από την περιοχή.

Θα βάλει τέλος ο Α. Σαμαράς στη διάλυση της δημόσιας υγείας;

Προσδοκίες για την «αποκατάσταση των αδικιών που έγιναν» και την «ανακούφιση όσων πληγώθηκαν» επιχειρεί να καλλιεργήσει ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, τις τελευταίες ημέρες, μετά την έξοδο της χώρας στις αγορές, που σηματοδοτήθηκε ως «επιστροφή της Ελλάδας στην ομαλότητα».

Ημέρες αγάπης για τις Γυναίκες του ΙΣΜΗΝΗ στην Θήβα!

Πασχαλινές «επιδρομές» προς τους συνανθρώπους τους…

Ολοταχώς και με καλή διάθεση οι Γυναίκες του ΙΣΜΗΝΗ έχουν ήδη ξεκινήσει τις Ανοιξιάτικες δραστηριότητες τους και  τις Πασχαλινές «επιδρομές» αγάπης προς τους συνανθρώπους τους…

Τα μέλη του Συλλόγου συμμετείχαν στην συγκέντρωση τροφίμων  για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θηβαίων, καθώς  και στην δράση «Let’s do it Greece» στον εθελοντικό καθαρισμό του Μοσχοποδίου Χθες οι γυναίκες επισκέφθηκαν το Σχολείο Ατόμων με Αναπηρία , ΕΕΕΕΚ, στο Λουτουφί, αλλά και δημόσιο Γηροκομείο ΟΧΕΚ Θήβας, προσφέροντας Πασχαλινά εδέσματα, ενώ σήμερα θα τα πουν με τον Σύλλογο ΑμεΑ «ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΧΥΡΟΙ» στο Τάχι..

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ

Ας γίνει η θυσία το Θεανθρώπου μάθημα αγάπης σε εποχές που μοιάζουν οι ψυχές μας δακρυσμένα αγγελούδια με διπλωμένα φτερά στο σχήμα του σταυρού...

Από το Ημερολόγιο του Θ/Κ "Γ. ΑΒΕΡΩΦ" …

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ Νο 0124. Απρίλιος 1914


Απόσπασμα από το βιβλίο του Νίκου Α. Σταθάκη
«Θ/Κ  Γ. ΑΒΕΡΩΦ Χρονικό του Θωρηκτού της νίκης»,
Έκδοση Πολεμικού Ναυτικού 1987.

 





ΡΥΜΟΥΛΚΗΣΗ Θ/Κ ΑΒΕΡΩΦ
ΑΠΟ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
ΣΤΟ ΤΡΟΚΑΝΤΕΡΟ. ΦΩΤΟ:
(ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ  ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ)
10 ΦΕΒ 2003
(Συλλογή Ν. ΤΣΕΛΕΝΤΗ)

010330 Παράλλαξις φάρου Οινουσών. 0900 Παράλλαξις φάρου Ταινάρου.
0930-1045 Γυμνάσιον Πυροβολικού. 1105 Διήλθεν αντιπλέον ιταλικόν τρίστηλον ιστιοφόρον «Tripoli». 1410 Παράλλαξις φάρου Μαλέα. 1900 Αγκυροβολία όρμον ΦΑΛΗΡΟΥ. 2100 Τοποθέτησις σιδηρών τροχιών Scott δια την ανθράκευσιν. 2130 Επερατώθη η τοποθέτησις του αμφιδέτου.

ΚΛΕΑΡΧΟΣ ΠΕΡΓΑΝΤΑΣ: «ΚΥΡΙΟΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ, ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΑΓΡΑΦΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΤΕΛΗ ΝΟΜΟ ΖΗΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΑΣ».


Προς
κ. κ. Αντιπεριφερειάρχες
Σανίδα Ηλία, Βουρδάνο Δημήτρη και Παπαθωμά Φανή

Κύριοι Αντιπεριφερειάρχες και κυρία Αντιπεριφερειάρχη ζήτησα για λόγους διεξαγωγής ενός δίκαιου και ισότιμου προεκλογικού αγώνα, δημοσίως την παραίτηση σας από το αξίωμα του Aντιπεριφερειάρχη.
Εσείς επικαλούμενοι έναν ατελή νόμο ο οποίος ενώ μου δίνει το δικαίωμα να σας διορίσω δεν μου δίνει το δικαίωμα να σας παύσω, δεν παραιτηθήκατε από τη θέση σας.

Θεώρηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2014

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι σύμφωνα με την αριθμ. Δ29α/Φ.11/ Γ.Π. οικ. 11762/42/10-04-2014 διευκρινιστική εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, η θεώρηση των Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2014 αρχίζει στις 15-4-2014 και λήγει στις 31-12-2014. Τα ήδη θεωρημένα δελτία για το έτος 2013 ισχύουν μέχρι 31-5-2014.

ΕΥΧΕΣ ΠΑΣΧΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΘΗΒΑΣ




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΔΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΩΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ - ΚΑΦΕΤΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΘΗΒΩΝ

Μετά τις αρχαιρεσίες του Σωματείου μας , που πραγματοποιήθηκαν στις 09/04/2013 το νέο Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζεται από τους :
1) ΠΡΟΕΔΡΟΣ – ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
2) Α΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ – ΚΟΥΤΣΟΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΑΜΟΣ
3) Β΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ – ΠΑΛΛΙΟΣ ΣΤΑΜΕΛΟΣ
4) ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ – ΑΝΔΡΕΟΥ ΗΡΑΚΛΗΣ
5) ΤΑΜΙΑΣ – ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ
6) ΜΕΛΟΣ – ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
7) ΜΕΛΟΣ – ΧΑΡΑΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Για την ΠΟΕΣΕ:

Επίσκεψη Υποψηφίου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη στη Β. Εύβοια

Στη Β. Εύβοια θα συνεχίσει την περιοδεία του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης.

Την Μ. Τρίτη 15 Απριλίου 2014, θα βρεθεί στην Ιστιαία όπου, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη, Φάνη Σπανό, θα επισκεφθεί στις 10:15 το Δημαρχείο και στη συνέχεια το  «Βησσαριώνειο» Γηροκομείο Ιστιαίας. Στις 13:00, θα μεταβεί στον Ταξιάρχη όπου και θα επισκεφθεί τον Αγροτικό Συνεταιρισμό και στις 14:30 στον Άγιο, όπου θα επισκεφθεί το Λαογραφικό Μουσείο. Στις 15:30 θα βρεθεί στο υδροθεραπευτήριο του ΕΟΤ στην Αιδηψό.

Καλή Ανάσταση, από τους Φίλους του Βιβλίου Θήβας




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΜΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΠΙΤΥΧIΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΑΟ Η ΘΗΒΑ ΚΑΙ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ !!!

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΘΗΒΑΣ
Κυριακή 13 Απριλίου 2014
ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ
ΑΟ Η ΘΗΒΑ - ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ    : 
 2 - 1

Αυτά είναι τα σχολεία της Βοιωτίας που θα ανοίξουν νωρίτερα

Νωρίτερα θα επιστρέψουν στα θρανία από τις φετινές διακοπές οι μαθητές ορισμένων σχολείων της Βοιωτίας, καθώς τα μαθήματα θα αρχίσουν ξανά την Τετάρτη του Πάσχα. Ο λόγος είναι ότι πρέπει να αναπληρώσουν τις χαμένες ώρες μαθημάτων λόγω των καταλήψεων τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο.
Συγκεκριμένα, οι μαθητές των σχολείων που χρειάζεται να αναπληρώσουν έως και τρεις ημέρες θα χάσουν αντίστοιχο αριθμό ημερών από τη δεύτερη εβδομάδα των διακοπών του Πάσχα, ενώ για τα σχολεία που πρέπει να αναπληρώσουν πάνω από τρεις ημέρες καταλήψεων, οι επιπλέον ημέρες θα αναπληρωθούν το Μάιο, μετά τη λήξη του διδακτικού έτους.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο