Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Τάκης Φωτόπουλος: Προς μια νέα δημοκρατική διεθνή Τάξη

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Το θεσμικό πλαίσιο που έχει εγκαθιδρυθεί σήμερα σε όλο τον κόσμο, δηλαδή σε όλες τις χώρες που έχουν ενσωματωθεί στη ΝΔΤ της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, αποτελείται από ένα μοντέλο στο οποίο η οικονομική ανάπτυξη, (αν όχι η «ανάπτυξη γα την ανάπτυξη»!), είναι ο θεμελιώδης οικονομικός στόχος. Σε αυτό το πλαίσιο, η συνέχιση της ανάπτυξης εξαρτάται από μια διαδικασία περαιτέρω διεθνοποίησης της οικονομίας, που αποτελεί ένα συνεχώς ανανεούμενο φαύλο κύκλο.

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 2/11/14

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Αναζητώντας πρότυπα στην εκπαίδευση".

Αίθουσα Εκδηλώσεων Τράπεζας Κύπρου, Στασίνου 51,
Αγία Παρασκευή - Στρόβολος, Λευκωσία - Κύπρος.
Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Τρεις δήμοι στήνουν κάλπες: Καισιαριανής, Τροιζηνίας-Μεθάνων και Μάνδρας-Ειδυλλίας

Στις κάλπες καλούνται να προσέλθουν εκ νέου οι πολίτες που διαμένουν στους δήμους Καισιαριανής, Τροιζηνίας-Μεθάνων και Μάνδρας-Ειδυλλίας, ώστε ξαναψηφίσουν για την ανάδειξη δημοτικής αρχής, μετά το πράσινο φως από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών και της Περιφέρειας Αττικής. 

ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΦΤΕΡΟΥΓΙΖΟΥΝ ΟΛΟΓΥΡΑ...

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 12-10-2014 δημοσίευσε ολοσέλιδο άρθρο για τον Δημήτριο Δασκαλόπουλο ( πρώην αφεντικό της VIVARTIA A.E. και πρώην πρόεδρο του ΣΕΒ ) . Το άρθρο έλεγε , μεταξύ άλλων , οτι ο Δ. Δ. ετοιμάζει "Think Tank" το οποίο θα αφορά την πολιτική , την κοινωνία και ζητήματα που απασχολούν την χώρα .
Λέει συγκεκριμένα ο Δ. Δ. :
"Θέλω να φτιάξω ένα ίδρυμα το οποίο θα συγκεντρώνει ικανούς ανθρώπους που έχουν αγωνία για την Ελλάδα και νέες απόψεις και θα αφοσιώνονται στο να μελετούν σε βάθος ένα θέμα , να στοιχειοθετούν την ανάλυσή τους και να κάνουν προτάσεις πολιτικής ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΕΣ " .

ΠΟΣΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ...

Το σώμα, η σκέψη, η συνείδηση είναι εκ πρώτης όψεως κόσμος, άσχετος, χωρίς να τον συνδέει καμία ιδιότητα, που όλα μαζί εντούτοις δημιουργούν την ανθρωπινη υπόσταση. Η δύναμη που καθορίζει αυτή την υπόσταση είναι έτσι πρόχειρα εξεταζόμενη εξωτερική. Από εκεί κατάγεται και προέρχεται το σώμα, αλλά και η ψυχή που εδρεύει και που συνοδεύει και βγαίνει από το σώμα, από την ίδια πηγή προέρχεται.

θέματα ζωτικής σημασίας για την λειτουργία του αεροδρομίου της Θήβας, στην 19η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων.

Αγαπητοί μας συμπολίτες. Αυτή την Δευτέρα 3/11 και ώρα 18:00, θα συζητηθούν θέματα ζωτικής σημασίας για την λειτουργία του αεροδρομίου της Θήβας, στην 19η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων.

Από τα Μνημόνια στην παραβίαση της κυπριακής ΑΟΖ...

Η «Αυτοκρατορία» κλιμακώνει την επίθεση στον Ελληνισμό

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Που κρύφτηκε το ελληνικό πολεμικό ναυτικό και η αεροπορία; Σε τι ακριβώς χρησιμεύουν τα πολεμικά μας σκάφη και αεροπλάνα, πιο ακριβά από το βάρος τους σε χρυσάφι, αν, τη στιγμή που η Τουρκία προκαλεί στην Κύπρο, εξαφανίζονται από προσώπου Γης;!

Η ΝΕΡΙΤ των νταβατζήδων έκοψε τον Εθνικό Ύμνο!

Ειλικρινής επιλογή, όσο και ο “πατριωτισμός” των πατριδοκάπηλων που καρατόμησαν την ΕΡΤ.

Έκοψε τον Εθνικό ύμνο η ΝΕΡΙΤ – Έσπασε το τηλεφωνικό κέντρο από τις διαμαρτυρίες
Εθνικός ύμνος… τέλος για τη ΝΕΡΙΤ! Το «Σε γνωρίζω από την κόψη του σπαθιού την τρομερή» δεν ακούστηκε ούτε καν την ημέρα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Φυσικό κι επόμενο ήταν να «σπάσει» το τηλεφωνικό κέντρο της εκπομπής «Έξι – δέκα» στη δημόσια τηλεόραση, με τους τηλεθεατές να κάνουν παράπονα στους δημοσιογράφους.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ; ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Πολύ «περίεργες» ειδήσεις έρχονται τις τελευταίες μέρες από δημοσιογραφικές και όχι μόνο πηγές από την τουρκική πρωτεύουσα, που αναφέρουν ότι εδώ και λίγο καιρό ένας εσωτερικός παρασκηνιακός πόλεμος μεταξύ του προέδρου της Τουρκίας Ταΐπ Ερντογάν και του πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, δηλαδή ανάμεσα στο βασικό δίδυμο της νεοοθωμανικής νέας Τουρκίας βρίσκεται εν εξέλιξη με ότι είναι δυνατόν να σημάνει αυτό στην εξωτερική και όχι μόνο πολιτική της Τουρκίας.

Μη φορολογητέο εισόδημα οι κοινοτικές ενισχύσεις. Την επόμενη εβδομάδα η επιστροφή φόρου πετρελαίου στους αγρότες

Για τα μέσα της επόμενης εβδομάδας μετατίθεται τελικά η ημερομηνία πληρωμής του φόρου πετρελαίου για τους αγρότες όλης της χώρας λόγω των εμπλοκών που δημιούργησε η πρόθεση της Ελληνικής κυβέρνησης να παρακρατήσει από τους λογαριασμούς τους την εισφορά του τρέχοντος έτους για τον ΟΓΑ.


Ι. Σταθάς: Εδώ και τώρα να υπογράψει ο υπουργός Δικαιοσύνης

Θετικότατη εξέλιξη για την υπόθεση των αποζημιώσεων στους συγγενείς των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς, την απόφαση του Συνταγματικού δικαστηρίου της Ιταλίας.

Στα καταστήματα το iPhone 6 – Πόσο κοστίζει

To iPhone 6 κυκλοφορεί από σήμερα (31/10) και στην Ελλάδα. Οι Έλληνες καταναλωτές θα μπορούν να προηθεύονται το νέο δημιούργημα της Apple, μπαίνοντας σε λίστα αναμονής. Στα 739 ευρώ η φθηνότερη έκδοσή του.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο:

Μαθησιακές Δυσκολίες;

Η απάντηση: ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

Φιάσκο Αμφίπολης: Θα παραιτηθεί η Μενδώνη;

Γράφει ο Σπύρος Ριζόπουλος

Πριν από κάνα μήνα και κάτι έγραψα ένα άρθρο με το τίτλο «Ανοίξτε την Αμφίπολη, κυρία Μενδώνη!» όπου σημείωνα πως δεν μπορούμε να έχουμε μια επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος που θα αφορά μόνο τους αρχαιολόγους και θα έπρεπε να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια καθώς είναι έντονο το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης. Και το σημείωνα αυτό με βάση την επαγγελματική μου εμπειρία πως είναι καταστροφικό στην επικοινωνία να παίζεις με προσδοκίες όταν δεν έχεις εξασφαλισμένο το αποτέλεσμα.

ΟΛΑ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΗΣ "ΣΩΤΗΡΙΑΣ" ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ... ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

Ενα από τα βασικά γνωρίσματα της θεωρίας της πολιτικής ανικανότητας εν Ελλάδι, των οβίδιων πολιτικών μεταμορφώσεων, που ενίοτε παρουσιάζονται και ως άσκηση γυμναστικής ή θεαματικών πολιτικών ακροβατισμών, κοινώς "κυβιστήσεις" και πιο κοινώς πολιτικές "κωλοτούμπες", είναι η αέναη εξελικτικότητά της στην ελληνική πραγματικότητα...

Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ FED-ΕΡΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΤΗΝΟΥΣ

Της Αλεξάνδρας Τράγκα

:«Πρέπει να θυμάστε ότι είμαστε νομικό δημιούργημα του Κογκρέσου και ότι έχουμε μόνο την εντολή να ασχολούμαστε με το συμφέρον των ΗΠΑ. Οι άλλες χώρες θα πρέπει απλά να λάβουν αυτό ως πραγματικότητα και να προσαρμοσθούν σε εμάς, εφόσον πρόκειται για κάτι σημαντικό για τις οικονομίες τους»

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο 1η Νοέμβρη στο Σύνταγμα στις 12.00μμ




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

« ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ – Η ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΕΠΙ ».

ΘΕΜΑ:  ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ  ΚΑΙ  ΣΥΓΓΕΝΙΚΑ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Η ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ  δια του Προέδρου της  Κου  Χαρατσή  Χρήστου  συμμετείχε σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Βοιωτίας με θέμα :

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ «ΡΙΧΝΟΥΝ» ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Φωτογραφικές διατάξεις και  συνεχείς τροποποιήσεις νόμων που δίνουν την εντύπωση ότι εξυπηρετούν άλλους σκοπούς και όχι την προστασία του δημοσίου συμφέροντος κατήγγειλε ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Κώστας Τζαβέλλας.

Κατά τη διάρκεια της πανδικαστικής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στο Εφετείο της Αθήνας ο πρόεδρος της  Ένωσης Εισαγγελέων κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «νομοθετεί αποσπασματικά και άρρυθμα, σε σημείο που να θέτει σε προφανή κίνδυνο την ορθότητα των νομοθετημάτων και να δίνει την εντύπωση εξυπηρέτησης σκοπών άλλων, εκτός στόχευσης εξασφάλισης του δημοσίου συμφέροντος».

19η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων

Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 31620/30-10-2014 πρόσκληση για την 19η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Παλαιού Δημαρχείου-οδός Πινδάρου & Οιδίποδος, στις  3  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ του 2014, ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 18:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

Δήμος Θηβαίων: Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τους Δήμους

Η Δ/νση Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Θηβαίων ενημερώνει, ότι με τις διατάξεις του άρθρου 51 του Ν. 4257/2014 (ΦΕΚ 93/14.04.2014 τεύχος Α΄) όπως  τροποποιήθηκε με το άρθρο 24 του Ν.4304/2014 (ΦΕΚ 234/23.10.2014 τεύχος Α), ρυθμίζονται οι βεβαιωμένες οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες με βάση τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων (ΚΕΔΕ) έως 30/10/2014,  συμπεριλαμβανομένων των μισθωμάτων με τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, τόκους υπερημερίας ή τυχόν προβλεπόμενες λοιπές ρήτρες.

Ιερά Πανήγυρις & ανακομιδή των λειψάνων του Αγίου Γεωργίου Θηβών, στις 2 και 3 Νοεμβρίου 2014




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΚΑΡΓΑΚΟΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ: ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΛΕΣ «ΠΑΡΩΝ» Προς τους νέους


Περιγραφή
«Οἱ νέοι ἔχουν μιὰ δυσοίωνη προοπτική: νὰ ζήσουν. Καὶ αὐτὰ ποὺ θὰ ζήσουν –καὶ ἤδη ζοῦν– εἶναι φρικτά. Δὲν ἔχουν –ὅπως δὲν εἶχαν καὶ οἱ γονεῖς τους– ὀρθὴ πορεία πλεύσεως. Ταξιδεύουν μὲ πλοῖο ἄγονης γραμμῆς. Στὴ διαδρομὴ δὲν θὰ συναντοῦν μικρὰ νησιὰ μὲ γραφικὰ χωριά· θὰ συναντοῦν σκοπέλους· κι ἐνδέχεται νὰ χαθοῦν σὲ μιὰ ἁπλὴ φουσκοθαλασσιά. Τοὺς δίδαξαν ψέματα πολλά· κι οὔτε τοὺς ἔμαθαν νὰ κολυμποῦν στὰ βαθειά.

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Θύελλα αντιδράσεων από την αλλαγή του συνδικαλιστικού!

Συνδικαλιστικές άδειες, απολύσεις και αξιολόγηση από τον εργοδότη….,

Δ. Δημητρίου: «Βάζουν το πλαφόν των 7 ημερών, όταν η ανεργία και η ανασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους εργασίας  έχει φτάσει στα ύψη.. Ποιος θα μπορέσει, μαζί με τις ελλειμματικές  επιθεωρήσεις  εργασίας να ελέγχει και να προστατεύει τον εργαζόμενο;»

Τι ΔΕΝ ΕΙΠΩΘΗΚΕ και ΔΕΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΘΗΚΕ για τις γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα...

Γερμανικά ορύγματα, επί Κατοχής, προς αναζήτησιν βωξίτου, στο Ακραίφνιο Βοιωτίας...
 Άρθρο του Γ. Λεκάκη στην εφημ. ΧΡΟΝΟΣ Κομοτηνής, 30.10.14.

 Άλλη μια επέτειος της 28ης Οκτωβρίου πέρασε, και μαζί με τις παρελάσεις, οι δημοσιογράφοι ξαναθυμήθηκαν το θέμα των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα...

ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ

Εισαγωγή
                                     -----------------
Με την ευκαιρία των εορτών του ΟΧΙ, αφού οι πολιτικοί λένε πάντα σε όλα ΝΑΙ στους Επικυρίαρχους, υπενθυμίζουμε στον Ελληνικό Λαό  τα κάτωθι.
Μετά το μπάχαλο του ΕΜΦΙΑ, των βιβλικών καταστροφικών πλημυρών, της οικονομίας, όπου συνεχίζουμε να είμαστε σαν λαός χρεοκοπημένοι, και κανείς δεν ξέρει που πάνε τα χρήματα του φορολογούμενου Έλληνα. Ο Λαός να βρίσκεται σε καταστολή με τους αεροψεκασμούς, τα χημικά των δοσίλογων πολιτικών, και τους κουκουλοφόρους τους λεγομένους και «μπαχαλάκηδες» της γνωστής Πρεσβείας των Σιωνιστών της Ν.Τ.Π. & παγκόσμιας δικτατορίας!!!

ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΠΤΥΧΘΕΙ ΤΗ ΜΑΖΑ ΑΠΟ ΦΟΒΟ, ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ...

Η αυταρχική πολιτική αντίληψη που εσχάτως εκδιπλώνεται σε τούτη τη χώρα όπου κυοφορήθηκαν τα ιδανικά της ελευθερίας και της κοινωνικής δικααιοσύνης, αλλά τώρα ζει και με δανεικά ιδανικά, προσπαθεί να κλείσει τα πάντα σ' ένα πειθαρχημένο όλον, με θυσία της ελευθερίας και της κοινωνικής ειρήνης στο βωμό του Μολώχ του ίδιου του πνεύματός μας.

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Επαγγελματικός προσανατολισμός".

Γυμνάσιο Διανέλλου και Θεοδότου. Λευκωσία. Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Πρόσκληση - Εκδήλωση στον Ι.Ν. Αγ. Καλοκτένη Θηβών στη μνήμη πεσόντων αεροπόρων

Ο Σύνδεσμος Αποστράτων και Εφέδρων Αξ/κων Θήβας την Κυριακή 2 Νοεμβρίου θα τιμήσει σε ειδική εκδήλωση στον Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη του Καλοκτένη Θηβών τους χειριστές της πολεμικής αεροπορίας ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΙΩΑΝΝΗ του ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ και ΔΡΙΣΤΙΛΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟ του ΙΩΑΝΝΗ, οι οποίοι την 2α Νοεμβρίου 1959 έχασαν τη ζωή τους κατά την πτώση των αεροσκαφών τους στις παρυφές της πόλης των Θηβών.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΣΧΟΒΑΚΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΟΣΧΟΒΑΚΟΥ

Ο Σύλλογος ¨ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΗΒΑΣ¨ και οι Εκδόσεις ¨Μελάνι¨ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του ποιητικού έργου του Νίκου Μοσχοβάκου με αφορμή την έκδοση της συλλογής του ¨Αιφνίδια και διαρκή¨, την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014 στις 18:00μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας.

Για το έργο του ποιητή θα μιλήσουν οι:

ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ

Άλλο πρόβλεψη και άλλο προφητεία. Σταθερό σημείο αναφοράς της πολιτικής είναι η πρόβλεψη. Τι θα αντιμετωπίσουμε αύριο; Πώς θα αντιμετωπισθεί αυτή η εξέλιξη εις το μέλλον; Τι συνέπειες θα έχει αυτό το μέτρο εις το μέλλον; Η πολιτική και οι πολιτικοί θέτουν εις εαυτούς διαρκώς τοιούτου είδους ερωτήσεις. Και βάσει  των ερωτήσεων αυτών γίνονται προβλέψεις και λαμβάνονται μέτρα. Προβλέψεις γίνονται και επί διεθνών θεμάτων. Πολλές φορές προβλέψεις τοιούτων θεμάτων δεν αντιμετωπίζονται. Οι κρίσεις έρχονται και κυρίως τα μικρά κράτη δεν έχουν δυνατότητες αντιδράσεως.

Λευτέρης Ρήνος & Γιώργος Γιαλτουρίδης για Αρτέμη Σώρρα - Μανόλη Λαμπράκη & τράπεζα Ανατολής



Χιλιάδες επισκέπτες στο παζάρι της Λιβαδειάς. Εμπλοκές λόγω καιρού

Χιλιάδες είναι οι επισκέπτες από όλη τη Στερεά στη Λιβαδειά για το παζάρι της, από την πρώτη μόλις μέρα της λειτουργίας του, στηρίζοντας και ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο το θεσμό της εμποροπανήγυρης.

Στις 21 Νοεμβρίου η Ψηφιακή Τηλεόραση στην Στερεά Ελλάδα

Επιβεβαιώθηκε σήμερα η είδηση που μετέδωσε το Star Κεντρικής Ελλάδας την περασμένη Δευτέρα, για τις αλλαγές στις ημερομηνίες ολοκλήρωσης της ψηφιακής μετάβασης στην Στερεά Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη χώρα. Για τεχνικούς αλλά και θεσμικούς λόγους, η νέα ημερομηνία για την Στερεά Ελλάδα, την Θεσσαλία και την Κεντρική Μακεδονία είναι η 21 Νοεμβρίου.

"Ψηλά το κεφάλι" αλλά και τα μυαλά στο κεφάλι μας για την απειλή από την Τουρκία

“Ψηλά το κεφάλι” παρότρυνε πολύ σωστά να έχουμε ο σμηναγός που πέταξε πάνω από την παρέλαση της Θεσσαλονίκης και ενθουσίασε όλη την Ελλάδα.

Αυτό που θα πρέπει να γίνει κατανοητό σε ανώτερες και ανώτατες βαθμίδες της ιεραρχίας είναι ότι θα πρέπει να έχουμε και “τα μυαλά στο κεφάλι μας”.

ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΣΤΑ…ΚΑΓΚΕΛΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης, Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Αλήθεια τι ευτυχία να είσαι σήμερα Έλληνας, (σσς μη μας ακούσουν), κάτοικος αυτής της χώρας που έχει πιάσει το «νόημα» του εκσυγχρονισμού και της προόδου και ευτυχισμένος απολαμβάνει τα «αγαθά» της Τρόικας και των μνημονίων, με τα…

"Ικανοποίηση από την εναρμόνιση του Φορολογικού Συντελεστή των Αγροτικών Φωτοβολταϊκών με τις διατάξεις του Μητρώου Αγροτών"

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγροτικών Φωτοβολταϊκών, αισθάνεται την υποχρέωση  να ευχαριστήσει δημόσια τους κ.κ. Υπουργούς ΥΠΑΑΤ Γεώργιο Καρασμάνη και Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη για τη συμφωνία που επήλθε προκειμένου το εισόδημα των κατ' επάγγελμα αγροτών που προέρχεται απο την διαχείριση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας εώς 100 kw, να θεωρείται και να φορολογείται στο εξής ως αγροτικό, εναρμονιζόμενο με τις διατάξεις του μητρώου αγροτών (Ν. 3874/2010).

Πανελλαδικό Συλλαλητήριο 1η Νοέμβρη στο Σύνταγμα - Αναχωρήσεις λεωφορείων από Θήβα, Σχηματάρι, Οινόφυτα.

Μέχρι σήμερα : 840 αποφάσεις  συμμετοχής
ΟΛΟΙ στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο 1η Νοέμβρη στο Σύνταγμα στις 12.00μμ

Αποστολή του Ν. Λυγερού στην Κατεχόμενη Αμμόχωστο - Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο Ράδιο Λόγος

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στον Μίκη Κασάπη.
Ράδιο Λόγος, 28/10/2014

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ = ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ. ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ = ΜΑΖΑΝΘΡΩΠΟΣ...

Κάθε κατώτερο στρώμα αποτελεί την υποδομή του ανώτερου. Κάθε ανώτερο περιέχει το κατώτερο. Το δε ανώτερο όλων περιέχει και τα τρία κατώτερα στρώματα. Ετσι ο άνθρωπος είναι και ύλη και ζωή και ψυχή και πνεύμα. Η συνείδηση της υπόστασής του αυτής του "ανοίγει τήν όρεξη", για να αποκτήσει γνώση της πρώτης αιτίας, από την οποία εξαρτώνται όλα τα άλλα αίτια.

Δήμος Θηβαίων: Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης της 28ης Οκτωβρίου 1940

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις για τον επίσημο εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Δήμο Θηβαίων .

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ «ΜΕΓΑΛΗΣ» ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΘΗΒΩΝ

Για 12η χρονιά, στο φιλόξενο χώρο της ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΦΥΓΗΣ του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου
 << Μεγάλης >>  Παναγίας Θηβών  , θα λειτουργήσει το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΑΣ για αρχάριους και προχωρημένους υπό την διεύθυνση της κας Κατερίνας Κοσμίτη , αγιογράφου και Θεολόγου .

Παρουσίαση Β1 Σταδίου Μελέτης ΣΧΟOΑΠ Δ.Ε. Πλαταιών- 5 Νοεμβρίου στο Καπαρέλλι

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου καλεί όλους τους κατοίκους και τους συλλόγους της Δ.Ε. Πλαταιών στην παρουσίαση του ¨Β1 Σταδίου Μελέτης ΣΧΟOΑΠ Δ.Ε. Πλαταιών¨ που θα διεξαχθεί στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων (Πρώην Δημαρχείο) Τ.Κ. Καπαρελλίου στις 5 Νοεμβρίου 2014 ημέρα Τετάρτη και ώρα 17:00.

Υπογραφή Αβραμόπουλου για την παραχώρηση της ΜΕΡΥΠ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Το πρώτο βήμα για την παραχώρηση του κτιρίου της ΜΕΡΥΠ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έτσι ώστε να στεγαστεί το νέο Διοικητήριο της έδρας της, έγινε σήμερα Τετάρτη 29 Οκτωβρίου, με την υπογραφή της θετικής συμβουλευτικής γνώμης, από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο. Η διαδικασία παραχώρησης του κτιρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Χωρίς μαθητικά δρομολόγια και σήμερα η πρώην επαρχία Λιβαδειάς

Χωρίς μαθητικά δρομολόγια και σήμερα η πρώην επαρχίας της Λιβαδειάς μετά την απόφαση της διοίκησης του ΚΤΕΛ, να διακόψει τη διαδικασία της μεταφοράς καταγγέλλοντας μέσω ανακοίνωσης παράνομες και αυθαίρετες ενέργειες και πράξεις από την πλευρά της περιφέρειας Στερεάς.

Ανοίγει ο δρόμος για τις Γερμανικές αποζημιώσεις στο Δίστομο. Απόφαση σταθμός από το Συνταγματικό δικαστήριο της Ιταλίας

Να σώσει την τιμή της Ελληνικής Πολιτείας και να καταστήσει εκτελεστεί την αμετάκλητη απόφαση του πολυμελούς Πρωτοδικείου της Λιβαδειάς κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης από τη Βοιωτία, ο ευρωβουλευτής και καθηγητής του πανεπιστημίου της Κρήτης Νότης Μαριάς.


Απόφαση σταθμός του Συνταγματικού δικαστηρίου της Ιταλίας επιτρέπει στους συγγενείς των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο να προχωρήσουν στην κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του Γερμανικού Δημοσίου στην Ιταλία.

"Σηκώστε το κεφάλι ψηλά" είπε ο Σμηναγός Σωτήρης Στράλης μέσα από το πιλοτήριο κατά την επίδειξη δεξιοτεχνίας στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης.

"Φωτιά" στο Twitter και το Facebook από τον πιλότο του F-16
Το μήνυμα του πιλότου του F 16 δεν άφησε κανέναν Έλληνα ασυγκίνητο.

Οι ανασκαφές και τα νέα στοιχεία στην Αμφίπολη-Τι λένε οι αρχαιολόγοι

ΒΙΝΤΕΟ-Οι ανασκαφές και τα νέα στοιχεία στην Αμφίπολη-Τι λένε οι αρχαιολόγοι
Τα σπουδαία ευρήματα στον τάφο της Αμφίπολης ανακοινώθηκαν πριν από λίγο στη συνέντευξη Τύπου.

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Προσλήψεις 6.000 ανέργων σε επιχειρήσεις για 12 μήνες

Ποιοι οι δικαιούχοι του νέου προγράμματος του ΟΑΕΔ και ποιοι οι ωφελούμενοι
Νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 6.000 ανέργων ηλικίας 25-66 ετών αναμένεται να υλοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ.
Μάλιστα, η σχετική απόφαση ελήφθη από τη διοίκηση του Οργανισμού, όταν διαπιστώθηκε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη δράση, καθώς το προηγούμενο αντίστοιχο πρόγραμμα για 5.000 ανέργους 25-66 ετών που άνοιξε στις 8 Οκτωβρίου 2014, έκλεισε μέσα σε λίγες ώρες.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο