Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Η συμφωνία είχε κλείσει τρεις Δευτέρες πριν...

Του Αδάμ Γιαννίκου
Η συμφωνία είχε κλείσει τρεις Δευτέρες πριν. Αλλά, κάποιοι σκέφτηκαν, αφού καταφέραμε να περάσουμε μνημόνιο, δεν ρίχνουμε και την κυβέρνηση τώρα που γυρίζει; Μέσα σε τέσσερις μέρες, πήγαν όλοι οι Μένουμε Ευρώπη στις Βρυξέλλες να παραδώσουν το επίσημο αίτημα των παραγωγικών φορέων για αλλαγή κυβέρνησης, ο Τόμσεν πήρε κόκκινο μαρκαδόρο και άρχισε να σβήνει, ο γερά-Γερούν είπε take it or leave it, o Γιούνκερ ένιωσε προδωμένος και ο Τσίπρας κατέφυγε στο τελευταίο του χαρτί, το δημοψήφισμα. Το σχέδιο αποσταθεροποίησης προχώρησε μέσω ΕΚΤ και κλειστές τράπεζες. Μέχρι την περασμένη Τρίτη φάνηκε ότι θα επικρατήσει.

Το έργο των Ελλήνων

Ν. Λυγερός

Το έργο των Ελλήνων συνεχίζει το θαύμα. Διότι αυτό είναι η αρχή του έργου και το έργο είναι η αξία του θαύματος. Κι ο λόγος είναι απλός, αφού μια αρχή δίχως αξία δεν μπορεί να είναι ανθρώπινη. Αυτό το έργο των Ελλήνων είναι πάντα προς όφελος των ανθρώπων. Ο Ελληνισμός είναι το δώρο του Χρόνου στην Ανθρωπότητα. Γιατί κάθε μάχη που κερδίσαμε κατά των βαρβάρων είναι μια νίκη του πολιτισμού. Ανά τους αιώνες πάντα λειτουργήσαμε ως ασπίδα ανθρωπιάς. Πιστεύουμε στους νόμους μόνο όταν είναι ανθρώπινοι. Γι’ αυτό κάνουμε υπερβάσεις για όσους δεν μπορούν. Με την πάροδο του Χρόνου η αντίσταση και η θυσία μας έγιναν παραδείγματα για τους λαούς που αντιστέκονται στο κράτος και τη βία, γιατί ακολουθούμε το νοητικό σχήμα του Προμηθέα που μετασχηματίζει τη φωτιά σε φως.

Η ναυμαχία της Λίσσας (20 ΙΟΥΛΙΟΥ 1866)

Η πρώτη συμπλοκή μεταξύ δύο ατμοκίνητων στόλων:
Η ναυμαχία της Λίσσας στις 20 Ιουλίου 1866
και τα διδάγματά της


Alberto Santoni
Καθηγητού Πανεπιστημίου της Πίζας

Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Ναυτική Επιθεώρηση,
Τ. 455 σ. 85 Έκδοση ΓΕΝ / ΥΙΝ, Ιαν-Φεβ 1989.
Αναδημοσίευση στο Περί Αλός με την έγκριση της ΝΕ.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το άρθρο που ακολουθεί πρωτο παρουσιάστηκε στο Α’ Διεθνές Συνέδριο Ναυτικής Ιστορίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 1987 στην Αθήνα υπό την Αιγίδα του Π.Ν.




 

Ο Ναύαρχος Tegetthoff στη
ναυμαχία της Λίσσας .
Ελαιογραφία του
Anton Romako (1878-1880)
Österreichische Galerie
Belvedere.
 
Η πρώτη συμπλοκή μεταξύ δύο στόλων με προώθηση ατμομηχανής διεξήχθη μεταξύ των Αυστριακών και των Ιταλών ανοιχτά από τη νήσο Λίσσα στην Αδριατική στις 20 Ιουλίου 1866. Αυτό μας λέει εδώ και καιρό η ναυτική πολεμική ιστορία, αν και η πρώτη ναυμαχία μεταξύ δύο μεμονωμένων ατμοκίνητων θωρηκτών έγινε στα ύδατα τουHampton Roads κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου στις 9 Μαρτίου 1862.

Aπό το κακό επιλέγουν το χειρότερο

Η τελευταία πράξη του ελληνικού δράματος παίζεται στις Βρυξέλλες, με τον Αλέξη Τσίπρα να προετοιμάζεται για την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής αναμένοντας τις πρώτες αντιδράσεις του αποψινού Eurogroup, όπου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος καλείται να περάσει διά πυρός και σιδήρου ώστε να λάβει το «πράσινο φως» για το πακέτο σκληρών μέτρων.

Δημοσθένης Δαββέτας: Για την Νέα Δημοκρατία

Τα κόμματα οπως και οι άνθρωποι ειναι ζωντανοί οργανισμοί. Γεννιούνται, μεγαλώνουν, ωριμάζουν και ή πεθαίνουν ή μεταλασσονται. Σε κάθε τέτοια καθοριστική περίοδο της πορείας τους υπαρχουν πρόσωπα που με την σκέψη και τις πράξεις τους, σημαδεύουν αυτές τις στιγμές, τις επηρεάζουν, τις διαμορφώνουν. Τέτοια παραδείγματα έχουμε πολλά στην σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία. Στην Γαλλια για παράδειγμα, μετα το τέλος της θητείας Σιρακ ο Ζυπε, άλλαξε το κόμμα και στις δομές και στο όνομα του. Αντίστοιχα φαινόμενα είχαμε σε Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία. Η παραίτηση απο την προεδρία της ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, την φέρνει αντιμέτωπη με το προαναφερθέν ζήτημα. Πέρα απο τα τυπικά θέματα που αφορούν συνεδριακές διαδικασίες, αλλα και πέρα απο τον ανταγωνισμό των υποψηφίων για την προεδρία, η ΝΔ χρειάζεται να βασιστεί κατα την ταπεινή μου άποψη στα εξής σημεία: α) να αλλάξει πολλά στελέχη στο κόμμα με υπαλληλική νοοτροπία.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ: ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ, ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος.
          Έλληνες,  να κουνήσουμε  λίγο το κεφάλι μας να συνέλθουμε. Αυτό που έγινε εχθές,  στον κατ’ όνομα πλέον Ναό της Δημοκρατίας,  είναι το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ πράγμα που θα μπορούσε  να συμβεί, στην χώρα που γέννησε την Δημοκρατία.
 
          Παραβιάστηκε με τον ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ  ΤΡΟΠΟ το Σύνταγμα και το πολίτευμα της χώρας. Και λέω με τον χειρότερο γιατί παραβιάστηκε από τους υποτιθέμενους φύλακες.
          Τέτοια Πολιτειακή εκτροπή, συμβαίνει  για πρώτη φορά στον κόσμο σε πολιτισμένο κράτος. Και το ερώτημα είναι, ΘΑ ΤΟ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ και αυτό;

Το θαύμα του Ελληνισμού

Ν. Λυγερός

Όταν κανείς δεν πιστεύει πια σε τίποτα, επειδή τον έχει απορροφήσει η καθημερινότητα της ύπαρξης και δεν βλέπει πια το μέλλον για τη ζωή του, τότε εμφανίζεται το θαύμα του Ελληνισμού. Αυτή η υπέρβαση, που άλλοι κατά καιρούς ονόμασαν άθλο, γιατί δεν μπόρεσαν να δουν πιο πέρα από την πραγματικότητα, γιατί ο ορίζοντας της κοινωνίας δεν τους επέτρεπε να ξεπεράσουν τα όριά τους, γιατί ο πόνος τους ήταν μεγαλύτερος από την αγάπη τους.

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων 12/7/15

ΤΟ ΘΕΜΑ


ΟΤΑΝ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΩΡΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ ΦΑΟΥΣΤ, ΚΑΘΩΣ Ο ΜΕΦΙΣΤΟΦΕΛΗΣ ΧΡΗΣΜΟΔΟΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΜΙΜΗΤΟΝ: "ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΣΠΡΩΧΝΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ"

Μπορεί ο Ελληνας πρωθυπουργός να είναι ένας νεοσσός της πολιτικής, αλλά δεν είναι απαλλαγμένος από τη "σκουριά" της παλαιοκομματικής αντίληψης, που καλλιεργείται στους κόλπους της εθνικής ψυχολογίας, με επακόλουθο να αχρηστεύει και να αμαυρώνει την ίδια την ιδέα της σοβαρότητας και της πολιτικής ηθικής.

Μπορεί ο 40χρονος Αλέξης Τσίπρας, στο ανερεύνητο βάθος της συνείδησής του να επιθυμεί τον επαναπροσδιορισμό της παρουσίας του στο πολιτικό γίγνεσθαι, με την αδυναμία της προσαρμογής του ψυχικού του κόσμου στον τραχύ κόσμο των πολιτικών παραγμάτων, ωστόσο συμπεριφέρεται ως εάν φέρει...φωτοστέφανον δημοκρατικότητας "λίαν αριστεριζούσης". Κι αυτή είναι η ασθένεια του πολιτικού "οπορτουνισμού", ένα "κόμπλεξ" με επάλληλα συμπτώματα "αυτοκαταστροφής".

Δήλωση Θανάση Σκούμα: «Ψήφισα παρών, εκφράζοντας την αντίθεση μου στον εγκλωβισμό της χώρας και του λαού στον φαύλο κύκλο της λιτότητας...»

Ψήφισα παρών, εκφράζοντας την αντίθεση μου στον εγκλωβισμό της χώρας και του λαού στον φαύλο κύκλο της λιτότητας και της μνημονιακής εξάρτησης.
Ο ελληνικός λαός με την ελεύθερη έκφραση του στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου απέρριψε τη λιτότητα και το τελεσίγραφο των δανειστών.
Η ζητηθείσα εξουσιοδότηση από την Κυβέρνηση για διαπραγμάτευση με τους δανειστές, αφού αφορά μέτρα αντίστοιχα με αυτά που απέρριψε το δημοψήφισμα, δεν είναι συμβατή ούτε με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με τη λαϊκή πρωτογενή έκφραση του δημοψηφίσματος.
Είναι γεγονός ότι αυτά τα μέτρα δεν αποτελούν την πραγματική βούληση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συνιστούν το αποκορύφωμα ενός ασφυκτικού εκβιασμού και ωμής απειλής από τους δανειστές.

Εγκρίθηκε από το Euroworking Group η ελληνική πρόταση

To Eurogroup αναμένεται να ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα

Το «πράσινο φως» από το Euroworking Group φαίνεται πως πήρε η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης και πλέον ανοίγει ο δρόμος για τη συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους – δανειστές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εγκρίθηκε από τα τεχνικά κλιμάκια του Euroworking Group η ελληνική πρόταση.

Πλέον, η μεγάλη μάχη για την Ελλάδα θα δοθεί στο Eurogroup.

Η απόφαση της Βουλής των Ελλήνων

Ν. Λυγερός

Η απόφαση της Βουλής των Ελλήνων είναι ξεκάθαρη για τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων. Η ελληνική πρόταση εγκρίθηκε με 251 ψήφους και αυτό σημαίνει ότι ξεπεράσαμε το κομματικό πλαίσιο και περάσαμε στο εθνικό, όπως είναι το πρέπον σε κάθε πρόβλημα που έχει εθνικές διαστάσεις και πρέπει να λυθεί από όλους μας. Αυτή η ενισχυμένη πλειοψηφία έρχεται να ενισχύσει σε πρακτικό επίπεδο την απόφαση των αρχηγών κομμάτων να συμβαδίσουν μαζί προς την ίδια κατεύθυνση, διότι υπάρχει ανάγκη να είμαστε ενωμένοι, για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες μας. Αυτή η ένωση την κρίσιμη στιγμή δημιουργεί ένα θετικό μήνυμα προς τα έξω. Τώρα όλοι καταλαβαίνουν ότι οι Έλληνες, και σε επίπεδο της Βουλής, θέλουν μαζί να παλέψουν για την επίλυση.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑ - ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ «Γυναίκα: Από την Παραβατικότητα στην Αποκατάσταση»

Με τη συμμετοχή των κατοίκων της ευρύτερης κοινωνίας της Ασωπίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015, στις 6.30 μ.μ., στο Ενοριακό Κέντρο της περιοχής, ενημερωτική εσπερίδα την οποία διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Ασωπίας. 

Αυτό είναι το σχέδιο - Προσχεδιασμένη η συμφωνία και το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα

Η φράση του Γιάννη Βαρουφάκη ότι μπορεί μέχρι την Τρίτη να υπάρξει συμφωνία και άρα να εισηγηθεί στο λαό το ΝΑΙ ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει όλες τις απαντήσεις...

Το σχέδιο πλέον έγινε κατανοητό στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού!


1. Τρομοκρατούμε τον ελληνικό λαό με ATM, σούπερ μάρκετ κλπ.

Έδωσε η Βουλή την εξουσιοδότηση - Μεγάλες απώλειες στο ΣΥΡΙΖΑ 251 «Ναι»

Με 251 «ναι», 32 «όχι» και 8 «παρών» πήρε η κυβέρνηση την εξουσιοδότηση από τη Βουλή για να διαπραγματευτεί την επίτευξη συμφωνίας - βάσει της ελληνικής πρότασης - με τους δανειστές. Σημαντικές απώλειες πάντως σημειώθηκαν για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς βουλευτές και υπουργοί δήλωσαν «παρών» ενώ ακούστηκαν και δυο «όχι». Αρκετοί ήταν και οι βουλευτές που απήχαν. Καμία διαρροή από τους ΑΝΕΛ. 

Δείτε μεταφρασμένο ολόκληρο το μνημόνιο που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση

Σοκ έχει προκαλέσει στους Έλληνες πολίτες η πρόταση - νέο μνημόνιο που κατέθεσε η κυβέρνηση στους θεσμούς.
Διαβάστε ολόκληρη την πρόταση στα ελληνικά:




Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Τι προβλέπει για τον τουρισμό η κυβερνητική πρόταση που φιλοδοξεί να μας κρατήσει στο ευρώ...

Στο 13% θα είναι ο ΦΠΑ στη διαμονή και στο 23% στην εστίαση σύμφωνα με την κυβερνητική πρόταση που θα κατατεθεί στους δανειστές μέχρι αύριο το πρωί, όπως αποκαλύπτει το πρακτορείο MNI. Επίσης διατηρείται το καθεστώς έκπτωσης 30% ΦΠΑ για τα περισσότερα νησιά, από το οποίο θα εξαιρεθούν τα λεγόμενα "μεγάλα" νησιά, τα οποία «παίρνουν» το μεγαλύτερο ποσοστό των τουριστικών κρατήσεων.

Διάβασε περισσότερα: 

Ευχαριστούμε πολύ για την επίσκεψη! thiva post

Ο συμβολισμός του "Γιν-Γιάνγκ"

Ένα σύμβολο χρησιμοποιημένο από εκατομμύρια ανθρώπους κάθε ηλικίας, εθνικότητας, φυλής και φύλου. Το συναντάμε χαραγμένο σε μπρελόκ, περιδέραια, δαχτυλίδια , ζωγραφισμένο σε τοίχους και σε μπλουζάκια.
Όπως όλα τα σύμβολα μιλά στο ασυνείδητο και μας γοητεύει, μας μαγνητίζει, με ένα μυστηριώδη τρόπο.
Εκφράζει το καλό και το κακό λένε κάποιοι - μάλλον πολύ επιφανειακά - και αυτό είναι μόνο μια πολύ παιδική ερμηνεία του συμβόλου.

Όλη η κινέζικη σκέψη και κοσμογονία είναι κλεισμένη σε αυτό το σύμβολο, η ζωή , ο θάνατος, ο φόβος, η δύναμη, το σκοτάδι, το φως.

Παραδοχή Τσακαλώτου: Τα μέτρα είναι υφεσιακά

Στην παραδοχή ότι τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση προκειμένου να επιτευχθεί μια συμφωνία με τους δανειστές είναι υφεσιακά, προχώρησε λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα από το βήμα της Βουλής ο νέος υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την «Διαπραγμάτευση και Σύναψη Δανειακής Σύμβασης με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας», ο κ. Τσακαλώτος είπε πως δεν μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι τα μέτρα έχουν υφεσιακή κατεύθυνση, ωστόσο, τόνισε ότι «ό,τι κερδίσουμε απ' αυτή την συμφωνία θα πηγαίνει στους πιο φτωχούς και στα μεσαία στρώματα».

Απλά υπενθυμίζω, την Κυριακή ψηφίσαμε όχι

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά: Η κυβέρνηση καταθέτει μια πρόταση  χείροτερη από εκείνη, την ήδη προβληματική, των 47 σελίδων, μια πρόταση που είναι πλέον παραπλήσια με αυτή του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, την οποία ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε απορρίψει ως απαράδεκτη, όταν ο πρόεδρος της Κομισιόν του την είχε παρουσιάσει κατά το Eurogroup 25ης Ιουνίου. Καλό θα ήταν βέβαια να μη γίνουμε ισοπεδωτικοί, καθώς η πρόταση διαθέτει κάποια καλά στοιχεία, που δεν πρέπει να παραγνωριστούν.

Ισχυρή ΑΟΖ

Ν. Λυγερός

Η ΑΟΖ από μόνη της είναι ένα θεσμικό πλαίσιο σε επίπεδο νομικής. Όταν οριοθετείται, αποκτά μια γεωπολιτική σημασία, αλλά για να έχει γεωοικονομική αξία πρέπει να υπάρχει η ενεργειακή διάσταση. Αυτή ξεκινά από τις σεισμικές έρευνες βέβαια και συνεχίζεται με τις αδειοδοτήσεις για έρευνα, που προετοιμάζουν τις γεωτρήσεις. Όμως το σημαντικό στάδιο είναι οι αδειοδοτήσεις για εξόρυξη που προετοιμάζουν την τελική φάση με τους σταθμούς εξόρυξης ή ακόμα και υγροποίησης. Η ιδέα είναι απλή. Η ΑΟΖ είναι μια γεωπολιτική σκακιέρα, αλλά η δράση της αρχίζει με τους σταθμούς που αντιπροσωπεύουν τα κομμάτια που βάζει ένα έθνος για να παίξει ένα ρόλο σημαντικό στην ευρύτερη περιοχή.

ΥΙΟΘΕΤΕΙΣΤΕ ΤΗΝ…ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΛΙΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Η τουρκική ειρωνεία σε όλο της το μεγαλείο! Η τουρκική εφημερίδα Sabah προτείνει στους φίλους και γείτονες της Τουρκίας, Έλληνες, να υιοθετήσουν σαν νόμισμα τους τουρκική λίρα για να… σωθούν από την ύφεση και να πάρει μπρος η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης με δράση στην Εύβοια

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη ληστείας σε βάρος οδηγού ταξί στον Ασπρόπυργο Αττικής και σωρείας κλοπών από οικίες σε περιοχές της Εύβοιας


Συνελήφθησαν (5) μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενώ εξιχνιάσθηκαν (1) ληστεία, καθώς επίσης (6) κλοπές και (1) απόπειρα κλοπής από οικίες

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους περιλαμβάνει κυρίως χρήματα και χρυσαφικά, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις -12.000- ευρώ

Προβοκάτσια η δήλωση Γώγου λέει ο Γ. Ντασιώτης. Δεν παραιτείται

Δεν παραιτείται από τη θέση του Δημάρχου απαντά ξεκάθαρα προς τον Δήμαρχο Ελάτειας Αμιφίκλειας και τον πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων ο Δήμαρχος Αλιάρτου Γιώργος Ντασιώτης χαρακτηρίζοντας προβοκατόρικη της στάση τους.

Όπως κατηγορηματικά υποστήριξε οτι υπογράφοντας το συγκεκριμένο κείμενο εν όψει του δημοψηφίσματος δεν προέτρεψε κανένα πολίτη να ψηφίσει ΝΑΙ αλλά να στηρίξει την ευρωπαική προοπτική της χώρας.

Η εξόρυξη φυσικού αερίου

Ν. Λυγερός

Η εξόρυξη φυσικού αερίου στην Κύπρο δεν είναι μόνο συμβολική. Είναι μια απαραίτητη προϋπόθεση για την επίλυση του κυπριακού. Τόσα χρόνια ακούμε ότι υπάρχουν διαπραγματεύσεις επίσημες και ανεπίσημες κι όμως χωρίς κανένα αποτέλεσμα επί του πρακτέου. Τώρα μαθαίνουμε και τις προσπάθειες που έγιναν το 1983 για να μην υπάρξει αναγνώριση των κατεχομένων ως χώρα. Δηλαδή να μην ακολουθηθεί η απόφαση της Τουρκίας και να υπάρχει συνέχεια στα δύο ψηφίσματα του ΟΗΕ. Και βλέπουμε πόσο σημαντικές είναι αυτές οι κινήσεις ακόμα και σήμερα.

Σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός & σε αποκλειστικότητα για την Ελλάδα Μηχανολόγος Μηχανικός σε ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας

Για εσένα που θέλεις να σπουδάσεις και να αποκτήσεις ένα αναγνωρισμένο πτυχίο και να διεκδικήσεις μια σημαντική επαγγελματική σταδιοδρομία στον τομέα της Μηχανικής, η πλέον αξιόπιστη επιλογή σου είναι  το
MEDITERRANEAN COLLEGE
Γιατί:

Σε συνεργασία με ένα από τα καλύτερα Βρετανικά Πανεπιστήμια, το University of Derby, το Mediterranean College σου δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσεις Bachelor στην ειδικότητα του Πολιτικού Μηχανικού καιτο μοναδικό στην Ελλάδα -Bachelor στην ειδικότητα του Μηχανολόγου Μηχανικού, επιλέγοντας ένα από τα προγράμματα:

Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Αναβολή Θεατρικής Παράστασης της Κάρμεν Ρουγγέρη, στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Χαλκίδας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανευβοϊκού Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ «Άνθρωπος-Ελπίδα-Πολιτισμός» ενημερώνει τα μέλη και τους Φίλους του , ότι δυστυχώς η παιδική θεατρική παράσταση της αγαπημένης των παιδιών Κάρμεν Ρουγγέρη αναβάλλεται .                                          
Σας παραθέτουμε την επίσημη ανακοίνωση :
«Εκ μέρους της ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ σας αναφέρω ότι λόγω των τρέχουσων πολιτικών εξελίξεων, αναβάλλεται η παράσταση «ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ» που ήταν να πραγματοποιηθεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ και ώρα 21:00  στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο  Χαλκίδας    «ΟΡΕΣΤΗΣ ΜΑΚΡΗΣ»    

ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ "ΓΙΑΤΙ" ΚΑΙ Η ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΙΖΟΥΣΑ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ

Σήμερα, όσον ποτέ άλλοτε, το πολιτικό φάσμα μαστίζεται από βαθύτατη κρίση. Και η μνήμη, η φαντασία, το συναίσθημα και οι βουλητικές λειτουργίες της ψυχής του Ελληνα, πάσχουν από καταφανή αδυναμία επαφής με το περιβάλλον της, η εικόνα του οποίου παρουσιάζεται ως μια ανώμαλη, άτακτη και, κατά πάντα, συγκεχυμένη σύνθεση από: Οικονομική συμφορά, πρωτοφανή ανευθυνότητα στα κοινά, εθνική αναξιοπιστία και μιζέρια, φόβο κοινωνικής διάλυσης.

ΠΡΟΔΟΣΙΑ. Η πρώτη φορά αριστερά... έγινε Μνημόνιο 3.... Ξεπουλήθηκε ο λαός μας και το ΟΧΙ του.

Γράφει ο Θάνος

Γονάτισαν και οι γιαλαντζί αριστεροί και πατριώτες....
Τελείωσε κάθε ελπίδα στον ελληνικό λαό...
Το ΚΚΕ είναι μαζί με την Χρυσή Αυγή τα μόνα πλέον αντιμνημονιακά κόμματα στην βουλή.
Το ΚΚΕ με την ΜΗ θέση και το φόβο των πάντων...
Φοβάται την ΕΕ, φοβάται το ευρώ, φοβάται την δραχμή .... γενικώς φοβάται την εξουσία... με τον γνωστό ξύλινο λόγο.
Η ΧΑ από την άλλη έχει εθνικό λόγο και σαφώς αντιμνημονιακό αλλά χωρίς καμία πρόταση...

Ζουράρις για δανειστές: Θα τους πηδήξουμε εμείς! Λαμπρόπουλος προς κυβέρνηση: Βαστάτε και βαζελίνη, να μην τσούξει ο πισινός σας!

Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος.
          Δυστυχώς αυτός ο Χιλιοπροδομένος Ελληνικός  λαός,  είναι απροστάτευτος , απέναντι σε όλους αυτούς τους σιχαμένους και ελεεινούς, πολιτικούς απατεώνες.  Και έτσι απροστάτευτος από το 2010,  οδηγήθηκε στην σημερινή κατάσταση της οικονομικής , αλλά και ψυχολογικής εξαθλίωσης.
 Και ο Ελληνικός λαός  εγκαταλείφθηκε και προδόθηκε από όλους, γι΄αυτό και δεν μπόρεσε να κάνει απολύτως τίποτα.

Ανοιχτή Πρόσκληση προς τους δυνητικά ωφελούμενους του επιχειρησιακού προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» από το ταμείο ευρωπαϊκής βοηθείας για τους απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ως επικεφαλής εταίρος (δικαιούχος) των Κοινωνικών Συμπράξεων των Περιφερειακών Ενοτήτων Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας και Φωκίδας, πρόκειται να υλοποιήσει στις ανωτέρω Περιφερειακές Ενότητες δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).

1η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα» 2014-2020

1η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης
Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα» 2014-2020 
Κώστας Μπακογιάννης: «Αφουγκραζόμενοι όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, 
θα σχεδιάσουμε με συνέπεια και υπευθυνότητα το αύριο της Στερεάς Ελλάδας»

Τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015 και ώρα 10:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο Galini, στα Καμένα Βούρλα, η 1η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα» 2014-2020.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ σχετικά με τις χάρτινες συσκευασίες προς ανακύκλωση

Ο Δήμος Θηβαίων, σχετικά με τις χάρτινες συσκευασίες προς ανακύκλωση, υπενθυμίζει στους ιδιοκτήτες καταστημάτων και γραφείων ότι αυτές πρέπει να τοποθετούνται :

Πρόσκληση: 17η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θηβαίων

 Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 17097/10-7-2015 πρόσκληση για την 17η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Βαγίων  στις  15  ΙΟΥΛΙΟΥ του 2015, ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 19:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Ο Ελληνισμός ενάντια στον κομματισμό

Ν. Λυγερός

Ο κομματισμός έχει αποδείξει τα όριά του. Δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε εθνικές δυσκολίες, γιατί πολύ απλά δεν έχει ποτέ αναμετρηθεί με κάποιον όταν οι συνθήκες είναι διεθνείς. Συνεχώς φωνάζει με όλα τα κομματόσκυλά τους αλλά επί της ουσίας δεν βοηθούν την πατρίδα. Διότι στην τελική τους αφορά περισσότερο η θέση του κόμματος. Δεν τους απασχολεί η γενική κατάρρευση αν το κόμμα μπορεί να επιπλέει και να μην πνιγεί. Διότι δεν αντιλαμβάνονται επί της ουσίας τα δύσκολα προβλήματα της χώρας. Είναι λοιπόν καλό να πάψουμε να τα ακούμε όσο και να ουρλιάζουν την ασχετοσύνη τους σε θέματα στρατηγικής. Αν μιλάει ένα άσχετο κομματόσκυλο είναι δικαίωμά του. Αλλά έχουμε κι εμείς το δικαίωμα να το γράψουμε. Φαίνεται ότι οι λέξεις υποτίμηση, πληθωρισμός και συνάλλαγμα να τους είναι εντελώς άγνωστες. Πάλι καλά που υπάρχει ο Ελληνισμός για να σώσει την κατάσταση.

Ν.Μπούρας: Να παραιτηθούν οι Δήμαρχοι που προέτρεπαν στο ΝΑΙ και οι τοπικές κοινωνίες ψήφισαν ΟΧΙ

Σε παραίτηση καλεί τους Δημάρχους της Στερεάς που υπέγραψαν κοινή επιστολή που προέτρεπε στο ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής και τελικά οι τοπικές κοινωνίες τους ψήφισαν το αντίθετο, ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ της πρώην επαρχίας Λιβαδειάς.


Αφορμή για τη δήλωση φωτιά στάθηκε η πρόσφατη τοποθέτηση του Δημάρχου Ελάτειας Αμφίκλειας που αρνήθηκε να υπογράψει τη συγκεκριμένη επιστολή.

Γίνε επιτυχημένος Business Executive σε ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας

Θέλεις ένα αναγνωρισμένο πτυχίο και μια σημαντική επαγγελματική καταξίωση στο χώρο της Διοίκησης Επιχειρήσεων.
Απόκτησε  Bachelor από το Mediterranean College, ισοδύναμο επαγγελματικά με εκείνο των δημοσίων ΑΕΙ/ΤΕΙ, επιλέγοντας ένα από τα προγράμματα της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων.
BA(Hons) Business Studies-BA(Hons) Business Marketing
BA (Hons) Business Finance
Γιατί:

ΟΙ «ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΙ» ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Προς φοβισμένους και άτολμους, «περιούσιους» ανθέλληνες πολιτικούς πρωτεργάτες  του  «ΝΑΙ»
   --------------------------------------------------------
 Κύριοι «Περιούσιοι» εφιάλτες πολιτικοί  ,

Με διαγγέλματα προς τον Ελληνικό Λαό, προσπαθήσατε να αναστρέψετε τον ρούν της Ιστορίας. Ευτυχώς που ο Λαός δεν σας άκουσε.
Οι Καραμανλήδες, ο γερο-Μητσοτάκης, & ο γερο-Βαρβιτσιώτης από τη Σιωνιστική Ν.Δ., σε απόλυτη αρμονία με τους Σημίτιδες, ΓΑΠ, Φώφες, & Λαλιώτηδες του Σιωνιστικού ΠΑΣΟΚ, των «περιούσιων» της Ν.Τ.Π., εξέδωσαν διαγγέλματα υπέρ του ΝΑΙ των Σιωνιστών Ευρωπαίων, και έτσι έπεσαν πολύ χαμηλά στη συνείδηση του Λαού!

Στρατηγικές προοπτικές της Ελλάδας

Ν. Λυγερός

Για να κάνεις αξιόπιστες πράξεις σε επίπεδο διαπραγματεύσεων δεν αρκεί να συμφωνήσεις πάνω σ’ ένα απαραίτητο πλαίσιο, διότι αυτό μπορεί να μείνει μετέωρο χωρίς ασφαλιστικές δικλείδες. Ακόμα κι αν αυτό είναι βραχυπρόθεσμο ή μεσοπρόθεσμο πρέπει να έχει αναγκαία στοιχεία που εξασφαλίζουν την πορεία του. Με άλλα λόγια, η Ελλάδα πρέπει να δείξει ότι έχει σταθερές στρατηγικές προοπτικές, που δεν είναι μόνο λόγια και υποσχέσεις, αλλιώς θα υπάρξει φαύλος κύκλος, αφού θα δεχθεί του ίδιου τύπου απαντήσεις. Έτσι, η στρατηγική, και όχι πια η τακτική της ημέρας, πρέπει να λειτουργήσει αποτελεσματικά για να αλλάξει τα δεδομένα του παρόντος λόγω της επιρροής του μέλλοντος. Σε αυτή την διαπραγμάτευση τον πιο σημαντικό ρόλο τον παίζει η αξιοπιστία. Κατά συνέπεια, πρέπει να επιλέξουμε ορθολογικά ποια θα είναι τα σημεία που θα υλοποιήσουμε βραχυπρόθεσμα, γιατί η αξιολόγηση της αξιοπιστίας μας για το μέλλον θα γίνει ακριβώς πάνω σ’ αυτά τα σημεία και κανένα άλλο. Εδώ, λοιπόν, θα παίξει ένα ενισχυτικό ρόλο το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ 5ης ΙΟΥΛΗ

1. Το ΚΚΕ χαιρετίζει τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους εργαζόμενους που πήγαν κόντρα στα ψεύτικα διλήμματα παγίδευσης του λαού. Χαιρετίζει όλους αυτούς που σε συνθήκες ιδεολογικής τρομοκρατίας, ανέχειας, αγωνίας για την καθημερινή επιβίωση, εξαιτίας των περιορισμών στις τραπεζικές συναλλαγές, της απληρωσιάς, των απολύσεων, έδωσαν τη μάχη, όσο επέτρεπε ο ελάχιστος χρόνος που διατέθηκε, για να γίνει πλατιά γνωστή η θέση του ΚΚΕ στο δημοψήφισμα, που συμπυκνώθηκε στο σύνθημα: «ΟΧΙ στην πρόταση ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ – ΟΧΙ στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης. ΝΑΙ στην αποδέσμευση από την ΕΕ με το λαό στην εξουσία».

Στη Βουλή η πρόταση για τη συμφωνία

Σήμερα το βράδυ θα κατατεθεί στη Βουλή η βάση των προτάσεων της κυβέρνησης και αύριο το μεσημέρι στις 2 θα συγκληθεί η Ολομέλεια του ελληνικού Κοινοβουλίου για να εξουσιοδοτήσει τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον υπουργό Οικονομικών να διαπραγματευθούν στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η βάση της πρότασης που θα κατατεθεί στη βουλή θα περιλαμβάνει μόνο προαπαιτούμενα και όχι αιτήματα της ελληνικής πλευράς τα οποία άλλωστε περιγράφονταν χθες στην αίτηση που υπεβλήθη και στον ESM.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμβάλει έμπρακτα στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

·       Σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την 5η ΥΠΕ για τη στήριξη των μονάδων υγείας της Περιφέρειας
·       Παροχή οικονομικής βοήθειας για τα αναλώσιμα και παροχή καυσίμων
·       Παροχή επιδόματος σε επικουρικούς γιατρούς και γιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, έπειτα από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, διευρυμένη σύσκεψη, με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, κ. Μιχάλη Βενιζέλου, καθώς επίσης των διοικητών των Νοσοκομείων και των διευθυντών των Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για την από κοινού αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τομέας της υγείας, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική και πολιτική συγκυρία από την οποία διέρχεται η χώρα μας.

Γιατί θα χάσουν τον ύπνο τους όσοι Έλληνες έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό;

Σκωτσέζικο ντους (προ)ετοιμάζεται για όλους όσους έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό...
και ειδικότερα σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Κι αυτό γιατί φυσικά ο Ντράγκι και ο Ρέγκλινγκ κάθε άλλο παρά κουτόχορτο τρώνε… σύμφωνα με το mikrometoxos.gr.

Εμείς οι Ελλην-άρες λοιπόν που δημιουργήσαμε την ΦΟΥΣΚΑ του 1999, εμείς οι Έλληνες που αργότερα δημιουργήσαμε την ακόμη μεγαλύτερη ΦΟΥΣΚΑ των ΑΚΙΝΗΤΩΝ, τώρα τελευταία (περίοδος 2012-2015) τραβήξαμε όλα τα λεφτά μας από τις ελληνικές τράπεζες και τα στέλναμε στο εξωτερικό.

Βάζαμε δηλαδή οι ίδιοι μπουρλότο στην οικονομία της πατρίδας μας, βγάζαμε δηλαδή τα ίδια μας τα μάτια. Με λεφτά μάλιστα που είχαμε βγάλει (κυρίως) καταχρηστικά εις βάρος της ελληνικής οικονομίας, κοινωνίας, του κράτους.

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στις Ερυθρές Αττικής

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στις Ερυθρές Αττικής
                                         
Χθες (08-07-2015) περίπου στις 14:00΄, σε περιοχή των Ερυθρών Αττικής, Ι.Χ. αγροτικό μηχάνημα που οδηγούσε 41χρονος υπήκοος Αλβανίας, εξετράπη αριστερά της πορείας του και ανετράπη εκτός του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του οδηγού του.
   
Ο 41χρονος διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών, όπου χθες το απόγευμα υπέκυψε στα τραύματά του.

Αυτά είναι τα μέτρα! Εφαρμόζονται την Δευτέρα, αν υπάρξει συμφωνία...

Εγκρίθηκε πριν από λίγη ώρα από το κυβερνητικό συμβούλιο το τελικό σχέδιο που θα σταλεί στους δανειστές στις 10 το βράδυ και με το οποίο θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Πηγές του Μαξίμου έλεγαν πως «εμείς από την πλευρά μας κάναμε το καλύτερο δυνατόν. Αυτό που μένει τώρα είναι η πλευρά των δανειστών να πράξει τα προβλεπόμενα».

Όπως προκύπτει από την επιστολή που απηύθυνε ο νέος υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος προς τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ESM) η εφαρμογή των μέτρων ξεκινά τη Δευτέρα.

ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟ "ΟΧΙ" ΣΤΟ "ΝΑΙ" ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΦΥΓΗΣ!..

Οι πολιτικοί της φυγής έχουν τον τρόπο τους...Βρίσκουν πάντα την ευκαιρία να μην ασχοληθούν με τα διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας. Και κάποιοι απ' αυτούς, οι πλέον επιτήδειοι, εκμεταλλευόμενοι την όποια "ευνοική συγκυρία" αποπροσανατολίζουν το λαό. Και μολονότι ο λαός είναι αμετάκλητα προσκεκλημένος σε μια ιστορική αποστολή και οφείλει να ενσαρκώνει αξίες, πέφτει στην παγίδα της πολιτικής πονηρίας και με παραδειγματική ακρισία και αβουλία, υπηρετεί την πολιτική σκοπιμότητα.

Η Δημοκρατική Ολιγαρχία και η Ελληνική Υποχρέωση

Δρ Μάνος Δανέζης

Επίκουρος Καθηγητής Αστροφυσικής ΕΚΠΑ

 Από το βιβλίο του Μάνου Δανέζη και Στράτου Θεοδοσίου: «Το Μέλλον του Παρελθόντος μας – Επιστήμη και Νέος Πολιτισμός» Εκδόσεις Δίαυλος, Αθήνα  2005

 Είναι πλέον εμφανές σε όλους μας ότι εδώ και αρκετά χρόνια αυτό που ονομάζουμε «δυτική αντιπροσωπευτική δημοκρατία» αποκλίνει δραματικά από τους βασικούς κανόνες της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, την οποία υποτίθεται ότι αποδέχεται ως βάση της συγκρότησής της. Δεν θα ήταν παρακινδυνευμένο να υποστηρίξουμε ότι το σημερινό πολιτικό σύστημα προσεγγίζει το «Ολιγαρχικό», με μια βασική διαφορά. Επιτρέπει στους πολίτες, μέσω διαφανών εκλογικών διαδικασιών, να επιλέγουν δημοκρατικά την ολιγαρχική ομάδα της αρεσκείας τους, καθώς και τα πρόσωπα που θα την πλαισιώσουν.

Η ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΠΟΝΗΡΙΑ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΩΜΑΤΟΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη μέθοδος για την επιβολή της κάρτας του πλαστικού χρήματος και των ηλεκτρονικών συναλλαγών σε όσους ακόμα είχαν την ελάχιστη αντίσταση σε όλα αυτά, με απώτερο και βασικό στόχο το ηλεκτρονικό φακέλωμα που ευαγγελίζεται εδώ και πολλά χρόνια η Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Έρχεται κατάργηση της εξίσωσης του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης

Στην  κατάργηση της εξίσωσης πετρελαίου θέρμανσης - κίνησης προσανατολίζεται η κυβέρνηση σύμφωνα με δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών και αρμόδιου για τα έσοδα, Δημήτρη Μάρδα, στη Βουλή.
Την κατάργηση της εξίσωσης του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, και κατά συνέπεια και του επιδόματος θέρμανσης, για τους δικαιούχους από τον Οκτώβριο, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, κατά τη διάρκεια απάντησης σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΘΗΒΑΣ

Το Α.Ρ.Κ. Θήβας χαιρετίζει την άμεση αντίδραση των πολιτών της πόλης μας που ματαίωσε το κλείσιμο της πρόσβασης του παράδρομου στο 90χλμ από την εταιρεία της ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ, αγνοώντας ακόμη και σχετικό έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού υποδομών Κου Σπίρτζη. Το Α.Ρ.Κ. Θήβας χαιρετίζει την άμεση κινητοποίηση των βουλευτών του νομού μας Θ. Σκούμα και Γ.Σταθά  και την άμεση και επιτόπια παρέμβαση του ίδιου του Υπουργού για το ξήλωμα των μπαρών που ήδη είχαν τοποθετηθεί.
Το Α.Ρ.Κ. Θήβας απαιτεί την άμεση επανεξέταση όλων των συμβάσεων παραχώρησης της ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ. Την εξέταση όλων των προαπαιτούμενων έργων που προκύπτουν από τις συμβάσεις αυτές που δεν έχουν προχωρήσει (παραπλευρες οδοι κ.λ.π.) με ευθύνη των ανάδοχων εταιρειών.

Χάθηκαν 15 "Ελλάδες" στην Κίνα - Ανησυχίες μεγαλύτερες της ευρωζώνης

Βούλιαξε η κεφαλαιοποίηση του χρηματιστηρίου της Κίνας προκαλώντας τριγμούς και φόβους διεθνώς για οικονομική αποσταθεροποίηση στη σκιά της κρίσης στηνευρωζώνη με αφορμή την Ελλάδα και το χρέος.
Υπολογίζεται από αναλυτές ότι σε επίπεδο χρηματιστηριακής αξίας έχουν χαθεί χρήματα που ισοδυναμούν με 15 φορές το ελληνικό ΑΕΠ σε 15 συνεδριάσεις, πάνω από 3,2 τρισ. δολ.
Η χρηματιστηριακή αξία της αγοράς στην Κίνα έχει καταγράψει πτώση περίπου 30% από τα μέσα Ιουνίου, με ορισμένους επενδυτές να φοβούνται πως οι αναταραχές στην κινεζική αγορά θα αποσταθεροποιήσουν την πραγματική οικονομία –θεωρώντας μάλιστα πως πλέον αυτό είναι μεγαλύτερος κίνδυνος και από την κρίση στην ευρωζώνη.

Χειρουργικό Ιατρείο

Χειρουργικό Ιατρείο