Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Η ΣΤΙΓΜΗ, ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΗ ΥΠΟΨΙΑ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ...



Οσον και αν φαίνεται παράδοξο, ο ανθρώπινος βίος δεν είναι παρά περιπλανήσεις πέριξ του τάφου. Τόσον, που δεν είναι υπερβολή η προστακτική "Ζήσε την κάθε στιγμή, σαν να είναι η τελευταία σου". Διότι, η μόνη βεβαιότητα του ανθρώπου, εφόσον γεννήθηκε, είναι ο θάνατος, που βέβαιος αβέβαιος, όσον αφορά τον χρόνο της έλευσής του. Γνωρίζει ο άνθρωπος ότι θα πεθάνει, αλλά δεν γνωρίζει πότε και πως θα πεθάνει. Γι' αυτό και η τραγική αντινομία. Ενώ όλοι οι άνθρωποι γεννώνται με κλάματα, κανείς ωστόσο δεν πεθαίνει με γέλια...

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στο Ράδιο Θήβα, στην εκπομπή του Ν. Χατζηδούρου 15/11/2014



Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 16/11/14

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών 8ου δημοτικού στο Δημαρχείο Θήβας.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Δημαρχείο της Θήβας πραγματοποίησαν και  οι μαθητές της Γ’ Τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας, την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, μαζί με τη δασκάλα τους,  προκειμένου να γνωρίσουν τον Δήμαρχο Θηβαίων κ. Σπύρο Νικολάου, να ενημερωθούν  για τη λειτουργία του Δήμου και να γνωρίσουν το αντικείμενο εργασίας των Υπηρεσιών του.

Συγχαρητήρια Δημάρχου Θηβαίων σε όσους συμμετείχαν στον Μαραθώνιο της Αθήνας 9/11/2014

Θερμά συγχαρητήρια στους 201 Θηβαίους αθλητές του Συλλόγου Δρομέων Υγείας και Μαραθωνοδρόμων Θήβας, που έλαβαν μέρος στον 32ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας καθώς και σε όλους στους Θηβαίους δημότες που έτρεξαν με μεμονωμένες συμμετοχές, τιμώντας το αθλητικό ιδεώδες, με την ευχή για υγεία και καλή επιτυχία σε κάθε μελλοντικό  αγώνα.

ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Η 17η Νοεμβρίου, είναι η ημέρα μνήμης και τιμής της φοιτητικής νεολαίας του Πολυτεχνείου, που με την αγωνιστική της διεκδίκηση έδειξε το δρόμο του αγώνα για την κατάκτηση και εδραίωση της Δημοκρατίας στη χώρα μας και την πτώση της δικτατορίας.

Το μήνυμα του Νοέμβρη του 1973 που συνοψίστηκε με τις τρεις ηχηρές λέξεις «Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία»,  41 χρόνια μετά , στην εποχή των μνημονίων και της τρόικας, της οικονομικής, πολιτικής και ανθρωπιστικής κρίσης, παραμένει ζωντανό και επίκαιρο όσο ποτέ.

“Ερώτηση για την επέκταση του προαστιακού σιδηρόδρομου σε Βοιωτία και Φθιώτιδα”

Την Τρίτη 11.11.2014, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση του υπουργού Μεταφορών με φορείς Βοιωτίας και Φθιώτιδας. Κύριο θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η επιβάρυνση του επαρχιακού οδικού δικτύου από βαρέα φορτηγά οχήματα, λόγω της αύξησης του αντιτίμου των διοδίων στη “Νέα Οδό”.

Μετά το πέρας της συνάντησής, ορισμένοι έσπευσαν ν’ ανακοινώσουν, εκφράζοντας την ευχάριστη έκπληξή τους, τη δέσμευσή του υπουργού για ολοκλήρωση του προαστιακού σιδηρόδρομου μέχρι την Αμφίκλεια Φθιώτιδας, έως τον Ιούνιο του 2015.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΘΗΒΑΣ: «ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ» 2014

Για το δικαίωμά μας στη μόρφωση, τη δουλειά, την αξιοπρέπεια, τη δημοκρατία

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 αποτελεί την κορυφαία αντιδικτατορική εκδήλωση  που συνέβαλε στην πτώση της Χούντας των Συνταγματαρχών, η οποία είχε επιβάλλει καθεστώς στυγνής τυραννίας στη χώρα. Το Νοέμβρη του 73 νεολαία και λαός πάλεψαν με αυταπάρνηση το απάνθρωπο καθεστώς της Χούντας, βροντοφωνάζοντας «Ψωμί Παιδεία Ελευθερία», αποδεικνύοντας ότι χαμένοι αγώνες είναι αυτοί που δεν δίνονται ποτέ.

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΧΘΡΟΣ

ΤΟ  ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ  ΝΑΤΟ
          -----------------------------------
          Η  Σημερινή  Πραγματικότητα
          ----------------------------------------
                                     Ανάλυση
                                    --------------
Το ΝΑΤΟ είναι ο Στρατός σωτηρίας της Παγκόσμιας Σιωνιστικής κυβέρνησης-Δικτατορίας.
Το ΝΑΤΟ είναι γνωστό από τα αρχικά των λέξεων North Atlantic Treaty  Organization.
To NATO  αρχικά ιδρύθηκε με αγαθούς σκοπούς , σύμφωνα με το καταστατικό του, αλλά αργότερον, «συν τω χρόνω προϊόντι», έγινε όργανο επιθετικό στα χέρια της παγκόσμιας Σιωνιστικής κυβέρνησης, και αντί για ειρήνη,-όπως λέει το κατασταστικό του,- σπέρνει τον όλεθρο και αρμαγεδδώνα στο πλανήτη.

ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ "ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΗ". ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ!

Τι είναι ελευθερία; Μήπως είναι η κατάσταση του ανθρώποτυ εκείνου, που δεν υπόκειται σε κανέναν καταναγκασμό, σωματικό ή ηθικό; Μήπως είναι η ανεξαρτησία του ανθρώπου από κάθε εξωτερική βία, που ασκεί επάνω του άλλο πρόσωπο ή και η εσωτερική του ανεξαρτησία από κάποια ψυχική πάθηση; Μήπως είναι ακόμη ελευθερία η έλλειψη ενός εμποδίου ή ενός φραγμού, που αναγκάζει τον άνθρωπο να μην πράξει κάτι που θέλει; Είναι, δηλαδή, το δικαίωμα κάποιου να πράττει ό,τι θέλει; Μήπως είναι ελευθερία, τέλος, η ανεξαρτησία του ατόμου,του λαού ή του κράτους, που δεν υπόκειται σε ξένη θέληση ή κοινώς "λευτεριά;".

Το μεγάλο χάσμα και αδιέξοδο -δυσαρμονία μεταξύ Λαού και Εξουσίας

Η Δημοκρατία είναι το Πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. Κεντρικό χαρακτηριστικό της Δημοκρατίας είναι η λήψη αποφάσεων με ψηφοφορία των πολιτών, εις την άμεση Δημοκρατία, ή κάποιων αντιπροσώπων τους εις την αντιπροσωπευτική Δημοκρατία.

Όμως εις την σύγχρονη εποχή η άσκηση της εξουσίας, εν ονόματι του λαού, από Κυβέρνηση και Κόμματα, ναι μεν προϋποθέτει την αποδοχή αυτών από τον λαό, από την άλλη πλευρά  δεν στερεί από τον λαό το δικαίωμα της έμμεσης συμμετοχής των πολιτών εις τις πολιτικές διαδικασίες, τις διαδικασίες διακυβέρνησης και λήψης αποφάσεων. Για παράδειγμα, πέρα των εκλογών ανάδειξη των οργάνων της Πολιτείας.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΣΤΙΑΣΗΣ - ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΧΡΕΩΝ

Σας ενημερώνουμε σχετικά με τη ρύθμιση οφειλών προς ΟΤΑ και ΝΠΔΔ αυτών η οποία έχει καταλυτική ημερομηνία 31 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014.



1. Με τον ν.4304/2014 χορηγείται νέα προθεσμία έως 30.11.2014 για την Ρύθμιση σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ.51 ν.4257/2014 όλων των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων έως την 30.10.2014 οφειλών προς τους ΟΤΑ.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ
ΜΕΧΡΙ 31.12.2009 ισχύουν τα παρακάτω:

Ο ελληνικός γύρος αδειοδότησης είναι πλέον επίσημος

Ν. Λυγερός

Με τη δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο γύρος αδειοδότησης των θαλασσιών οικοπέδων της ελληνικής ΑΟΖ στο Ιόνιο και Νότια της Κρήτης είναι πλέον επίσημος για όλους.

Στο χείλος του γκρεμού το ρομπότ Philae

Σε θρίλερ εξελίσσεται το «γάντζωμα» του ρομπότ Φίλαι στον κομήτη Τσούρι. Μετά την αγωνία για το κατά πόσο καλά αγγιστρώθηκε τις τελευταίες ώρες προκύπτουν νέες που έχουν να κάνουν με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του.

Ευρωπαϊκή Ένωση, ΑΟΖ και Απελευθέρωση

Ν. Λυγερός

Οι προοπτικές της ΑΟΖ και για την Κύπρο και για την Ελλάδα αρχίζουν να γίνονται αντιληπτές από όλο και περισσότερους πολίτες των δύο χωρών του Ελληνισμού. Και τα οικονομικά δεδομένα έρχονται να ενισχύσουν την υψηλή μας στρατηγική και στις δύο περιπτώσεις ειδικά από τότε που έχουμε όλα τα στοιχεία των σεισμικών χαρτών και υπάρχουν επίσημα τα 33 θαλάσσια οικόπεδα στην ΑΟΖ του Ελληνισμού, αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την έκφραση για τη συνολική επιφάνεια των δύο κρατικών ΑΟΖ.

"Η Αγγελική Λάζαρου, ανανεώνει το ραντεβού της με την γνήσια λαϊκή φωνή της Θήβας, τον Βασίλη Σταματάκη τα Σάββατα Νοεμβρίου στο Μελωδείον the stage cafe στη Θήβα"

Η Αγγελική Λάζαρου 
&
ο Βασίλης Σταματάκης
@
«Μελωδείον the stage cafe»
@
Σάββατο 15, 22 & 29 Νοεμβρίου 2014

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Αγώνας "Αντισφαίριση με αμαξίδιο" στη Θήβα



Πρόσκληση: Αγώνας επίδειξης αντισφαίρισης με αμαξίδιο

Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Θήβας σας προσκαλεί το Σάββατο 15 Νοεμβρίου και ώρα 17:00, στα δημοτικά γήπεδα του Κοντίτο, να παρακολουθήσετε τον αγώνα επίδειξης μεταξύ 2 πρωταθλητών στο άθλημα  της αντισφαίρισης με αμαξίδιο.

Το «Αλάτι της Γης» ταξιδεύει στη Θήβα - Δείτε όλη την εκπομπή


Το «Αλάτι της Γης» ταξιδεύει στη Θήβα κι ανακαλύπτει μια μουσική και χορευτική παράδοση πλούσια και πολύμορφη.

Ξεκινώντας με τον ήχο της πίπιζας, για να υπενθυμίσουμε ότι στην αρχαιότητα οι αυλητές της Θήβας ήταν ονομαστοί σε όλη την Ελλάδα. Κάτι που οφειλόταν και στα ιδιαίτερα καλάμια της λίμνης Κωπαΐδας που έδιναν τους καλύτερους αυλούς για την αυλητική σχολή της περιοχής.

Γιάννης Καράμπελας: “ Κατώτερη των περιστάσεων η συνάντηση του υπουργού Μεταφορών με αυτοδιοικητικούς Βοιωτίας και Φθιώτιδας ”

Το λιγότερο κατώτερη των περιστάσεων μπορεί να χαρακτηριστεί η συνάντηση του υπουργού Μεταφορών με αυτοδιοικητικούς Βοιωτίας και Φθιώτιδας, παρουσία και βουλευτή Βοιωτίας της Ν.Δ.,  σχετικά με τα μέτρα αντιμετώπισης της επιβάρυνσης του επαρχιακού οδικού δικτύου από βαρέα φορτηγά οχήματα, ως αποτέλεσμα της αύξησης του αντιτίμου των διοδίων.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην έκθεση Philoxenia - Με αφετηρία τη Philoxenia, η Στερεά Ελλάδα ξεκινά μία μεγάλη προσπάθεια για την απόκτηση μίας ενιαίας τουριστικής ταυτότητας.

Στη Philoxenia, τη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού της χώρας μας, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη συμμετέχει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από σήμερα Πέμπτη 13 έως και την Κυριακή 16 Νοεμβρίου.

Βαγγέλης Μπεξής: Μας κρύβουν την αλήθεια για τον σκελετό που βρέθηκε

Ο Αρχαιολόγος και εκδότης του Περιοδικού «ΙΧΩΡ» Βαγγέλης Μπεξής, μιλάει για την τελευταία μεγάλη ανακάλυψη του σκελετού στην Αμφίπολη και σχολιάζει τα δεδομένα. Σε αυτό το βίντεο αποδεικνύει πόσο εύκολο θα ήταν από την πρώτη στιγμή να είχε αποκαλυφθεί από τους ανασκαφείς το φύλο, άντρας η γυναίκα, του σκελετού, με έναν μοναδικό τρόπο που διδάσκονται ακόμα και οι μαθητές της πρώτης Λυκείου.

Προετοιμασία οριοθετήσεων ΑΟΖ

Ν. Λυγερός

Μετά την ανακοίνωση και τη χάραξη των 20 θαλάσσιων οικοπέδων στο Ιόνιο και Νότια της Κρήτης, η Ελλάδα βρίσκεται σε άλλο στάδιο λόγω της αρχής του γύρου αδειοδότησης, αφού οι υποψήφιες εταιρείες θα πρέπει να λειτουργήσουν σε οικόπεδα, τα οποία πρέπει να είναι ξεκάθαρα όσον αφορά στο νομικό πλαίσιο σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας.

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΝΕΚΡΟΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ!

Ο σκελετός είναι σχεδόν ακέραιος, ενώ το γενετικό υλικό θα εξεταστεί από ειδικό εργαστήριο
Ξεδιπλώνεται το κουβάρι της ιστορίας της Αμφίπολης, μετά την εύρεση ανθρώπινου σκελετού στον όρυγμα του τρίτου θαλάμου.

ΟΙ ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΝΩΜΕΝΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ...

Σε ώρα που σχεδόν όλοι εκτός Ελλάδας, με εξαίρεση το αποπροσανατολισμένο πλήθος των Ιθαγενών, βλέπουν μόνο τις πληγές μας και την αληλοεξουδετέρωση της ομαδικής και ατομικής θέλησης στην Ελλάδα, ως ένδειξη της βαθύτατης κρίσης της κοινωνίας, που είναι η στεντόρια και θαρραλέα κραυγή των διανοούμενων του τόπου τούτου, των σκεπτόμενων ανθρώπων, που αντιμετωπίζουν την πραγματικότητα μιας αβύσσου που καραδοκεί;

Σε μια κοινωνία που ανάλγητες πολιτικές της αφαίρεσαν τα ερείσματα, της φυλλορρόησαν την αξιοπρέπεια, της εξευτέλισαν τις ιδέες που την έθρεφαν και την έριξαν μέσα σ' ένα χάος, που είναι οι υπεύθυνοι πνευματικοί άνθρωποι να οροθετήσουν με την ένταση της συνείδησής τους και την ηθική τους παλληκαριά τον καιρό τους και να εκφράσουν την αγωνία της κοινωνίας;

Μουσική - μουσικολογική εκδήλωση στη Θήβα: "Βυζαντινό τροπάρι - Βυζαντινό τραγούδι"


Τα Δ.Σ. του Συλλόγου Ιεροψαλτών επαρχίας Θηβών "ο Ευαγγελιστής Λουκάς" και του Συλλόγου Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής, σας προσκαλούν στη μουσική-μουσικολογική εκδήλωση "Βυζαντινό τροπάρι - Βυζαντινό τραγούδι", στην οποία θα ακουστούν ύμνοι και τραγούδια αρμονικά συνυφασμένα, με σκοπό την κατάδειξη της εξέλιξης της μουσικής μας.

Πεζοπορία στη Θήβα στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

Πρόσκληση

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Θηβαίων,
στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών (25
Νοέμβρη) σας καλεί να συμμετάσχετε στην Πεζοπορία απόστασης 2 χλμ , που θα
πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014, στις 11:30 πμ, σε κεντρικούς
δρόμους της πόλης.

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Αναρμόδιος για τα διόδια δηλώνει ο Χρυσοχοΐδης. Υποσχέθηκε έργα και προαστιακό στη Φθιώτιδα.

Αναρμόδιος για την μείωση της τιμής των διοδίων δήλωσε στους δημάρχους της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας και τον Ευάγγελο Μπασιάκο που βρέθηκαν σήμερα στο γραφείο του ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Οι δήμαρχοι έθεσαν στον υπουργό τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες με την διέλευση φορτηγών από την παλαιά εθνική οδό και ο υπουργός δεσμεύτηκε να χρηματοδοτήσει έργα που θα αποτρέπουν τη χρήση του οδικού δικτύου από τα βαριά οχήματα.

ΟΛΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ...ΠΡΟΟΔΟ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ Η "ΠΡΟΟΔΟΣ"...

...Περιέχει την ευτυχία και τη δυστυχία μαζί του σύγχρονου ανθρώπου. Αισθάνεται γι' αυτήν υπερηφάνεια, αλλά και δέος, φόβο και αγωνία. Τον οδηγεί στον "έβδομο ουρανό", αλλά τον κατεβάζει και στα έγκατα του Αδη.

Και ενώ γνωρίζει τους νόμους της ύπαρξης του ατόμου της ύλης και τη σύνθεσή του, ενώ κατορθώνει να τους θέτει στην υπηρεσία του για την όλο και περαιτέρω κατάκτηση του διαστήματος και όχι μόνο, αγνοεί τα πλέον απλά και ουσιώδη πράγματα, που είναι γύρω του και μέσα του. Αγνοεί ακόμη, κατά μεγάλο μέρος, το μυστήριο της μητέρας και τροφού Γης, όπως και της αβύσσου των Ωκενών και τον αιφνιδιασμό του Εγκέλαδου.

Εκδήλωση για το Πολυτεχνείο στη Θήβα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ
για τον ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του `73

Απ’ τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου και απ’ όλη την ιστορία της αντιδικτατορικής πάλης αντλούμε πείρα και διδάγματα, εμπνεόμαστε και διδασκόμαστε για να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στο σύστημα που γεννά χούντες και φασισμό, φτώχεια κι ανεργία, πολέμους και δυστυχία.

Κεγκέρογλου: Καμιά Μονάδα Προστασίας Παιδιού δεν κλείνει

Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2014

Σχετικά με όσα υποστηρίζονται για το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας των Μονάδων Προστασίας παιδιού ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης  Κεγκέρογλου δήλωσε ότι:

«Καμιά Μονάδα Προστασίας Παιδιού δεν κλείνει. Αντίθετα το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας στηρίζει   τις δράσεις όλων των δομών  με κάθε δυνατό τρόπο. »

Ρύθμιση για τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις στην Δ.Ε.Υ.Α.Θ.

11/11/2014

    Σας υπενθυμίζουμε πως η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Θήβας,με πλήρη επίγνωση των οικονομικών δυσκολιών δίνει τη δυνατότητα ευνοϊκής ρύθμισης για τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις των καταναλωτών σύμφωνα με τροπολογία που ψηφίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων και σχετική απόφαση του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.
 

Πρόγραμμα εμβολιασμών στο Γ. Ν. Λιβαδειάς - Πρόγραμμα αιμοληψιών, σε Εργοστασιακή Μονάδα στη Θήβα

Σας ενημερώνουμε ότι το Γ. Ν. Λιβαδειάς στα πλαίσια των προληπτικών εμβολιασμών , των μαθητών των δύο πρώτων τάξεων των δημοτικών Σχολείων για την φυματίωση έχει καταρτίσει σχετικό πρόγραμμα το οποίο και θα υλοποιηθεί από το Εξειδικευμένο προσωπικό του Νοσοκομείου ( Παιδίατρος, Επισκέπτρια Υγείας, Νοσηλευτές) έως τις εορτές των Χριστουγέννων.

ΑΟΖ και η σημασία του συμπλέγματος Καστελλορίζου

Ν. Λυγερός

Παλαιότερα υπήρχε μια αμφισβήτηση όσον αφορά στη Γαύδο από την πλευρά της Λιβύης, αλλά τώρα, από τότε που κάναμε σεισμικά στη Νότια Κρήτη έως τη μέση γραμμή, ενσωματώσαμε τη δράση της Γαύδου που προσφέρει στην ελληνική ΑΟΖ επιπλέον 2428 Km2 χωρίς κανένα πρόβλημα και συνεχίζουμε με συνομιλίες, για να υπογράψουμε μια επίσημη συμφωνία de jure.

Αναρτήθηκε στη Διαύγεια η εγκύκλιος για την αποπληρωμή οφειλών σε έως και 100 δόσεις

Αναρτήθηκε από το πρωί της Δευτέρας στην ιστοσελίδα της Διαύγειας, η εγκύκλιος βάσει της οποίας θα γίνει η ρύθμιση των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία σε έως και 100 δόσεις. Στο κείμενο, το οποίο υπογράφει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, αναφέρεται ότι η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει είτε στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών, είτε στα κατά τόπους υποκαταστήματα των ασφαλιστικών ταμείων. Η κάθε δόση θα πρέπει να πληρώνεται μέχρι τις 21 του εκάστοτε μήνα και οι οφειλέτες θα έχουν δεύτερη ευκαιρία υπαγωγής στη ρύθμιση αν την χάσουν για λόγους ανωτέρας βίας. Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να συμβεί για το πρώτο εξάμηνο από την ένταξη. Στους πρώτους έξι μήνες, προβλέπεται ότι όλες οι δόσεις αλλά και το σύνολο των τρεχουσών υποχρεώσεων θα πρέπει να πληρώνονται κανονικά.

Συνέντευξη του Ν. Λυγερού στο TV 100 - Παρουσίαση του Ζεόλαδου στο 1o DEMODAY που διοργανώνει η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας Α.Ε.



Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Ημερίδα Οδική Ασφάλεια Υποδομών

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Ημερίδα «Οδική Ασφάλεια Υποδομών», Αθήνα,  Ξενοδοχείο Crowne Plaza Athens City Center, Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2014 στις 09.30 πμ

Αξιότιμοι κύριοι,

Η Make Roads Safe Hellas σας προσκαλεί στην Ημερίδα «Οδική Ασφάλεια Υποδομών» που θα πραγματοποιηθεί  στις 20/11/2014 στο ξενοδοχείο Crowne Plaza στην Αθήναστις 09.30 πμ.

Ο θυμωμένος ξιφίας!

Από τα «Παράδοξα» του Περί Αλός

 
Κρίστυ Εμίλιο Ιωαννίδου
Συγγραφεύς – Ερευνήτρια Ναυτικής Ιστορίας
 

Ξιφίας επιτέθηκε στο επανδρωμένο βαθυσκάφος «Alvin»
του Αμερικανικού Ναυτικού κατά τη διάρκεια της
καταδύσεως αρ. 202, σε βάθος 2.000 ποδών. (1967)
(ΦΩΤΟ: http://www.whoi.edu/oceanus/viewArticle.do?id=194929)

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΕΛΟΔΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΚΛΑΒΙΑ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΈΝΩΣΗ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ

Προωθούν την τσάμπα εργασία

Αντικαθιστούν τη μόνιμη σταθερή δουλειά, πρώτα με ελαστικές σχέσεις εργασίας και τώρα με απλήρωτη εργασία

Ανοίγουν επικίνδυνους δρόμους στη λειτουργία των σχολείων

ΟΔΗΓΟΥΝ τον περιφερειακό ΦΟΔΣΑ σε ΑΕ και ΕΚΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

ΑΥΤΟΔΙΟIΚΗΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΗΒΑΣ          

Θήβα 10-11-2014

Στις 6-11-2014, συνεδρίασε σε ξενοδοχείο της Ερέτριας Χαλκίδας, το Δ.Σ. του περιφερειακού Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ), με θέματα την μετατροπή του Συνδέσμου ΟΤΑ, σε Ανώνυμη Εταιρεία και την έγκριση σχεδίου καταστατικού με την μορφή Α.Ε. Η εισήγηση της εκτελεστικής επιτροπής, πρότεινε το σύνολο των αρμοδιοτήτων να ασκείται από 11μελές Δ.Σ. στο οποίο δεν θα συμμετέχουν όλοι οι Δήμοι –μέτοχοι, οι οποίοι είναι οι 25 Δήμοι της Στερεάς Ελλάδας.

Αύριο στις 12.00 Βοιωτοί και Φθιώτες στον Χρυσοχοίδη για το παλαιό Εθνικό οδικό δίκτυο

Την Τρίτη στις 12.00 το μεσημέρι ορίστηκε τελικά μετά από ένα μήνα αναμονής η συνάντηση του υπουργού Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοίδη με τους αιρετούς της Βοιωτίας και της Φθώιτιδας για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές που διασχίζονται από το παλαιό Εθνικό οδικό δίκτυο.


Ήρθε η ώρα της ελληνικής ΑΟΖ

Ν. Λυγερός

Όλα τα γεγονότα που γίνονται λόγω της κυπριακής ΑΟΖ, δημιουργούν ένα πολύ καλό και δυναμικό timing. Όλες οι αντιδράσεις και οι στάσεις των ξένων χωρών, όπως είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Αμερική, η Ρωσία, η Γαλλία, η Γερμανία και το Ισραήλ κατά των κινήσεων της Τουρκίας, δείχνουν χειροπιαστά και πρακτικά τη δύναμη του Δίκαιου της Θάλασσας.

Ορισμός εντεταλμένου συμβούλου με αρμοδιότητες στον σχεδιασμό Περιφερειακής Πολιτικής

Μία από τις βασικότερες προτεραιότητες της νέας Περιφερειακής Αρχής είναι ο σχεδιασμός και η εφαρμογή μίας ολοκληρωμένης περιφερειακής πολιτικής, ικανής να συντελέσει αποτελεσματικά στην ενίσχυση της οικονομίας και τη συνολική ανάπτυξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Στο πλαίσιο αυτό, με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, ορίζεται εντεταλμένος σύμβουλος για την άσκηση αρμοδιοτήτων του Τομέα Σχεδιασμού Περιφερειακής Πολιτικής της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Θεμιστοκλής Χειμάρας.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ...ΠΑΡΑΛΥΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΛΗΡΟΥΝ...

Να αναφερθώ στην νωπή ακόμη αντίδραση του eurogroup της περασμένης Πέμπτης;
Καμία απόφαση δεν ελήφθη, αλλά επί της ουσίας κατεγράφη ανάγλυφα η πρόθεση των δανειστών μας για το τι μέλλει γενέσθαι μετά τη λήξη του τρέχοντος μνημονίου. Απογυμνώθηκε για μια ακόμη φορά η κυβερνητική αυθαιρεσία και κοροιδία, αλλά και δόθηκε ένα ηχηρό μήνυμα στην αξιωματική αντιπολίτευση, για το τι πρόκειται να ακολουθήσει σε περίπτωση μη τήρησης των συμπεφωνημένων...

Συνεχίζει τα προγράμματα πρόληψης και αγωγής υγείας η ΔΗΚΕΘ.

Από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Θηβαίων, ανακοινώνεται η συνέχιση των προγραμμάτων πρόληψης και αγωγής υγείας, που αφορούν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (γυναίκες, παιδιά, ανέργους, ΑΜΕΑ) και υλοποιούνται μέσω του Κέντρου Προληπτικής Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας, το οποίο λειτουργεί υπό τη διεύθυνσή της.
     

Υποβολή Αιτήσεων – Δηλώσεων για το Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (Ε.Μ.Σ.Υ.)

Ενημερώνουμε τους ιδιοκτήτες  - χρήστες σημείων υδροληψίας ότι σε όσους υποβάλλουν αίτηση για εγγραφή του σημείου υδροληψίας στο Ε.Μ.Σ.Υ. μέχρι 31-12-2014 , δεν επιβάλλεται πρόστιμο. Μετά την παρέλευση της ανωτέρω προθεσμίας οι παραβάτες τιμωρούνται με πρόστιμο 100 Ευρώ.

Βανδαλισμοί στις πινακίδες της Θήβας

Ψάξε ψάξε δε θα το βρεις τι κρύβουν οι πινακίδες στη Θήβα

Για να κυκλοφορήσει κανείς στην πόλη της Θήβας χρειάζεται να έχει μαντικές ικανότητες ώστε να καταλάβει τι σημαίνουν και που οδηγούν οι... "μασκαρεμένες" πινακίδες που συναντάει στους δρόμους.

Ευχάριστα νέα για το Δημοτικό Σχολείο του Δηλεσίου

Για αρκετά χρόνια υπήρχε μια βασική εκκρεμότητα όσον αφορά το Δημοτικό Σχολείο του Δηλεσίου . Δεν είχε πάρει έγκριση η γεωλογική μελέτη του οικοπέδου και θα έμενε στο χρονοντούλαπο για αρκετά ακόμα χρόνια καθώς στο υπουργείο εκκρεμούν αρκετές χιλιάδες παρόμοιες αιτήσεις για έγκριση σχολικών μονάδων .

Ευρωπαϊκή ενίσχυση του EuroAsia Interconnector

Ν. Λυγερός

Η ευρωπαϊκή ενίσχυση του EuroAsia Interconnector δεν είναι πλέον μόνο ως Projects of Common Interest αλλά και πρακτική. Τώρα που το πρόγραμμα περνά στο δια ταύτα, μετά από επιλογή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η υποστήριξή του είναι πια χρηματική, πιο συγκεκριμένα το EuroAsia Interconnector είχε ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση μια χορηγία της τάξης των 1.325.000 € και πρόσφατα το αίτημα έγινε αποδεκτό. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι ο όλος σχεδιασμός είναι πια ξεκάθαρα ενταγμένος σε ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός αντιμετώπισης κρίσεων ΓΕΕΘΑ – ΓΕΕΦ

Συναγερμός στις μονάδες του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου από τη Θράκη μέχρι την Κύπρου – Ποιες κινήσεις κάνουν οι Τούρκοι

Γράφει ο Βελισσάριος Δραγάτσης

Σενάρια με παίγνια προσχεδιασμένου πολέμου εξετάζει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας στην Άγκυρα, το οποίο βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με την ηγεσία του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, το Επιτελικό Γραφείο Επιχειρήσεων, τη Στρατιά Αιγαίου και τη διοίκηση της ΤΟΥΡΔΥΚ.

Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΕ ΔΥΟ ΣΤΑΔΙΑ

Μπορούμε να διακρίνουμε την ανθρώπινη πορεία σε δύο στάδια. Το αρχικό στάδιο που ανυψώνει τον άνθρωπο και τον απομακρύνει από το προηγούμενο της απλής ζωικής του υπόστασης, η ζωηρή λάμψη της συνείδησής του. Με πάσης μορφής δράσης σ' όλα τα πεδία που εκδηλώθηκε, αναπτύχθηκε, κληρονομήθηκε και υπενθυμίζεται σαν παράδοση, με τα μνημεία του λόγου, της τέχνης και των λοιπών δημιουργιών.

"Κανόνες εμπλοκής" στα πολεμικά πλοία "μοίρασε" ο Αρχηγός του τουρκικού ναυτικού!

Οι “ψυχολογικές επιχειρήσεις” της Άγκυρας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και προωθούν την επιδίωξή της για “πολεμικό κλίμα” στην Μεσόγειο και στο Αιγαίο. Ο Αρχηγός του τουρκικού ναυτικού δήλωσε ότι έχει δώσει “κανόνες εμπλοκής” στα πολεμικά πλοία του στόλου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του που μεταφέρει ο Άρης Αμπατζής, ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στην  Κωνσταντινούπολη ο αρχηγός του τουρκικού ΓΕΝ ναύαρχος Μπουλέντ Μποστάνογλου δήλωσε ότι «οι κανόνες εμπλοκής έχουν παραδοθεί στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό» και ότι το τελευταίο θα κινηθεί με βάση αυτούς.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο