Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Αποκάλυψη Ευάγγελου Μπεξή : Σε ποιους ανήκουν οι σκελετοί στην Αμφίπολη και γιατί!

Ο αρχαιολόγος και εκδότης του περιοδικού ιστορικής έρευνας «ΙΧΩΡ» Ευάγγελος Μπεξής, σε αυτό το βίντεο αποκαλύπτει για πρώτη φορά μέσα από μοναδικά αρχαιολογικά και ιστορικά στοιχεία, καταρρίπτοντας ταυτόχρονα τα μέχρι τώρα σενάρια, σε ποιούς ανήκουν οι σκελετοί που ανευρέθησαν στο ταφικό μνημείο στην Αμφίπολη.

Κυνηγός παραλίγο να πνιγεί στην Υλίκη

Λίγο έλλειψε τα ξημερώματα κυνηγός που κυνηγούσε υδρόβια πουλιά στην λίμνη της Υλίκης να πνιγεί.

Όταν αναποδογύρισε η βάρκα του και βρέθηκε στα παγωμένα νερά της λίμνης. Για καλή του τύχη, τις φωνές του που καλούσε σε βοήθεια άκουσε άλλος κυνηγός που ειδοποίησε τον κυνηγετικό σύλλογο Θήβας.

ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ «ΑΝΑΔΥΕΤΑΙ» ΤΟ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Τα τελευταία χρόνια μια εμφανής «αγωνία», (για μας ευκολονόητη), των Τούρκων να πιστοποιήσουν και να αποδείξουν το…

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Μπορούν οι εκλογές να οδηγήσουν στο τέλος της καταστροφής;

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Τη στιγμή που τα λαϊκά στρώματα (η μεγάλη πλειοψηφία του λαού) έχουν εξαντλήσει πια κάθε όριο υπομονής, έχοντας πια συνειδητοποιήσει ότι ήταν ψευδαίσθηση η βολική σκέψη ότι η οικονομική και κοινωνική καταστροφή που ξετυλίγεται τα τελευταία χρόνια είναι απλώς «μπόρα και θα περάσει», έρχονται οι αυριανές εκλογές, που κάποιοι έσπευσαν να χαρακτηρίσουν ιστορικές. Φυσικά, όλες αυτές οι ψευδαισθήσεις είχαν δημιουργηθεί από τους ίδιους τους βολεμένους στα κόμματα εξουσίας (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και τα παρακλάδια τους) καθώς και τους εξίσου βολεμένους στα ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, που σωστότερα θα έπρεπε να βαφτιστούν ΜΜΑ, δηλαδή Μέσα Μαζικού Αποπροσανατολισμού,) που ακόμη και σήμερα συνειδητά εξαπατούν ότι δήθεν τώρα βγαίνουμε από την καταιγίδα, αρκεί να μην ακούσουμε κάποιες φωνές (προφανώς τον ΣΥΡΙΖΑ) που θέλουν να μας επαναφέρουν στο «μάτι του κυκλώνα».

Διαλέξεις και συνεντεύξεις του Νίκου Λυγερού


Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΔ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο Αντώνης Σαμαράς θα μείνει... αξέχαστος στους Ελληνες ως ο άνθρωπος που έκανε τη μεγαλύτερη κυβίστηση στη σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου, ως ο Πρωθυπουργός που οδήγησε στην ανεργία και τη φτωχοποίηση τους πολίτες και ως ο... ηγέτης κόμματος που συρρίκνωσε την ιστορική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.  
Κατάφερε με όχημα το δημόσιο χρέος να «τακτοποιήσει» τις μαύρες τρύπες του τραπεζικού τομέα και άφησε στο απυρόβλητο την «ελίτ» εξουσίας που τόσα χρόνια «οργιάζει» σε βάρος του ελληνικού λαού.

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων που κυκλοφορούν εκτάκτως λόγω των εκλογών. 24-25/1/15

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


ΚΟΡΔΑΤΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ: ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ

Στις 25 Γενάρη, καμιά ψήφος χαμένη προς το χαλιφάτο του μνημονίου τον κο Σαμαρά, Βενιζέλο, Παπανδρέου και Θεοδωράκη, που ενώ προσπάθησαν να παρατείνουν τον βίο της πιο αντιλαϊκής και εθελόδουλης κυβέρνησης της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με ακόμα σκληρότερα μέτρα και νέα μνημόνια, απέτυχαν.

Στις 25 Γενάρη, με την ψήφο μας και τον αγώνα μας από την επόμενη ημέρα , να επουλώσουμε τις βαθιές πληγές της κοινωνίας μας από τις μνημονιακές πολιτικές, με σχέδιο και ευθύνη, με επαναδιαπραγμάτευση και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, με την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, με την επανεκκίνηση της οικονομίας, με τον εκδημοκρατισμό και την συμμετοχή των πολιτών, με την επαναφορά της αξιοπρέπειας της χώρας μας στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο γίγνεσθαι.

43χρονος αρχαιοκάπηλος με όπλο, ναρκωτικά και παράνομο καπνό.

Αντιμέτωπος με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα οδηγείται στον Εισαγγελέα Θηβών 43χρονος από τις Πλαταιές Βοιωτίας στην οικία του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 18 συνολικά αρχαιολογικά ευρήματα διαφόρων χρονολογιών.

Ο νεαρός αντιμετωπίζει και την κατηγορία της παράνομης κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς στις ίδιες έρευνες βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα ινδικής κάνναβης και αδασμολόγητου καπνού.

ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑ. ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΚΚΕ!

ΑΡΘΡΟ: ΤΟΥΛΟΥΜΑΚΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, Δικηγόρος, Δημοτικός Σύμβουλος Θήβας, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Στερεάς- Εύβοιας του ΚΚΕ. ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΜΕ ΤΟ Κ.Κ.Ε.

Τη Δευτέρα 26 Γενάρη θα έχουμε, όπως όλα δείχνουν, μία νέα κυβέρνηση, μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και κατά πάσα πιθανότητα αυτοδύναμη.
Η συγκυβέρνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ θα έχει φύγει. Κι όμως, με βάση τις προεκλογικέ εξαγγελίες του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ, θα παραμείνουν από Δευτέρα οι εξής παράγοντες: 1. Ο βραχνάς του χρέους (στην καλύτερη λίγο κουρεμένο, για να «εξυπηρετείται»), 2.Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, 3. Η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση, με καθεστώς πλέον μόνιμης δημοσιονομικής επιτήρησης όλων των κρατών μελών, 4.Η οικονομία του κέρδους, η γνωστή ως τώρα δικτατορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, 5. Το ΝΑΤΟ (η θέση μας σε αυτό είναι αδιαπραγμάτευτη κατά τον κ. Τσίπρα).

Κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί για το Πρόγραμμα και την προληπτική γραμμή στήριξης ή νέες εκλογές;

του Ραφαήλ Μεν. Μαϊόπουλου

1.         Οι δυνατές λύσεις στο πρόβλημα της κυβέρνησης που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές είναι:
(α) Κυβέρνηση  την οποία θα στηρίξουν τα κόμματα που συμφωνούν πως η κυβέρνηση αυτή θαπρέπει:
- να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της Χώρας και να συνεχίσει τον δρόμο τωνμεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής ισορροπίας,
- να ολοκληρώσει επιτυχώς την αξιολόγηση του ισχύοντος Προγράμματος και, στησυνέχεια, τη συμφωνία για την “προληπτική γραμμή στήριξης”.
Τέτοια κυβέρνηση μπορεί να στηριχτεί από τα κόμματα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι.
(β) Κυβέρνηση  την οποία θα στηρίξουν τα κόμματα που συμφωνούν πως:  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕ.Κ.Ε.Α. [ΜΕΤΩΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ] ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 έχουν κρίσιμη σημασία όσον αφορά την ολοκλήρωση της διαδικασίας μετατροπής της χώρας σε προτεκτοράτο της Υπερεθνικής Ελίτ και της συνακόλουθης οικονομικής και κοινωνικής καταστροφής της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Ο αγώνας της συνέχειας

Ν. Λυγερός

Ο στόχος δεν είναι ορατός όταν είμαστε στο πλαίσιο της στρατηγικής, διότι μόνο έτσι λειτουργεί το νοητικό σχήμα της αντεπίθεσης. Δεν είναι ανάγκη να εξετάζουμε μόνο και μόνο το ορατό, αλλά να επικεντρωνόμαστε στο αόρατο που ακολουθεί, για να προετοιμαστούμε αποτελεσματικά και ορθολογικά. Δίχως αυτήν την προετοιμασία, οι κινήσεις δεν γίνονται πράξεις και τα αποτελέσματα είναι προσωρινά. Στην Ελλάδα αφήνει έργο μόνο το διαχρονικό και όχι το εφήμερο της μόδας. Οι μη αναστρέψιμες κινήσεις που αποτελούν τις πράξεις, όταν δεν είναι σχεδιασμένες, δεν δημιουργούν εποικοδομητικό πλαίσιο, αλλά καταστροφές που έχουμε δει με τα εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας.

ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟΚΟΜΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ

Σε πλήρη απόκλιση από την πραγματικότητα βρίσκεται, πλέον, ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος προσπαθεί ήδη να συμφιλιωθεί με την επερχόμενη συντριπτική ήττα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, χωρίς, ως φαίνεται, αποτέλεσμα.
Του Διαμαντή Σεϊτανίδη
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, εμφανίζει καθαρά αυτή του την απόκλιση από την πραγματικότητα. Για παράδειγμα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αναφέρει: «Όσοι θέλουμε το καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα, με ανάπτυξη μέσα στην Ευρώπη, είμαστε οι περισσότεροι. Δεν μπορούμε να αφήσουμε μια μειοψηφία να μας γυρίσει πίσω».

Τσιμέντα Χαλκίδας: Κινητικότητα για την υλοποίηση των ομαδικών απολύσεων

Αναδημοσίευση απο το 902.gr​

Κλιμακώνεται σε καθημερινή βάση η αντιλαϊκή πολιτική σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση των εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας(ΑΓΕΤ) καθώς η εργοδοσία της πολυεθνικής LAFARGE έχει προχωρήσει με τις κυβερνητικές ευλογίες σε απολύσεις εργαζομένων της επιχείρησης που από 250 έχουν απομείνει περίπου 50, ενώ επίκεινται και οι υπόλοιπες, στο πλαίσιο της συνολικής «αναδιάρθρωσης» του ομίλου.

Στην τελική ευθεία

Ν. Λυγερός

Όταν παλεύεις ασταμάτητα χωρίς καμία παύση για το δίκαιο του λαού και της πατρίδας, δεν φοβάσαι την τελική ευθεία. Αντιθέτως, έχεις προετοιμαστεί με όλες τις στροφές που έχεις πάρει σε όλο το χρονικό διάστημα του αγώνα. Έτσι όταν βρίσκεσαι επιτέλους σε πλαίσιο απελευθέρωσης, δεν είναι οι εχθροί που σε φοβίζουν, γιατί έχεις μαζί σου την πίστη και τον Χρόνο. Προετοιμασμένος πια έρχεσαι σε αντιπαράθεση με τη βαρβαρότητα της λήθης, αλλά είσαι ενισχυμένος με τις γνώσεις της αλήθειας. Δεν μπορεί κανείς να σε επηρεάζει με ψέματα, τεχνάσματα και συκοφαντίες, γιατί ξέρεις όλα τα δεδομένα πάνω στα οποία στηρίζεται η στρατηγική σου. Δεν βλέπεις μία χώρα να γίνεται πατρίδα, όταν βλέπεις μια μάζα να γίνεται λαός, δεν επιστρέφεις σε παλιά πρότυπα που έχουν εκφυλιστεί.

Δημοσκόπηση Πανά σε 5.500 άτομα!

Μόνο στο 2,8% η διαφορά!!

Θυμίζουμε ότι μόνο ο Πανάς στις ευρωεκλογές έπεσε 100% μέσα ένω το δείγμα της δημοσκόπησης είναι το μεγαλύτερο από όλες όσες έχουν γίνει (5.500 άτομα πανελλαδικά!!!)
Παρουσιάστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Ε και το Μακελειό

"ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ!": Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ

Σ΄αυτές τις εκλογές φαίνεται ξεκάθαρα η αφύσικη διάταξη του πολιτικού μας σκηνικού. Στο ίδιο κόμμα συνυπάρχουν σοβαροί με γραφικούς, μεταρρυθμιστές με λαϊκιστές, ευρωπαϊστές με δραχμολάγνους, ιδεολόγοι με καιροσκόπους. Η πόλωση δημιουργεί τεχνητή συσπείρωση. Ένα κόμμα – συνονθύλευμα κρατιέται ενωμένο όχι λόγω της ιδεολογικής συνάφειας των μελών του, αλλά λόγω της πίεσης του αντιπάλου. Την ψήφο μας διεκδικούν ανομοιογενή υπολείμματα πελατειακών μηχανισμών και “ξεκαινουργιασμένα” υλικά κατεδάφισης.

Δήλωση της Ευρυδίκης Κουρνέτα υποψήφιας Βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Βοιωτία


"Αγαπητοί Βοιωτοί, φίλες και φίλοι, σήμερα ο καθημαγμένος ελληνικός λαός αντιμετωπίζει οξύτατα προβλήματα. Όλοι μας λέμε και αναγνωρίζουμε ότι ο κοινοβουλευτικός μας βίος νοσεί βαθύτατα, ότι πολλά από τα πρόσωπα που τον εκφράζουν έχουν φθαρεί ανεπανόρθωτα, γιατί δεν πήραν ποτέ στα σοβαρά τη Δημοκρατία. Αλλά όταν έρθει η ώρα των εκλογών, όλα αυτά ξεχνιούνται. Στενά συμφέροντα κατακλύζουν τους εκλογείς και καμία αληθινά ελληνική ιδέα δεν έρχεται να εξάρει τα πνεύματα.

Ο οστρακισμός και η λευκή ψήφος - η προστασία της Δημοκρατίας

Βασικές αρχές της Δημοκρατίας, αυτό το μεγαλύτερο δώρο των προγόνων μας προς την ανθρωπότητα, είναι η γνώση και συνείδηση του ανθρώπου, η κρίση αυτού μεταξύ καλού και κακού. Οι αρχαίοι πρόγονοί μας για την προστασία της Δημοκρατίας, δηλαδή της κυριαρχίας του Λαού, με ότι αυτό συνεπάγεται, είχαν τον οστρακισμό, δηλαδή την αναγραφή του ονόματος σε όστρακο εκείνου του πολιτικού προσώπου, το οποίο λόγω αρχομανίας και άλλων επικίνδυνων συμπεριφορών, εκδιώκονταν από την πόλη π.χ. εις την εξορία για μία δεκαετία.
Αυτό το πολύ σημαντικό «εργαλείο του οστρακισμού» για την προστασία της λαϊκής κυριαρχίας, υπάρχει και εις την σημερινή Δημοκρατία και κατοχυρωμένο εις το Σύνταγμα της χώρας. Η σημασία του όμως δεν είναι ευρέως γνωστή, λόγω της άγνοιας αλλά και της πρωτοφανούς εις τα σύγχρονα χρονικά τηλε-προπαγάνδας και τρομοκρατίας που υφίσταται ο Λαός μας. Είναι το «λευκό ψηφοδέλτιο» το οποίο θα πάρουμε εις το φακελάκι μαζί με άλλα ψηφοδέλτια, εις τις εκλογές  της 25ης Ιαν.2015, μερικά δευτερόλεπτα πριν από την κάλπη.

Ολόκληρη η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα σήμερα στη Λιβαδειά

Στο πλημμυρισμένο από κόσμο Συνεδριακό Κέντρο Λιβαδειάς, όπου μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ τουΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας,ολοκληρώθηκαν οι προεκλογικές συγκεντρώσεις του Κόμματος το βράδυ της Παρασκευής.

Η επιλογή αυτή δεν ήταν τυχαία, όπως έδειξε η μεγάλη συμμετοχή τού κόσμου και της νεολαίας, που γέμισαν ασφυκτικά δύο μεγάλες αίθουσες και τον έξω χώρο, καθώς υπάρχουν όλες οι δυνατότητες η Βοιωτία να εκλέξει για πρώτη φορά κομμουνιστή βουλευτή.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν οι υποψήφιοι βουλευτές τού ΚΚΕ, Σταυρούλα Τζάνου, τεχνολόγος γεωπόνος, μέλος ΔΣ Εμπόρων λαϊκών αγορών Βοιωτίας, και Επαμεινώνδας Κοτσικώνας, δικηγόρος, δημοτικός σύμβουλος Λιβαδειάς.

Σας επισυνάπτουμε ολόκληρη την ομιλία του Δ. Κουτσούμπα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΣ ΘΗΒΑΙΩΝ


Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 1645/23-1-2015 πρόσκληση για την 1η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Παλαιού Δημαρχείου-οδός Πινδάρου & Οιδίποδος, στις  28  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ του 2015, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 18:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

Κατατέθηκε αναφορά στον Εισαγγελέα Λιβαδειάς από τον Διοικητή του Νοσοκομείου

Σχετικά με την μη προσέλευση των Γενικών Ιατρών του Κ. Υ. Αλιάρτου για κάλυψη εφημεριών στα Επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, κατατέθηκε αναφορά στον Εισαγγελέα Λιβαδειάς από τον Διοικητή του Νοσοκομείου


ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ, ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ, ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΓΩΝΙΑΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Για πρώτη φοα στην σύγχρονη ελληνική πολιτική ιστορία σε προεκλογική περίοδο, οι πολιτικοί όροι και οι πολιτικές θέσεις δεν έχουν ξευτελιστεί σε τόσο μεγάλο βαθμό, ενώ η κρίση όλο και περισσότερο βαθαίνει με όλες τις οδυνηρές συνέπειες για την ελληνική κοινωνία. Σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι αυτές οι τόσο κρίσιμες εκλογές με μεγάλη αγωνιά για το μέλλον αυτού του τόπου, γίνονται σε περίοδο καρνάβαλου. Μονό να μην μετανιώσουμε πικρά για άλλη μια φορά.

ΝΕΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ «ΠΑΙΧΝΙΔΙ», ΨΑΧΝΟΥΝ ΟΘΩΜΑΝΙΚΕΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ» ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σε καινούργιο πονηρό παιχνίδι επιδίδεται η ηγεσία του τεχνητού κρατιδίου των Σκοπίων, αυτή την φορά με στόχο να ανασύρει στην επιφάνεια μέσω οθωμανικών αρχείων περιουσίες που ανήκουν σε Σκοπιανούς «Μακεδόνες», με απώτερο σκοπό την νομική τους διεκδίκηση σε περιοχές της Μακεδονίας που βρίσκονται και εκτός των συνόρων του κρατιδίου.

Πόσοι είναι οι νέοι ψηφοφόροι στην Βοιωτία;

Πρόκειται για τους νέους που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά στον νομό μας.
Πιο συγκεκριμένα 2251 είναι οι νέοι εκλογείς, δηλαδή οι Boιωτοί που απέκτησαν δικαίωμα ψήφου και μπορούν να το ασκήσουν στις εκλογές της Κυριακής 25 Ιανουαρίου. Από αυτούς είναι 1130 γυναίκες και 1121 άντρες.


ΜΗΝΥΜΑ Β. ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

ΠΑΓΩΝΑ ΚΑΤΣΙΚΗ: ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΡΧΗ


Οφείλω να πω ότι αισθάνομαι το χρόνο συμπυκνωμένο και μεστό συναισθημάτων καθώς πλησιάζουμε την 25 Γενάρη. Τη μέρα που θα αντικρίσουμε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού σχετικά με το πώς θέλει να πορευτούμε από εδώ και στο εξής. Η σημασία αυτών των εκλογών ξεπερνά τις γεμάτες ελπίδα αναλύσεις, αλλά και τις απογοητεύσεις που έχουμε βιώσει και πιθανόν να νιώσουμε και στο μέλλον. Σε αυτό το κρίσιμο σημείο που βρίσκεται η χώρα μας , θα ήθελα για ακόμη μία φορά να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις μου.

ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΡΠΙΛΩΝ Β' ΜΕΡΟΣ

ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΡΠΙΛΩΝ
(TORPEDO COUNTERMEASURES – TCM)
Β΄ ΜΕΡΟΣ


του Αρχιπλοιάρχου Γεωργίου Σάγου ΠΝ

 
Από το βιβλίο «ΑΡΧΕΣ ΥΔΡΟΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ & ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
SONAR», των Γεωργίου Α. Σάγου & Νικολάου Γ. Μαλαχία.
Αθήνα: Παπασωτηρίου 2003, σ. 429. Αναδημοσίευση στο Περί Αλός
με την έγκριση αμφοτέρων συγγραφέων. Το παρόν
συμπληρώθηκε/ανανεώθηκε από τον συγγραφέα Γεώργιο Σάγο.

 
…συνέχεια από το Α΄ΜΕΡΟΣ






Σχήμα 11(β).
Το  ρυμουλκούμενο σώμα TB-14A του συστήματος
AN/SLQ-25A Nixie.
3.1Soft kill υλικά αντίμετρα κατά τορπιλών

 Τα soft kill υλικά αντίμετρα κατά τορπιλών διακρίνονται σε διάφορες κατηγορίες. Μία τυπική διάκριση είναι τα ρυμουλκούμενα (towed TCM) και τα αναλώσιμα (expendable TCM) αντίμετρα:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Με αφορμή τις δηλώσεις του διοικητή του νοσοκομείου στο τελευταίο δελτίο τύπου απορούμε :

Κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα: Η αλήθεια, η ελπίδα, η ανατροπή είναι εδώ! Και είναι ΚΚΕ!

Απέραντο κόκκινο στο Σύνταγμα που κατακλύστηκε από δεκάδες χιλιάδες φίλους και οπαδούς του ΚΚΕ στη συγκλονιστική κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

“Ο Γιάννης Καράμπελας στη Θήβα”


Σε ανοικτή πολιτική συγκέντρωση στη Θήβα μίλησε χθες ο υποψήφιος βουλευτής Βοιωτίας, κ. Γιάννης Καράμπελας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡΥΣΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

«Σε λίγες ώρες οι κάλπες ανοίγουν και ο ελληνικός λαός θα εκφράσει την αβίαστη βούλησή του για το μέλλον της χώρας σε μια από τις κρισιμότερες εκλογικές αναμετρήσεις.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ βάλαμε στην άκρη τις ιδεολογικές ταμπέλες με στόχο τη συγκρότηση ενός μεγάλου αντιμνημονιακού μετώπου για την απελευθέρωση της χώρας από τα δεσμά των δανειστών και την ξένη κατοχή.

Με τις κόκκινες γραμμές μας στα ζητήματα της Ορθοδοξίας, στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, στα εθνικά θέματα, υπερασπιστήκαμε και υπερασπιζόμαστε την αντιμνημονιακή δύναμη στο χώρο της κεντροδεξιάς με σεβασμό στις παραδόσεις και τις αξίες του έθνους.

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Οι άνθρωποι και η φύση: Ζεόλιθος".

Πανεπιστήμιο UCLAN Cyprus, Λάρνακα - περιοχή Πύλας.
Τετάρτη 21/1/2014

Πρώτο θετικό βήμα για το κλειστό γυμναστήριο Ορχομενού. Αυτοψία από κλιμάκιο της Γ.Γ. Αθλητισμού

Κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού μόλις λίγα 24ωρα πριν από τις Εθνικές εκλογές βρέθηκε στον Ορχομενό προκειμένου να προχωρήσει σε αυτοψία στο νεότερης κατασκευής κλειστό γυμναστήριο αλλά παρ όλα αυτά παροπλισμένο.

Ο δήμαρχος Λουκάς Υπερήφανος διαχώρισε την επίσκεψη του κλιμακίου από την προεκλογική περίοδο και δεσμεύτηκε ότι πολύ σύντομα το γυμναστήριο θα παραδοθεί στη νεολαία της πόλης.

ΣΥΡΙΖΑ - PODEMOS - VENCEREMOS


ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΜΟΝΟΙΑΣ
Σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας που θυμίζει τις συγκεντρώσεις της δεκαετίας του ’80 και του ’90, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε μήνυμα νίκης σε Ελλάδα και Ευρώπη.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΩΡΕΑΝ ON LINE ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΠΡΩΤΙΑ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 75% ΚΑΙ 2,8 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


Ψήφο εμπιστοσύνης στο Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά» δίνουν καθημερινά χιλιάδες μαθητές, γονείς και δάσκαλοι, καθώς οι επισκέψεις στην ιστοσελίδα του www.arnos.gr ξεπέρασαν μέσα σε λίγους μόνο μήνες τα 2,8 εκατομμύρια, με 19 εκατομμύρια προβολές σελίδων, ενώ το ποσοστό συμμετοχής αγγίζει το 75% επί του συνόλου των μαθητών της χώρας, που αντιστοιχεί σε 900.000 χρήστες. Τα εντυπωσιακά ποσοστά καταδεικνύουν ότι τρεις στους τέσσερις μαθητές επιλέγουν το δωρεάν Οικουμενικό Σχολείο για να καλύψουν τις μαθησιακές τους ανάγκες, δίνοντάς του την απόλυτη αυτοδυναμία στην on line εκπαίδευση.

Και επισήμως η ΜΕΡΥΠ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

·        Υπογράφηκε η σύμβαση παραχώρησης χρήσης μεταξύ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Ταμείου Εθνικής Άμυνας
·        Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αποκτά δικό της Διοικητήριο εμβαδού 2.435 μ2 και εξασφαλίζεται οικονομία κλίμακας που ξεπερνάει τις 400.000 ευρώ ετησίως
·        Κώστας Μπακογιάννης: Ξεκινάμε άμεσα τις εργασίες, με στόχο να ολοκληρώσουμε εντός του έτους τη μεταστέγαση

Τάκης Φωτόπουλος: Η Αριστερή μυθολογία και η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση: ΣΥΡΙΖΑ και Podemos

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

(Pravda & IJID, 22 Ιανουαρίου 2015)

Περίληψη
Ο σκοπός αυτού του άρθρου είναι να δείξει γιατί οποιαδήποτε έξοδος από την παρούσα οικονομική και κοινωνική καταστροφή στην Ελλάδα (και από μια παρόμοια, αν και μικρότερης κλίμακας, οικονομική κρίση στην Ισπανία) είναι αδύνατη, παρά μόνο εάν οι δύο χώρες σπάσουν τα δεσμά τους με τη Νέα Διεθνή Τάξη της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, όπως εκφράζεται στον ευρωπαϊκό χώρο από την ΕΕ και την Ευρωζώνη.

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Στον εισαγγελέα και η Αλίαρτος για το κέντρο υγείας

Η 5η υγειονομική περιφέρεια μπροστά στο ενδεχόμενο υπολειτουργίας του νοσοκομείου της Λιβαδειάς αιφνιδιαστικά ανακάλεσε την πρόσφατα ανακληθείσα απόφασή της για τη μετακίνηση 7 γιατρών του ΚΥ Αλιάρτου στο νοσοκομείο, στέλνοντας αυτή τη φορά στον Εισαγγελέα, το Δήμαρχο Αλιάρτου Θεσπιών και τους γιατρούς του κέντρου υγείας.


Ο Γιώργος Ντασιώτης κατηγορηματικά στηρίζει την ενίσχυση και λειτουργία των δύο νοσοκομείων στο νομό αλλά απαιτεί την εύρυθμη λειτουργία του κέντρου υγείας της περιοχής του.

Η ΕΚΤ ΡΙΧΝΕΙ ΕΝΑ ΤΡΙΣ. ΕΥΡΩ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2016

Ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ανακοίνωσε πριν λίγο σήμερα Πέμπτη, 22/1/15 ο Μάριο Ντράγκι. Η ένεση ρευστότητας που ρίχνει στις χώρες της Ευρωζώνης η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ξεπερνά το 1 τρισ. ευρώ.
Το ποσό που θα δίνεται κάθε μήνα θα είναι της τάξεως των 60 δισεκατομμυρίων το μήνα, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2016. Η κεντρική τράπεζα της ευρωζώνης βγάζει στην πρώτη γραμμή τα «μεγάλα όπλα» για την καταπολέμηση του αποπληθωρισμού και της υποτονικότητας στην οικονομία. Προηγήθηκε σκληρή σύγκρουση του Μάριο Ντράγκι με τους Γερμανούς, που ήταν αντίθετοι μέχρι το τέλος, ακόμα και στη σημερινή συνεδρίαση.

Εξυγίανση του Βοιωτικού Ποδοσφαίρου - Α.Σ.Λεονταρίου


Αθλητικό Σωματείο Λεονταρίου συμπληρώνει αισίως σαράντα χρόνια ζωής.Μετά απο μια σχετική αδράνεια επαναδραστηριοποιήθηκε την περίοδο 2013-14 στο πρωτάθλημα β΄ κατηγορίας Βοιωτίας,αντιμετωπίζοντας μεγάλες δυσκολίες στο ξεκίνημά του.
Ιδιαίτερα στον πρώτο γύρο αντιμετώπισε την χλεύη των αντιπάλων του για τα ανεπιτυχή αποτελέσματά του.Παρ όλα αυτά τίποτε δεν στάθηκε εμπόδιο στη συνέχεια της πορείας του.Πιστοί στο "ευ αγωνίζεσθαι" τηρήσαμε κατά γράμμα τους κανόνες της διοργανώτριας αρχής,πιστεύοντας "καλη τη προθέσει" ότι θα κάνουν το ίδιο και τα άλλα σωματεία.

Απαγορευμένος Διάλογος από δύο Νεαρές Κοπέλες

Δύο νεαρές κοπέλες φοιτήτριες στα ΤΕΙ, η Χρύσα, που γιορτάζει κάθε 25η Δεκεμβρίου και η Αυγή, που γιορτάζει κάθε11η Φεβρουαρίου, συναντήθηκαν για καφέ και μετά από τις φιλοφρονήσεις, είχαν τον… παρακάτω διάλογο…
            ΧΡΥΣΑ: Χαμός γίνεται στο διαδίκτυο, στη τηλεόραση, στο ραδιόφωνο, στο κινητό μου…. Απροκάλυπτη πλύση εγκεφάλου… Δεν μπορώ να κυκλοφορήσω έξω. Με σταματάνε οι υποψήφιοι, άλλοι με αγκαλιάζουν, άλλοι πέφτουν στα γόνατα και με παρακαλάνε, «ψήφισέ με», «ψήφισέ με»…

Navtex προπαγάνδας

Ν. Λυγερός

Τελικά το δεύτερο Navtex που δήλωσε η Τουρκία ως πεδίο δράσης του σεισμικού της, αφορά τα θαλάσσια οικόπεδα 1, 8 και 12. Στο Block 1 δεν υπήρξε καμιά υποψηφιότητα στο δεύτερο γύρο αδειοδότησης. Το Block 8 είναι ακόμα ελεύθερο αν και έχει δηλώσει ενδιαφέρον γι’ αυτό η γαλλική εταιρεία Total μαζί με το Block 7. Και το Block 12 αφορά την κοινοπραξία Nobel, Avner - Delek.

Ο ιατρικός σύλλογος Θηβών, διαμαρτύρεται έντονα για τα αδιανόητα που προεκλογικά προωθεί ο υπουργός Υγείας κ. Βορίδης.

           
  Καταγγέλλουμε έντονα την παραποίηση του ιατρικού λειτουργήματος που προεκλογικά αποφάσισε ο υπουργός Υγείας.

              Και πιο συγκεκριμένα: Με πρόσφατη υπουργική διάταξη , θα μπορούν πλέον οι νοσηλευτές να συνταγογραφούν φάρμακα , να χορηγούν τοπική αναισθησία, καθετηριασμούς , παρεντερική διατροφή και πολλά άλλα , με απρόβλεπτες συνέπειες για τους  Έλληνες ασθενείς.

Απάντηση Ιμβρίων σε συκοφαντικό δημοσίευμα της Καθημερινής για τον Γιάννη Σταθά

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΜΒΡΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΑΘΑ

Κύριε Διευθυντά,

Με έκπληξη διαβάσαμε στην κατά τα άλλα έγκριτη «Καθημερινή», η οποία έχει στηρίξει πολλές φορές την υπόθεση της Ίμβρου, άρθρο του συνεργάτη σας κ. Διονύση Γουσέτη όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι «ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σταθάς, παλαιός εργατοπατέρας του ΠΑΣΟΚ, ψηφοθηρεί πάνω στην πατριωτική ευαισθησία: διαδίδει ότι δίνει μέρος του μισθού του για το ελληνικό σχολείο στην Ίμβρο!».

25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΥΤΗΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΤΟ ΘΥΜΑ ;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Όταν περπατάς αμέριμνος στον δρόμο και ξαφνικά πέφτουν επάνω σου, σε ρίχνουν βίαια κάτω, σε βρίζουν με τον χειρότερο τρόπο, σε πλακώνουν στο ξύλο χωρίς καμία λύπηση και εσύ αντί να αμυνθείς, αντί να διαμαρτυρηθείς, λες και από πάνω ευχαριστώ, τότε αυτό λέγετε μαζοχισμός.
Όταν εμπιστεύεσαι σε κάποιον τα οικονομικά σου, την ασφάλεια της οικογενείας σου, το μέλλον των παιδιών σου, τα ιδανικά σου και τα θρησκευτικά σου πιστεύω και αυτός αντί να τα προστατεύσει τα διαλύει όλα, αφήνει ξένους να μπαίνουν στο σπίτι σου και να τα κάνουν λίμπα, αφήνει νηστικά χωρίς σχολεία τα παιδιά σου, δεν δίνει φάρμακα και γιατρούς στους γονείς σου, καταστρέφει και κλείνει την δουλειά σου, σε πετάει έξω στον δρόμο, περιφρονεί ακόμα και βρίζει με τον χειρότερο τρόπο την θρησκεία σου τα ιδανικά σου και εσύ επιμένεις να τον ξανά εμπιστεύεσαι, τότε αν αυτό δεν είναι μαζοχισμός, τι άλλο μπορεί να είναι ;

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

"ΟΚ" από την ΕΚΤ για την ένταξη των ελληνικών τραπεζών στον ELA

Εγκρίθηκε, το αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος για την ένταξη των τεσσάρων συστημικών τραπεζών στον έκτακτο μηχανισμό χορήγησης ρευστότητας (ELA).  Τέλος στην κινδυνολογία και τα σενάρια φόβου έβαλε η ΕΚΤ, αφού η πλήρης και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος,  τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια, σε όσους στήριξαν την πολιτική τους στο φάντασμα του «bank run» του 2012.  Ορισμένοι κύκλοι, που χρησιμοποιούν τον φόβο για να στηρίξουν εκβιαστικά διλλήματα και να επηρεάσουν τις επιλογές των ελλήνων προ της κάλπης, βρίσκονται πια με ρητορείες κενές περιεχομένου.  Το «πράσινο» φως δόθηκε για δυο εβδομάδες, μέχρι και την επόμενη συνεδρίαση του  Διοικητικού Συμβουλίου  της ΕΚΤ, στις 5 Φεβρουαρίου. Μία έγκριση περιορισμένης διάρκειας, που  θα επαναξιολογηθεί από την ΕΚΤ με βάση τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν μετά τις ελληνικές εθνικές εκλογές.

Ο μικρός αργά ή γρήγορα θα δαγκώσει

Κάποτε ένα μικρό παιδί έκλεψε στο σχολείο την πλάκα ενός άλλου. Η μητέρα του όταν κατάλαβε ότι τα κατάφερε χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς ένιωσε περήφανη που έχει τόσο … έξυπνο παιδί. Ο μύθος του Αισώπου λέει ότι όσο η μάνα ενθουσιαζόταν με τα κατορθώματα του κανακάρη της τόσο αυτός προχωρούσε σε σοβαρότερα παραπτώματα.
«… Το παιδί μεγάλωνε, έγινε άντρας κι έγινε ο πιο επιτήδειος κλέφτης της περιοχής.
Κάποτε, όμως, τον έπιασαν, την ώρα που λήστευε ένα σπίτι, τον δίκασαν και τον καταδίκασαν σε θάνατο.
Την ώρα που τον έσερναν δεμένο για να τον πάνε στον τόπο όπου ο δήμιος θα του έκοβε το κεφάλι, η μητέρα του έτρεχε πίσω από τη συνοδεία κι έκλαιγε, χτυπώντας το στήθος της με απελπισία.

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ


Η ΧΑΜΕΝΗ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Του ΚΩΝ/ΝΟΥ Π. ΡΩΜΑΝΟΥ 

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. 
 
Δημοσιεύθηκε  στην εφημερίδα  "ΤΟ ΠΑΡΟΝ" της Κυριακής 6 Ιουνίου 2010
 
Ο Σημίτης έδωσε και πάλι τη βασική φόρμουλα για την ανθρωπολογική μετάλλαξη των Ελλήνων όταν είπε ότι το κύριο εμπόδιο στην ανάπτυξη ήταν η ιδιαιτερότητα των Ελλήνων.  Να παρατηρήσουμε εδώ ότι δεν αναζήτησε την αιτία της «κακοδαιμονίας» μας σε κάποιο επιμέρους συστατικό στοιχείο της ελληνικής ταυτότητας (π.χ. την Ορθοδοξία ή τον κοραϊσμό ή τον ραγιαδισμό, τον ατομικισμό κ.λπ.) το οποίο εξοβελίζοντας θα μπορούσαμε να ελπίσουμε σ' ένα πιο θετικό μέλλον.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο